náhledy
Špendlíky, správně mirabelky, můžete zpracovat nejen do džemů, ale i zmrazit. Ovocné knedlíky si pak můžete dopřát kdykoliv.
Autor: Profimedia.cz
Suroviny, které potřebujete na mirabelkový džem.
Autor: Jiří Savinec
Mirabelky omyjte, přidejte k nim hřebíček, skořici, kyselinu citronovou, přilijte vodu a rozvařte vše i s peckami na kaši.
Autor: Jiří Savinec
Rozvar propasírujte pomocí pasírky nebo přes hrubý cedník s kvedlačkou. Pecky se zbytky dužniny vyhoďte a pyré zvažte.
Autor: Jiří Savinec
K odváženému pyré přidejte stejné množství cukru (1:1) a opět vše přiveďte za občasného promíchání k varu.
Autor: Jiří Savinec
Pyré vařte, dokud se cukr nerozpustí. V misce pak smíchejte pektogel s trochou cukru včetně vanilkového a vmíchejte vše do základu.
Autor: Jiří Savinec
Do provařeného džemu (želírovací test!) vmíchejte tuzemák, strouhaný zázvor a horký plňte do sklenic, jež necháte sterilovat.
Autor: Jiří Savinec
Mirabelky, jimž až na výjimky neřekneme jinak než špendlíky. Nemáte-li čas na přípravu džemu, naplňte je do mikrotenových sáčků a uložte je do mrazáku.
Autor: Profimedia.cz