náhledy
Ingredience, bez kterých se při pečení medovníku neobejdete.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Sypké přísady (mouka, soda, cukr) promíchejte, přidejte vejce, tekutý med, rozehřáté sádlo i mléko a vše zpracujte; nejlépe v robotu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Důkladně vypracované vláčné těsto nechte v chladu den i déle odpočinout. Poté bochánek rozdělte stěrkou na osm stejně velkých dílů.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Každý díl rozválejte na pomoučeném válu na tenký plát a vykrojte z něj dortovou formou o průměru 24 centimetrů kruh.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Všech osm vykrojených plátů přeložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je po dvou tak, aby měly zlatavé okraje. Pak nechte v chladu odležet.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Do změklého másla vypracovaného doběla postupně zašlehejte zkaramelizované proslazené mléko (musíte ho předem předvařit dvě hodiny ve vodní lázni).
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Polovinu krému obarvěte prosátým kakaovým práškem, poté polovinu odleželých plátů potřete světlým krémem, tři tmavým, vrchní plát nechte suchý.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Pláty potřené krémem poskládejte střídavě na sebe, boky ani povrch složeného korpusu ale zatím nepotírejte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Poskládaný korpus se doporučuje zatížit těžším prkénkem, aby držel tvar a nechat dort v chladu dva dny proležet. Poté dort dozdobte - můžete ho potřít zbylým krémem, boky posypat strouhaným perníkem a povrch čokoládovými hoblinami - a můžete se do něj pustit.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Místo mazance klidně upečte medovník.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Dobrý medovník poznáte snadno: pečené pláty se na řezu střídají v mnoha vrstvách s výborným světlým a tmavým krémem.
Autor: www.e-knihovnicka.cz