náhledy
Okatá bábovka každopádně zaujme. Tvarohové koule s kandovanou třešní uvnitř jí opravdu dodávají ty správné grády.
Autor: Jiří Savinec, e-knihovnicka.cz
Ingredience potřebné na bábovku s koulema
Autor: Jiří Savinec, e-knihovnicka.cz
V předstihu připravte základ na koule tak, že v misce vymíchejte tvaroh s krupicovým i vanilkovým cukrem a citronovou kůrou.
Autor: Jiří Savinec, e-knihovnicka.cz
Dále do základu vmíchejte rozehřátou čokoládu, med, máslo a vše propracujte. Je-li hmota řídká, přidejte pudinkový prášek (bez vaření).
Autor: Jiří Savinec, e-knihovnicka.cz
Z tužší hmoty vytvarujte koule zhruba o průměru 4 cm, do jejichž středu vtlačíte po kandované třešni a nechte je v chladu ztuhnout.
Autor: Jiří Savinec, e-knihovnicka.cz
Než se pustíte do přípravy těsta na bábovku, připravte si formu na pečení - řádně ji uvnitř vytřete rozměklým máslem a vysypejte hrubou moukou.
Autor: Jiří Savinec, e-knihovnicka.cz
A pusťte se do přípravy vlastního těsta: z bílků vyšlehejte pevný sníh a po lžících do něj zapracujte cukr; dále přidejte postupně žloutky, olej a pěnu propracujte.
Autor: Jiří Savinec, e-knihovnicka.cz
Zvlášť promíchejte v menší misce mouku s prosátým kakaem, solí, strouhanou pomerančovou kůrou a práškem do pečiva.
Autor: Jiří Savinec, e-knihovnicka.cz
Sypkou směs vmíchejte zvolna stěrkou do vyšlehané pěny a část propracovaného těsta naložte lžící opatrně na dno bábovkové formy.
Autor: Jiří Savinec, e-knihovnicka.cz
Do vrstvy těsta vložte zchladlé tvarohové koule, formu dolijte zbylým těstem a bábovku ve vyhřáté troubě upečte.
Autor: Jiří Savinec, e-knihovnicka.cz
Kontrast kakaového těsta a tvarohové koule s červeným středem je velmi efektní nejen na pohled. Je zajímavou pomyslnou třešničkou i chuťově.
Autor: Jiří Savinec, e-knihovnicka.cz