Přeneste závin na plech vyložený pečicím papírem, zvrchu ho propíchejte vidličkou, aby měla kudy unikat pára a dejte péct cca na dvacet minut do trouby vyhřáté na 175 °C.
Prima TV
Smetanovou omáčku jednoduše nalijte na talíř, kousky štrůdlu do ní posadíte.
Prima TV
Ostrým nožem štrůdl pokrájejte.
Prima TV
Servírujte na smetanové omáčce.
Prima TV
I na porcování lososa je základem ostře nabroušený nůž.
Prima TV
Zdeněk Pohlreich připravuje sashimi z čerstvého lososa.
Prima TV
Losos se dá podle Pohlreicha připravit i s čočkou...
Prima TV
Lososový štrůdl se špenátem, servírovaný se smetanovou omáčkou s bazalkou a bílým vínem
Prima TV
Připravené kousky lososa osolte...
Prima TV
...a opepřete čerstvě mletým bílým pepřem.
Prima TV
Čerstvé lístky špenátu vhoďte na 20 až 30 sekund do osolené vroucí vody.
Prima TV
Pokud jste ji zapomněli osolit, nikdy není pozdě.
Prima TV
Zpařený špenát hned přendejte do ledové vody, aby se okamžitě zastavil var.
Prima TV
Když se totiž u zpařeného špenátu prudce zastaví var, zůstane svěže zelený a nezešedne.
Prima TV
Poté nadrobno nasekejte šalotku a osmahněte ji na kousku másla.
Prima TV
Přidejte k ní i nasekaný stroužek česneku, skvěle špenát ochutí.
Prima TV
Přebytečnou vodu ze zchladlého špenátu pečlivě vymačkejte.
Prima TV
K orestované cibulce a česneku přilijte smetanu...
Prima TV
Dochuťte solí...
Prima TV
...a pepřem...
Prima TV
...a po zhoustnutí smetany vmíchejte zpařený, zchlazený a vyždímaný špenát.