náhledy
Potřebovat budete čerstvou bílou ředkev, pár sojových lusků a řasu kombu. Jednak sušenou, a pro zvýraznění chuti i granulovanou.
Autor: video.iDNES.cz
Ředkev očistěte, oloupejte a nakrájejte na zhruba 1 cm silná kolečka.
Autor: video.iDNES.cz
Ingredience na daikon no nimono připraveny, můžete začít vařit.
Autor: video.iDNES.cz
Hrany koleček seřízněte, aby se ředkev nerozvařila.
Autor: video.iDNES.cz
Do kastrólku s vodu vložte řasu kombu a přiveďte ji k varu.
Autor: video.iDNES.cz
Jakmile voda začne vařit, řasu vyjměte.
Autor: video.iDNES.cz
Pro zvýraznění chuti přisypte ještě trochu granulované řasy kombu.
Autor: video.iDNES.cz
Kolečka ředkve vložte do vývaru.
Autor: video.iDNES.cz
Vařte zhruba půl hodiny.
Autor: video.iDNES.cz
Zdali už je ředkev dostatečně měkká, zjistíte snadno pomocí zašpičatělé špejle.
Autor: video.iDNES.cz
A můžete servírovat: kolečko ředkve v mističce zalijte vývarem.
Autor: video.iDNES.cz
Navrch naaranžujte pár čerstvých sojových bobů a můžete podávat.
Autor: video.iDNES.cz
V jakémkoliv menu japonské kuchyně je základem kvalitní rýže vařená v rýžovaru.
Autor: YAMATO, Marek Dienstl
Jeden z možných chodů menu japonské kuchyně: daikon no nimono, tedy vařená bílá ředkev
Autor: YAMATO, Marek Dienstl