náhledy
Ingredience potřebné na tradičního vánočního kubu v odlehčeném italském střihu
Autor: Martina Čermáková
Mražené hříbky lze i koupit, 100g balení by mělo na 4 porce stačit.
Autor: Martina Čermáková
Hříbky by byly samozřejmě ideální čerstvé, ale o Vánocích buďme rádi za mražené (na snímku), nakládané nebo sušené.
Autor: video.iDNES.cz
Šéfkuchař Ondřej Koráb připravuje odlehčeného vánočního kubu.
Autor: video.iDNES.cz
Uvařené kroupy se zeleninovým základem ještě chvíli společně restujte. Pak zalijte vývarem a za stálého míchání přiveďte k varu.
Autor: Martina Čermáková
Stroužky česneku pokrájené na plátky, kostičky mrkve, petržele a pár kousků hub orestujte na másle.
Autor: video.iDNES.cz
Šéfkuchař Ondřej Koráb připravuje odlehčeného vánočního kubu.
Autor: video.iDNES.cz
Hříbky pěkně orestujte, pak je nechte okapat na papírové utěrce.
Autor: video.iDNES.cz
Bílou cibuli nechte na másle zesklovatět, ale musí zůstat bílá. Pak ji zalijete smetanou a povaříte.
Autor: Martina Čermáková
Bílou cibuli zpěňte na másle, aby zesklovatěla. Zalijte smetanou a povařte doměkka.
Autor: video.iDNES.cz
Jakmile se máslo rozpustí a "rizoto" má tu správnou krémovitou konzistenci, přidejte nastrouhaný parmezán.
Autor: video.iDNES.cz
Také s paramazánem obsah kastrolku pořádně promíchete. Až se sýr rozpustí, nechte "rizoto" odpočinout.
Autor: video.iDNES.cz
Rozvařenou cibuli rozmixujte do pěny.
Autor: video.iDNES.cz
Na talíř neprve nalijte naběračku rizota, navrch pak naaranžujete orestované hříbky, lístky majoránky a hoblinky parmazánu...
Autor: video.iDNES.cz
Nakonec ke kubovi přidejte i pár lžic cibulové pěny.
Autor: video.iDNES.cz
Vánoční kroupový kuba připravený jako krémovité italské rizoto s parmezánem, lístky majoránky a cibulovou pěnou
Autor: video.iDNES.cz
Vánoční kroupový kuba připravený jako krémovité italské rizoto s parmezánem, lístky majoránky a cibulovou pěnou
Autor: Martina Čermáková