náhledy
Taštičky empanadas se servírují například se salsou.
Autor: Marek Burza
Krkovice nakrájejte na malé kousky.
Autor: Marek Burza
Zpěňte cibuli a přidejte na drobno nakrájený česnek.
Autor: Marek Burza
Česnek stačí jen drobně nakrájet.
Autor: Marek Burza
Opečte krkovičku.
Autor: Marek Burza
Místo choriza můžete na kousky nakrájet pancetu.
Autor: Marek Burza
Do mexického jídla nezapomeňte přidat papričky.
Autor: Marek Burza
Přidejte nadrobno nakrájená vejce.
Autor: Marek Burza
Směs spojíte pasatou.
Autor: Marek Burza
Takto by měla vypadat směs pro plnění.
Autor: Marek Burza
Na taštičky použijete 600 g hladké mouky a 100 g másla, což by mělo stačit na 5 porcí.
Autor: Marek Burza
Těsto vyválejte do zhruba půlcentimetrového plátu.
Autor: Marek Burza
Vykrojte placky.
Autor: Marek Burza
Přidejte náplň, mějte však na paměti, že jen tolik, abyste byli schopni placku přeložit.
Autor: Marek Burza
Vidličkou šáteček uzavřete. Vyplatí se pečlivá práce, protože v troubě mívá těsto snahu se rozevírat.
Autor: Marek Burza
Takto by měl vypadat dobře uzavřený šáteček zralý do trouby.
Autor: Marek Burza
Šátečky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Autor: Marek Burza
Před pečením potřete žloutkem.
Autor: Marek Burza
Přesně vidíte, kterým taštičkám nevěnoval jejich tvůrce dost pozornosti při uzavírání.
Autor: Marek Burza
Lektor Michal Suchánek
Autor: Marek Burza