náhledy
Jarní závitky zvládne podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha každý. Těsto na ně koupíte hotové.
Autor: FTV Prima
Na podrcený, nadrobno nasekaný česnek na rozpáleném oleji přidejte mleté maso.
Autor: video.iDNES.cz
Na nudličky pokrájejte cibuli a i mrkev a přihoďte je k restovanému mletému masu,
Autor: video.iDNES.cz
Bílé zelí také pokrájejte na jemné nudličky a přidejte ke směsi na pánvi.
Autor: video.iDNES.cz
Masovo-zeleninovou směs dochuťte solí, čerstvě drceným pepřem a sojovou omáčkou.
Autor: video.iDNES.cz
Zelenina v masové směsi by měla zůstat křupavá.
Autor: video.iDNES.cz
Masovo-zeleninovou směs promíchejte, ochutnejte a pokud už je to ono, stáhněte ji z plotny.
Autor: video.iDNES.cz
Čtvercové plátky těsta mějte přikryté vlhkou utěrkou, aby neoschly a nepopraskaly.
Autor: video.iDNES.cz
Příprava „lepidla“ je triviální záležitost, stačí smíchat trochu vody a potravinářského škrobu.
Autor: video.iDNES.cz
Každý třetí čtvereček těsta rozřízněte úhlopříčně napůl a "vyztužte" jím čtvereček čekající na masovou náplň.
Autor: video.iDNES.cz
Masovou náplň naneste lžící na vyztuženou část těsta.
Autor: video.iDNES.cz
Navlhčenýma rukama přehněte přes náplň nejprve plně vystužený roh, pak oba boční.
Autor: video.iDNES.cz
Navrch na masovo-zeleninovou směs ještě položte naříznutou vyloupanou krevetu.
Autor: video.iDNES.cz
Nenaplněný cíp těsta pak potřete připraveným "lepidlem" z vody a škrobu.
Autor: video.iDNES.cz
Těsto kolem zavinutého masového obsahu pěkně "stáhněte" a rolujte ke špičce čtvercového plátu.
Autor: video.iDNES.cz
Těsto kolem zavinutého masového obsahu pěkně "stáhněte" a rolujte ke špičce čtvercového plátu.
Autor: video.iDNES.cz
Závitek je hotový a můžete ho dát smažit.
Autor: video.iDNES.cz
Do omáčky na namáčení závitků budete potřebovat citronovou a limetkovou šťávu.
Autor: video.iDNES.cz
Závitky jeden po druhém vkládejte so rozehřátého oleje a osmažte.
Autor: video.iDNES.cz
Zatímco se závitky smaží, omáčku mj. ze sojové omáčky a citronové a limetkové šťávy byste už měli mít hotovou a přelít ji do vhodné mističky.
Autor: video.iDNES.cz
Každý závitek po krátkém smažení vytáhněte z oleje, nechte okapat a ještě položte na ubrousek.
Autor: video.iDNES.cz
Na ubrousku se závitek zbaví přebytečného tuku.
Autor: video.iDNES.cz
Závitky servírujte spolu s mističkou omáčky.
Autor: video.iDNES.cz
Jarní závitky s mletým masem, zeleninou a krevetou.
Autor: video.iDNES.cz