náhledy
Kapří steak, složený z proužků filetů a anglické slaniny.
Autor: Jiří Savinec, www.knihovnicka.cz
Ingredience potřebné na kapří bifteky s houbovou omáčkou.
Autor: Jiří Savinec, www.knihovnicka.cz
Kapří filet nakrájejte na proužky široké cca 2,5 cm a okořeňte je ze všech stran směsí soli s drceným pepřem a kmínem.
Autor: Jiří Savinec, www.knihovnicka.cz
První rybí proužek uložený na bok stočte na prkénku do podoby šneka, kterého obtočíte stejně širokým proužkem slaniny
Autor: Jiří Savinec, www.knihovnicka.cz
Postupně po obvodu přikládejte další rybí proužky proložené slaninou. Stočený biftek nakonec oviňte dalšími proužky slaniny.
Autor: Jiří Savinec, www.knihovnicka.cz
Aby se maso udrželo pěkně pohromadě, stáhněte každý biftek složeným delším proužkem alobalu stejné šíře a lehce ho utáhněte.
Autor: Jiří Savinec, www.knihovnicka.cz
Bifteky zprudka opečte v pánvi v rozehřátém oleji či sádle, každý pak překlopte a nechte ho při mírnější teplotě zvolna dojít.
Autor: Jiří Savinec, www.knihovnicka.cz
Sušené hřiby jemně rozdrťte, zalijte je v kastrůlku horkou vodou, cca 10 minut vše povařte a základ nechte zvolna zchladnout.
Autor: Jiří Savinec, www.knihovnicka.cz
V kastrůlku na plotně nechte na másle zesklovatět jemně nasekanou cibuli, zaprašte ji moukou a jíšku dobře vymíchejte.
Autor: Jiří Savinec, www.knihovnicka.cz
Cibulovou jíšku zalijte nabobtnalým houbovým rozvarem a vše provařte. Omáčku dále zjemněte smetanou, ochuťte ji solí a pepřem.
Autor: Jiří Savinec, www.knihovnicka.cz
Kapří biftek s houbovou krémovou omáčkou ze sušených hříbků.
Autor: Jiří Savinec, www.knihovnicka.cz