náhledy
Treska s pestem a cherry rajčátky. V teplém počasí k jídlu víc nepotřebujete a bude vám hej.
Autor: FTV Prima
Treska. Na gril ideální ryba.
Autor: FTV Prima
Rybu naporcujte.
Autor: FTV Prima
Porci ryby osolte, opepřete a nechte chvíli odpočinout.
Autor: FTV Prima
Na pesto si do hmoždíře oberte lístky čerstvé bazalky a přidejte piniové oříšky (ideální poměr najdete v textu). Jeden stroužek česneku pokrájejte na plátky a ještě nasekejte.
Autor: FTV Prima
Bazalka, piniové oříšky a stroužek česneku - základ správného italského pesta.
Autor: FTV Prima
Pár vršků petržele nasekejte nadrobno a do pesta přidejte kvůli stabilizaci svěží zelené barvy, petržel ji podrží.
Autor: FTV Prima
Zelenou barvu podpoříte i pár kapkami octa. A nezapomeňte do hmoždíře přihodit i špetku jemné soli.
Autor: FTV Prima
V hmoždíři všechny ingredience společně utřete.
Autor: FTV Prima
Během stloukání pesta přilijte olivový olej.
Autor: FTV Prima
Nakonec do pesta přidejte a přimíchejte strouhaný parmazán.
Autor: FTV Prima
Než porce ryby položíte na gril, ideálně na kámen, potřete je z obou stran olivovým olejem.
Autor: FTV Prima
Rybu položte na rozpálený gril, přikryjte a nechte péci.
Autor: FTV Prima
Cherry rajčátka pokrájejte, osolte, opepřete a promíchejte.
Autor: FTV Prima
A můžete servírovat jako šéf...
Autor: FTV Prima
Tresku z grilu přihoďte na talíř s rajčátky a pestem. Dobrou chuť!
Autor: FTV Prima