náhledy
Grilování si jen desetina Čechů umí představit bez masa. Naštěstí už jsem ale na své grily pustili i zeleninu, tedy alespoň 43 % z nás.
Autor: Profimedia.cz
Výsledky průzkumu portálu AkcniCeny.cz ukázaly, že lidé u nás nejčastěji grilují maso (cca 89 %), ale i zeleninu (43 %), klobásy (36 %) či ryby (26 %).
Autor: Profimedia.cz
S rodinou griluje 70 % Čechů, což je většina. Další grilují s přáteli (42 %) či s kolegy ze zaměstnání (4 %), případně pouze s partnerem (14 %). Polovina grilujících této činnosti věnuje dvě až pět hodin času, včetně přípravy a úklidu.
Autor: Profimedia.cz
Gril vyrobený ze staré nádrže domácí vodárny.
Autor: Emil Remer
Grila nazvaný Sputnik vyrobený ze staré automatické tlakové stanice a nerezového plechu (z toho jsou i lopatka a obracečka).
Autor: Petr Škopek
Gril, kterému chyběly nožičky, koupil majitel ve výprodeji. Nahradil je kovový podstavec od starého šicího stroje, který je dostatečně stabilní.
Autor: archiv pana Lukáše
Gril vyrobený z bubnu od pračky, která dosloužila, má otáčivý podstavec ze staré kancelářské židle. Na kovovém plátu nahoře se prý maso griluje naprosto skvěle.
Autor: Jiří Netopil
Gril vyrobený ze staré nádrže domácí vodárny a jeklů, které zbyly ze stavby schodiště.
Autor: Lukáš Obermajer
Originální gril vyrobený z tlakové nádoby starého darlingu. Grilovat může podle potřeby a chuti buď na rozpáleném kameni nebo na roštu.
Autor: Martin Němec
Základem grilu je dno tlakové nádoby starého darlingu. "Do něj jsem navařil trubku, na které se dá výškově manipulovat s roštem a grilovacím kamenem,“ popsal majitel vznik tohoto grilu.
Autor: Martin Němec
Pohon grilu vyřešený pomocí vodního kola.
Autor: www.uss.cz
Detail pohonu domácího grilu na sele vyrobený mj. s pomocí převodů ze starého jízdního kola.
Autor: Marek Burza
Zahradní gril s poklicí vyrobený ze starého disku od auta a natřený vypalovací barvou.
Autor: Tomáš Smrčina