náhledy
U jabloní, hrušní, rybízu či angreštu je ideální řez v předjaří, pokud nemrzne.
Autor: Profimedia.cz
U červeného rybízu čtyři až osm hlavních výhonů. Záleží na odrůdě, u některých se nechává výhonu až dvanáct.
Autor: Repro z knihy Řez ovocných dřevin, Granit Publishing, 1997
Červený rybíz po řezu. Během let nezapomínejte včas dopěstovávat mladé výhony - poměr mladého a staršího dřeva by měl být asi 1:3.
Autor: Repro z knihy Řez ovocných dřevin, Granit Publishing, 1997
Výchovný řez jádrovin, tedy jabloní a hrušní (1). Nejprve odstraňte dovnitř rostoucí výhony.
Autor: Repro z knihy Řez ovocných dřevin, Granit Publishing, 1997
Výchovný řez jádrovin, tedy jabloní a hrušní (2). Dále odřízněte konkurenční a zahušťující postranní výhony.
Autor: Repro z knihy Řez ovocných dřevin, Granit Publishing, 1997
Výchovný řez jádrovin, tedy jabloní a hrušní (3). Zkraťte nové přírůstky hlavních větví o třetinu. Pozor na to, aby byly hlavní větve stejně vysoké.
Autor: Repro z knihy Řez ovocných dřevin, Granit Publishing, 1997
Výchovný řez jádrovin, tedy jabloní a hrušní (4). Takto by měla koruna vypadat po dokončeném řezu.
Autor: Repro z knihy Řez ovocných dřevin, Granit Publishing, 1997