Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

  0:05aktualizováno  0:05
Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust, kombinující chuť jablek, medu a skořice. Jak říká známý šéfkuchař, tahle varianta nikdy nevyjde z módy. Zvlášť v zimě.

Jednoduše rozšleháte dvě vajíčka, aby pěkně zřídly, přidáte navíc i trochu mléka. Nepatrně ho přislaďte a přidejte trochu skořice a máte připravený základ na obalování chleba. Chvilku nechte stát, aby skořice měla čas v těstíčku navlhnout a pěkně se propojily chutě.

Jak na francouzské tousty

Mezitím oloupejte, zbavte jadřince a pokrájejte na kostičky jedno jablko, ideálně třeba Granny Smith, šťavnaté jablko původem z Austrálie, s výraznou ostřejší chutí. Hoďte je na pánvičku s troškou přepuštěného másla, orestujte, přislaďte lžičkou medu a na staženém ohni nechte karamelizovat. Občas prohoďte nebo promíchejte, nakonec zakápněte citronovou šťávou.

A pusťte se do toustů. Chleba překrojte na trojúhelníčky a namočte je z obou stran do rozšlehaného vajíčka. Šéf toustový chléb nejprve zbaví kůrky, což můžete také, ale nemusíte.

Pak chléb z jedné i druhé strany jednoduše opečte na lžíci přepuštěného másla. Nechte je pořádně propéct hlavně kvůli syrovým vajíčkům a můžete servírovat s karamelizovanými jablky. Šéf doporučuje rozmyslet si, jestli je někdy připravíte dětem. Protože je pak údajně budou chtít pořád.

Kromě těchto francouzských sladkých toustů připraví šéf v úterý večer na Primě v dalším celodenním „light“ menu také rozmarýnovou limonádu, japonskou specialitu z hovězího masa shabu-shabu, salát z quinoi s kuřetem a vegetariánské pad thai s přirozeně bezlepkovými rýžovými nudlemi.

Autor:




Nejčtenější

Pokud kořeny cibulky zabalíte do mechu, svažte je přírodním provázkem, lýkem...
Jaro si domů přineste s hyacinty, rozsvítí vám byt i náladu

Cibuloviny jsou doslova posly jara, tak si je užívejme, než se venku všechno opravdu poctivě zazelená a rozkvete. Z květinářství teď řezané tulipány, hyacinty...  celý článek

Klasické pařeniště v produkčních zahradách Pražského hradu
Skoro zapomenutá pařeniště jsou dokonalý systém pro pěstování zeleniny

Staří zahradníci používali pařeniště jako dokonalý systém na využití přírody ke snadnému pěstování v době, kdy tomu ještě přírodní podmínky nepřály....  celý článek

Ošetřovatel v ZOO Dvůr Králové odstraňuje roh  samci nosorožce bílého jižního...
VIDEO: Královédvorská zoo kvůli pytlákům zkrátila rohy prvnímu nosorožci

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem začala odřezávat rohovinu svým nosorožcům. Odstraněním rohů chce snížit riziko útoku na zvířata. Jako první v...  celý článek

Až do prvního jarního dne jste mohli posílat fotografie prvních jarních květin,...
FOTOGALERIE: Takto jaro vystrkuje růžky květů očima našich čtenářů

Až do prvního jarního dne jste mohli posílat fotografie prvních jarních květin, které bývají předzvěstí jara. Přinášíme vám výběr z vašich příspěvků.  celý článek

Černá labradorka Fany je právě ve výcviku pro Anetku s DMO. Bude jí pomáhat...
Nelínající psí asistent finišuje s tréninky s vozíčkářkou Ivetou

Podají člověku, cokoliv mu upadne, přinesou léky ze skříňky, pomohou sundat bundu, rukavice či ponožky, bez odmlouvání ho doprovodí třeba k lékaři. Přitom...  celý článek

Palačinky z ovesných vloček
Palačinky z ovesných vloček

Sladká a zdravá rychlovka. :)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.