náhledy
Potřebné ingredience
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V rendlíku na plotně nechte v bílém víně rozpustit odvážený cukr. Tento sirup přiveďte k varu a teplotu poté mírně stáhněte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Do lehce probublávající sirupu přidejte oloupané, na dílky rozdělené hrušky, a zvolna je v něm asi 10 minut povařte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Na válu vypracujte z poloviny balíčku listového těsta plát a "vystelte" s ním dno pekáčku s papírem. Dotáhněte ho i do rohů.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Na plát těsta na dně pekáčku narovnejte scezené a okapané dílky hrušek.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Hruškové dílky na plátu těsta posypte rovnoměrně polovinou nahrubo sekaných ořechů.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V misce metlou vymíchejte odváženou hladkou mouku s oddělenými žloutky a přilijte ke směsi horké mléko.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Krémovou zálivku dochuťte cukrem, zjemněte ji sladkou smetanou a směs důkladně vymíchejte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Hruškové dílky na plátu listového těsta, posypané ořechy, přelijte polovinou připravené krémové zálivky.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Hrušky se smetanovou zálivkou překryjte plátem ze zbylé poloviny listového těsta. Přenesete ho snadno pomocí válečku.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Do propadlých míst na druhém plátu těsta rozložte zbytek hruškových dílků. Vzniknou tak vlny, jež vyniknou hlavně na řezu.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Druhou vrstvu hrušek opět posypte sekanými ořechy, zalijte vše zbytkem smetanové zálivky a koláč ve vyhřáté troubě upečte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
"Štrúdl" po francouzsku, s hruškami a vanilkovým krémem
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Upečte v troubě vyhřáté na 170 °C.
Autor: www.e-knihovnicka.cz