Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Ano, šéfe! je tu znova, tentokrát originál s Gordonem Ramsaym

aktualizováno 
Konečně máme možnost porovnat si, jak se liší licenční česká verze pořadu se Zdeňkem Pohlreichem od originálu se slavným anglických kuchařem. Kuchařova ostrá slova však televize Prima překryla dabingem, který už nebude muset vypípávat.

Jděte do pořádné restaurace

Dopřejte si luxusní menu ve vyhlášené restauraci a ochutnejte kulinářské lahůdky. Na Raketa.cz najdete skvělé slevy do vybraných restaurací.

Kdo měl někdy možnost sledovat Gordona Ramsayho v originále, ví, že pro ostré slovo nejde daleko. V pořadu Gordon Ramsay’s Kitchen Nightmares (volně přeloženo jako Kuchyňské noční můry Gordona Ramsayho) často nepadají jen slova "od plic", nechybí i naprosto zdeptaní a plačící hlavní protagonisté.

Česká verze přejala z originálu náznaky boje o čistotu pracovního prostředí, snahu uvést majitele hospod do základů podnikání a i základů samotné kuchařské profese, Gordon však jednoznačně českou verzi válcuje.

Fotogalerie

Nepočítejme sprostá slova, přes dabing jich beztak mnoho neuslyšíte. I bez toho z něj čiší obrovská autorita a své "oběti" je schopný doslova hypnotizovat. Jako had, který si vyhlídne lákavé sousto, je schopný do očí se ptát. "Rozuměl jsi?". Až dostane ze zpitomělého kuchtíka, že nerozumí.

A není se co divit, hned v prvním díle narazí na majitelku, která se do kuchyně vůbec neodváží, takže jí tak kraluje teenager, který sice sní o tom, jak bude slavným televizním kuchařem, ale v kuchyni je úplný amatér, navíc se sklony k nepořádku, takže má místo kuchyně skládku plesnivých potravin. Český divák si škodolibě uvědomí, že problémy v gastronomii nejsou jen u nás.

Prima love bude originální díly vysílat během víkendových podvečerů, začíná tuto neděli. Bude to poučné pokoukání, snad jen škoda, že se dramaturgie neodvážila pořad umístit do atraktivnějších večerních časů a přímo na mateřské Prima family. Takto poběží za rychlovkami Jamieho Olivera v sousedství kuchaře Kuřátka na Nově. Celkově se bude vysílat pět sérií, tedy 24 epizod.

Autor:




Nejčtenější

Majitelé chovů prasat musí kvůli africkému moru dodržovat zvýšenou opatrnost.
Nekrmit zbytky a přezouvat se. Jak uchránit své prasátko před morem

Po nedávno udeřivší ptačí chřipce je tu další nebezpečí pro chovatele. Zatím ojedinělý nález u nás dosud ještě nikdy nepotvrzeného afrického moru prasat...  celý článek

Gorila Zola
VIDEO: Takto gorily tančí breakdance. Z bazénu si udělají fontánu

V horkém létě mají radost z vody i gorily. Sameček Zola z americké zoo v Dallasu to předvedl takovým stylem, že by zahanbil i profesionálního tanečníka.  celý článek

Bez základního nářadí se doma neobejdete.
Jakou sadu s nářadím vybrat novomanželům či svobodné matce v paneláku

Není každý rodilým kutilem. Drtivá většina lidí jen občas potřebuje něco dotáhnout, přišroubovat, zacvaknout nebo přeštípnout. Pro takové uživatele nemá cenu...  celý článek

Černá zmrzlina je letos hit, ale na kozí farmě už ji připravují už od loňska.
Fénix z Vizovic předběhl dobu. „Černá zmrzlina“ je hit

Světová média v posledních týdnech pobláznila černá zmrzlina, fenomén letošního léta. Izraelský Jeruzalem Post o ní píše jako o hitu hlavního města Tel Avivu,...  celý článek

Šestačtyřicetiletý truhlář Pavel Svoboda z Horní Cerekve na Pelhřimovsku...
Truhlář dva roky vyráběl Jawu 250. Ze dřeva má i lanka, výplety a řetěz

Šestačtyřicetiletý truhlář Pavel Svoboda z Horní Cerekve na Pelhřimovsku vyrobil v měřítku 1:1 celodřevěný model motocyklu Jawa 250, zvaného pérák. Motocykl...  celý článek

Další z rubriky

Pečená jablka plněná rozinkami a mandlemi se skořicí a vanilkou
Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými...  celý článek

Černá zmrzlina je letos hit, ale na kozí farmě už ji připravují už od loňska.
Fénix z Vizovic předběhl dobu. „Černá zmrzlina“ je hit

Světová média v posledních týdnech pobláznila černá zmrzlina, fenomén letošního léta. Izraelský Jeruzalem Post o ní píše jako o hitu hlavního města Tel Avivu,...  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.