Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


SOUTĚŽ: Grilovat se dá i na starém bubnu od pračky, dokázal čtenář

aktualizováno 
„Nerad vyhazuji staré věci, raději je rozeberu a snažím se je recyklovat. A tak mi ze staré pračky zbyl buben. Uložil jsem ho k ostatním ́nepotřebným ́ věcem, aby čekal na svou příležitost,“ napsal nám čtenář Jiří Netopil. Buben z pračky už totiž využil. Na gril.

Otáčivý podstavec je ze staré kancelářské židle, vlastní "gril" pak z bubnu od pračky, která dosloužila. Na kovovém plátu nahoře se prý maso griluje naprosto skvěle. | foto: Jiří Netopil

Příležitost se naskytla, když chtěl jeho syn oslavit s kamarády narozeniny na zahradě. „Jaká by to byla oslava bez grilování. Ale jelikož jsme gril neměli, přišla na řadu improvizace,“ popsal čtenář z Horoměřic.

Fotogalerie

Prošel svoje ́poklady ́ a dal se do práce. „Nejvíce práce mi dalo vyříznout jednu stranu bubnu, pak už to šlo jako po másle. Ze starého křesla mi zbyl otáčecí podstavec, který jsem přišrouboval na druhou stranu bubnu a otáčivé ohniště bylo na světě,“ popisuje výrobu autor.

Ze starého ventilátoru měl ještě schovaný ochranný kryt. Ten údajně stačilo jen vyštípnout, aby se ́grilu ́ dala otevírat dvířka. „Nakonec jsem ho ještě zdokonalil starým litinovým tálem, který bez užitku ležel několik let v kůlně a po tříhodinové práci došlo k slavnostnímu zapálení,“ uzavírá čtenář.

Další den už při oslavě sklízel podle svých slov pochvaly jak za originální gril, tak za dobroty, které na něm připravoval. A protože se gril v praxi osvědčil, zaslal jeho fotografie do naší soutěže o nejlepší tipy, jak využít staré věci, které už dosloužily. (O soutěži více zde, anketu s hlasováním o ty nejlepší nápady a realizace přineseme příští týden.)

Autor:




Nejčtenější

Po pěti dnech byly neošetřené jahody už plesnivé.
Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

Floridský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat nejen...  celý článek

Liberecká zoo bude hostit mezinárodní konferenci zaměřenou na stravování...
Nejvíc peněz prožerou lachtani a zoborožci, experti proberou jídelníček

Zoo v Liberci bude hostit mezinárodní konferenci zaměřenou na stravování zvířat. Zúčastní se jí 130 odborníků z veterinárních fakult univerzit, veterináři či...  celý článek

V tomto složená nás čeští musheři od 24. ledna reprezentují v Kanadě na MS...
VIDEO: Čeští musheři zabojují se svými psy o medaile na MS v Kanadě

Od zítřka až do 1. února měří světová musherská špička své síly na MS v kolébce mushingu, kanadské rezervaci Haliburton Forest. Češi tu mají tři želízka v...  celý článek

Jan Matějka se 106cm hlavatkou
Za hlavatkami musí čeští rybáři do zahraničí. U nás už téměř neexistují

U nás téměř vyhubená hlavatka je „vzácné zboží“ i v zahraničí. Lovit se smí jen v zimě, jinak je chráněná. A rybáři mají vyzkoušeno, že čím mizernější počasí...  celý článek

Do kukaně se vkládá falešné vejce ze sádry nebo porcelánu - pokladek. Slepice...
Sedm rad malochovatelům slepic, jak se vyhnout nákaze ptačí chřipkou

Přes víkend musel být uzavřen další malochov drůbeže, tentokrát na Přerovsku, kde uhynulo 35 slepic a další vykazovaly příznaky typické pro ptačí chřipku. Jak...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.