náhledy
Vietnamské rolky s grilovanou krkovičkou, bylinkami a rýžovými nudlemi.
Autor: FTV Prima
Závitky zabalíte do rýžového papíru podobně, jako se zavinuje španělský ptáček.
Autor: FTV Prima
Pohlreich doporučuje do závitků grilovat tu část krkovičky, které se říká pluma.
Autor: FTV Prima
Plátky masa osolte, opepřete, pokapejte sojovou omáčkou, přidejte nadrobno nasekanou chilli papričku a kousek zázvoru.
Autor: FTV Prima
Oloupanou mrkev pokrájejte na nudličky.
Autor: FTV Prima
Takto vypadá rýžový papír v suchém stavu.
Autor: FTV Prima
Rýžový papír namočte tak, aby se voda dostala mezi jednotlivé vrstvy.
Autor: FTV Prima
I namočené plátky rýžového papíru vám budou připadat tuhé, ale než si vše ostatní připravíte, dostatečně změknou.
Autor: FTV Prima
Maso připravte na rozpáleném grilu.
Autor: FTV Prima
Krkovičku na grilu hlídejte, aby byla křupavá, ale ne vysušená.
Autor: FTV Prima
Namočený rýžový papír si položte na rovnou plochu, krásně změkne a už na něj můžete nakládat: list salátu, bylinky, mrkev, rýžové nudle a na kousky pokrájené maso.
Autor: FTV Prima
Rýžový papír, list salátu na střed, pak vrstva bylinek...
Autor: FTV Prima
Přidejte i pár měkoučkých rýžových nudlí a pár mladých hrachových výhonků.
Autor: FTV Prima
Okraje rýžového papíru musí zůstat volné.
Autor: FTV Prima
Grilované maso pokrájejte na kousky.
Autor: FTV Prima
A můžete balit: okraj papíru nadzvedněte a náplň stáhněte, aby držela pohromadě.
Autor: FTV Prima
Kousky masa přidejte a navrch a závitek zabalte jako španělského ptáčka.
Autor: FTV Prima
Pak přeložte přes náplň rýžový papír z boku.
Autor: FTV Prima
Pak i z druhé strany.
Autor: FTV Prima
Než závitek dovinete, obsah opět pěkně stáhněte, aby držel pěkně pohromadě.
Autor: FTV Prima
A závitek doviňte až do konce.
Autor: FTV Prima
Jakmile se do toho dostanete, půjde vám balení závitků snadno a rychle.
Autor: FTV Prima
Závitky překrojte napůl, do mističky k nim připravte sojovou omáčku - třeba s nasekanou chilli papričkou - a můžete servírovat.
Autor: FTV Prima
Maso, rýžový papír, rýžové nudle a spousta zeleniny a bylinek. Lahoda.
Autor: FTV Prima
S tímhle závitkem do sebe dostanete nejen maso, ale i spoustu zeleniny.
Autor: FTV Prima
Jako další skvělý tip na grilování v asijském stylu vidí Zdeněk Pohlreich i kuřecí yakitori. Jsou to takové japonské špízy, na které využijete maso z kuřecích křídel a stehýnek, dokonce i srdíčka.
Autor: FTV Prima