Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Z grilované krkovičky připravte závitky jako Vietnamci, radí Pohlreich

  1:00aktualizováno  1:00
Krkovičce na grilu se těžko odolává, i když vepřové maso zrovna nemusíte. Ale Vietnamci umí i z něj vykouzlit lehké letní jídlo. Prostě zabalí křupavé kousky masa s bylinkami a nudlemi do rýžového papíru. Je to tak plná chuť, jako byste viděli dvouhodinový biják během dvou minut, tvrdí šéf.

Pokud zrovna máte hlad, milujete asijskou kuchyni a nemáte masochistické sklony, video s přípravou těchto lahodných závitků si ani nepouštějte, bylo by to sebetrýznění. Je to sice recept náročnější na přípravu surovin, ale pokud si před grilováním vše v klidu připravíte, nemohou vás tyto vietnamské rolky zklamat.

Z masa šéfkuchař Zdeněk Pohlreich doporučuje vybrat tu část vepřové krkovičky, které se říká pluma, případně pluma steak, protože vyniká chutí i křehkostí. Neobejdete se také bez rýžového papíru a rýžových nudlí, papričky chilli, máty, koriandru a thajské bazalky.

Jak tedy připravit křehké lehké závitky s vepřovým masem?

Kousky krkovičky osolte, opepřete, pokapejte trochou sójové omáčky, pro pikantnější chuť přidejte nadrobno pokrájenou chilli papričku a kousek zázvoru. Můžete nechat odležet a pak do křupava opečte na rozpáleném grilu.

Fotogalerie

Jako náplň si do závitků připravte uvařené rýžové nudle, na plátky pokrájenou čerstvou mrkev, pár listů římského salátu a můžete přihodit i mladé hrachové výhonky. Z bylinek pak snítky máty, koriandru a již zmíněné thajské bazalky.

Plátky rýžového papíru namočte a poskládejte na rovnou plochu, kde je budete plnit a balit. Než si uděláte přípravy a opečete maso, rýžový papír pěkně změkne. Pak na něj dejte plátek salátu, hrstičku mrkvových proužků a rýžových nudlí, bylinky a mladé výhonky hrachu.

Navrch hoďte pár kousků masa, závitek zabalte podobně jako španělského ptáčka a můžete se pustit do hodování. A pokud stojíte o další tipy z asijské kuchyně, které se dají připravit na grilu, nezapomeňte v neděli v podvečer na další díl Rozpal to šéfe! na Primě.

Autor:




Nejčtenější

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Klisny se ke stádu po porodu vrací poté, co se mezi matkou a hříbětem vytvoří...
U Milovic se rodí divoká hříbata i telata. Slavná klisna uhynula

Jaro přineslo do rezervace divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovic smutek i spoustu naděje. Před dvěma týdny sice uhynula klisna, která přivedla na...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.