Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Pohlreichova nízkorozpočtová grilovačka s masitými kuřecími křidélky

aktualizováno 
Pokud se vám podaří koupit opravdu dobře vypadající kuřecí křídla, pěkně kulaťoučká a plná masa, neváhejte. Když je naložíte do správně ochucené marinády, hodíte na gril a naservírujete se zeleninovým salátem s kuskusem, budete spokojení a přitom vám nebude po grilování těžko.

„Kuřecí křídla mají nejlepší poměr masa a kolagenu, takže je to téměř nejlepší chuť z celého kuřete,“ libuje si Zdeněk Pohlreich při porcování v dalším díle nové řady pořadu Rozpal to šéfe.

Pak křídla namarinuje ve směsi olivového oleje, sojové omáčky, namletého pepře, citronové šťávy z poloviny citronu, dvou stroužků česneku, který naplocho rozdrtí nože a najemno naseká, a mladého a jemného čerstvého tymiánu, který také naseká najemno, ale ani náhodou s ním nešetří. Marinádu s křídly v misce důkladně promíchá, přikryje a doporučí nechat v lednici marinovat alespoň pár hodin, ideálně přes noc.

Grilovačka, po které vám nebude těžko

Až nadejde čas grilování, připravíte si ke křídlům nejprve lehkou přílohu z kuskusu a zeleniny, salát tabouleh. Kuskus si na to vyberte pěkně žluťoučký, v misce ho promíchejte se lžící olivového oleje, zalijte teplým vývarem (kuřecím či zeleninovým), přikryjte a nechte pět deset minut odstát. Kuskus pěkně nasákne vývarem, díky kterému změkne, nabobtná a získá chuť.

Jak na tymiánová křídla

Do salátu si zatím na kostičky nakrájejte dvě rajčata, najemno cibuli, pořádnou hrst čerstvé petržele a zhruba půlku salátové okurky. Tu oloupejte, rozkrojte podélně na čtvrtky, zbavte jadřince a pokrájejte na malé kousky.

Vše přidejte k připravenému kuskusu, který předem promíchejte, aby byl pěkně sypký a nelepil se. Dochuťte solí, pár stroužky podrceného a najemno nasekaného česneku, najemno nasekanou snítkou máty, přidejte i citronovou šťávu. Průběžně přitom směs s kuskusem promíchávejte, aby zůstávala sypká, a máte skvělý kuskusový salát tabouleh hotový.

Pak už jen ugrilujete namarinovaná kuřecí křídla, ideálně na grilu, který nejprve potřete špekem. Marinádu, která zbude v misce, slijte do pánvičky a nechte na grilu u křídel převařit. Mezitím si do misky, ve které budete křídla servírovat, připravte pár čerstvých lístků tymiánu a nasekanou jarní cibulku nebo mladý pórek. Přilijte povařenou marinádu a šťavnatá ugrilovaná křídla, promíchejte, pokapejte čerstvou šťávou z citronu a můžete se na to vrhnout.

Chcete potraviny vždy nakupovat levněji?

Na portálu AkčníCeny.cz pro vás každý den vybíráme ty nejlepší nabídky z letáků potravin a drogerie. Inspirujte se, naplánujte, kde nakoupíte a ušetřete na každém nákupu.

Pokud by vám ale tohle lehké jídlo se salátem bylo na příjemné posezení u grilu málo, můžete se nechat inspirovat podvečerním Pohlreichem na Primě i dál a připravit třeba i grilovaný chřest, jemuž právě přeje sezona, krevety s brokolicí nebo i pořádný růžový steak.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.