Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich griluje i listové těsto a namíchá omáčku co dvůr dal

aktualizováno 
Pikantní jižanské kuřátko se salátem z avokáda, vepřová panenka s láskou zabalená do anglické slaniny, navíc s fajnovou omáčkou z domácí majonézy. Pak ještě "čučuka" z listového těsta plněná zeleninou, jako dezert grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou a navrch legendární beton.

To je menu další výživné grilovačky Zdeňka Pohlreicha, z něhož si určitě něco vybere každý. Ten, co sází na nejsnáze dostupné a lehké kuřecí maso, i ten kdo rád experimentuje, aby posléze mohl oslňovat rodinu či přátele, ideálně obojí.

Z uvedeného menu tentokrát vyčnívá "chucuchka", kterou Pohlreich představuje jako "čučuku", jídlo s příběhem, jež ho naučil jeho někdejší šéf. Ten si recept přivezl z Afriky, kde působil jako voják ve francouzské armádě.

Menu z Pohlreichova grilu

Není to nic jiného než těsto plněné orestovanou zeleninou, kterou si předem připravíte na běžném woku a necháte zchladnout. Stačí cibuli, česnek, červenou papriku, cuketu a lilek pokrájet na kostičky, orestovat, podusit a dochutit solí, pepřem a bylinkami. Třeba čerstvým oreganem a rozmarýnem. Ten raději posekejte na jemno, protože když se vám do směsi připlete celá jehlička (lístky rozmarýnu jsou tenké a ostré), není to to pravé.

Pak už můžete jít stejně jako šéf cestou nejmenšího odporu a popadnout listové těsto. Vyválet, pomoučit, vrchní stranu potřít rozšlehaným vajíčkem a na polovinu těsta nanést připravenou náplň. Samozřejmě ne až do krajů, aby šlo těsto přehnout a okraje spojit. Čučuku ještě potřete vajíčkem i navrch a můžete ji šoupnout na rozpálený kámen, přikrýt a hlídat. K tomu si podle našeho videa připravte zelenou omáčku bez pravidel - tedy salsa verde - a máte jídlo jako víno.

Lépe jednou vidět, než si nechat stokrát popsat

Šéfovy kuchařky za akční ceny

Kuchařky Zdeňka Pohlreicha koupíte na Knihy.iDNES.cz

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vaří venku! Na grilu připravuje nejen pořádné kusy...

U grilování, jehož nedílnou součástí jsou i vůně a ochutnávání, to platí dvojnásob. Takže pokud žijete grilováním, můžete se v neděli v podvečer na Primě podívat, jak to ten chytrolín s prořízlou vyřídilkou dělá a pak zkusit alespoň něco z toho připravit se stejnou lehkostí, ochutnat a hodnotit. A případně zařadit mezi své oblíbené lahůdky.

Štáb se v rámci natáčení pátého dílu zastavil i v pražské zoo, aby alespoň z rychlíku přiblížil náročnou péči o zvířecí svěřence. A jako výraz ocenění každodenní a nikdy nekončící práce chovatelů pozval "šéf" dva z nich na vlastnoručně připravené výše uvedené menu. Jen škoda, že jich nemohlo přijít víc. V pražské zoo pracuje více než stovka chovatelů a určitě by osvěžujícím letním grilováním nepohrdli.

Autor:




Nejčtenější

Zahradu u secesní vilky nedaleko Prahy se podařilo proměnit velmi citlivě. V...
Při proměně staré zahrady zachovejte duši místa, hledejte staré plány

Proměnit zahradu u starší vilky či zámečku, to není zrovna malé sousto. Přesto není třeba se bát i moderních prvků. Architekti v posledním dílu pořadu České...  celý článek

Kuskus s grilovanou zeleninou
VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak...  celý článek

Domeček ve tvaru houby postavil otec pro dceru v době, kdy byla ještě malá.
Dům houba, policejní stanice, koštování whisky. Takové je finále Bouda roku

Už posedmé probíhá finále Boudy roku. Tato britská fotografická soutěž představuje ty nejzajímavější a nejroztodivnější zahradní budky, boudičky a kůlničky...  celý článek

Někteří psi se do auta těší.
Dostatek pití, bezpečnostní pás a preventivní prohlídka. Dovolená se psem

Pokud uvažujeme o dovolené se psem, musíme se důkladně připravit. Je potřeba zajistit mu bezpečnost, pohodlí při cestě a pro úřady potřebná potvrzení o dobrém...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.