Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich griluje i listové těsto a namíchá omáčku co dvůr dal

aktualizováno 
Pikantní jižanské kuřátko se salátem z avokáda, vepřová panenka s láskou zabalená do anglické slaniny, navíc s fajnovou omáčkou z domácí majonézy. Pak ještě "čučuka" z listového těsta plněná zeleninou, jako dezert grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou a navrch legendární beton.

To je menu další výživné grilovačky Zdeňka Pohlreicha, z něhož si určitě něco vybere každý. Ten, co sází na nejsnáze dostupné a lehké kuřecí maso, i ten kdo rád experimentuje, aby posléze mohl oslňovat rodinu či přátele, ideálně obojí.

Z uvedeného menu tentokrát vyčnívá "chucuchka", kterou Pohlreich představuje jako "čučuku", jídlo s příběhem, jež ho naučil jeho někdejší šéf. Ten si recept přivezl z Afriky, kde působil jako voják ve francouzské armádě.

Menu z Pohlreichova grilu

Není to nic jiného než těsto plněné orestovanou zeleninou, kterou si předem připravíte na běžném woku a necháte zchladnout. Stačí cibuli, česnek, červenou papriku, cuketu a lilek pokrájet na kostičky, orestovat, podusit a dochutit solí, pepřem a bylinkami. Třeba čerstvým oreganem a rozmarýnem. Ten raději posekejte na jemno, protože když se vám do směsi připlete celá jehlička (lístky rozmarýnu jsou tenké a ostré), není to to pravé.

Pak už můžete jít stejně jako šéf cestou nejmenšího odporu a popadnout listové těsto. Vyválet, pomoučit, vrchní stranu potřít rozšlehaným vajíčkem a na polovinu těsta nanést připravenou náplň. Samozřejmě ne až do krajů, aby šlo těsto přehnout a okraje spojit. Čučuku ještě potřete vajíčkem i navrch a můžete ji šoupnout na rozpálený kámen, přikrýt a hlídat. K tomu si podle našeho videa připravte zelenou omáčku bez pravidel - tedy salsa verde - a máte jídlo jako víno.

Lépe jednou vidět, než si nechat stokrát popsat

Šéfovy kuchařky za akční ceny

Kuchařky Zdeňka Pohlreicha koupíte na Knihy.iDNES.cz

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vaří venku! Na grilu připravuje nejen pořádné kusy masa, ale i delikátní ryby, mořské plody, vtipné předkrmy a snídaně, které přilákají i zaryté odpůrce pobytu v přírodě.

U grilování, jehož nedílnou součástí jsou i vůně a ochutnávání, to platí dvojnásob. Takže pokud žijete grilováním, můžete se v neděli v podvečer na Primě podívat, jak to ten chytrolín s prořízlou vyřídilkou dělá a pak zkusit alespoň něco z toho připravit se stejnou lehkostí, ochutnat a hodnotit. A případně zařadit mezi své oblíbené lahůdky.

Štáb se v rámci natáčení pátého dílu zastavil i v pražské zoo, aby alespoň z rychlíku přiblížil náročnou péči o zvířecí svěřence. A jako výraz ocenění každodenní a nikdy nekončící práce chovatelů pozval "šéf" dva z nich na vlastnoručně připravené výše uvedené menu. Jen škoda, že jich nemohlo přijít víc. V pražské zoo pracuje více než stovka chovatelů a určitě by osvěžujícím letním grilováním nepohrdli.

Autor:




Nejčtenější

Kiburi si užívá čerstvě uříznuté větve. Zatím sice jen s malými pupeny, nicméně...
I gorilám začne oblíbené období. Při pěkném počasí vyrazí o víkendu ven

Gorilám v pražské zoo pomalu končí období tahanic o větve i pobyt čistě ve vnitřních prostorách pavilonu. Pokud se udělá pěkně, vyrazí se zahájením letošní...  celý článek

Jedna z nejobtížnějších disciplín: skoky po koulích
VIDEO: Tohle děti dospělým závidí. Rekordní nafukovací překážková dráha

Je to jako stokrát nafouknutý skákací hrad okořeněný překážkami ve stylu soutěžního pořadu Drtivá porážka. Přes tři sta metrů dlouhá nafukovací překážková...  celý článek

Svému mazlíčkovi můžete kdykoliv zavolat domů. Když přijde k monitoru, na...
VIDEO: Když se nudí nebo je smutný, může vám pes zavolat do práce

Pomocí nenápadné krabičky, na kterou stoupnou packou, mají psí mazlíčci možnost zavolat svému majiteli třeba do práce. Oba při tom snímá kamera, takže majitel...  celý článek

Klára Vodičková dokáže poradit, jak dobře vycházet s kočkami.
Kočky mluví na férovku, tvrdí zvířecí psycholožka Klára Vodičková

Klára Vodičková je taková zvířecí psycholožka. I v televizi teď radí, jak změnit lítou domácí šelmu na přítulné koťátko. Kočky zlobí hlavně z nudy, tvrdí v...  celý článek

Další z rubriky

Hamburger nebo karbanátek?
Vedle hamburgeru je karbanátek kus utrápeného mletého masa, říká šéfkuchař

„Karbanátek je taková česká prasečinka, ale i ta se dá udělat poctivě a chutně,“ říká pro týdeník 5plus2 šéfkuchař Honza Štěrba. V pomyslném souboji s...  celý článek

Využití šablony je na každém. V tomto případě byla originálně využita jen její...
S šablonou vytvoříte vzor na stěně či dlažbě, dekorovat lze i nábytek

Přenést vybraný vzor na stěnu pomocí šablony není nic složitého, stačí si to párkrát vyzkoušet. Navíc nemusíte zůstat jen u stěny, stejný či podobný motiv lze...  celý článek

Děti žijící na okraji Biosférické rezervace Dja se seznamují s kartami na...
Africké děti dostaly od Zoo Praha karty, místo Černého Petra je pytlák

Podpořit a posunout dál ochranářské aktivity pražské zoo v Kamerunu odcestoval ředitel pražské zoo se svými spolupracovníky v den, kdy Google slavil Valentýna...  celý článek

Nissan X-Trail 1.6 dCi 2015 ·
Nissan X-Trail 1.6 dCi 2015 ·

r.v. 2015, naj. 34 530 km, diesel
630 000 Kč (s DPH)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.