Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Griloval na balkoně tak, že sousedi volali hasiče

aktualizováno 
Posílám video, které jsem natočil z balkonu. Lidem od naproti "blafnul" gril tak, že se jejich sousedi nad nimi vylekali a volali hasiče. Na co se vlastně čtenář ptá? Pod zárukou anonymity by se chtěl dozvědět, zda je možné grilovat tak, aby neobtěžoval sousedy.

"Přiznám se, že mě pěkné počasí ponoukalo k témuž, co prováděl ten nešťastník odnaproti," svěřil se v e-mailu a děkoval prozřetelnosti, že nedopadl jako soused palič, který teď pro ostudu nemůže na ulici.

Fotogalerie

"Pro dobré sousedské vztahy v bytových domech je nezbytná vzájemná ohleduplnost a tolerance. Obě strany sice mohou užívat své byty dle svých potřeb a realizovat zde své záliby, zároveň však jsou podle občanského zákoníku povinny zohledňovat, že v domě nebydlí samy a neměly by své sousedy nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat a narušovat dobré mravy v domě," vysvětluje advokátka Soňa Audesová ve článku o problémech s mezilidskými vztahy mezi sousedy.

Dodržujte proto pár zásad:

  • Nepoužívejte na podpal třísky. Vyhnete se tak dýmení do fáze, kdy chytne a rozžhaví se dřevěné uhlí. Daleko lépe funguje podpalovač.
  • Připlaťte si za kokosové brikety. Jsou sice drahé (balení přes dvě stě korun), podpalují se speciálním gelem, ale obyčejné brikety za padesátikorunu si nechte někam do přírody.
  • Nemáchejte grilované maso v omastku a marinádě, případně je před grilováním otřete. Jinak bude omastek skapávat do žhavých uhlíků a vzplane podobně, jako to vidíte na videu.
  • Vyzkoušejte elektrický gril. Ne však "šidítka" z hobbymarketu, výkon by měl přesahovat 2000 W. Jinak se dočkáte spíš dušení než grilování.

Jak se díváte na grilování na balkoně?

celkem hlasů: 1600

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 17. dubna 2014. Anketa je uzavřena.

Kdyby mi tohle soused pode mnou provedl, tak mu na balkon chrstnu kýbl vody 1106
Občas to provozuji 254
Naši sousedé občas grilují, ale nesmrdí s tím, spíš mi dělají chutě 240
Autor:


Témata: grilování, Vaření


Nejčtenější

Nuru jako nadšený lezec s ukořistěnou větvičkou. (25.3.2017)
VIDEO: Pražské gorily si venku užívají první jarní trávy, mláďata řádí

Jakmile minulou sobotu gorily zaslechly, že se mimo obvyklý čas něco děje s hydraulikou a hýbou se dveře u východu do venkovního výběhu, hned se k němu...  celý článek

Řez obytným modulem usazeným do zahrady
Bunkr do každé rodiny. Češi vyrábějí kryty pro případ krize

Nepokoje, energetická krize, přírodní katastrofa, válka. Stále více Čechů se připravuje na krizové situace, které dosud odbývali jen mávnutím ruky. Nouzové...  celý článek

Ovocné stromy je potřeba vysadit, než začne vegetační sezona. Kořeny stromků...
Poslední šance k výsadbě ovocných stromů, ale jen s vydatnou zálivkou

Jaro se plnou silou hlásí o slovo, takže máte posledních pár týdnů na výsadbu ovocných dřevin, které musí být v půdě co nejdříve před vegetačním obdobím. Jak...  celý článek

Jidášovo ucho (houby úplně vpravo), šnytlík, medvědí česnek, mladé kopřivy,...
Když vyrazíte do lesa, nasbírejte si i medvědí česnek a další bylinky

I jako houbař můžete vyrazit do lesa také za bylinkami, a nejen za oblíbeným medvědím česnekem. Není totiž zdaleka jedinou bylinkou, která vám na jaře udělá...  celý článek

Ptačí budka ve stylu Slow TV od ateliéru Harddecore a serveru Technet.cz.
Postavte si vlastní Slow TV ptačí budku. Stačí vám šukalka a vrtačka

V zimě je potřeba ptáčky přikrmovat a v létě je dobré alespoň těm nejmenším postavit hnízdiště. Budka, kterou si podle našeho návodu vyrobíte, poslouží...  celý článek

Další z rubriky

Alkoholový čistič oken snadno vyrobíte doma. Ilustrační snímek
Citron a ocet. To je domácí drogerie, která nahradí většinu chemie

Skříňky plné čisticích prostředků za nemalé peníze máme doma asi všichni. Přitom mnohdy stačí obyčejný citron či ocet a mnohé chemické pomocníky nahradíte a...  celý článek

Vymazlený hamburger King of Dublin
V Den svatého Patrika se zazelenají i hamburgerové housky

Den svatého Patrika je irským svátkem, který se slaví po celém světě. Typickou zelenou barvu vtělí v pražské restauraci Bejzment specializované na přípravu...  celý článek

Jaroslav Sapík a Emauele Ridi
Duel kuchařů: Ridi nesnáší nudle s mákem, Sapík při natáčení trpí

Oba jsou skvělí kuchaři a své kulinářské umění umí prodat i na televizní obrazovce. A Češi jejich jídla milují, byť jsou velmi rozdílná. Jaroslav Sapík vařil...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.