Vepřové souvlaki, batátové hranolky a tzatziky

Vepřové souvlaki, batátové hranolky a tzatziky
Recept

Střední

55 min

Co grilujete nejraději vy?

Rychlá chobotnice na grilu se studenou omáčkou

Rychlá chobotnice na grilu se studenou omáčkou + stepy
Recept

Střední

80 min

Mořské plody chutnají nejlépe na grilu.

Rybí grilovaný špíz

Rybí grilovaný špíz
Recept

Lehké

25 min

Nejlépe chutná rybí maso z grilu.

Grilovaná křidélka v medové krustě a chilli

Grilovaná křidélka v medové krustě a chilli
Recept

Střední

45 min

S těmito křidélky na grilovací párty každého oslníte.

Toto musíte zkusit. Na grilu dostane svatomartinská husa další rozměr

5. listopadu 2023

Dozlatova upečená svatomartinská husa s křupavou kůrčičkou a jemným, rozpadajícím se šťavnatým...

Placaté kuře na grilu, brambory a bylinkové máslo

Placaté kuře na grilu, brambory a bylinkové máslo
Recept

Lehké

60 min

Ugrilujte si o víkendu celý oběd.

Kuře s pršutem

Kuře s pršutem
Recept

Lehké

45 min

Nevíte, co si udělat na grilu? Inspirujte se tímto receptem.

Vyzkoušejte slavný steak Rossini s lanýžem a madeirskou omáčkou

21. října 2023

Klasický francouzský recept z hovězí svíčkové slibuje skutečný gurmánský zážitek. Dnes vám průvodci...

Špízy s makrelou

Špízy s makrelou
Recept

Střední

60 min

Grilujete rádi? Rozhodně někdy vyzkoušejte grilovaný špíz s makrelou.

Vepřová panenka v anglické slanině

Vepřová panenka v anglické slanině
Recept

Střední

35 min

Pozvěte kamarády na grilovačku a připravte jim lahodnou a zdravou vepřovou panenku.

Jehněčí špíz s houbami shitake

Jehněčí špíz s houbami shitake
Recept

Střední

30 min

Skvělý recept na gril.

Vyzkoušejte legendární plněné rolky z krkovičky. Jsou to bomby z Apulie

16. září 2023

Láska k červeném masu dala v Itálii vzniknout pouličním masovým bombám z Apulie. Legendární masové...

Klobáska na špízu

Klobáska na špízu
Recept

Střední

30 min

Skvělý recept na gril.

Klobásový špíz s kukuřicí

Klobásový špíz s kukuřicí
Recept

Lehké

40 min

Pochutná si celá rodina!

Pečená ryba s bylinkami a citronem

Pečená ryba s bylinkami a citronem
Recept

Střední

40 min

Rybí maso je důležitým zdrojem vápníku, bílkovin, jodu a také vitaminu A a D.

Zkuste grilovaného pstruha ve tvaru růže. Procvičíte se ve filetování

9. září 2023

Lehce stravitelný pstruh nabízí bezpočet kulinářských úprav. Nejlépe však chutná z grilu a na...

Kuřecí křídla na grilu jsou jedničkou. Vyzkoušejte je v asijském stylu

2. září 2023

Nejen steak chutná z grilu lépe než z pánve. I kuřecí křidélka dostanou z roštu pořádnou porci...

Kuřecí paličky s tvarohovou nádivkou

Kuřecí paličky s tvarohovou nádivkou
Recept

Střední

40 min

Ozvláštněte recept na kuřecí paličky.

Kuřecí závitky na jehle

Kuřecí závitky na jehle
Recept

Lehké

30 min

Chutná vám jídlo z grilu? Vyzkoušejte i tyto závitky na jehle.

Nevšední camembert v mletém mase je důkazem, že sýr na gril rozhodně patří

19. srpna 2023

Kromě masa se na grilech velice často připravují i sýry. V dnešním dílu grilovací akademie vám její...

Hovězí steak je na grilu králem. Zkusili jsme ho s chimichurri i lingotto

12. srpna 2023

Daniele Govoni se účastní soutěží v grilování po celém světě a v Praze předvádí své umění v...

Vyzkoušejte na grilu barbecue bůček špikovaný česnekem a feferonkami

5. srpna 2023

Patří k nejšťavnatějším a nejchutnějším masům na světě. Bůček si zamiloval i pipMaster a prohlašuje...

Hovězí steaky s bramborami a fetou

Hovězí steaky s bramborami a fetou + stepy
Recept

Střední

45 min

Připravte si na grilu luxusní steak.

Hovězí steaky s omáčkou barbecue a fazolovým salátem

Hovězí steaky s omáčkou barbecue a fazolovým salátem
Recept

Střední

40 min

Skvělý recept na gril.

Hovězí steak s jalovcem

Hovězí steak s jalovcem + stepy
Recept

Střední

45 min

Pochutnejte si na pořádném kusu masa.

Jehněčí špízky s bylinkovým jogurtem

Jehněčí špízky s bylinkovým jogurtem
Recept

Střední

30 min

Jehněčí maso chutná z grilu luxusně.

Neapolskou pizzu klidně zvládnete i na grilu. Vyzkoušeli jsme tři druhy

22. července 2023

Italský mistr grilu Daniele Govoni vám v dnešním dílu akademie ukáže velmi jednoduchý a osvědčený...

Grilovaný losos s hráškem

Grilovaný losos s hráškem + stepy
Recept

Střední

40 min

Skvělý recept na gril.

Grilovaný hovězí steak

Grilovaný hovězí steak + stepy
Recept

Střední

30 min

Luxusní recept na gril.

Grilované kotlety s ratatouille

Grilované kotlety s ratatouille + stepy
Recept

Střední

50 min

Chystáte se grilovat? Inspirujte se naším receptem na šťavnaté kotlety.

Grilované pražmy se zeleninou

Grilované pražmy se zeleninou + stepy
Recept

Střední

45 min

Chystáte se grilovat? Inspirujte se naším receptem na křehké ryby.

Grilovaná vepřová žebírka s jablečným křenem

Grilovaná vepřová žebírka s jablečným křenem + stepy
Recept

Střední

70 min

Chystáte se grilovat? Inspirujte se naším receptem na šťavnatá žebírka.

Grilované obložené chleby

Grilované obložené chleby II.
Recept

Střední

10 min

Poctivé sendviče z grilu.

Grilované vepřové závitky

Grilované vepřové závitky + stepy
Recept

Střední

30 min

Skvělý recept na gril.

Grilovaný losos

Grilovaný losos + stepy
Recept

Střední

35 min

Máte rádi lososa? Připravte si ho podle našeho receptu.

Grilované plněné kotlety

Grilované plněné kotlety + stepy
Recept

Střední

40 min

Těmto kotletám nikdo neodolá.

Grilované maso

Vyzkoušejte naše ověřené recepty na grilování masa. Češi nejraději grilují vepřové, kuřecí a hovězí maso. Vyzkoušet můžete ale také jehněčí, zvěřinu nebo ryby. Základem pro přípravu chutného pokrmu je kvalitní maso. Proto je třeba věnovat čas jeho výběru. Maso by mělo být dobře odleželé, aby bylo křehké. Také dejte přednost kusům, které obsahují tuk, aby nebyl steak po ugrilování tvrdý. Nekupujte předem naložené maso, protože nevíte, jaká je kvalita masa a marinády.

Maso na grilování vyndejte z lednice včas, aby mělo pokojovou teplotu. Můžete ho potřít pouze olejem, aby se grilovalo rovnoměrně, nebylo vysušené a nepřilepilo se k roštu. Nebo ho naložte dopředu do marinády. Před položením na gril však maso osušte, aby se marináda nepřipalovala. Pro otáčení používejte kleště a ne vidličku, aby vám nevytekla šťáva.