Marinovaný lilek s olivami a domácí tortilly

Marinovaný lilek s olivami a domácí tortilly
Recept

Lehké

30 min

Vyzkoušejte na grilu něco nového.

Pečené papriky s grilovaným sýrem

Pečené papriky s grilovaným sýrem
Recept

Střední

15 min

Grilované papriky se k sýru halloumi skvěle hodí.

Grilované plněné papriky

Grilované plněné papriky
Recept

Střední

50 min

Grilovat můžete i bez masa.

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny
Recept

Lehké

25 min

Chcete změnit své stravovací návyky? Začněte hojnými saláty.

Salát z grilované zeleniny se sýrem

Salát z grilované zeleniny se sýrem
Recept

Lehké

30 min

Tento salát se ideláně hodí na letní večery.

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny
Recept

Střední

40 min

Patříte mezi milovníky grilované zeleniny?

Salát z grilovaných cuket s lískovými ořechy

Salát z grilovaných cuket s lískovými ořechy
Recept

Střední

30 min

Pochutnejte si na grilované zelenině a lískáčích.

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny
Recept

Lehké

25 min

Vyzkoušejte salát z lilku, cukety, paprik a oliv.

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny
Recept

Lehké

45 min

Nejlepší chuť zeleniny docílíte grilováním.

Grilovaná cuketa se žampiony a kuřecí steak

Grilovaná cuketa se žampióny a kuřecí steak
Recept

Střední

50 min

Pozvěte kamarády na grilovačku a pochutnejte si všichni společně na této dobrotě.

Grilované batáty s cizrnou a harissou

Grilované batáty s cizrnou a harissou
Recept

Střední

45 min

Až budete příště grilovat, vyzkoušejte tyto veganské batáty s cizrnou.

Zeleninové špízky se žampiony a sýrem feta

Zeleninové špízky se žampiony a sýrem feta
Recept

Lehké

30 min

Skvělý bezmasý recept na gril.

Nevšední camembert v mletém mase je důkazem, že sýr na gril rozhodně patří

19. srpna 2023

Kromě masa se na grilech velice často připravují i sýry. V dnešním dílu grilovací akademie vám její...

Rukolový salát s grilovaným lilkem a mozzarelou

Rukolový salát s grilovaným lilkem a mozzarelou
Recept

Lehké

35 min

Pokud rádi grilujete, vyzkoušejte i tento salátek.

Neapolskou pizzu klidně zvládnete i na grilu. Vyzkoušeli jsme tři druhy

22. července 2023

Italský mistr grilu Daniele Govoni vám v dnešním dílu akademie ukáže velmi jednoduchý a osvědčený...

Salát z grilu

Salát z grilu
Recept

Lehké

30 min

Pokud nevíte co dělat se zbylou zeleninou, můžete jí ogrilovat a připravit z ní skvělý salát.

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina (Špíz z hlívy královské a cukety, brambory pečené na ohni s...
Recept

Lehké

25 min

Výborná příloha ke grilovanému masu.

Grilované chleby a koláč (Pikantní pita chléb, topinky s česnekovým máslem a koláč s rajčaty)

Grilované chleby a koláč (Pikantní pita chléb, topinky s česnekovým máslem a...
Recept

Střední

10 min

Na grilu se dají vykouzlit všelijaké dobroty.

Salát s vaječnou zálivkou

Salát s vaječnou zálivkou
Recept

Lehké

15 min

Pokud rádi grilujete, tento salát se ke grilovanému masu skvěle hodí.

Plněný salát s pečenými cherry rajčaty

Plněný salát s pečenými cherry rajčaty
Recept

Lehké

60 min

Pokud rádi grilujete, tak musíte vyzkoušet i tento recept.

Grilované lilkové balíčky

Grilované lilkové balíčky
Recept

Střední

50 min

Přichází čas grilování. Máme pro vás chutný recept.

Grilovaný lilkový sendvič

Grilovaný lilkový sendvič
Recept

Střední

50 min

Ugrilujte si chutnou večeři.

Salát s grilovanými rajčaty

Salát s grilovanými rajčaty
Recept

Lehké

20 min

Zkuste si připravit tento báječný salát s rajčátky a česnekem. Bude vám moc chutnat.

Grilované lilkové rolky

Grilované lilkové rolky
Recept

Střední

40 min

Kombinace grilovaného lilku se sýrem feta chutná prostě božsky.

Grilované misky

Grilované misky
Recept

Lehké

50 min

Ugrilujte si něco nového. Brambory s masem a zeleninou jsou správná volba.

Grilované bruschety

Grilované bruschety
Recept

Lehké

25 min

Oblíbený předkrm v italské kuchyni.

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina
Recept

Lehké

25 min

Pokud jste vegan, tak si ugrilujte podle našeho receptu zeleninu.

Grilovaná zelenina s omáčkou

Grilovaná zelenina
Recept

Lehké

30 min

Chutnou přílohou k masu je právě grilovaná zelenina.

Grilovaná cuketa plněná sýrem s modrou plísní

Grilovaná cuketa plněná sýrem s modrou plísní + stepy
Recept

Lehké

30 min

Cuketová specialita z grilu.

Grilované papriky s rýžovou nádivkou

Grilované papriky s rýžovou nádivkou
Recept

Střední

60 min

Grilovat se dá i zdravě.

Grilovaná kukuřice se salsou verde

Grilovaná kukuřice se salsou verde
Recept

Střední

55 min

I při grilování se odejdete bez masa.

Cibulovo-cuketové špízky

Cibulovo-cuketové špízky
Recept

Lehké

30 min

Skvělá zeleninová příloha z grilu.

Grilovaný lilek se salsou caprese

Grilovaný lilek se salsou caprese
Recept

Střední

40 min

Vyměňte maso na grilu za zeleninu. Přesněji za chutný lilek, ke kterému podávejte caprese salsu.

Zeleninový špíz

Zeleninový špíz
Recept

Lehké

30 min

Vegetariánské špízy vhodné na gril.

Bramborové špízy s brokolicí a jablky

Bramborové špízy s brokolicí a jablky
Recept

Lehké

30 min

Nemáte nápad, co si ugrilovat? Načerpejte inspiraci z tohoto receptu.

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina
Recept

Lehké

45 min

Grilovaná zelenina je skvělou a především zdravou přílohou k masu.

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina je vhodná nejen jako příloha k masu, ale pochutnáte si na ní i samostatně. V letních dnech je lehčí než maso a nemusí se připravovat dopředu. Pokud víte, jak zeleninu správně grilovat, zachová si důležité vitamíny a zůstane křupavá. Grilovat můžete nejen tradiční cuketu, papriky, kukuřici a žampiony, ale vyzkoušejte třeba brambory, rajčata, cibuli, fazolky, mrkev nebo kedlubny.

Pro grilování si vybírejte menší kusy zeleniny, které jsou jemnější. Některou zeleninu je třeba předvařit, aby změkla. Zeleninu zakápněte olejem s vodou, aby se nevysoušela a nepřilepila k roštu. Pro grilování můžete použít alobal, grilovací tácky nebo můžete zeleninu napíchnout na jehlu. Zeleninu grilujte na rozpáleném grilu rychle, aby se nepřipálila a neztratila vitamíny. Kuchaři doporučují zeleninu dochutit a osolit až po ugrilování, aby nepustila vodu. Protože zelenina nemá výraznou chuť, nejlépe ji dochutíte marinádami, omáčkami, dipy a dresinky.