Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Hobby - domov

VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

5.8.2017  0:00
Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě velvyslanectví má vlastní zahrádku, kde s láskou pečuje o zeleninu, kterou denně používá k vaření pro hosty....  celý článek

Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

19.7.2017  0:00
To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“, která maso neobsahují zcela...  celý článek

Není rybenka jako rybenka. Ty z Nizozemska žerou celé archivy

17.7.2017  0:00
Běžné domácí rybenky většinou žádnou škodu nenadělají, jejich exotický sourozenec už představuje větší nebezpečí. Alespoň pro archivy, sbírky knih, časopisů nebo fotografií, ale třeba i pro...  celý článek

Rybenky milují vlhko a tmu. Zbavíte se jich i bez chemie

11.7.2017  2:00
Drobný světloplachý hmyz, který možná občas zahlédnete v koupelně nebo v komoře, velkou paseku nenadělá. Pokud se ovšem nepřemnoží. Jak tomu zabránit? Pomoci může prevence, instalatér, ale třeba...  celý článek

Může se to stát i vám. Pět největších nebezpečí při grilování

6.7.2017  3:00
Mně se to určitě nestane: věta, která už to zavařila mnoha milovníkům letních grilovaček. Pětici nebezpečí, která je doprovází nejčastěji, naštěstí můžete předejít. Čtěte, co dělat, aby se...  celý článek

VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

26.6.2017  3:00
Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v kompaktním provedení a snadné zacházení...  celý článek

Bazénovou fólii vyměníte sami, ale chce to trpělivost a pečlivost

31.5.2017  0:00
Bazénová fólie u malých nadzemních bazénů je v podstatně spotřební materiál, který se jednou za čas musí obměnit. Naštěstí výměna je snadná a zvládne ji i průměrně zdatný kutil.  celý článek

VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

8.5.2017  0:00
Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár dalších ingrediencí a můžete na grilu vytvořit pochoutku, která má nekonečné množství variant....  celý článek

VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

24.4.2017  0:24
Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší počasí. Stačí zapékací miska. A...  celý článek

Velikonoční mlsání jinak: se zeleným čajem i s hrníčkovým receptem

14.4.2017  0:00
Nebojte se novinek a kromě klasiky se nechte inspirovat méně tradičními velikonočními recepty blogerů a čtenářů iDNES.cz. Není od věci připravit si zdravější verze oblíbených dobrot. Co třeba...  celý článek

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

10.4.2017  0:04
Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k ní raději připraví o hodně lehčí,...  celý článek

Velikonoční cop ze suchých travin a obilovin potěší na stole i zavěšený

6.4.2017  0:00
Velikonoce jsou za dveřmi, o víkendu se tedy můžete věnovat přípravám, ať jsou vaše představy o jarní výzdobě jakékoliv. Třeba už nějaký věnec či závěs ze sušených rostlin doma máte a bude...  celý článek

Konopní pacienti jsou běžně udáváni okolím, řekl v Rozstřelu Zábranský

3.4.2017  11:17, aktualizováno  4.4 14:07
Léčba konopím je v České republice již čtyři roky legální, přesto je konopí od února v lékárnách nedostupné. Podle adiktologa a lékaře Tomáše Zábranského jde ze strany státu o naprostou...  celý článek

Kuře v jogurtu, křehoučké a vynikající. Lehký rychlý oběd podle šéfa

3.4.2017  0:00
Je to triviální a funguje to. Maso z kuřecích stehen je samozřejmě samo o sobě šťavnatější a trochu tučnější než prsa, ale v kombinaci s bílým jogurtem je navíc i lahodně křehké. A máte lehký...  celý článek

Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

27.3.2017  10:04
Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na lehké jídlo s cuketou se hodí....  celý článek

Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

20.3.2017  0:00
Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to naučit se jeho různé úpravy. Salát s...  celý článek

Slupky žluté i červené cibule schovávejte na velikonoční barvení vajec

16.3.2017  0:00
Velikonoc se sice letos dočkáme až v polovině dubna, nicméně pokud vás oslovuje přírodní barvení vajec v cibulových slupkách, už si je v kuchyni schraňujte. To je ta nejpodstatnější investice,...  celý článek

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

13.3.2017  0:13
„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v neděli večer vrátil na obrazovku...  celý článek

S šablonou vytvoříte vzor na stěně či dlažbě, dekorovat lze i nábytek

9.3.2017  1:09
Přenést vybraný vzor na stěnu pomocí šablony není nic složitého, stačí si to párkrát vyzkoušet. Navíc nemusíte zůstat jen u stěny, stejný či podobný motiv lze přenést nejen na stěnu, ale i na...  celý článek

Vyberte si z „ostrých“ pokojovek. Oživí nevyužité kouty i úzké prostory

2.3.2017  0:27
Jejich listy tvarem připomínají meče a některé z nich jsou i pořádně nabroušené, takže při náhodném kontaktu mohou pěkně píchnout. Pokojové rostliny s úzkými tuhými listy jsou působivé především...  celý článek

Voňavé mýdlo si snadno vyrobíte doma, můžete to vyzkoušet i s dětmi

1.3.2017  0:00
Výroba mýdla od základu není žádná legrace, protože se při ní používá louh, tedy hydroxid sodný. Pouštět by se do ní měli jen ti, kdo si uvědomují rizika s tím spojená. Nicméně voňavé bylinkové...  celý článek

VIDEO: Když vaří Tyrolák v Hodoníně, je Pohlreich v kuchyni za učně

28.2.2017  0:00
„Co to je za chlapa v tý kuchyni? Co to je za bouráka?“ honí se v hlavě Zdeňku Pohlreichovi, když na pozvání dorazí se štábem Ano, šéfe! do hodonínské restaurace Westy a ochutnává. Na první...  celý článek

VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

21.2.2017  0:00
Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše na Jílovišti, tedy na vsi nedaleko...  celý článek

Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

20.2.2017  0:00
Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na okně měly na misce skrojky...  celý článek

V zimní zahradě si vytvořte subtropy či tropy. Jaké rostliny vybrat?

15.2.2017  0:00
Díky rostlinám může být zimní zahrada mnohem více než jen další obytný prostor. Stane se zelenou oázou, ve které mohou pěstitelé celoročně pěstovat i choulostivé exotické druhy. Záleží ovšem na...  celý článek

Pohlreich pomáhá kontroverznímu majiteli v kuchyni motorestu Ušák

7.2.2017  0:07
Majitel motorestu Ušák v Prunéřově, svérázný motorkář s kriminální minulostí, si do svého podniku na trase Chomutov - Karlovy Vary pozval Zdeňka Pohlreicha s jasným záměrem. Vrátit kuchyni Ušáka...  celý článek

Hrušky a sýr, skvělá kombinace do štrúdlu. A moučník máte za pár minut

3.2.2017  0:00
Když nepočítáte zhruba dvacet minut, než se štrúdl v rozpálené troubě upeče, trvá vlastní příprava opravdu chviličku. Takže za půl hodiny máte na stole nadýchaný teplý moučník z několika málo...  celý článek

Prostředek na mytí nádobí si vyrobte doma. Šetrný k přírodě i pleti

2.2.2017  0:02
Nechci „chemii“ a kosmetiku testovanou na zvířatech. K tomu mnozí dospějí, ať už bydlí ve městě, nebo na venkově, kde je k tomu často dožene vlastní septik. Vybírají tedy odbouratelné přípravky,...  celý článek

Korkové špunty zužitkujte. Ty, co zůstaly v lahvích, snadno vytáhnete

2.1.2017  0:02
Po svátcích se doma většinou pár korkových špuntů najde. Jejich další využití se přímo nabízí, škoda jednou použitého přírodního materiálu. A pokud vám snad nějaký špunt v lahvi od vína zůstal,...  celý článek

Odborníci ladí pamlskovou vyhlášku za pochodu a bufetům nabízejí pomoc

16.12.2016  0:00
Školním bufetům, které od září drtí přísná pamlsková vyhláška, vychází vstříc odborníci ministerstev, kteří ji na základě monitoringu dolaďují právě podle odezvy z terénu. Některé její limity...  celý článek

Rodina má v domě 110 vánočních stromků, zdobili je od října

14.12.2016  0:00
Napěchovat do domu o rozloze 105 metrů čtverečních přes stovku ozdobených vánočních stromků, to už chce opravdové zaujetí a dobře zvládnutou logistiku. Pro Thomase a Susanne Jeromineovi z...  celý článek

Vždy uspokojující dýňová polévka. Oceníte chuť i jednoduchost přípravy

12.12.2016  10:10
Pokud jste husté dýňové polévce ještě nepřišli na chuť, je docela dobře možné, že se s její přípravou a dochucením kuchař moc nemazlil. Takže i když jste s ní třeba zatím neměli dobrou...  celý článek

Až budete o Vánocích stavět s dětmi lego, postavte automat na bonbony

9.12.2016  12:37
Pokud máte doma po krabicích stovky a tisíce kostiček lega ze stavebnic nastřádaných za řadu let, či se chystáte nějaké přikoupit, můžete si z nich postavit třeba jednoduchý automat na bonbony.  celý článek

Europalety se často nevyplatí vracet, raději je využijte

6.12.2016  0:06
Dřevěné europalety jsou jako vratné lahve a můžete za ně dostat zpět zálohu až 150 korun za kus, často se ale nevyplatí je vůbec vracet. Zvlášť pokud vám na nich přivezli stavební materiál ze...  celý článek

Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

5.12.2016  0:05
Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust, kombinující chuť jablek, medu a skořice. Jak říká známý šéfkuchař, tahle varianta nikdy nevyjde...  celý článek

Návod na jednoduchý adventní kalendář a ozdoby za pár korun

29.11.2016  0:00
Kus netkané textilie nebo zbytky látek, stužka a kolíčky. Překližka nebo papírový karton, ubrousek s krásným motivem a obyčejné bílé lepidlo. A alespoň trochu šikovné ruce samozřejmě. Tak málo...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.