Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Hobby - domov

Europalety se často nevyplatí vracet, raději je využijte

6.12.2016  0:06
Dřevěné europalety jsou jako vratné lahve a můžete za ně dostat zpět zálohu až 150 korun za kus, často se ale nevyplatí je vůbec vracet. Zvlášť pokud vám na nich přivezli stavební materiál ze...  celý článek

Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

5.12.2016  0:05
Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust, kombinující chuť jablek, medu a skořice. Jak říká známý šéfkuchař, tahle varianta nikdy nevyjde...  celý článek

Návod na jednoduchý adventní kalendář a ozdoby za pár korun

29.11.2016  0:00
Kus netkané textilie nebo zbytky látek, stužka a kolíčky. Překližka nebo papírový karton, ubrousek s krásným motivem a obyčejné bílé lepidlo. A alespoň trochu šikovné ruce samozřejmě. Tak málo...  celý článek

Nová databáze hasičů prozradí, zda máte platnou revizi spalinových cest

22.11.2016  0:00
Péče o komín neobnáší jen běžné vyčištění kominíkem minimálně jednou za rok. Každý nově vybudovaný nebo jakkoliv upravovaný komín musí také zkontrolovat revizní technik spalinových cest, a to...  celý článek

OBRAZEM: Křehká krása z melounů a dýní od zlatých českých olympioniků

18.11.2016  1:18
Na nedávné Světové kuchařské olympiádě v německém Erfurtu získal český carvingový tým dvě zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile v kategorii kuchařské artistiky. Když tedy minulý týden...  celý článek

Zdravá a návyková snídaně, to může být podle šéfa i bramborová omeleta

14.11.2016  0:14
S mrazivými rány stoupá chuť dát si teplou snídani, než vyrazíme ven do zimy. Tak proč nesáhnout po pánvi, dopředu uvařených bramborách, cibuli a vajíčkách. Co se koření, bylinek a zeleniny...  celý článek

Ublíží vínu pobyt v mrazáku? Sommeliér radí, jak ho rychle vychladit

11.11.2016  0:00
Ideální cestou k vychlazení bílého vína na požadovanou teplotu při podávání - a nemusí to být zrovna dnešní svatomartinské - je chladící vinotéka, radí sommeliér. V té na vás vychlazené víno...  celý článek

VIDEO: Jak na hustou rajčatovou polévku, radí šéf. Jíšku nepotřebujete

7.11.2016  10:59
Je to teplé, skvěle to voní i chutná a je toho dost. Dalo by se říci o talíři hutné rajčatové polévky, která je ideálním jídlem pro ty, co si chtějí pochutnat a přitom si udržet i s...  celý článek

Kuřecí prsa s kostí? Z těch uděláte skvělý rychlý oběd i domácí vývar

1.11.2016  0:00
Kuřecí prsní řízky na grilu mohou být fádní záležitostí nebo luxusním zážitkem plným chuti. Záleží na kvalitě přípravy, kterou tomu dáte, časově to vyjde víceméně nastejno. Zkuste to podle...  celý článek

Zkuste Pohlreichův recept na křupavé houbové karbanátky. Stačí i hlíva

25.10.2016  0:00
Chcete-li jíst lehce, zdravě a přitom chutně jako šéf, není důvod se vyhýbat houbám, naopak. A jestli patříte k těm houbařícím šťastlivcům chodícím na místa, kde právě rostou, nebo si koupíte...  celý článek

Zkuste batáty jako antidepresivum a zdroj karotenu, radí Pohlreich

17.10.2016  0:17
Na jednoduchá bezmasá jídla má člověk občas srovnatelnou chuť jako jindy na pořádný steak. A kupodivu k nim patří i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Řekli byste do něj, že si občas připraví sladké...  celý článek

Naučte se nakládat zelí. Bude v něm víc vitamínů než v tom kupovaném

14.10.2016  0:14
Žádné množství zelí není dost velké na to, jak moc zdravé a dobré je. Jeho nakládání je malý obřad, který nemůže být jednodušší, ale stojí za to se ho naučit.   celý článek

Sklizeň pálivých papriček je tu. Rady, jak si je co nejlíp užít

7.10.2016  0:10
Kdo jednou propadne pěstování chilli, tomu ze zahrady či okenních parapetů rostlinky papriček jen tak nezmizí. Peter Gajdoštin jim letos propůjčil nejen velký fóliovník, kde jich má na sklizeň...  celý článek

Lehký oběd? Stačí sýrový koláč s rajčaty a salát, radí Pohlreich

3.10.2016  0:03
„Takováhle kuchyň není jenom lehká k jídlu, ta je i lehoučká na přípravu. Nastrkáš všechno do jednoho balíčku a pak to jenom vyndáš,“ říká Zdeněk Pohlreich k přípravě ryby v papilotě v dalším...  celý článek

Co s tvrdými skrojky parmazánu? Rozpusťte je do omáčky

28.9.2016  0:00
Znáte to. Tak dlouho strouháte z výseče tvrdého sýra, až vám zbude jen kus tvrdého okraje. Někdo doporučuje namočit ho do mléka a potom nastrouhat, ale není to žádná velká radost. Ale jde to i...  celý článek

Když Pohlreich připravuje snídaňové müssli, potřebuje šlehačkovou lahev

26.9.2016  2:09
„Nemám rád, když se k tělu přistupuje jako k nějakému chrámu, ale spíš jako k zábavnímu parku. A já vám nabídnu pár nových atrakcí,“ říká Zdeněk Pohlreich k receptům z nové řady svého pořadu. Je...  celý článek

Využijte úrodu jablek, báječné moučníky upečete za pár korun

20.9.2016  0:00
Nastává období, kdy jsou jablka nejdostupnější a v kuchyni s nimi můžete zažít doslova orgie. Pusťte se do moučníků jednoduchých na přípravu, nebojte se ani francouzského koláče. Cpěte se...  celý článek

Pohrajte si s ohněm a ledem. Dejte si drink inspirovaný Hrou o trůny

15.9.2016  0:09
Píseň ledu a ohně, šestidílná sága George R. R. Martina, má fanoušky i mezi barmany. Stejnojmenný originální hořící koktejl je opravdu efektní záležitost.  celý článek

Nechte si poradit od floristy, jak uvázat klasickou kytici jako profík

8.9.2016  0:09
Naučit se klasickou efektní vazbu z jakýchkoliv květin, které máte na zahradě, najdete je na louce, nebo je prostě koupíte na trzích či v květinářství, to se vám neztratí. Takovou kytici pak...  celý článek

Povidla upečete téměř bez míchání, nejlépe z přezrálých švestek

30.8.2016  0:00
Bez povidel neupečete koláče, buchty, ani vdolky. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou záležitost připravíte zcela bez míchání za necelé dvě hodiny. A povidel si můžete užívat až do...  celý článek

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

24.8.2016  0:24
Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na výletě k Rešovským vodopádům v Jeseníkách dělali s rodiči a bratrem pauzu. Táta rozdělal oheň,...  celý článek

Návrat uzenářských časů. Nový trend má u nás na čem stavět

8.7.2016  0:07
Novou módou amerických a britských domácností je udírna na zahradě a nyní tento trend přichází i k nám. Úprava masa v komíně se stává vážným konkurentem populárního grilování, napsala pro...  celý článek

Je čas na přípravu svatojánské ořechovice, do Vánoc se uleží

22.6.2016  0:22
Na oblíbený ořechový likér z měkkých jader nezralých vlašských ořechů se sbírají zelené vlašské ořechy od sv. Jana do sv. Anny, tedy od 24. června do 26. července. Pak už budou příliš pevné.   celý článek

Indické chlebové placky si ke grilovanému masu upečte venku na kameni

10.6.2016  0:26
Indové pečou placaté chlebové placky v peci zvané tandoor, vám na to postačí kámen na grilu. Není to nic složitého, základem těsta je obyčejná hladká mouka. A podávat ho můžete ke grilovanému...  celý článek

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

4.6.2016  1:16
Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.  celý článek

Když víte jak, může být grilování nejzdravější způsob přípravy jídla

25.5.2016  0:00
Grilování je silně návykové. Odborníci navíc tvrdí, že to může být nejzdravější způsob ohřevu jídla. Musí se však dělat správně a nejlépe na kvalitním grilu.   celý článek

Grilovací orgie s Pohlreichem po italsku: topinky s lilkem i ančovičkami

20.5.2016  0:00
Za vůní a chutí kuchyně Středomoří nemusíte nikam cestovat, snadno ji dostanete i na svou zahradu. Stačí koupit pěkný lilek, rajčata, olivový olej, česnek, bazalku, ančovičky, mozzarellu. Tedy...  celý článek

Češi jsou masožrouti, kteří grilují rádi a téměř na čemkoliv

11.5.2016  0:11
Kdo negriluje, jako by nebyl - každý rok to v Česku platí zhruba od května, tedy jakmile počasí dovolí vydržet na zahradě či terase u grilu. Není divu, gril vlastní čtyři z pěti Čechů, a to by...  celý článek

Pálffyho houskový knedlík se slaninou. Zabalený do utěrky se vaří hodinu

9.5.2016  0:00
Vaří se sice hodinu, navíc zabalený v máslem potřeném plátýnku či utěrce, ale za vynaloženou námahu a trpělivost se tento knedlík odmění neobvykle jemnou konzistencí. Ta je opravdu překvapivá,...  celý článek

Zkuste grilovat jako Australani, třeba tresku s pestem, radí Pohlreich

6.5.2016  2:26
Krevety, steaky z pštrosa Emu, jehněčí hřbet. To se v Austrálii na gril přímo nabízí, podobně jako zde asi nejoblíbenější ryba na grilování King George whiting. Srovnatelná je s u nás dostupnou...  celý článek

VIDEO: Jak Pohlreich z bůčku a piva vykouzlí Štefanův cikánský řízek

30.4.2016  0:30
Rozpálený gril potře špekovou kůží a hodí na něj plátky vepřového bůčku naklepané pěstí. Marinované, ale nesolené. Recept na tzv. cikánský řízek šéf dostal na golfovém hřišti u Plzně od Štefana,...  celý článek

Masové jednohubky z kuřecích křídel. Podle Pohlreicha na party ideální

16.4.2016  0:04
Jak pohostit přátele, abyste je opravdu nadchli a přitom vás to nezruinovalo? Tady je každá rada drahá. Zkuste třeba Pohlreichova lízátka z kuřecích křídel, sám je vidí jako ideální jednohubky k...  celý článek

Flatbread je taková vylepšená chlebová placka. Podle šéfa strašně dobrá

8.4.2016  0:26
Masíčko z pečených telecích žebírek a pečená červená řepa zalité křenovou šlehačkou, korunované lístky čerstvé rukoly, to vše na čerstvě pečené chlebové placce. Až uslyšíte Zdeňka Pohlreicha,...  celý článek

Hezký český kus nábytku pro žížaly, co zpracují zbytky z kuchyně

24.3.2016  0:03
Lidé na něj koukají různě. Někdo si neumí představit, že by měl mít přímo v bytě rozkládající se organické zbytky z kuchyně, navíc prolezlé žížalami. Minulý týden přitom vermikompostér tvářící...  celý článek

Jaro oslavte živým věncem, vydrží měsíc, zapomeňte na řezané květiny

23.3.2016  0:03, aktualizováno  15:52
Živý velikonoční věnec není žádná věda, přitom vám domů spolehlivě vnese jarní atmosféru a radost může dělat i po svátcích. Řezané květiny by tak dlouho nevydržely, ty hrnkové naopak můžete po...  celý článek

Kuře využijte i na jarní roládu, skvělá bude s medvědím česnekem

14.3.2016  9:03
Z poměrně fádního kuřecího masa dokáže chuťově výrazná náplň docela jednoduše vykouzlit opravdovou lahůdku. Zkuste roládu se sušenou šunkou, dvěma druhy sýra a sterilovanou kapií. A na...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.