Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Hobby - domov

Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

20.3.2017  0:00
Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to naučit se jeho různé úpravy. Salát s...  celý článek

Slupky žluté i červené cibule schovávejte na velikonoční barvení vajec

16.3.2017  0:00
Velikonoc se sice letos dočkáme až v polovině dubna, nicméně pokud vás oslovuje přírodní barvení vajec v cibulových slupkách, už si je v kuchyni schraňujte. To je ta nejpodstatnější investice,...  celý článek

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

13.3.2017  0:13
„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v neděli večer vrátil na obrazovku...  celý článek

S šablonou vytvoříte vzor na stěně či dlažbě, dekorovat lze i nábytek

9.3.2017  1:09
Přenést vybraný vzor na stěnu pomocí šablony není nic složitého, stačí si to párkrát vyzkoušet. Navíc nemusíte zůstat jen u stěny, stejný či podobný motiv lze přenést nejen na stěnu, ale i na...  celý článek

Vyberte si z „ostrých“ pokojovek. Oživí nevyužité kouty i úzké prostory

2.3.2017  0:27
Jejich listy tvarem připomínají meče a některé z nich jsou i pořádně nabroušené, takže při náhodném kontaktu mohou pěkně píchnout. Pokojové rostliny s úzkými tuhými listy jsou působivé především...  celý článek

Voňavé mýdlo si snadno vyrobíte doma, můžete to vyzkoušet i s dětmi

1.3.2017  0:00
Výroba mýdla od základu není žádná legrace, protože se při ní používá louh, tedy hydroxid sodný. Pouštět by se do ní měli jen ti, kdo si uvědomují rizika s tím spojená. Nicméně voňavé bylinkové...  celý článek

VIDEO: Když vaří Tyrolák v Hodoníně, je Pohlreich v kuchyni za učně

28.2.2017  0:00
„Co to je za chlapa v tý kuchyni? Co to je za bouráka?“ honí se v hlavě Zdeňku Pohlreichovi, když na pozvání dorazí se štábem Ano, šéfe! do hodonínské restaurace Westy a ochutnává. Na první...  celý článek

VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

21.2.2017  0:00
Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše na Jílovišti, tedy na vsi nedaleko...  celý článek

Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

20.2.2017  0:00
Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na okně měly na misce skrojky...  celý článek

V zimní zahradě si vytvořte subtropy či tropy. Jaké rostliny vybrat?

15.2.2017  0:00
Díky rostlinám může být zimní zahrada mnohem více než jen další obytný prostor. Stane se zelenou oázou, ve které mohou pěstitelé celoročně pěstovat i choulostivé exotické druhy. Záleží ovšem na...  celý článek

Pohlreich pomáhá kontroverznímu majiteli v kuchyni motorestu Ušák

7.2.2017  0:07
Majitel motorestu Ušák v Prunéřově, svérázný motorkář s kriminální minulostí, si do svého podniku na trase Chomutov - Karlovy Vary pozval Zdeňka Pohlreicha s jasným záměrem. Vrátit kuchyni Ušáka...  celý článek

Hrušky a sýr, skvělá kombinace do štrúdlu. A moučník máte za pár minut

3.2.2017  0:00
Když nepočítáte zhruba dvacet minut, než se štrúdl v rozpálené troubě upeče, trvá vlastní příprava opravdu chviličku. Takže za půl hodiny máte na stole nadýchaný teplý moučník z několika málo...  celý článek

Prostředek na mytí nádobí si vyrobte doma. Šetrný k přírodě i pleti

2.2.2017  0:02
Nechci „chemii“ a kosmetiku testovanou na zvířatech. K tomu mnozí dospějí, ať už bydlí ve městě, nebo na venkově, kde je k tomu často dožene vlastní septik. Vybírají tedy odbouratelné přípravky,...  celý článek

Korkové špunty zužitkujte. Ty, co zůstaly v lahvích, snadno vytáhnete

2.1.2017  0:02
Po svátcích se doma většinou pár korkových špuntů najde. Jejich další využití se přímo nabízí, škoda jednou použitého přírodního materiálu. A pokud vám snad nějaký špunt v lahvi od vína zůstal,...  celý článek

Odborníci ladí pamlskovou vyhlášku za pochodu a bufetům nabízejí pomoc

16.12.2016  0:00
Školním bufetům, které od září drtí přísná pamlsková vyhláška, vychází vstříc odborníci ministerstev, kteří ji na základě monitoringu dolaďují právě podle odezvy z terénu. Některé její limity...  celý článek

Rodina má v domě 110 vánočních stromků, zdobili je od října

14.12.2016  0:00
Napěchovat do domu o rozloze 105 metrů čtverečních přes stovku ozdobených vánočních stromků, to už chce opravdové zaujetí a dobře zvládnutou logistiku. Pro Thomase a Susanne Jeromineovi z...  celý článek

Vždy uspokojující dýňová polévka. Oceníte chuť i jednoduchost přípravy

12.12.2016  10:10
Pokud jste husté dýňové polévce ještě nepřišli na chuť, je docela dobře možné, že se s její přípravou a dochucením kuchař moc nemazlil. Takže i když jste s ní třeba zatím neměli dobrou...  celý článek

Až budete o Vánocích stavět s dětmi lego, postavte automat na bonbony

9.12.2016  12:37
Pokud máte doma po krabicích stovky a tisíce kostiček lega ze stavebnic nastřádaných za řadu let, či se chystáte nějaké přikoupit, můžete si z nich postavit třeba jednoduchý automat na bonbony.  celý článek

Europalety se často nevyplatí vracet, raději je využijte

6.12.2016  0:06
Dřevěné europalety jsou jako vratné lahve a můžete za ně dostat zpět zálohu až 150 korun za kus, často se ale nevyplatí je vůbec vracet. Zvlášť pokud vám na nich přivezli stavební materiál ze...  celý článek

Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

5.12.2016  0:05
Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust, kombinující chuť jablek, medu a skořice. Jak říká známý šéfkuchař, tahle varianta nikdy nevyjde...  celý článek

Návod na jednoduchý adventní kalendář a ozdoby za pár korun

29.11.2016  0:00
Kus netkané textilie nebo zbytky látek, stužka a kolíčky. Překližka nebo papírový karton, ubrousek s krásným motivem a obyčejné bílé lepidlo. A alespoň trochu šikovné ruce samozřejmě. Tak málo...  celý článek

Nová databáze hasičů prozradí, zda máte platnou revizi spalinových cest

22.11.2016  0:00
Péče o komín neobnáší jen běžné vyčištění kominíkem minimálně jednou za rok. Každý nově vybudovaný nebo jakkoliv upravovaný komín musí také zkontrolovat revizní technik spalinových cest, a to...  celý článek

OBRAZEM: Křehká krása z melounů a dýní od zlatých českých olympioniků

18.11.2016  1:18
Na nedávné Světové kuchařské olympiádě v německém Erfurtu získal český carvingový tým dvě zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile v kategorii kuchařské artistiky. Když tedy minulý týden...  celý článek

Zdravá a návyková snídaně, to může být podle šéfa i bramborová omeleta

14.11.2016  0:14
S mrazivými rány stoupá chuť dát si teplou snídani, než vyrazíme ven do zimy. Tak proč nesáhnout po pánvi, dopředu uvařených bramborách, cibuli a vajíčkách. Co se koření, bylinek a zeleniny...  celý článek

Ublíží vínu pobyt v mrazáku? Sommeliér radí, jak ho rychle vychladit

11.11.2016  0:00
Ideální cestou k vychlazení bílého vína na požadovanou teplotu při podávání - a nemusí to být zrovna dnešní svatomartinské - je chladící vinotéka, radí sommeliér. V té na vás vychlazené víno...  celý článek

VIDEO: Jak na hustou rajčatovou polévku, radí šéf. Jíšku nepotřebujete

7.11.2016  10:59
Je to teplé, skvěle to voní i chutná a je toho dost. Dalo by se říci o talíři hutné rajčatové polévky, která je ideálním jídlem pro ty, co si chtějí pochutnat a přitom si udržet i s...  celý článek

Kuřecí prsa s kostí? Z těch uděláte skvělý rychlý oběd i domácí vývar

1.11.2016  0:00
Kuřecí prsní řízky na grilu mohou být fádní záležitostí nebo luxusním zážitkem plným chuti. Záleží na kvalitě přípravy, kterou tomu dáte, časově to vyjde víceméně nastejno. Zkuste to podle...  celý článek

Zkuste Pohlreichův recept na křupavé houbové karbanátky. Stačí i hlíva

25.10.2016  0:00
Chcete-li jíst lehce, zdravě a přitom chutně jako šéf, není důvod se vyhýbat houbám, naopak. A jestli patříte k těm houbařícím šťastlivcům chodícím na místa, kde právě rostou, nebo si koupíte...  celý článek

Zkuste batáty jako antidepresivum a zdroj karotenu, radí Pohlreich

17.10.2016  0:17
Na jednoduchá bezmasá jídla má člověk občas srovnatelnou chuť jako jindy na pořádný steak. A kupodivu k nim patří i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Řekli byste do něj, že si občas připraví sladké...  celý článek

Naučte se nakládat zelí. Bude v něm víc vitamínů než v tom kupovaném

14.10.2016  0:14
Žádné množství zelí není dost velké na to, jak moc zdravé a dobré je. Jeho nakládání je malý obřad, který nemůže být jednodušší, ale stojí za to se ho naučit.   celý článek

Sklizeň pálivých papriček je tu. Rady, jak si je co nejlíp užít

7.10.2016  0:10
Kdo jednou propadne pěstování chilli, tomu ze zahrady či okenních parapetů rostlinky papriček jen tak nezmizí. Peter Gajdoštin jim letos propůjčil nejen velký fóliovník, kde jich má na sklizeň...  celý článek

Lehký oběd? Stačí sýrový koláč s rajčaty a salát, radí Pohlreich

3.10.2016  0:03
„Takováhle kuchyň není jenom lehká k jídlu, ta je i lehoučká na přípravu. Nastrkáš všechno do jednoho balíčku a pak to jenom vyndáš,“ říká Zdeněk Pohlreich k přípravě ryby v papilotě v dalším...  celý článek

Co s tvrdými skrojky parmazánu? Rozpusťte je do omáčky

28.9.2016  0:00
Znáte to. Tak dlouho strouháte z výseče tvrdého sýra, až vám zbude jen kus tvrdého okraje. Někdo doporučuje namočit ho do mléka a potom nastrouhat, ale není to žádná velká radost. Ale jde to i...  celý článek

Když Pohlreich připravuje snídaňové müssli, potřebuje šlehačkovou lahev

26.9.2016  2:09
„Nemám rád, když se k tělu přistupuje jako k nějakému chrámu, ale spíš jako k zábavnímu parku. A já vám nabídnu pár nových atrakcí,“ říká Zdeněk Pohlreich k receptům z nové řady svého pořadu. Je...  celý článek

Využijte úrodu jablek, báječné moučníky upečete za pár korun

20.9.2016  0:00
Nastává období, kdy jsou jablka nejdostupnější a v kuchyni s nimi můžete zažít doslova orgie. Pusťte se do moučníků jednoduchých na přípravu, nebojte se ani francouzského koláče. Cpěte se...  celý článek

Pohrajte si s ohněm a ledem. Dejte si drink inspirovaný Hrou o trůny

15.9.2016  0:09
Píseň ledu a ohně, šestidílná sága George R. R. Martina, má fanoušky i mezi barmany. Stejnojmenný originální hořící koktejl je opravdu efektní záležitost.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.