Hobby - domov
V Česku na grilu budu za hodného, Pohlreich za zlého, prozradil kuchař Svatek
Premium TV Prima se v březnu chystá na nový pořad Česko na grilu. Se Zdeňkem Pohlreichem bude účinkovat...
Odpalovaného těsta se každý bojí. Ve skutečnosti nic snazšího neexistuje
Příprava odpalovaného těsta vypadá jako věda. Jediná superschopnost, kterou k ní potřebujete, je...
KVÍZ: Co víte o půstu před Velikonocemi? Naši předci maso uměli nahradit
Půst je hodně skloňovaná veličina – dáváte si přerušovaný s časovými okny pro jídlo, či raději...
Vyčistí žehličku a uchrání oděv. Odhalte skrytý potenciál pečicího papíru
Je levný, dostupný a kupodivu i multifunkční. Řeč je o pečicím papíře, který dobře znáte jako...
VIDEO: Modely vláčků ovládly drážďanské výstaviště. Ráj pro všechny fandy
Drážďany se staly cílem milovníků modelové železnice. Zdejší výstaviště Messe Dresden hostilo již...
Když na vás něco leze, první pomoc najdete v kuchyni. Navíc si pochutnáte
Pokud vás začne svědit v nose nebo škrábat v krku, nespěchejte hned do lékárny, ale nakoukněte...
Čeští kuchaři přivezli z olympiády stříbro. Ukázali, jak se vrcholově vaří
V německém Stuttgartu proběhl už 26. ročník kuchařské olympiády, kterou pořádá Německá asociace...
Pokojovka, jejíž hýčkání vám přinese ovoce. Citrusy by vás mohly bavit
Jestli jste si dali začátkem roku předsevzetí, že letos vyzkoušíte pěstovat něco nového, mohl by to...
Italské rizoto z papiňáku, bleskové penne i tortellini. Italská inspirace
Další díly Ve varu na Primě přinesly spoustu nápadů a postřehů, týkajících se italské kuchyně....
Špičkovou kávu připravíte i doma. Přehledně od turka až po espresso
Ačkoli mezi největší konzumenty kávy na světě nepatříme, přece jen se špičku pelotonu, kterou tvoří...
Pokud bydlíte v přírodě, máte menší pravděpodobnost, že budete nosit brýle
Děti žijící v blízkosti parků a přírodě obecně méně často trpí špatným nebo zhoršeným zrakem....
VIDEO: Telecí kýta by pro kuchaře byla moc suchá, raději ji nabrinoval
Ačkoli se u italské kuchyně říká, že její předností je hlavně jednoduchost a rychlost, v pořadu Ve...
Před sto lety začal s otužováním a lidé si klepali na čelo. Dnes je to móda
Před 100 lety byli Pražané svědky prvního veřejného otužování. Při pohledu na odvážlivce v ledové...
Pět praktických tipů Marie Kondo, jak doma ušetřit a ještě si to užít
Nejenže Marie Kondo, japonská odbornice na úklid a organizaci, naučila půl světa skládat oblečení...
Nenáročná pokojovka, která vám bohatě pokvete. Péči o sukulent zvládnete
I kdybyste chtěli, těžko najdete na pokojové květině kolopejce nějaká negativa. Opravdu nádherně...
V zimě plně nabijte baterii jednou za čtrnáct dní, ať zůstane v kondici
Baterie pro fotovoltaiku v zimě prožívají krušnou dobu. Když je málo slunečního svitu, nenabíjejí...
Zbyly vám tortilly a máte po ruce pár jablek? Připravte skvělý dezert
Jablka se skořicí patří k zimě v Česku zcela neodmyslitelně, obojí je dostupné a ve vzájemné...
VIDEO: Bramborovou kaši upečete jako muffiny. Vylepšíte ji parmezánem
David Müller v nejnovějších dílech pořadu Ve varu na Primě hodně experimentoval s batáty, tedy...
Z koníčka se stala vášeň. Nestor astronomie by slavil pětadevadesát
Byl prvním člověkem na světě, který vypočítal dráhu a poté podle toho našel spadlý meteorit. Stalo...
Dokážu všechno, začal jsem věřit sám v sebe, říká vítěz Masterchefa
Vaření miluje natolik, že se nechal dcerou popíchnout, aby se přihlásil do soutěže MasterChef...
Azalky, milovnice kyselosti, můžete pěstovat i na kmínku nebo jako bonsaj
Dříve bývaly spíše symbolem MDŽ, dnes si je můžete pořídit po celý rok. K zimě se hodí ty sněhově...
VIDEO: Nevyhazujte stonky z bylinek. Vyrobte si z nich domácí olej
Šéfkuchař David Müller nemá nic proti masu, ale v pořadu Ve varu na Primě tvrdí, že jednou týdně by...
Jak se pro Peče celá země vymýšlejí recepty a kdo si to pak nosí domů
Klání amatérských pekařů a cukrářů má za sebou čtyři lednová kola, což znamená, že z původních...
Zabijačka je příležitost, jak zpracovat čuníka do posledního kousku
Škvarky, jitrnice a jelítka, ale i vepřové maso na mnoho způsobů. Zimní měsíce přejí tradičním...
Může to být vaše poslední večeře. Stačí nedodržet postup správné přípravy
Touha po dobrodružství je silný cit. To může potvrdit každý cestovatel. Každý ostřílený turista...
Muži, nebojte se květáku. Uděláte z něj steak jako z flákoty masa
Pro mnohé lidi je zelenina skoro sprosté slovo. Kuchař David Müller se snaží v nových epizodách...
Jak na studený odchov v Sokratových stopách: začít lze doma ve sprše
Zapomeňte na hřejivou náruč sauny a přeneste se na protipól teplotního spektra – do ledové vody či...
Britský startup znovu objevil akumulačky. Měly by pracovat jako kotel
Pro mladou populaci jsou akumulační kamna dnes už vymizelým pojmem. Svého času se však hodně...
Jak astrolog zjistí, co vám připravily hvězdy. Slovníček pro neznalé
Pročítáte si horoskopy a říkáte si, co to pro vás ty hvězdy zase nachystaly? Víte, na jakém...
Vždy studený nos! zdraví sběratel sněhuláků. Prosadil jejich světový den
Symbolem zimy jsou bezesporu sněhuláci. Většinou je vnímáme jako dobráky, kteří trpělivě stojí...
VIDEO: Bleskový recept na holandskou omáčku, která se vždycky povede
Další díly pořadu Ve varu, kterou jste mohli vidět v neděli na Primě, se přesunul od pstruha k...
Horoskop pro zahradu i koníčky vypadá na rok 2024 nadějně, využijte toho
Ačkoli se lidé až na malé výjimky na nový rok 2024 příliš netěší, spíš z něj mají obavy, astrologie...
Dnes jsme závislí na soli a cukru, říká čerstvý pětapadesátník Roman Vaněk
Milovník a propagátor gastronomie Roman Vaněk oslavil ve čtvrtek 11. ledna 55. narozeniny. Co si...
Výzkum objevil v balené vodě nanoplasty. Jsou nebezpečnější než mikroplasty
V posledních letech narůstají obavy, že drobné částice známé jako mikroplasty se objevují v...
Dopřejte si terapii se svíčkami proti zimní šedi, nicméně pozor na parafín
Oheň hrál v životě předků důležitou roli, dodával teplo, obživu, naději a klid na duši. V tomto...
Amatéry si Maršálek s Landovou prověřili na kokoskách. Zkuste si je upéct
Že vás i doma po léta pečený dezert může v soutěži Peče celá země doslova vypéct, to si vyzkoušela...