Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

22. května 2017
Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí zeleninový salát.  celý článek

Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.
20. května 2017

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké...  celý článek

Jím všechno, ale přepálený tuk mi páchne, říká šéfkuchař Jaroslav Sapík

Kuchař Jaroslav Sapík
17. května 2017

Jí v podstatě všechno, hady i brouky, nesnědl by leda něco zkaženého. Ale vadí mu, když hned ve dveřích ucítí puch přepáleného omastku. „Okamžitě tak poznám,...  celý článek

Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Domácí klobásky se salátem
15. května 2017

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, jak překvapit hosty...  celý článek



VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

Telecí klopsy na grilu připravil šéf z mletého telecího a hovězího masa.
8. května 2017

Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár dalších ingrediencí a můžete na grilu vytvořit pochoutku, která...  celý článek

SPECIÁL: Grilujte maso i zeleninu. Videorecepty a kuchařské triky

Letní grilování iDNES.cz
5. května 2017

Ve zvláštní příloze věnované grilování najdete desítky chutných receptů na drůbež, ryby, pořádný steak i lehčí zeleninové pokrmy.  celý článek

Kvůli Fish&Chips už nemusíte do Británie. Snadno si je připravíte doma

Fish&Chips je tradiční britské lidové jídlo.
5. května 2017

Fish&Chips je jedno z nejproslulejších ostrovních jídel a ochutná je snad každý, kdo Velkou Británii navštíví. Podívejte se, jak snadno můžete rybu s hranolky...  celý článek

VIDEO: Domácí hranolky téměř bez práce. Bez dalších přídatných látek

3. května 2017

Mražené hranolky z obchodu má skoro každý „pro jistotu“ v mrazáku. Jsou však situace, kdy nečekaně dojdou, anebo si prostě toužíte udělat své vlastní, abyste...  celý článek

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

29. dubna 2017

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

Pohlreich se těší na jarní grilování, steak si udělal alespoň v kuchyni

1. května 2017

Přestože se Zdeněk Pohlreich věnoval v současné řadě Teď vaří šéf! zdravé lehké kuchyni, uznává, že rozhodně není třeba zatratit pěkný kousek uleželého...  celý článek

Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

26. dubna 2017

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta...  celý článek

Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

26. dubna 2017

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

25. dubna 2017

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

24. dubna 2017

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek

Toto se nepovedlo. Utěrky se v mikrovlnce zázračně nevyperou

24. dubna 2017

Po internetu se šíří rada, že zašpiněné utěrky není třeba vyvařovat, stačí je vyprat pomocí mikrovlnné trouby. To by se určitě líbilo všem, kdo si pravidelně...  celý článek

Takto skončí vaše dřevěná prkénka, když jim nedáte tu správnou péči

18. dubna 2017

Domácí kuchaři se dělí na takzvané plasťáky a dřeváky podle toho, jakým dávají přednost krájecím prkýnkům. Plastové upřednostňují ti, kteří desku často dávají...  celý článek

Pohlreich vaří vejce ve vejci. Pochoutku s ančovičkami a parmezánem

17. dubna 2017

Možná jste nakoupili na Velikonoce více vajíček, než jste spotřebovali na vyfukování a barvení. Proto Zdeněk Pohlreich v posledním dílu Teď vaří šéf! ukázal...  celý článek

VIDEO: Se stometrovou pomlázkou se zapsal do české knihy rekordů

15. dubna 2017

Když jde o koledu, je Ladislav Šumbera nekompromisní. Letos by se mohl vydat na koledu s vlastnoručně upletenou pomlázkou o délce 101 metrů. Zhruba o 40 metrů...  celý článek

Velikonoční mlsání jinak: se zeleným čajem i s hrníčkovým receptem

14. dubna 2017

Nebojte se novinek a kromě klasiky se nechte inspirovat méně tradičními velikonočními recepty blogerů a čtenářů iDNES.cz. Není od věci připravit si zdravější...  celý článek

Češi mívají po topné sezoně nedoplatky, přitom nepoužívají účinnou regulaci

13. dubna 2017

Přes 800 českých domácností se zúčastnilo průzkumu, který zmapoval chování lidí při kontrole vytápění vlastního domova. Průzkum zjistil, že polovina domácností...  celý článek

Holandská omáčka za minutu. K aktuálnímu chřestu, ale i rybám nebo masu

12. dubna 2017

Je hotová asi za minutu a zvládne ji úplně každý. Oproti klasickému postupu u ní nehrozí riziko sražení a vyjde pokaždé naprosto perfektně.  celý článek

PORADNA: Vrtání do umakartu je jako detektivka. Pomohou speciální hmoždinky

11. dubna 2017

Přistěhoval jsem se do panelového bytu s umakartovým jádrem a chtěl bych si na něj přivrtat držák na sprchu. Jak ji upevnit do tak měkkého materiálu, aby...  celý článek

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

Pstruh pečený na pánvi s hráškovou omáčkou a zeleninovou přílohou podle...
10. dubna 2017

Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k...  celý článek

Velikonoční cop ze suchých travin a obilovin potěší na stole i zavěšený

6. dubna 2017

Velikonoce jsou za dveřmi, o víkendu se tedy můžete věnovat přípravám, ať jsou vaše představy o jarní výzdobě jakékoliv. Třeba už nějaký věnec či závěs ze...  celý článek

Konopní pacienti jsou běžně udáváni okolím, řekl v Rozstřelu Zábranský

aktualizováno  4. dubna 2017

Léčba konopím je v České republice již čtyři roky legální, přesto je konopí od února v lékárnách nedostupné. Podle adiktologa a lékaře Tomáše Zábranského jde...  celý článek

Izraelský student navrhl potraviny, které uvaříte během praní v pračce

4. dubna 2017

Iftach Gazit z Izraele se zamyslel nad životním stylem lidí, kteří nemají čas na vaření, ale také bezdomovců, kteří si nemají jídlo kde uvařit. Vymyslel proto...  celý článek

Kuře v jogurtu, křehoučké a vynikající. Lehký rychlý oběd podle šéfa

3. dubna 2017

Je to triviální a funguje to. Maso z kuřecích stehen je samozřejmě samo o sobě šťavnatější a trochu tučnější než prsa, ale v kombinaci s bílým jogurtem je...  celý článek

Chuck Norris vydrží vše. Odvážlivci pojídali ostré hamburgery

Burger Čak Noris má v soutěžním provedení půl kilogramu.
1. dubna 2017

„Čak Noris Čelenč“ se jmenovala soutěž v pojídání ostrého menu, jehož základem se stal pořádně vyostřený hamburger s názvem Čak Noris. Pro akci se spojila...  celý článek

Deset tipů, jak zabezpečit byt seniorů před zloději a podvodníky

30. března 2017

Senioři patří v souvislosti s majetkovou trestnou činností a podvody k nejohroženější skupině. Jsou důvěřiví, často žijí osamoceně, mnohdy mají nějaký...  celý článek

Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

27. března 2017

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na...  celý článek

Jaro si domů přineste s hyacinty, rozsvítí vám byt i náladu

22. března 2017

Cibuloviny jsou doslova posly jara, tak si je užívejme, než se venku všechno opravdu poctivě zazelená a rozkvete. Z květinářství teď řezané tulipány, hyacinty...  celý článek

Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

20. března 2017

Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to...  celý článek

V Den svatého Patrika se zazelenají i hamburgerové housky

17. března 2017

Den svatého Patrika je irským svátkem, který se slaví po celém světě. Typickou zelenou barvu vtělí v pražské restauraci Bejzment specializované na přípravu...  celý článek

Slupky žluté i červené cibule schovávejte na velikonoční barvení vajec

Takto vypadají po obarvení v cibulových slupkách vajíčka, která byl omotaná...
16. března 2017

Velikonoc se sice letos dočkáme až v polovině dubna, nicméně pokud vás oslovuje přírodní barvení vajec v cibulových slupkách, už si je v kuchyni schraňujte. To...  celý článek

Duel kuchařů: Ridi nesnáší nudle s mákem, Sapík při natáčení trpí

15. března 2017

Oba jsou skvělí kuchaři a své kulinářské umění umí prodat i na televizní obrazovce. A Češi jejich jídla milují, byť jsou velmi rozdílná. Jaroslav Sapík vařil...  celý článek

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

13. března 2017

„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.