Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Medovník zvládnete upéct domácí. Podle vyzkoušeného receptu panímámy

vydáno 18. dubna 2014
Místo mazance klidně upečte medovník.

Pláty provoněné medem a spojené jemným krémem většinu z nás dostávají doslova do kolen. Proč si tedy neupéct vlastní, domácí? Navíc ušetříte, protože máslo lze v případě těsta nahradit sádlem....  celý článek

Pošlete fotky ze svých Velikonočních svátků, nejlepší odměníme

Pošlete nám fotografii dekorace z Velikonoc.
vydáno 18. dubna 2014

Pochlubte se svými exkluzivními kraslicemi, mimořádně vyvedeným beránkem nebo nadstandardně nazdobeným interiérem. Deset nejlepších fotografií zveřejníme a...  celý článek

Nenechte se rozhodit zimou, zahřejte se skvělým horkým koňakem

Přelijte do skleničky, případně ozdobte koktejlovou třešní a servírujte.
vydáno 16. dubna 2014

Poslední záchvěvy zimy jsou ideální příležitostí vrátit se aspoň na chvíli k horkým drinkům. Kdo by také chtěl nastydnout. Zkuste třeba horké a vonící Snowing...  celý článek

Velikonoční dílna plná inspirace, od kraslic po pomlázku a dekorace

Zkuste pro koledníky připravit třeba tzv. "bylinkové" kraslice.
vydáno 15. dubna 2014  9:14

Milujete-li dekorace a máte chuť tvořit, na Velikonoce se můžete vyřádit. Nápadů se nabízí spousta a většina je hotova během chvilky.  celý článek

Recept na bažanta s bylinkovou nádivkou. Tradice, která nakrmí rodinu

Bažant s nádivkou
vydáno 13. dubna 2014

Bažanta připravíte na sto způsobů. S nádivkou patří mezi typické recepty, které s málem masa nasytí celou rodinu.  celý článek

Emil Holub měl jednu z největších sbírek známek v Rakousko-Uhersku

Emil Holub byl na sklonku života zapáleným filatelistou.
vydáno 10. dubna 2014

Emil Holub je známý i mezi laickou veřejností jako cestovatel. Ví se o jeho sbírce Afriky, ale o filatelistické už moc ne. Přitom měl na svou dobu jednu z...  celý článek

Brno se levně zbaví černých skládek. Přidají se další města a obce?

Jádro organizačního týmu květnové úklidové akce "Ukliďme Česko" na jedné z...
vydáno 9. dubna 2014  10:40

Úklidová akce inspirovaná mezinárodně osvědčeným modelem proběhne pod názvem "Ukliďme Česko" v sobotu 17. května. Města a obce tak mohou značně ušetřit, a to...  celý článek

Malování není jen pro oči. Zničí se i bakterie na stěnách

vydáno 8. dubna 2014

Mnoho lidí si myslí, že malovat byt stačí jednou za deset a více let. U malování pokojů vidí pouze estetickou stránku. Malování však slouží i k větší čistotě...  celý článek

V hrůzném řeznictví visí tlačenky z plyšáků a na hácích Teletubbies

vydáno 6. dubna 2014

Hamburský fotograf Miroslav Menschenkind se rozhodl ukázat, co se děje v řeznictví. Pohled na vykuchané plyšáky totiž podle něj mnoho lidí šokuje víc než...  celý článek

VIDEO: Nejlepší pizzu v Praze dělají v Grossetu, rozhodla anketa

vydáno 4. dubna 2014

Přes tři tisíce lidí se zúčastnilo ankety o nejlepší pizzu mezi pražskými podniky. To je víc lidí, než kolik se účastní předvolebních průzkumů. Měla by tedy...  celý článek

VIDEO: Griloval na balkoně tak, že sousedi volali hasiče

vydáno 3. dubna 2014

Posílám video, které jsem natočil z balkonu. Lidem od naproti "blafnul" gril tak, že se jejich sousedi nad nimi vylekali a volali hasiče. Na co se vlastně...  celý článek

Patchworkový přehoz zvládnete i uháčkovat. Ze zbytků přízí

vydáno 3. dubna 2014

Stačí hromádka klubíček se zbytky přízí a háček, který může vzít do ruky i začátečník. Postup totiž není ani trochu složitý, uháčkování rozměrného přehozu chce...  celý článek

Praktické posezení do malé předsíně, které zabere jen pár centimetrů

vydáno 25. listopadu 2013,  aktualizováno 

Předsíň na koupelnu neproměníte, ale sklopné sedátko lze použít v obou místnostech. Obvykle sice bývá ve sprchových koutech, ale oceníte ho i v úzké předsíni...  celý článek

V testu mytí oken zabodovala akustěrka. Nejlevnější byl puding i ocet

vydáno 28. března 2014

Redaktorky DOMA DNES testovaly, zda se vyplatí při mytí oken spoléhat na osvědčené levné recepty či zda i moderní postupy mají něco do sebe.   celý článek

Nákupní seznamy v chytrém telefonu najdou slevy nebo objednávají zboží

vydáno 27. března 2014

Aplikace nahrazující lísteček se seznamem na nákup patří k tomu praktickému, kvůli čemu lze omilostnit ďábelský stroj zvaný chytrý telefon. Kdykoliv a kdekoliv...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Zopakujte si akordy i rockový doprovod

vydáno 24. března 2014

Lektor Tomislav Zvardoň zopakuje základy výběru strun, které je vhodné natáhnout na váš druh kytary. Na řadu přijdou kvintakordy a doprovod pomocí power akordů.  celý článek

Podle starého četnického pravidla uvažujte při zabezpečení jako zloděj

vydáno 21. března 2014

Letos se začne s odzimováním chat a chalup zhruba o měsíc dříve než v minulých letech. To vítají i zloději. Čím dříve lidé začnou jezdit na chalupu, tím víc...  celý článek

Kančí závitek s kuskusem. Chuť, která zlomí váš odpor ke zdravé výživě

vydáno 20. března 2014

Kombinovat zvěřinu se zdravým kuskusem je poněkud odvážné. Šéfkuchař Marek Svoboda nás přesvědčil, že je tato kombinace výborná. Specifickou chuť kančího...  celý článek

VIDEO: Jak vykouzlit křupavé chipsy z bramborových slupek

vydáno 18. března 2014

Jedním z receptů proti plýtvání iniciativy Zachranjidlo.cz jsou chipsy ze slupek od brambor. Tento recept původně pochází ze severní Itálie.  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Ve znamení mutovaného rokenrolu

vydáno 17. března 2014  9:42

Dnešní lekci Tomislav Zvordoň začíná zostra. Naše video rozjíždí dvanáctkou, ve které předvádí, jak se dá kombinovat doprovod znělých a mutovaných strun. Což...  celý článek

Poškozený hřebenáč vyměňte včas a ušetřete tisíce na opravách podkroví

vydáno 17. března 2014

Po zimě je čas prohlédnout dům, zda na něm zima nezanechala následky. Zvláště při vestavěném podkroví může vést jakákoliv porucha střešního pláště ke zničení...  celý článek

VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

vydáno 14. března 2014  10:49

Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za...  celý článek

VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

vydáno 13. března 2014  9:22

Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou...  celý článek

Na první jarní den zapalte ohně, signál o návratu jara. Jako Keltové

vydáno 12. března 2014

První jarní sobotní noc bude i letos tím správným časem, kdy se skupinky čertů vydají s prvním soumrakem na vrcholy kopců. Tady, obklopeni noční tmou, budou...  celý článek

VIDEO: Jak na orchideje, aby vám kvetly. V Troji radí neřezat

vydáno 11. března 2014  9:31

Ocitnete se v úplně jiném světě. Tropický skleník Fata Morgana vás spolehlivě přenese do pralesů Asie, Filipín či Jižní Ameriky. V pražské Botanické zahradě...  celý článek

Jak neplýtvat jídlem. Ze zbytků v lednici připravte italskou omeletu

vydáno 10. března 2014

Zbyla vám vařená rýže, špagety či brambory a kromě pár vajec už máte v lednici jen pár kousků uvadající zeleniny a okoralého sýra? I z toho mála se dá...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Tajemství rockové doprovodné kytary

vydáno 10. března 2014

Někteří kytaristé dávají přednost cvičení sólové hry a na doprovod zapomínají. To by se ovšem dobrému hráči nemělo stávat, a proto lektor povede žáky k tomu,...  celý článek

VIDEO: V japonském občerstvení připravují sushi z jediného zrnka rýže

vydáno 8. března 2014

Hironori Ikeno nabízí zvláštní ochutnávku sushi. Na miniaturní platíčko připravuje porce z jediného kousku rýže a malého kousku ryby.  celý článek

Bojují o zdravější školní jídelny. Narážejí na všeobecnou pohodlnost

vydáno 7. března 2014

Projekt Skutečně zdravá škola by rád změnil systém stravování ve školních jídelnách. Pro děti chce prosadit aktualizaci závazných výživových doporučení škol,...  celý článek

Spor o nejlepší tatarák nemůže mít vítěze. Jak chutná belgická variace

vydáno 6. března 2014

Tatarský biftek a spousta otázek do diskuse. Má se míchat už v kuchyni, nebo servírovat nenamíchaný, může se maso mlít, nebo se musí jen škrábat? Je lepší...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Mrkneme se na zoubek akordům

vydáno 4. března 2014  10:37

Ve 27. díle kytarové školy se od techniky sólového hraní přesouváme k akordům. Ty budete potřebovat při doprovodu melodických hlasů.  celý článek

VIDEO: Když dojdou brambory a zbude chleba, napečte chleboráky

vydáno 4. března 2014

Kdo by nemiloval bramboráky pěkně ochucené česnekem a majoránkou. Připravit si můžete i jejich obdobu, kde jako základní surovinu využijete nalámané kousky...  celý článek

PORADNA: Je nutné znát před nákupem technické parametry LED žárovky?

vydáno 3. března 2014

V internetové diskusi jsem se dočetl o rozdílech mezi jednotlivými čipy používanými v LED svítidlech a každý tam měl jiný názor, píše čtenář. Je vůbec důležité...  celý článek

Kdo chce chovat králíky na maso, musí je také umět zabít a stáhnout

vydáno 27. února 2014

Králík pečený či na smetaně, od toho málokdo uteče. Ovšem zpracovat živého králíka, aby se dal v kuchyni takto připravit, to už dnes zdaleka každý neumí. A...  celý článek

VIDEO: Skelet z bažanta nevyhazujte, dostanete z něj famózní vývar

vydáno 27. února 2014

Když už si dáte práci se sháněním bažanta, vyplatí se zužitkovat ho do posledního kousku. Po oddělení prsíček a stehen zbude skelet a křídla, ze kterých se...  celý článek

Recept pro záchranáře zbytků v kuchyni: zkuste "nadtopinku" po italsku

vydáno 25. února 2014

"Starý chleba nepatří do koše. A jestli je jenom ztvrdlý, je to naopak skvělý základ pro spoustu receptů. Jako první můžete vyzkoušet třeba bruschettu, takovou...  celý článek



mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.