Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Když víte jak, může být grilování nejzdravější způsob přípravy jídla

vydáno 25. května 2016
Grilovací horečka vtrhla do Česka, díky ní trávíme víc času venku, s rodinou i...

Grilování je silně návykové. Odborníci navíc tvrdí, že to může být nejzdravější způsob ohřevu jídla. Musí se však dělat správně a nejlépe na kvalitním grilu.   celý článek

Grilovací orgie s Pohlreichem po italsku: topinky s lilkem i ančovičkami

Křupavé crostini s grilovaným lilkem, rajčaty, mozzarelou a ančovičkami. A...
vydáno 20. května 2016

Za vůní a chutí kuchyně Středomoří nemusíte nikam cestovat, snadno ji dostanete i na svou zahradu. Stačí koupit pěkný lilek, rajčata, olivový olej, česnek,...  celý článek

Domácí housku na hambuger ničím nenahradíš. Vystřelí maso o patro výš

Domácí houska bude vždycky chutnat lépe než průmyslová z rozmražených...
vydáno 19. května 2016

Dobrá houska je půl úspěchu hamburgru. Kdo nemá rád ty divné housky prodávané v řetězcích, které se tváří, že právě „tak to Američané mysleli“, může si upéct...  celý článek

I ve školní jídelně lze připravit kuře a la Jamie Oliver do 25 korun

Kuřecí stripsy pro děti podle Jamieho Olivera. Lepší a zdravější než z fast...
vydáno 17. května 2016

Sám je otcem čtyř dětí, takže není divu, že britskému šéfkuchaři Jamie Oliverovi není lhostejná kvalita školního stravování. Zajímá ho natolik, že organizuje...  celý článek

Výměnu oken si ohlídejte a nakonec nezapomeňte sepsat protokol

Při rekonstrukci domu bývá výměna oken jedním ze základních kroků.
vydáno 16. května 2016

Výměna oken znamená obrovský zásah do rodinného rozpočtu. Jako při každé stavbě se vyplatí práci řemeslníků osobně kontrolovat a krok za krokem sledovat, zda...  celý článek

Z grilované krkovičky připravte závitky jako Vietnamci, radí Pohlreich

Vietnamské rolky s grilovanou krkovičkou, bylinkami a rýžovými nudlemi.
vydáno 13. května 2016

Krkovičce na grilu se těžko odolává, i když vepřové maso zrovna nemusíte. Ale Vietnamci umí i z něj vykouzlit lehké letní jídlo. Prostě zabalí křupavé kousky...  celý článek

Češi jsou masožrouti, kteří grilují rádi a téměř na čemkoliv

Grilování si jen desetina Čechů umí představit bez masa. Naštěstí už jsem ale...
vydáno 11. května 2016

Kdo negriluje, jako by nebyl - každý rok to v Česku platí zhruba od května, tedy jakmile počasí dovolí vydržet na zahradě či terase u grilu. Není divu, gril...  celý článek

Vyrobte si pravé domácí pralinky. Nejdůležitější je hlídat teplotu

vydáno 11. května 2016

To nejdůležitější, co na výrobu domácích pralinek potřebujete, je opravdu kvalitní čokoláda. Většinou se prodává ve formě čoček. Ty se rozpustí, zchladí zhruba...  celý článek

Sladká kaše byla luxus. Jídelníček poddaných Karla IV. je dnes v módě

Karel IV.
vydáno 10. května 2016

Doba panovníka Karla IV. byla obdobím dostatku. Díky absenci válek se tehdejší lidé stravovali překvapivě dobře, hodně podobně jako dnes. Hovězí dobytek se...  celý článek

Pálffyho houskový knedlík se slaninou. Zabalený do utěrky se vaří hodinu

vydáno 9. května 2016

Vaří se sice hodinu, navíc zabalený v máslem potřeném plátýnku či utěrce, ale za vynaloženou námahu a trpělivost se tento knedlík odmění neobvykle jemnou...  celý článek

Zkuste grilovat jako Australani, třeba tresku s pestem, radí Pohlreich

vydáno 6. května 2016  2:26

Krevety, steaky z pštrosa Emu, jehněčí hřbet. To se v Austrálii na gril přímo nabízí, podobně jako zde asi nejoblíbenější ryba na grilování King George...  celý článek

Pokládat dlažbu na dřevo? S použitím separačních desek to není problém

vydáno 6. května 2016

Nahradit starou dřevěnou podlahu moderní dlažbou se dá i bez trhání parket. Daleko levnější je použití takzvané separační desky, která vyrovná rozdíly v pnutí...  celý článek

Chytit, změřit, zvážit a okroužkovat. Takhle se lapají ptačí migranti

Odchyt a kroužkování ptáků na Červenohorském sedle. (Bělá pod Pradědem, 3.... Odchyt a kroužkování ptáků na Červenohorském sedle. (Bělá pod Pradědem, 3.... Odchyt a kroužkování ptáků na Červenohorském sedle. (Bělá pod Pradědem, 3.... Odchyt a kroužkování ptáků na Červenohorském sedle. (Bělá pod Pradědem, 3....
vydáno 6. října 2015

V těchto dnech vrcholí přelety tažných ptáků přes Česko. Chytit některého, neřku-li raritního, dá hodně práce. Kromě sítí a nezbytného štěstí potřebujete i...  celý článek

Na klíšťata repelenty, na sršně lapače, na ovády nic než hbité ruce

vydáno 3. května 2016

Trápí vás vosy, mravenci, klíšťata, moli? V úterý od 9 hodin jste se mohli ptát, co s nimi. Odpovídala Kateřina Jůzová z Přírodovědecké fakulty Univerzity...  celý článek

Nátěr dřevěné terasy zabere hodinu ročně a značně prodlouží životnost

U hodně starých podlah není od věci prkna napřed osmirkovat.
vydáno 2. května 2016

Neošetřená terasová prkna rychleji stárnou. Je tedy ekonomičtější věnovat hodinku ročně natírání terasy a několikanásobně tak prodloužit její životnost.  celý článek

VIDEO: Jak Pohlreich z bůčku a piva vykouzlí Štefanův cikánský řízek

vydáno 30. dubna 2016

Rozpálený gril potře špekovou kůží a hodí na něj plátky vepřového bůčku naklepané pěstí. Marinované, ale nesolené. Recept na tzv. cikánský řízek šéf dostal na...  celý článek

PORADNA: Do sekačky nalil benzin s olejem a už nenastartoval

vydáno 27. dubna 2016

Můj syn mi chtěl pomoct se sekáním zahrady a spletl si kanystr. V jednom mám benzin s olejem do křovinořezu a ve druhém čistý benzin do rotační sekačky. A on...  celý článek

Šest rad, jak po topné sezoně uspat kamna, abyste příští rok nevyhořeli

vydáno 25. dubna 2016

Nejvhodnější doba na údržbu krbu nadchází v okamžiku, kdy skončí topná sezona. Udržovaný krb odvádí lepší práci a hlavně se tím prodlouží jeho životnost. Jinak...  celý článek

Zadělat těsto, nakrmit kvásek. Osvědčený recept na první vlastní chléb

Není nad doma upečený chléb.
vydáno 23. dubna 2016

První Den domácího chlebopečení připadá na sobotu 23. dubna. Chce podpořit pečení pravého domácího chleba, u kterého přesně víte, z čeho je upečený. Připravili...  celý článek

Smažené a přitom lehké letní jídlo Pohlreich připraví z cibule a mouky

vydáno 22. dubna 2016

Cibule pokrájená na kroužky a těstíčko z mouky, koření i bylinek, to je základ, ze kterého se kupodivu dá vykouzlit lahodné křupavé jídlo, které z talířů zmizí...  celý článek

S automatickým domácím pivovarem se povede pivo každému. Uvaří i zchladí

vydáno 22. dubna 2016

Vaření domácího piva je stále populárnější a láká nadšence z celého světa. Problémem je v domácích podmínkách dodržet technologické podmínky. To se rozhodli...  celý článek

Michelinský šéfkuchař: Učně na praxi neberu, vaření je často nebaví

vydáno 20. dubna 2016

Mladý kuchař Filip Šulc mapuje evropské michelinské restaurace tak, že v nich postupně absolvuje stáže, aby se přiučil pro svou budoucí profesní kariéru. V ...  celý článek

Co potřebujete, vezměte si. V Praze funguje první veřejná šatní skříň

vydáno 18. dubna 2016

Veřejnou šatní skříň namalovali v únoru na graffiti zeď na pražském Těšnově. Druhý den byla přemalovaná. Nevzdali to. Počátkem dubna projekt veřejně...  celý článek

Deset rad, jak si snadno a dobře vymalovat svépomocí

vydáno 18. dubna 2016

Počasí nahrává k jarní očistě, ke které patří i malování domácnosti. Ne každý má však prostředky na to, aby si zavolal profesionální malíře. A jsou i lidé, pro...  celý článek

Masové jednohubky z kuřecích křídel. Podle Pohlreicha na party ideální

Paličky připomínající lízátka vytvoříte s pomocí ostrého nožíku z úplně...
vydáno 16. dubna 2016

Jak pohostit přátele, abyste je opravdu nadchli a přitom vás to nezruinovalo? Tady je každá rada drahá. Zkuste třeba Pohlreichova lízátka z kuřecích křídel,...  celý článek

Domácí vařiči piva začali sbírat recepty na velkou pivní kuchařku

V domácích podmínkách si vystačíte s několika hrnci.
vydáno 14. dubna 2016

Skupina domácích vařičů piva se rozhodla shromáždit dostupné a vyzkoušené recepty na domácí vaření piva. Chtěli by usnadnit pokusy začátečníkům, pro které je...  celý článek

Flatbread je taková vylepšená chlebová placka. Podle šéfa strašně dobrá

Americký flatbread v plné kráse, neobvyklá kombinace chutí, která vás ale...
vydáno 8. dubna 2016

Masíčko z pečených telecích žebírek a pečená červená řepa zalité křenovou šlehačkou, korunované lístky čerstvé rukoly, to vše na čerstvě pečené chlebové...  celý článek

Mírná zima zanášela komíny, varují kominíci. A doporučují kontrolu

vydáno 8. dubna 2016

Mírná zima sice ušetřila řadě lidí peníze za vytápění, ale kominíci varují, že komínům nedělá dobře. Nejely totiž na plný výkon a více se zanášejí. Jak často...  celý článek

Otevírá se první škola gastronomie. Neučí vařit, ale podnikat

vydáno 7. dubna 2016

Od začátku dubna se rozjel první běh kurzů, které mohou naučit zájemce o podnikání v gastronomii, jak fungovat a neprodělat kalhoty. A ujistit se, zda je...  celý článek

Nový český elektromotorický zámek se jednoduše vymění za původní vložku

vydáno 5. dubna 2016  11:30

Ovládání zámku mobilem není novinka, ale většinou bývá doménou internetových platforem pro crowdfundingové financování projektů. Česká značka FAB však přináší...  celý článek

Když chlap v kuchyni řekne ne, znamená to ne, chválí si úspěšná kuchařka

Jana Bilíková si dokáže strasti každodenní práce v restauraci užívat.
vydáno 4. dubna 2016

Profesionálním kuchyním vládnou kluci. Potkat tam kuchařku je asi tak běžné jako najít na procházce v lese lanýže. Avšak kuchaři shodně tvrdí, že mít v kuchyni...  celý článek

Orgie pro masožrouty: paštika s telecím masem podle Pohlreicha

Dvakrát pomleté telecí maso šéf zjemní sladkou smetanou.
vydáno 1. dubna 2016

Důvod, proč je v telecí paštice jen zhruba třetina telecího masa a zbytek se dělí mezi vepřový bok, vepřovou plec a kuřecí jatýrka, je prostý. „Nejde o žádný...  celý článek

VIDEO: Saunové rituály lákají nadšence do Prahy na mistrovství republiky

Sauna jako symbol pohody
vydáno 1. dubna 2016

Zážitkové saunování, ceremoniály a rituály. Ne jen „obyčejné“ zvyšování obranyschopnosti organismu proti nemocem. Kdo považuje saunu za vyšší umění, užije si...  celý článek

Odborník: Halogenovým žárovkám zbývají dva roky, úsporné umřou samy

Poslední roky pro halogenovou žárovku
vydáno 31. března 2016

Halogenovým žárovkám zbývají ještě něco přes dva roky, dokud jejich výrobu nezakáže Evropská komise. Ale do té doby zřejmě trh plně ovládnou LED svítidla. A...  celý článek

VIDEO: Plněné smrže s pastou, lahodné jarní houby podle Pohlreicha

vydáno 25. března 2016

Dejte si kvalitní těstoviny s trochou plněných jarních smržů a křehkým zeleným chřestem, lehce posypané strouhaným parmazánem, a musíte uznat, že jaro je...  celý článek

Hezký český kus nábytku pro žížaly, co zpracují zbytky z kuchyně

Za vermikompostér s fešáckým designem studia Jiřího Pelcla se v kuchyni či...
vydáno 24. března 2016

Lidé na něj koukají různě. Někdo si neumí představit, že by měl mít přímo v bytě rozkládající se organické zbytky z kuchyně, navíc prolezlé žížalami. Minulý...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.