Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Triky pro snadné pečení chleba: sledujte bubliny a pečte ho v hrnci

vydáno 20. ledna 2017
Kdybychom těsto nechali déle zrát, byly by bubliny ve střídce větší.

Několikrát se mi chleba povedl, ale v poslední době ne a ne docílit nadýchanosti. Už se mi doma smějí, píše čtenářka Markéta. Přitom peče jen obyčejný chleba z droždí, bez kvásku, takže by tu neměl...  celý článek

Jaká strava je k půdě nejšetrnější? Vegani skončili až za vegetariány

Z takového stolu by měl vegetarián radost.
vydáno 19. ledna 2017

Vezměte hektar půdy a zkuste z něj celý rok živit jednoho člověka. Podle amerického průzkumu na tom bude nejlíp ten, kdo odmítá maso, ale dá si mléčné výrobky...  celý článek

Lahev s vínem se vejde do schránky. Už nemusíte čekat na pošťáka

Standardní balení, které by mělo vydržet zacházení na poště.
vydáno 18. ledna 2017

Parta nadšenců si oblíbila zásilkový prodej kvalitních vín přímo do domu. Jenže to musí být někdo doma, když chodí pošťák. Proto vymysleli lahve tak ploché,...  celý článek

Maurerův Grand Restaurant Festival je v barokním stylu. Inspirujte se

Šampaňské a ústřice
vydáno 17. ledna 2017  12:40

Velkolepě a lehce tajemně začal už osmý festival dobrého jídla a pití o víkendové půlnoci v pražském Prolog Baru. Chuťové pohárky dam ve škraboškách a pánů s...  celý článek

VIDEO: Pohlreich v chomutovské Americe aneb biče, rakve a volejovky

Nad některými zdejšími kuchařskými postupy ovšem zůstává šéfovi rozum stát.
vydáno 17. ledna 2017

Cesta do severočeského Chomutova odkrývá další variantu podoby českého restauračního podnikání. Dva bratři začali po roce 1989 se zastavárnou a investují do...  celý článek

Čtenáři iDNES.cz mají radši hořčici než kečup a vypečenou chlebovou kůrku

Dijonská, kremžská a plnotučná hořčice
vydáno 16. ledna 2017

Před časem jsme nechali čtenáře iDNES.cz zahrát si a hlasovat, jaké mají chutě. Zatímco děti často milují kečup, dospělí naprosto jednoznačně dávají přednost...  celý článek

Jaká bude letos konstelace pro vaši zahradu, domov, koníčky i kondici?

Horoskop pro vaši zahradu, dům, koníčky a kondici pro rok 2017
vydáno 16. ledna 2017

Novému roku vládne Slunce, které všestranně podporuje každou osobní aktivitu. Proto si MF nechala pro činorodé čtenáře DOMA DNES zpracovat celoroční horoskop....  celý článek

Zdeněk Pohlreich posedmé jako záchranář. Příjemně ho překvapilo Brno

vydáno 13. ledna 2017

Během minulého roku natočil dalších osm dílů pořadu Ano, šéfe! v restauračních podnicích, které o to samy projevily zájem. Pro sebe to považuje za strop. Zcela...  celý článek

Turecký kuchař ovládl sociální sítě. Lidi baví, jak se mazlí s masem

vydáno 12. ledna 2017

Nusret Gokce byl původně řezníkem a odtud nepochybně pochází jeho láska k masu. Na instagramu ukazuje, jak jednoduše a elegantně lze s masem pracovat – když se...  celý článek

Češi s nákupem sněhových fréz čekají, až začne zima. Doufají, že nebude

vydáno 10. ledna 2017

Sněhové frézy nejsou levné zboží a posledních pár zim bylo bídných. Proto se obchodníci už raději před sezonou příliš nepředzásobují. Nechtějí totiž riskovat,...  celý článek

Na veletrhu v Las Vegas se objevil “stroj“ na bylinky. Návratnost 45 let

vydáno 9. ledna 2017

Veletrh CES v Las Vegas každoročně objevuje nápady spojené s elektronikou ze všech oborů lidské činnosti. Letos se objevila novinka od společnosti Natufia Lab,...  celý článek

Hořčice versus kečup, hranolky proti kaši. Vyberte, co máte nejraději

Jídelna Cejl-on - kuřecí řízek s bramborovou kaší
vydáno 5. ledna 2017

Stravovací návyky se liší člověk od člověka, rodina od rodiny. Vyberte své oblíbené jídlo, přílohu nebo dochucovadlo. Jsme zvědaví, čemu dáváte přednost.   celý článek

Korkové špunty zužitkujte. Ty, co zůstaly v lahvích, snadno vytáhnete

vydáno 2. ledna 2017

Po svátcích se doma většinou pár korkových špuntů najde. Jejich další využití se přímo nabízí, škoda jednou použitého přírodního materiálu. A pokud vám snad...  celý článek

VIDEA ROKU: Vítězem vychytávek je český neporazitelný zámek

vydáno 1. ledna 2017

Čechům se podařilo vynalézt zámek, se kterým si neporadí ani nejzkušenější zloděj. Ve Francii proměnili pet lahev v pevné lanko. A dva inženýři vytvořili pilu...  celý článek

VIDEO: Sázejí na chlebovou kůrku, nechávají těsto zrát v lednici

Bochníky po vyndání z pece
vydáno 28. prosince 2016

Pekař Aleš Karpíšek začal chleba péct v pizzerii v klasické peci. Ale pak dostal příležitost šéfovat pekárnu, která je součástí restaurace Eska v pražském...  celý článek

VIDEO: Rybí polévka pro opozdilce. Minutový recept pana Cuketky

vydáno 24. prosince 2016

Většina z nás dělá rybí polévku z kapra jen jednou za rok. Neuškodí proto malé opakování, jak spolehlivě postupovat. Minutové video je jedním z nové várky,...  celý článek

S přípravou bramborového salátu na Štědrý den začněte už dnes

Klasický bramborový salát na tři způsoby
vydáno 22. prosince 2016

Máme to pěkně rozpočítané. Ve čtvrtek večer uvařte brambory, zeleninu a vejce, případně si vyrobte majonézu. Během pátku suroviny nakrájíte a promícháte,...  celý článek

Vyrobte si anděly z ovčího rouna, ozdoby na poslední chvíli

vydáno 21. prosince 2016  11:01

Pokud máte možnost nebo si naopak potřebujte na chvíli v klidu sednout, zastavit se a srovnat si myšlenky, vezměte si k tomu kousek ovčího rouna. Vyrobit z něj...  celý článek

Bramborový a rybí vánoční salát v jednom, navíc osvěžující a lehký

Finský bramborový salát s červenou řepou a uzeným sleděm.
vydáno 20. prosince 2016

Ani ve Finsku nechybí na štědrovečerní tabuli bramborový salát a ryba, jen mají jinou podobu. Místo kapra si tu dopřádají lososa a ryba nechybí ani v...  celý článek

Nekonečné puzzle nemají strany, napodobují nekonečný vesmírný prostor

vydáno 20. prosince 2016

Infinity Galaxy Puzzle si hrají s prostorem a designem, základním motivem je vesmírný prostor. Skládat můžete z kterékoliv strany a vždycky vyjde něco jiného,...  celý článek

Trochu jiné vánoční dárky: ovocný strom či dar pro psy bezdomovců

vydáno 19. prosince 2016

Pravděpodobně ladíte poslední dárky pro své nejbližší. Možná ještě vybíráte něco opravdu originálního, dárek s rozměrem navíc. Nebo hledáte, komu potřebnému...  celý článek

Veganské Vánoce: místo kapra cizrna s mořskou řasou a majonéza bez vajec

vydáno 18. prosince 2016

Bramborový salát se sojanézou, místo kapra nori karbanátek s vločkami z mořských řas, zelňačka dochucená uzenou paprikou nebo uzeným tofu a bezvaječný...  celý článek

Stromeček z lesa si jen tak neuříznete, jednodušší je zajít na plantáž

vydáno 17. prosince 2016

Romantické vzpomínky, kdy jste si před Štědrým dnem zašli do lesa a uřízli vánoční stromeček, patří už jenom do filmů pro pamětníky. Dnes si stromek možná...  celý článek

Odborníci ladí pamlskovou vyhlášku za pochodu a bufetům nabízejí pomoc

vydáno 16. prosince 2016

Školním bufetům, které od září drtí přísná pamlsková vyhláška, vychází vstříc odborníci ministerstev, kteří ji na základě monitoringu dolaďují právě podle...  celý článek

V anketě Grand restaurant letos vyhrál Paulusův michelinský Alcron

vydáno 15. prosince 2016  13:07

V absolutním pořadí zvítězila restaurace Alcron Radisson Blu Alcron Hotel, druhá byla Terasa U Zlaté studně a třetí restaurace Bellevue. V žebříčku nejlepších...  celý článek

Jedenáct letošních nejlepších kuchařek. Nadělte si kulinářskou radost

vydáno 15. prosince 2016

Šéfkuchař Radek David vybral deset nejlepších kuchařek, které ho oslovily v průběhu letošního roku. Berte to jako seznam dárků nejen pro foodies, ale i pro...  celý článek

Nadbytečné máslo nenechte zkazit. Přepusťte ho a využívejte každý den

vydáno 14. prosince 2016

Přepuštěné, jinak také nazývané klarifikované máslo nebo ghí je základní surovinou pro každou kuchyni. Po přepuštění se chová jako přírodní tuk s vysokou...  celý článek

Rodina má v domě 110 vánočních stromků, zdobili je od října

vydáno 14. prosince 2016

Napěchovat do domu o rozloze 105 metrů čtverečních přes stovku ozdobených vánočních stromků, to už chce opravdové zaujetí a dobře zvládnutou logistiku. Pro...  celý článek

Děti ráno zatopí a do oběda jsou venku. Jeden den v lesní školce

vydáno 13. prosince 2016

Jsou lesní školky určené pro podivíny, nebo dětem naopak poskytují ideální podmínky pro všestranný a zdravý rozvoj a naučí je lásce k přírodě? V pražském...  celý článek

Třetina úsporek podle průzkumu skončila na skládce místo v boxech

vydáno 13. prosince 2016

Češi začali v domácnostech více svítit a snaží se vytvořit lepší světelné podmínky: kupují si více svítidel a zkoušejí nové typy osvětlení. Z podzimního...  celý článek

Vždy uspokojující dýňová polévka. Oceníte chuť i jednoduchost přípravy

vydáno 12. prosince 2016  10:10

Pokud jste husté dýňové polévce ještě nepřišli na chuť, je docela dobře možné, že se s její přípravou a dochucením kuchař moc nemazlil. Takže i když jste s ní...  celý článek

Vychutnejte si candáta s kapustou. K němu přidejte čabajkovou omáčku

vydáno 10. prosince 2016

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde přesvědčí i ty nezatvrzelejší odpírače kapusty, že může jít o výbornou pochoutku. Na Playtvak.cz připraví candáta...  celý článek

Oprava radiátoru za plného provozu. Nejlepší je zmrazit trubky

vydáno 9. prosince 2016

Opravy a výměna radiátorů se většinou dělají mimo sezonu, ale jsou situace, kdy je potřeba zasáhnout i během zimy. V rodinném domku to nemusí být problém, ale...  celý článek

Odpovězte na otázku a vyhrajte jeden z deseti vánočních stromků

V Zahradnictví Tmaň už několikátým rokem nabízejí před vánoci kupujícím možnost...
vydáno 30. listopadu 2016,  aktualizováno  8.12 13:55

Pokud kupujete stromek dopředu, je důležité postarat se o něj tak, aby neopadal dříve, než ho vůbec začnete zdobit. A když správně odpovíte na otázku, můžete...  celý článek

VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

vydáno 8. prosince 2016

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak...  celý článek

VIDEO: Děti zahrály na charitativním koncertě na nástroje ze zeleniny

vydáno 7. prosince 2016

Polské děti podstupující léčbu rakoviny zahrály v neděli na charitativním koncertu na jednoduché nástroje, které si samy vyrobily ze zeleniny. Navíc jim to...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.