Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Motorest, kde je majitelka v depresi, kuchař rapl a na dohled hora Říp

vydáno 3. února 2016
Paní Soňa se ve svém vlastním podniku necítí dobře, přesto nikdy nenašla odvahu...

O motorestu Tereza si někteří místní přistěhovalci údajně mysleli, že je to nevěstinec, a ti, kdo přece jen riskli posezení, odcházeli načichlí kouřem. Majitelka to roky neřešila, bála se svého otce,...  celý článek

Nadšenci vrací Krumlovu historické granátníky. Uniforma stojí 50 tisíc

Schwarzenberská granátnická garda a její hejtman Martin Neudörfl (vpravo) v...
vydáno 2. února 2016

Bývala to poslední osobní hradní stráž v Československu a Evropě, než v březnu 1948 o Schwarzenberskou granátnickou gardu Český Krumlov přišel. Tradici...  celý článek

Pracují 16 hodin denně, michelinskou hvězdu získali už za rok

Na šéfkuchaři je znát maximální soustředění při aranžování jídla na talíři.
vydáno 1. února 2016

Mladý kuchař Filip Šulc se pustil do průzkumu michelinských restaurací. Zajímá ho, jak to v nich funguje. Proto si v nich domlouvá stáže a my se s vámi jeho...  celý článek

Muži mohou mít své dny i v zimě. S šéfkuchařem na pořádnou grilovačku

Nejrychleji bude hotový hovězí pupek, pak vykostěná kuřecí stehna, nejdéle bude...
vydáno 29. ledna 2016

Grilování je celoroční zábava. Když se sejdete se sousedy, promění se ve společenské setkání. Probere se spousta zajímavých témat a ještě se dobře najíte.  celý článek

Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší

Aby byly pita placky hodně tvárné, je nejlepší zabalit je po vytažení z trouby...
vydáno 28. ledna 2016

Pita chleba není žádný vysoký bochník, ze kterého se dají krájet krajíce. Zkuste ho ale při pečení sledovat, jak se v rozpálené troubě zničehonic nafoukne jako...  celý článek

Tohle Pohlreich ještě nezažil. Bouda v Obřím dole byla drsný punk

Poctivé jídlo z Krkonoš, to je cesta, kterou by se Klára Veverková, absolventka...
vydáno 27. ledna 2016

Nikdy si prý nemyslel, že něco podobného vysloví. „Sem ty lidi jezděj kvůli tomu, jak je to tu krásně vošklivý. Pokrok už došel tak daleko, že už to všem leze...  celý článek

Bedýnkový systém, co funguje. Jak vtipně využít úložné prostory

Bedýnkový systém v praxi. Dobře poslouží jak v pracovně dospělého, tak v pokoji...
vydáno 21. ledna 2016  9:09

Možností, jak doma dosáhnout lepšího využití prostoru je spousta, a mnohdy stačí k prvnímu kroku ke změně jen trocha inspirace. Tou může být třeba následující...  celý článek

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

vydáno 20. ledna 2016

Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve...  celý článek

Chytit, změřit, zvážit a okroužkovat. Takhle se lapají ptačí migranti

Odchyt a kroužkování ptáků na Červenohorském sedle. (Bělá pod Pradědem, 3.... Odchyt a kroužkování ptáků na Červenohorském sedle. (Bělá pod Pradědem, 3.... Odchyt a kroužkování ptáků na Červenohorském sedle. (Bělá pod Pradědem, 3.... Odchyt a kroužkování ptáků na Červenohorském sedle. (Bělá pod Pradědem, 3....
vydáno 6. října 2015

V těchto dnech vrcholí přelety tažných ptáků přes Česko. Chytit některého, neřku-li raritního, dá hodně práce. Kromě sítí a nezbytného štěstí potřebujete i...  celý článek

Jak nakupovat a vařit, když jste singl

vydáno 14. ledna 2016

Tipy na kuchařky Vařit guláš pro jednu osobu je ekonomicky nevýhodné a navíc to člověka nebaví. Člověk, který žije sám, si na českou klasiku zajde spíše do restaurace a doma si...  celý článek

Pohlreich se podle učiliště vysmíval postiženým dětem. On to cítí jinak

vydáno 12. ledna 2016  2:12

Kuchařské učiliště v ústeckých Trmicích, berounskou Bastilu a americký bar a restaurant v Mohelnici si šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vybral ke svému návratu s...  celý článek

Pánev pro absolutní začátečníky. Dokonce poradí, kdy obrátit a okořenit

vydáno 11. ledna 2016

Možná je to sen všech začátečníků, kteří se zatím ve vaření příliš neorientují. Provede podrobně krok za krokem, jak potravinu zpracovat, kdy ji hodit na...  celý článek

Třetina lidí se na noc nezamyká. To se zlodějům líbí, varují odborníci

vydáno 8. ledna 2016

Zamknout se na noc by podle odborníků mělo být samozřejmostí. Přesto podle průzkumu nechává odemčeno téměř třetina oslovených lidí. Zamknutím na dva západy se...  celý článek

Železničář vyrábí precizní modely lokomotiv, na kterých jezdil v práci

vydáno 6. ledna 2016

„Vyrábět modely českých lokomotiv už je nostalgie,“ říká železničář a patriot Emil Urbánek, který čtyřicet let ve svém volném čase staví precizní modely...  celý článek

Na Nový rok buďte svěží. Oceněný kávový drink vás postaví na nohy

vydáno 1. ledna 2016

Rosemary je osvěžující koktejl, který obsahuje nejen alkohol, ale i studenou kávu. A že je namíchaný opravdu skvěle, o tom svědčí stříbrná příčka, kterou si za...  celý článek

Upečte si sváteční nadýchaný závin z kynutého těsta s jogurtem

vydáno 26. prosince 2015

Díky kynutému u těstu a přidanému bílému jogurtu se vám podaří upéct moučník, kterému málokdo odolá. A to i o Vánocích. Stačí překonat případné obavy z...  celý článek

Pět rychlých úprav, které ubrání domácnost před vánočními zloději

vydáno 25. prosince 2015

Zlodějská aktivita bývá přes svátky nadprůměrná. Důvody jsou zjevné: lidé často putují po příbuzných a jejich domy a byty zůstávají prázdné. Leckdy zloděj...  celý článek

VIDEA ROKU: Nejlepší knedlík a finty na oloupání brambor a vajec

vydáno 24. prosince 2015

Podívejte se na fígl, jak nejsnáze oloupat brambory vařené ve slupce, který se vám bude hodit k přípravě bramborového salátu. V průběhu letošního roku vás...  celý článek

Zkuste letos rybí bifteky. Z kapřích filetů a anglické slaniny

vydáno 23. prosince 2015

Filety z kapra svinuté spolu s proužky anglické slaniny do tvaru, který ze všeho nejvíc připomíná hokejový puk, jsou jedinečné jak na pohled, tak po stránce...  celý článek

Američané ochutnávali norské speciality. Vyděsil je sleď i ovčí hlava

vydáno 23. prosince 2015

Podívejte se, jak to vypadá, když Američané zkoušejí tradiční norské vánoční pokrmy. Šok se dostavil ihned, jakmile se na talíři objevilo cokoliv jiného, co...  celý článek

Klasické žárovičky na vánoční řetěz už téměř neseženete. Vládne LED

vydáno 22. prosince 2015

Pokud jste právě zjistili, že vánoční žárovičky od loňska nějakou záhadou přestaly svítit, dost možná máte s jejich oživováním smůlu. Náhradní žárovky už...  celý článek

VIDEO: Soutěž o kytaru vyhrál kluk s originálním a efektním nápadem

vydáno 21. prosince 2015  10:41

„Tohle zaujalo. Nevím sice, jak dotyčný hraje na kytaru, ale je to výbornej a efektní nápad. Hodnotím originalitu a tohle je jednoznačně originální video,“...  celý článek

Jezte nanuky. Hodinový manžel ukáže, jak z nich vyrobit vánoční hvězdu

vydáno 20. prosince 2015

Vánoční dekoraci do okna nemusíte vždy kupovat. Využijte dřívek z nanuka a během chvilky pomocí tavné pistole vyrobíte kostru vánoční hvězdy. Když si ji potom...  celý článek

I nedokonalé vánočky chutnají skvěle, přesto končí v bioplynové stanici

vydáno 19. prosince 2015

Vánočky, které v pekárně špatně spletli, při pečení praskly, byly pokroucené nebo málo vykynuly, se na pulty obchodů nedostanou. Neodpovídají estetických...  celý článek

VIDEO: Aby ve svařáku zůstal alkohol, nesmíte ho vařit jako prádlo

vydáno 18. prosince 2015

„Dobré víno, přiměřené množství voňavého koření, minimum cukru a zahřátí vína jen na určitou teplotu, to jsou hlavní ingredience poctivého svařáku,“ radí Jan...  celý článek

Pěnobeton by mohl vyřešit problémy při rekonstrukci domu

vydáno 17. prosince 2015

Jak rychle vyrovnat podlahu v situaci, kdy je nerovná a měli byste ji tepelně odizolovat? A zároveň příliš nezatížit stávající podlahy? Tento rébus by mohl...  celý článek

Pařížské tyčinky našich babiček. Chuťově dokonalá vánoční klasika

vydáno 15. prosince 2015

V nejedné rodině se předává recept na pařížské tyčinky z generace na generaci. Možná jej také máte někde v sešitě či v šuplíku zapsaný na papírku babičkou či...  celý článek

Honza Homola z Wohnoutů radí, jak vytáhnout co nejvíc z malého čudlíku

vydáno 14. prosince 2015

Tohle 20. cvičení je vlastně spíš jedna obrovsky praktická rada, která ale do zvuku vaší kytary může vnést další dimenzi. Obyčejný knoflík na zvyšování...  celý článek

VIDEO: Naučte se opravdu dobrou španělskou paellu podle Pohlreicha

vydáno 12. prosince 2015  1:12

Šéf zajel do Madridu, města, kde se dobré jídlo podává a voní přímo na ulici a je neodmyslitelnou součástí každodenní kultury. Protože Španělé jedí náruživě,...  celý článek

Vyndávat žábry z hlavy před vařením rybí polévky je pověra, tvrdí rybář

vydáno 9. prosince 2015

Ve většině receptů se tvrdí, že když se vaří vánoční polévka a dělá se vývar, musí se vyndat žábry, aby nezhořkla. Rybář Matěj Kovář ze Sádek Lahovice je však...  celý článek

Ozdoby na stromek napečte a přes Vánoce snězte. Nebudete odstrojovat

vydáno 8. prosince 2015

„Jsem hodně praktická, takže na Vánoce preferuji jedlé ozdoby. Rodina je sní a já nemusím odzdobovat stromeček,“ radí designérka Deniska Bartošová. Jejich...  celý článek

Třináct tipů pro praktické dárky do kuchyně. Teploměr, pinzeta, ocílka

vydáno 8. prosince 2015

Jsou dárky, které nejprve nadchnou, ale nakonec se nezařadí mezi pomůcky, které se používají denně, takže se postupně stěhují do spodních zásuvek kuchyňské...  celý článek

Uvolněte ruku, radí Homola, jak být funky. A zahrajte si o kytaru

vydáno 7. prosince 2015

Ve znamení funky je 19. díl naší kytarové školy, protože být funky je moderní v každé době. U kytary i v životě mi funky symbolizuje svižnost, uvolněnost,...  celý článek

Zabiják špatné zimní nálady? Podle Pohlreicha polévka z kysaného zelí

vydáno 5. prosince 2015  1:45

Zimnímu splínu čelím jídlem, říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Taková bytelná zelňačka vydá klidně za hlavní jídlo, a to je už kysané zelí samo o sobě dobrotou...  celý článek

Tip na dárek pod stromeček pro milovníky brouků. Nová hmyzí kuchařka

vydáno 4. prosince 2015

Nová kuchařka Hmyz na talíři atypicky obohacuje předvánoční trh. Je dílem Marie Borkovcové z Mendelovy univerzity v Brně. Ona a její tým sice trochu předběhli...  celý článek

Letos zvládnete kapra zabít i vykuchat sama. Podle obrázkového návodu

vydáno 2. prosince 2015

Vždycky jsem toužila po tom, aby naše děti měly před Vánoci pár dní kapra ve vaně a mohly si s ním hrát. Tak jsem se ho naučila vykuchat a naporcovat. Když...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.