Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Zahrada na metru čtverečním? Jak na zelenou soukromou oázu na balkoně

vydáno 22. května 2015
Díky zeleni si na balkoně můžete vytvořit vlastní a ryze soukromou zelenou oázu...

Začíná být krásně, tak proč během sezony nerozšířit svoje bydlení i na balkon. Na nástup tohoto trendu už zareagoval i trh, takže sehnat vhodné nádoby na pěstování, atypické závěsné truhlíky či...  celý článek

Tři nej tipy pro grilování ryb. Nesmí smrdět rybinou, ale vodou a mořem

Ryba pečená v alobalu má tu výhodu, že se nevysuší a zůstanou v ní všechny...
vydáno 21. května 2015

Tři ze čtyř Čechů neodmítnou grilovanou pochoutku. A od karbanátků a krkovičky jsme si už našli cestu i k rybě. Jen si s ní ještě všichni neumíme poradit....  celý článek

Jednoduchý profil ochrání zateplovací systém před degradací zevnitř

Profil UNI propojuje omítku s parapetem.
vydáno 20. května 2015

Nový připojovací systém by měl zajistit trvale pružné a vodotěsné spojení parapetního plechu s omítkou. Tím zajistí, že se do omítky nedostává vzdušná vlhkost...  celý článek

Vynález podobný lepidlu slibuje práci s máslem bez mastných rukou

Praktický obal na máslo, který vypadá jako lepidlo
vydáno 20. května 2015

Na principu lepicí tyčinky postavil americký podnikatel nového kuchyňského pomocníka. Butter Boss, jak jej výstižně pojmenoval, je ovšem hranatý, aby se...  celý článek

Upečte si slaný koláč s bylinkami. Nejlepší je s medvědím česnekem

Do slaného koláče quiche lze přidat bylinky i ho podávat s čerstvým salátem....
vydáno 19. května 2015

Nejen slaný či sladký koláč, ale i polévka, špenát nebo náplň do palačinek mohou být ideálním prostředkem pro využití sezonních bylinek. Ještě stihnete...  celý článek

Pohlreich předvede minimalismus v praxi. Tortilla Margherita na grilu

Takto vypadá, když uděláte Magheritu na tortillové placce.
vydáno 16. května 2015

Pizza Margherita je ta nejednodušší ze všech druhů pizz. A když pizzatěsto nahradíte tortillovou plackou, vznikne vám pochoutka, kterou na grilu pohostíte...  celý článek

Chytrý ohřívač vody šetří elektřinu. Ohřeje jen tolik vody, kolik je třeba

Jak skloubit, aby byl bojler šetrný a přesto bylo horké vody pořád dost.
vydáno 15. května 2015

Během prvního týdne provozu se podle výrobce ohřívač učí denní režim vaší rodiny. A po týdnu už ohřívá vodu na čas a teploty, které se po něm požadují. Měl by...  celý článek

VIDEO: Jak si žije „biokráva“, abyste si mohli dát jogurt bez chemie

vydáno 13. května 2015

Biofarma není žádný hotel pro krávy, je to normální farma, „jen“ s přísnějšími regulemi pro životní podmínky zvířat, krmivo i zacházení. Výroba biojogurtů je...  celý článek

Doma si v prachu pěstujeme i 4 alergeny. Mohou za vyrážky i rýmu

vydáno 12. května 2015

Domácí prach umožňuje jako směsice různých látek shromažďování hned několika alergenů najednou. Asi nejčastěji na nás v domácnostech číhají plísně, alergeny...  celý článek

Jak dobře vybrat zahradní traktor: podívejte se na motor a na nože

vydáno 12. května 2015

Za zahradní traktor dáte skoro stejné peníze jako za starší ojeté auto. A stejně tak je obtížné dobře si zahradní traktor vybrat. Když se nepovede koupě...  celý článek

VIDEO: Chlap se nemusí cpát masem, to je předsudek, říká Pohlreich

vydáno 9. května 2015

„U nás doma vedou žebra, pěkně naložený a hodně dlouho a pomalu pečený. Pak v podstatě jakýkoliv rychlý burger a steak,“ prozrazuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich,...  celý článek

Takto jsme se připravovali na prázdniny. Podle katalogu drobného zboží

vydáno 8. května 2015

Dostal se nám do rukou katalog Sport Obchodu průmyslovým zbožím podniku Drobné zboží. Kdo je dříve narozený, připomene si, s jakým vybavením jsme jezdili k...  celý článek

Dvacet tipů, jak využít v domácnosti jedlou sodu. V kuchyni i koupelně

vydáno 7. května 2015

Jedlá soda je cenově dostupná a přitom natolik všestranná, že je věčná škoda, pokud ji v domácnosti dostatečně nevyužíváte. Za pár korun můžete mít účinného...  celý článek

Izraelci vyvinuli replikátor jídla jako ze Star Treku. Jídlo „uvaří“ za 30 vteřin

vydáno 7. května 2015

Izraelští podnikatelé vyvinuli vařič jako ze Star Treku. Princip je jednoduchý. Mašinka Genie podle přednastavených receptur namíchá směs z dehydrovaných...  celý článek

Tipy, jak ušetřit na provozu domácnosti. Jde to i bez omezení luxusu

vydáno 6. května 2015

Splachujete plnou nádržkou, u čištění zubů teče voda? Větráte dlouze přes ventilačku? I drobné úsporné kroky pomohou ušetřit na výdajích celé domácnosti tisíce...  celý článek

Vyrostl na kávové plantáži, teď vymyslel první domácí pražírnu kávy

vydáno 5. května 2015

Andrew Stordy vyřešil letitý problém, jak to udělat, aby kávová zrna nestárla. Prostě tak, že si kávu upražíte doma a vždy jen takové množství, které právě...  celý článek

Dětské skrýše a stany. Pro dospělé nic složitého, pro děti splněný sen

vydáno 4. května 2015

Místo, kam se mohu schovat a kam dospělí nemohou, nebo maximálně jen na návštěvu. To jsou pro děti nejrůznější skrýše doma v pokoji, nebo i na zahradě.   celý článek

Menu v pařížské restauraci je levnější než tuňák na pražském letišti

vydáno 3. května 2015

Zdeněk Pohlreich si do Paříže jezdí zkalibrovat chutě. A užít si atmosféru pařížských restaurací. „Protože mi v Praze na letišti bylo líto peněz, raději jsem...  celý článek

Jak zdobně zabalit růžový sekt s tajemstvím, když je ten máj, lásky čas

vydáno 1. května 2015

Máj, růžová barva a zvýšené ujišťování o přízni ke druhému pohlaví prostě patří k sobě. Vyrobte si speciální májový obal na sekt jako nosič i pro další dárky.  celý článek

Čtyři tipy na levné čištění koberců. Vyzkoušejte žehličku nebo ocet

vydáno 29. dubna 2015

Jarní slunce odhalí, jak jsou koberce zašedlé a jak by potřebovaly prosvětlit. Odhalí na něm každou skvrnku. Nemusíte však propadat panice, s vyčištěním si...  celý článek

VIDEO: Jedině se šípkovou. Takhle ji připravuje Zdeněk Pohlreich

vydáno 26. dubna 2015

Když kanec, tak se šípkovou omáčkou. To je klasika všech zvěřinových hodů. Je však pravda, že co hospoda nebo domácnost, to mírně odlišná varianta. Pojďme se...  celý článek

Mexická kuchyně? Nic nestravitelně exotického. Zkuste plněné taštičky

vydáno 23. dubna 2015

Když se řekne empanadas, představíte si něco složitého, exotického, co se v našich zeměpisných šířkách v podstatě nedá připravit. V praxi však zjistíte, že...  celý článek

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

vydáno 19. dubna 2015

„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně se to vyplatí,“ radí Zdeněk Pohlreich v pořadu Vařte jako...  celý článek

Nekupujte zbytečně salát či nať petržele, nahradí je bylinky z přírody

vydáno 16. dubna 2015

Kerblík, bršlice i kozlíček jsou běžné bylinky, které zaručeně znáte, ale pravděpodobně by vás nenapadlo s nimi začít čarovat v kuchyni. Což je škoda, protože...  celý článek

Lodě s elektromotorem smějí ode dneška všude. Omezení podstatně ubude

vydáno 15. dubna 2015

Od středy se po více než 40 letech uvolňují pravidla pro provoz člunů na českých vodách. Dlouholeté zákazy, které považovaly jachting za zábavu zbohatlíků,...  celý článek

Restaurace nemají důvod vařit kvalitněji. Češi platí, i když jim nechutná

vydáno 14. dubna 2015  5:22

Je několik signálů, jak poznat restauraci, do které jste vkročili omylem. (Ne)čistota ubrusů, zápach omastku, ochucovadla na stolech, náměsíčná obsluha. Co...  celý článek

Kdo miluje čokoládu, vyzkouší Pohlreichův čokoládový bezlepkový koláč

vydáno 12. dubna 2015

Kdo má rád dobrou čokoládu, ten ocení Pohlreichovu nedělní čokoládovou „smršť“ v dalším premiérovém dílu pořadu Vařte jako šéf v nedělní podvečer na Primě.  celý článek

Vařte jednoduše, i když je to těžší, radí Ital s michelinskou hvězdou

vydáno 10. dubna 2015

V Praze se vyzná. Sedm let totiž pracoval v restauraci pražského hotelu Four Seasons, kde pro hosty vařil skutečně autentickou „Itálii“. Poté se přesunul do...  celý článek

VIDEO: Nasbírejte si jarní bylinky, které vám v kuchyni nahradí česnek

vydáno 9. dubna 2015

Hodí se všude tam, kam byste při přípravě jídla použili běžný kuchyňský česnek. Navíc je čerstvý, plný síly a nezaměnitelné aromatické vůně, která vás dostane...  celý článek

Na Expu v Miláně se bude podávat zvěřina, ale také smažák a utopenci

vydáno 8. dubna 2015

Restaurace na Expu vždycky nabízí kus naší domoviny. Zatímco v minulých letech se menu soustřeďovalo na obecně českou kuchyni, letos se ještě více...  celý článek

Bylinková zahrádka v jednom truhlíku. Klidně i s rajčaty či salátem

vydáno 6. dubna 2015

Na pěstování bylinek ve městě bohatě stačí okenní parapet a pokud máte málo místa, dají se v truhlíku nakombinovat bylinky navzájem nebo i se zeleninou....  celý článek

Nepropadejte sentimentu, řekne Pohlreich a upeče kůzlečí roládu

vydáno 5. dubna 2015

Aktuální díl pořadu Teď vaří Šéf! je věnovaný velikonočním receptům. Zdeněk Pohlreich uvaří drůbkovou polévku z husích surovin a upeče klasickou velikonoční...  celý článek

Žárovka, která v noci nepřitahuje hmyz. Konečně budete moci větrat

vydáno 4. dubna 2015

Výzkumníci z jihokalifornské univerzity a výrobce Phillips společně zkonstruovali žárovku, která by měla být méně atraktivní pro hmyz. Upravili vlnovou délku...  celý článek

Vzala maso ze země a přidala mi ho do balíčku, píše šokovaná čtenářka

vydáno 31. března 2015

Řeznice krájela plátky krkovičky a jeden jí spadl na zem. Klidně ho sebrala a beze slova přidala k ostatním. „Bohužel jsem byla u pultu sama, takže to nikdo...  celý článek

Vzniká mapa, kde lze “na obecním“ zadarmo natrhat ovoce či bylinky

vydáno 30. března 2015,  aktualizováno  11:45

Čistě z nadšení sběračů vznikla iniciativa, která začala mapovat veřejně přístupná místa s ovocnými dřevinami, lesním ovocem či bylinkami. Svými úlovky může do...  celý článek

Pohlreich vaří krůtu a ukazuje, jak snadné je udělat játrové knedlíčky

vydáno 29. března 2015

Krůtí maso je zdravé, obsahuje málo tuku a pro generaci krmenou kuřaty je vítanou změnou, která nejde ani tak do peněženky a přináší jiné chutě i strukturu...  celý článek



mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.