Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Průvodce kurzem těsta na italské těstoviny ve dvou minutách

vydáno 18. prosince 2014
Vzorečky tagliatellí podle toho, čím byly obarvené.

Stručný návod na italské domácí těstoviny zní: na sto gramu semolinové mouky jedno vejce. Jenže tento stručný návod neřekne, jakou konzistenci těsto má mít, jak si poradit se strojkem na nudle, jak...  celý článek

Kapr nesmrdí, když ho nenecháte půl roku v mrazáku, tvrdí rybář

Buď pořídíte kapra s předstihem a zmrazíte, nebo si vystojíte frontu u kádě.
vydáno 17. prosince 2014

Tradiční výtka vůči českému kaprovi zní, že jeho maso je načichlé rybinou, někdy dokonce zapáchá. Podle Matěje Kováře z rybí sádky v Lahovicích u Prahy to u v...  celý článek

Vánoční úklid nepřehánějte. Postupujte podle toho, kam pustíte tchyni

Co je záživnější? Úklid, nebo televize?
vydáno 16. prosince 2014

Sepsali jsme deset kroků, jak vygruntovat co nejsnáze, i pár tipů navrch, jak uklidit Ježíškovi těsně před nosem. Zásada zní: postupujte shora dolů a od oken...  celý článek

Zkuste si doma připravit mušle. Třeba jako opravdu sváteční předkrm

Smažená mušle
vydáno 15. prosince 2014  10:14

Smažené mušle svatého Jakuba jsou jednoduché na přípravu a navíc už dnes není problém je koupit mražené. Obalují se v tradičním trojobalu, tedy v mouce,...  celý článek

Pohlreichův trénink na bramborový salát, to nejtěžší z vánočního vaření

Přidejte mražený zelený hrášek, dodá salátu barvu.
vydáno 14. prosince 2014

„V kuchyni je vždycky nejlepší, ať už vaříte, co vaříte, začínat těma nejtěžšíma věcma na začátku. Dokud máte energii a nemáte chuť s tím praštit,“ radí Zdeněk...  celý článek

Našijte celé rodině pytle na prádlo pro poctivé třídění

Ucho můžete využít jako poutko a pytel za něj pověsit na dveře koupelny. Až...
vydáno 12. prosince 2014  14:12

Řekněte sbohem zrůžovělým tričkům a zaprané bílé. S pomocí jednoduchého látkového pytle na prádlo můžete roztřídit bílé a barevné kousky ještě dřív, než se...  celý článek

Geniální vychytávka na ztracené vejce. Zkuste houbové ragú s vůní kulajdy

Vzorové ragú v provedení Radka Davida z restaurace Babiččina zahrada
vydáno 12. prosince 2014

V restauraci Babiččina zahrada připravují tuto „kulajdu trochu jinak“ jako předkrm. Ač nejsem příliš velký milovník hub, toto jsem musel zkusit doma uvařit a...  celý článek

Rybí filet marinujte ve sladkém miso a ve víně a upečte. Je to lahůdka

vydáno 10. prosince 2014

Pečený rybí filet „hamachi no saikyo miso yaki“ se dělá ze žlutoocasé ryby a marinuje se v pastě z kvašených sojových bobů, rýžového vína a sladkého vína na...  celý článek

Test svíček: Mastí, špiní, čoudí, ale vašemu zdraví neuškodí

vydáno 9. prosince 2014

MF DNES otestovala 14 svíček nakoupených v běžných obchodních řetězcích a má pro vás dobrou zprávu: jedy nevylučují a můžete si je bez obav dopřát. Některé...  celý článek

Do vietnamské tržnice Sapa za levným nákupem. Praktický průvodce

vydáno 9. prosince 2014

Pražská tržnice Sapa je tak trochu záhadné místo. Místní tvoří stát ve státě. Nemají rádi kamery ani fotoaparáty. Jen zvolna se otevírá pro veřejnost.  celý článek

VIDEO: Zapečený lilek podle Pohlreicha nás přenese zpět do léta

vydáno 7. prosince 2014

Další díl seriálu Teď vaří šéf! ukáže, jak si poradit se zeleninou a vykouzlit z ní na talíři atraktivní jídlo. Vařit se bude nejen z klasické mrkve, petržele...  celý článek

Kdo chce trendy Vánoce, zvolí bílou, fialovou nebo přírodní tóny

vydáno 6. prosince 2014

Bílou evokující čerstvě napadlý sníh nic nezkazíte, navíc se dá každý další rok sladit s barvou, která právě „právě letí“. Je to de facto přírodní barva,...  celý článek

Seznam alergenů je výborný byznys. Hlavně pro kontrolory, říká Pohlreich

vydáno 8. prosince 2014  7:44

Od soboty 13. prosince se v restauracích setkáte s revolucí. Podle jídelního lístku byste měli poznat, zda uvařená jídla neobsahují alergeny, na které jste...  celý článek

UKÁZKA: Živí ji domácí kosmetika, úspěšné recepty sepsala do knihy

vydáno 5. prosince 2014

Alena Thomas začala psát blog, když žila se třemi dětmi na chalupě daleko od obchodů a toužila po větší soběstačnosti. Její recepty na domácí prací prášek,...  celý článek

Hvězdou mezi hosty je restaurace La Finestra. Předvádí steak Rossini

vydáno 5. prosince 2014

Absolutním vítězem ankety Mattoni restaurace roku se stala La Finestra in Cucina. Ocenění získala na základě hodnocení 35 tisíc uživatelů serveru Restu.cz.  celý článek

Vánoční menu pro celiaky. V čem obalit řízek a jak zahustit polévku

vydáno 16. prosince 2014

Nad skladbou štědrovečerní večeře musí víc přemýšlet sto tisíc Čechů, kteří drží bezlepkovou dietu. Při ní se lidé musejí vyhýbat nejen potravinám, které jsou...  celý článek

Ze skleněných korálků a drátku vykouzlíte zlaté jmelí i stříbrné penízky

vydáno 4. prosince 2014

Kytičky z korálků vyráběly ženy na Jablonecku či Železnobrodsku, kolébce křišťálu a skleněných korálků, již na konci 19. století. Toužíte-li po originálních,...  celý článek

Inteligentní dům se musí o sebe postarat a vás chovat jako v bavlnce

vydáno 4. prosince 2014

Inteligentní dům dokáže spřáhnout určité činnosti dohromady, dokáže si nasnímat okolí a podle toho se zařídí. Ušetří nejen energii, ale i čas a dokáže...  celý článek

Paleo není žádná dieta na hubnutí. V podstatě se jen zdravě krmíte

vydáno 2. prosince 2014

Paleodieta je trend, kdy se strávníci snaží vyhýbat průmyslově vyráběným potravinám. Propagují ho i někteří nutriční odborníci, kteří nejsou napojeni na...  celý článek

Japonec dá do pudinku vejce i kuřecí kůžičky. Sní ho samozřejmě s rýží

vydáno 1. prosince 2014

Japonský vaječný pudink s kuřecím masem neboli chawanmushi není sladkým dezertem ani náhodou. Je slaný a dokonce se do něj přidává i krabí maso. Podle...  celý článek

VIDEO: Konec nudy na talíři. Lyonské brambory jsou jednoduché a rychlé

vydáno 30. listopadu 2014

Možná to znáte. Pořád dokola doma opakujeme ty samé přílohy: Brambory vařené, kaše, rýže, těstoviny... Přitom jen tak mimochodem utrousí Zdeněk Pohlreich tip...  celý článek

Vinylovou podlahu sestavíte jako puzzle. Až na pár chybiček je dokonalá

vydáno 28. listopadu 2014

PVC už není jen náhražkovou podlahovou krytinou. Hodí se pro všechny, kdo požadují odolnost proti vodě či nechtějí dlažbu nad podlahovým topením. Na druhou...  celý článek

Vánoční perníčky podle drsné rockerky a milovnice minimalismu

vydáno 28. listopadu 2014

Perníčky s drsnějším rustikálním vzhledem zdobí Lucie Jadrná ze Stříbrných Hor hlavně bílou a šedou, případně metalickými odstíny. Navíc perníčky maluje hned...  celý článek

Domácí ekokoloběh. Chováte rybičky, ty produkují hnojivo pro rostliny

vydáno 27. listopadu 2014

Zajímavý příklad městské ekofarmy, kterou umístíte například v obýváku, nabízí dvojice nizozemských inženýrů. Milovníci akvaristických rybiček mohou spojit...  celý článek

Jak na adventní věnec z proutí. Na Vánoce ho slavnostně oživíte květy

vydáno 27. listopadu 2014

Jednoduchý věneček z toho nejobyčejnějšího drobného proutí stačí podle pražské floristky Jarmily Pejpalové přizdobit na období adventu několika větvičkami...  celý článek

Osvědčený recept na pivní štrúdl. Potřebovat budete i rozpálený hrnec

vydáno 26. listopadu 2014

Poctivé vepřové sádlo, světlé pivo a jablka ze zahrady, to jsou hlavní ingredience klasiky, která nezklame.  celý článek

Otrav oxidem uhelnatým přibývá. Ochrání vás hlásič za tisíc korun

vydáno 25. listopadu 2014

Se začínající topnou sezonou začne přibývat otrav oxidem uhelnatým. Ten je nebezpečný už jen proto, že není cítit, a proto otrava přichází bez varování.  celý článek

Karbonová topidla zahřejí infrasaunu nejrovnoměrněji, ale nejpomaleji

vydáno 24. listopadu 2014  9:48

V infrasaunách najdete tři typy topidel. Keramická jsou nejlevnější, zato nejrychlejší, ale mají z infrasaunových topidel nejvyšší spotřebu proudu. To...  celý článek

VIDEO: Pohlreich už má Vánoce, připravil hrušku ve víně se zmrzlinou

vydáno 22. listopadu 2014

Nedělní pořad Teď vaří šéf! sází na pochoutky z ovoce. Na hrušku vařenou v čaji s vínem si vzpomenete i na Vánoce. Už jenom proto, že ji provoní skořicí a...  celý článek

Sbírá stojánky na sirky z doby, kdy se ještě škrtalo po kovbojsku

vydáno 21. listopadu 2014

Pražský sběratel Petr si plní byt stojánky na sirky z dob, kdy se prodávaly ne v krabičkách, ale sypané. Takový stojánek byl součástí každé domácnosti a...  celý článek

Plátky syrových ryb jako největší delikatesa. A je navařeno bez vaření

vydáno 20. listopadu 2014

Naše postupně budované japonské menu tentokrát obohatíme o otsukuri. Kdo není kovaný v japonštině, těžko si něco konkrétního představí, nicméně šéfkuchař a...  celý článek

VIDEO: Podívejte se, jak pracuje s těstem na chleba Juliana Maškrtnica

vydáno 18. listopadu 2014

Zakladatelka Pečem pecen stála u českého hnutí za dobrý kváskový chleba. Není u nás povolanější osoby, která by mezi amatérskými pekaři měla tak vysoké renomé...  celý článek

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak udělat omáčku silnou jako dívčí stehno

vydáno 15. listopadu 2014

Z průměrného vaření dělá to špičkové konečná úprava. Dokazuje to Zdeněk Pohlreich v dalším dílu Teď vaří šéf!, když se mazlí s omáčkami. A nezapomene si ji...  celý článek

VIDEO: Když neměli co uvařit Titovi, z nouze vymysleli „dívčí sen“

vydáno 13. listopadu 2014

Dívčí sen je srbská specialita, kterou dostanete v pražské srbské restauraci Jelica. Podle jejího majitele pokrm vznikl jako výraz zoufalství kuchaře s...  celý článek

Japonci nechtějí zatěžovat pozůstalé pohřbem. Kupují si rakev už zaživa

vydáno 11. listopadu 2014  12:19

Stoupající náklady na pohřeb v Japonsku nastartovaly boom pohřebních služeb. S tím, jak populace stárne, si stále více starších lidí zajišťuje služby spojené s...  celý článek

Internetový kurz vaření pod drobnohledem. Co od něj lze čekat

vydáno 11. listopadu 2014

Kurz Kulinářské umění nabízí domácí výuku pro ty, kdo chtějí zlepšit své schopnosti v kuchyni. Podle zakladatele školy, kuchaře Jiřího Roitha, tu najdou...  celý článek



mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.