Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Jedině se šípkovou. Takhle ji připravuje Zdeněk Pohlreich

vydáno 26. dubna 2015
Kančí hřbet se šípkovou omáčkou

Když kanec, tak se šípkovou omáčkou. To je klasika všech zvěřinových hodů. Je však pravda, že co hospoda nebo domácnost, to mírně odlišná varianta. Pojďme se podívat, jak si s perlou české kuchyně...  celý článek

Mexická kuchyně? Nic nestravitelně exotického. Zkuste plněné taštičky

Taštičky empanadas se servírují například se salsou.
vydáno 23. dubna 2015

Když se řekne empanadas, představíte si něco složitého, exotického, co se v našich zeměpisných šířkách v podstatě nedá připravit. V praxi však zjistíte, že...  celý článek

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

Nastrouhaný sýr přidávejte do hotové polévky po částech a už ji nevařte, aby se...
vydáno 19. dubna 2015

„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně se to vyplatí,“ radí Zdeněk Pohlreich v pořadu Vařte jako...  celý článek

Nekupujte zbytečně salát či nať petržele, nahradí je bylinky z přírody

Čerstvé lístky kerblíku mají osvěžující jemnou chuť mladé petrželové natě.
vydáno 16. dubna 2015

Kerblík, bršlice i kozlíček jsou běžné bylinky, které zaručeně znáte, ale pravděpodobně by vás nenapadlo s nimi začít čarovat v kuchyni. Což je škoda, protože...  celý článek

Lodě s elektromotorem smějí ode dneška všude. Omezení podstatně ubude

Motorové čluny budou mít více příležitostí.
vydáno 15. dubna 2015

Od středy se po více než 40 letech uvolňují pravidla pro provoz člunů na českých vodách. Dlouholeté zákazy, které považovaly jachting za zábavu zbohatlíků,...  celý článek

Vařte jednoduše, i když je to těžší, radí Ital s michelinskou hvězdou

Italský šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou Vito Mollica připravuje...
vydáno 10. dubna 2015

V Praze se vyzná. Sedm let totiž pracoval v restauraci pražského hotelu Four Seasons, kde pro hosty vařil skutečně autentickou „Itálii“. Poté se přesunul do...  celý článek

Kdo miluje čokoládu, vyzkouší Pohlreichův čokoládový bezlepkový koláč

Fantazii se při servírování meze nekladou, ovšem všeho s mírou. Čokoládová...
vydáno 12. dubna 2015

Kdo má rád dobrou čokoládu, ten ocení Pohlreichovu nedělní čokoládovou „smršť“ v dalším premiérovém dílu pořadu Vařte jako šéf v nedělní podvečer na Primě.  celý článek

VIDEO: Nasbírejte si jarní bylinky, které vám v kuchyni nahradí česnek

vydáno 9. dubna 2015

Hodí se všude tam, kam byste při přípravě jídla použili běžný kuchyňský česnek. Navíc je čerstvý, plný síly a nezaměnitelné aromatické vůně, která vás dostane...  celý článek

Restaurace nemají důvod vařit kvalitněji. Češi platí, i když jim nechutná

vydáno 14. dubna 2015  5:22

Je několik signálů, jak poznat restauraci, do které jste vkročili omylem. (Ne)čistota ubrusů, zápach omastku, ochucovadla na stolech, náměsíčná obsluha. Co...  celý článek

Na Expu v Miláně se bude podávat zvěřina, ale také smažák a utopenci

vydáno 8. dubna 2015

Restaurace na Expu vždycky nabízí kus naší domoviny. Zatímco v minulých letech se menu soustřeďovalo na obecně českou kuchyni, letos se ještě více...  celý článek

Bylinková zahrádka v jednom truhlíku. Klidně i s rajčaty či salátem

vydáno 6. dubna 2015

Na pěstování bylinek ve městě bohatě stačí okenní parapet a pokud máte málo místa, dají se v truhlíku nakombinovat bylinky navzájem nebo i se zeleninou....  celý článek

Nepropadejte sentimentu, řekne Pohlreich a upeče kůzlečí roládu

vydáno 5. dubna 2015

Aktuální díl pořadu Teď vaří Šéf! je věnovaný velikonočním receptům. Zdeněk Pohlreich uvaří drůbkovou polévku z husích surovin a upeče klasickou velikonoční...  celý článek

Žárovka, která v noci nepřitahuje hmyz. Konečně budete moci větrat

vydáno 4. dubna 2015

Výzkumníci z jihokalifornské univerzity a výrobce Phillips společně zkonstruovali žárovku, která by měla být méně atraktivní pro hmyz. Upravili vlnovou délku...  celý článek

Vzala maso ze země a přidala mi ho do balíčku, píše šokovaná čtenářka

vydáno 31. března 2015

Řeznice krájela plátky krkovičky a jeden jí spadl na zem. Klidně ho sebrala a beze slova přidala k ostatním. „Bohužel jsem byla u pultu sama, takže to nikdo...  celý článek

Vzniká mapa, kde lze “na obecním“ zadarmo natrhat ovoce či bylinky

vydáno 30. března 2015,  aktualizováno  11:45

Čistě z nadšení sběračů vznikla iniciativa, která začala mapovat veřejně přístupná místa s ovocnými dřevinami, lesním ovocem či bylinkami. Svými úlovky může do...  celý článek

Pohlreich vaří krůtu a ukazuje, jak snadné je udělat játrové knedlíčky

vydáno 29. března 2015

Krůtí maso je zdravé, obsahuje málo tuku a pro generaci krmenou kuřaty je vítanou změnou, která nejde ani tak do peněženky a přináší jiné chutě i strukturu...  celý článek

Recept na nepečený dort s želé z kiwi. Vitaminová bomba na jarní únavu

vydáno 27. března 2015

Jednoduchý dort, který vypadá jako Rákosníčkův brčálník, zvládnete připravit levou zadní. A ještě spolu s ním dostanete do sebe i do dětí čerstvé a přírodní...  celý článek

Připravte si pomerančový likér, originální dámskou „živou vodu“

vydáno 26. března 2015

I když je tu už jaro, večery jsou ještě stále chladné. Ideální čas vychutnat si něco trochu ostřejšího. Zkuste si vyrobit domácí pomerančový likér. Příprava je...  celý článek

Preppeři nečekají na konec civilizace. Oni už mají plán, jak přežít

vydáno 25. března 2015

Preppeři se nebojí konce světa podle dávných kalendářů a předpovědí středověkých mudrců. Bojí se věcí, které si můžeme přivodit my sami a celá naše civilizace....  celý článek

Odpad z krevet je poklad. Pohlreich prozradil recept na skvělý vývar

vydáno 22. března 2015

Zapomeňte na „slunce, seno, jahody přístup“, mořské plody si zamilujete, říká Pohlreich o kalamárech, krevetách, slávkách nebo italských mušlích vongole. Na...  celý článek

Italové odborníci na kávu? To je jen jejich zbožné přání, tvrdí barista

vydáno 20. března 2015

Barista Michal Křižka rád bourá některé z mýtů, které se v nás zahnízdily. Například že káva má být hořká, že nejlíp kávě rozumí Italové nebo že z domácího...  celý článek

Pozor na pojišťovnu i klíč. Pět rad k vložce zámku, aby vás nevypekla

vydáno 19. března 2015

Je to sice malý kousek kovu, ale z hlediska zabezpečení vašeho domova a majetku ten nejdůležitější, takže není radno jej podceňovat. Tady je pět praktických...  celý článek

VIDEO: Je čas přesadit orchideje. Starat se o ně lze jako o pokojovky

vydáno 16. března 2015

Dříve nedostupné a exotické orchideje u nás nacházejí řadu obdivovatelů a stále více domácností se je snaží i pěstovat. Není divu, když je dnes koupíte i v...  celý článek

Rýži dejte spát na dvě hodiny do pelíšku a máte hotovo, radí Pohlreich

vydáno 15. března 2015

Rýžový pilaf není v podstatě nic jiného než ochucená rýže, přesto to může být jídlo chutnající božsky. Záleží jen na vás, jakým kořením, zeleninou, bylinkami...  celý článek

Česko má nového Biba, restauraci, kde se výborně najíte za dobrou cenu

vydáno 13. března 2015  12:05

Nálepkou z produkce michelinského průvodce se nově může pochlubit restaurace Na Kopci v Praze. Restaurace, o níž se mezi pražskou kuchařskou elitou šušká, že...  celý článek

Super sprej odpudí všechny nečistoty. Doba neuklízení se blíží

vydáno 13. března 2015

Do dvou let by se na pultech měl obnovit nový materiál, který vyvinuli chemici z University College v Londýně. Po letech bádání vyvinuli látku z nanočástic...  celý článek

UKÁZKA: Udělejte si tu nejhustší cibulačku, zapečte ji jako na Sardinii

vydáno 12. března 2015

Vepřové ragú, bramborový chléb, zaječí paštika nebo poctivá slepičí polévka. Recepty, které byste si s italskou kuchyní sotva spojili, najdete v knize Kuchařka...  celý článek

Ossobuco je návod, jak z levné kližky vykouzlit gurmánský svátek

vydáno 8. března 2015

Zdeněk Pohlreich opět vyučuje. Nejnovější díl jeho pořadu Teď vaří šéf! je o zpracování telecího masa. Snaží se vybírat části, které nejsou tak drahé a je...  celý článek

Vaření sous-vide na doma tak, aby vás náklady na techniku nezruinovaly

vydáno 5. března 2015

Kolem technologie sous-vide se v poslední době dělá humbuk a věda. Jistě, maso upravené touto metodou je výborné. Ale za touto mediální bublinou stojí hlavně...  celý článek

Zavšivené věci dejte na den na suché místo a je pokoj, říká entomolog

vydáno 4. března 2015

Ze zavšivených hlaviček šílí rodiče, školky i školy. Existuje-li v Čechách rodič, který ještě u svého dítěte neřešil výskyt vší, pak má buď neuvěřitelnou...  celý článek

Chaty proti zlodějům pomohou ohlídat varovné SMS

vydáno 27. února 2015

Vlastníci chat a chalup nyní mají novou zbraň pro boj se zloději. Díky notifikačním SMS mohou být včas upozorněni na výskyt zlodějů v blízkosti rekreačních...  celý článek

UKÁZKA: Kysané zelí může být životní styl, ukazuje kuchařka o kvašení

vydáno 26. února 2015

Sandor Katz zaujme svým hustým knírem, ale i životním příběhem a přístupem ke společnosti a vaření. Propaguje totiž domácí soběstačnost a fermentaci, tedy...  celý článek

Škvarkové placky jako od babičky upečete naprosto s přehledem

vydáno 24. února 2015

Chvíli zapomeňte na hubnutí a odtučňovací kúry a projednou si zahřešte s úžasně křehkým škvarkovým pečivem. Možná vám tato lahůdka připomene časy dětství a...  celý článek

Nový britský hit: papiňák do mikrovlnky uvaří dvacetkrát rychleji

vydáno 23. února 2015

V Británii se začal prodávat hrnec, který spojuje rychlost vaření v tlakovém hrnci s úsporou času při použití mikrovln. Brambory uvaří za pět minut, mražený...  celý článek

Jak velký zásobník na teplou vodu koupit a na jakou teplotu ho nahřát

vydáno 20. února 2015

Jak velký zásobník na teplou vodu budu potřebovat do bytu a jak s ním mám pracovat, abych zbytečně neohříval vodu, kterou pak nevyužiji? ptá se čtenář.  celý článek

Jak krmit psa. Můžete mu dělat kuchařku, volit BARF či sypat granule

vydáno 19. února 2015

Jediné správné krmení chlupatého společníka neexistuje. Jednoznačně ale platí, že kdykoliv se rozhodnete pro změnu druhu krmení, vždy je třeba postupný...  celý článek



mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.