Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

V Asii se učí vařit zadarmo, v Česku exceluje. S vlastní restaurací nespěchá

vydáno 28. července 2015  20:44
Kamura ví, že se jí i očima.

Kuchařka Kamu byla hostem našeho on-line rozhovoru. I když má hodně příznivců, kteří by ji rádi viděli v její restauraci, rázně to odmítá. V jejím věku je ještě čas spíše na sbírání zkušeností....  celý článek

Nejpálivější polévka v Praze. Proti ní jsou papričky jalapeňos „čajíček“

Polévka Dangerous obshuje papričky  Scotch Bonnets a Naga Jolokia.
vydáno 28. července 2015

Občas si v restauraci Yam Yam tuto polévku někdo dá, aby zkusil, co vydrží. Ne nadarmo se jmenuje Dangerous a pochází z Hell menu.Vyzkoušel ji student Vyšší...  celý článek

PORADNA: S tlakem v domácí vodárně to nepřehánějte, zničíte si baterie

Sestava tlakoměru s odkrytovaným tlakovým spínačem
vydáno 27. července 2015

U domácí vodárny máme spínač, který řídí tlak v domácím rozvodu. Jenže ten tlak, který dává vodárna, je tak nízký, že to nesepne ani průtokový plynový ohřívač,...  celý článek

Vařila jsem na táboře. Se třemi hrnci jsem zvládla i vepřo knedlo zelo

Není snadné trefit množství pro třicet lidí.
vydáno 23. července 2015

Blogerka Anna Grosmanová se vrátila ze čtrnáctidenního tábora, kde vzhledem ke své pověsti výborné kuchařky vařila pro třicet lidí. Pro mnoho rodičů je těžké...  celý článek

Dobře vychlazený nepečený dort s melounem skvěle osvěží. Pochutnáte si

Nepečený dort s melounem podle italského receptu.
vydáno 22. července 2015  8:59

Chlazený, lahodný a osvěžující sladký dezert se žlutým cukrovým melounem pochází ze slunného jihu, jak napovídá už jeho původní italský název „dolce freddo al...  celý článek

VIDEO: Keporkaci na lovu překvapili osazenstvo lodi. Brada spadne i vám

Skupina keporkaků během lovu technikou bublinkové sítě.
vydáno 22. července 2015

Dechberoucí okamžik zaznamenal na video Brad Rich na své plavbě poblíž Sewardu na Aljašce. Těsně vedle lodi se vynořila skupina velryb na lovu. Není divu, že...  celý článek

VIDEO: Opice vzaly útokem kuchyňskou linku. Hádejte, zda to vydržela

Opice v nápadité reklamě na kuchyně Ikea.
vydáno 21. července 2015

Chcete-li kdekoliv vyvolat chaos, pusťte tam opice. Na ty je v tomto směru spolehnutí, protože jsou drzé a zvídavé současně. Tím se řídil marketingový manažer...  celý článek

VIDEO: Čerstvě usmažený šváb chutná jako kreveta, červi jako chipsy

vydáno 21. července 2015

Pořádá ochutnávky hmyzího menu, vysvětluje strávníkům, že jíst červy a brouky je úplně normální. A hmyzí stravu považuje kuchař Milan Václavík za jídlo...  celý článek

Grilovaná zelenina má zůstat šťavnatá. Připravte ji podle Davida Izáka

vydáno 16. července 2015

Lilek vybírejte vždy menší, stejně jako cuketu, papriku nikdy nekupujte zelenou, cibuli ideálně pouze bílou a žampiony jen pěkné a čerstvé. A když krájíte...  celý článek

Revize hromosvodu nesmí být starší pěti let, jinak pojišťovna nezaplatí

vydáno 30. července 2015

Hromosvod má u nás prakticky každá budova, když se nepočítají staré chalupy z doby, kdy se o hromosvody ještě nezajímal stavební úřad při kolaudaci. Problém je...  celý článek

Chcete se zbavit octomilek a molů v kuchyni? Pořiďte si masožravky

vydáno 9. července 2015

Markéta Aubrechtová z Českých Budějovic začala s pěstováním masožravých rostlin před patnácti lety. „Chtěla jsem mít doma aspoň kousek přírody,“ vzpomíná, jak...  celý článek

Bio je lepší. Výzkumný ústav změřil přeštická prasata, měla víc vitaminů

vydáno 9. července 2015

Obecně se soudí, že slovo bio ani tak neznamená, že by ekologicky pěstované potraviny měly více živin, ale jde spíš o vztah ke krajině, o šetrný způsob...  celý článek

Letní prázdninové bojovky: fáborovka, nočka, Safari nebo probíhačky

vydáno 8. července 2015

Některé děti nemilují tábory, ale táborové hry mají rády bez rozdílu všechny. Když s nimi budete někde na dovolené, připravte s ostatními rodiči hru, která...  celý článek

SOUTĚŽ: Tipy, jak využít staré podkolenky či obaly od Kinder vajíček

vydáno 8. července 2015

Maminky na mateřské poměrně často bojují s nedostatkem peněz, zato mají relativně dost času realizovat své nápady. A zužitkují téměř cokoliv. Staré, případně i...  celý článek

Recept na borůvkovou rozkoš. Obří větrník, který musíte sníst hned

vydáno 2. července 2015

Větrníky a věnečky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou a karamelem jsou klasika. Obří větrník s právě dozrávajícími borůvkami, to je ta správná letní lahoda....  celý článek

VIDEO: Sesbíral milion vinylových desek, pořádá výstavy a provozuje obchod

vydáno 30. června 2015

Sběratel Pavel Neufus začínal sbírat gramofonové desky ve čtrnácti, ke konci šedesátých let minulého století. Dodnes ho ta záliba nepustila a v Táboře má...  celý článek

VIDEO: Nůž nepatří do myčky! Jinak už ho nenabrousíte, radí šéfkuchař

vydáno 30. června 2015

Než se vrhnete na grilování, bez ostrého nože se neobejdete, ať chystáte pořádnou flákotu, nebo chcete jen správně naříznout klobásky či nakrájet zeleninu.   celý článek

Na čištění grilu nepotřebujete speciální chemii, ukáže hodinový manžel

vydáno 25. června 2015

Někdy po zimě vytáhnete gril a je ve stavu, že byste raději šli do obchodu a koupili si nový. Chyba. Nepotřebujete ani speciální chemii a přesto se z ohavnosti...  celý článek

Osm kroků pro (staro)nový balkon: nutná je pečlivost a dodržení postupů

vydáno 24. června 2015

Dlažba na balkoně musí něco vydržet. Bude vystavena slunci, ale také dešti a mrazu. Při pokládce nové dlažby se nevyplatí podlehnout dojmu, že ta stará není...  celý článek

Kočka jako černý pasažér v letadle. Letěla na křídle jako pan Tau

vydáno 23. června 2015

Pilot ultralightu byl pěkně v šoku, když ve výšce asi 300 metrů objevil kočku, která se s ním „svezla“ na vyhlídkový let. Kočka v pohodě vydržela odpor vzduchu...  celý článek

Na fetě a chlebu v marinádě z pesta s rajčaty si mlaskal i Pohlreich

vydáno 20. června 2015

Vezměte to nejlepší, co dala příroda. Udělejte z toho špíz a nemůžete se splést. Vaši hosté se jen oblíznou. Zdeněk Pohlreich v dalším díle své show Rozpal to,...  celý článek

Devatero kvítí v kuchyni. Knedlíky s kontryhelem, králík na řebříčku

vydáno 17. června 2015

Kytkožroutka, která vás provede rozkvetlou loukou a dá vám ochutnat rostliny, které byste do té doby maximálně utrhli tak do vázy. To je Jana Vlková, pro...  celý článek

Burger se směsí hub a mladým česnekem. To je velké porno, září Pohlreich

vydáno 14. června 2015

Hamburger trochu jinak – s mladým jarním česnekem a houbami. To je jeden z receptů, se kterým přijde v neděli v podvečer Zdeněk Pohlreich do svého pořadu...  celý článek

Obyčejné levné plynové kotle v září skončí. Výměna nebude levná

vydáno 12. června 2015

Výrobci plynových kotlů mohou vyrábět klasické atmosférické kotle jen do 26. září letošního roku. Nařizuje to evropská směrnice o účinnosti kotlů. Komu se pak...  celý článek

Nizozemští vědci vymysleli beton, který se opraví sám. Jen co zaprší

vydáno 9. června 2015

Dva nizozemští vědci přišli s objevem, že trhliny v betonu mohou opravit speciální bakterie. Stačí, když na ně zaprší. Na vlhkost totiž reagují tím, že...  celý článek

Voňavý, lahodný, italský a jahodový. Recept na dort, kterému neodoláte

vydáno 9. června 2015

Voňavé české jahody nic nenahradí, tak si je musíme užít, když už konečně přišla jejich sezona. Připravit z nich můžete třeba dort od italských mistrů cukrářů....  celý článek

Vyzkoušeli jsme chytrý gril, který se rozhoduje za vás. Je to nuda

vydáno 8. června 2015

Funguje tak spolehlivě, že se u grilování nudíte. Všechno, co se po vás chce, je zvolit stupeň propečení. Až přístroj zapípá, můžete servírovat bez obav, že...  celý článek

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

vydáno 7. června 2015

Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat, najdete nepočítaně. Nicméně Zdeněk Pohlreich se s ní tentokrát...  celý článek

Co škodí petúniím: mšice, vlhko, déšť, horko, stín i vítr

vydáno 1. června 2015

Květy mají nejen jednoduché, ale i s roztřepeným okrajem či plnokvěté a patří vedle pelargonií k nejvděčnějším rostlinám do truhlíků a nádob. Petúnie i...  celý článek

Jak poznat, že je ryba upečená. Zatahejte ji za kost, radí Pohlreich

vydáno 30. května 2015

Ryba je nejlepší pečená vcelku a vyváží to i tu drobnou potíž, že ji na talíři musíte vykostit. V dalším dílu Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich ukáže, jak si...  celý článek

EU odkládá zákaz halogenových žárovek o dva roky. Výrobci přemluvili komisi

vydáno 29. května 2015

Zákaz halogenových žárovek se o dva roky odkládá. Evropská komise poprvé ve své historii přehodnotila vlastní vyhlášku, odsouhlasenou v roce 2009, která...  celý článek

Schwarzwaldská s třešněmi a alkoholem je královnou mezi roládami

vydáno 28. května 2015

Čokoládový piškot svlažený třešňovicí a doplněný hojností šlehačky, čokolády a kompotovaných višní či třešní, ideálně naložených v alkoholu, je osvědčená...  celý článek

Prohlídka kotle je teď levnější a navíc se nečeká na termín

vydáno 26. května 2015

Letní měsíce jsou nejvhodnějším časem na pravidelnou údržbu topného systému. Právě v létě jsou čekací doby na servis minimální a mnohé servisy jsou levnější.  celý článek

Věčný boj s okapy. Na opravu svépomocí raději zvolte skládačku

vydáno 25. května 2015

Zkáza omítek a celková destrukce domu nenápadně začíná s rozpadlými okapy. Vybrat si můžete mezi modely z pozinku, mědi nebo rheinzinku, které však potřebují...  celý článek

Pohlreichova nízkorozpočtová grilovačka s masitými kuřecími křidélky

vydáno 24. května 2015

Pokud se vám podaří koupit opravdu dobře vypadající kuřecí křídla, pěkně kulaťoučká a plná masa, neváhejte. Když je naložíte do správně ochucené marinády,...  celý článek

Zahrada na metru čtverečním? Jak na zelenou soukromou oázu na balkoně

vydáno 22. května 2015

Začíná být krásně, tak proč během sezony nerozšířit svoje bydlení i na balkon. Na nástup tohoto trendu už zareagoval i trh, takže sehnat vhodné nádoby na...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.