Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Jaro si domů přineste s hyacinty, rozsvítí vám byt i náladu

vydáno 22. března 2017
Pokud kořeny cibulky zabalíte do mechu, svažte je přírodním provázkem, lýkem...

Cibuloviny jsou doslova posly jara, tak si je užívejme, než se venku všechno opravdu poctivě zazelená a rozkvete. Z květinářství teď řezané tulipány, hyacinty i narcisy jen září, ale ve váze dlouho...  celý článek

Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

Pošírované kuře s bramborovým salátem
vydáno 20. března 2017

Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to...  celý článek

V Den svatého Patrika se zazelenají i hamburgerové housky

Vymazlený hamburger King of Dublin
vydáno 17. března 2017

Den svatého Patrika je irským svátkem, který se slaví po celém světě. Typickou zelenou barvu vtělí v pražské restauraci Bejzment specializované na přípravu...  celý článek

Slupky žluté i červené cibule schovávejte na velikonoční barvení vajec

Takto vypadají po obarvení v cibulových slupkách vajíčka, která byl omotaná...
vydáno 16. března 2017

Velikonoc se sice letos dočkáme až v polovině dubna, nicméně pokud vás oslovuje přírodní barvení vajec v cibulových slupkách, už si je v kuchyni schraňujte. To...  celý článek



Duel kuchařů: Ridi nesnáší nudle s mákem, Sapík při natáčení trpí

Jaroslav Sapík a Emauele Ridi
vydáno 15. března 2017

Oba jsou skvělí kuchaři a své kulinářské umění umí prodat i na televizní obrazovce. A Češi jejich jídla milují, byť jsou velmi rozdílná. Jaroslav Sapík vařil...  celý článek

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

Kachní prsa s křupavou kůrčičkou jako lehký oběd podle šéfa.
vydáno 13. března 2017

„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v...  celý článek

Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

Zleva současní držitelé michelinské hvězdy: Radek Kašpárek, Roman Paulus a...
vydáno 9. března 2017

Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory...  celý článek

S šablonou vytvoříte vzor na stěně či dlažbě, dekorovat lze i nábytek

vydáno 9. března 2017  1:09

Přenést vybraný vzor na stěnu pomocí šablony není nic složitého, stačí si to párkrát vyzkoušet. Navíc nemusíte zůstat jen u stěny, stejný či podobný motiv lze...  celý článek

Vedle hamburgeru je karbanátek kus utrápeného mletého masa, říká šéfkuchař

vydáno 8. března 2017

„Karbanátek je taková česká prasečinka, ale i ta se dá udělat poctivě a chutně,“ říká pro týdeník 5plus2 šéfkuchař Honza Štěrba. V pomyslném souboji s...  celý článek

Citron a ocet. To je domácí drogerie, která nahradí většinu chemie

vydáno 4. března 2017

Skříňky plné čisticích prostředků za nemalé peníze máme doma asi všichni. Přitom mnohdy stačí obyčejný citron či ocet a mnohé chemické pomocníky nahradíte a...  celý článek

Trhané maso je hvězdou street foodu. Dokážete ho však upéct i doma

vydáno 3. března 2017

Hodí se na plnění sendvičů i hamburgerových housek. Stejně tak je trhané maso výborné jako lehké jídlo se salátem. Přitom připravit ho není žádná věda. Jde...  celý článek

Vyberte si z „ostrých“ pokojovek. Oživí nevyužité kouty i úzké prostory

vydáno 2. března 2017

Jejich listy tvarem připomínají meče a některé z nich jsou i pořádně nabroušené, takže při náhodném kontaktu mohou pěkně píchnout. Pokojové rostliny s úzkými...  celý článek

Voňavé mýdlo si snadno vyrobíte doma, můžete to vyzkoušet i s dětmi

vydáno 1. března 2017

Výroba mýdla od základu není žádná legrace, protože se při ní používá louh, tedy hydroxid sodný. Pouštět by se do ní měli jen ti, kdo si uvědomují rizika s tím...  celý článek

VIDEO: Když vaří Tyrolák v Hodoníně, je Pohlreich v kuchyni za učně

vydáno 28. února 2017

„Co to je za chlapa v tý kuchyni? Co to je za bouráka?“ honí se v hlavě Zdeňku Pohlreichovi, když na pozvání dorazí se štábem Ano, šéfe! do hodonínské...  celý článek

Jak správně doma udržovat dřevěný nábytek: přehledný návod

vydáno 25. února 2017

Nábytku se netýkají kampaně připomínající jarní nebo předvánoční úklid. Měl by se udržovat průběžně. Nejvíce práce budete mít s dýhou a masivem.  celý článek

Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

vydáno 22. února 2017

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné...  celý článek

VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

vydáno 21. února 2017

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše...  celý článek

První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

vydáno 20. února 2017

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

vydáno 20. února 2017

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek

Mezi zákazníky vinoték vítězí suchá bílá vína, pětina nesnáší bublinky

vydáno 17. února 2017

Zákazníci vinoték nejsou typickým vzorkem populace, předpokládá se u nich hlubší zájem o kvalitu vína a poučenost při výběru. Přesto většina z nich podle...  celý článek

Topí levně makovými briketami. Hoří perfektně, jen trochu zvláštně voní

vydáno 16. února 2017

Čtenář Michal se pochlubil, jak levně vyzrál na topení v krbových kamnech. Objevil totiž nabídku místního zemědělce, který biologický odpad zpracovává do...  celý článek

VIDEO: Velcí thajští brouci na talíři. Takové je japonské valentýnské menu

vydáno 14. února 2017

Valentýnské akce se inzerují už týdny předem a často se i v předstihu konají. V baru Duranbar v centru Tokia si naplánovali valentýnský večer už 12. února....  celý článek

Kuchař musí být motor restaurace, drsně odhaluje Pohlreich v Next Door

vydáno 14. února 2017

Hospoda U Kaštanů je sice pražská, ale stojí na naprosto šíleném místě. Na území nikoho na rozhraní Prahy 3 a Prahy 9, u frekventované čtyřproudé silnice....  celý článek

Vyzkoušeli jsme padesát let starý ruční mlýnek na kávu. A stále dobře mele

vydáno 12. února 2017

Do redakce se nám dostal památeční kousek. Vyzkoušeli jsme, jak mele starý mlýnek Instanbul, který je překvapivě stále funkční. Ukázal, že klasické ruční...  celý článek

Začal Chef Time Fest. Při jídle si tu povídáte s nejlepšími šéfkuchaři

vydáno 9. února 2017

Chef Time Fest je trochu jiný festival jídla. Během jednotlivých dnů se scházejí nejlepší čeští šéfkuchaři a o svém jídle si povídají s hosty přímo u stolu.  celý článek

Sekaná dřív bývala ozdobou sváteční tabule, její pověst zničily vývařovny

vydáno 8. února 2017

Karbanátky a sekaná dřív bývaly svátečním jídlem a obsahovaly jen ty nejkvalitnější ingredience. Jejich pověst pošramotilo až období po druhé světové válce....  celý článek

Pohlreich pomáhá kontroverznímu majiteli v kuchyni motorestu Ušák

Vpravo Erich Szymaniec před svým motorestem Ušák v Prunéřově, uprostřed jeho...
vydáno 7. února 2017

Majitel motorestu Ušák v Prunéřově, svérázný motorkář s kriminální minulostí, si do svého podniku na trase Chomutov - Karlovy Vary pozval Zdeňka Pohlreicha s...  celý článek

Hrušky a sýr, skvělá kombinace do štrúdlu. A moučník máte za pár minut

vydáno 3. února 2017

Když nepočítáte zhruba dvacet minut, než se štrúdl v rozpálené troubě upeče, trvá vlastní příprava opravdu chviličku. Takže za půl hodiny máte na stole...  celý článek

Prostředek na mytí nádobí si vyrobte doma. Šetrný k přírodě i pleti

vydáno 2. února 2017

Nechci „chemii“ a kosmetiku testovanou na zvířatech. K tomu mnozí dospějí, ať už bydlí ve městě, nebo na venkově, kde je k tomu často dožene vlastní septik....  celý článek

Kdy půjde klíč do důchodu? Možná ho nahradí elektronický zámek

vydáno 2. února 2017

Chytré elektronické zámky mají proti obyčejným mnoho předností. Dveře jimi otevřete na dálku, když zapomenete zamknout, udělají to za vás. Zatím jsou však dost...  celý článek

Zima jen tak nepřestane. Zkuste vyhřívané ponožky, rukavice nebo vestu

vydáno 31. ledna 2017

Někdy máte pocit, že ať se nabalíte jakkoliv, stejně je pořád zima. Možná by notorickým zimomřivcům pomohlo elektrické vytápění v botách a oděvu.  celý článek

Brněnský Bronx si žádá solidní oběd do stovky, pochopil Pohlreich

U Vlka mohli dělat tradiční - obyčejná, ale dobrá - jídla ze základních...
vydáno 31. ledna 2017

Hospoda U Vlka, vedená ve stylu jídelny s obědy, to uprostřed specifické brněnské čtvrti nemá jednoduché. Žijí tu především Romové a jak Zdeněk Pohlreich v...  celý článek

S hydrofobní impregnací stačí mýt okna jednou ročně. Ale je drahá

vydáno 30. ledna 2017

Mohl by to být způsob, jak si ulehčit práci s mytím oken. V současné době jsou na trhu přípravky, které by mohly oddálit mytí oken na interval jednou za rok...  celý článek

Každá část roku má pro jídelníček svůj půvab. Jen ji dobře využít

vydáno 29. ledna 2017

Čtyři roční období, čtyři různé podoby gastronomie. Už dávno neplatí jednotná nabídka a současný trend i selský rozum mluví jasně: řiďte se sezonou. Když se...  celý článek

Takto by měl vypadat nůž, který už nikdy nebudete muset ostřit

Univerzální kuchařský nůž
vydáno 25. ledna 2017

V květnu se začne prodávat kuchyňský nůž, na jehož vývoji se podíleli vědci z NASA. Měl by být daleko tvrdší než ty nejlepší nože a přitom slitina není křehká,...  celý článek

Bizarní hospoda v moravském kempu, kde si dáte i opečené kousky chleba

vydáno 24. ledna 2017

Osazenstvo hospody U Tlusťocha v kempu v moravských Pasohlávkách šéfa absolutně odzbrojí. Jak jídelníčkem na hranici hazardu s lidským zdravím, tak...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.