Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Otrav oxidem uhelnatým přibývá. Ochrání vás hlásič za tisíc korun

vydáno 25. listopadu 2014
Nejjednodušší je pořídit si autonomní čidlo. Stačí přimontovat ke zdi a zapnout.

Se začínající topnou sezonou začne přibývat otrav oxidem uhelnatým. Ten je nebezpečný už jen proto, že není cítit, a proto otrava přichází bez varování.  celý článek

Karbonová topidla zahřejí infrasaunu nejrovnoměrněji, ale nejpomaleji

Pohoda, která se vejde i do malého bytu.
vydáno 24. listopadu 2014  9:48

V infrasaunách najdete tři typy topidel. Keramická jsou nejlevnější, zato nejrychlejší, ale mají z infrasaunových topidel nejvyšší spotřebu proudu. To...  celý článek

VIDEO: Pohlreich už má Vánoce, připravil hrušku ve víně se zmrzlinou

Na závěr můžete hrušku se zmrzlinou ozdobit skořicí a badyánem.
vydáno 22. listopadu 2014

Nedělní pořad Teď vaří šéf! sází na pochoutky z ovoce. Na hrušku vařenou v čaji s vínem si vzpomenete i na Vánoce. Už jenom proto, že ji provoní skořicí a...  celý článek

Sbírá stojánky na sirky z doby, kdy se ještě škrtalo po kovbojsku

Držáky na zápalky plnily zároveň i dekorativní funkci.
vydáno 21. listopadu 2014

Pražský sběratel Petr si plní byt stojánky na sirky z dob, kdy se prodávaly ne v krabičkách, ale sypané. Takový stojánek byl součástí každé domácnosti a...  celý článek

Plátky syrových ryb jako největší delikatesa. A je navařeno bez vaření

Plátky syrových ryb neboli sashimi, podávané pod vznešenějším názvem otsokuri.
vydáno 20. listopadu 2014

Naše postupně budované japonské menu tentokrát obohatíme o otsukuri. Kdo není kovaný v japonštině, těžko si něco konkrétního představí, nicméně šéfkuchař a...  celý článek

VIDEO: Podívejte se, jak pracuje s těstem na chleba Juliana Maškrtnica

Různé druhy chleba na ukázku
vydáno 18. listopadu 2014

Zakladatelka Pečem pecen stála u českého hnutí za dobrý kváskový chleba. Není u nás povolanější osoby, která by mezi amatérskými pekaři měla tak vysoké renomé...  celý článek

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak udělat omáčku silnou jako dívčí stehno

To, co vidíte na té pánvi, to je takové kuchyňské zlato, popisuje Pohlreich.
vydáno 15. listopadu 2014

Z průměrného vaření dělá to špičkové konečná úprava. Dokazuje to Zdeněk Pohlreich v dalším dílu Teď vaří šéf!, když se mazlí s omáčkami. A nezapomene si ji...  celý článek

VIDEO: Když neměli co uvařit Titovi, z nouze vymysleli „dívčí sen“

vydáno 13. listopadu 2014

Dívčí sen je srbská specialita, kterou dostanete v pražské srbské restauraci Jelica. Podle jejího majitele pokrm vznikl jako výraz zoufalství kuchaře s...  celý článek

Japonci nechtějí zatěžovat pozůstalé pohřbem. Kupují si rakev už zaživa

vydáno 11. listopadu 2014  12:19

Stoupající náklady na pohřeb v Japonsku nastartovaly boom pohřebních služeb. S tím, jak populace stárne, si stále více starších lidí zajišťuje služby spojené s...  celý článek

Internetový kurz vaření pod drobnohledem. Co od něj lze čekat

vydáno 11. listopadu 2014

Kurz Kulinářské umění nabízí domácí výuku pro ty, kdo chtějí zlepšit své schopnosti v kuchyni. Podle zakladatele školy, kuchaře Jiřího Roitha, tu najdou...  celý článek

Vařená bílá ředkev, prostý buddhistický pokrm. Další chod japonského menu

vydáno 10. listopadu 2014

Kouzlo japonské kuchyně spočívá v jednoduchosti i drobných detailech současně. Čech ředkev maximálně nakrájí na kolečka a přidá na chleba s máslem, nebo do...  celý článek

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

vydáno 9. listopadu 2014

Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v nejběžnější variaci hrách s kroupami. Dnešní díl pořadu Teď...  celý článek

Vaporizace je způsob, jak z bylinek včetně konopí dostat to nejlepší

vydáno 6. listopadu 2014

V podstatě jde o tu nejúčinnější inhalaci, zapomeňte na hrnec s bylinkami spařenými vroucí vodou před obličejem a ručník na hlavě. „Moderní přístroje umožňují...  celý článek

Když pivo pění, může si za to výčepní sám, tvrdí mistr světa v čepování

vydáno 5. listopadu 2014

Lukáš Svoboda je mistr svět v čepování piva a teď se pokouší předat to, co se naučil o pivu, dalším zájemcům. Zúčastnili jsme se jeho školení, které se podobá...  celý článek

Praktické posezení do malé předsíně, které zabere jen pár centimetrů

vydáno 25. listopadu 2013,  aktualizováno 

Předsíň na koupelnu neproměníte, ale sklopné sedátko lze použít v obou místnostech. Obvykle sice bývá ve sprchových koutech, ale oceníte ho i v úzké předsíni...  celý článek

Vývar ze sušeného tuňáka není nijak složitý. Sestavte si vánoční menu

vydáno 4. listopadu 2014

Samotná polévka by vás samozřejmě nevytrhla, berte ji jako prvního chod celého japonského menu, které se do Vánoc můžete naučit připravovat podle našich...  celý článek

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

vydáno 2. listopadu 2014

Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra, všichni jsou z toho paf, včetně mě, zasní se v pořadu Dnes...  celý článek

Plážový písek z dovolené o sobě pod mikroskopem hodně prozradí

vydáno 31. října 2014

Byl to krásně praštěný nápad, který se chytil a nadchnul. Fotograf Petr Jan Juračka vyzval přátele na Facebooku a na portálu Přírodovědci.cz, aby mu posílali...  celý článek

Kouzlo smoothies vyučují v Chefparade, přednáší ho nutriční gastronomka

vydáno 29. října 2014

Smoothies je teď v módě, je součástí diet i těch, kteří se pokouší stravovat trochu jinak. Původně vitariánský nápoj si našel cestu do světa i pro nás, méně...  celý článek

Test kytic: některé by patřily spíš na hřbitov, týden vydržela jediná

vydáno 29. října 2014

Náhodný nákup řezaných květin v nejbližším květinářství se podobá loterii, ve které sice sem tam vyhrajete pár korun, ale nikdy nic většího, co by vám skutečně...  celý článek

Krbová kamna se vybírají očima, techniku se však nevyplatí zanedbat

vydáno 28. října 2014

Pokud se vám stýská po kouzlu starých časů a živém ohni, nemusíte vždy přestavovat půl domu nebo bytu a budovat krb. Stejně dobře poslouží i krbová kamna. A...  celý článek

Tvrdé sýry jsou obvykle tučnější než smetanové, boří mýty technoložka

vydáno 27. října 2014

Obvykle hledáme na potravinách údaj o celkovém obsahu tuku, jenže u mléčných výrobků převládá značení obsahu tuku v sušině, což je pro mnohé spotřebitele...  celý článek

Díky špagetám s rajčaty a ovčím sýrem zapomenou na kečup i děti

vydáno 25. října 2014

Těstoviny hýbou Itálií více než domácí politika. Stačí mouka, vejce a máte základ pro nekonečné množství variant vynikajícího jídla. A o to jde nejen v Itálii.  celý článek

Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche

vydáno 23. října 2014

Přijdete na návštěvu a přivítá vás hostitel v zástěře s tím, že pro vás chystá malé občerstvení. A v kuchyni má připravenou jen syrovou rybu, cibuli, čerstvé...  celý článek

Rámečky místo poliček a nástěnka bez připínáčků. Stačí pružný špagát

vydáno 22. října 2014

Volné stěny v bytě přímo vybízejí k praktickému využití a zdaleka ne každý touží po klasických poličkách vyčnívajících do prostoru. Rámy, rámečky či nástěnky...  celý článek

U pravého sacheru musíte hlídat polevu, korpus i meruňky, říká cukrář

vydáno 21. října 2014

Ochutnat pravý Sacher se považuje za důvod udělat si výlet do Vídně. Originální recepturu si chrání licenčně hotel Sacher a recepturu jen tak nepustí do světa....  celý článek

Koupil recept na dezert z vlasových nudlí, dneska ho v Montrealu živí

vydáno 20. října 2014

Návštěva v rodném Hongkongu změnila Johnnymu Chinovi život. Nechal práce účetního a rozhodl se živit jako výrobce tradičního čínského zákusku Dračí bradka,...  celý článek

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

vydáno 19. října 2014

Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“. Co všechno pak z lososa můžete připravit, rozebere...  celý článek

Jamie Oliver: Nejlepší jídlo na světě se vaří tam, kde je málo peněz

vydáno 17. října 2014

Pokud vám zbyly vepřové výpečky nebo kousek hovězí pečeně, pak máte základ pro další vynikající jídlo za pár korun. Jak na to - tedy jak rozumně nakupovat,...  celý článek

Bývalá učitelka spřádá srst lam alpaka na kolovrátku a plete rukavice

vydáno 16. října 2014

Jihoamerické lamy alpaky a dokonce jedna vikuňa pasoucí se pod okny roubenky u České Kamenice na Děčínsku působí trošku jako zjevení. Ale pohádkové. Navíc...  celý článek

Na festivalu o jídle se promítaly filmy ze zvířecího koncentráku

vydáno 16. října 2014

Na České zemědělské univerzitě v Praze-Suchdole se ve dnech 13. až 17. října již počtvrté koná filmový festival Life Sciences Filme Festival. Řeší se, jak v...  celý článek

Šílení výrobci chtějí, abychom svěřili bezpečnost svých domovů mobilu

vydáno 16. října 2014

Místo klíče si kupte nový zámek, který se otevře jen pomocí mobilu. Za odměnu správce zámku bude vědět, kdo kdy vešel dovnitř a ven. Většinou se taktně mlčí o...  celý článek

Cestovní espresso můžete mít na výletě, na rybách i při lyžovačce

vydáno 15. října 2014

Pro milovníky dobré kávy v polních podmínkách je určený cestovní kávovar, se kterým byste si měli udělat lepší den i mimo domov a dobrou kavárnu.  celý článek

Sladké pečení, kterému nechybí koule. Vyzkoušejte je třeba na bábovce

vydáno 14. října 2014

Po upečení a zdárném vyklopení z formy vypadá bábovka s originálně pojatou tvarohovou náplní ve tvaru bílých kuliček s kandovanou třešní uvnitř docela...  celý článek

Protestovali proti plýtvání, v rytmu diska krájeli zeleninu pro hackery

vydáno 13. října 2014

Projekt Discosoup vzala pevně do ruky foodblogerka Anička Grosmanová. Pro účastníky hackerské konference konané v klubu Paralelní Polis v pražských...  celý článek

Pohlreich připomene sedlinu i svítek jako alternativu k nudným nudlím

vydáno 12. října 2014

Další díl seriálu Teď vaří šéf! pracuje s vejci. Pohlreich ukáže zázračně jednoduché recepty, jejichž součástí je vejce. A když je uvaříte, zpestří rodinný...  celý článek



mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.