Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Češi nebaží po laboratorně čistém domově, upřednostňují domácí pohodu

vydáno 26. září 2016
Úklid (ilustrační snímek)

Na otázky ohledně vztahu Čechů k pořádku a úklidu se snažil odpovědět průzkum, který proběhl v první polovině září. Zjistil, že skoro polovina respondentů úklid neřeší. Spíše se jen aktuálně věnují...  celý článek

Když Pohlreich připravuje snídaňové müssli, potřebuje šlehačkovou lahev

Aby se čerstvé domácí mussli pěkně rozvonělo, patří do trouby.
vydáno 26. září 2016  2:09

„Nemám rád, když se k tělu přistupuje jako k nějakému chrámu, ale spíš jako k zábavnímu parku. A já vám nabídnu pár nových atrakcí,“ říká Zdeněk Pohlreich k...  celý článek

Grilovací sezona končí. Završte ji perfektním mřížkovaným steakem

Možná jsou to letos poslední dny vhodné pro pohodové posezení u grilu.
vydáno 24. září 2016

Babí léto je nejlepší čas, kdy se důstojně rozloučit s grilovací sezonou. Proto jsme pro vás připravili detailní návod, jak připravit pořádný kus masa.  celý článek

Když je to čerstvý, je zdravý vepřový i ryby, říká štíhlejší Pohlreich

Zdeněk Pohlreich vypadá spokojeně. Sám říká, že konečně našel životní...
vydáno 22. září 2016

Zdeněk Pohlreich a racionální kuchyně? Jde to, i když si tento pojem známý šéfkuchař samozřejmě vykládá po svém. Nadále používá máslo či smetanu, dá si moučník...  celý článek

Když kuchyňská dvířka nelícují, jak mají. Triky, jak to opravit

Když dvířka zlobí, mohou za to neseřízené paty.
vydáno 16. září 2016

Když máte pocit, že kuchyňská dvířka už nelícují, jako když byla nová, nevadí. Stačí vzít křížový šroubovák a během pár minut bude kuchyň zase jako nová....  celý článek

Pohrajte si s ohněm a ledem. Dejte si drink inspirovaný Hrou o trůny

Píseň ledu a ohně je opravdu efektní hořící koktejl.
vydáno 15. září 2016

Píseň ledu a ohně, šestidílná sága George R. R. Martina, má fanoušky i mezi barmany. Stejnojmenný originální hořící koktejl je opravdu efektní záležitost.  celý článek

Příprava před natíráním střechy se vyplatí. Nátěr pak vydrží i pět let

Při natírání je potřeba přesně dodržet technologický postup.
vydáno 15. září 2016

Největším nepřítelem při natírání venkovních plechů bývá malá přilnavost, způsobená nedostatečnou úpravou povrchu před začátkem práce. Úplně nejdůležitější je...  celý článek

Před zimou ošetřete okna, ať nezničíte kování a těsnění

vydáno 14. září 2016

Aby nám nová okna fungovala dobře po celý rok, potřebují péči. I když jsou nová, neznamená to, že je můžete nechat bez údržby. Jinak hrozí, že zničíte těsnění...  celý článek

Domácí pivovarníci založili cech. Chtějí vařit víc piva než půl litru denně

vydáno 13. září 2016

Autoři nové „kuchařky“ pro domácí vařiče piva dospěli k názoru, že přípravou knížky Pivařky práce nekončí. Rozhodli se proto, že založí Cech domácích...  celý článek

OBRAZEM: Holešovice zalila lákavá vůně. Začal Burgerfest

vydáno 10. září 2016  15:03

Pokud vás honí mlsná, když soused griluje, vynásobte si to stokrát a pak si můžete přestavit, co se děje s čichovými receptory na letošním burgerfestu. Zhruba...  celý článek

Venkovní zábradlí jako skládačka. Montáž krok za krokem

Vchod s hotovým zábradlím
vydáno 9. září 2016  10:37

Nerezové zábradlí vhodné například k překonání několika schodů u vstupu do domu se skládá jako stavebnice. Ti šikovnější to zvládnou i sami. Jde to snadno,...  celý článek

Lidé nechtějí utrácet za práci krbařů. Proto volí levnější stavebnice

Barevně si krb můžete sladit s interiérem..
vydáno 8. září 2016

S novinkou přišlo několik tradičních výrobců krbových vložek, kteří se rozhodli finančně přiblížit své produkty i lidem, kteří by se pro vlastní krb možná...  celý článek

Nechte si poradit od floristy, jak uvázat klasickou kytici jako profík

vydáno 8. září 2016

Naučit se klasickou efektní vazbu z jakýchkoliv květin, které máte na zahradě, najdete je na louce, nebo je prostě koupíte na trzích či v květinářství, to se...  celý článek

Upečte si domácí bílé pečivo. Vše, co potřebujete, máte doma

vydáno 7. září 2016

Benefitem mnoha restaurací bývá domácí pečivo, které pomáhá zlepšovat popularitu podniku a dává vědět, že místní kuchaři berou práci vážně a snaží se pracovat...  celý článek

Jak spojit podlahu od kuchyně až na zahradu v šesti krocích

vydáno 6. září 2016

Když otevřete dveře z domu na zahradu, nepoznáte, kde končí „vevnitř“ a začíná „tam venku“. Rodinný dům nebo byt se zvětší, jako byste ho nafoukli. Stačí...  celý článek

Chytit, změřit, zvážit a okroužkovat. Takhle se lapají ptačí migranti

Odchyt a kroužkování ptáků na Červenohorském sedle. (Bělá pod Pradědem, 3.... Odchyt a kroužkování ptáků na Červenohorském sedle. (Bělá pod Pradědem, 3.... Odchyt a kroužkování ptáků na Červenohorském sedle. (Bělá pod Pradědem, 3.... Odchyt a kroužkování ptáků na Červenohorském sedle. (Bělá pod Pradědem, 3....
vydáno 6. října 2015

V těchto dnech vrcholí přelety tažných ptáků přes Česko. Chytit některého, neřku-li raritního, dá hodně práce. Kromě sítí a nezbytného štěstí potřebujete i...  celý článek

Steaky, burgery, suši i škorpioni. Začal nový ročník Foodparade

vydáno 3. září 2016  16:10

Už šestý ročník Foodparade obsadil zámeckou zahradu v Troji. Od rána lákal na pestrou nabídku pokrmů - od Asie až po hovězí kýtu. V příjemném počasí se...  celý článek

Povidla upečete téměř bez míchání, nejlépe z přezrálých švestek

vydáno 30. srpna 2016

Bez povidel neupečete koláče, buchty, ani vdolky. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou záležitost připravíte zcela bez míchání za necelé dvě...  celý článek

Burgerfest slaví páté výročí, letos můžete vyhrát i harleye

vydáno 25. srpna 2016

Český svátek hamburgeru proběhne 10. a 11. září na Výstavišti v Praze. Kuchaři z České republiky, ale i z Evropy a Spojených států, ukážou, že burger nemusí...  celý článek

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

vydáno 24. srpna 2016

Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na výletě k Rešovským vodopádům v Jeseníkách dělali s rodiči a...  celý článek

VIDEO: Takhle závodí hasiči, když mají sto let starou techniku

vydáno 21. srpna 2016  11:04

V Kytíně proběhlo už čtvrté Kulturní léto, při jehož finále soutěžili hasiči s historickými stříkačkami. Tato atrakce symbolizuje komunitní život na vsi, který...  celý článek

VIDEO: Čtyři bleskové recepty z luštěnin, které přesvědčí i „odpírače“

vydáno 19. srpna 2016

Kdo hledá rychlé jídlo, které stačí bezpracně uvařit i po práci, je zdravé a bude zaručeně chutnat celé rodině, měl by zařadit do jídelníčku luštěniny. Stačí...  celý článek

Bezpečnostní třída? Nové zárubně? Sedm tipů, jak vybrat vchodové dveře

vydáno 15. srpna 2016

Prakticky každé dveře se dají otevřít, záleží jen na době, která je potřeba k překonání překážky, a na hluku, který zloděj při tom udělá. Kvalitním dveřím se...  celý článek

Britští školáci si myslí, že čokoláda roste na stromech a máslo není z mléka

vydáno 9. srpna 2016

Podle průzkumu společnosti Genius Gluten Free, která se zabývá problematikou bezlepkového stravování, jsou britské děti katastrofálně neinformované....  celý článek

Trik s kečupem. Poklepejte na magické číslo a dostanete z lahvičky vše

Kdežto klepáním na vyembosované číslo se postupně kečup odlepil od stěn a začal...
vydáno 8. srpna 2016

Dostat kečup z lahve bývá velkým oříškem. Buď teče moc, anebo vůbec. Přitom tradiční výrobce značky Heinz už od počátku radí, že stačí poklepávat na embosované...  celý článek

Vyrobte si domácí cider z vlastních jablek, ale neupíjejte, zkazí se

vydáno 3. srpna 2016

Cider je v podstatě zkvašený jablečný mošt, který je v letních měsících velmi osvěžující. Není silný jako víno nebo pivo a druhý den nebudete pociťovat...  celý článek

Když radiátor kape nebo se zavzdušňuje. Sedm otázek k předsezonní údržbě

vydáno 1. srpna 2016

Jsme sice teprve uprostřed léta, ale kontrolu topení rozhodně není dobré nechávat až na začátek topné sezony. Tehdy mají topenáři nejvíce práce a mohli by vás...  celý článek

Přehledný návod, jak si na grilu poradit s jednotlivými druhy masa

Grilování
vydáno 28. července 2016

Každý druh masa potřebuje na grilu něco jiného. Jinak se zachází s kuřecím, jinak s hovězím, jinak se zvěřinou a jinak s rybami. Zkuste návody Grilovací...  celý článek

Česká firma dobývá Asii poté, co čínský velmistr nepřekonal její zámek

vydáno 27. července 2016

Česká patentovaná vložka PRO se stala jednou z pěti z celé Číny, kterou se nepodařilo ve veřejném testu překonat pomocí nedestruktivních metod. Vítězství, o...  celý článek

Od čumáčku po ocásek: filosofie učí, jak využít maso z celého zvířete

vydáno 26. července 2016

Kdysi to bylo normální při každé zabijačce. Dnes jsme tak zhýčkaní, že umíme využít ze zvířete jen několik vybraných části a se zbytkem bychom si nevěděli...  celý článek

Soutěžte o grily za 100 tisíc v novém speciálu iDNES.cz Letní grilování

ilustrační snímek
vydáno 21. července 2016

Vyfoťte své nejpovedenější grilované jídlo a pošlete fotku do redakce, můžete vyhrát jeden ze čtyř grilů i s příslušenstvím v celkové hodnotě 100 000 korun....  celý článek

Pravidla o čtyři grily od společnosti Weber o nejlepší rodinný recept grilovaného pokrmu

vydáno 21. července 2016

Soutěžíte o vybrané balíčky grilů s příslušenstvím v celkové ceně 100 000 korun.  celý článek

Sušírny ovoce, které na Moravě dříve živily celé rodiny, znovu ožívají

vydáno 15. července 2016  12:36

Sušírny ovoce na Valašsku bývaly evropským centrem této úpravy sezonního ovoce a dnes je tu především mladí lidé znovu křísí k životu. Hostětínské centrum...  celý článek

Návrat uzenářských časů. Nový trend má u nás na čem stavět

Voňavé domácí uzené se k nám z Ameriky a Británie vrací jako staronový trend.
vydáno 8. července 2016

Novou módou amerických a britských domácností je udírna na zahradě a nyní tento trend přichází i k nám. Úprava masa v komíně se stává vážným konkurentem...  celý článek

Jablka a banány skladujte zvlášť, na maso jiné prkénko než na zeleninu

vydáno 27. června 2016

Lednice je dobrý sluha, ale musí se dodržovat několik zásad, jak potraviny v ní skladovat. Na otázky čtenářů odpovídala odbornice na bezpečnost potravin Hana...  celý článek

Je čas na přípravu svatojánské ořechovice, do Vánoc se uleží

Do nálevu na svatojánský likér využijete zelené vlašské ořechy nasbírané...
vydáno 22. června 2016

Na oblíbený ořechový likér z měkkých jader nezralých vlašských ořechů se sbírají zelené vlašské ořechy od sv. Jana do sv. Anny, tedy od 24. června do 26....  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.