Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

26. dubna 2017
Proměněná terasa, připravená k odpočinku a lenošení.

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta tu nejsou úplně od věci, i když chci jen...  celý článek

Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
26. dubna 2017

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
25. dubna 2017

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

Toto se nepovedlo. Utěrky se v mikrovlnce zázračně nevyperou

Tato utěrka je zralá do pračky. Jak si s ní poradí praní v mikrovlnné troubě?
24. dubna 2017

Po internetu se šíří rada, že zašpiněné utěrky není třeba vyvařovat, stačí je vyprat pomocí mikrovlnné trouby. To by se určitě líbilo všem, kdo si pravidelně...  celý článek



VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
24. dubna 2017

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek

Takto skončí vaše dřevěná prkénka, když jim nedáte tu správnou péči

Takto dopadnou dřevěná prkénka, o která se dlouho nikdo nestaral.
18. dubna 2017

Domácí kuchaři se dělí na takzvané plasťáky a dřeváky podle toho, jakým dávají přednost krájecím prkýnkům. Plastové upřednostňují ti, kteří desku často dávají...  celý článek

Pohlreich vaří vejce ve vejci. Pochoutku s ančovičkami a parmezánem

Zapečenou směs před podáváním ozdobte trochou zeleného.
17. dubna 2017

Možná jste nakoupili na Velikonoce více vajíček, než jste spotřebovali na vyfukování a barvení. Proto Zdeněk Pohlreich v posledním dílu Teď vaří šéf! ukázal...  celý článek

Velikonoční mlsání jinak: se zeleným čajem i s hrníčkovým receptem

14. dubna 2017

Nebojte se novinek a kromě klasiky se nechte inspirovat méně tradičními velikonočními recepty blogerů a čtenářů iDNES.cz. Není od věci připravit si zdravější...  celý článek

VIDEO: Se stometrovou pomlázkou se zapsal do české knihy rekordů

15. dubna 2017

Když jde o koledu, je Ladislav Šumbera nekompromisní. Letos by se mohl vydat na koledu s vlastnoručně upletenou pomlázkou o délce 101 metrů. Zhruba o 40 metrů...  celý článek

Češi mívají po topné sezoně nedoplatky, přitom nepoužívají účinnou regulaci

13. dubna 2017

Přes 800 českých domácností se zúčastnilo průzkumu, který zmapoval chování lidí při kontrole vytápění vlastního domova. Průzkum zjistil, že polovina domácností...  celý článek

Holandská omáčka za minutu. K aktuálnímu chřestu, ale i rybám nebo masu

12. dubna 2017

Je hotová asi za minutu a zvládne ji úplně každý. Oproti klasickému postupu u ní nehrozí riziko sražení a vyjde pokaždé naprosto perfektně.  celý článek

PORADNA: Vrtání do umakartu je jako detektivka. Pomohou speciální hmoždinky

11. dubna 2017

Přistěhoval jsem se do panelového bytu s umakartovým jádrem a chtěl bych si na něj přivrtat držák na sprchu. Jak ji upevnit do tak měkkého materiálu, aby...  celý článek

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

Pstruh pečený na pánvi s hráškovou omáčkou a zeleninovou přílohou podle...
10. dubna 2017

Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři. Ovšem ne tak, že si k ní dáte těžké brambory. Zdeněk Pohlreich k...  celý článek

Velikonoční cop ze suchých travin a obilovin potěší na stole i zavěšený

6. dubna 2017

Velikonoce jsou za dveřmi, o víkendu se tedy můžete věnovat přípravám, ať jsou vaše představy o jarní výzdobě jakékoliv. Třeba už nějaký věnec či závěs ze...  celý článek

Konopní pacienti jsou běžně udáváni okolím, řekl v Rozstřelu Zábranský

aktualizováno  4. dubna 2017

Léčba konopím je v České republice již čtyři roky legální, přesto je konopí od února v lékárnách nedostupné. Podle adiktologa a lékaře Tomáše Zábranského jde...  celý článek

Izraelský student navrhl potraviny, které uvaříte během praní v pračce

4. dubna 2017

Iftach Gazit z Izraele se zamyslel nad životním stylem lidí, kteří nemají čas na vaření, ale také bezdomovců, kteří si nemají jídlo kde uvařit. Vymyslel proto...  celý článek

Kuře v jogurtu, křehoučké a vynikající. Lehký rychlý oběd podle šéfa

3. dubna 2017

Je to triviální a funguje to. Maso z kuřecích stehen je samozřejmě samo o sobě šťavnatější a trochu tučnější než prsa, ale v kombinaci s bílým jogurtem je...  celý článek

Chuck Norris vydrží vše. Odvážlivci pojídali ostré hamburgery

Burger Čak Noris má v soutěžním provedení půl kilogramu.
1. dubna 2017

„Čak Noris Čelenč“ se jmenovala soutěž v pojídání ostrého menu, jehož základem se stal pořádně vyostřený hamburger s názvem Čak Noris. Pro akci se spojila...  celý článek

Deset tipů, jak zabezpečit byt seniorů před zloději a podvodníky

30. března 2017

Senioři patří v souvislosti s majetkovou trestnou činností a podvody k nejohroženější skupině. Jsou důvěřiví, často žijí osamoceně, mnohdy mají nějaký...  celý článek

Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

27. března 2017

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na...  celý článek

Jaro si domů přineste s hyacinty, rozsvítí vám byt i náladu

22. března 2017

Cibuloviny jsou doslova posly jara, tak si je užívejme, než se venku všechno opravdu poctivě zazelená a rozkvete. Z květinářství teď řezané tulipány, hyacinty...  celý článek

Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

20. března 2017

Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to...  celý článek

V Den svatého Patrika se zazelenají i hamburgerové housky

17. března 2017

Den svatého Patrika je irským svátkem, který se slaví po celém světě. Typickou zelenou barvu vtělí v pražské restauraci Bejzment specializované na přípravu...  celý článek

Slupky žluté i červené cibule schovávejte na velikonoční barvení vajec

Takto vypadají po obarvení v cibulových slupkách vajíčka, která byl omotaná...
16. března 2017

Velikonoc se sice letos dočkáme až v polovině dubna, nicméně pokud vás oslovuje přírodní barvení vajec v cibulových slupkách, už si je v kuchyni schraňujte. To...  celý článek

Duel kuchařů: Ridi nesnáší nudle s mákem, Sapík při natáčení trpí

15. března 2017

Oba jsou skvělí kuchaři a své kulinářské umění umí prodat i na televizní obrazovce. A Češi jejich jídla milují, byť jsou velmi rozdílná. Jaroslav Sapík vařil...  celý článek

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

13. března 2017

„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima alternativa červenýho masa,“ vysvětluje Zdeněk Pohlreich, který se v...  celý článek

S šablonou vytvoříte vzor na stěně či dlažbě, dekorovat lze i nábytek

9. března 2017

Přenést vybraný vzor na stěnu pomocí šablony není nic složitého, stačí si to párkrát vyzkoušet. Navíc nemusíte zůstat jen u stěny, stejný či podobný motiv lze...  celý článek

Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

9. března 2017

Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory...  celý článek

Vedle hamburgeru je karbanátek kus utrápeného mletého masa, říká šéfkuchař

8. března 2017

„Karbanátek je taková česká prasečinka, ale i ta se dá udělat poctivě a chutně,“ říká pro týdeník 5plus2 šéfkuchař Honza Štěrba. V pomyslném souboji s...  celý článek

Citron a ocet. To je domácí drogerie, která nahradí většinu chemie

4. března 2017

Skříňky plné čisticích prostředků za nemalé peníze máme doma asi všichni. Přitom mnohdy stačí obyčejný citron či ocet a mnohé chemické pomocníky nahradíte a...  celý článek

Trhané maso je hvězdou street foodu. Dokážete ho však upéct i doma

3. března 2017

Hodí se na plnění sendvičů i hamburgerových housek. Stejně tak je trhané maso výborné jako lehké jídlo se salátem. Přitom připravit ho není žádná věda. Jde...  celý článek

Vyberte si z „ostrých“ pokojovek. Oživí nevyužité kouty i úzké prostory

2. března 2017

Jejich listy tvarem připomínají meče a některé z nich jsou i pořádně nabroušené, takže při náhodném kontaktu mohou pěkně píchnout. Pokojové rostliny s úzkými...  celý článek

Voňavé mýdlo si snadno vyrobíte doma, můžete to vyzkoušet i s dětmi

1. března 2017

Výroba mýdla od základu není žádná legrace, protože se při ní používá louh, tedy hydroxid sodný. Pouštět by se do ní měli jen ti, kdo si uvědomují rizika s tím...  celý článek

VIDEO: Když vaří Tyrolák v Hodoníně, je Pohlreich v kuchyni za učně

28. února 2017

„Co to je za chlapa v tý kuchyni? Co to je za bouráka?“ honí se v hlavě Zdeňku Pohlreichovi, když na pozvání dorazí se štábem Ano, šéfe! do hodonínské...  celý článek

Jak správně doma udržovat dřevěný nábytek: přehledný návod

25. února 2017

Nábytku se netýkají kampaně připomínající jarní nebo předvánoční úklid. Měl by se udržovat průběžně. Nejvíce práce budete mít s dýhou a masivem.  celý článek

Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

22. února 2017

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.