Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Kutil čte knihy v tabletu, ale stojánek si vyrobil z knihy klasické

vydáno 31. července 2014
Hotový stojánek i s tabletem

Peter Brown spojuje nové se starým. Řád čte elektronické knihy, ale zároveň uznává i kouzlo knih klasických. Proto se pokusil ukázat, jak lze oba fenomény spojit. Ze staré knížky slepil blok, který...  celý článek

Otestovali jsme domácí repelenty a nechali se poštípat za vás

Repent si můžete vyrobit vlastní, na přírodní bázi, a naplnit ho do prázdné...
vydáno 30. července 2014

Jak na domácí odboj proti hmyzu? Abychom získali ty opravdu nejlepší a prověřené tipy, vyrobili jsme domácí repelenty na přírodní bázi určené pro použití doma...  celý článek

Na stavbě to jde i bez míchačky. Maltu vám přivezou až na stavbu

Vaničky používáte na stavbě a po skončení akce si je zase odvezou.
vydáno 30. července 2014

Jsou situace, kdy pro drobnou stavbu potřebujete maltu. Míchat ji v kbelíku by bylo zdlouhavé, kupovat nebo půjčovat si kvůli tomu míchačku je zbytečné. Pak by...  celý článek

Zapomeňte na tradiční nakládání, tyhle nesterilované okurky sníte hned

Bez kyselých okurek si třeba oslavy nebo těžká rána po nich většinou neumíme...
vydáno 29. července 2014

Pikantním a kyselým dobrotám ze zeleniny neodoláme jako příloze k obědu, ty vlastnoručně zavařené přitom většinou chutnají nejlépe. Tak proč si je v sezoně...  celý článek

Ztrácejí děti klíče? Pořiďte vložku 2v1, má dvojnásobnou životnost

Červeným servisním klíčem můžete přestavit vložku na novou sadu klíčů.
vydáno 28. července 2014

Se systémem vložky zámku FAB 2000 není třeba při ztrátě klíčů kupovat novou. Po zasunutí takzvaného servisního klíče se vložka přestaví na druhou sadu klíčů....  celý článek

Češi grilování milují. Na mase šetří, špekáčků je za stejnou cenu víc

Češi grilování milují, před kouskem kvalitního masa ale raději dají přednost...
vydáno 27. července 2014

Každý grilující u nás v průměru utratí za sezonu 4 tisíce korun jen za suroviny, které hodí na gril. Vzhledem k tomu, že tři ze čtyř Čechů si nedovedou léto...  celý článek

VIDEO: Chladicí box na pláž bude umět všechno. I otevřít pivo

Multifunkční chladicí box Coolest
vydáno 23. července 2014

Udělátko, které bude umět všechno, co nutně potřebujete na party. Dodá zásobu ledu, zchladí občerstvení, pustí rádio a nabije telefon nebo tablet. Možná ještě...  celý článek

Recept na domácí kečup: rajská jablka budete mít plně pod kontrolou

vydáno 22. července 2014

Ať už se nám to líbí nebo ne, dětem se se sofistikovanými omáčkami nezavděčíte. Když už špagety, tak s kečupem. Když hranolky, tak s kečupem. Tak si pojďme...  celý článek

Domácí nanuky, po kterých neztloustnete. Osvěžující letní svačinka

vydáno 18. července 2014

Kvalitní křupavá čokoláda ukrývající banánovou dužninu, která má po zmrznutí příjemně krémovitou konzistenci, a k tomu bonus v podobě čerstvé maliny, mletého...  celý článek

Nadšenci obnovují odkaz doktora Kittela, slavného léčitele z Jablonce

vydáno 21. července 2014

Za svého života se stal slavným, po smrti legendárním, dnes je téměř zapomenut. Proto na odkaz lékaře a léčitele Jana Josefa Antonína Eleazara Kittela navázala...  celý článek

Konec zašmodrchaných sluchátek? Pomůže obyčejná sponka do vlasů

vydáno 17. července 2014

Problém zašmodrchaných kabelů od sluchátek se řeší od doby, kdy byly vynalezeny „špunty“ do uší. Existuje mnoho zaručených návodů, jak tomu zabránit, mnoho...  celý článek

Paintball štípe, když vás trefí kuličkou s barvou. Ale je to adrenalin

vydáno 15. července 2014

Někomu tahle hra plní sny, protože si může v rámci „budování kolektivu“ beztrestně vystřelit třeba na vlastního šéfa. Princip paintballu totiž spočívá právě ve...  celý článek

Češi se chlubí, jak jedí zdravě. Pak si dají řízek nebo guláš se šesti

vydáno 14. července 2014

Chceme jíst zdravěji, ale nakonec si v restauraci dáme smažený řízek nebo svíčkovou. Vyplývá to z průzkumu mezi tisícovkou uživatelů stravenek společnosti...  celý článek

Kluci, kteří chtějí umět bojovat, dobrovolně podstupují vojnu

vydáno 12. července 2014

„Chce někdo domů?“ ptá se instruktor při nástupu. „Klidně zavoláme taxi, a to vás odveze k mamince. Chce někdo? Ne? Děkuji.“ Devatenáct kluků právě v branném...  celý článek

Praktické posezení do malé předsíně, které zabere jen pár centimetrů

vydáno 25. listopadu 2013,  aktualizováno 

Předsíň na koupelnu neproměníte, ale sklopné sedátko lze použít v obou místnostech. Obvykle sice bývá ve sprchových koutech, ale oceníte ho i v úzké předsíni...  celý článek

Dětem lze jednoduše a bezpečně proměnit schody v domě na klouzačku

vydáno 11. července 2014

Které dítě by odolalo skluzavce, po které lze sjet z patra do přízemí? Tak alespoň uvažovala mladá designérka Trisha Clevelandová z Minneapolisu, když se...  celý článek

Rostlina je cítící bytost, zjistili vědci. Dokáže se bránit snědení

vydáno 10. července 2014

Rostliny „slyší“, když je někdo jí, a reagují defenzivně. Lidé, kteří se uchylují k vegetariánství jen kvůli ochraně zvířat, by měli vědět, že rostliny zase...  celý článek

Lahev jako živá. I když je namalovaná, máte pocit, že ji můžete vypít

vydáno 10. července 2014

Na počátku je prázdný list papíru, ze kterého se vám před očima doslova vyloupne objekt, který vaše oko odmítá přijmout pouze jako namalovaný. Tyto...  celý článek

VIDEO: Šéfkuchař zaskočil hosty tatarákem z řepy, šodem místo svíčkové

vydáno 4. července 2014

Vypadalo to jako ve špatném snu. Hosté v restauraci si objednali normální jídlo a dostali pokrm, který identicky vypadal, ale chutnal úplně jinak. To vše...  celý článek

Největší chyby při svícení: různé zdroje, jejich tvary i barvy

vydáno 3. července 2014

Češi se ještě stále neadaptovali na nové světelné zdroje, které po roce 2012 nahradily klasické žárovky a v našich domácnostech se usazují stále více. Vybíráme...  celý článek

Na šampionátu nealko koktejlů vyhrál drink z jablek, bezu a rebarbory

vydáno 30. června 2014  12:36

Na červnové soutěži Mattoni Grand Drink, jejíž vítěz si odnáší i titul mistra světa v míchání nealkoholických koktejlů, porotce nejvíce zaujala estonská...  celý článek

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

vydáno 29. června 2014

Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás mohou naučit v kurzu vaření Chefparade, prohlubovat své...  celý článek

Mezi nejlepšími restauracemi už nedominuje jen Praha, Morava dotahuje

vydáno 27. června 2014

V prestižní soutěži Top restaurace se na první příčce umístila pražská Le terroir. Vysoko se letos dostaly i moravské restaurace.  celý článek

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

vydáno 22. června 2014

Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na pečeném kolenu, marinovaných křidýlkách nebo pizze? V podání...  celý článek

Na Ladronce projde věda žaludkem. Ochutnáte kobylky i jahodový kaviár

vydáno 20. června 2014  1:01

Vědecký festival, kde poodkryjete roušku nejrůznějších gastronomických tajemství a na své si přijdou i vaše chuťové buňky, připravila již podruhé...  celý článek

Někteří televizní kuchaři popírají hygienu. Nosí zakázané prsteny

vydáno 19. června 2014

Proč má při vaření na ruce prstýnek, připadá mi to nehygienické, napsala nám do redakce čtenářka Lenka. Jak to je v praxi? Vždyť řada z nás přece také doma při...  celý článek

Kotlů na biomasu se loni prodalo více než kotlů na uhlí

vydáno 18. června 2014

Vytápěcí návyky českých domácností se mění. Od uhlí se obracejí k čistějšímu dřevu nebo dřevěným peletám a briketám. Dokládá to průzkum Klastru Česká peleta,...  celý článek

Chodíte jako slon v paneláku? Vyzkoušejte podložku pod koberec

vydáno 16. června 2014

Podložky pod celoplošné koberce u nás nemají příliš velkou tradici, ale mohly by se hodit tam, kde je potřeba zlepšit izolace. Tepelné i protihlukové.  celý článek

Pohlreich griluje i listové těsto a namíchá omáčku co dvůr dal

vydáno 15. června 2014

Pikantní jižanské kuřátko se salátem z avokáda, vepřová panenka s láskou zabalená do anglické slaniny, navíc s fajnovou omáčkou z domácí majonézy. Pak ještě...  celý článek

Knížka o grilování od DJ BBQ je vodvaz. Objevil ho Jamie Oliver

vydáno 12. června 2014

Jestli je někdo symbolem všeho, co znamená grilovačka, tak je to Christian Stevenson, pro kterého je grilování celý život. Tak trošku alternativní týpek,...  celý článek

Jídlo je přežitek, můj nápoj ho v budoucnu nahradí, tvrdí vynálezce

vydáno 10. června 2014

Čech Jakub Krejčík tvrdí, že jeho nápoj Mana nahradí většinu potravin. Svůj vynález zkouší na sobě a zatím neumřel, naopak tvrdí, že se cítí líp. Na vývoj bude...  celý článek

Pohlreich ugriloval prima maso. Jenže obyčejný smrtelník ho nesežene

vydáno 8. června 2014

Zdeněk Pohlreich vaří ve čtvrtém díle své grilovací show pro dobrovolné hasiče. A protože jsou to tvrdí hoši, vypustil sladké dezertíky a výrazně se orientoval...  celý článek

Kde narazíte na hledače s detektorem, tam může být válečný poklad

vydáno 6. června 2014

Volný čas tráví v přírodě hodinami rozvážné chůze a nasloucháním detektorům. Novodobí lovci pokladů, tedy detektoráři neboli mrcasníci, jsou velmi pestrou...  celý článek

Při pití drinku se vidíte "navždy mladý". V nejlepším baru na světě

vydáno 6. června 2014

Koktejl Forever Young, tedy "navždy mladý", má připomínat román Oscara Wildea Obraz Doriana Graye. Namíchají vám ho v baru Artesian v londýnském hotelu The...  celý článek

Zkusili jsme lokální donášku jídla. Má tisíce příznivců, přesto končí

vydáno 5. června 2014

Když jsem v půlce května na stránkách Vaříme.cz objednávala suroviny ke třem receptům od šéfkuchaře Romana Dolejše, nenapadlo by mě, že tvůrci tento projekt za...  celý článek

Nové terasové terče si poradí s křivým povrchem. Mají pohyblivé klouby

vydáno 4. června 2014

Na popraskaný balkon nemusí platit sbíječka. Daleko jednodušší a čistší je opravit ho pomocí terčového systému, kdy starou dlažbu neodstraníte a novou položíte...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.