Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Pohlreich vaří krůtu a ukazuje, jak snadné je udělat játrové knedlíčky

vydáno 29. března 2015
Talířek nazdobte zeleným. Klidně použijte pažitku nebo petrželku.

Krůtí maso je zdravé, obsahuje málo tuku a pro generaci krmenou kuřaty je vítanou změnou, která nejde ani tak do peněženky a přináší jiné chutě i strukturu masa. V pořadu Teď vaří šéf! Zdeněk...  celý článek

Recept na nepečený dort s želé z kiwi. Vitaminová bomba na jarní únavu

Rákosníkův brčálník je jednoduchý nepečený dort, který vás překvapí lahodnou...
vydáno 27. března 2015

Jednoduchý dort, který vypadá jako Rákosníčkův brčálník, zvládnete připravit levou zadní. A ještě spolu s ním dostanete do sebe i do dětí čerstvé a přírodní...  celý článek

Připravte si pomerančový likér, originální dámskou „živou vodu“

Teď budete muset dva dny počkat.
vydáno 26. března 2015

I když je tu už jaro, večery jsou ještě stále chladné. Ideální čas vychutnat si něco trochu ostřejšího. Zkuste si vyrobit domácí pomerančový likér. Příprava je...  celý článek

Preppeři nečekají na konec civilizace. Oni už mají plán, jak přežít

V Americe, odkud hnutí pochází,  existují dokonce speciální obchody pro...
vydáno 25. března 2015

Preppeři se nebojí konce světa podle dávných kalendářů a předpovědí středověkých mudrců. Bojí se věcí, které si můžeme přivodit my sami a celá naše civilizace....  celý článek

Odpad z krevet je poklad. Pohlreich prozradil recept na skvělý vývar

„Na kolotoči zvaném život se jede jen jednou dokola, takže si to musíme udělat...
vydáno 22. března 2015

Zapomeňte na „slunce, seno, jahody přístup“, mořské plody si zamilujete, říká Pohlreich o kalamárech, krevetách, slávkách nebo italských mušlích vongole. Na...  celý článek

Italové odborníci na kávu? To je jen jejich zbožné přání, tvrdí barista

Michal Křižka při seřizování Vacuum potu, který patří mezi alternativní metody...
vydáno 20. března 2015

Barista Michal Křižka rád bourá některé z mýtů, které se v nás zahnízdily. Například že káva má být hořká, že nejlíp kávě rozumí Italové nebo že z domácího...  celý článek

Pozor na pojišťovnu i klíč. Pět rad k vložce zámku, aby vás nevypekla

Při přidělávání klíčů trvejte na originálním polotovaru.
vydáno 19. března 2015

Je to sice malý kousek kovu, ale z hlediska zabezpečení vašeho domova a majetku ten nejdůležitější, takže není radno jej podceňovat. Tady je pět praktických...  celý článek

Rýži dejte spát na dvě hodiny do pelíšku a máte hotovo, radí Pohlreich

vydáno 15. března 2015

Rýžový pilaf není v podstatě nic jiného než ochucená rýže, přesto to může být jídlo chutnající božsky. Záleží jen na vás, jakým kořením, zeleninou, bylinkami...  celý článek

VIDEO: Je čas přesadit orchideje. Starat se o ně lze jako o pokojovky

vydáno 16. března 2015

Dříve nedostupné a exotické orchideje u nás nacházejí řadu obdivovatelů a stále více domácností se je snaží i pěstovat. Není divu, když je dnes koupíte i v...  celý článek

Česko má nového Biba, restauraci, kde se výborně najíte za dobrou cenu

vydáno 13. března 2015  12:05

Nálepkou z produkce michelinského průvodce se nově může pochlubit restaurace Na Kopci v Praze. Restaurace, o níž se mezi pražskou kuchařskou elitou šušká, že...  celý článek

Super sprej odpudí všechny nečistoty. Doba neuklízení se blíží

vydáno 13. března 2015

Do dvou let by se na pultech měl obnovit nový materiál, který vyvinuli chemici z University College v Londýně. Po letech bádání vyvinuli látku z nanočástic...  celý článek

UKÁZKA: Udělejte si tu nejhustší cibulačku, zapečte ji jako na Sardinii

vydáno 12. března 2015

Vepřové ragú, bramborový chléb, zaječí paštika nebo poctivá slepičí polévka. Recepty, které byste si s italskou kuchyní sotva spojili, najdete v knize Kuchařka...  celý článek

Ossobuco je návod, jak z levné kližky vykouzlit gurmánský svátek

vydáno 8. března 2015

Zdeněk Pohlreich opět vyučuje. Nejnovější díl jeho pořadu Teď vaří šéf! je o zpracování telecího masa. Snaží se vybírat části, které nejsou tak drahé a je...  celý článek

Vaření sous-vide na doma tak, aby vás náklady na techniku nezruinovaly

vydáno 5. března 2015

Kolem technologie sous-vide se v poslední době dělá humbuk a věda. Jistě, maso upravené touto metodou je výborné. Ale za touto mediální bublinou stojí hlavně...  celý článek

Zavšivené věci dejte na den na suché místo a je pokoj, říká entomolog

vydáno 4. března 2015

Ze zavšivených hlaviček šílí rodiče, školky i školy. Existuje-li v Čechách rodič, který ještě u svého dítěte neřešil výskyt vší, pak má buď neuvěřitelnou...  celý článek

Chaty proti zlodějům pomohou ohlídat varovné SMS

vydáno 27. února 2015

Vlastníci chat a chalup nyní mají novou zbraň pro boj se zloději. Díky notifikačním SMS mohou být včas upozorněni na výskyt zlodějů v blízkosti rekreačních...  celý článek

UKÁZKA: Kysané zelí může být životní styl, ukazuje kuchařka o kvašení

vydáno 26. února 2015

Sandor Katz zaujme svým hustým knírem, ale i životním příběhem a přístupem ke společnosti a vaření. Propaguje totiž domácí soběstačnost a fermentaci, tedy...  celý článek

Škvarkové placky jako od babičky upečete naprosto s přehledem

vydáno 24. února 2015

Chvíli zapomeňte na hubnutí a odtučňovací kúry a projednou si zahřešte s úžasně křehkým škvarkovým pečivem. Možná vám tato lahůdka připomene časy dětství a...  celý článek

Nový britský hit: papiňák do mikrovlnky uvaří dvacetkrát rychleji

vydáno 23. února 2015

V Británii se začal prodávat hrnec, který spojuje rychlost vaření v tlakovém hrnci s úsporou času při použití mikrovln. Brambory uvaří za pět minut, mražený...  celý článek

Jak velký zásobník na teplou vodu koupit a na jakou teplotu ho nahřát

vydáno 20. února 2015

Jak velký zásobník na teplou vodu budu potřebovat do bytu a jak s ním mám pracovat, abych zbytečně neohříval vodu, kterou pak nevyužiji? ptá se čtenář.  celý článek

Jak krmit psa. Můžete mu dělat kuchařku, volit BARF či sypat granule

vydáno 19. února 2015

Jediné správné krmení chlupatého společníka neexistuje. Jednoznačně ale platí, že kdykoliv se rozhodnete pro změnu druhu krmení, vždy je třeba postupný...  celý článek

Vyklízíte z mrazáku zbytky z loňského léta? Pečený čaj vás nadchne

vydáno 18. února 2015

Jaro se blíží, loňské zásoby ovoce v mrazáku se tenčí a je skoro na čase udělat v něm místo. Třeba na čerstvé jarní bylinky jako jsou medvědí česnek nebo první...  celý článek

PORADNA: Jak jednoduše zredukovat počet klíčů, které nosíte po kapsách

vydáno 16. února 2015

Už mě nebaví nosit půl kila těžké klíče, které mi jen trhají kalhoty. Mohu si z nich nechat udělat jeden společný klíč? ptá se čtenář. Můžete, ale tak dokonale...  celý článek

VIDEO: Jako kluk dostal rybičku, teď má stěny ověšené sbírkou nožů

vydáno 16. února 2015

Zdeněk Fryštácký ze Zlínska byl celý život strojařem. Nyní, v 78 letech, má sbírku složenou z 240 nožů. Některé dostal, některé si dokonce vyrobil sám.  celý článek

Pastýřský koláč měl být jídlo ze zbytků, teď je z něj superpochoutka

vydáno 12. února 2015

Shepherds pie je směs mletého masa zapečená v troubě s bramborovou kaší. Původní anglický a irský recept ctil zákon spotřebovávání zbytků z kuchyně, v dnešním...  celý článek

Růžová a fialová vytlačují červenou. I když rudé růže budou in na věky

vydáno 12. února 2015

Ať se nám to líbí, nebo ne, tak 14. únor mnohé do květinářství nažene, i kdyby květiny po zbytek roku nekoupili. Můžete sáhnout po rudých nebo bílých růžích,...  celý článek

Nepečený dort ze sušenek snadno zvládnete, čerstvé mango mu dodá šťávu

vydáno 11. února 2015

Čerstvé mango není žádná vzácnost, ale natrefit na správně zralé bývá problém. Nicméně není nic jednoduššího, než ho nechat dozrát při pokojové teplotě...  celý článek

Slováci jsou větší kutilové než Češi, podle průzkumu je to pro ně zábava

vydáno 10. února 2015

Jsou přibližně stejně nadšení kutilové, nicméně podle výsledků průzkumu mají Slováci zlatější ručičky než Češi. Jsou kreativní a u nářadí preferují značkovou...  celý článek

Čeští kuchaři se vrátili z Lyonu s cenou za nejlepší vepřový chod

vydáno 5. února 2015

Radek David společně s kolegou Janem Horkým se vrátili s francouzského Lyonu, kde si ze soutěže International Catering Cup přivezli cenu za nejlepší vepřový...  celý článek

Rozsuďte nás. Vadí pokojovým rostlinám lógr z kávy, nebo nevadí?

vydáno 3. února 2015

„Pořídili jsme si s kolegy do kanceláře chytrý přístroj na přípravu espresa. Kuchyňka je od naší kanceláře daleko a někteří kolegové jsou natolik leniví, že...  celý článek

Baristou roku se stal Adam Neubauer. V létě pojede závodit do Ameriky

vydáno 2. února 2015  11:03

Mistrem republiky se v nedělním finále stal už podruhé, prvně v roce 2012. Jako vítěz bude reprezentovat Českou republiku na 2015 World Barista Championship v...  celý článek

PORADNA: Proč u nás nekoupím levný wi-fi termostat pro ovládání mobilem

vydáno 2. února 2015

Chtěl bych ovládat topení v domě pomocí mobilního telefonu, píše čtenář Petr. Klasický programovatelný termostat je mu k ničemu, protože má hodně nepravidelnou...  celý článek

UKÁZKA: Královna marmelád se v cestopise dělí o recepty i životní sílu

vydáno 1. února 2015

Marmelády Blanky Milfaitové posbíraly zlaté medaile na světovém mistrovství a zdálo se, že rozjeté podnikání ji uživí do konce života. Výnosného byznysu se ale...  celý článek

U vaření přemýšlejte a ušetříte čas i peníze. Domácí strava je základ

vydáno 30. ledna 2015

Poctivé domácí jídlo je přesně to, co vám kdykoliv udělá dobře. Naše prababičky to dobře věděly, my se to znovu učíme. A hlavně bychom to měli naučit svoje...  celý článek

Jak dva kluci z kuchyně rozjeli továrnu na čokoládu ze surových bobů

vydáno 26. ledna 2015

První čokoládovna v Čechách, kde přeměňují hrubé surové kakaové boby v hladkou lesklou tabulku poctivé čokolády, vznikla díky setkání dvou mladých kuchařů v...  celý článek

VIDEO: Vyzkoušejte zelný list podle zaručeného srbského receptu

vydáno 24. ledna 2015

Na zelný list se řada lidí dívá značně přezíravě, ale despekt není na místě. Pokud se udělá správně, patří toto jednoduché jídlo k vyhlášeným pochoutkám celého...  celý článek



mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.