Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Plážový písek z dovolené o sobě pod mikroskopem hodně prozradí

vydáno 31. října 2014
Výsledná fotografie pěti zrnek narůžovělého písku ze zátoky Balos na Krétě....

Byl to krásně praštěný nápad, který se chytil a nadchnul. Fotograf Petr Jan Juračka vyzval přátele na Facebooku a na portálu Přírodovědci.cz, aby mu posílali vzorky písku z pláží celého světa, že je...  celý článek

Test kytic: některé by patřily spíš na hřbitov, týden vydržela jediná

Jedna z testovaných kytic, vlevo v den koupě, vpravo po týdnu ve váze.
vydáno 29. října 2014

Náhodný nákup řezaných květin v nejbližším květinářství se podobá loterii, ve které sice sem tam vyhrajete pár korun, ale nikdy nic většího, co by vám skutečně...  celý článek

Kouzlo smoothies vyučují v Chefparade, přednáší ho nutriční gastronomka

Smoothies jsou husté nápoje z rozmixovaného ovoce a zeleniny.
vydáno 29. října 2014

Smoothies je teď v módě, je součástí diet i těch, kteří se pokouší stravovat trochu jinak. Původně vitariánský nápoj si našel cestu do světa i pro nás, méně...  celý článek

Krbová kamna se vybírají očima, techniku se však nevyplatí zanedbat

Jednoduchá levná kamna se zadním vývodem do komína
vydáno 28. října 2014

Pokud se vám stýská po kouzlu starých časů a živém ohni, nemusíte vždy přestavovat půl domu nebo bytu a budovat krb. Stejně dobře poslouží i krbová kamna. A...  celý článek

Tvrdé sýry jsou obvykle tučnější než smetanové, boří mýty technoložka

Zrající sýry (ať už tvrdé či plísňové) bývají vynikající k vínu.
vydáno 27. října 2014

Obvykle hledáme na potravinách údaj o celkovém obsahu tuku, jenže u mléčných výrobků převládá značení obsahu tuku v sušině, což je pro mnohé spotřebitele...  celý článek

Díky špagetám s rajčaty a ovčím sýrem zapomenou na kečup i děti

Špagety s rajčaty neboli pomodoro
vydáno 25. října 2014

Těstoviny hýbou Itálií více než domácí politika. Stačí mouka, vejce a máte základ pro nekonečné množství variant vynikajícího jídla. A o to jde nejen v Itálii.  celý článek

Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche

Peruánské ceviche jsou po dvaceti minutách marinování v limetkové šťávě...
vydáno 23. října 2014

Přijdete na návštěvu a přivítá vás hostitel v zástěře s tím, že pro vás chystá malé občerstvení. A v kuchyni má připravenou jen syrovou rybu, cibuli, čerstvé...  celý článek

Rámečky místo poliček a nástěnka bez připínáčků. Stačí pružný špagát

vydáno 22. října 2014

Volné stěny v bytě přímo vybízejí k praktickému využití a zdaleka ne každý touží po klasických poličkách vyčnívajících do prostoru. Rámy, rámečky či nástěnky...  celý článek

U pravého sacheru musíte hlídat polevu, korpus i meruňky, říká cukrář

vydáno 21. října 2014

Ochutnat pravý Sacher se považuje za důvod udělat si výlet do Vídně. Originální recepturu si chrání licenčně hotel Sacher a recepturu jen tak nepustí do světa....  celý článek

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

vydáno 19. října 2014

Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“. Co všechno pak z lososa můžete připravit, rozebere...  celý článek

Koupil recept na dezert z vlasových nudlí, dneska ho v Montrealu živí

vydáno 20. října 2014

Návštěva v rodném Hongkongu změnila Johnnymu Chinovi život. Nechal práce účetního a rozhodl se živit jako výrobce tradičního čínského zákusku Dračí bradka,...  celý článek

Jamie Oliver: Nejlepší jídlo na světě se vaří tam, kde je málo peněz

vydáno 17. října 2014

Pokud vám zbyly vepřové výpečky nebo kousek hovězí pečeně, pak máte základ pro další vynikající jídlo za pár korun. Jak na to - tedy jak rozumně nakupovat,...  celý článek

Šílení výrobci chtějí, abychom svěřili bezpečnost svých domovů mobilu

vydáno 16. října 2014

Místo klíče si kupte nový zámek, který se otevře jen pomocí mobilu. Za odměnu správce zámku bude vědět, kdo kdy vešel dovnitř a ven. Většinou se taktně mlčí o...  celý článek

Na festivalu o jídle se promítaly filmy ze zvířecího koncentráku

vydáno 16. října 2014

Na České zemědělské univerzitě v Praze-Suchdole se ve dnech 13. až 17. října již počtvrté koná filmový festival Life Sciences Filme Festival. Řeší se, jak v...  celý článek

Cestovní espresso můžete mít na výletě, na rybách i při lyžovačce

vydáno 15. října 2014

Pro milovníky dobré kávy v polních podmínkách je určený cestovní kávovar, se kterým byste si měli udělat lepší den i mimo domov a dobrou kavárnu.  celý článek

Sladké pečení, kterému nechybí koule. Vyzkoušejte je třeba na bábovce

vydáno 14. října 2014

Po upečení a zdárném vyklopení z formy vypadá bábovka s originálně pojatou tvarohovou náplní ve tvaru bílých kuliček s kandovanou třešní uvnitř docela...  celý článek

Protestovali proti plýtvání, v rytmu diska krájeli zeleninu pro hackery

vydáno 13. října 2014

Projekt Discosoup vzala pevně do ruky foodblogerka Anička Grosmanová. Pro účastníky hackerské konference konané v klubu Paralelní Polis v pražských...  celý článek

Pohlreich připomene sedlinu i svítek jako alternativu k nudným nudlím

vydáno 12. října 2014

Další díl seriálu Teď vaří šéf! pracuje s vejci. Pohlreich ukáže zázračně jednoduché recepty, jejichž součástí je vejce. A když je uvaříte, zpestří rodinný...  celý článek

Praktické posezení do malé předsíně, které zabere jen pár centimetrů

vydáno 25. listopadu 2013,  aktualizováno 

Předsíň na koupelnu neproměníte, ale sklopné sedátko lze použít v obou místnostech. Obvykle sice bývá ve sprchových koutech, ale oceníte ho i v úzké předsíni...  celý článek

Bývalá učitelka spřádá srst lam alpaka na kolovrátku a plete rukavice

vydáno 16. října 2014

Jihoamerické lamy alpaky a dokonce jedna vikuňa pasoucí se pod okny roubenky u České Kamenice na Děčínsku působí trošku jako zjevení. Ale pohádkové. Navíc...  celý článek

Zagrilujte si. Bude to možná na dlouho naposled, tak ať to stojí za to

vydáno 10. října 2014

Jasně, můžete naložit plátky krkovice, přihodit pár klobásek, koupit pivo do džbánku a budete vám dobře, i když asi trochu těžko. Ale taky si jednou za čas...  celý článek

Proti zlodějům bojujte jejich zbraněmi. Vyzkoušejte zlodějský sprint

vydáno 10. října 2014

Každý rozumný zloděj ví, že kdo uteče, vyhraje. Projděte si citlivá místa kolem svého domu a otestuje, co zloději usnadňuje práci a jak mu ji můžete naopak...  celý článek

Cenu pro nejlepší ekologický nápad získal projekt Ukliďme Česko

vydáno 8. října 2014  12:43

Mezinárodní odborná porota E.ON Energy Globe Award ČR již pošesté ocenila ty nejlepší ekonápady. Diváci v sále Divadla na Vinohradech z nich svými hlasy...  celý článek

Garážový výprodej: příležitost vyprázdnit skříně a potlachat se sousedy

vydáno 8. října 2014

Hromadící se věci po dětech pošlete dál, zbavíte se nepotřebného haraburdí, které ovšem pro jiného může být pravým pokladem. To je princip garážového...  celý článek

Český akvarista vyhrál evropské mistrovství v aquascapingu

vydáno 6. října 2014  12:57

Roman Holba se umístil na první příčce evropského šampionátu v aquascapingu v kategorii Nano, což je mistrovství v pěstování a aranžování vodních akvarijních...  celý článek

Recept na silné trnkové víno. Surovina zadarmo, ovšem výroba dá práci

vydáno 6. října 2014

„Jakmile udeří mrazy, je lepší se schovat někam do tepla a sáhnout po lahvince hřejivého obsahu,“ říká Vladimír Dolejšek (28), mladý architekt žijící v...  celý článek

Honza Homola z Wohnoutů radí, jak cvičit na elektrickou kytaru: 10. díl

vydáno 6. října 2014

Pokud poctivě cvičíte, úroveň vaší hry by už měla být poměrně vysoká: jste schopni nejen doprovázet písničku, ale zahrát si v ní i sólo. V této lekci si Honza...  celý článek

Studená terinka za málo peněz. Pohlreich ji udělá z nožiček a kolena

vydáno 5. října 2014

„Máloco je tak výživné jako prase,“ prohlásí Šéf a už to ze sebe sype. Ve třetím dílu své kuchařské show se provaří vepřovým od japonské polévky a čínského...  celý článek

Připravte si domácí zubní pastu. Sami si můžete upravit složení i chuť

vydáno 2. října 2014  1:20

Domácí zubní pasta může být ze samých dobrých surovin, dostatečně antibakteriální a ideální pro děti, kterým ji můžete udělat sladší, aby jim opravdu chutnala....  celý článek

S alergiemi na arašídy by mělo zatočit UV záření. Nezničí jejich chuť

vydáno 2. října 2014

Tuto pochoutku si musí odpustit miliony alergiků po celém světě. Po arašídech kýchají, otékají, dostávají vyrážku či průjem. Podle vědců z americké Floridy...  celý článek

Mexičan nasbíral 3097 věcí s tematikou Harryho Pottera. Je to rekord

vydáno 30. září 2014  8:35

Kouzelnické hůlky, šály, figurky hrdinů a stovky dalších předmětů připomínajících patrně nejslavnějšího dětského čaroděje současnosti nasbíral mladý Mexičan,...  celý článek

V bytě jí chyběla zahrádka. Tak ji má na balkoně a sklízí i zeleninu

vydáno 29. září 2014

Touha dokázat, že i na balkoně lze vytvořit zelený kout, prostor, kde se člověk cítí krásně, dovedla čtenářku Pavlínu k tomu, že si na svém balkoně vytvořila...  celý článek

Honza Homola z Wohnoutů radí, jak cvičit na elektrickou kytaru: 9. díl

vydáno 29. září 2014

Konečně se naučíte zakomponovat svoji kytaru do písničky, jak Honza před týdnem slíbil. Jakou si k tomu vyberete harmonii, to je jenom na vás. Samozřejmě si...  celý článek

VIDEO: Brambory jsou poklad, tvrdí Pohlreich. Tento díl si zamilujete

vydáno 28. září 2014

Brambory jsou zdánlivě banální příloha. Jenže ne nadarmo se říká, že to je královská zelenina. Podívejte se, jak snadné může být krkonošské kyselo, kaše se...  celý článek

Aplikace pro venčení psa: jedna vám prodá krmení, druhá protáhne i vás

vydáno 22. září 2014

Venčení psa nemusí být jen otravná nuda ve chvíli, když se vám nechce vytáhnout paty z domu. Pomocí mobilních aplikací z ní můžete udělat zábavu, prostředek...  celý článek

Honza Homola z Wohnoutů radí, jak cvičit na elektrickou kytaru: 8. díl

vydáno 22. září 2014

Náplní Honzovy již osmé lekce jsou akordy. Konkrétně jeho finta, jak si ušetřit slajdování, tedy klouzání prstů po krku kytary. Názorně ukáže, jak v jedné...  celý článek



mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.