Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Připravte si lehký cheesecake z karamelových sušenek. S čerstvým ovocem

vydáno 28. srpna 2015
Cheesecake z karamelových sušenek bude chutnat dospělým i dětem. S nízkotučným...

Pečeného dortu ze sušenek se vůbec nemusíte bát. Připravte si ho s dětmi třeba během nadcházejícího víkendu na rozloučenou s prázdninami.  celý článek

Pohlreich se vrací na obrazovky jako šéf záchranář. Pořád je to síla

V novém Ano, šéfe! Pohlreich převálcoval berounskou Bastilu
vydáno 26. srpna 2015

„Nic se za šest let, co Ano, šéfe! natáčíme, nezměnilo. Jen je více lidí, kteří mají touhu pořad využít jako reklamu,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich k šesté...  celý článek

Na skálu bych nelezl, ale odpad ze školky je zlatý důl, říká bonsajista

Když se bonsaj povede, je to radost na první pohled.
vydáno 24. srpna 2015

„Hledat klid u bonsají? Spíš se u nich pokaždé pořádně naštvu,“ říká Martin Zimandl z Českého Vrbného, specialista na bonsaje yamadori. Práce s nimi podle něj...  celý článek

Místo sušení bylinky louhujte v oleji nebo octu. Bomba do kuchyně

Do každé nádoby dejte hrst bylinek a zalijte olejem.
vydáno 27. srpna 2015

Doba bylinek vrcholí. Prodlužte si vůni léta přes celou zimu. Vyrobte si bylinkové oleje, octy a sirupy. Funguje to líp, než když bylinky normálně usušíte.  celý článek

Vnitřní, anebo vnější zateplení domu? Vše má svá pro i proti

Pokud se zatepluje polystyrénem, bývá nalepený na sádrokartonové desce, takže...
vydáno 20. srpna 2015

Dlouho se tvrdilo, že zateplovat má cenu jen zvenčí. V opačném případě se podle této teorie většina lidí nevyhne technologickým chybám, kdy se rosný bod posune...  celý článek

Máma lítá se synem na břiše mezi lany, táta je za osobního strážce

Alangalang při letu mládě jistí jednou nohou: mírně jej nadzvedne stehnem, to...
vydáno 14. srpna 2015

Mládě gibona stříbrného, první narozené v České republice, se má čile k světu. Zejména díky vzornému chování svých rodičů, kteří mají nakoukanou správnou péči...  celý článek

Devět tipů, jak zabránit přehřívání podkroví, abyste se trochu vyspali

Když je nejhůř, pomůže i větrák.
vydáno 13. srpna 2015

Přehřátí podkroví v takto dlouhotrvajících vedrech úplně nezabráníte, pokud nemáte nainstalovanou “velkou“ multisplitovou klimatizaci. Ale můžete ho oddálit a...  celý článek

Jak zařídit terasu pro bio ženu: stačí stavební palety a celtovina

vydáno 12. srpna 2015

Zařídit plnohodnotný venkovní obývák na terase a za dostupné peníze není úplně nejjednodušší úkol, zjistila Hanka Zemanová, když se přesně o tohle snažila....  celý článek

VIDEO: Ve vedru vás spolehlivě nakopne a osvěží kávová limonáda

vydáno 11. srpna 2015

Je vedro, že by se člověk svlékl z kůže, ale ani to by zřejmě nepomohlo. Vyzkoušejte raději osvěžující drink, je jednoznačně účinnější a probere vás z apatie.   celý článek

Výměna vypínače

vydáno 30. srpna 2015

Tento materiál byl vymazán, aby nenaváděl k porušování legislativy. Redakce se omlouvá.  celý článek

VIDEO: Vyměnit vložku do dveří je snadné, stačí šroubovák a pravítko

vydáno 10. srpna 2015

Když ztratíte klíče nebo stará vložka už „nechodí“, vyměnit ji za jinou je otázkou okamžiku. Abyste však nemuseli jít do obchodu dvakrát, doporučuje se...  celý článek

VIDEO: Domácí marmeláda bez chemie? Jde to a je naprosto skvělá

vydáno 6. srpna 2015

Opravdová chuť ovoce, kterou nepřebíjí cukr. To bylo první, co člověk pocítil na jazyku, když ochutnal meruňkovou marmeládu od blogerky Venduly Svobodové. Ta...  celý článek

PORADNA: Koudel je pro pamětníky. Nejelegantnější těsnění je ze Sisealu

vydáno 5. srpna 2015

Čím nahradit na těsnění koudel? ptá se čtenář. S čím se dobře pracuje i amatérovi? Podle instalatérů klasickou koudel vytěsňují modernější a elegantnější...  celý článek

Čistou jemnou kávu zvládnete připravit levně a za pár minut i po ránu

vydáno 4. srpna 2015  2:08

Naučte se tu nejjednodušší přípravu čerstvé filtrované kávy s jednoznačně nejlepším poměrem ceny a výkonu, která má navíc punc příjemného rituálu a výsledkem...  celý článek

Revize hromosvodu nesmí být starší pěti let, jinak pojišťovna nezaplatí

vydáno 30. července 2015

Hromosvod má u nás prakticky každá budova, když se nepočítají staré chalupy z doby, kdy se o hromosvody ještě nezajímal stavební úřad při kolaudaci. Problém je...  celý článek

V Asii se učí vařit zadarmo, v Česku exceluje. S vlastní restaurací nespěchá

vydáno 28. července 2015  20:44

Kuchařka Kamu byla hostem našeho on-line rozhovoru. I když má hodně příznivců, kteří by ji rádi viděli v její restauraci, rázně to odmítá. V jejím věku je...  celý článek

Nejpálivější polévka v Praze. Proti ní jsou papričky jalapeňos „čajíček“

vydáno 28. července 2015

Občas si v restauraci Yam Yam tuto polévku někdo dá, aby zkusil, co vydrží. Ne nadarmo se jmenuje Dangerous a pochází z Hell menu.Vyzkoušel ji student Vyšší...  celý článek

PORADNA: S tlakem v domácí vodárně to nepřehánějte, zničíte si baterie

vydáno 27. července 2015

U domácí vodárny máme spínač, který řídí tlak v domácím rozvodu. Jenže ten tlak, který dává vodárna, je tak nízký, že to nesepne ani průtokový plynový ohřívač,...  celý článek

Vařila jsem na táboře. Se třemi hrnci jsem zvládla i vepřo knedlo zelo

vydáno 23. července 2015

Blogerka Anna Grosmanová se vrátila ze čtrnáctidenního tábora, kde vzhledem ke své pověsti výborné kuchařky vařila pro třicet lidí. Pro mnoho rodičů je těžké...  celý článek

Dobře vychlazený nepečený dort s melounem skvěle osvěží. Pochutnáte si

vydáno 22. července 2015  8:59

Chlazený, lahodný a osvěžující sladký dezert se žlutým cukrovým melounem pochází ze slunného jihu, jak napovídá už jeho původní italský název „dolce freddo al...  celý článek

VIDEO: Keporkaci na lovu překvapili osazenstvo lodi. Brada spadne i vám

vydáno 22. července 2015

Dechberoucí okamžik zaznamenal na video Brad Rich na své plavbě poblíž Sewardu na Aljašce. Těsně vedle lodi se vynořila skupina velryb na lovu. Není divu, že...  celý článek

VIDEO: Čerstvě usmažený šváb chutná jako kreveta, červi jako chipsy

vydáno 21. července 2015

Pořádá ochutnávky hmyzího menu, vysvětluje strávníkům, že jíst červy a brouky je úplně normální. A hmyzí stravu považuje kuchař Milan Václavík za jídlo...  celý článek

VIDEO: Opice vzaly útokem kuchyňskou linku. Hádejte, zda to vydržela

vydáno 21. července 2015

Chcete-li kdekoliv vyvolat chaos, pusťte tam opice. Na ty je v tomto směru spolehnutí, protože jsou drzé a zvídavé současně. Tím se řídil marketingový manažer...  celý článek

Grilovaná zelenina má zůstat šťavnatá. Připravte ji podle Davida Izáka

vydáno 16. července 2015

Lilek vybírejte vždy menší, stejně jako cuketu, papriku nikdy nekupujte zelenou, cibuli ideálně pouze bílou a žampiony jen pěkné a čerstvé. A když krájíte...  celý článek

Chcete se zbavit octomilek a molů v kuchyni? Pořiďte si masožravky

vydáno 9. července 2015

Markéta Aubrechtová z Českých Budějovic začala s pěstováním masožravých rostlin před patnácti lety. „Chtěla jsem mít doma aspoň kousek přírody,“ vzpomíná, jak...  celý článek

Bio je lepší. Výzkumný ústav změřil přeštická prasata, měla víc vitaminů

vydáno 9. července 2015

Obecně se soudí, že slovo bio ani tak neznamená, že by ekologicky pěstované potraviny měly více živin, ale jde spíš o vztah ke krajině, o šetrný způsob...  celý článek

Letní prázdninové bojovky: fáborovka, nočka, Safari nebo probíhačky

vydáno 8. července 2015

Některé děti nemilují tábory, ale táborové hry mají rády bez rozdílu všechny. Když s nimi budete někde na dovolené, připravte s ostatními rodiči hru, která...  celý článek

SOUTĚŽ: Tipy, jak využít staré podkolenky či obaly od Kinder vajíček

vydáno 8. července 2015

Maminky na mateřské poměrně často bojují s nedostatkem peněz, zato mají relativně dost času realizovat své nápady. A zužitkují téměř cokoliv. Staré, případně i...  celý článek

Recept na borůvkovou rozkoš. Obří větrník, který musíte sníst hned

vydáno 2. července 2015

Větrníky a věnečky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou a karamelem jsou klasika. Obří větrník s právě dozrávajícími borůvkami, to je ta správná letní lahoda....  celý článek

VIDEO: Sesbíral milion vinylových desek, pořádá výstavy a provozuje obchod

vydáno 30. června 2015

Sběratel Pavel Neufus začínal sbírat gramofonové desky ve čtrnácti, ke konci šedesátých let minulého století. Dodnes ho ta záliba nepustila a v Táboře má...  celý článek

VIDEO: Nůž nepatří do myčky! Jinak už ho nenabrousíte, radí šéfkuchař

vydáno 30. června 2015

Než se vrhnete na grilování, bez ostrého nože se neobejdete, ať chystáte pořádnou flákotu, nebo chcete jen správně naříznout klobásky či nakrájet zeleninu.   celý článek

Na čištění grilu nepotřebujete speciální chemii, ukáže hodinový manžel

vydáno 25. června 2015

Někdy po zimě vytáhnete gril a je ve stavu, že byste raději šli do obchodu a koupili si nový. Chyba. Nepotřebujete ani speciální chemii a přesto se z ohavnosti...  celý článek

Osm kroků pro (staro)nový balkon: nutná je pečlivost a dodržení postupů

vydáno 24. června 2015

Dlažba na balkoně musí něco vydržet. Bude vystavena slunci, ale také dešti a mrazu. Při pokládce nové dlažby se nevyplatí podlehnout dojmu, že ta stará není...  celý článek

Kočka jako černý pasažér v letadle. Letěla na křídle jako pan Tau

vydáno 23. června 2015

Pilot ultralightu byl pěkně v šoku, když ve výšce asi 300 metrů objevil kočku, která se s ním „svezla“ na vyhlídkový let. Kočka v pohodě vydržela odpor vzduchu...  celý článek

Na fetě a chlebu v marinádě z pesta s rajčaty si mlaskal i Pohlreich

vydáno 20. června 2015

Vezměte to nejlepší, co dala příroda. Udělejte z toho špíz a nemůžete se splést. Vaši hosté se jen oblíznou. Zdeněk Pohlreich v dalším díle své show Rozpal to,...  celý článek

Devatero kvítí v kuchyni. Knedlíky s kontryhelem, králík na řebříčku

vydáno 17. června 2015

Kytkožroutka, která vás provede rozkvetlou loukou a dá vám ochutnat rostliny, které byste do té doby maximálně utrhli tak do vázy. To je Jana Vlková, pro...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.