Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Děti zahrály na charitativním koncertě na nástroje ze zeleniny

vydáno 7. prosince 2016
Děti si vyřezaly flétny z mrkve.

Polské děti podstupující léčbu rakoviny zahrály v neděli na charitativním koncertu na jednoduché nástroje, které si samy vyrobily ze zeleniny. Navíc jim to pomohlo alespoň na chvíli zapomenout na...  celý článek

Šest zásad rozumného vytápění, aby vás účet za sezonu nepřekvapil

Digitální termostatická hlavice od výrobce Elektrobock
vydáno 6. prosince 2016

Na velké investice na změny systému vytápění už není čas, nová okna už teď v mrazu asi kupovat nebudete a zateplovat fasádu také ne. Přesto lze při dodržení...  celý článek

Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

Francouzské tousty voní skořicí a jablky a dát si je můžete jako dezert či...
vydáno 5. prosince 2016

Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust, kombinující chuť jablek, medu a skořice. Jak říká známý...  celý článek

Předvánoční úklid podle našich babiček. Osm tipů na čistou domácnost

Na každý povrch dnes existují specializované přípravky, někdy si však poradíte...
vydáno 5. prosince 2016

Předvánoční úklid začíná strašit. Ne každý je však ochoten používat současné chemické „dryjáky“, radši by postupoval podle tradic našich prababiček. Jde to...  celý článek

Marmeláda ze šalotky je bomba. Nejen ke kachním prsíčkům

Kachní prsa marinovaná v cukru a soli se šalotkovou marmeládou a arašídovou...
vydáno 3. prosince 2016

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde vždycky nabídne překvapivá řešení, jak zdánlivě obyčejné jídlo obléci do nového hávu. V nejnovějším dílu sezonní...  celý článek

PORADNA: Nemůžu sehnat vysoký obyčejný smrček. Prodávají se vůbec?

Nejhezčí a nejčerstvější stromky získáte na plantáži. Ilustrační snímek.
vydáno 1. prosince 2016

Čtenář Jaroslav je tak trochu za bílou vránu. Chce totiž pro své dvě malé děti do velkého bytu opravdu pořádný vánoční stromek, nejlépe nad dva metry. Ale kde...  celý článek

Odpovězte na otázku a vyhrajte jeden z deseti vánočních stromků

V Zahradnictví Tmaň už několikátým rokem nabízejí před vánoci kupujícím možnost...
vydáno 30. listopadu 2016

Pokud kupujete stromek dopředu, je důležité postarat se o něj tak, aby neopadal dříve, než ho vůbec začnete zdobit. A když správně odpovíte na otázku, můžete...  celý článek

Návod na jednoduchý adventní kalendář a ozdoby za pár korun

vydáno 29. listopadu 2016

Kus netkané textilie nebo zbytky látek, stužka a kolíčky. Překližka nebo papírový karton, ubrousek s krásným motivem a obyčejné bílé lepidlo. A alespoň trochu...  celý článek

VIDEO: Pec na sporák upeče pizzu skoro stejně rychle jako v restauraci

vydáno 29. listopadu 2016

Problémem domácího pečení pizzy je (ne)výkonnost běžných elektrických trub, které obvykle dosahují teploty maximálně 250 °C. U profesionálních elektrických...  celý článek

VIDEO: Smažák vám klidně připraví i Pohlreich. A jako dietní pokrm

vydáno 28. listopadu 2016

Smažák, po kterém se v noci nebudete budit hrůzou, co jste to snědli, to je Pohlreichova lehká varianta českého „národního“ pokrmu. Jednoduše proto, že ho...  celý článek

Nechcete na Vánoce kapra? Zkuste marinovaného lososa, jak ho neznáte

vydáno 26. listopadu 2016

Lidí, kteří na Vánoce nahrazují českého kapra lososem, stále přibývá. Petr Vlásek z restaurace AvantGarde na Playtvak.cz ukáže, jak jej připravit netradičně...  celý článek

VIDEO: Jak na adventní a vánoční výzdobu v tónech sněhu a ledu

vydáno 24. listopadu 2016

Letos frčí bílá a přírodní materiály, nicméně jaký adventní věnec a další výzdobu si doma vytvoříte, je na vás. Právě pro vaši inspiraci vytvořila floristka...  celý článek

Nová databáze hasičů prozradí, zda máte platnou revizi spalinových cest

vydáno 22. listopadu 2016

Péče o komín neobnáší jen běžné vyčištění kominíkem minimálně jednou za rok. Každý nově vybudovaný nebo jakkoliv upravovaný komín musí také zkontrolovat...  celý článek

Naučte se vyrábět lehkou zmrzlinu z mléka a můžete mlsat bez výčitek

vydáno 21. listopadu 2016

„Vařit lehce neznamená, že musíš být kost a kůže,“ říká Zdeněk Pohlreich a jako by se v této větě skrývalo motto, pod kterým teď vaří a také se sám stravuje....  celý článek

Vyzkoušejte rozebraný štrúdl. Oblíbený dezert trochu jinak

vydáno 19. listopadu 2016

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace Avantgarde miluje sezonní potraviny. Proto tentokrát na Playtvak.cz ukázal, jak je možné upéct závin milovaný drtivou...  celý článek

OBRAZEM: Křehká krása z melounů a dýní od zlatých českých olympioniků

Na nedávné Světové kuchařské olympiádě v německém Erfurtu získal český... V kompozici porota hodnotila práce špičkových řezbářů z celého světa a Češi se... Další dvě medaile, stříbrné, Češi přivezli z live carvingu.  Na snímku soutěžní... A takto se Eliška Vostalová prezentovala ve finále live carvingu: kromě dýně...
vydáno 18. listopadu 2016  1:18

Na nedávné Světové kuchařské olympiádě v německém Erfurtu získal český carvingový tým dvě zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile v kategorii kuchařské...  celý článek

Robot s rukama podle šéfkuchařů umí sto jídel. Jen suroviny si nepřipraví

vydáno 18. listopadu 2016

Robotické ruce se chovají na kuchyňské lince jako opravdový kuchař. V databázi mají dosud 100 jídel okopírovaných podle postupů skutečných kuchařů. A když...  celý článek

Česko jako popelnice Evropy? Už se dost změnilo, tvrdí kuchař Roman Vaněk

vydáno 17. listopadu 2016

Jeho pořady Peklo na talíři a Jídlo s.r.o. měly na internetu obří sledovanost. Založil Pražský kulinářský institut, vydal několik kuchařek. Díky tomu všemu je...  celý článek

Vyzkoušeli jsme levný celokovový kuchyňský robot. Až na drobnosti je dobrý

vydáno 16. listopadu 2016

Upoutá širokou škálou barev, ale pro praktické použití je důležitější, že má celokovovou konstrukci. Ta slibuje, že by v kuchyni mohl nějakou tu chvíli...  celý článek

Zdravá a návyková snídaně, to může být podle šéfa i bramborová omeleta

vydáno 14. listopadu 2016

S mrazivými rány stoupá chuť dát si teplou snídani, než vyrazíme ven do zimy. Tak proč nesáhnout po pánvi, dopředu uvařených bramborách, cibuli a vajíčkách. Co...  celý článek

Geniálně jednoduchá dýňová polévka s kachními kroketami. To musíte zkusit

vydáno 12. listopadu 2016

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde ukazuje na Playtvak.cz, jak lze jednoduše vařit ze sezonních surovin. Přitom vzniknou pokrmy, za které se nemusí...  celý článek

Ublíží vínu pobyt v mrazáku? Sommeliér radí, jak ho rychle vychladit

vydáno 11. listopadu 2016

Ideální cestou k vychlazení bílého vína na požadovanou teplotu při podávání - a nemusí to být zrovna dnešní svatomartinské - je chladící vinotéka, radí...  celý článek

V zimě opuštěnou chalupu ochrání pojištění i dobré sousedské vztahy

vydáno 10. listopadu 2016

Podzim definitivně udeřil, což znamená konec sezony pro všechny chataře a chalupáře. Před příchodem zimy je pak na čase chaty řádně zazimovat a ochránit je...  celý článek

Začíná mrazivé období. Soutěžte s námi, vyhrajte infrasaunu a prohřejte se

Infrasauny lehce umístíte do interiéru, stačí, když budete mít poblíž...
vydáno 9. listopadu 2016

Infrasauna má nespornou výhodu v tom, že ji můžete mít klidně doma i v menším bytě. Přes chladné zimní období vás může uchránit od nachlazení a její provoz je...  celý článek

VIDEO: Barista maluje do pěny místo ornamentů obličeje

vydáno 8. listopadu 2016

Američan Michael Breach se z obyčejného baristy rychle vypracoval na žádaného umělce, který pracuje v rámci různých promo a reklamních akcí. Místo obvyklých...  celý článek

VIDEO: Jak na hustou rajčatovou polévku, radí šéf. Jíšku nepotřebujete

vydáno 7. listopadu 2016  10:59

Je to teplé, skvěle to voní i chutná a je toho dost. Dalo by se říci o talíři hutné rajčatové polévky, která je ideálním jídlem pro ty, co si chtějí pochutnat...  celý článek

Co to znamená, když v restauraci nabízejí glazovanou zeleninu

vydáno 5. listopadu 2016

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvanGarde má rád sezonní kuchyni. Ve svém pořadu na Playtvak.cz připravil kuře s tymiánem, mrkvovým pyré a glazovanou...  celý článek

Playtvak rozjíždí vaření se sezonními surovinami. Ukáže, jak pracovat s řepou

vydáno 2. listopadu 2016

AvantGarde patří mezi špičkové pražské restaurace. A šéfkuchař Petr Vlásek poradí, jak si upravit opomíjenou červenou řepu, abyste zlomili blok ze školní...  celý článek

Kuřecí prsa s kostí? Z těch uděláte skvělý rychlý oběd i domácí vývar

vydáno 1. listopadu 2016

Kuřecí prsní řízky na grilu mohou být fádní záležitostí nebo luxusním zážitkem plným chuti. Záleží na kvalitě přípravy, kterou tomu dáte, časově to vyjde...  celý článek

Jak si nechat zarámovat obrázek, aby byl výsledek perfektní

vydáno 30. října 2016

Existuje docela hodně způsobů, jak zarámovat obrázek, a každý rámař se řídí vlastní intuicí. Existuje však několik pravidel, která se vyplatí dodržovat.  celý článek

Zkuste Pohlreichův recept na křupavé houbové karbanátky. Stačí i hlíva

vydáno 25. října 2016

Chcete-li jíst lehce, zdravě a přitom chutně jako šéf, není důvod se vyhýbat houbám, naopak. A jestli patříte k těm houbařícím šťastlivcům chodícím na místa,...  celý článek

VIDEO: Zrádný burčák umí s člověkem pěkně zatočit. Jak ho vyrobit doma

vydáno 22. října 2016

Burčák je odměnou pro vinaře, který chce ochutnat první plody své práce. Jinak by musel čekat až do svatého Martina (11. 11.), kdy se otevírají mladá vína ze...  celý článek

Majitelé kotlů na tuhá paliva mají na kontrolu už jen dva měsíce

vydáno 21. října 2016

Kdo má kotel o příkonu 10 – 300 kW, který slouží jako zdroj tepla pro radiátory topení, musí mít do konce roku hotovou kontrolu zařízení. V podstatě jde o...  celý článek

Třetina lidí neví, k čemu je důležitý pro krbová kamna přívod vzduchu

vydáno 19. října 2016

Třicet procent lidí vidí jen romantickou pohodu u plápolajícího ohně a technické detaily je netrápí, dalších třicet procent tak nějak tuší, že oheň k hoření...  celý článek

Zkuste batáty jako antidepresivum a zdroj karotenu, radí Pohlreich

vydáno 17. října 2016

Na jednoduchá bezmasá jídla má člověk občas srovnatelnou chuť jako jindy na pořádný steak. A kupodivu k nim patří i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Řekli byste do...  celý článek

První zámky byly dřevěné, používali je už Egypťané a Babyloňané

vydáno 16. října 2016

Tradiční český výrobce zámkových vložek slaví 105. výročí od svého založení. Provětral archivy a našel spoustu připomínek po svém zakladateli Aloisu Fáborském,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.