Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Chaty proti zlodějům pomohou ohlídat varovné SMS

vydáno 27. února 2015
Někdo se vám motá kolem chalupy. Přijeďte. Takto může znít varovná SMS.

Vlastníci chat a chalup nyní mají novou zbraň pro boj se zloději. Díky notifikačním SMS mohou být včas upozorněni na výskyt zlodějů v blízkosti rekreačních objektů.  celý článek

Nový britský hit: papiňák do mikrovlnky uvaří dvacetkrát rychleji

Plastový papiňák je ideální na jídla z jednoho hrnce.
vydáno 23. února 2015

V Británii se začal prodávat hrnec, který spojuje rychlost vaření v tlakovém hrnci s úsporou času při použití mikrovln. Brambory uvaří za pět minut, mražený...  celý článek

UKÁZKA: Kysané zelí může být životní styl, ukazuje kuchařka o kvašení

Není nad podomácku vyrobené kysané zelí.
vydáno 26. února 2015

Sandor Katz zaujme svým hustým knírem, ale i životním příběhem a přístupem ke společnosti a vaření. Propaguje totiž domácí soběstačnost a fermentaci, tedy...  celý článek

Škvarkové placky jako od babičky upečete naprosto s přehledem

Škvarkové placky jako od babičky
vydáno 24. února 2015

Chvíli zapomeňte na hubnutí a odtučňovací kúry a projednou si zahřešte s úžasně křehkým škvarkovým pečivem. Možná vám tato lahůdka připomene časy dětství a...  celý článek

Jak velký zásobník na teplou vodu koupit a na jakou teplotu ho nahřát

Spotřeba teplé užitkové vody záleží hlavně na životním stylu.
vydáno 20. února 2015

Jak velký zásobník na teplou vodu budu potřebovat do bytu a jak s ním mám pracovat, abych zbytečně neohříval vodu, kterou pak nevyužiji? ptá se čtenář.  celý článek

Jak krmit psa. Můžete mu dělat kuchařku, volit BARF či sypat granule

Svého psa můžete krmit dobře, ať už zvolíte syrovou stravu (BARF), vaříte mu,...
vydáno 19. února 2015

Jediné správné krmení chlupatého společníka neexistuje. Jednoznačně ale platí, že kdykoliv se rozhodnete pro změnu druhu krmení, vždy je třeba postupný...  celý článek

Vyklízíte z mrazáku zbytky z loňského léta? Pečený čaj vás nadchne

Ovoce zasypte cukrem, kořením a zalijte ovocnou šťávou. Jestli na pekáči nebo v...
vydáno 18. února 2015

Jaro se blíží, loňské zásoby ovoce v mrazáku se tenčí a je skoro na čase udělat v něm místo. Třeba na čerstvé jarní bylinky jako jsou medvědí česnek nebo první...  celý článek

PORADNA: Jak jednoduše zredukovat počet klíčů, které nosíte po kapsách

vydáno 16. února 2015

Už mě nebaví nosit půl kila těžké klíče, které mi jen trhají kalhoty. Mohu si z nich nechat udělat jeden společný klíč? ptá se čtenář. Můžete, ale tak dokonale...  celý článek

VIDEO: Jako kluk dostal rybičku, teď má stěny ověšené sbírkou nožů

vydáno 16. února 2015

Zdeněk Fryštácký ze Zlínska byl celý život strojařem. Nyní, v 78 letech, má sbírku složenou z 240 nožů. Některé dostal, některé si dokonce vyrobil sám.  celý článek

Růžová a fialová vytlačují červenou. I když rudé růže budou in na věky

vydáno 12. února 2015

Ať se nám to líbí, nebo ne, tak 14. únor mnohé do květinářství nažene, i kdyby květiny po zbytek roku nekoupili. Můžete sáhnout po rudých nebo bílých růžích,...  celý článek

Pastýřský koláč měl být jídlo ze zbytků, teď je z něj superpochoutka

vydáno 12. února 2015

Shepherds pie je směs mletého masa zapečená v troubě s bramborovou kaší. Původní anglický a irský recept ctil zákon spotřebovávání zbytků z kuchyně, v dnešním...  celý článek

Nepečený dort ze sušenek snadno zvládnete, čerstvé mango mu dodá šťávu

vydáno 11. února 2015

Čerstvé mango není žádná vzácnost, ale natrefit na správně zralé bývá problém. Nicméně není nic jednoduššího, než ho nechat dozrát při pokojové teplotě...  celý článek

Slováci jsou větší kutilové než Češi, podle průzkumu je to pro ně zábava

vydáno 10. února 2015

Jsou přibližně stejně nadšení kutilové, nicméně podle výsledků průzkumu mají Slováci zlatější ručičky než Češi. Jsou kreativní a u nářadí preferují značkovou...  celý článek

UKÁZKA: Královna marmelád se v cestopise dělí o recepty i životní sílu

vydáno 1. února 2015

Marmelády Blanky Milfaitové posbíraly zlaté medaile na světovém mistrovství a zdálo se, že rozjeté podnikání ji uživí do konce života. Výnosného byznysu se ale...  celý článek

Čeští kuchaři se vrátili z Lyonu s cenou za nejlepší vepřový chod

vydáno 5. února 2015

Radek David společně s kolegou Janem Horkým se vrátili s francouzského Lyonu, kde si ze soutěže International Catering Cup přivezli cenu za nejlepší vepřový...  celý článek

Rozsuďte nás. Vadí pokojovým rostlinám lógr z kávy, nebo nevadí?

vydáno 3. února 2015

„Pořídili jsme si s kolegy do kanceláře chytrý přístroj na přípravu espresa. Kuchyňka je od naší kanceláře daleko a někteří kolegové jsou natolik leniví, že...  celý článek

Baristou roku se stal Adam Neubauer. V létě pojede závodit do Ameriky

vydáno 2. února 2015  11:03

Mistrem republiky se v nedělním finále stal už podruhé, prvně v roce 2012. Jako vítěz bude reprezentovat Českou republiku na 2015 World Barista Championship v...  celý článek

PORADNA: Proč u nás nekoupím levný wi-fi termostat pro ovládání mobilem

vydáno 2. února 2015

Chtěl bych ovládat topení v domě pomocí mobilního telefonu, píše čtenář Petr. Klasický programovatelný termostat je mu k ničemu, protože má hodně nepravidelnou...  celý článek

U vaření přemýšlejte a ušetříte čas i peníze. Domácí strava je základ

vydáno 30. ledna 2015

Poctivé domácí jídlo je přesně to, co vám kdykoliv udělá dobře. Naše prababičky to dobře věděly, my se to znovu učíme. A hlavně bychom to měli naučit svoje...  celý článek

Jak dva kluci z kuchyně rozjeli továrnu na čokoládu ze surových bobů

vydáno 26. ledna 2015

První čokoládovna v Čechách, kde přeměňují hrubé surové kakaové boby v hladkou lesklou tabulku poctivé čokolády, vznikla díky setkání dvou mladých kuchařů v...  celý článek

VIDEO: Vyzkoušejte zelný list podle zaručeného srbského receptu

vydáno 24. ledna 2015

Na zelný list se řada lidí dívá značně přezíravě, ale despekt není na místě. Pokud se udělá správně, patří toto jednoduché jídlo k vyhlášeným pochoutkám celého...  celý článek

VIDEO: Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni na festivalu Chef Time Fest

vydáno 23. ledna 2015  14:17

Není normální, aby se v jedné kuchyni během jediného večera setkala smetánka českých kuchařů jako při právě probíhajícím gastrofestivalu Chef Time Fest.  celý článek

VIDEO: Co musí udělat kominík, když ho pozvete na roční kontrolu

vydáno 22. ledna 2015

Otrávit se oxidem uhelnatým můžete stejně spolehlivě, když zanedbáte péči o komín nebo údržbu kotle. Podívali jsme se, co by měl kominík udělat, když ho...  celý článek

Chuť jablek, zázvoru i whiskey. Osvěžující nápoj, který navíc zahřeje

vydáno 22. ledna 2015

Dny ani noci sice nejsou příliš mrazivé, ale i tak si zasloužíme něco dobrého, co nás prohřeje a přitom povzbudí. Citron, zázvor, tymián, jablka a trocha...  celý článek

VIDEO: Sto Japonek vás přesvědčí, že tato pánev je prostě nejlepší

vydáno 21. ledna 2015  14:51

Výrobci nepřilnavých povrchů na pánve už nevědí, jak přesvědčit zákazníky, že právě ta jejich pánev bude fungovat nejlíp. Zatím se tyto pánve u nás...  celý článek

Slavné kuchařce od Childové trvalo padesát let, než vyšla. Stojí za to

vydáno 20. ledna 2015

Nejslavnější francouzská kuchařka od Julie Childové vyšla poprvé v roce 1961, ale u nás až v loňském roce. Je (jako ostatně většina kuchařek) drahá....  celý článek

Zaniklé obce pod Bukovou horou zničily války, epidemie i těžba

vydáno 19. ledna 2015

Zaniklých osad, obcí a měst jsou na celém území České republiky stovky a příčiny jejich zániku jsou rozmanité: války, epidemie, nucená vystěhování. Většinu...  celý článek

Češi podceňují zabezpečení svého majetku. A sami o tom vědí

vydáno 19. ledna 2015

Češi mají v zabezpečení bytů a domů velké rezervy. Vědí to, ale většina z nich to podceňuje a neřeší. Největší procento lidí podle studie Stát a občan v...  celý článek

Automat pro domácí koktejlové večírky se ovládá telefonem

vydáno 18. ledna 2015

Automat na koktejly dokáže vyrobit jeden nápoj za pět sekund a v paměti jich má 300. Ovládáte ho přes wi-fi domácí síť z telefonní aplikace.  celý článek

Jak uhasit hořící plynovou lahev. Důležité je chlazení

vydáno 16. ledna 2015

Hrozivě vypadal požár v restauraci v hustě osídlené obytné čtvrti čínského města Su-čchien v provincii Ťiang-su. Chytly totiž i plynové lahve v kuchyni...  celý článek

Zaplatil téměř pět milionů dolarů za cent a čtvrťák z roku 1792

vydáno 15. ledna 2015

O získání unikátního jednocentu, který byl spolu s devíti stejnými kusy pokusně vyražen po založení americké státní mincovny v roce 1792, usiloval Američan...  celý článek

Bioodpad nově nesmí do popelnice. Založte kompost a můžete i soutěžit

vydáno 14. ledna 2015

Kvalitní přírodní hnojivo je odměnou každému, kdo domácí či zahradní odpad kompostuje. Navíc může svůj kompost přihlásit do soutěže. Od nového roku dokonce...  celý článek

Upéct cupcake není problém. Teprve ozdobit ho je to pravé umění

vydáno 14. ledna 2015

Představte si sladký korpus se sladkou náplní ozdobený sladkými ozdobami. To je cupcake importovaný k nám z angloamerických končin. Je to malý dortík, který...  celý článek

Technici protestují proti kontrolám komínů u plynových kotlů

vydáno 13. ledna 2015

Proč se musí provádět formální revize spalinových cest u kotlů, kde nehrozí žádné riziko požárů a vůbec se neřeší vzrůstající počty otrav oxidem uhelnatým? V...  celý článek

Zvládneme v českých školách, co Jamie Oliver v britských?

vydáno 12. ledna 2015

Zmizí z našich škol nezdravé jídlo a tlusté děti? Občanská iniciativa Skutečně zdravá škola, která přišla s konceptem zdravějšího stravování ve školních...  celý článek

Deset superpotravin, díky kterým tělu dodáte vše potřebné

vydáno 5. ledna 2015

Superpotraviny tvoří běžnou součást našeho jídelníčku, a přitom jsou účinnější než řada výživových doplňků z lékárny. Jejich síla tkví v tom, že jsou v nich...  celý článek



mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.