Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Jak správně doma udržovat dřevěný nábytek: přehledný návod

vydáno 25. února 2017
Nejsložitější je údržba ploch z dýhy a masivu.

Nábytku se netýkají kampaně připomínající jarní nebo předvánoční úklid. Měl by se udržovat průběžně. Nejvíce práce budete mít s dýhou a masivem.  celý článek

Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

Interiér bistra, které omylem získalo na okamžik michelinskou hvězdu.
vydáno 22. února 2017

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné...  celý článek

VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

Zdeněk Pohlreich
vydáno 21. února 2017

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše...  celý článek

Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

Chcete si třeba příští neděli udělat krásnou předjarní rodinnou snídani?...
vydáno 20. února 2017

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek



První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
vydáno 20. února 2017

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

Mezi zákazníky vinoték vítězí suchá bílá vína, pětina nesnáší bublinky

Ochutnávání vína. Ilustrační snímek.
vydáno 17. února 2017

Zákazníci vinoték nejsou typickým vzorkem populace, předpokládá se u nich hlubší zájem o kvalitu vína a poučenost při výběru. Přesto většina z nich podle...  celý článek

Topí levně makovými briketami. Hoří perfektně, jen trochu zvláštně voní

Takto vypadají brikety z máku.
vydáno 16. února 2017

Čtenář Michal se pochlubil, jak levně vyzrál na topení v krbových kamnech. Objevil totiž nabídku místního zemědělce, který biologický odpad zpracovává do...  celý článek

Kuchař musí být motor restaurace, drsně odhaluje Pohlreich v Next Door

vydáno 14. února 2017

Hospoda U Kaštanů je sice pražská, ale stojí na naprosto šíleném místě. Na území nikoho na rozhraní Prahy 3 a Prahy 9, u frekventované čtyřproudé silnice....  celý článek

VIDEO: Velcí thajští brouci na talíři. Takové je japonské valentýnské menu

vydáno 14. února 2017

Valentýnské akce se inzerují už týdny předem a často se i v předstihu konají. V baru Duranbar v centru Tokia si naplánovali valentýnský večer už 12. února....  celý článek

Vyzkoušeli jsme padesát let starý ruční mlýnek na kávu. A stále dobře mele

vydáno 12. února 2017

Do redakce se nám dostal památeční kousek. Vyzkoušeli jsme, jak mele starý mlýnek Instanbul, který je překvapivě stále funkční. Ukázal, že klasické ruční...  celý článek

Začal Chef Time Fest. Při jídle si tu povídáte s nejlepšími šéfkuchaři

vydáno 9. února 2017

Chef Time Fest je trochu jiný festival jídla. Během jednotlivých dnů se scházejí nejlepší čeští šéfkuchaři a o svém jídle si povídají s hosty přímo u stolu.  celý článek

Sekaná dřív bývala ozdobou sváteční tabule, její pověst zničily vývařovny

vydáno 8. února 2017

Karbanátky a sekaná dřív bývaly svátečním jídlem a obsahovaly jen ty nejkvalitnější ingredience. Jejich pověst pošramotilo až období po druhé světové válce....  celý článek

Pohlreich pomáhá kontroverznímu majiteli v kuchyni motorestu Ušák

Vpravo Erich Szymaniec před svým motorestem Ušák v Prunéřově, uprostřed jeho...
vydáno 7. února 2017

Majitel motorestu Ušák v Prunéřově, svérázný motorkář s kriminální minulostí, si do svého podniku na trase Chomutov - Karlovy Vary pozval Zdeňka Pohlreicha s...  celý článek

Hrušky a sýr, skvělá kombinace do štrúdlu. A moučník máte za pár minut

vydáno 3. února 2017

Když nepočítáte zhruba dvacet minut, než se štrúdl v rozpálené troubě upeče, trvá vlastní příprava opravdu chviličku. Takže za půl hodiny máte na stole...  celý článek

Prostředek na mytí nádobí si vyrobte doma. Šetrný k přírodě i pleti

vydáno 2. února 2017

Nechci „chemii“ a kosmetiku testovanou na zvířatech. K tomu mnozí dospějí, ať už bydlí ve městě, nebo na venkově, kde je k tomu často dožene vlastní septik....  celý článek

Kdy půjde klíč do důchodu? Možná ho nahradí elektronický zámek

vydáno 2. února 2017

Chytré elektronické zámky mají proti obyčejným mnoho předností. Dveře jimi otevřete na dálku, když zapomenete zamknout, udělají to za vás. Zatím jsou však dost...  celý článek

Zima jen tak nepřestane. Zkuste vyhřívané ponožky, rukavice nebo vestu

vydáno 31. ledna 2017

Někdy máte pocit, že ať se nabalíte jakkoliv, stejně je pořád zima. Možná by notorickým zimomřivcům pomohlo elektrické vytápění v botách a oděvu.  celý článek

Brněnský Bronx si žádá solidní oběd do stovky, pochopil Pohlreich

U Vlka mohli dělat tradiční - obyčejná, ale dobrá - jídla ze základních...
vydáno 31. ledna 2017

Hospoda U Vlka, vedená ve stylu jídelny s obědy, to uprostřed specifické brněnské čtvrti nemá jednoduché. Žijí tu především Romové a jak Zdeněk Pohlreich v...  celý článek

S hydrofobní impregnací stačí mýt okna jednou ročně. Ale je drahá

vydáno 30. ledna 2017

Mohl by to být způsob, jak si ulehčit práci s mytím oken. V současné době jsou na trhu přípravky, které by mohly oddálit mytí oken na interval jednou za rok...  celý článek

Každá část roku má pro jídelníček svůj půvab. Jen ji dobře využít

vydáno 29. ledna 2017

Čtyři roční období, čtyři různé podoby gastronomie. Už dávno neplatí jednotná nabídka a současný trend i selský rozum mluví jasně: řiďte se sezonou. Když se...  celý článek

Takto by měl vypadat nůž, který už nikdy nebudete muset ostřit

Univerzální kuchařský nůž
vydáno 25. ledna 2017

V květnu se začne prodávat kuchyňský nůž, na jehož vývoji se podíleli vědci z NASA. Měl by být daleko tvrdší než ty nejlepší nože a přitom slitina není křehká,...  celý článek

Bizarní hospoda v moravském kempu, kde si dáte i opečené kousky chleba

vydáno 24. ledna 2017

Osazenstvo hospody U Tlusťocha v kempu v moravských Pasohlávkách šéfa absolutně odzbrojí. Jak jídelníčkem na hranici hazardu s lidským zdravím, tak...  celý článek

Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

vydáno 23. ledna 2017

Kalifornský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat...  celý článek

Triky pro snadné pečení chleba: sledujte bubliny a pečte ho v hrnci

vydáno 20. ledna 2017

Několikrát se mi chleba povedl, ale v poslední době ne a ne docílit nadýchanosti. Už se mi doma smějí, píše čtenářka Markéta. Přitom peče jen obyčejný chleba z...  celý článek

Jaká strava je k půdě nejšetrnější? Vegani skončili až za vegetariány

vydáno 19. ledna 2017

Vezměte hektar půdy a zkuste z něj celý rok živit jednoho člověka. Podle amerického průzkumu na tom bude nejlíp ten, kdo odmítá maso, ale dá si mléčné výrobky...  celý článek

Lahev s vínem se vejde do schránky. Už nemusíte čekat na pošťáka

vydáno 18. ledna 2017

Parta nadšenců si oblíbila zásilkový prodej kvalitních vín přímo do domu. Jenže to musí být někdo doma, když chodí pošťák. Proto vymysleli lahve tak ploché,...  celý článek

Maurerův Grand Restaurant Festival je v barokním stylu. Inspirujte se

vydáno 17. ledna 2017  12:40

Velkolepě a lehce tajemně začal už osmý festival dobrého jídla a pití o víkendové půlnoci v pražském Prolog Baru. Chuťové pohárky dam ve škraboškách a pánů s...  celý článek

VIDEO: Pohlreich v chomutovské Americe aneb biče, rakve a volejovky

vydáno 17. ledna 2017

Cesta do severočeského Chomutova odkrývá další variantu podoby českého restauračního podnikání. Dva bratři začali po roce 1989 se zastavárnou a investují do...  celý článek

Čtenáři iDNES.cz mají radši hořčici než kečup a vypečenou chlebovou kůrku

vydáno 16. ledna 2017

Před časem jsme nechali čtenáře iDNES.cz zahrát si a hlasovat, jaké mají chutě. Zatímco děti často milují kečup, dospělí naprosto jednoznačně dávají přednost...  celý článek

Zdeněk Pohlreich posedmé jako záchranář. Příjemně ho překvapilo Brno

Zdeněk Pohlreich během loňského roku natočil dalším osm dílů pořadu Ano, šéfe!...
vydáno 13. ledna 2017

Během minulého roku natočil dalších osm dílů pořadu Ano, šéfe! v restauračních podnicích, které o to samy projevily zájem. Pro sebe to považuje za strop. Zcela...  celý článek

Turecký kuchař ovládl sociální sítě. Lidi baví, jak se mazlí s masem

vydáno 12. ledna 2017

Nusret Gokce byl původně řezníkem a odtud nepochybně pochází jeho láska k masu. Na instagramu ukazuje, jak jednoduše a elegantně lze s masem pracovat – když se...  celý článek

Češi s nákupem sněhových fréz čekají, až začne zima. Doufají, že nebude

vydáno 10. ledna 2017

Sněhové frézy nejsou levné zboží a posledních pár zim bylo bídných. Proto se obchodníci už raději před sezonou příliš nepředzásobují. Nechtějí totiž riskovat,...  celý článek

Na veletrhu v Las Vegas se objevil “stroj“ na bylinky. Návratnost 45 let

vydáno 9. ledna 2017

Veletrh CES v Las Vegas každoročně objevuje nápady spojené s elektronikou ze všech oborů lidské činnosti. Letos se objevila novinka od společnosti Natufia Lab,...  celý článek

Hořčice versus kečup, hranolky proti kaši. Vyberte, co máte nejraději

Jídelna Cejl-on - kuřecí řízek s bramborovou kaší
vydáno 5. ledna 2017

Stravovací návyky se liší člověk od člověka, rodina od rodiny. Vyberte své oblíbené jídlo, přílohu nebo dochucovadlo. Jsme zvědaví, čemu dáváte přednost.   celý článek

Korkové špunty zužitkujte. Ty, co zůstaly v lahvích, snadno vytáhnete

vydáno 2. ledna 2017

Po svátcích se doma většinou pár korkových špuntů najde. Jejich další využití se přímo nabízí, škoda jednou použitého přírodního materiálu. A pokud vám snad...  celý článek

VIDEA ROKU: Vítězem vychytávek je český neporazitelný zámek

vydáno 1. ledna 2017

Čechům se podařilo vynalézt zámek, se kterým si neporadí ani nejzkušenější zloděj. Ve Francii proměnili pet lahev v pevné lanko. A dva inženýři vytvořili pilu...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.