Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


S šablonou vytvoříte vzor na stěně či dlažbě, dekorovat lze i nábytek

9.3.2017  1:09
Přenést vybraný vzor na stěnu pomocí šablony není nic složitého, stačí si to párkrát vyzkoušet. Navíc nemusíte zůstat jen u stěny, stejný či podobný motiv lze přenést nejen na stěnu, ale i na...  celý článek

Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

9.3.2017  0:00
Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory druhých vyčtené z internetových diskusí...  celý článek

Vedle hamburgeru je karbanátek kus utrápeného mletého masa, říká šéfkuchař

8.3.2017  0:00
„Karbanátek je taková česká prasečinka, ale i ta se dá udělat poctivě a chutně,“ říká pro týdeník 5plus2 šéfkuchař Honza Štěrba. V pomyslném souboji s americkým hamburgerem podle něj česká...  celý článek

Citron a ocet. To je domácí drogerie, která nahradí většinu chemie

4.3.2017  0:00
Skříňky plné čisticích prostředků za nemalé peníze máme doma asi všichni. Přitom mnohdy stačí obyčejný citron či ocet a mnohé chemické pomocníky nahradíte a navíc ještě ušetříte.  celý článek

Africké děti dostaly od Zoo Praha karty, místo Černého Petra je pytlák

3.3.2017  15:34
Podpořit a posunout dál ochranářské aktivity pražské zoo v Kamerunu odcestoval ředitel pražské zoo se svými spolupracovníky v den, kdy Google slavil Valentýna obrázkem zamilovaných luskounů. Na...  celý článek

Trhané maso je hvězdou street foodu. Dokážete ho však upéct i doma

3.3.2017  0:00
Hodí se na plnění sendvičů i hamburgerových housek. Stejně tak je trhané maso výborné jako lehké jídlo se salátem. Přitom připravit ho není žádná věda. Jde jenom o to vybrat správné maso a dát...  celý článek

Vyberte si z „ostrých“ pokojovek. Oživí nevyužité kouty i úzké prostory

2.3.2017  0:27
Jejich listy tvarem připomínají meče a některé z nich jsou i pořádně nabroušené, takže při náhodném kontaktu mohou pěkně píchnout. Pokojové rostliny s úzkými tuhými listy jsou působivé především...  celý článek

Voňavé mýdlo si snadno vyrobíte doma, můžete to vyzkoušet i s dětmi

1.3.2017  0:00
Výroba mýdla od základu není žádná legrace, protože se při ní používá louh, tedy hydroxid sodný. Pouštět by se do ní měli jen ti, kdo si uvědomují rizika s tím spojená. Nicméně voňavé bylinkové...  celý článek

VIDEO: Když vaří Tyrolák v Hodoníně, je Pohlreich v kuchyni za učně

28.2.2017  0:00
„Co to je za chlapa v tý kuchyni? Co to je za bouráka?“ honí se v hlavě Zdeňku Pohlreichovi, když na pozvání dorazí se štábem Ano, šéfe! do hodonínské restaurace Westy a ochutnává. Na první...  celý článek

Jak správně doma udržovat dřevěný nábytek: přehledný návod

25.2.2017  0:00
Nábytku se netýkají kampaně připomínající jarní nebo předvánoční úklid. Měl by se udržovat průběžně. Nejvíce práce budete mít s dýhou a masivem.  celý článek

Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

22.2.2017  0:00
Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné chyby stávají také. Z dělnické kavárny...  celý článek

VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

21.2.2017  0:00
Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše na Jílovišti, tedy na vsi nedaleko...  celý článek

První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

20.2.2017  0:00
Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou kávu, kterou si sám navolí na...  celý článek

Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

20.2.2017  0:00
Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na okně měly na misce skrojky...  celý článek

Mezi zákazníky vinoték vítězí suchá bílá vína, pětina nesnáší bublinky

17.2.2017  0:00
Zákazníci vinoték nejsou typickým vzorkem populace, předpokládá se u nich hlubší zájem o kvalitu vína a poučenost při výběru. Přesto většina z nich podle malého průzkumu netouží po zahraniční...  celý článek

Topí levně makovými briketami. Hoří perfektně, jen trochu zvláštně voní

16.2.2017  0:00
Čtenář Michal se pochlubil, jak levně vyzrál na topení v krbových kamnech. Objevil totiž nabídku místního zemědělce, který biologický odpad zpracovává do rostlinných briket.  celý článek

VIDEO: Velcí thajští brouci na talíři. Takové je japonské valentýnské menu

14.2.2017  0:00
Valentýnské akce se inzerují už týdny předem a často se i v předstihu konají. V baru Duranbar v centru Tokia si naplánovali valentýnský večer už 12. února. Přivezli obří thajské vodní brouky a...  celý článek

Kuchař musí být motor restaurace, drsně odhaluje Pohlreich v Next Door

14.2.2017  0:00
Hospoda U Kaštanů je sice pražská, ale stojí na naprosto šíleném místě. Na území nikoho na rozhraní Prahy 3 a Prahy 9, u frekventované čtyřproudé silnice. Shodou okolností jezdím roky okolo, ale...  celý článek

Vyzkoušeli jsme padesát let starý ruční mlýnek na kávu. A stále dobře mele

12.2.2017  0:00
Do redakce se nám dostal památeční kousek. Vyzkoušeli jsme, jak mele starý mlýnek Instanbul, který je překvapivě stále funkční. Ukázal, že klasické ruční mlýnky mohou mít až překvapivou...  celý článek

Začal Chef Time Fest. Při jídle si tu povídáte s nejlepšími šéfkuchaři

9.2.2017  13:00
Chef Time Fest je trochu jiný festival jídla. Během jednotlivých dnů se scházejí nejlepší čeští šéfkuchaři a o svém jídle si povídají s hosty přímo u stolu.  celý článek

Sekaná dřív bývala ozdobou sváteční tabule, její pověst zničily vývařovny

8.2.2017  0:00
Karbanátky a sekaná dřív bývaly svátečním jídlem a obsahovaly jen ty nejkvalitnější ingredience. Jejich pověst pošramotilo až období po druhé světové válce. Lidé se začali stravovat v závodních...  celý článek

Pohlreich pomáhá kontroverznímu majiteli v kuchyni motorestu Ušák

7.2.2017  0:07
Majitel motorestu Ušák v Prunéřově, svérázný motorkář s kriminální minulostí, si do svého podniku na trase Chomutov - Karlovy Vary pozval Zdeňka Pohlreicha s jasným záměrem. Vrátit kuchyni Ušáka...  celý článek

Hrušky a sýr, skvělá kombinace do štrúdlu. A moučník máte za pár minut

3.2.2017  0:00
Když nepočítáte zhruba dvacet minut, než se štrúdl v rozpálené troubě upeče, trvá vlastní příprava opravdu chviličku. Takže za půl hodiny máte na stole nadýchaný teplý moučník z několika málo...  celý článek

Prostředek na mytí nádobí si vyrobte doma. Šetrný k přírodě i pleti

2.2.2017  0:02
Nechci „chemii“ a kosmetiku testovanou na zvířatech. K tomu mnozí dospějí, ať už bydlí ve městě, nebo na venkově, kde je k tomu často dožene vlastní septik. Vybírají tedy odbouratelné přípravky,...  celý článek

Kdy půjde klíč do důchodu? Možná ho nahradí elektronický zámek

2.2.2017  0:00
Chytré elektronické zámky mají proti obyčejným mnoho předností. Dveře jimi otevřete na dálku, když zapomenete zamknout, udělají to za vás. Zatím jsou však dost drahé.  celý článek

Zima jen tak nepřestane. Zkuste vyhřívané ponožky, rukavice nebo vestu

31.1.2017  0:00
Někdy máte pocit, že ať se nabalíte jakkoliv, stejně je pořád zima. Možná by notorickým zimomřivcům pomohlo elektrické vytápění v botách a oděvu.  celý článek

Brněnský Bronx si žádá solidní oběd do stovky, pochopil Pohlreich

31.1.2017  0:00
Hospoda U Vlka, vedená ve stylu jídelny s obědy, to uprostřed specifické brněnské čtvrti nemá jednoduché. Žijí tu především Romové a jak Zdeněk Pohlreich v dalším díle Ano, šéfe! zjistí, těm...  celý článek

S hydrofobní impregnací stačí mýt okna jednou ročně. Ale je drahá

30.1.2017  0:00
Mohl by to být způsob, jak si ulehčit práci s mytím oken. V současné době jsou na trhu přípravky, které by mohly oddálit mytí oken na interval jednou za rok nebo dokonce za dva. Ze zkoušky však...  celý článek

Každá část roku má pro jídelníček svůj půvab. Jen ji dobře využít

29.1.2017  0:00
Čtyři roční období, čtyři různé podoby gastronomie. Už dávno neplatí jednotná nabídka a současný trend i selský rozum mluví jasně: řiďte se sezonou. Když se pročtete tímto kalendářem, zjistíte,...  celý článek

Takto by měl vypadat nůž, který už nikdy nebudete muset ostřit

25.1.2017  0:00
V květnu se začne prodávat kuchyňský nůž, na jehož vývoji se podíleli vědci z NASA. Měl by být daleko tvrdší než ty nejlepší nože a přitom slitina není křehká, navíc by měl být podstatně...  celý článek

Bizarní hospoda v moravském kempu, kde si dáte i opečené kousky chleba

24.1.2017  0:00
Osazenstvo hospody U Tlusťocha v kempu v moravských Pasohlávkách šéfa absolutně odzbrojí. Jak jídelníčkem na hranici hazardu s lidským zdravím, tak pragmatickým přístupem a neochvějným...  celý článek

Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

23.1.2017  0:00
Kalifornský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat nejen to, že se zkazí méně potravin...  celý článek

Triky pro snadné pečení chleba: sledujte bubliny a pečte ho v hrnci

20.1.2017  0:00
Několikrát se mi chleba povedl, ale v poslední době ne a ne docílit nadýchanosti. Už se mi doma smějí, píše čtenářka Markéta. Přitom peče jen obyčejný chleba z droždí, bez kvásku, takže by tu...  celý článek

Jaká strava je k půdě nejšetrnější? Vegani skončili až za vegetariány

19.1.2017  0:00
Vezměte hektar půdy a zkuste z něj celý rok živit jednoho člověka. Podle amerického průzkumu na tom bude nejlíp ten, kdo odmítá maso, ale dá si mléčné výrobky nebo vejce. Hned po vegetariánech...  celý článek

Lahev s vínem se vejde do schránky. Už nemusíte čekat na pošťáka

18.1.2017  0:00
Parta nadšenců si oblíbila zásilkový prodej kvalitních vín přímo do domu. Jenže to musí být někdo doma, když chodí pošťák. Proto vymysleli lahve tak ploché, aby šly prostrčit škvírou pro poštu...  celý článek

Maurerův Grand Restaurant Festival je v barokním stylu. Inspirujte se

17.1.2017  12:40
Velkolepě a lehce tajemně začal už osmý festival dobrého jídla a pití o víkendové půlnoci v pražském Prolog Baru. Chuťové pohárky dam ve škraboškách a pánů s motýlky plnil šéfkuchař David Kubica...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.