Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vánoční perníčky podle drsné rockerky a milovnice minimalismu

28.11.2014  0:00
Perníčky s drsnějším rustikálním vzhledem zdobí Lucie Jadrná ze Stříbrných Hor hlavně bílou a šedou, případně metalickými odstíny. Navíc perníčky maluje hned po upečení, dokud jsou tvrdé. Když...  celý článek

Jak na adventní věnec z proutí. Na Vánoce ho slavnostně oživíte květy

27.11.2014  0:00
Jednoduchý věneček z toho nejobyčejnějšího drobného proutí stačí podle pražské floristky Jarmily Pejpalové přizdobit na období adventu několika větvičkami buxusu a jehličnanu s krátkými...  celý článek

Domácí ekokoloběh. Chováte rybičky, ty produkují hnojivo pro rostliny

27.11.2014  0:00
Zajímavý příklad městské ekofarmy, kterou umístíte například v obýváku, nabízí dvojice nizozemských inženýrů. Milovníci akvaristických rybiček mohou spojit svou zálibu s pěstováním kuchyňských...  celý článek

Osvědčený recept na pivní štrúdl. Potřebovat budete i rozpálený hrnec

26.11.2014  0:00
Poctivé vepřové sádlo, světlé pivo a jablka ze zahrady, to jsou hlavní ingredience klasiky, která nezklame.  celý článek

Otrav oxidem uhelnatým přibývá. Ochrání vás hlásič za tisíc korun

25.11.2014  0:00
Se začínající topnou sezonou začne přibývat otrav oxidem uhelnatým. Ten je nebezpečný už jen proto, že není cítit, a proto otrava přichází bez varování.  celý článek

Karbonová topidla zahřejí infrasaunu nejrovnoměrněji, ale nejpomaleji

24.11.2014  9:48
V infrasaunách najdete tři typy topidel. Keramická jsou nejlevnější, zato nejrychlejší, ale mají z infrasaunových topidel nejvyšší spotřebu proudu. To karbonová jsou nejdražší, zato mají...  celý článek

VIDEO: Pohlreich už má Vánoce, připravil hrušku ve víně se zmrzlinou

22.11.2014  0:00
Nedělní pořad Teď vaří šéf! sází na pochoutky z ovoce. Na hrušku vařenou v čaji s vínem si vzpomenete i na Vánoce. Už jenom proto, že ji provoní skořicí a hřebíčkem.  celý článek

Sbírá stojánky na sirky z doby, kdy se ještě škrtalo po kovbojsku

21.11.2014  0:00
Pražský sběratel Petr si plní byt stojánky na sirky z dob, kdy se prodávaly ne v krabičkách, ale sypané. Takový stojánek byl součástí každé domácnosti a samozřejmostí byl i jako součást...  celý článek

Plátky syrových ryb jako největší delikatesa. A je navařeno bez vaření

20.11.2014  0:00
Naše postupně budované japonské menu tentokrát obohatíme o otsukuri. Kdo není kovaný v japonštině, těžko si něco konkrétního představí, nicméně šéfkuchař a sushimistr Marek Hora uklidňuje, že je...  celý článek

VIDEO: Podívejte se, jak pracuje s těstem na chleba Juliana Maškrtnica

18.11.2014  0:00
Zakladatelka Pečem pecen stála u českého hnutí za dobrý kváskový chleba. Není u nás povolanější osoby, která by mezi amatérskými pekaři měla tak vysoké renomé a měla pečení tak v malíku.  celý článek

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak udělat omáčku silnou jako dívčí stehno

15.11.2014  0:00
Z průměrného vaření dělá to špičkové konečná úprava. Dokazuje to Zdeněk Pohlreich v dalším dílu Teď vaří šéf!, když se mazlí s omáčkami. A nezapomene si ji pochválit slovy z titulku.  celý článek

VIDEO: Když neměli co uvařit Titovi, z nouze vymysleli „dívčí sen“

13.11.2014  0:00
Dívčí sen je srbská specialita, kterou dostanete v pražské srbské restauraci Jelica. Podle jejího majitele pokrm vznikl jako výraz zoufalství kuchaře s prázdnou lednicí, kterého překvapil...  celý článek

Japonci nechtějí zatěžovat pozůstalé pohřbem. Kupují si rakev už zaživa

11.11.2014  12:19
Stoupající náklady na pohřeb v Japonsku nastartovaly boom pohřebních služeb. S tím, jak populace stárne, si stále více starších lidí zajišťuje služby spojené s pohřbem předem. Objednávají si...  celý článek

Internetový kurz vaření pod drobnohledem. Co od něj lze čekat

11.11.2014  0:00
Kurz Kulinářské umění nabízí domácí výuku pro ty, kdo chtějí zlepšit své schopnosti v kuchyni. Podle zakladatele školy, kuchaře Jiřího Roitha, tu najdou všechno na jedné hromadě a naučí se...  celý článek

Vařená bílá ředkev, prostý buddhistický pokrm. Další chod japonského menu

10.11.2014  0:11
Kouzlo japonské kuchyně spočívá v jednoduchosti i drobných detailech současně. Čech ředkev maximálně nakrájí na kolečka a přidá na chleba s máslem, nebo do zeleninového salátu. To Japonec si s...  celý článek

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

9.11.2014  0:00
Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v nejběžnější variaci hrách s kroupami. Dnešní díl pořadu Teď vaří šéf! se nese ve znamení...  celý článek

Vaporizace je způsob, jak z bylinek včetně konopí dostat to nejlepší

6.11.2014  0:00
V podstatě jde o tu nejúčinnější inhalaci, zapomeňte na hrnec s bylinkami spařenými vroucí vodou před obličejem a ručník na hlavě. „Moderní přístroje umožňují inhalování cenných látek uvolněných...  celý článek

Když pivo pění, může si za to výčepní sám, tvrdí mistr světa v čepování

5.11.2014  0:00
Lukáš Svoboda je mistr svět v čepování piva a teď se pokouší předat to, co se naučil o pivu, dalším zájemcům. Zúčastnili jsme se jeho školení, které se podobá rychlému rekvalifikačnímu kurzu.  celý článek

Vývar ze sušeného tuňáka není nijak složitý. Sestavte si vánoční menu

4.11.2014  0:14
Samotná polévka by vás samozřejmě nevytrhla, berte ji jako prvního chod celého japonského menu, které se do Vánoc můžete naučit připravovat podle našich návodných videí. A hlavně podle receptů...  celý článek

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

2.11.2014  0:00
Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra, všichni jsou z toho paf, včetně mě, zasní se v pořadu Dnes vaší šéf! Zdeněk Pohlreich. Udělá...  celý článek

Plážový písek z dovolené o sobě pod mikroskopem hodně prozradí

31.10.2014  7:00
Byl to krásně praštěný nápad, který se chytil a nadchnul. Fotograf Petr Jan Juračka vyzval přátele na Facebooku a na portálu Přírodovědci.cz, aby mu posílali vzorky písku z pláží celého světa,...  celý článek

Kouzlo smoothies vyučují v Chefparade, přednáší ho nutriční gastronomka

29.10.2014  0:00
Smoothies je teď v módě, je součástí diet i těch, kteří se pokouší stravovat trochu jinak. Původně vitariánský nápoj si našel cestu do světa i pro nás, méně ortodoxní strávníky.  celý článek

Test kytic: některé by patřily spíš na hřbitov, týden vydržela jediná

29.10.2014  0:00
Náhodný nákup řezaných květin v nejbližším květinářství se podobá loterii, ve které sice sem tam vyhrajete pár korun, ale nikdy nic většího, co by vám skutečně udělalo radost. Tak by se dal...  celý článek

Krbová kamna se vybírají očima, techniku se však nevyplatí zanedbat

28.10.2014  0:00
Pokud se vám stýská po kouzlu starých časů a živém ohni, nemusíte vždy přestavovat půl domu nebo bytu a budovat krb. Stejně dobře poslouží i krbová kamna. A stejně dobře zahřejí.   celý článek

Tvrdé sýry jsou obvykle tučnější než smetanové, boří mýty technoložka

27.10.2014  1:00
Obvykle hledáme na potravinách údaj o celkovém obsahu tuku, jenže u mléčných výrobků převládá značení obsahu tuku v sušině, což je pro mnohé spotřebitele trochu matoucí. Od poloviny prosince by...  celý článek

Díky špagetám s rajčaty a ovčím sýrem zapomenou na kečup i děti

25.10.2014  0:00
Těstoviny hýbou Itálií více než domácí politika. Stačí mouka, vejce a máte základ pro nekonečné množství variant vynikajícího jídla. A o to jde nejen v Itálii.  celý článek

Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche

23.10.2014  0:00
Přijdete na návštěvu a přivítá vás hostitel v zástěře s tím, že pro vás chystá malé občerstvení. A v kuchyni má připravenou jen syrovou rybu, cibuli, čerstvé pálivé papričky, džbánek čerstvě...  celý článek

Rámečky místo poliček a nástěnka bez připínáčků. Stačí pružný špagát

22.10.2014  0:00
Volné stěny v bytě přímo vybízejí k praktickému využití a zdaleka ne každý touží po klasických poličkách vyčnívajících do prostoru. Rámy, rámečky či nástěnky opatřené pružnou gumou je mohou do...  celý článek

U pravého sacheru musíte hlídat polevu, korpus i meruňky, říká cukrář

21.10.2014  0:00
Ochutnat pravý Sacher se považuje za důvod udělat si výlet do Vídně. Originální recepturu si chrání licenčně hotel Sacher a recepturu jen tak nepustí do světa. Je však možné zajet se „vyučit“ do...  celý článek

Koupil recept na dezert z vlasových nudlí, dneska ho v Montrealu živí

20.10.2014  0:00
Návštěva v rodném Hongkongu změnila Johnnymu Chinovi život. Nechal práce účetního a rozhodl se živit jako výrobce tradičního čínského zákusku Dračí bradka, složeného z 8192 dračích vousů.  celý článek

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

19.10.2014  0:00
Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“. Co všechno pak z lososa můžete připravit, rozebere Zdeněk Pohlreich v dalším dílu...  celý článek

Jamie Oliver: Nejlepší jídlo na světě se vaří tam, kde je málo peněz

17.10.2014  0:17
Pokud vám zbyly vepřové výpečky nebo kousek hovězí pečeně, pak máte základ pro další vynikající jídlo za pár korun. Jak na to - tedy jak rozumně nakupovat, vařit hlavou a méně plýtvat - radí...  celý článek

Bývalá učitelka spřádá srst lam alpaka na kolovrátku a plete rukavice

16.10.2014  0:16
Jihoamerické lamy alpaky a dokonce jedna vikuňa pasoucí se pod okny roubenky u České Kamenice na Děčínsku působí trošku jako zjevení. Ale pohádkové. Navíc jejich jemnou a hřejivou vlnu ručně...  celý článek

Na festivalu o jídle se promítaly filmy ze zvířecího koncentráku

16.10.2014  0:00
Na České zemědělské univerzitě v Praze-Suchdole se ve dnech 13. až 17. října již počtvrté koná filmový festival Life Sciences Filme Festival. Řeší se, jak v budoucnu nakrmit lidstvo.  celý článek

Šílení výrobci chtějí, abychom svěřili bezpečnost svých domovů mobilu

16.10.2014  0:00
Místo klíče si kupte nový zámek, který se otevře jen pomocí mobilu. Za odměnu správce zámku bude vědět, kdo kdy vešel dovnitř a ven. Většinou se taktně mlčí o tom, co se stane, když vám mobil...  celý článek

Cestovní espresso můžete mít na výletě, na rybách i při lyžovačce

15.10.2014  0:00
Pro milovníky dobré kávy v polních podmínkách je určený cestovní kávovar, se kterým byste si měli udělat lepší den i mimo domov a dobrou kavárnu.  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.