Alkohol dodá jídlu další chutě. Staňte se mistrem a začněte flambovat
Alkoholické nápoje se hodí nejen k popíjení. Jejich chuťové tóny můžete skvěle využít i při vaření...
VIDEO: Nevyhazujte stonky z bylinek. Vyrobte si z nich domácí olej
Šéfkuchař David Müller nemá nic proti masu, ale v pořadu Ve varu na Primě tvrdí, že jednou týdně by...
Jak se pro Peče celá země vymýšlejí recepty a kdo si to pak nosí domů
Klání amatérských pekařů a cukrářů má za sebou čtyři lednová kola, což znamená, že z původních...
Zabijačka je příležitost, jak zpracovat čuníka do posledního kousku
Škvarky, jitrnice a jelítka, ale i vepřové maso na mnoho způsobů. Zimní měsíce přejí tradičním...
Může to být vaše poslední večeře. Stačí nedodržet postup správné přípravy
Touha po dobrodružství je silný cit. To může potvrdit každý cestovatel. Každý ostřílený turista...
Muži, nebojte se květáku. Uděláte z něj steak jako z flákoty masa
Pro mnohé lidi je zelenina skoro sprosté slovo. Kuchař David Müller se snaží v nových epizodách...
Jak na studený odchov v Sokratových stopách: začít lze doma ve sprše
Zapomeňte na hřejivou náruč sauny a přeneste se na protipól teplotního spektra – do ledové vody či...
Britský startup znovu objevil akumulačky. Měly by pracovat jako kotel
Pro mladou populaci jsou akumulační kamna dnes už vymizelým pojmem. Svého času se však hodně...
Jak astrolog zjistí, co vám připravily hvězdy. Slovníček pro neznalé
Pročítáte si horoskopy a říkáte si, co to pro vás ty hvězdy zase nachystaly? Víte, na jakém...
Ptáci s plasty v žaludku, želvy s brčky v nosech. Planetu je potřeba vyčistit
Premium Zprvu to byla dokonalá náhrada přírodních materiálů. Až jsme si plastem zaplavili planetu a...
VIDEO: Bleskový recept na holandskou omáčku, která se vždycky povede
Další díly pořadu Ve varu, kterou jste mohli vidět v neděli na Primě, se přesunul od pstruha k...
Dnes jsme závislí na soli a cukru, říká čerstvý pětapadesátník Roman Vaněk
Milovník a propagátor gastronomie Roman Vaněk oslavil ve čtvrtek 11. ledna 55. narozeniny. Co si...
Dětský pokoj má být připraven na vše. Udržte v něm pořádek spolu s dětmi
Sotva se narodí, potřebují řadu věcí – což se do jejich osamostatnění nezmění. Jak dětem oblečení,...
Výzkum objevil v balené vodě nanoplasty. Jsou nebezpečnější než mikroplasty
V posledních letech narůstají obavy, že drobné částice známé jako mikroplasty se objevují v...
V obchodech najdete potraviny, které by před rokem 1989 neprošly, říká historik
Premium Co je nejtypičtějším pokrmem české kuchyně? „Národní jídla jsou vlastně konstrukt....
Dopřejte si terapii se svíčkami proti zimní šedi, nicméně pozor na parafín
Oheň hrál v životě předků důležitou roli, dodával teplo, obživu, naději a klid na duši. V tomto...
Amatéry si Maršálek s Landovou prověřili na kokoskách. Zkuste si je upéct
Že vás i doma po léta pečený dezert může v soutěži Peče celá země doslova vypéct, to si vyzkoušela...
Cedráty, kumkvaty, yuzu. Objevte druhy citrusů, které lze využít i na pečení
Citrusové plody oceňujeme v chladném období roku především pro obsah vitaminu C, dá se s nimi ovšem...
Zabojujte s nadváhou už v zimě. Umí to pýr, krušina, bodlák i další bylinky
Během chladných měsíců má naše tělo tendenci zabalit se pěkně do tukových polštářků, kterých se pak...
Prima má nový pořad o vaření. Začala speciálem o rybách
Formát je trochu nezvyklý – každou neděli odpoledne jdou vždy dva díly za sebou. Pořadem provází...
Mé recepty jsou blbuvzdorné. Uvaří je i antitalent, říká Těhotnej kuchař
Premium V obyčejné kuchyni vaří obyčejná jídla. Moc se s tím nepáře, neodvažuje každý gram a to, jak...
Místo sporáku ohniště. I v Česku je to trend, říká nomád a kuchař Hugo Hromas
Premium Jako novodobý nomád jezdí Hugo Hromas po celé Evropě a na rozličných oslavách, svatbách,...
Tvrdý, tavený, nebo termizovaný? Vyznejte se v sýrech jako profesionál
Sýry lidstvo vyrábí možná už deset tisíc let a za tu dobu jich vznikly tisíce druhů. Není divu,...
Už mám ego v normě, ale jsem vděčný, že mi dávali čočku, říká šéfkuchař Kohút
Premium V romantické krápníkové jeskyni pod Václavským náměstím čaruje slovenský kuchař Tomáš Kohút....
Hýčkaný, proklínaný, ale náš! Etiketa konzumace chlebíčku ale rozděluje
Premium Těšíte se na silvestra? Na všeobecné veselí, bouchání šampaňského, střílení petard a další...
Fotí, miluje východy a západy slunce a k životu potřebuje dýchat v přírodě
Chceme-li povedenou fotku, neměli bychom se podle Sandry Wolf bát nepříznivého počasí ani brzkého...
KVÍZ: Jak byste uspěli v hospodském kvízu? Zkuste si zahřívací kolo
Hospodský kvíz je fenoménem, který se šíří napříč republikou. Je lepší trénovat v kolektivu mozkové...
Fotovoltaika dodává elektřinu i v zimě. Jen nelezte po zapadané střeše
Během podzimního a zimního období jsou dny kratší, rychle se stmívá a sluneční záření má mnohem...
Díky kněžně a plyši z Vídně prababička šila měkká zvířátka roztomilá
„Svého prvního medvídka jsem dostala k Vánocům od babičky, která mi také později tuto naši rodinnou...
Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich
Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk...
U stromečku zapomeňte na kapra. Buďte světoví a zkuste maso uzené na hnoji
Premium Na svátky se nemusíte spokojit s tradičním českým kaprem. Zkuste záplavu opojných bublinek,...
Kuba, kapr nebo vaječňák. Deset pokrmů, které nesmíte během Vánoc opomenout
Tradiční české Vánoce stojí na jídle a pití, které by bylo hříchem vynechat. Kapr s bramborovým...
Užijte si společné sváteční stolování o Vánocích opravdově a neokázale
Poslouchat vánoční klasiku, popíjet punč nebo svařené víno a u toho něco tvořit, zdobit, dekorovat....
Končili jsme jako opilé mouchy. Kurz hraní vycvičí postřeh i zamotá hemisféry
Premium „Je vám vedro, máte žízeň a jste smutní!“ vykřikne zbytečně nadšeně režisér Petr Hašek a my se...
Půl roku jsem musel držet bobříka mlčení, říká vítěz Masterchefa
Rozstřel Natáčení letošní řady soutěže Masterchef Česko 2023 skončilo v květnu, bobříka mlčení musel jeho...
Finalisté Terka, Kuba a Honza. Známe vítěze Masterchef Česko 2023
Určit vítěze kulinářské soutěže amatérských kuchařů není pro porotu nic snadného. Zvlášť když každý...