Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Ztrácejí děti klíče? Pořiďte vložku 2v1, má dvojnásobnou životnost

28.7.2014  0:00
Se systémem vložky zámku FAB 2000 není třeba při ztrátě klíčů kupovat novou. Po zasunutí takzvaného servisního klíče se vložka přestaví na druhou sadu klíčů. Odpadá tedy nutnost kupovat a...  celý článek

Češi grilování milují. Na mase šetří, špekáčků je za stejnou cenu víc

27.7.2014  0:00
Každý grilující u nás v průměru utratí za sezonu 4 tisíce korun jen za suroviny, které hodí na gril. Vzhledem k tomu, že tři ze čtyř Čechů si nedovedou léto bez grilování vůbec představit, je to...  celý článek

VIDEO: Chladicí box na pláž bude umět všechno. I otevřít pivo

23.7.2014  0:00
Udělátko, které bude umět všechno, co nutně potřebujete na party. Dodá zásobu ledu, zchladí občerstvení, pustí rádio a nabije telefon nebo tablet. Možná ještě ani nevíte, jak podobný přístroj...  celý článek

Recept na domácí kečup: rajská jablka budete mít plně pod kontrolou

22.7.2014  0:00
Ať už se nám to líbí nebo ne, dětem se se sofistikovanými omáčkami nezavděčíte. Když už špagety, tak s kečupem. Když hranolky, tak s kečupem. Tak si pojďme uvařit domácí, ať alespoň víme, co tam...  celý článek

Nadšenci obnovují odkaz doktora Kittela, slavného léčitele z Jablonce

21.7.2014  0:00
Za svého života se stal slavným, po smrti legendárním, dnes je téměř zapomenut. Proto na odkaz lékaře a léčitele Jana Josefa Antonína Eleazara Kittela navázala skupina nadšenců z Jablonecka,...  celý článek

Domácí nanuky, po kterých neztloustnete. Osvěžující letní svačinka

18.7.2014  0:00
Kvalitní křupavá čokoláda ukrývající banánovou dužninu, která má po zmrznutí příjemně krémovitou konzistenci, a k tomu bonus v podobě čerstvé maliny, mletého kokosu, sušené kustovnice,...  celý článek

Konec zašmodrchaných sluchátek? Pomůže obyčejná sponka do vlasů

17.7.2014  0:00
Problém zašmodrchaných kabelů od sluchátek se řeší od doby, kdy byly vynalezeny „špunty“ do uší. Existuje mnoho zaručených návodů, jak tomu zabránit, mnoho firem zbohatlo na zaručených...  celý článek

Paintball štípe, když vás trefí kuličkou s barvou. Ale je to adrenalin

15.7.2014  0:30
Někomu tahle hra plní sny, protože si může v rámci „budování kolektivu“ beztrestně vystřelit třeba na vlastního šéfa. Princip paintballu totiž spočívá právě ve snaze zasáhnout „protivníka“...  celý článek

Češi se chlubí, jak jedí zdravě. Pak si dají řízek nebo guláš se šesti

14.7.2014  0:00
Chceme jíst zdravěji, ale nakonec si v restauraci dáme smažený řízek nebo svíčkovou. Vyplývá to z průzkumu mezi tisícovkou uživatelů stravenek společnosti Cheque Dejeuner. Hlavně ženy tvrdily,...  celý článek

Kluci, kteří chtějí umět bojovat, dobrovolně podstupují vojnu

12.7.2014  0:00
„Chce někdo domů?“ ptá se instruktor při nástupu. „Klidně zavoláme taxi, a to vás odveze k mamince. Chce někdo? Ne? Děkuji.“ Devatenáct kluků právě v branném táboře v Žítkové zažilo zhruba...  celý článek

Dětem lze jednoduše a bezpečně proměnit schody v domě na klouzačku

11.7.2014  0:00
Které dítě by odolalo skluzavce, po které lze sjet z patra do přízemí? Tak alespoň uvažovala mladá designérka Trisha Clevelandová z Minneapolisu, když se rozhodla přijít s nápadem, jak proměnit...  celý článek

Rostlina je cítící bytost, zjistili vědci. Dokáže se bránit snědení

10.7.2014  0:00
Rostliny „slyší“, když je někdo jí, a reagují defenzivně. Lidé, kteří se uchylují k vegetariánství jen kvůli ochraně zvířat, by měli vědět, že rostliny zase tak až neživé a necitlivé nejsou....  celý článek

Lahev jako živá. I když je namalovaná, máte pocit, že ji můžete vypít

10.7.2014  0:00
Na počátku je prázdný list papíru, ze kterého se vám před očima doslova vyloupne objekt, který vaše oko odmítá přijmout pouze jako namalovaný. Tyto hyperrealistické ilustrace běžných věcí...  celý článek

VIDEO: Šéfkuchař zaskočil hosty tatarákem z řepy, šodem místo svíčkové

4.7.2014  0:00
Vypadalo to jako ve špatném snu. Hosté v restauraci si objednali normální jídlo a dostali pokrm, který identicky vypadal, ale chutnal úplně jinak. To vše dokáže molekulární kuchyně.  celý článek

Největší chyby při svícení: různé zdroje, jejich tvary i barvy

3.7.2014  0:00
Češi se ještě stále neadaptovali na nové světelné zdroje, které po roce 2012 nahradily klasické žárovky a v našich domácnostech se usazují stále více. Vybíráme jen podle ceny a podle největšího...  celý článek

Na šampionátu nealko koktejlů vyhrál drink z jablek, bezu a rebarbory

30.6.2014  12:36
Na červnové soutěži Mattoni Grand Drink, jejíž vítěz si odnáší i titul mistra světa v míchání nealkoholických koktejlů, porotce nejvíce zaujala estonská barmanka Krista Meri. Pro drink Green...  celý článek

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

29.6.2014  0:00
Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás mohou naučit v kurzu vaření Chefparade, prohlubovat své znalosti pak můžete ochutnáváním v...  celý článek

Mezi nejlepšími restauracemi už nedominuje jen Praha, Morava dotahuje

27.6.2014  0:00
V prestižní soutěži Top restaurace se na první příčce umístila pražská Le terroir. Vysoko se letos dostaly i moravské restaurace.  celý článek

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

22.6.2014  0:00
Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na pečeném kolenu, marinovaných křidýlkách nebo pizze? V podání obzvláště dobře naladěného Šéfa je...  celý článek

Na Ladronce projde věda žaludkem. Ochutnáte kobylky i jahodový kaviár

20.6.2014  1:01
Vědecký festival, kde poodkryjete roušku nejrůznějších gastronomických tajemství a na své si přijdou i vaše chuťové buňky, připravila již podruhé Přírodovědecká fakulta UK v Praze. Tentokrát na...  celý článek

Někteří televizní kuchaři popírají hygienu. Nosí zakázané prsteny

19.6.2014  0:00
Proč má při vaření na ruce prstýnek, připadá mi to nehygienické, napsala nám do redakce čtenářka Lenka. Jak to je v praxi? Vždyť řada z nás přece také doma při vaření nesundává snubní prsten.  celý článek

Kotlů na biomasu se loni prodalo více než kotlů na uhlí

18.6.2014  0:00
Vytápěcí návyky českých domácností se mění. Od uhlí se obracejí k čistějšímu dřevu nebo dřevěným peletám a briketám. Dokládá to průzkum Klastru Česká peleta, který hodnotil nákupy více než 100...  celý článek

Chodíte jako slon v paneláku? Vyzkoušejte podložku pod koberec

16.6.2014  0:00
Podložky pod celoplošné koberce u nás nemají příliš velkou tradici, ale mohly by se hodit tam, kde je potřeba zlepšit izolace. Tepelné i protihlukové.  celý článek

Pohlreich griluje i listové těsto a namíchá omáčku co dvůr dal

15.6.2014  0:00
Pikantní jižanské kuřátko se salátem z avokáda, vepřová panenka s láskou zabalená do anglické slaniny, navíc s fajnovou omáčkou z domácí majonézy. Pak ještě "čučuka" z listového těsta plněná...  celý článek

Knížka o grilování od DJ BBQ je vodvaz. Objevil ho Jamie Oliver

12.6.2014  0:00
Jestli je někdo symbolem všeho, co znamená grilovačka, tak je to Christian Stevenson, pro kterého je grilování celý život. Tak trošku alternativní týpek, šílený a okouzlující chlapík, který...  celý článek

Jídlo je přežitek, můj nápoj ho v budoucnu nahradí, tvrdí vynálezce

10.6.2014  0:00
Čech Jakub Krejčík tvrdí, že jeho nápoj Mana nahradí většinu potravin. Svůj vynález zkouší na sobě a zatím neumřel, naopak tvrdí, že se cítí líp. Na vývoj bude vybírat prostředky na stránce...  celý článek

Pohlreich ugriloval prima maso. Jenže obyčejný smrtelník ho nesežene

8.6.2014  0:00
Zdeněk Pohlreich vaří ve čtvrtém díle své grilovací show pro dobrovolné hasiče. A protože jsou to tvrdí hoši, vypustil sladké dezertíky a výrazně se orientoval na maso. Ale také ukáže, jak lze...  celý článek

Kde narazíte na hledače s detektorem, tam může být válečný poklad

6.6.2014  0:00
Volný čas tráví v přírodě hodinami rozvážné chůze a nasloucháním detektorům. Novodobí lovci pokladů, tedy detektoráři neboli mrcasníci, jsou velmi pestrou skupinou nadšenců. Patří mezi ně znalci...  celý článek

Při pití drinku se vidíte "navždy mladý". V nejlepším baru na světě

6.6.2014  0:00
Koktejl Forever Young, tedy "navždy mladý", má připomínat román Oscara Wildea Obraz Doriana Graye. Namíchají vám ho v baru Artesian v londýnském hotelu The Langham, který vyhrál prestižní cenu...  celý článek

Zkusili jsme lokální donášku jídla. Má tisíce příznivců, přesto končí

5.6.2014  2:00
Když jsem v půlce května na stránkách Vaříme.cz objednávala suroviny ke třem receptům od šéfkuchaře Romana Dolejše, nenapadlo by mě, že tvůrci tento projekt za dva týdny odpískají. Inovativní...  celý článek

Nové terasové terče si poradí s křivým povrchem. Mají pohyblivé klouby

4.6.2014  0:00
Na popraskaný balkon nemusí platit sbíječka. Daleko jednodušší a čistší je opravit ho pomocí terčového systému, kdy starou dlažbu neodstraníte a novou položíte na terče.  celý článek

OBRAZEM: Moderní vanu si usadí každý sám. Postup krok za krokem

2.6.2014  0:00
Moderní vany jsou jako skládačky. Kdo ji nechce obezdívat, může použít obkladové panely. Vany jsou navíc připravené na kutily, umožní lehce ji usadit i připojit.  celý článek

Jsem alchymista, tvrdí Pohlreich a připraví karibské vepřové koleno

1.6.2014  0:00
Pohlreich se pouští do exotiky a připraví několik jídel z karibské oblasti. V praxi to znamená, že využije mořské potvory, ananas, med, chilli koření i tuny čerstvého koriandru.  celý článek

Recept na domácí "nutelu" z nejkrásnější kuchařky na světě

31.5.2014  0:00
Nad nutelou z obchodu vyřkla Denisa Bartošová, autorka nepřehlédnutelné knížky Láska prochází kuchyní, jasný ortel: Ne. Z prostého důvodu, kvůli přidaným "éčkům". Jenže zakažte dětem něco, co...  celý článek

Bílá vana usnadní opravy prasklin ve sklepě, samospasitelná však není

27.5.2014  0:00
Podsklepení domu přináší vyšší náklady na stavbu a komplikovanější technické řešení. Jenže jsou situace, kdy to bez sklepa nejde. V dlouhodobém horizontu se ukazuje jako výhodnější použít místo...  celý článek

Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri

25.5.2014  0:00
Zdeněk Pohlreich boří mýty o tom, že doma vyrobit demi glace je neskutečně pracné. Tím spíš, že ho vystřihne jen tak mezi řečí na grilu, což by jen tak někoho nenapadlo. A grilovat jahody jako...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.