Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Připravte si pomerančový likér, originální dámskou „živou vodu“

26.3.2015  0:00
I když je tu už jaro, večery jsou ještě stále chladné. Ideální čas vychutnat si něco trochu ostřejšího. Zkuste si vyrobit domácí pomerančový likér. Příprava je překvapivě jednoduchá. Vyjde z...  celý článek

Preppeři nečekají na konec civilizace. Oni už mají plán, jak přežít

25.3.2015  0:00
Preppeři se nebojí konce světa podle dávných kalendářů a předpovědí středověkých mudrců. Bojí se věcí, které si můžeme přivodit my sami a celá naše civilizace. A těch, které nemůžeme ovlivnit....  celý článek

Odpad z krevet je poklad. Pohlreich prozradil recept na skvělý vývar

22.3.2015  0:00
Zapomeňte na „slunce, seno, jahody přístup“, mořské plody si zamilujete, říká Pohlreich o kalamárech, krevetách, slávkách nebo italských mušlích vongole. Na vaření jsou mořské plody to...  celý článek

Italové odborníci na kávu? To je jen jejich zbožné přání, tvrdí barista

20.3.2015  0:00
Barista Michal Křižka rád bourá některé z mýtů, které se v nás zahnízdily. Například že káva má být hořká, že nejlíp kávě rozumí Italové nebo že z domácího kávovaru na přípravu espressa za 15–20...  celý článek

Pozor na pojišťovnu i klíč. Pět rad k vložce zámku, aby vás nevypekla

19.3.2015  0:00
Je to sice malý kousek kovu, ale z hlediska zabezpečení vašeho domova a majetku ten nejdůležitější, takže není radno jej podceňovat. Tady je pět praktických tipů, na co si dát pozor, aby vás...  celý článek

VIDEO: Je čas přesadit orchideje. Starat se o ně lze jako o pokojovky

16.3.2015  9:00
Dříve nedostupné a exotické orchideje u nás nacházejí řadu obdivovatelů a stále více domácností se je snaží i pěstovat. Není divu, když je dnes koupíte i v supermarketu. Jenže jak se o ně...  celý článek

Rýži dejte spát na dvě hodiny do pelíšku a máte hotovo, radí Pohlreich

15.3.2015  0:00
Rýžový pilaf není v podstatě nic jiného než ochucená rýže, přesto to může být jídlo chutnající božsky. Záleží jen na vás, jakým kořením, zeleninou, bylinkami či masem ho vylepšíte. A uvařit se...  celý článek

Česko má nového Biba, restauraci, kde se výborně najíte za dobrou cenu

13.3.2015  12:05
Nálepkou z produkce michelinského průvodce se nově může pochlubit restaurace Na Kopci v Praze. Restaurace, o níž se mezi pražskou kuchařskou elitou šušká, že už by si to opravdu zasloužila.  celý článek

Super sprej odpudí všechny nečistoty. Doba neuklízení se blíží

13.3.2015  0:00
Do dvou let by se na pultech měl obnovit nový materiál, který vyvinuli chemici z University College v Londýně. Po letech bádání vyvinuli látku z nanočástic oxidu titaničitého, která absolutně...  celý článek

UKÁZKA: Udělejte si tu nejhustší cibulačku, zapečte ji jako na Sardinii

12.3.2015  0:00
Vepřové ragú, bramborový chléb, zaječí paštika nebo poctivá slepičí polévka. Recepty, které byste si s italskou kuchyní sotva spojili, najdete v knize Kuchařka z ostrova Sardinie. Místní...  celý článek

Ossobuco je návod, jak z levné kližky vykouzlit gurmánský svátek

8.3.2015  0:00
Zdeněk Pohlreich opět vyučuje. Nejnovější díl jeho pořadu Teď vaří šéf! je o zpracování telecího masa. Snaží se vybírat části, které nejsou tak drahé a je možné je připravit tak, že si pochutná...  celý článek

Vaření sous-vide na doma tak, aby vás náklady na techniku nezruinovaly

5.3.2015  0:00
Kolem technologie sous-vide se v poslední době dělá humbuk a věda. Jistě, maso upravené touto metodou je výborné. Ale za touto mediální bublinou stojí hlavně možnost restaurace ekonomičtěji...  celý článek

Zavšivené věci dejte na den na suché místo a je pokoj, říká entomolog

4.3.2015  0:00
Ze zavšivených hlaviček šílí rodiče, školky i školy. Existuje-li v Čechách rodič, který ještě u svého dítěte neřešil výskyt vší, pak má buď neuvěřitelnou kliku, nebo své děti zřejmě pravidelně...  celý článek

Chaty proti zlodějům pomohou ohlídat varovné SMS

27.2.2015  0:00
Vlastníci chat a chalup nyní mají novou zbraň pro boj se zloději. Díky notifikačním SMS mohou být včas upozorněni na výskyt zlodějů v blízkosti rekreačních objektů.  celý článek

UKÁZKA: Kysané zelí může být životní styl, ukazuje kuchařka o kvašení

26.2.2015  0:00
Sandor Katz zaujme svým hustým knírem, ale i životním příběhem a přístupem ke společnosti a vaření. Propaguje totiž domácí soběstačnost a fermentaci, tedy úpravu potravin kvašením. K němu se...  celý článek

Škvarkové placky jako od babičky upečete naprosto s přehledem

24.2.2015  0:00
Chvíli zapomeňte na hubnutí a odtučňovací kúry a projednou si zahřešte s úžasně křehkým škvarkovým pečivem. Možná vám tato lahůdka připomene časy dětství a vůni škvarkových placek, jaké s...  celý článek

Nový britský hit: papiňák do mikrovlnky uvaří dvacetkrát rychleji

23.2.2015  0:00
V Británii se začal prodávat hrnec, který spojuje rychlost vaření v tlakovém hrnci s úsporou času při použití mikrovln. Brambory uvaří za pět minut, mražený hrášek za dvě.  celý článek

Jak velký zásobník na teplou vodu koupit a na jakou teplotu ho nahřát

20.2.2015  0:00
Jak velký zásobník na teplou vodu budu potřebovat do bytu a jak s ním mám pracovat, abych zbytečně neohříval vodu, kterou pak nevyužiji? ptá se čtenář.  celý článek

Jak krmit psa. Můžete mu dělat kuchařku, volit BARF či sypat granule

19.2.2015  0:00
Jediné správné krmení chlupatého společníka neexistuje. Jednoznačně ale platí, že kdykoliv se rozhodnete pro změnu druhu krmení, vždy je třeba postupný přechod. Náhlé změny mohou psovi způsobit...  celý článek

Vyklízíte z mrazáku zbytky z loňského léta? Pečený čaj vás nadchne

18.2.2015  0:00
Jaro se blíží, loňské zásoby ovoce v mrazáku se tenčí a je skoro na čase udělat v něm místo. Třeba na čerstvé jarní bylinky jako jsou medvědí česnek nebo první kopřivy.   celý článek

PORADNA: Jak jednoduše zredukovat počet klíčů, které nosíte po kapsách

16.2.2015  0:00
Už mě nebaví nosit půl kila těžké klíče, které mi jen trhají kalhoty. Mohu si z nich nechat udělat jeden společný klíč? ptá se čtenář. Můžete, ale tak dokonale to nepůjde, museli byste mít velké...  celý článek

VIDEO: Jako kluk dostal rybičku, teď má stěny ověšené sbírkou nožů

16.2.2015  0:00
Zdeněk Fryštácký ze Zlínska byl celý život strojařem. Nyní, v 78 letech, má sbírku složenou z 240 nožů. Některé dostal, některé si dokonce vyrobil sám.  celý článek

Pastýřský koláč měl být jídlo ze zbytků, teď je z něj superpochoutka

12.2.2015  0:00
Shepherds pie je směs mletého masa zapečená v troubě s bramborovou kaší. Původní anglický a irský recept ctil zákon spotřebovávání zbytků z kuchyně, v dnešním moderním pojetí se však připravuje...  celý článek

Růžová a fialová vytlačují červenou. I když rudé růže budou in na věky

12.2.2015  0:00
Ať se nám to líbí, nebo ne, tak 14. únor mnohé do květinářství nažene, i kdyby květiny po zbytek roku nekoupili. Můžete sáhnout po rudých nebo bílých růžích, těmi nikdy nic nezkazíte. Ale můžete...  celý článek

Nepečený dort ze sušenek snadno zvládnete, čerstvé mango mu dodá šťávu

11.2.2015  0:00
Čerstvé mango není žádná vzácnost, ale natrefit na správně zralé bývá problém. Nicméně není nic jednoduššího, než ho nechat dozrát při pokojové teplotě zabalené v novinovém papíru, jen ho...  celý článek

Slováci jsou větší kutilové než Češi, podle průzkumu je to pro ně zábava

10.2.2015  0:00
Jsou přibližně stejně nadšení kutilové, nicméně podle výsledků průzkumu mají Slováci zlatější ručičky než Češi. Jsou kreativní a u nářadí preferují značkovou kvalitu.  celý článek

Čeští kuchaři se vrátili z Lyonu s cenou za nejlepší vepřový chod

5.2.2015  0:00
Radek David společně s kolegou Janem Horkým se vrátili s francouzského Lyonu, kde si ze soutěže International Catering Cup přivezli cenu za nejlepší vepřový chod. Tuto soutěž Radek David miluje....  celý článek

Rozsuďte nás. Vadí pokojovým rostlinám lógr z kávy, nebo nevadí?

3.2.2015  0:00
„Pořídili jsme si s kolegy do kanceláře chytrý přístroj na přípravu espresa. Kuchyňka je od naší kanceláře daleko a někteří kolegové jsou natolik leniví, že odpadní (někdy i teplou) vodu z...  celý článek

Baristou roku se stal Adam Neubauer. V létě pojede závodit do Ameriky

2.2.2015  11:03
Mistrem republiky se v nedělním finále stal už podruhé, prvně v roce 2012. Jako vítěz bude reprezentovat Českou republiku na 2015 World Barista Championship v americkém Seattlu, který se bude...  celý článek

PORADNA: Proč u nás nekoupím levný wi-fi termostat pro ovládání mobilem

2.2.2015  0:00
Chtěl bych ovládat topení v domě pomocí mobilního telefonu, píše čtenář Petr. Klasický programovatelný termostat je mu k ničemu, protože má hodně nepravidelnou pracovní dobu, takže normální...  celý článek

UKÁZKA: Královna marmelád se v cestopise dělí o recepty i životní sílu

1.2.2015  0:10
Marmelády Blanky Milfaitové posbíraly zlaté medaile na světovém mistrovství a zdálo se, že rozjeté podnikání ji uživí do konce života. Výnosného byznysu se ale vzdala a raději vyrazila s rodinou...  celý článek

U vaření přemýšlejte a ušetříte čas i peníze. Domácí strava je základ

30.1.2015  0:00
Poctivé domácí jídlo je přesně to, co vám kdykoliv udělá dobře. Naše prababičky to dobře věděly, my se to znovu učíme. A hlavně bychom to měli naučit svoje děti. Hlavní fór je v tom, že když...  celý článek

Jak dva kluci z kuchyně rozjeli továrnu na čokoládu ze surových bobů

26.1.2015  0:00
První čokoládovna v Čechách, kde přeměňují hrubé surové kakaové boby v hladkou lesklou tabulku poctivé čokolády, vznikla díky setkání dvou mladých kuchařů v kuchyni jedné restaurace. Oba chtěli...  celý článek

VIDEO: Vyzkoušejte zelný list podle zaručeného srbského receptu

24.1.2015  0:00
Na zelný list se řada lidí dívá značně přezíravě, ale despekt není na místě. Pokud se udělá správně, patří toto jednoduché jídlo k vyhlášeným pochoutkám celého jihu Evropy.  celý článek

VIDEO: Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni na festivalu Chef Time Fest

23.1.2015  14:17
Není normální, aby se v jedné kuchyni během jediného večera setkala smetánka českých kuchařů jako při právě probíhajícím gastrofestivalu Chef Time Fest.  celý článek

VIDEO: Co musí udělat kominík, když ho pozvete na roční kontrolu

22.1.2015  0:00
Otrávit se oxidem uhelnatým můžete stejně spolehlivě, když zanedbáte péči o komín nebo údržbu kotle. Podívali jsme se, co by měl kominík udělat, když ho objednáte na roční prohlídku komína.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.