Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Zbyl vám kuba? Nevyhazujte jej, je z něj úžasná česnečka

26.12.2014  0:00
Znáte to, máte velké oči a napečete vánočního kuby dvakrát tolik, než stačí rodina sníst. Den dva se ještě dojídá z lednice, pak polovina lidí zbytek vyhodí, v lepším případě dá slepicím.  celý článek

Ulevte své vánoční popelnici a vytřiďte vše, co jde

25.12.2014  0:00
Vánoční svátky dají popelnicím zabrat. Vždyť jen to, co zbylo po rozbalení dárků, by vydalo na jednu popelnici navíc. Část odpadků ovšem můžete vytřídit. Pokud tedy víte, kam co patří, což není...  celý článek

Sekt nechejte nachladit a ustát, jinak máte místo přípitku přestřelku

24.12.2014  0:00
Otevřít sekt je zdánlivě triviální, ale stejně tento proces provází očekávání. Často se předem neví, jak to dopadne. Aby otevírání proběhlo bez trapasů, poradí sommelier.  celý článek

Krémová rybí polévka s uzeným pstruhem, tuřínem a mandarinkami

23.12.2014  0:14
Rybí odřezky a kořenová zelenina, základ bez kterého se správná vánoční rybí polévka neobejde. Ani jemná krémová, kterou můžete podle šéfkuchaře Ondřeje Korába ještě svátečně vylepšit kousky...  celý článek

Bramborový salát může i pěkně křupat a ani chutí vás nezklame

22.12.2014  0:00
Tak jako Japonci milují cestování, přejímají rádi i jídla jiných, pro ně exotických, kuchyní a přizpůsobují si je obrazu svému. Bramborovému salátu to nijak zvlášť neublížilo, zřejmě toho snese...  celý článek

Nakupte kroupy na vánočního kubu. Lehkou verzi, aby klouzal do krku

21.12.2014  0:21
Vůně orestovaných hříbků, kořenové zeleniny, majoránky a pěna z bílé cibulky. A krémovitá konzistence italského rizota. I takový může být vánoční kuba, který si i přes lehký moderní kabát...  celý článek

Balení dárků si užijte, ať už balíte drobnosti, měkké věci či lahev

20.12.2014  0:12
Při vybalování dárků nemusí být slyšet jen zvuk trhaného papíru, s trochou nadsázky u toho mohou třeba zvonit rolničky nebo šumět motýlí křídla. Natisknout motýla, vystřihnout ho a nalepit buď...  celý článek

Češi o Vánocích svítí o sto šest, spotřebu vánočního osvětlení neřeší

19.12.2014  0:00
Pryč jsou doby, kdy se na Vánoce rozsvěcel jen stromeček. Podle posledního průzkumu mezi 2 300 respondenty se u nás svítí jako o závod. Přitom náklady se při nepřetržitém svícení mohou vyšplhat...  celý článek

VIDEO: Průvodce kurzem těsta na italské těstoviny ve dvou minutách

18.12.2014  0:00
Stručný návod na italské domácí těstoviny zní: na sto gramu semolinové mouky jedno vejce. Jenže tento stručný návod neřekne, jakou konzistenci těsto má mít, jak si poradit se strojkem na nudle,...  celý článek

Kapr nesmrdí, když ho nenecháte půl roku v mrazáku, tvrdí rybář

17.12.2014  0:00
Tradiční výtka vůči českému kaprovi zní, že jeho maso je načichlé rybinou, někdy dokonce zapáchá. Podle Matěje Kováře z rybí sádky v Lahovicích u Prahy to u v sádkách chovaných kaprů ani není...  celý článek

Vánoční úklid nepřehánějte. Postupujte podle toho, kam pustíte tchyni

16.12.2014  0:00
Sepsali jsme deset kroků, jak vygruntovat co nejsnáze, i pár tipů navrch, jak uklidit Ježíškovi těsně před nosem. Zásada zní: postupujte shora dolů a od oken ke dveřím.  celý článek

Vánoční menu pro celiaky. V čem obalit řízek a jak zahustit polévku

16.12.2014  0:00
Nad skladbou štědrovečerní večeře musí víc přemýšlet sto tisíc Čechů, kteří drží bezlepkovou dietu. Při ní se lidé musejí vyhýbat nejen potravinám, které jsou vyrobeny z obilí, ale také těm, do...  celý článek

Zkuste si doma připravit mušle. Třeba jako opravdu sváteční předkrm

15.12.2014  10:14
Smažené mušle svatého Jakuba jsou jednoduché na přípravu a navíc už dnes není problém je koupit mražené. Obalují se v tradičním trojobalu, tedy v mouce, vajíčku a strouhance, podle japonského...  celý článek

Pohlreichův trénink na bramborový salát, to nejtěžší z vánočního vaření

14.12.2014  0:21
„V kuchyni je vždycky nejlepší, ať už vaříte, co vaříte, začínat těma nejtěžšíma věcma na začátku. Dokud máte energii a nemáte chuť s tím praštit,“ radí Zdeněk Pohlreich, když popisuje, jak...  celý článek

Našijte celé rodině pytle na prádlo pro poctivé třídění

12.12.2014  14:12
Řekněte sbohem zrůžovělým tričkům a zaprané bílé. S pomocí jednoduchého látkového pytle na prádlo můžete roztřídit bílé a barevné kousky ještě dřív, než se pustíte do praní. Když bude mít každý...  celý článek

Geniální vychytávka na ztracené vejce. Zkuste houbové ragú s vůní kulajdy

12.12.2014  0:00
V restauraci Babiččina zahrada připravují tuto „kulajdu trochu jinak“ jako předkrm. Ač nejsem příliš velký milovník hub, toto jsem musel zkusit doma uvařit a ihned jsem na žádost rodiny musel...  celý článek

Rybí filet marinujte ve sladkém miso a ve víně a upečte. Je to lahůdka

10.12.2014  0:14
Pečený rybí filet „hamachi no saikyo miso yaki“ se dělá ze žlutoocasé ryby a marinuje se v pastě z kvašených sojových bobů, rýžového vína a sladkého vína na vaření. Je dalším chodem japonského...  celý článek

Do vietnamské tržnice Sapa za levným nákupem. Praktický průvodce

9.12.2014  0:00
Pražská tržnice Sapa je tak trochu záhadné místo. Místní tvoří stát ve státě. Nemají rádi kamery ani fotoaparáty. Jen zvolna se otevírá pro veřejnost.  celý článek

Test svíček: Mastí, špiní, čoudí, ale vašemu zdraví neuškodí

9.12.2014  0:00
MF DNES otestovala 14 svíček nakoupených v běžných obchodních řetězcích a má pro vás dobrou zprávu: jedy nevylučují a můžete si je bez obav dopřát. Některé svíčky však nepříjemně mastí a špiní a...  celý článek

Seznam alergenů je výborný byznys. Hlavně pro kontrolory, říká Pohlreich

8.12.2014  7:44
Od soboty 13. prosince se v restauracích setkáte s revolucí. Podle jídelního lístku byste měli poznat, zda uvařená jídla neobsahují alergeny, na které jste citliví. Podle některých jde však o...  celý článek

VIDEO: Zapečený lilek podle Pohlreicha nás přenese zpět do léta

7.12.2014  0:00
Další díl seriálu Teď vaří šéf! ukáže, jak si poradit se zeleninou a vykouzlit z ní na talíři atraktivní jídlo. Vařit se bude nejen z klasické mrkve, petržele a celeru, ale těšit se můžete i na...  celý článek

Kdo chce trendy Vánoce, zvolí bílou, fialovou nebo přírodní tóny

6.12.2014  0:06
Bílou evokující čerstvě napadlý sníh nic nezkazíte, navíc se dá každý další rok sladit s barvou, která právě „právě letí“. Je to de facto přírodní barva, kterou můžete kombinovat jak se...  celý článek

Hvězdou mezi hosty je restaurace La Finestra. Předvádí steak Rossini

5.12.2014  0:00
Absolutním vítězem ankety Mattoni restaurace roku se stala La Finestra in Cucina. Ocenění získala na základě hodnocení 35 tisíc uživatelů serveru Restu.cz.  celý článek

UKÁZKA: Živí ji domácí kosmetika, úspěšné recepty sepsala do knihy

5.12.2014  0:00
Alena Thomas začala psát blog, když žila se třemi dětmi na chalupě daleko od obchodů a toužila po větší soběstačnosti. Její recepty na domácí prací prášek, balzám na rty, mast na atopický ekzém...  celý článek

Ze skleněných korálků a drátku vykouzlíte zlaté jmelí i stříbrné penízky

4.12.2014  0:14
Kytičky z korálků vyráběly ženy na Jablonecku či Železnobrodsku, kolébce křišťálu a skleněných korálků, již na konci 19. století. Toužíte-li po originálních, vlastnoručně vytvořených dekoracích...  celý článek

Inteligentní dům se musí o sebe postarat a vás chovat jako v bavlnce

4.12.2014  0:00
Inteligentní dům dokáže spřáhnout určité činnosti dohromady, dokáže si nasnímat okolí a podle toho se zařídí. Ušetří nejen energii, ale i čas a dokáže odstranit naše vlastní chyby. Měl by...  celý článek

Paleo není žádná dieta na hubnutí. V podstatě se jen zdravě krmíte

2.12.2014  0:00
Paleodieta je trend, kdy se strávníci snaží vyhýbat průmyslově vyráběným potravinám. Propagují ho i někteří nutriční odborníci, kteří nejsou napojeni na velkovýrobce potravin. Jen každý z nich...  celý článek

Japonec dá do pudinku vejce i kuřecí kůžičky. Sní ho samozřejmě s rýží

1.12.2014  0:14
Japonský vaječný pudink s kuřecím masem neboli chawanmushi není sladkým dezertem ani náhodou. Je slaný a dokonce se do něj přidává i krabí maso. Podle názorného receptu šéfkuchaře Marka Hory,...  celý článek

VIDEO: Konec nudy na talíři. Lyonské brambory jsou jednoduché a rychlé

30.11.2014  0:00
Možná to znáte. Pořád dokola doma opakujeme ty samé přílohy: Brambory vařené, kaše, rýže, těstoviny... Přitom jen tak mimochodem utrousí Zdeněk Pohlreich tip na přílohu, která se bude hodit ke...  celý článek

Vinylovou podlahu sestavíte jako puzzle. Až na pár chybiček je dokonalá

28.11.2014  0:00
PVC už není jen náhražkovou podlahovou krytinou. Hodí se pro všechny, kdo požadují odolnost proti vodě či nechtějí dlažbu nad podlahovým topením. Na druhou stranu jsou tyto podlahy citlivé na...  celý článek

Vánoční perníčky podle drsné rockerky a milovnice minimalismu

28.11.2014  0:00
Perníčky s drsnějším rustikálním vzhledem zdobí Lucie Jadrná ze Stříbrných Hor hlavně bílou a šedou, případně metalickými odstíny. Navíc perníčky maluje hned po upečení, dokud jsou tvrdé. Když...  celý článek

Jak na adventní věnec z proutí. Na Vánoce ho slavnostně oživíte květy

27.11.2014  0:00
Jednoduchý věneček z toho nejobyčejnějšího drobného proutí stačí podle pražské floristky Jarmily Pejpalové přizdobit na období adventu několika větvičkami buxusu a jehličnanu s krátkými...  celý článek

Domácí ekokoloběh. Chováte rybičky, ty produkují hnojivo pro rostliny

27.11.2014  0:00
Zajímavý příklad městské ekofarmy, kterou umístíte například v obýváku, nabízí dvojice nizozemských inženýrů. Milovníci akvaristických rybiček mohou spojit svou zálibu s pěstováním kuchyňských...  celý článek

Osvědčený recept na pivní štrúdl. Potřebovat budete i rozpálený hrnec

26.11.2014  0:00
Poctivé vepřové sádlo, světlé pivo a jablka ze zahrady, to jsou hlavní ingredience klasiky, která nezklame.  celý článek

Otrav oxidem uhelnatým přibývá. Ochrání vás hlásič za tisíc korun

25.11.2014  0:00
Se začínající topnou sezonou začne přibývat otrav oxidem uhelnatým. Ten je nebezpečný už jen proto, že není cítit, a proto otrava přichází bez varování.  celý článek

Karbonová topidla zahřejí infrasaunu nejrovnoměrněji, ale nejpomaleji

24.11.2014  9:48
V infrasaunách najdete tři typy topidel. Keramická jsou nejlevnější, zato nejrychlejší, ale mají z infrasaunových topidel nejvyšší spotřebu proudu. To karbonová jsou nejdražší, zato mají...  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.