Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Škvarkové placky jako od babičky upečete naprosto s přehledem

24.2.2015  0:00
Chvíli zapomeňte na hubnutí a odtučňovací kúry a projednou si zahřešte s úžasně křehkým škvarkovým pečivem. Možná vám tato lahůdka připomene časy dětství a vůni škvarkových placek, jaké s...  celý článek

Nový britský hit: papiňák do mikrovlnky uvaří dvacetkrát rychleji

23.2.2015  0:00
V Británii se začal prodávat hrnec, který spojuje rychlost vaření v tlakovém hrnci s úsporou času při použití mikrovln. Brambory uvaří za pět minut, mražený hrášek za dvě.  celý článek

Jak velký zásobník na teplou vodu koupit a na jakou teplotu ho nahřát

20.2.2015  0:00
Jak velký zásobník na teplou vodu budu potřebovat do bytu a jak s ním mám pracovat, abych zbytečně neohříval vodu, kterou pak nevyužiji? ptá se čtenář.  celý článek

Jak krmit psa. Můžete mu dělat kuchařku, volit BARF či sypat granule

19.2.2015  0:00
Jediné správné krmení chlupatého společníka neexistuje. Jednoznačně ale platí, že kdykoliv se rozhodnete pro změnu druhu krmení, vždy je třeba postupný přechod. Náhlé změny mohou psovi způsobit...  celý článek

Vyklízíte z mrazáku zbytky z loňského léta? Pečený čaj vás nadchne

18.2.2015  0:00
Jaro se blíží, loňské zásoby ovoce v mrazáku se tenčí a je skoro na čase udělat v něm místo. Třeba na čerstvé jarní bylinky jako jsou medvědí česnek nebo první kopřivy.   celý článek

PORADNA: Jak jednoduše zredukovat počet klíčů, které nosíte po kapsách

16.2.2015  0:00
Už mě nebaví nosit půl kila těžké klíče, které mi jen trhají kalhoty. Mohu si z nich nechat udělat jeden společný klíč? ptá se čtenář. Můžete, ale tak dokonale to nepůjde, museli byste mít velké...  celý článek

VIDEO: Jako kluk dostal rybičku, teď má stěny ověšené sbírkou nožů

16.2.2015  0:00
Zdeněk Fryštácký ze Zlínska byl celý život strojařem. Nyní, v 78 letech, má sbírku složenou z 240 nožů. Některé dostal, některé si dokonce vyrobil sám.  celý článek

Pastýřský koláč měl být jídlo ze zbytků, teď je z něj superpochoutka

12.2.2015  0:00
Shepherds pie je směs mletého masa zapečená v troubě s bramborovou kaší. Původní anglický a irský recept ctil zákon spotřebovávání zbytků z kuchyně, v dnešním moderním pojetí se však připravuje...  celý článek

Růžová a fialová vytlačují červenou. I když rudé růže budou in na věky

12.2.2015  0:00
Ať se nám to líbí, nebo ne, tak 14. únor mnohé do květinářství nažene, i kdyby květiny po zbytek roku nekoupili. Můžete sáhnout po rudých nebo bílých růžích, těmi nikdy nic nezkazíte. Ale můžete...  celý článek

Nepečený dort ze sušenek snadno zvládnete, čerstvé mango mu dodá šťávu

11.2.2015  0:00
Čerstvé mango není žádná vzácnost, ale natrefit na správně zralé bývá problém. Nicméně není nic jednoduššího, než ho nechat dozrát při pokojové teplotě zabalené v novinovém papíru, jen ho...  celý článek

Slováci jsou větší kutilové než Češi, podle průzkumu je to pro ně zábava

10.2.2015  0:00
Jsou přibližně stejně nadšení kutilové, nicméně podle výsledků průzkumu mají Slováci zlatější ručičky než Češi. Jsou kreativní a u nářadí preferují značkovou kvalitu.  celý článek

Čeští kuchaři se vrátili z Lyonu s cenou za nejlepší vepřový chod

5.2.2015  0:00
Radek David společně s kolegou Janem Horkým se vrátili s francouzského Lyonu, kde si ze soutěže International Catering Cup přivezli cenu za nejlepší vepřový chod. Tuto soutěž Radek David miluje....  celý článek

Rozsuďte nás. Vadí pokojovým rostlinám lógr z kávy, nebo nevadí?

3.2.2015  0:00
„Pořídili jsme si s kolegy do kanceláře chytrý přístroj na přípravu espresa. Kuchyňka je od naší kanceláře daleko a někteří kolegové jsou natolik leniví, že odpadní (někdy i teplou) vodu z...  celý článek

Baristou roku se stal Adam Neubauer. V létě pojede závodit do Ameriky

2.2.2015  11:03
Mistrem republiky se v nedělním finále stal už podruhé, prvně v roce 2012. Jako vítěz bude reprezentovat Českou republiku na 2015 World Barista Championship v americkém Seattlu, který se bude...  celý článek

PORADNA: Proč u nás nekoupím levný wi-fi termostat pro ovládání mobilem

2.2.2015  0:00
Chtěl bych ovládat topení v domě pomocí mobilního telefonu, píše čtenář Petr. Klasický programovatelný termostat je mu k ničemu, protože má hodně nepravidelnou pracovní dobu, takže normální...  celý článek

UKÁZKA: Královna marmelád se v cestopise dělí o recepty i životní sílu

1.2.2015  0:10
Marmelády Blanky Milfaitové posbíraly zlaté medaile na světovém mistrovství a zdálo se, že rozjeté podnikání ji uživí do konce života. Výnosného byznysu se ale vzdala a raději vyrazila s rodinou...  celý článek

U vaření přemýšlejte a ušetříte čas i peníze. Domácí strava je základ

30.1.2015  0:00
Poctivé domácí jídlo je přesně to, co vám kdykoliv udělá dobře. Naše prababičky to dobře věděly, my se to znovu učíme. A hlavně bychom to měli naučit svoje děti. Hlavní fór je v tom, že když...  celý článek

Jak dva kluci z kuchyně rozjeli továrnu na čokoládu ze surových bobů

26.1.2015  0:00
První čokoládovna v Čechách, kde přeměňují hrubé surové kakaové boby v hladkou lesklou tabulku poctivé čokolády, vznikla díky setkání dvou mladých kuchařů v kuchyni jedné restaurace. Oba chtěli...  celý článek

VIDEO: Vyzkoušejte zelný list podle zaručeného srbského receptu

24.1.2015  0:00
Na zelný list se řada lidí dívá značně přezíravě, ale despekt není na místě. Pokud se udělá správně, patří toto jednoduché jídlo k vyhlášeným pochoutkám celého jihu Evropy.  celý článek

VIDEO: Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni na festivalu Chef Time Fest

23.1.2015  14:17
Není normální, aby se v jedné kuchyni během jediného večera setkala smetánka českých kuchařů jako při právě probíhajícím gastrofestivalu Chef Time Fest.  celý článek

VIDEO: Co musí udělat kominík, když ho pozvete na roční kontrolu

22.1.2015  0:00
Otrávit se oxidem uhelnatým můžete stejně spolehlivě, když zanedbáte péči o komín nebo údržbu kotle. Podívali jsme se, co by měl kominík udělat, když ho objednáte na roční prohlídku komína.  celý článek

Chuť jablek, zázvoru i whiskey. Osvěžující nápoj, který navíc zahřeje

22.1.2015  0:00
Dny ani noci sice nejsou příliš mrazivé, ale i tak si zasloužíme něco dobrého, co nás prohřeje a přitom povzbudí. Citron, zázvor, tymián, jablka a trocha whisky jsou podle barmana Daniela...  celý článek

VIDEO: Sto Japonek vás přesvědčí, že tato pánev je prostě nejlepší

21.1.2015  14:51
Výrobci nepřilnavých povrchů na pánve už nevědí, jak přesvědčit zákazníky, že právě ta jejich pánev bude fungovat nejlíp. Zatím se tyto pánve u nás neprodávají, ale video rozhodně stojí za...  celý článek

Slavné kuchařce od Childové trvalo padesát let, než vyšla. Stojí za to

20.1.2015  0:00
Nejslavnější francouzská kuchařka od Julie Childové vyšla poprvé v roce 1961, ale u nás až v loňském roce. Je (jako ostatně většina kuchařek) drahá. Prolistovali jsme za vás těch 900 nabitých...  celý článek

Zaniklé obce pod Bukovou horou zničily války, epidemie i těžba

19.1.2015  0:00
Zaniklých osad, obcí a měst jsou na celém území České republiky stovky a příčiny jejich zániku jsou rozmanité: války, epidemie, nucená vystěhování. Většinu časem navždy pohltí krajina, ale pod...  celý článek

Češi podceňují zabezpečení svého majetku. A sami o tom vědí

19.1.2015  0:00
Češi mají v zabezpečení bytů a domů velké rezervy. Vědí to, ale většina z nich to podceňuje a neřeší. Největší procento lidí podle studie Stát a občan v prevenci kriminality považuje zabezpečení...  celý článek

Automat pro domácí koktejlové večírky se ovládá telefonem

18.1.2015  0:00
Automat na koktejly dokáže vyrobit jeden nápoj za pět sekund a v paměti jich má 300. Ovládáte ho přes wi-fi domácí síť z telefonní aplikace.  celý článek

Jak uhasit hořící plynovou lahev. Důležité je chlazení

16.1.2015  0:00
Hrozivě vypadal požár v restauraci v hustě osídlené obytné čtvrti čínského města Su-čchien v provincii Ťiang-su. Chytly totiž i plynové lahve v kuchyni restaurace, kde naštěstí v tu chvíli...  celý článek

Zaplatil téměř pět milionů dolarů za cent a čtvrťák z roku 1792

15.1.2015  0:00
O získání unikátního jednocentu, který byl spolu s devíti stejnými kusy pokusně vyražen po založení americké státní mincovny v roce 1792, usiloval Američan Kevin Lipton od roku 1981. Tehdy ho...  celý článek

Bioodpad nově nesmí do popelnice. Založte kompost a můžete i soutěžit

14.1.2015  2:00
Kvalitní přírodní hnojivo je odměnou každému, kdo domácí či zahradní odpad kompostuje. Navíc může svůj kompost přihlásit do soutěže. Od nového roku dokonce vyhláška Ministerstva životního...  celý článek

Upéct cupcake není problém. Teprve ozdobit ho je to pravé umění

14.1.2015  0:00
Představte si sladký korpus se sladkou náplní ozdobený sladkými ozdobami. To je cupcake importovaný k nám z angloamerických končin. Je to malý dortík, který může být uměleckým dílem, když se to...  celý článek

Technici protestují proti kontrolám komínů u plynových kotlů

13.1.2015  0:00
Proč se musí provádět formální revize spalinových cest u kotlů, kde nehrozí žádné riziko požárů a vůbec se neřeší vzrůstající počty otrav oxidem uhelnatým? V Británii se místo komínů kontrolují...  celý článek

Zvládneme v českých školách, co Jamie Oliver v britských?

12.1.2015  0:00
Zmizí z našich škol nezdravé jídlo a tlusté děti? Občanská iniciativa Skutečně zdravá škola, která přišla s konceptem zdravějšího stravování ve školních jídelnách, právě nabízí zapojení do...  celý článek

Deset superpotravin, díky kterým tělu dodáte vše potřebné

5.1.2015  0:05
Superpotraviny tvoří běžnou součást našeho jídelníčku, a přitom jsou účinnější než řada výživových doplňků z lékárny. Jejich síla tkví v tom, že jsou v nich namixované nejen vitaminy či stopové...  celý článek

Smajlíci se nežerou. A když jo, kdykoliv můžete upéct další

1.1.2015  0:00
Před svátky je cukroví devastováno nájezdníky víc než římská říše Hannibalem. Moje maminka používá ještě výstižnější výraz „ jdou na pochmátku“. Z řady domácností se tou dobou ozývá tu řev, tu...  celý článek

Na silvestrovskou kocovinu se připravte raději už den předem

31.12.2014  0:00
Je zbytečné někomu radit, ať nepije, protože mu bude o den později špatně. Stavy kocoviny však lze preventivně zmírnit.  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.