Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Robot s rukama podle šéfkuchařů umí sto jídel. Jen suroviny si nepřipraví

18.11.2016  0:00
Robotické ruce se chovají na kuchyňské lince jako opravdový kuchař. V databázi mají dosud 100 jídel okopírovaných podle postupů skutečných kuchařů. A když uvaří, pak po sobě linku taky uklidí.  celý článek

Česko jako popelnice Evropy? Už se dost změnilo, tvrdí kuchař Roman Vaněk

17.11.2016  0:00
Jeho pořady Peklo na talíři a Jídlo s.r.o. měly na internetu obří sledovanost. Založil Pražský kulinářský institut, vydal několik kuchařek. Díky tomu všemu je Roman Vaněk považován za jednoho z...  celý článek

Vyzkoušeli jsme levný celokovový kuchyňský robot. Až na drobnosti je dobrý

16.11.2016  0:00
Upoutá širokou škálou barev, ale pro praktické použití je důležitější, že má celokovovou konstrukci. Ta slibuje, že by v kuchyni mohl nějakou tu chvíli vydržet. Přesto se nevyhnul několika...  celý článek

Zdravá a návyková snídaně, to může být podle šéfa i bramborová omeleta

14.11.2016  0:14
S mrazivými rány stoupá chuť dát si teplou snídani, než vyrazíme ven do zimy. Tak proč nesáhnout po pánvi, dopředu uvařených bramborách, cibuli a vajíčkách. Co se koření, bylinek a zeleniny...  celý článek

VIDEO: Aby neškrábala nábytek, postavil Rus své kočce tank. Miluje ho

13.11.2016  0:13
Málokoho překvapí, co všechno jsou pro své chlupaté čtyřnohé miláčky majitelé schopni udělat. Mladý inženýr z Novosibirsku si kvůli své kočce nastudoval konstrukci tanku a pustil se do práce.  celý článek

Geniálně jednoduchá dýňová polévka s kachními kroketami. To musíte zkusit

12.11.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde ukazuje na Playtvak.cz, jak lze jednoduše vařit ze sezonních surovin. Přitom vzniknou pokrmy, za které se nemusí stydět žádná dobrá restaurace....  celý článek

Ublíží vínu pobyt v mrazáku? Sommeliér radí, jak ho rychle vychladit

11.11.2016  0:00
Ideální cestou k vychlazení bílého vína na požadovanou teplotu při podávání - a nemusí to být zrovna dnešní svatomartinské - je chladící vinotéka, radí sommeliér. V té na vás vychlazené víno...  celý článek

V zimě opuštěnou chalupu ochrání pojištění i dobré sousedské vztahy

10.11.2016  0:00
Podzim definitivně udeřil, což znamená konec sezony pro všechny chataře a chalupáře. Před příchodem zimy je pak na čase chaty řádně zazimovat a ochránit je před mrazem i náporem sněhu. Kromě...  celý článek

Začíná mrazivé období. Soutěžte s námi, vyhrajte infrasaunu a prohřejte se

9.11.2016  0:00
Infrasauna má nespornou výhodu v tom, že ji můžete mít klidně doma i v menším bytě. Přes chladné zimní období vás může uchránit od nachlazení a její provoz je velmi úsporný.  celý článek

VIDEO: Barista maluje do pěny místo ornamentů obličeje

8.11.2016  0:00
Američan Michael Breach se z obyčejného baristy rychle vypracoval na žádaného umělce, který pracuje v rámci různých promo a reklamních akcí. Místo obvyklých obrázků, jež se malují na kapučíno,...  celý článek

VIDEO: Jak na hustou rajčatovou polévku, radí šéf. Jíšku nepotřebujete

7.11.2016  10:59
Je to teplé, skvěle to voní i chutná a je toho dost. Dalo by se říci o talíři hutné rajčatové polévky, která je ideálním jídlem pro ty, co si chtějí pochutnat a přitom si udržet i s...  celý článek

Co to znamená, když v restauraci nabízejí glazovanou zeleninu

5.11.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvanGarde má rád sezonní kuchyni. Ve svém pořadu na Playtvak.cz připravil kuře s tymiánem, mrkvovým pyré a glazovanou zeleninou.  celý článek

Playtvak rozjíždí vaření se sezonními surovinami. Ukáže, jak pracovat s řepou

2.11.2016  0:00
AvantGarde patří mezi špičkové pražské restaurace. A šéfkuchař Petr Vlásek poradí, jak si upravit opomíjenou červenou řepu, abyste zlomili blok ze školní jídelny. Připraví proto červenou řepu s...  celý článek

Kuřecí prsa s kostí? Z těch uděláte skvělý rychlý oběd i domácí vývar

1.11.2016  0:00
Kuřecí prsní řízky na grilu mohou být fádní záležitostí nebo luxusním zážitkem plným chuti. Záleží na kvalitě přípravy, kterou tomu dáte, časově to vyjde víceméně nastejno. Zkuste to podle...  celý článek

Jak si nechat zarámovat obrázek, aby byl výsledek perfektní

30.10.2016  0:00
Existuje docela hodně způsobů, jak zarámovat obrázek, a každý rámař se řídí vlastní intuicí. Existuje však několik pravidel, která se vyplatí dodržovat.  celý článek

Zkuste Pohlreichův recept na křupavé houbové karbanátky. Stačí i hlíva

25.10.2016  0:00
Chcete-li jíst lehce, zdravě a přitom chutně jako šéf, není důvod se vyhýbat houbám, naopak. A jestli patříte k těm houbařícím šťastlivcům chodícím na místa, kde právě rostou, nebo si koupíte...  celý článek

VIDEO: Zrádný burčák umí s člověkem pěkně zatočit. Jak ho vyrobit doma

22.10.2016  0:00
Burčák je odměnou pro vinaře, který chce ochutnat první plody své práce. Jinak by musel čekat až do svatého Martina (11. 11.), kdy se otevírají mladá vína ze současné úrody. Svůj burčák si může...  celý článek

Majitelé kotlů na tuhá paliva mají na kontrolu už jen dva měsíce

21.10.2016  0:00
Kdo má kotel o příkonu 10 – 300 kW, který slouží jako zdroj tepla pro radiátory topení, musí mít do konce roku hotovou kontrolu zařízení. V podstatě jde o domácí kotle na pevná paliva, které se...  celý článek

Třetina lidí neví, k čemu je důležitý pro krbová kamna přívod vzduchu

19.10.2016  0:00
Třicet procent lidí vidí jen romantickou pohodu u plápolajícího ohně a technické detaily je netrápí, dalších třicet procent tak nějak tuší, že oheň k hoření potřebuje kyslík a radši se přijde...  celý článek

Zkuste batáty jako antidepresivum a zdroj karotenu, radí Pohlreich

17.10.2016  0:17
Na jednoduchá bezmasá jídla má člověk občas srovnatelnou chuť jako jindy na pořádný steak. A kupodivu k nim patří i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Řekli byste do něj, že si občas připraví sladké...  celý článek

První zámky byly dřevěné, používali je už Egypťané a Babyloňané

16.10.2016  0:00
Tradiční český výrobce zámkových vložek slaví 105. výročí od svého založení. Provětral archivy a našel spoustu připomínek po svém zakladateli Aloisu Fáborském, který společně s Františkem Šedou...  celý článek

Naučte se nakládat zelí. Bude v něm víc vitamínů než v tom kupovaném

14.10.2016  0:14
Žádné množství zelí není dost velké na to, jak moc zdravé a dobré je. Jeho nakládání je malý obřad, který nemůže být jednodušší, ale stojí za to se ho naučit.   celý článek

Vývar je ideální lék na podzimní sychravo. Postup podle foodblogerky

13.10.2016  0:00
Veronika Kokešová se stala v roce 2013 a 2014 foodblogerem roku v anketě Křišťálová lupa. A s výrobou vývarů už spojila i své podnikání. Rozhodla se zaplnit díru na trhu a nabízet vývary těm,...  celý článek

Rajčata i blumy zpracuje Pohlreich v kuchyni lehce, svižně a elegantně

11.10.2016  0:16
Udělat si čas na přípravu poctivé snídaně se vyplatí, v tom má šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pravdu. Nehoní vás pak mlsná a nebudete zajídat hlad sladkými tyčinkami nebo planým jídlem. Obložená...  celý článek

V neděli kytaru do ruky, v Karlíně budou hrát všichni Plíhala

5.10.2016  0:10
Do pražského Karlína se v neděli sjedou desítky kytar. Jejich majitelé se už potřetí pokusí překonat rekord v hromadném hraní, který v Česku platí od ústecké Porty v roce 1998. Tentokrát se...  celý článek

Sedm kroků pro přípravu kamen a krbů na sezonu: vyčistit tahy a topeniště

4.10.2016  0:00
Je nejvyšší čas připravit kamna a krby na nadcházející zimní sezonu. Několik měsíců se na ně jen prášilo a sloužily maximálně jako odkládací plocha, teď je však třeba, aby nás opět zahřívaly...  celý článek

Lehký oběd? Stačí sýrový koláč s rajčaty a salát, radí Pohlreich

3.10.2016  0:03
„Takováhle kuchyň není jenom lehká k jídlu, ta je i lehoučká na přípravu. Nastrkáš všechno do jednoho balíčku a pak to jenom vyndáš,“ říká Zdeněk Pohlreich k přípravě ryby v papilotě v dalším...  celý článek

Začíná topná sezona. Prohlédněte okna a radiátory, nalepte fólie

30.9.2016  0:00
Náklady na energie tvoří nemalé výdaje domácností a s nástupem podzimu a začátkem topné sezony rostou. Značné energetické ztráty mají na svědomí okna, kudy uniká nejvíce tepla. Díru do peněženky...  celý článek

Co s tvrdými skrojky parmazánu? Rozpusťte je do omáčky

28.9.2016  0:00
Znáte to. Tak dlouho strouháte z výseče tvrdého sýra, až vám zbude jen kus tvrdého okraje. Někdo doporučuje namočit ho do mléka a potom nastrouhat, ale není to žádná velká radost. Ale jde to i...  celý článek

Čtyři mýty o zabezpečení. Zloději kradou v noci, profíci udělají větší škodu

27.9.2016  0:00
Konec chatařské a chalupářské sezony se blíží a s ním je spojené postupné zazimování a zabezpečení objektů. Průběžné vykrádání rekreačních objektů lze omezit, když si uvědomíte, jak si zloději...  celý článek

Když Pohlreich připravuje snídaňové müssli, potřebuje šlehačkovou lahev

26.9.2016  2:09
„Nemám rád, když se k tělu přistupuje jako k nějakému chrámu, ale spíš jako k zábavnímu parku. A já vám nabídnu pár nových atrakcí,“ říká Zdeněk Pohlreich k receptům z nové řady svého pořadu. Je...  celý článek

Češi nebaží po laboratorně čistém domově, upřednostňují domácí pohodu

26.9.2016  0:00
Na otázky ohledně vztahu Čechů k pořádku a úklidu se snažil odpovědět průzkum, který proběhl v první polovině září. Zjistil, že skoro polovina respondentů úklid neřeší. Spíše se jen aktuálně...  celý článek

Grilovací sezona končí. Završte ji perfektním mřížkovaným steakem

24.9.2016  0:00
Babí léto je nejlepší čas, kdy se důstojně rozloučit s grilovací sezonou. Proto jsme pro vás připravili detailní návod, jak připravit pořádný kus masa.  celý článek

Když je to čerstvý, je zdravý vepřový i ryby, říká štíhlejší Pohlreich

22.9.2016  0:09
Zdeněk Pohlreich a racionální kuchyně? Jde to, i když si tento pojem známý šéfkuchař samozřejmě vykládá po svém. Nadále používá máslo či smetanu, dá si moučník i víno a nebrání se ničemu, co má...  celý článek

Když kuchyňská dvířka nelícují, jak mají. Triky, jak to opravit

16.9.2016  0:00
Když máte pocit, že kuchyňská dvířka už nelícují, jako když byla nová, nevadí. Stačí vzít křížový šroubovák a během pár minut bude kuchyň zase jako nová. Přečtěte si, jak na to.  celý článek

Pohrajte si s ohněm a ledem. Dejte si drink inspirovaný Hrou o trůny

15.9.2016  0:09
Píseň ledu a ohně, šestidílná sága George R. R. Martina, má fanoušky i mezi barmany. Stejnojmenný originální hořící koktejl je opravdu efektní záležitost.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.