Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Masové jednohubky z kuřecích křídel. Podle Pohlreicha na party ideální

16.4.2016  0:04
Jak pohostit přátele, abyste je opravdu nadchli a přitom vás to nezruinovalo? Tady je každá rada drahá. Zkuste třeba Pohlreichova lízátka z kuřecích křídel, sám je vidí jako ideální jednohubky k...  celý článek

Domácí vařiči piva začali sbírat recepty na velkou pivní kuchařku

14.4.2016  0:00
Skupina domácích vařičů piva se rozhodla shromáždit dostupné a vyzkoušené recepty na domácí vaření piva. Chtěli by usnadnit pokusy začátečníkům, pro které je pokus uvařit si doma pivo stejným...  celý článek

Flatbread je taková vylepšená chlebová placka. Podle šéfa strašně dobrá

8.4.2016  0:26
Masíčko z pečených telecích žebírek a pečená červená řepa zalité křenovou šlehačkou, korunované lístky čerstvé rukoly, to vše na čerstvě pečené chlebové placce. Až uslyšíte Zdeňka Pohlreicha,...  celý článek

Mírná zima zanášela komíny, varují kominíci. A doporučují kontrolu

8.4.2016  0:00
Mírná zima sice ušetřila řadě lidí peníze za vytápění, ale kominíci varují, že komínům nedělá dobře. Nejely totiž na plný výkon a více se zanášejí. Jak často se má komín čistit, upravuje nová...  celý článek

Otevírá se první škola gastronomie. Neučí vařit, ale podnikat

7.4.2016  0:00
Od začátku dubna se rozjel první běh kurzů, které mohou naučit zájemce o podnikání v gastronomii, jak fungovat a neprodělat kalhoty. A ujistit se, zda je jejich myšlenka tak nosná, že má vůbec...  celý článek

Nový český elektromotorický zámek se jednoduše vymění za původní vložku

5.4.2016  11:30
Ovládání zámku mobilem není novinka, ale většinou bývá doménou internetových platforem pro crowdfundingové financování projektů. Česká značka FAB však přináší hotové řešení, kdy jen místo...  celý článek

Když chlap v kuchyni řekne ne, znamená to ne, chválí si úspěšná kuchařka

4.4.2016  0:00
Profesionálním kuchyním vládnou kluci. Potkat tam kuchařku je asi tak běžné jako najít na procházce v lese lanýže. Avšak kuchaři shodně tvrdí, že mít v kuchyni kolegyni je fajn. Podobně vidí...  celý článek

Orgie pro masožrouty: paštika s telecím masem podle Pohlreicha

1.4.2016  0:04
Důvod, proč je v telecí paštice jen zhruba třetina telecího masa a zbytek se dělí mezi vepřový bok, vepřovou plec a kuřecí jatýrka, je prostý. „Nejde o žádný podvod, bez přídavku tuku z tučného...  celý článek

VIDEO: Saunové rituály lákají nadšence do Prahy na mistrovství republiky

1.4.2016  0:00
Zážitkové saunování, ceremoniály a rituály. Ne jen „obyčejné“ zvyšování obranyschopnosti organismu proti nemocem. Kdo považuje saunu za vyšší umění, užije si ho na nadcházejícím mistrovství...  celý článek

Odborník: Halogenovým žárovkám zbývají dva roky, úsporné umřou samy

31.3.2016  0:00
Halogenovým žárovkám zbývají ještě něco přes dva roky, dokud jejich výrobu nezakáže Evropská komise. Ale do té doby zřejmě trh plně ovládnou LED svítidla. A úsporky, které celý proces...  celý článek

VIDEO: Plněné smrže s pastou, lahodné jarní houby podle Pohlreicha

25.3.2016  0:03
Dejte si kvalitní těstoviny s trochou plněných jarních smržů a křehkým zeleným chřestem, lehce posypané strouhaným parmazánem, a musíte uznat, že jaro je úžasné. A stejně jako opravdu dobrá,...  celý článek

Hezký český kus nábytku pro žížaly, co zpracují zbytky z kuchyně

24.3.2016  0:03
Lidé na něj koukají různě. Někdo si neumí představit, že by měl mít přímo v bytě rozkládající se organické zbytky z kuchyně, navíc prolezlé žížalami. Minulý týden přitom vermikompostér tvářící...  celý článek

Tajný tip, jak upravit česnek, aby tolik nepálil, se jmenuje citron

24.3.2016  0:00
Aby začal česnek pálit a čpět, musí u něj dojít k porušení jednotlivých buněk. Platí také, že čím víc se jich poruší, tím víc je česnek pálivý. Z čehož vyplývá, že způsobem kuchyňské úpravy lze...  celý článek

Jaro oslavte živým věncem, vydrží měsíc, zapomeňte na řezané květiny

23.3.2016  0:03, aktualizováno  15:52
Živý velikonoční věnec není žádná věda, přitom vám domů spolehlivě vnese jarní atmosféru a radost může dělat i po svátcích. Řezané květiny by tak dlouho nevydržely, ty hrnkové naopak můžete po...  celý článek

Pohlreich: Být za sprosťáka mě baví, pracuji přece v dělnické profesi

19.3.2016  12:08, aktualizováno  21.3 9:59
Profesionalita v gastronomii se pozná podle toho, že je restaurace schopná podávat konzistentní výsledky po celou dobu. Podle Zdeňka Pohlreicha to v českých podnicích bohužel nebývá vždy...  celý článek

VIDEO: Pohlreichovu jarní nádivku s kopřivami na talíři nenecháte

19.3.2016  0:19
Upřímně? Skutečně dobrou nádivku aby pohledal, nemálo z nás ji pamatuje ze školní jídelny jako beztvarou hmotu nijaké chuti lepící se na patro. Přitom to může být lahůdka nasáklá výpekem...  celý článek

OBRAZEM: Jak se vaří v českých michelinských restauracích

16.3.2016  0:00
Tak už v Česku máme tři michelinské hvězdy. K Alcronu a La Degustation přibyl nováček v podobě restaurace Field Radka Kašpárka. Každý podnik je jiný, má jinou klientelu, jiný styl vaření, jiný...  celý článek

Kuře využijte i na jarní roládu, skvělá bude s medvědím česnekem

14.3.2016  9:03
Z poměrně fádního kuřecího masa dokáže chuťově výrazná náplň docela jednoduše vykouzlit opravdovou lahůdku. Zkuste roládu se sušenou šunkou, dvěma druhy sýra a sterilovanou kapií. A na...  celý článek

Kudy rádi chodí zloději? Do domu přes zahradu, do bytu balkonem

14.3.2016  0:00
Osmdesát procent lupičů se do bytu nebo domu dostává během dne. Nejčastěji se do bytu dostávají přes balkon, do domu vstupními dveřmi. Sousedů se zloději nebojí, volí zadní balkonové dveře nebo...  celý článek

Začněte s výzdobou na velikonoční svátky a vneste si jaro domů

11.3.2016  0:11
V jednoduchosti je krása, takže i na velikonoční dekorace stačí jen trocha citu pro krásu a detail a k tomu nějaký vtipný nápad. Třeba na netradiční využití velikonočních vykrajovátek. I na...  celý článek

Pohlreich by chtěl halušky víc sexy, narazí na slovenské dubové palice

9.3.2016  0:21
Je to asi poprvé, co o šéfovi někdo řekne, že se v jídle rýpe vidličkou jako nesmělá kočka. Těžkou kuchyni, ve které sice figurují domácí suroviny, ovšem v kombinaci se spoustou sádla a mouky...  celý článek

PORADNA: Co dělat, když se při vrtání strefím do spáry mezi cihly

3.3.2016  0:00
Stává se to často. Potřebujete vyvrtat otvor pro hmoždinku a místo do cihly se strefíte do spáry. Když se pak pokusíte do hmoždinky zašroubovat vrut, začne se protáčet a nezbývá, než najít pro...  celý článek

Pohlreich v hospodě, která žere jako ponorka a vydělává jako šlapadlo

2.3.2016  0:00
Havířov se může pochlubit úžasným unikátem. Je městem, které provozuje vlastní restauraci na zámku, pod taktovkou jednoho zastupitele z KSČM a druhého z ANO.   celý článek

Hamburská radnice zakázala používat kávu v kapslích a balené nápoje

29.2.2016  0:00
V Hamburku se rozhodli potírat vše, co zavání zanášením planety zbytečnými odpady a poškozováním přírody. Radnice proto ve svých budovách zakázala fasovat kávu z kapslí, zrušila nabídku automatů...  celý článek

Pohlreicha pozvali umělci z AVU. V kuchyni vařil designér v montérkách

24.2.2016  0:00
„Ano, šéfe! To je ten pořad, co se na něj dívají chlapi s lahváčem?“ přivítá Zdeňka Pohlreicha student v pozici číšníka hospody s jídelnou, kterou provozují na pražské Akademii výtvarných umění....  celý článek

Kamerový systém na zloděje zakřičí, ještě než začne loupit. Raději uteče

23.2.2016  0:00
Co není přibité k zemi, to se ukradne. Nový kamerový systém chrání tak, že po vniknutí na pozemek uvidí hlídač u pultu ochrany narušení na pozemku a okřikne zloděje. Podle zkušeností ze...  celý článek

Chlebové kůrky proměňují v Londýně v pivo a ještě na tom vydělají

22.2.2016  0:16
V Londýně rozjeli v rámci boje proti plýtvání jídlem koncept, který by mohl inspirovat i české pivovarníky či pivaře. Čerstvý chléb, který se neprodá, tu svezou do pivovaru, kde ho podle...  celý článek

Nejlepší zdroj bílkovin, aminokyselin, železa? Quinoa, poklad Inků

19.2.2016  0:19, aktualizováno  13:48
„Matka zrno“ zní doslovný překlad výrazu quinoa v jazyce Inků. S příchodem Evropanů ale tuto plodinu nahradily obiloviny a její pěstování se dochovalo pouze v odlehlých hornatých oblastech Jižní...  celý článek

Když žereš, tak se vzděláváš a investuješ, radí Pohlreich v Teplicích

17.2.2016  0:02, aktualizováno  17:20
Pokud se Teplicím říkalo Malá Paříž, tak to podle Pohlreicha - který se právě sem vydal zachraňovat další restaurační zařízení - už muselo být hodně dávno. Což neznamená, že Městským sálům...  celý článek

Vše o bramborách: jak je vybrat, skladovat, uvařit i opékat

12.2.2016  0:00
Uvařit či jinak připravit brambory zvládne asi úplně každý, občas jsou však v kuchyni docela záludné a nechovají se úplně podle našich představ. Ovšem stejně jako všude i při vaření stačí znát...  celý článek

VIDEO: Barman vzdal hold módním i více než stoletým koktejlům

11.2.2016  0:00
Půvabný barmanský průřez stoletím od roku 1915 do roku 2015 připravil Američan, který má s tradičními míchanými drinky denně co do činění.   celý článek

Pohlreich žasne nad tristní wellness kuchyní pro důchodce ve Hnačově

10.2.2016  0:00
Takzvané wellness pobyty pro seniorskou klientelu nabízejí v Hnačově, kam byste dojeli cestou z Klatov do Horažďovic. Počet strávníků restaurace rodinného podniku se v podstatě rovná počtu...  celý článek

Naučte se škvařit škvarky, základ poctivé kuchyně z vepřového sádla

8.2.2016  0:02
Během chvilky připravíte skvělou škvarkovou pomazánku, za půl hodiny bramborové placky. Kde vzít domácí sádlo a škvarky, když nemáte tu správnou babičku? No přece doma.  celý článek

Motorest, kde je majitelka v depresi, kuchař rapl a na dohled hora Říp

3.2.2016  0:16
O motorestu Tereza si někteří místní přistěhovalci údajně mysleli, že je to nevěstinec, a ti, kdo přece jen riskli posezení, odcházeli načichlí kouřem. Majitelka to roky neřešila, bála se svého...  celý článek

Nadšenci vrací Krumlovu historické granátníky. Uniforma stojí 50 tisíc

2.2.2016  0:02
Bývala to poslední osobní hradní stráž v Československu a Evropě, než v březnu 1948 o Schwarzenberskou granátnickou gardu Český Krumlov přišel. Tradici pochodování s vysokými medvědicemi na...  celý článek

Pracují 16 hodin denně, michelinskou hvězdu získali už za rok

1.2.2016  0:00
Mladý kuchař Filip Šulc se pustil do průzkumu michelinských restaurací. Zajímá ho, jak to v nich funguje. Proto si v nich domlouvá stáže a my se s vámi jeho prostřednictvím můžeme o čerstvé...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.