Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

29.6.2014  0:00
Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás mohou naučit v kurzu vaření Chefparade, prohlubovat své znalosti pak můžete ochutnáváním v...  celý článek

Mezi nejlepšími restauracemi už nedominuje jen Praha, Morava dotahuje

27.6.2014  0:00
V prestižní soutěži Top restaurace se na první příčce umístila pražská Le terroir. Vysoko se letos dostaly i moravské restaurace.  celý článek

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

22.6.2014  0:00
Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na pečeném kolenu, marinovaných křidýlkách nebo pizze? V podání obzvláště dobře naladěného Šéfa je...  celý článek

Na Ladronce projde věda žaludkem. Ochutnáte kobylky i jahodový kaviár

20.6.2014  1:01
Vědecký festival, kde poodkryjete roušku nejrůznějších gastronomických tajemství a na své si přijdou i vaše chuťové buňky, připravila již podruhé Přírodovědecká fakulta UK v Praze. Tentokrát na...  celý článek

Někteří televizní kuchaři popírají hygienu. Nosí zakázané prsteny

19.6.2014  0:00
Proč má při vaření na ruce prstýnek, připadá mi to nehygienické, napsala nám do redakce čtenářka Lenka. Jak to je v praxi? Vždyť řada z nás přece také doma při vaření nesundává snubní prsten.  celý článek

Kotlů na biomasu se loni prodalo více než kotlů na uhlí

18.6.2014  0:00
Vytápěcí návyky českých domácností se mění. Od uhlí se obracejí k čistějšímu dřevu nebo dřevěným peletám a briketám. Dokládá to průzkum Klastru Česká peleta, který hodnotil nákupy více než 100...  celý článek

Chodíte jako slon v paneláku? Vyzkoušejte podložku pod koberec

16.6.2014  0:00
Podložky pod celoplošné koberce u nás nemají příliš velkou tradici, ale mohly by se hodit tam, kde je potřeba zlepšit izolace. Tepelné i protihlukové.  celý článek

Pohlreich griluje i listové těsto a namíchá omáčku co dvůr dal

15.6.2014  0:00
Pikantní jižanské kuřátko se salátem z avokáda, vepřová panenka s láskou zabalená do anglické slaniny, navíc s fajnovou omáčkou z domácí majonézy. Pak ještě "čučuka" z listového těsta plněná...  celý článek

Knížka o grilování od DJ BBQ je vodvaz. Objevil ho Jamie Oliver

12.6.2014  0:00
Jestli je někdo symbolem všeho, co znamená grilovačka, tak je to Christian Stevenson, pro kterého je grilování celý život. Tak trošku alternativní týpek, šílený a okouzlující chlapík, který...  celý článek

Jídlo je přežitek, můj nápoj ho v budoucnu nahradí, tvrdí vynálezce

10.6.2014  0:00
Čech Jakub Krejčík tvrdí, že jeho nápoj Mana nahradí většinu potravin. Svůj vynález zkouší na sobě a zatím neumřel, naopak tvrdí, že se cítí líp. Na vývoj bude vybírat prostředky na stránce...  celý článek

Pohlreich ugriloval prima maso. Jenže obyčejný smrtelník ho nesežene

8.6.2014  0:00
Zdeněk Pohlreich vaří ve čtvrtém díle své grilovací show pro dobrovolné hasiče. A protože jsou to tvrdí hoši, vypustil sladké dezertíky a výrazně se orientoval na maso. Ale také ukáže, jak lze...  celý článek

Kde narazíte na hledače s detektorem, tam může být válečný poklad

6.6.2014  0:00
Volný čas tráví v přírodě hodinami rozvážné chůze a nasloucháním detektorům. Novodobí lovci pokladů, tedy detektoráři neboli mrcasníci, jsou velmi pestrou skupinou nadšenců. Patří mezi ně znalci...  celý článek

Při pití drinku se vidíte "navždy mladý". V nejlepším baru na světě

6.6.2014  0:00
Koktejl Forever Young, tedy "navždy mladý", má připomínat román Oscara Wildea Obraz Doriana Graye. Namíchají vám ho v baru Artesian v londýnském hotelu The Langham, který vyhrál prestižní cenu...  celý článek

Zkusili jsme lokální donášku jídla. Má tisíce příznivců, přesto končí

5.6.2014  2:00
Když jsem v půlce května na stránkách Vaříme.cz objednávala suroviny ke třem receptům od šéfkuchaře Romana Dolejše, nenapadlo by mě, že tvůrci tento projekt za dva týdny odpískají. Inovativní...  celý článek

Nové terasové terče si poradí s křivým povrchem. Mají pohyblivé klouby

4.6.2014  0:00
Na popraskaný balkon nemusí platit sbíječka. Daleko jednodušší a čistší je opravit ho pomocí terčového systému, kdy starou dlažbu neodstraníte a novou položíte na terče.  celý článek

OBRAZEM: Moderní vanu si usadí každý sám. Postup krok za krokem

2.6.2014  0:00
Moderní vany jsou jako skládačky. Kdo ji nechce obezdívat, může použít obkladové panely. Vany jsou navíc připravené na kutily, umožní lehce ji usadit i připojit.  celý článek

Jsem alchymista, tvrdí Pohlreich a připraví karibské vepřové koleno

1.6.2014  0:00
Pohlreich se pouští do exotiky a připraví několik jídel z karibské oblasti. V praxi to znamená, že využije mořské potvory, ananas, med, chilli koření i tuny čerstvého koriandru.  celý článek

Recept na domácí "nutelu" z nejkrásnější kuchařky na světě

31.5.2014  0:00
Nad nutelou z obchodu vyřkla Denisa Bartošová, autorka nepřehlédnutelné knížky Láska prochází kuchyní, jasný ortel: Ne. Z prostého důvodu, kvůli přidaným "éčkům". Jenže zakažte dětem něco, co...  celý článek

Bílá vana usnadní opravy prasklin ve sklepě, samospasitelná však není

27.5.2014  0:00
Podsklepení domu přináší vyšší náklady na stavbu a komplikovanější technické řešení. Jenže jsou situace, kdy to bez sklepa nejde. V dlouhodobém horizontu se ukazuje jako výhodnější použít místo...  celý článek

Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri

25.5.2014  0:00
Zdeněk Pohlreich boří mýty o tom, že doma vyrobit demi glace je neskutečně pracné. Tím spíš, že ho vystřihne jen tak mezi řečí na grilu, což by jen tak někoho nenapadlo. A grilovat jahody jako...  celý článek

České děti se poprvé učí vařit zdravě. Pod záštitou Jamieho Olivera

21.5.2014  11:28
Snažit se motivovat děti i dospělé, aby věnovali čas a pozornost tomu, co jedí, tomu se říká výzva. Pokud to navíc zaštítí Jamie Oliver v rámci akce nazvané Revolution Food Day, může se to...  celý článek

OBRAZEM: Na Pankráci se otevřel rynek, nechybí řezník ani pekař

20.5.2014  12:06
Na pražskou Pankrác se vracejí poctivé potraviny. "Kluk v akci" Filip Sajler tu otevřel tržnici s kvalitními potravinami, jejímž srdcem je restaurace. Kolem stolů pak najdete jednotlivé krámky....  celý článek

Kvetoucí kouli vypěstujete jedině v závěsné nádobě či koši. Jak na to

20.5.2014  0:00
Rozhodnete-li se zkusit vypěstovat fantastické barevné převisy se stovkami květů, zapomeňte na klasické truhlíky a sáhněte po té správné závěsné nádobě. Rozhodně se vyplatí ty s větším průměrem,...  celý článek

VIDEO: Pohlreich zase rozpálil gril, vaří menu pro koňáky

17.5.2014  0:00
Čeká nás šest dílů seriálu Rozpal to, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Ačkoliv už to vypadá jako téměř nemožné, opět dokáže překvapit. Z rozzlobeného muže se stává milovník jídla navracející se k...  celý článek

Chtěli, aby balkon trochu kvetl a občas mohli něco uštípnout do kuchyně

15.5.2014  2:00
Rádi byste něco pěstovali, ale máte v bytě k dispozici pouze balkon nebo okenní parapet? Berte to jako plus. I v nádobách se toho dá vypěstovat spousta a nebudete muset řešit boj s plevelem. A...  celý článek

Český obraz posloužil jako vzor pro americkou známku, skoro se ztratil

15.5.2014  0:00
Obří plátno Kryštof Kolumbus na dvoře španělském roku 1492 od Václava Brožíka posloužilo jako vzor pro americkou pěticentovou známku v roce 1893. Až pátrání českého filatelisty doložilo, kam se...  celý článek

Děláme vše, aby lidem nebylo líto peněz, říká Pohlreich k pátému Bibu

14.5.2014  0:00
Nakupuje ty nejlepší a tedy i nejdražší čerstvé ryby, dokonce chová francouzské slepice, aby měl v kuchyni své restaurace vajíčka s těmi nejsytěji oranžovými žloutky. Do kuchyně i na plac si...  celý článek

Nejvíc v kuchyni podle ankety překáží odšťavňovač, vajíčkovar a partner

12.5.2014  0:00
Posílali jste nám zkušenosti se spotřebiči, které jste nadšeně koupili, ale nakonec skončily v šuplíku. Ukázaly se zbytečné, nefunkční, nepraktické. A také jste se svěřili s tím, že nemáte rádi,...  celý článek

V budějovické menze můžete dostat čerstvé jídlo za rozumnou cenu

5.5.2014  0:00
Věren úsloví "Jednou tam musíme všichni…" zavítá do velkokapacitního stravovacího zařízení - tedy do menzy - každý student. Nakolik se tam vaří z předvařených surovin a polotovarů? Vyzkoušeli...  celý článek

Vášeň na talíři s Nigellou Lawson. Nejlépe bez zbytečných "pomocníků"

3.5.2014  0:00
Nigella není kuchařka, ale moderátorka, která vaří. "Pokud bychom před vstupem do kuchyně skutečně potřebovali kvalifikaci a odborné znalosti, už dávno bychom z evoluční spirály vypadli," uvádí...  celý článek

Jak se stát kutilkou a zvládnout nejen vrtání do dlaždic. Za dopoledne

29.4.2014  0:00
I žena dokáže zvládnout vrtačku, seřídit kuchyňská dvířka, vyčistit odpad, spravit protékající toaletu a další "drobnosti", kvůli kterým jinak často sháníme řemeslníky. Právě jeden z nich...  celý článek

Šetřit na jídle se nevyplatí. Tělo pak vystaví účet, tvrdí Filip Sajler

29.4.2014  0:00
Všechno, co sníme nezdravého, se nám v těle ukládá a dříve nebo později se nám to vrátí v podobě zhoršení kvality života, říká jeden z Kluků v akci. Radí spíše vybírat si a konzumovat méně, ale...  celý článek

Rubikova kostka slaví 40 let, prodalo se jí 350 milionů kusů

25.4.2014  0:00
Když maďarský vynálezce Erno Rubik před 40 lety představoval svou hračku, netušil, jaké šílenství vyvolá. A dnes přiznává, že následující léta strávil se svojí kostkou a považuje ji za...  celý článek

Za chuť při grilování může reakce cukrů, tvrdí kuchař

24.4.2014  0:00
Abyste udrželi v masu šťávu, musíte ho zatáhnout, zní obligátní kuchařská poučka přejímaná veřejností. Proto maso tak dobře chutná. Podle Marka Pavaly z kuchařské školy Laboratorio však o žádné...  celý článek

Jak jíst zdravě a netloustnout? Zapomeňte na kalorie a vážení porcí

23.4.2014  0:00
Zhruba třicet let se stravuje vegetariánsky a přes všechna varování povila a vychovává tři zdravé děti, také vegetariány. Výživě se věnuje i profesně. Dietologii Margit Slimáková vystudovala v...  celý článek

OBRAZEM: Velikonoční nápady. Z vajec se dělaly kočky i tlačenka

22.4.2014  11:45
Velikonoční krása vypadá v každé rodině jinak. Někdo dá přednost barvení a zdobení vajíček, jinde se spíše vyvařuje. Jako třeba na snímku Lucie Zavadilové, která koledníkům připravila něco na...  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.