Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Rybí polévka pro opozdilce. Minutový recept pana Cuketky

24.12.2016  0:00
Většina z nás dělá rybí polévku z kapra jen jednou za rok. Neuškodí proto malé opakování, jak spolehlivě postupovat. Minutové video je jedním z nové várky, kterým útočí Martin Kuciel, alias pan...  celý článek

S přípravou bramborového salátu na Štědrý den začněte už dnes

22.12.2016  0:00
Máme to pěkně rozpočítané. Ve čtvrtek večer uvařte brambory, zeleninu a vejce, případně si vyrobte majonézu. Během pátku suroviny nakrájíte a promícháte, uvaříte polévku a v sobotu už jen...  celý článek

Vyrobte si anděly z ovčího rouna, ozdoby na poslední chvíli

21.12.2016  11:01
Pokud máte možnost nebo si naopak potřebujte na chvíli v klidu sednout, zastavit se a srovnat si myšlenky, vezměte si k tomu kousek ovčího rouna. Vyrobit z něj jednoduché andělíčky zvládnou při...  celý článek

Bramborový a rybí vánoční salát v jednom, navíc osvěžující a lehký

20.12.2016  2:00
Ani ve Finsku nechybí na štědrovečerní tabuli bramborový salát a ryba, jen mají jinou podobu. Místo kapra si tu dopřádají lososa a ryba nechybí ani v bramborovém salátu.  celý článek

Nekonečné puzzle nemají strany, napodobují nekonečný vesmírný prostor

20.12.2016  0:00
Infinity Galaxy Puzzle si hrají s prostorem a designem, základním motivem je vesmírný prostor. Skládat můžete z kterékoliv strany a vždycky vyjde něco jiného, přesto dílky do sebe zapadají.  celý článek

Trochu jiné vánoční dárky: ovocný strom či dar pro psy bezdomovců

19.12.2016  13:00
Pravděpodobně ladíte poslední dárky pro své nejbližší. Možná ještě vybíráte něco opravdu originálního, dárek s rozměrem navíc. Nebo hledáte, komu potřebnému pomoci a udělat tak úplně nezištně...  celý článek

Veganské Vánoce: místo kapra cizrna s mořskou řasou a majonéza bez vajec

18.12.2016  0:00
Bramborový salát se sojanézou, místo kapra nori karbanátek s vločkami z mořských řas, zelňačka dochucená uzenou paprikou nebo uzeným tofu a bezvaječný „vaječný“ koňak. I jako vegan se na Vánoce...  celý článek

Stromeček z lesa si jen tak neuříznete, jednodušší je zajít na plantáž

17.12.2016  0:00
Romantické vzpomínky, kdy jste si před Štědrým dnem zašli do lesa a uřízli vánoční stromeček, patří už jenom do filmů pro pamětníky. Dnes si stromek možná uříznete jen na plantážích...  celý článek

Odborníci ladí pamlskovou vyhlášku za pochodu a bufetům nabízejí pomoc

16.12.2016  0:00
Školním bufetům, které od září drtí přísná pamlsková vyhláška, vychází vstříc odborníci ministerstev, kteří ji na základě monitoringu dolaďují právě podle odezvy z terénu. Některé její limity...  celý článek

V anketě Grand restaurant letos vyhrál Paulusův michelinský Alcron

15.12.2016  13:07
V absolutním pořadí zvítězila restaurace Alcron Radisson Blu Alcron Hotel, druhá byla Terasa U Zlaté studně a třetí restaurace Bellevue. V žebříčku nejlepších deseti se mimo jiní objevily i...  celý článek

Jedenáct letošních nejlepších kuchařek. Nadělte si kulinářskou radost

15.12.2016  0:00
Šéfkuchař Radek David vybral deset nejlepších kuchařek, které ho oslovily v průběhu letošního roku. Berte to jako seznam dárků nejen pro foodies, ale i pro profesionály z oboru. Jako přídavek...  celý článek

Rodina má v domě 110 vánočních stromků, zdobili je od října

14.12.2016  0:00
Napěchovat do domu o rozloze 105 metrů čtverečních přes stovku ozdobených vánočních stromků, to už chce opravdové zaujetí a dobře zvládnutou logistiku. Pro Thomase a Susanne Jeromineovi z...  celý článek

Nadbytečné máslo nenechte zkazit. Přepusťte ho a využívejte každý den

14.12.2016  0:00
Přepuštěné, jinak také nazývané klarifikované máslo nebo ghí je základní surovinou pro každou kuchyni. Po přepuštění se chová jako přírodní tuk s vysokou teplotou přepalování. Je proto vhodné na...  celý článek

Děti ráno zatopí a do oběda jsou venku. Jeden den v lesní školce

13.12.2016  1:00
Jsou lesní školky určené pro podivíny, nebo dětem naopak poskytují ideální podmínky pro všestranný a zdravý rozvoj a naučí je lásce k přírodě? V pražském lesním klubu DO LESA! se děti i teď v...  celý článek

Třetina úsporek podle průzkumu skončila na skládce místo v boxech

13.12.2016  0:00
Češi začali v domácnostech více svítit a snaží se vytvořit lepší světelné podmínky: kupují si více svítidel a zkoušejí nové typy osvětlení. Z podzimního průzkumu společnosti Ekolamp mezi 1208...  celý článek

Vždy uspokojující dýňová polévka. Oceníte chuť i jednoduchost přípravy

12.12.2016  10:10
Pokud jste husté dýňové polévce ještě nepřišli na chuť, je docela dobře možné, že se s její přípravou a dochucením kuchař moc nemazlil. Takže i když jste s ní třeba zatím neměli dobrou...  celý článek

Vychutnejte si candáta s kapustou. K němu přidejte čabajkovou omáčku

10.12.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde přesvědčí i ty nezatvrzelejší odpírače kapusty, že může jít o výbornou pochoutku. Na Playtvak.cz připraví candáta na másle, palačinku jako přílohu...  celý článek

Oprava radiátoru za plného provozu. Nejlepší je zmrazit trubky

9.12.2016  0:00
Opravy a výměna radiátorů se většinou dělají mimo sezonu, ale jsou situace, kdy je potřeba zasáhnout i během zimy. V rodinném domku to nemusí být problém, ale pokud bydlíte ve starším panelovém...  celý článek

Odpovězte na otázku a vyhrajte jeden z deseti vánočních stromků

30.11.2016  0:00, aktualizováno  8.12 13:55
Pokud kupujete stromek dopředu, je důležité postarat se o něj tak, aby neopadal dříve, než ho vůbec začnete zdobit. A když správně odpovíte na otázku, můžete vyhrát jednu z kavkazských jedlí...  celý článek

VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

8.12.2016  0:00
Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak si v kuchyni při úpravě ryby...  celý článek

VIDEO: Děti zahrály na charitativním koncertě na nástroje ze zeleniny

7.12.2016  0:00
Polské děti podstupující léčbu rakoviny zahrály v neděli na charitativním koncertu na jednoduché nástroje, které si samy vyrobily ze zeleniny. Navíc jim to pomohlo alespoň na chvíli zapomenout...  celý článek

Šest zásad rozumného vytápění, aby vás účet za sezonu nepřekvapil

6.12.2016  0:00
Na velké investice na změny systému vytápění už není čas, nová okna už teď v mrazu asi kupovat nebudete a zateplovat fasádu také ne. Přesto lze při dodržení několika zásad udržet účet za topení...  celý článek

Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

5.12.2016  0:05
Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust, kombinující chuť jablek, medu a skořice. Jak říká známý šéfkuchař, tahle varianta nikdy nevyjde...  celý článek

Předvánoční úklid podle našich babiček. Osm tipů na čistou domácnost

5.12.2016  0:00
Předvánoční úklid začíná strašit. Ne každý je však ochoten používat současné chemické „dryjáky“, radši by postupoval podle tradic našich prababiček. Jde to také, ale je třeba si uvědomit, že...  celý článek

Marmeláda ze šalotky je bomba. Nejen ke kachním prsíčkům

3.12.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde vždycky nabídne překvapivá řešení, jak zdánlivě obyčejné jídlo obléci do nového hávu. V nejnovějším dílu sezonní kuchařky na Playtvak.cz uvaří...  celý článek

PORADNA: Nemůžu sehnat vysoký obyčejný smrček. Prodávají se vůbec?

1.12.2016  0:00
Čtenář Jaroslav je tak trochu za bílou vránu. Chce totiž pro své dvě malé děti do velkého bytu opravdu pořádný vánoční stromek, nejlépe nad dva metry. Ale kde ho sehnat? Na obvyklých místech u...  celý článek

Návod na jednoduchý adventní kalendář a ozdoby za pár korun

29.11.2016  0:00
Kus netkané textilie nebo zbytky látek, stužka a kolíčky. Překližka nebo papírový karton, ubrousek s krásným motivem a obyčejné bílé lepidlo. A alespoň trochu šikovné ruce samozřejmě. Tak málo...  celý článek

VIDEO: Pec na sporák upeče pizzu skoro stejně rychle jako v restauraci

29.11.2016  0:00
Problémem domácího pečení pizzy je (ne)výkonnost běžných elektrických trub, které obvykle dosahují teploty maximálně 250 °C. U profesionálních elektrických pizzatrub se obvykle pohybují do 450...  celý článek

VIDEO: Smažák vám klidně připraví i Pohlreich. A jako dietní pokrm

28.11.2016  0:00
Smažák, po kterém se v noci nebudete budit hrůzou, co jste to snědli, to je Pohlreichova lehká varianta českého „národního“ pokrmu. Jednoduše proto, že ho udělá z kozího sýra, nepoužije na...  celý článek

Nechcete na Vánoce kapra? Zkuste marinovaného lososa, jak ho neznáte

26.11.2016  0:00
Lidí, kteří na Vánoce nahrazují českého kapra lososem, stále přibývá. Petr Vlásek z restaurace AvantGarde na Playtvak.cz ukáže, jak jej připravit netradičně marinovaného v citrusech s opečenými...  celý článek

VIDEO: Jak na adventní a vánoční výzdobu v tónech sněhu a ledu

24.11.2016  0:24
Letos frčí bílá a přírodní materiály, nicméně jaký adventní věnec a další výzdobu si doma vytvoříte, je na vás. Právě pro vaši inspiraci vytvořila floristka Tereza hned několik variant, ať máte...  celý článek

Nová databáze hasičů prozradí, zda máte platnou revizi spalinových cest

22.11.2016  0:00
Péče o komín neobnáší jen běžné vyčištění kominíkem minimálně jednou za rok. Každý nově vybudovaný nebo jakkoliv upravovaný komín musí také zkontrolovat revizní technik spalinových cest, a to...  celý článek

Naučte se vyrábět lehkou zmrzlinu z mléka a můžete mlsat bez výčitek

21.11.2016  0:11
„Vařit lehce neznamená, že musíš být kost a kůže,“ říká Zdeněk Pohlreich a jako by se v této větě skrývalo motto, pod kterým teď vaří a také se sám stravuje. Tvrdí, že dobře dochucené jídlo...  celý článek

Vyzkoušejte rozebraný štrúdl. Oblíbený dezert trochu jinak

19.11.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace Avantgarde miluje sezonní potraviny. Proto tentokrát na Playtvak.cz ukázal, jak je možné upéct závin milovaný drtivou většinou lidí, ovšem trochu jinak – v...  celý článek

OBRAZEM: Křehká krása z melounů a dýní od zlatých českých olympioniků

18.11.2016  1:18
Na nedávné Světové kuchařské olympiádě v německém Erfurtu získal český carvingový tým dvě zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile v kategorii kuchařské artistiky. Když tedy minulý týden...  celý článek

Robot s rukama podle šéfkuchařů umí sto jídel. Jen suroviny si nepřipraví

18.11.2016  0:00
Robotické ruce se chovají na kuchyňské lince jako opravdový kuchař. V databázi mají dosud 100 jídel okopírovaných podle postupů skutečných kuchařů. A když uvaří, pak po sobě linku taky uklidí.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.