Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Narozeninový dort pro žloutenkáře podle Pohlreichovy maminky

13.11.2015  1:13
Krásně vlhké těsto s přídavkem jablek, pikantní ovocný džem, maliny a dietní domácí krém, který vymyslela maminka Zdeňka Pohlreicha, když si její desetiletý syn přivezl z pionýrského tábora...  celý článek

Proti padajícímu sněhu fungují háky, rozražeče, mříže i kulatina

13.11.2015  0:00
Sníh na střeše, ale i mráz a následné tání jsou rok co rok aktuálními tématy majitelů domů, chat i chalup. Přitom platí, že čím lépe se na zimu připraví, tím menší škody jim může sníh na střeše...  celý článek

Z bytu si udělala pevnost. Když ztratila klíče, mohlo ji to stát tisíce

10.11.2015  0:00
Čtenářka Libuše během nákupů ve městě ztratila klíče od bytu. Problém byl v tom, že náhradní klíče měla v zamčeném bytě za bezpečnostními dveřmi. Když pak na ulici procházela nabídky různých...  celý článek

Honza Homola: Ohýbaná struna musí zamňoukat, jinak je to trapas

9.11.2015  0:09
Pro 15. díl kytarové školy jsem vybral bending neboli ohýbání tónu, což je v elektrické kytaře opravdu populární technika, která není nijak těžká, ale svoje záludnosti má.   celý článek

Stačí mleté maso, trocha zeleniny a získáte sílu jarních závitků

6.11.2015  0:06
Thajskou kuchyni Zdeněk Pohlreich miluje, takže i vaří. A jestli „u Číňanů“ ujíždíte na jarních závitcích, můžete si je při troše zručnosti a trpělivosti připravit doma. Kuchařský guru k tomu...  celý článek

Jak připravit veganský burger s konopnou tofunézou. Chutná jako pravý

5.11.2015  0:15
Za lehké, ale zdaleka ne „plané“ jídlo, lze označit veganský burger s „majonézou“ z tofu a konopného oleje. Kolegu s kamerou sice burger bez masa nenalákal ani k ochutnání, nicméně byl skvělý...  celý článek

Lahodný dort luxusně kombinuje domácí švestkové želé se šlehačkou

4.11.2015  0:04
Představte si rozplývající se, chuťově plné ovocné želé v kombinaci s oříškovým piškotem a nadýchanou šlehačkou. Čas švestek se sice letos kvůli horkému suchému létu poměrně rychle naplnil,...  celý článek

Osm vychytávek, které vám zlepší topení pomocí krbových kamen

4.11.2015  0:00
Vybrat krbová kamna není problém, hořet budou všechny. Zamrzí ale, pokud až po koupi zjistíte, jaké zlepšení mohly mít a jak vám mohly zpříjemnit práci s topením.  celý článek

Vyrobte si pěnivé koule do koupele s vůní lesa. Nebo jakoukoliv jinou

3.11.2015  0:03
Tipů na drobné dárky není nikdy dost, zvlášť s blížícími se Vánocemi. Oblíbené jsou například pěnivé koule do koupele, které se dají vyrobit i doma. A je jen na vás, jaký éterický olej vyberete,...  celý článek

I opilý styl hry se dá natrénovat. Kytarová škola Honzy Homoly, 14.díl

2.11.2015  0:02
K téhle metodě hry se dá propracovat dvěma cestami. Buď jít před koncertem na bar a tam do sebe nasypat osm rumů, nebo svoji opilost na pódiu předstírat. Naprosto střízlivý.  celý článek

Zeleninové kari podle Pohlreicha. Blesková večeře i pro všední dny

31.10.2015  0:00
Než se stačí uvařit rýže, stihnete připravit zeleninové kari a můžete podávat. Nemusíte nic chystat předem, jednotlivé druhy zeleniny se přidávají do pánve postupně, jak je stíháte krájet. Pak...  celý článek

Čech žijící v Turíně vyhrál soutěž o nejlepší zmrzlinu. Porazil Italy

29.10.2015  0:00
Světoběžník Ondřej Šturc je vystudovaný zootechnik a v Turíně se seznámil se svou budoucí ženou. Spolu se pak vrhli do podnikání - výroby zmrzliny. V současné době vyhrál turínskou etapu Gelato...  celý článek

VIDEO: Jednoduchý fígl, jak snadno oloupat brambory vařené ve slupce

28.10.2015  0:00
Loupat brambory vařené ve slupce není příliš populární práce. Všichni to znají minimálně z Vánoc, když mají svléknout slupku na výrobu mísy bramborového salátu. Přitom geniální trik ukazuje, jak...  celý článek

Naučte se domácí polévkové nudle podle tchyně Marušky. Krok za krokem

27.10.2015  0:07
V pořádné polévce nesmí chybět, ale z repertoáru dnešních kuchařek vymizely. Zašla jsem proto za svojí tchyní Maruškou, aby mi ukázala, jak připravuje poctivé domácí polévkové nudle.  celý článek

Jak „přeštípnout“ strunu trsátkem. Kytarová škola Honzy Homoly, 13.díl

26.10.2015  0:26
V této lekci bych vás rád naučil vyloudit z kytary „štípaný“ zvuk, nicméně v hudebních příručkách tento termín nehledejte. Často se mi stává, že si zažiju nějakou techniku a ani nevím, jak se jí...  celý článek

Bezdrátová sonda vám pošle hlášku na mobil, když je maso upečené

26.10.2015  0:00
Sondy jsou různé. Obyčejné mechanické stojí dvě stovky, digitální jen o trochu víc. Sonda Meater by sice měla stát asi čtrnáct stovek, přesto na Kickstarteru nebývalým způsobem oslovila mladé...  celý článek

Houby moc nerostou. Tak si kupte hlívu na salát podle Pohlreicha

24.10.2015  0:01
Houby k podzimu neodmyslitelně patří, to bychom nebyli v Česku. Jenže v lese to letos žádná velká sláva nebyla. Buď můžete sáhnout buď do sklepa, pokud si je pěstujete sami, nebo je přinést z...  celý článek

Co v kuchyni s bezlepkovou pohankou, která zahřeje tělo a ozdraví žíly

22.10.2015  0:22
Pro celiaky, zimní období a těžce pracující je pohanka v kuchyni požehnáním. Nasytí, zahřeje, pochutnáte si. Přitom stačí jednoduchá úprava, třeba se zeleninou a sýrem podle receptu v našem...  celý článek

Honza Homola z Wohnoutů radí, jak cvičit na elektrickou kytaru: 12. díl

19.10.2015  1:19
Tentokrát se vrhneme na další tip, jak podpořit a trénovat schopnost improvizace. Právě tuto věc mám hrozně rád, protože je celkem jednoduchá ke vstřebání a zároveň právě v improvizaci velmi...  celý článek

Pohlreichovy topinky pro návštěvy, s kuřecími jatýrky a želatinou

17.10.2015  0:00
Návštěva by si měla nejen nacpat pupík, ale také si užít hostitele. Pohoštění by tedy mělo být jednoduché, aby vám hosté jen nekoukali v kuchyni na záda a vy se nepotili v zástěře u plotny. I...  celý článek

Ta, co vaří nejlepší marmeládu, prozradila recept na dýňový džem

16.10.2015  2:00
Jablka, hrušky, švestky, ale i dýně se podle Blanky Milfaitové, která objektivně vaří ty nejlepší marmelády na světě, právě teď dají v kuchyni zpracovávat na sladké pochoutky. Přípravu dýňového...  celý článek

Vymysleli věčné holítko na chlupy, v kampani na vývoj dostali miliony

15.10.2015  0:00
Dva Američané přišli s nápadem vyměnit holítko za laser. Nový systém, pro který hledali podporu v kampani na internetu, podle nich holí naprosto čistě a bez tahání. Chlupy prostě utaví.  celý článek

Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

14.10.2015  0:14
„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v...  celý článek

Honza Homola z Wohnoutů radí, jak cvičit na elektrickou kytaru: 11. díl

12.10.2015  1:00
Koho uhranula elektrická kytara a touží po sebezdokonalování, může se vrhnou na další porci lekcí. Tentokrát jsme komentář nechali přímo na Honzovi, je to jeho škola. A jeho hra má svoje...  celý článek

Bratři se vsadili, kdo pozře víc chilli. Pili ho jako džus a měli namále

9.10.2015  5:54
Milovníci chilli si nedají pokoj. Tentokrát bratři vyzkoušeli, zda vydrží výzvu Smokin 'Ed Carolina Reaper, což je „klub“ kolem speciálně vyšlechtěné odrůdy chilli papriček. Z papriček si...  celý článek

V sadech a alejích Prahy ovoce trhat lze, u silnic je to risk

7.10.2015  0:07
V jakém případě je legální otrhat neoplocený strom obsypaný ovocem a kdy porušíte zákon? Sady a aleje ve správě hlavního města jsou vám plně k dispozici, ovocné stromy u silnic v podstatě také....  celý článek

VIDEO: Maloměšťáctví jako na talíři si Pohlreich užil v Poděbradech

7.10.2015  0:00
Ve Francii byl jednou. Na čtyři dny na motorce v Paříži, kde se živil suchými bagetami a pil vodu z kašny. Přesto se pan Kotas rozhodl, že když už našetřili dvacet milionů, otevřou si s bratrem...  celý článek

Chytit, změřit, zvážit a okroužkovat. Takhle se lapají ptačí migranti

6.10.2015  1:00
V těchto dnech vrcholí přelety tažných ptáků přes Česko. Chytit některého, neřku-li raritního, dá hodně práce. Kromě sítí a nezbytného štěstí potřebujete i správný vítr a mlhu. Na Červenohorském...  celý článek

Zbyly vám sklenice od okurek? Vyrobte si polici na nářadí skoro zadarmo

4.10.2015  0:00
Hodinový manžel Jirka Houf přemýšlí, jak využít prázdné sklenice od okurek a zavařenin. Vyrobí si jednoduchý držák, ve kterém bude mít nářadí v dílně nebo domácnosti pěkně pohromadě a nic se už...  celý článek

VIDEO: Fitness hranolky s tatarkou bez cholesterolu. Podle Ládi Hrušky

3.10.2015  0:00
Domácí hranolky nemusíte připravovat jen z brambor, nabízí se i jiná zelenina. A zdaleka nepotřebujete fritovací hrnec, vystačíte si s pekáčkem a několika lžícemi oleje. Z majonézy pak Láďa...  celý článek

Takto pracuje kuchař, který vařil pro Clintona, Federera i dubajského šejka

2.10.2015  0:00
Šéfkuchař Hervé Courtot se zastavil v Praze, aby v restauraci Grand Cru společně s Janem Punčochářem uvařili osmichodové menu v japonském stylu. Zatímco si hosté dráždili chuťové buňky, kuchař...  celý článek

Před zimou odvzdušněte radiátory. Až udeří mrazy, nebudete trpět

30.9.2015  0:00
V současné době jedou kotle na minimální výkon, byt stačí jen jemně zavlažit. Jakmile se však teploty posunou pod nulu, projeví se, zda jste přípravě otopného systému věnovali dost pozornosti....  celý článek

VIDEO: Začněte vařit jáhly a máte lék proti depresím a chudokrevnosti

24.9.2015  7:51
Jáhly, tedy obyčejné, přirozeně bezlepkové oloupané proso, jsou vynikajícím zdrojem železa, hořčíku, fosforu a vitaminů skupiny B, především B1 a B2. Ideální potravina chránící před...  celý článek

Třicet detailů, které prozkoumat před nákupem krbových kamen

24.9.2015  0:00
Koupě krbových kamen není malou investicí. Jak ale rozpoznat kvalitní kamna od šuntu, který se po roce provozu zkroutí tak, že přestane fungovat? Vždyť na první pohled vypadají všechny stejně a...  celý článek

VIDEO: V Ukrajince myjící nádobí Pohlreich odhalil veganskou kuchařku

23.9.2015  0:23
„Kristýno, je to dobrý jako prase, víte?“ zahlaholí bodře Zdeněk Pohlreich, když ve veganském podniku ochutná plněné zelné listy od sympatické prošedivělé Ukrajinky, která v podniku myje nádobí....  celý článek

VIDEO: Americký sen v moravském převleku a Pohlreichova léčba šokem

16.9.2015  1:15
„Extra to je v každém případě, ale bohužel extra hnusný,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich poté, co mu v mohelnické restauraci naservírují polosyrový burger z masa, co se půl dne povalovalo v...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.