Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Čeští kuchaři získali na soutěži v Thajsku zlato. Porazili i domácí

14.8.2014  14:19
Dvoučlenný kuchařský tým Czech Chefs pod vedením šéfkuchaře Jana Davídka přiváží z thajského Bangkoku zlato. Druhým členem týmu byl Antonín Bradáč. Češi byli navíc jediní Evropané v celé soutěži.  celý článek

Amatérští kuchaři mají poslední šanci předvést své recepty s houbami

13.8.2014  0:00
Soutěž určená pro amatéry reaguje na zvýšený výskyt gastronadšenců v řadách laické veřejnosti. V rámci podzimního festivalu Foodparade se utkají o ceny v hodnotě 50 tisíc korun.  celý článek

Wohnout Honza Homola radí, jak cvičit na elektrickou kytaru: 2. díl

11.8.2014  1:00
Jak spojit při hře na kytaru dva tóny? Možností je celá řada a Honza Homola je na videu představuje i prakticky předvádí, včetně jedné své libůstky.   celý článek

V učení u sládka aneb uvařte si pod dohledem vlastní pivo sami

10.8.2014  0:00
Pro pivaře je to skvělý dárek, uvaří si vlastní pivo a sám si ho i vypije. Proto jsem se vydal do jednoho z minipivovarů a pod dohledem zkušeného sládka vytvořil světlou dvanáctku. Ač se zdá...  celý článek

Čerstvé těstoviny lépe vstřebávají chutě. Vyzkoušeli jsme ravioli

9.8.2014  0:00
Toto je jídlo, při kterém si užijete vaření. Když máte čas. Anebo ho zvládnete z předpřipravených surovin jako bleskovou domácí večeři.  celý článek

Kdo bydlí blízko rychlého občerstvení, trpí stresem, vyzkoumali vědci

8.8.2014  0:00
Jste nervózní, neumíte se soustředit na odpočinek, neoslovuje vás vůně růží ani potěšení z výletu. Podle kanadských vědců se to stává hlavně lidem, kteří bydlí v místech s velkou koncentrací...  celý článek

Jak na „instantní“ gril. Vyzkoušeli jsme, zda vás na výletě nakrmí

7.8.2014  0:00
Grilování v rámci piknikování je u nás zatím málo rozšířené. Je to tím, že míst vhodných ke grilování je ve srovnání se zahraničím pořád málo, navíc ne každý má malý cestovní gril, který by se...  celý článek

Znají svoje tělo a jeho limity, přesto kvůli chilli končí i v křečích

6.8.2014  0:00
Velcí kluci většinou nebrečí, ale minulou sobotu jich za jediným stolem v Berlíně plakala a svíjela se v křečích celá řada. Účastnili se soutěže se zdánlivě jednoduchým zadáním: sníst všech...  celý článek

Kotel, který si sám zavolá pomoc, se už testuje v praxi

6.8.2014  0:00
Je už normální, že se elektronika kotle dokáže sama testovat. Servisman pak před podzimním čištěním připojí počítač a kotel mu ukáže, co je třeba vyčistit, seřídit, či vyměnit. British Gas teď...  celý článek

Wohnout Honza Homola radí, jak cvičit na elektrickou kytaru: 1. díl

4.8.2014  13:38
Kytarovou školu pro čtenáře iDNES.cz. pojal Honza Homola, kytarista kapely Wohnout, jako jednoduché rady, co hrát a co nehrát. Podle něj potřebujete ke cvičení na elektriku jen hlavu, trsátko,...  celý článek

Opravář nedokázal ani odšroubovat kryt, nakonec v pračce nechal kleště

4.8.2014  0:00
Když se nám pokazila pračka, zavolala manželka kamarádce, která měla kamaráda řemeslníka. Nějak se zapomněla zmínit, že neopravuje pračky, ale topení. Tak začíná příběh, který nám poslal do...  celý článek

VIDEO: Z českých jahod by legendární zmrzlinu ze Světozoru nevyrobili

2.8.2014  0:00
Je točená jahodovo-banánová zmrzlina z pasáže Světozor u Václavského náměstí skutečně z ovoce? Dnešní čtyřicátníci a padesátníci na ní vyrostli, i dnes si rádi na kornout vystojí frontu....  celý článek

Kutil čte knihy v tabletu, ale stojánek si vyrobil z knihy klasické

31.7.2014  0:00
Peter Brown spojuje nové se starým. Řád čte elektronické knihy, ale zároveň uznává i kouzlo knih klasických. Proto se pokusil ukázat, jak lze oba fenomény spojit. Ze staré knížky slepil blok,...  celý článek

Na stavbě to jde i bez míchačky. Maltu vám přivezou až na stavbu

30.7.2014  0:00
Jsou situace, kdy pro drobnou stavbu potřebujete maltu. Míchat ji v kbelíku by bylo zdlouhavé, kupovat nebo půjčovat si kvůli tomu míchačku je zbytečné. Pak by se mohla hodit služba, kdy si...  celý článek

Otestovali jsme domácí repelenty a nechali se poštípat za vás

30.7.2014  0:00
Jak na domácí odboj proti hmyzu? Abychom získali ty opravdu nejlepší a prověřené tipy, vyrobili jsme domácí repelenty na přírodní bázi určené pro použití doma i vycházky do přírody, vyzkoušeli...  celý článek

Zapomeňte na tradiční nakládání, tyhle nesterilované okurky sníte hned

29.7.2014  0:00
Pikantním a kyselým dobrotám ze zeleniny neodoláme jako příloze k obědu, ty vlastnoručně zavařené přitom většinou chutnají nejlépe. Tak proč si je v sezoně nepřipravit.   celý článek

Ztrácejí děti klíče? Pořiďte vložku 2v1, má dvojnásobnou životnost

28.7.2014  0:00
Se systémem vložky zámku FAB 2000 není třeba při ztrátě klíčů kupovat novou. Po zasunutí takzvaného servisního klíče se vložka přestaví na druhou sadu klíčů. Odpadá tedy nutnost kupovat a...  celý článek

Češi grilování milují. Na mase šetří, špekáčků je za stejnou cenu víc

27.7.2014  0:00
Každý grilující u nás v průměru utratí za sezonu 4 tisíce korun jen za suroviny, které hodí na gril. Vzhledem k tomu, že tři ze čtyř Čechů si nedovedou léto bez grilování vůbec představit, je to...  celý článek

VIDEO: Chladicí box na pláž bude umět všechno. I otevřít pivo

23.7.2014  0:00
Udělátko, které bude umět všechno, co nutně potřebujete na party. Dodá zásobu ledu, zchladí občerstvení, pustí rádio a nabije telefon nebo tablet. Možná ještě ani nevíte, jak podobný přístroj...  celý článek

Recept na domácí kečup: rajská jablka budete mít plně pod kontrolou

22.7.2014  0:00
Ať už se nám to líbí nebo ne, dětem se se sofistikovanými omáčkami nezavděčíte. Když už špagety, tak s kečupem. Když hranolky, tak s kečupem. Tak si pojďme uvařit domácí, ať alespoň víme, co tam...  celý článek

Nadšenci obnovují odkaz doktora Kittela, slavného léčitele z Jablonce

21.7.2014  0:00
Za svého života se stal slavným, po smrti legendárním, dnes je téměř zapomenut. Proto na odkaz lékaře a léčitele Jana Josefa Antonína Eleazara Kittela navázala skupina nadšenců z Jablonecka,...  celý článek

Domácí nanuky, po kterých neztloustnete. Osvěžující letní svačinka

18.7.2014  0:00
Kvalitní křupavá čokoláda ukrývající banánovou dužninu, která má po zmrznutí příjemně krémovitou konzistenci, a k tomu bonus v podobě čerstvé maliny, mletého kokosu, sušené kustovnice,...  celý článek

Konec zašmodrchaných sluchátek? Pomůže obyčejná sponka do vlasů

17.7.2014  0:00
Problém zašmodrchaných kabelů od sluchátek se řeší od doby, kdy byly vynalezeny „špunty“ do uší. Existuje mnoho zaručených návodů, jak tomu zabránit, mnoho firem zbohatlo na zaručených...  celý článek

Paintball štípe, když vás trefí kuličkou s barvou. Ale je to adrenalin

15.7.2014  0:30
Někomu tahle hra plní sny, protože si může v rámci „budování kolektivu“ beztrestně vystřelit třeba na vlastního šéfa. Princip paintballu totiž spočívá právě ve snaze zasáhnout „protivníka“...  celý článek

Češi se chlubí, jak jedí zdravě. Pak si dají řízek nebo guláš se šesti

14.7.2014  0:00
Chceme jíst zdravěji, ale nakonec si v restauraci dáme smažený řízek nebo svíčkovou. Vyplývá to z průzkumu mezi tisícovkou uživatelů stravenek společnosti Cheque Dejeuner. Hlavně ženy tvrdily,...  celý článek

Kluci, kteří chtějí umět bojovat, dobrovolně podstupují vojnu

12.7.2014  0:00
„Chce někdo domů?“ ptá se instruktor při nástupu. „Klidně zavoláme taxi, a to vás odveze k mamince. Chce někdo? Ne? Děkuji.“ Devatenáct kluků právě v branném táboře v Žítkové zažilo zhruba...  celý článek

Dětem lze jednoduše a bezpečně proměnit schody v domě na klouzačku

11.7.2014  0:00
Které dítě by odolalo skluzavce, po které lze sjet z patra do přízemí? Tak alespoň uvažovala mladá designérka Trisha Clevelandová z Minneapolisu, když se rozhodla přijít s nápadem, jak proměnit...  celý článek

Rostlina je cítící bytost, zjistili vědci. Dokáže se bránit snědení

10.7.2014  0:00
Rostliny „slyší“, když je někdo jí, a reagují defenzivně. Lidé, kteří se uchylují k vegetariánství jen kvůli ochraně zvířat, by měli vědět, že rostliny zase tak až neživé a necitlivé nejsou....  celý článek

Lahev jako živá. I když je namalovaná, máte pocit, že ji můžete vypít

10.7.2014  0:00
Na počátku je prázdný list papíru, ze kterého se vám před očima doslova vyloupne objekt, který vaše oko odmítá přijmout pouze jako namalovaný. Tyto hyperrealistické ilustrace běžných věcí...  celý článek

VIDEO: Šéfkuchař zaskočil hosty tatarákem z řepy, šodem místo svíčkové

4.7.2014  0:00
Vypadalo to jako ve špatném snu. Hosté v restauraci si objednali normální jídlo a dostali pokrm, který identicky vypadal, ale chutnal úplně jinak. To vše dokáže molekulární kuchyně.  celý článek

Největší chyby při svícení: různé zdroje, jejich tvary i barvy

3.7.2014  0:00
Češi se ještě stále neadaptovali na nové světelné zdroje, které po roce 2012 nahradily klasické žárovky a v našich domácnostech se usazují stále více. Vybíráme jen podle ceny a podle největšího...  celý článek

Na šampionátu nealko koktejlů vyhrál drink z jablek, bezu a rebarbory

30.6.2014  12:36
Na červnové soutěži Mattoni Grand Drink, jejíž vítěz si odnáší i titul mistra světa v míchání nealkoholických koktejlů, porotce nejvíce zaujala estonská barmanka Krista Meri. Pro drink Green...  celý článek

Vyzkoušejte nejlepší indickou restauraci a zkuste doma typickou masalu

29.6.2014  0:00
Indických restaurací je u nás v porovnání s ostatními národními kuchyněmi jako šafránu. Základy vás mohou naučit v kurzu vaření Chefparade, prohlubovat své znalosti pak můžete ochutnáváním v...  celý článek

Mezi nejlepšími restauracemi už nedominuje jen Praha, Morava dotahuje

27.6.2014  0:00
V prestižní soutěži Top restaurace se na první příčce umístila pražská Le terroir. Vysoko se letos dostaly i moravské restaurace.  celý článek

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

22.6.2014  0:00
Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na pečeném kolenu, marinovaných křidýlkách nebo pizze? V podání obzvláště dobře naladěného Šéfa je...  celý článek

Na Ladronce projde věda žaludkem. Ochutnáte kobylky i jahodový kaviár

20.6.2014  1:01
Vědecký festival, kde poodkryjete roušku nejrůznějších gastronomických tajemství a na své si přijdou i vaše chuťové buňky, připravila již podruhé Přírodovědecká fakulta UK v Praze. Tentokrát na...  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.