Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Podívejte se, jak pracuje s těstem na chleba Juliana Maškrtnica

18.11.2014  0:00
Zakladatelka Pečem pecen stála u českého hnutí za dobrý kváskový chleba. Není u nás povolanější osoby, která by mezi amatérskými pekaři měla tak vysoké renomé a měla pečení tak v malíku.  celý článek

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak udělat omáčku silnou jako dívčí stehno

15.11.2014  0:00
Z průměrného vaření dělá to špičkové konečná úprava. Dokazuje to Zdeněk Pohlreich v dalším dílu Teď vaří šéf!, když se mazlí s omáčkami. A nezapomene si ji pochválit slovy z titulku.  celý článek

VIDEO: Když neměli co uvařit Titovi, z nouze vymysleli „dívčí sen“

13.11.2014  0:00
Dívčí sen je srbská specialita, kterou dostanete v pražské srbské restauraci Jelica. Podle jejího majitele pokrm vznikl jako výraz zoufalství kuchaře s prázdnou lednicí, kterého překvapil...  celý článek

Japonci nechtějí zatěžovat pozůstalé pohřbem. Kupují si rakev už zaživa

11.11.2014  12:19
Stoupající náklady na pohřeb v Japonsku nastartovaly boom pohřebních služeb. S tím, jak populace stárne, si stále více starších lidí zajišťuje služby spojené s pohřbem předem. Objednávají si...  celý článek

Internetový kurz vaření pod drobnohledem. Co od něj lze čekat

11.11.2014  0:00
Kurz Kulinářské umění nabízí domácí výuku pro ty, kdo chtějí zlepšit své schopnosti v kuchyni. Podle zakladatele školy, kuchaře Jiřího Roitha, tu najdou všechno na jedné hromadě a naučí se...  celý článek

Vařená bílá ředkev, prostý buddhistický pokrm. Další chod japonského menu

10.11.2014  0:11
Kouzlo japonské kuchyně spočívá v jednoduchosti i drobných detailech současně. Čech ředkev maximálně nakrájí na kolečka a přidá na chleba s máslem, nebo do zeleninového salátu. To Japonec si s...  celý článek

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

9.11.2014  0:00
Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v nejběžnější variaci hrách s kroupami. Dnešní díl pořadu Teď vaří šéf! se nese ve znamení...  celý článek

Vaporizace je způsob, jak z bylinek včetně konopí dostat to nejlepší

6.11.2014  0:00
V podstatě jde o tu nejúčinnější inhalaci, zapomeňte na hrnec s bylinkami spařenými vroucí vodou před obličejem a ručník na hlavě. „Moderní přístroje umožňují inhalování cenných látek uvolněných...  celý článek

Když pivo pění, může si za to výčepní sám, tvrdí mistr světa v čepování

5.11.2014  0:00
Lukáš Svoboda je mistr svět v čepování piva a teď se pokouší předat to, co se naučil o pivu, dalším zájemcům. Zúčastnili jsme se jeho školení, které se podobá rychlému rekvalifikačnímu kurzu.  celý článek

Vývar ze sušeného tuňáka není nijak složitý. Sestavte si vánoční menu

4.11.2014  0:14
Samotná polévka by vás samozřejmě nevytrhla, berte ji jako prvního chod celého japonského menu, které se do Vánoc můžete naučit připravovat podle našich návodných videí. A hlavně podle receptů...  celý článek

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

2.11.2014  0:00
Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra, všichni jsou z toho paf, včetně mě, zasní se v pořadu Dnes vaší šéf! Zdeněk Pohlreich. Udělá...  celý článek

Plážový písek z dovolené o sobě pod mikroskopem hodně prozradí

31.10.2014  7:00
Byl to krásně praštěný nápad, který se chytil a nadchnul. Fotograf Petr Jan Juračka vyzval přátele na Facebooku a na portálu Přírodovědci.cz, aby mu posílali vzorky písku z pláží celého světa,...  celý článek

Kouzlo smoothies vyučují v Chefparade, přednáší ho nutriční gastronomka

29.10.2014  0:00
Smoothies je teď v módě, je součástí diet i těch, kteří se pokouší stravovat trochu jinak. Původně vitariánský nápoj si našel cestu do světa i pro nás, méně ortodoxní strávníky.  celý článek

Test kytic: některé by patřily spíš na hřbitov, týden vydržela jediná

29.10.2014  0:00
Náhodný nákup řezaných květin v nejbližším květinářství se podobá loterii, ve které sice sem tam vyhrajete pár korun, ale nikdy nic většího, co by vám skutečně udělalo radost. Tak by se dal...  celý článek

Krbová kamna se vybírají očima, techniku se však nevyplatí zanedbat

28.10.2014  0:00
Pokud se vám stýská po kouzlu starých časů a živém ohni, nemusíte vždy přestavovat půl domu nebo bytu a budovat krb. Stejně dobře poslouží i krbová kamna. A stejně dobře zahřejí.   celý článek

Tvrdé sýry jsou obvykle tučnější než smetanové, boří mýty technoložka

27.10.2014  1:00
Obvykle hledáme na potravinách údaj o celkovém obsahu tuku, jenže u mléčných výrobků převládá značení obsahu tuku v sušině, což je pro mnohé spotřebitele trochu matoucí. Od poloviny prosince by...  celý článek

Díky špagetám s rajčaty a ovčím sýrem zapomenou na kečup i děti

25.10.2014  0:00
Těstoviny hýbou Itálií více než domácí politika. Stačí mouka, vejce a máte základ pro nekonečné množství variant vynikajícího jídla. A o to jde nejen v Itálii.  celý článek

Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche

23.10.2014  0:00
Přijdete na návštěvu a přivítá vás hostitel v zástěře s tím, že pro vás chystá malé občerstvení. A v kuchyni má připravenou jen syrovou rybu, cibuli, čerstvé pálivé papričky, džbánek čerstvě...  celý článek

Rámečky místo poliček a nástěnka bez připínáčků. Stačí pružný špagát

22.10.2014  0:00
Volné stěny v bytě přímo vybízejí k praktickému využití a zdaleka ne každý touží po klasických poličkách vyčnívajících do prostoru. Rámy, rámečky či nástěnky opatřené pružnou gumou je mohou do...  celý článek

U pravého sacheru musíte hlídat polevu, korpus i meruňky, říká cukrář

21.10.2014  0:00
Ochutnat pravý Sacher se považuje za důvod udělat si výlet do Vídně. Originální recepturu si chrání licenčně hotel Sacher a recepturu jen tak nepustí do světa. Je však možné zajet se „vyučit“ do...  celý článek

Koupil recept na dezert z vlasových nudlí, dneska ho v Montrealu živí

20.10.2014  0:00
Návštěva v rodném Hongkongu změnila Johnnymu Chinovi život. Nechal práce účetního a rozhodl se živit jako výrobce tradičního čínského zákusku Dračí bradka, složeného z 8192 dračích vousů.  celý článek

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

19.10.2014  0:00
Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami „rozbouráte“. Co všechno pak z lososa můžete připravit, rozebere Zdeněk Pohlreich v dalším dílu...  celý článek

Jamie Oliver: Nejlepší jídlo na světě se vaří tam, kde je málo peněz

17.10.2014  0:17
Pokud vám zbyly vepřové výpečky nebo kousek hovězí pečeně, pak máte základ pro další vynikající jídlo za pár korun. Jak na to - tedy jak rozumně nakupovat, vařit hlavou a méně plýtvat - radí...  celý článek

Bývalá učitelka spřádá srst lam alpaka na kolovrátku a plete rukavice

16.10.2014  0:16
Jihoamerické lamy alpaky a dokonce jedna vikuňa pasoucí se pod okny roubenky u České Kamenice na Děčínsku působí trošku jako zjevení. Ale pohádkové. Navíc jejich jemnou a hřejivou vlnu ručně...  celý článek

Na festivalu o jídle se promítaly filmy ze zvířecího koncentráku

16.10.2014  0:00
Na České zemědělské univerzitě v Praze-Suchdole se ve dnech 13. až 17. října již počtvrté koná filmový festival Life Sciences Filme Festival. Řeší se, jak v budoucnu nakrmit lidstvo.  celý článek

Šílení výrobci chtějí, abychom svěřili bezpečnost svých domovů mobilu

16.10.2014  0:00
Místo klíče si kupte nový zámek, který se otevře jen pomocí mobilu. Za odměnu správce zámku bude vědět, kdo kdy vešel dovnitř a ven. Většinou se taktně mlčí o tom, co se stane, když vám mobil...  celý článek

Cestovní espresso můžete mít na výletě, na rybách i při lyžovačce

15.10.2014  0:00
Pro milovníky dobré kávy v polních podmínkách je určený cestovní kávovar, se kterým byste si měli udělat lepší den i mimo domov a dobrou kavárnu.  celý článek

Sladké pečení, kterému nechybí koule. Vyzkoušejte je třeba na bábovce

14.10.2014  0:00
Po upečení a zdárném vyklopení z formy vypadá bábovka s originálně pojatou tvarohovou náplní ve tvaru bílých kuliček s kandovanou třešní uvnitř docela obyčejně. Ale nechte ji vašim hostům...  celý článek

Protestovali proti plýtvání, v rytmu diska krájeli zeleninu pro hackery

13.10.2014  0:00
Projekt Discosoup vzala pevně do ruky foodblogerka Anička Grosmanová. Pro účastníky hackerské konference konané v klubu Paralelní Polis v pražských Holešovicích uvařila společně s kolegy a...  celý článek

Pohlreich připomene sedlinu i svítek jako alternativu k nudným nudlím

12.10.2014  0:00
Další díl seriálu Teď vaří šéf! pracuje s vejci. Pohlreich ukáže zázračně jednoduché recepty, jejichž součástí je vejce. A když je uvaříte, zpestří rodinný jídelníček.  celý článek

Zagrilujte si. Bude to možná na dlouho naposled, tak ať to stojí za to

10.10.2014  0:00
Jasně, můžete naložit plátky krkovice, přihodit pár klobásek, koupit pivo do džbánku a budete vám dobře, i když asi trochu těžko. Ale taky si jednou za čas můžete z grilování udělat rituál, na...  celý článek

Proti zlodějům bojujte jejich zbraněmi. Vyzkoušejte zlodějský sprint

10.10.2014  0:00
Každý rozumný zloděj ví, že kdo uteče, vyhraje. Projděte si citlivá místa kolem svého domu a otestuje, co zloději usnadňuje práci a jak mu ji můžete naopak ztížit.  celý článek

Cenu pro nejlepší ekologický nápad získal projekt Ukliďme Česko

8.10.2014  12:43
Mezinárodní odborná porota E.ON Energy Globe Award ČR již pošesté ocenila ty nejlepší ekonápady. Diváci v sále Divadla na Vinohradech z nich svými hlasy zvolili celkového vítěze. Tím se stal...  celý článek

Garážový výprodej: příležitost vyprázdnit skříně a potlachat se sousedy

8.10.2014  0:00
Hromadící se věci po dětech pošlete dál, zbavíte se nepotřebného haraburdí, které ovšem pro jiného může být pravým pokladem. To je princip garážového výprodeje, jak ho známe ze zahraničních...  celý článek

Český akvarista vyhrál evropské mistrovství v aquascapingu

6.10.2014  12:57
Roman Holba se umístil na první příčce evropského šampionátu v aquascapingu v kategorii Nano, což je mistrovství v pěstování a aranžování vodních akvarijních rostlin. Je jakousi vyšší třídou pro...  celý článek

Recept na silné trnkové víno. Surovina zadarmo, ovšem výroba dá práci

6.10.2014  2:00
„Jakmile udeří mrazy, je lepší se schovat někam do tepla a sáhnout po lahvince hřejivého obsahu,“ říká Vladimír Dolejšek (28), mladý architekt žijící v jihočeském Srubci. Tu pravou zimní pohodu...  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.