Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Geniální vychytávka na ztracené vejce. Zkuste houbové ragú s vůní kulajdy

12.12.2014  0:00
V restauraci Babiččina zahrada připravují tuto „kulajdu trochu jinak“ jako předkrm. Ač nejsem příliš velký milovník hub, toto jsem musel zkusit doma uvařit a ihned jsem na žádost rodiny musel...  celý článek

Rybí filet marinujte ve sladkém miso a ve víně a upečte. Je to lahůdka

10.12.2014  0:14
Pečený rybí filet „hamachi no saikyo miso yaki“ se dělá ze žlutoocasé ryby a marinuje se v pastě z kvašených sojových bobů, rýžového vína a sladkého vína na vaření. Je dalším chodem japonského...  celý článek

Do vietnamské tržnice Sapa za levným nákupem. Praktický průvodce

9.12.2014  0:00
Pražská tržnice Sapa je tak trochu záhadné místo. Místní tvoří stát ve státě. Nemají rádi kamery ani fotoaparáty. Jen zvolna se otevírá pro veřejnost.  celý článek

Test svíček: Mastí, špiní, čoudí, ale vašemu zdraví neuškodí

9.12.2014  0:00
MF DNES otestovala 14 svíček nakoupených v běžných obchodních řetězcích a má pro vás dobrou zprávu: jedy nevylučují a můžete si je bez obav dopřát. Některé svíčky však nepříjemně mastí a špiní a...  celý článek

Seznam alergenů je výborný byznys. Hlavně pro kontrolory, říká Pohlreich

8.12.2014  7:44
Od soboty 13. prosince se v restauracích setkáte s revolucí. Podle jídelního lístku byste měli poznat, zda uvařená jídla neobsahují alergeny, na které jste citliví. Podle některých jde však o...  celý článek

VIDEO: Zapečený lilek podle Pohlreicha nás přenese zpět do léta

7.12.2014  0:00
Další díl seriálu Teď vaří šéf! ukáže, jak si poradit se zeleninou a vykouzlit z ní na talíři atraktivní jídlo. Vařit se bude nejen z klasické mrkve, petržele a celeru, ale těšit se můžete i na...  celý článek

Kdo chce trendy Vánoce, zvolí bílou, fialovou nebo přírodní tóny

6.12.2014  0:06
Bílou evokující čerstvě napadlý sníh nic nezkazíte, navíc se dá každý další rok sladit s barvou, která právě „právě letí“. Je to de facto přírodní barva, kterou můžete kombinovat jak se...  celý článek

Hvězdou mezi hosty je restaurace La Finestra. Předvádí steak Rossini

5.12.2014  0:00
Absolutním vítězem ankety Mattoni restaurace roku se stala La Finestra in Cucina. Ocenění získala na základě hodnocení 35 tisíc uživatelů serveru Restu.cz.  celý článek

UKÁZKA: Živí ji domácí kosmetika, úspěšné recepty sepsala do knihy

5.12.2014  0:00
Alena Thomas začala psát blog, když žila se třemi dětmi na chalupě daleko od obchodů a toužila po větší soběstačnosti. Její recepty na domácí prací prášek, balzám na rty, mast na atopický ekzém...  celý článek

Ze skleněných korálků a drátku vykouzlíte zlaté jmelí i stříbrné penízky

4.12.2014  0:14
Kytičky z korálků vyráběly ženy na Jablonecku či Železnobrodsku, kolébce křišťálu a skleněných korálků, již na konci 19. století. Toužíte-li po originálních, vlastnoručně vytvořených dekoracích...  celý článek

Inteligentní dům se musí o sebe postarat a vás chovat jako v bavlnce

4.12.2014  0:00
Inteligentní dům dokáže spřáhnout určité činnosti dohromady, dokáže si nasnímat okolí a podle toho se zařídí. Ušetří nejen energii, ale i čas a dokáže odstranit naše vlastní chyby. Měl by...  celý článek

Paleo není žádná dieta na hubnutí. V podstatě se jen zdravě krmíte

2.12.2014  0:00
Paleodieta je trend, kdy se strávníci snaží vyhýbat průmyslově vyráběným potravinám. Propagují ho i někteří nutriční odborníci, kteří nejsou napojeni na velkovýrobce potravin. Jen každý z nich...  celý článek

Japonec dá do pudinku vejce i kuřecí kůžičky. Sní ho samozřejmě s rýží

1.12.2014  0:14
Japonský vaječný pudink s kuřecím masem neboli chawanmushi není sladkým dezertem ani náhodou. Je slaný a dokonce se do něj přidává i krabí maso. Podle názorného receptu šéfkuchaře Marka Hory,...  celý článek

VIDEO: Konec nudy na talíři. Lyonské brambory jsou jednoduché a rychlé

30.11.2014  0:00
Možná to znáte. Pořád dokola doma opakujeme ty samé přílohy: Brambory vařené, kaše, rýže, těstoviny... Přitom jen tak mimochodem utrousí Zdeněk Pohlreich tip na přílohu, která se bude hodit ke...  celý článek

Vinylovou podlahu sestavíte jako puzzle. Až na pár chybiček je dokonalá

28.11.2014  0:00
PVC už není jen náhražkovou podlahovou krytinou. Hodí se pro všechny, kdo požadují odolnost proti vodě či nechtějí dlažbu nad podlahovým topením. Na druhou stranu jsou tyto podlahy citlivé na...  celý článek

Vánoční perníčky podle drsné rockerky a milovnice minimalismu

28.11.2014  0:00
Perníčky s drsnějším rustikálním vzhledem zdobí Lucie Jadrná ze Stříbrných Hor hlavně bílou a šedou, případně metalickými odstíny. Navíc perníčky maluje hned po upečení, dokud jsou tvrdé. Když...  celý článek

Jak na adventní věnec z proutí. Na Vánoce ho slavnostně oživíte květy

27.11.2014  0:00
Jednoduchý věneček z toho nejobyčejnějšího drobného proutí stačí podle pražské floristky Jarmily Pejpalové přizdobit na období adventu několika větvičkami buxusu a jehličnanu s krátkými...  celý článek

Domácí ekokoloběh. Chováte rybičky, ty produkují hnojivo pro rostliny

27.11.2014  0:00
Zajímavý příklad městské ekofarmy, kterou umístíte například v obýváku, nabízí dvojice nizozemských inženýrů. Milovníci akvaristických rybiček mohou spojit svou zálibu s pěstováním kuchyňských...  celý článek

Osvědčený recept na pivní štrúdl. Potřebovat budete i rozpálený hrnec

26.11.2014  0:00
Poctivé vepřové sádlo, světlé pivo a jablka ze zahrady, to jsou hlavní ingredience klasiky, která nezklame.  celý článek

Otrav oxidem uhelnatým přibývá. Ochrání vás hlásič za tisíc korun

25.11.2014  0:00
Se začínající topnou sezonou začne přibývat otrav oxidem uhelnatým. Ten je nebezpečný už jen proto, že není cítit, a proto otrava přichází bez varování.  celý článek

Karbonová topidla zahřejí infrasaunu nejrovnoměrněji, ale nejpomaleji

24.11.2014  9:48
V infrasaunách najdete tři typy topidel. Keramická jsou nejlevnější, zato nejrychlejší, ale mají z infrasaunových topidel nejvyšší spotřebu proudu. To karbonová jsou nejdražší, zato mají...  celý článek

VIDEO: Pohlreich už má Vánoce, připravil hrušku ve víně se zmrzlinou

22.11.2014  0:00
Nedělní pořad Teď vaří šéf! sází na pochoutky z ovoce. Na hrušku vařenou v čaji s vínem si vzpomenete i na Vánoce. Už jenom proto, že ji provoní skořicí a hřebíčkem.  celý článek

Sbírá stojánky na sirky z doby, kdy se ještě škrtalo po kovbojsku

21.11.2014  0:00
Pražský sběratel Petr si plní byt stojánky na sirky z dob, kdy se prodávaly ne v krabičkách, ale sypané. Takový stojánek byl součástí každé domácnosti a samozřejmostí byl i jako součást...  celý článek

Plátky syrových ryb jako největší delikatesa. A je navařeno bez vaření

20.11.2014  0:00
Naše postupně budované japonské menu tentokrát obohatíme o otsukuri. Kdo není kovaný v japonštině, těžko si něco konkrétního představí, nicméně šéfkuchař a sushimistr Marek Hora uklidňuje, že je...  celý článek

VIDEO: Podívejte se, jak pracuje s těstem na chleba Juliana Maškrtnica

18.11.2014  0:00
Zakladatelka Pečem pecen stála u českého hnutí za dobrý kváskový chleba. Není u nás povolanější osoby, která by mezi amatérskými pekaři měla tak vysoké renomé a měla pečení tak v malíku.  celý článek

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak udělat omáčku silnou jako dívčí stehno

15.11.2014  0:00
Z průměrného vaření dělá to špičkové konečná úprava. Dokazuje to Zdeněk Pohlreich v dalším dílu Teď vaří šéf!, když se mazlí s omáčkami. A nezapomene si ji pochválit slovy z titulku.  celý článek

VIDEO: Když neměli co uvařit Titovi, z nouze vymysleli „dívčí sen“

13.11.2014  0:00
Dívčí sen je srbská specialita, kterou dostanete v pražské srbské restauraci Jelica. Podle jejího majitele pokrm vznikl jako výraz zoufalství kuchaře s prázdnou lednicí, kterého překvapil...  celý článek

Japonci nechtějí zatěžovat pozůstalé pohřbem. Kupují si rakev už zaživa

11.11.2014  12:19
Stoupající náklady na pohřeb v Japonsku nastartovaly boom pohřebních služeb. S tím, jak populace stárne, si stále více starších lidí zajišťuje služby spojené s pohřbem předem. Objednávají si...  celý článek

Internetový kurz vaření pod drobnohledem. Co od něj lze čekat

11.11.2014  0:00
Kurz Kulinářské umění nabízí domácí výuku pro ty, kdo chtějí zlepšit své schopnosti v kuchyni. Podle zakladatele školy, kuchaře Jiřího Roitha, tu najdou všechno na jedné hromadě a naučí se...  celý článek

Vařená bílá ředkev, prostý buddhistický pokrm. Další chod japonského menu

10.11.2014  0:11
Kouzlo japonské kuchyně spočívá v jednoduchosti i drobných detailech současně. Čech ředkev maximálně nakrájí na kolečka a přidá na chleba s máslem, nebo do zeleninového salátu. To Japonec si s...  celý článek

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

9.11.2014  0:00
Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v nejběžnější variaci hrách s kroupami. Dnešní díl pořadu Teď vaří šéf! se nese ve znamení...  celý článek

Vaporizace je způsob, jak z bylinek včetně konopí dostat to nejlepší

6.11.2014  0:00
V podstatě jde o tu nejúčinnější inhalaci, zapomeňte na hrnec s bylinkami spařenými vroucí vodou před obličejem a ručník na hlavě. „Moderní přístroje umožňují inhalování cenných látek uvolněných...  celý článek

Když pivo pění, může si za to výčepní sám, tvrdí mistr světa v čepování

5.11.2014  0:00
Lukáš Svoboda je mistr svět v čepování piva a teď se pokouší předat to, co se naučil o pivu, dalším zájemcům. Zúčastnili jsme se jeho školení, které se podobá rychlému rekvalifikačnímu kurzu.  celý článek

Vývar ze sušeného tuňáka není nijak složitý. Sestavte si vánoční menu

4.11.2014  0:14
Samotná polévka by vás samozřejmě nevytrhla, berte ji jako prvního chod celého japonského menu, které se do Vánoc můžete naučit připravovat podle našich návodných videí. A hlavně podle receptů...  celý článek

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

2.11.2014  0:00
Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra, všichni jsou z toho paf, včetně mě, zasní se v pořadu Dnes vaší šéf! Zdeněk Pohlreich. Udělá...  celý článek

Plážový písek z dovolené o sobě pod mikroskopem hodně prozradí

31.10.2014  7:00
Byl to krásně praštěný nápad, který se chytil a nadchnul. Fotograf Petr Jan Juračka vyzval přátele na Facebooku a na portálu Přírodovědci.cz, aby mu posílali vzorky písku z pláží celého světa,...  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2015 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.