Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

I nedokonalé vánočky chutnají skvěle, přesto končí v bioplynové stanici

19.12.2015  0:00
Vánočky, které v pekárně špatně spletli, při pečení praskly, byly pokroucené nebo málo vykynuly, se na pulty obchodů nedostanou. Neodpovídají estetických požadavkům prodejců, takže je pekárna...  celý článek

VIDEO: Aby ve svařáku zůstal alkohol, nesmíte ho vařit jako prádlo

18.12.2015  0:12
„Dobré víno, přiměřené množství voňavého koření, minimum cukru a zahřátí vína jen na určitou teplotu, to jsou hlavní ingredience poctivého svařáku,“ radí Jan Vorba a František Loukota, kteří se...  celý článek

Pěnobeton by mohl vyřešit problémy při rekonstrukci domu

17.12.2015  12:00
Jak rychle vyrovnat podlahu v situaci, kdy je nerovná a měli byste ji tepelně odizolovat? A zároveň příliš nezatížit stávající podlahy? Tento rébus by mohl vyřešit pěnobeton. Je dostatečně...  celý článek

Pařížské tyčinky našich babiček. Chuťově dokonalá vánoční klasika

15.12.2015  0:15
V nejedné rodině se předává recept na pařížské tyčinky z generace na generaci. Možná jej také máte někde v sešitě či v šuplíku zapsaný na papírku babičkou či její maminkou.   celý článek

Honza Homola z Wohnoutů radí, jak vytáhnout co nejvíc z malého čudlíku

14.12.2015  0:14
Tohle 20. cvičení je vlastně spíš jedna obrovsky praktická rada, která ale do zvuku vaší kytary může vnést další dimenzi. Obyčejný knoflík na zvyšování hlasitosti snímačů většina kytaristu...  celý článek

VIDEO: Naučte se opravdu dobrou španělskou paellu podle Pohlreicha

12.12.2015  1:12
Šéf zajel do Madridu, města, kde se dobré jídlo podává a voní přímo na ulici a je neodmyslitelnou součástí každodenní kultury. Protože Španělé jedí náruživě, rychle, strašně rádi a na hodně...  celý článek

Vyndávat žábry z hlavy před vařením rybí polévky je pověra, tvrdí rybář

9.12.2015  0:00
Ve většině receptů se tvrdí, že když se vaří vánoční polévka a dělá se vývar, musí se vyndat žábry, aby nezhořkla. Rybář Matěj Kovář ze Sádek Lahovice je však přesvědčený, že to není pravda.  celý článek

Ozdoby na stromek napečte a přes Vánoce snězte. Nebudete odstrojovat

8.12.2015  0:08
„Jsem hodně praktická, takže na Vánoce preferuji jedlé ozdoby. Rodina je sní a já nemusím odzdobovat stromeček,“ radí designérka Deniska Bartošová. Jejich pečení a tvorba není žádné drama,...  celý článek

Třináct tipů pro praktické dárky do kuchyně. Teploměr, pinzeta, ocílka

8.12.2015  0:00
Jsou dárky, které nejprve nadchnou, ale nakonec se nezařadí mezi pomůcky, které se používají denně, takže se postupně stěhují do spodních zásuvek kuchyňské linky. A když se jednou za rok udělá...  celý článek

Uvolněte ruku, radí Homola, jak být funky. A zahrajte si o kytaru

7.12.2015  0:07
Ve znamení funky je 19. díl naší kytarové školy, protože být funky je moderní v každé době. U kytary i v životě mi funky symbolizuje svižnost, uvolněnost, přímočarost. Prostě všechno to, co z...  celý článek

Zabiják špatné zimní nálady? Podle Pohlreicha polévka z kysaného zelí

5.12.2015  1:45
Zimnímu splínu čelím jídlem, říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Taková bytelná zelňačka vydá klidně za hlavní jídlo, a to je už kysané zelí samo o sobě dobrotou nadupanou vitaminy. Jeho přetavením...  celý článek

Tip na dárek pod stromeček pro milovníky brouků. Nová hmyzí kuchařka

4.12.2015  0:00
Nová kuchařka Hmyz na talíři atypicky obohacuje předvánoční trh. Je dílem Marie Borkovcové z Mendelovy univerzity v Brně. Ona a její tým sice trochu předběhli dobu, ale věří, že bude užitečná v...  celý článek

Letos zvládnete kapra zabít i vykuchat sama. Podle obrázkového návodu

2.12.2015  0:02
Vždycky jsem toužila po tom, aby naše děti měly před Vánoci pár dní kapra ve vaně a mohly si s ním hrát. Tak jsem se ho naučila vykuchat a naporcovat. Když víte jak, zvládnout se to dá a není...  celý článek

Honza Homola radí, jak cvičit figury. Trénujte a můžete vyhrát kytaru

30.11.2015  15:30
Jak maximálně vytěžit čtyři noty, tedy násobení figury v rámci jednoho taktu - tak bych mohl tohle naše 18. cvičení nazvat. Vezmeme si jeden takt, v mém případě je to ten čtyřčtvrťový, a...  celý článek

Sloní moč začali nabízet v pražské zoo. S 25 % alkoholu a bylinkami

30.11.2015  9:32
Poté, co Zoo Praha začala před pár lety nabízet sloní trus jako úžasné přírodní hnojivo pro zahrádkáře i pěstitele pokojovek či balkonových rostlin, bylo zřejmě jen otázkou času, kdy přijde na...  celý článek

Sbírám už jenom špeky, říká sběratel, který má 400 šicích strojů

30.11.2015  0:00
Jan Paul sbírá šicí stroje už třicet let. Do dnešního dne jich shromáždil zhruba 400, nové kousky si však už pečlivě vybírá. Aby dům neplnil sice krásnými kousky, ale sběratelsky bezcennými.  celý článek

Když chce být Pohlreich za romantika, začne gazpachem a krevetami

28.11.2015  0:11
Začne pěkně lehkou, správně dochucenou a vychlazenou španělskou klasikou, pokračuje krevetkami v křehoučkém křupavém těstíčku po japonsku, až se dostane k hlavnímu chodu v podobě jehněčího, poté...  celý článek

NASA popřála šťastný Den díkůvzdání pokrmem, který moc vábně nevypadá

27.11.2015  9:27
Stačí otevřít vakuované balení s dehydratovaným hotovým jídlem, přidat k němu horkou vodu, opět ho uzavřít a chvíli nechat v teple rehydratovat. Pak popadnete příbor a můžete se pustit do jídla....  celý článek

Kečupová kůže. Americký vynález má zabránit rozmočení burgerové housky

26.11.2015  0:00
První zmínky o kečupové kůži přinesl Martin Kuciel, alias pan Cuketka, na svém blogu. Objevil ji na webu Techinsider, kde zkoušeli, jak nerozmočit burgerovou housku kečupem a místo obyčejného...  celý článek

Honza Homola radí: Někdy zapomeňte na malíček. Kytarová škola 17. díl

23.11.2015  0:11
V dnešním díle kytarové školy vás připravím o jeden prst. Poslední dobou jsem si totiž u některých mých oblíbených kytaristů všiml, že v některých polohách vynechávají malíček a hra je pak...  celý článek

VIDEO: Losos v páře podle Pohlreicha. Lehký jako vánek a se zeleninou

21.11.2015  0:11
Dietní neznamená, že si nemůžete dopřát brambory s kouskem lahodného másla, nebo plnotučný jogurt. Rozumné stravování není o surovinách bez tuku, ale o jejich kvalitě a množství. Jak tvrdí...  celý článek

VIDEO: Žádný nůž není ztracený. Brusič mu dodal starý lesk

20.11.2015  0:00
Ani extrémně zašlý nůž není ztracený. Milovník nožů zvaný Togitogi se rozhodl ukázat, že pokud v rezavém torzu objevíte kvalitativní poklad, stojí za to dát si práci s obnovou. Odborník radí,...  celý článek

Ženské umí pivo degustovat lépe, říká novopečený majitel minipivovaru

19.11.2015  0:11
Tak dlouho se chodí se džbánem pro pivo, až si ho raději začnete vařit doma. A pak si třeba splníte i sen a otevřete si vlastní minipivovar. Jako pan Ondra, který si předsevzal přeměnit legendu...  celý článek

Další vynález na loupání uvařených vajec sází na fintu z internetu

18.11.2015  0:00
Návodů na loupání vajec uvařených na tvrdo už byly desítky a většina z nich nefunguje. Teď se k nim přidal další, na který jeho tvůrci vybírají peníze na serveru Kickstarter.  celý článek

VIDEO: Už není čas na vaření. Jak se měnily večeře v USA během 100 let

17.11.2015  0:00
Zatímco v roce 1915 si hospodyňky ve Spojených státech amerických musely dát práci s přípravou roastbeefu, o sto let později je večeře otázkou okamžiku. V roce 2015 se na stole „smíříme“ s...  celý článek

Jak trénovat smysl pro rytmus. Kytarová škola Honzy Homoly, 16. díl

16.11.2015  0:16
Vůbec si nedokážu představit, kde se v člověku bere smysl pro rytmus. To, co s tělem vibruje a s matematickou přesností určuje pravidelnost, přestože se jedná spíš o spontánní záležitost.   celý článek

Na stáži v michelinské restauraci: všichni si v práci musí vyčistit zuby

16.11.2015  0:00
Filip Šulc je mladý kuchař, který se rozhodl na začátku své kariéry vstřebat co nejvíce zkušeností v zahraničí. Proto se pokouší střídat tuzemská angažmá se stážemi v cizích restauracích, kde je...  celý článek

VIDEO: Narozeninový dort pro žloutenkáře podle Pohlreichovy maminky

13.11.2015  1:13
Krásně vlhké těsto s přídavkem jablek, pikantní ovocný džem, maliny a dietní domácí krém, který vymyslela maminka Zdeňka Pohlreicha, když si její desetiletý syn přivezl z pionýrského tábora...  celý článek

Proti padajícímu sněhu fungují háky, rozražeče, mříže i kulatina

13.11.2015  0:00
Sníh na střeše, ale i mráz a následné tání jsou rok co rok aktuálními tématy majitelů domů, chat i chalup. Přitom platí, že čím lépe se na zimu připraví, tím menší škody jim může sníh na střeše...  celý článek

Z bytu si udělala pevnost. Když ztratila klíče, mohlo ji to stát tisíce

10.11.2015  0:00
Čtenářka Libuše během nákupů ve městě ztratila klíče od bytu. Problém byl v tom, že náhradní klíče měla v zamčeném bytě za bezpečnostními dveřmi. Když pak na ulici procházela nabídky různých...  celý článek

Honza Homola: Ohýbaná struna musí zamňoukat, jinak je to trapas

9.11.2015  0:09
Pro 15. díl kytarové školy jsem vybral bending neboli ohýbání tónu, což je v elektrické kytaře opravdu populární technika, která není nijak těžká, ale svoje záludnosti má.   celý článek

Stačí mleté maso, trocha zeleniny a získáte sílu jarních závitků

6.11.2015  0:06
Thajskou kuchyni Zdeněk Pohlreich miluje, takže i vaří. A jestli „u Číňanů“ ujíždíte na jarních závitcích, můžete si je při troše zručnosti a trpělivosti připravit doma. Kuchařský guru k tomu...  celý článek

Jak připravit veganský burger s konopnou tofunézou. Chutná jako pravý

5.11.2015  0:15
Za lehké, ale zdaleka ne „plané“ jídlo, lze označit veganský burger s „majonézou“ z tofu a konopného oleje. Kolegu s kamerou sice burger bez masa nenalákal ani k ochutnání, nicméně byl skvělý...  celý článek

Lahodný dort luxusně kombinuje domácí švestkové želé se šlehačkou

4.11.2015  0:04
Představte si rozplývající se, chuťově plné ovocné želé v kombinaci s oříškovým piškotem a nadýchanou šlehačkou. Čas švestek se sice letos kvůli horkému suchému létu poměrně rychle naplnil,...  celý článek

Osm vychytávek, které vám zlepší topení pomocí krbových kamen

4.11.2015  0:00
Vybrat krbová kamna není problém, hořet budou všechny. Zamrzí ale, pokud až po koupi zjistíte, jaké zlepšení mohly mít a jak vám mohly zpříjemnit práci s topením.  celý článek

Vyrobte si pěnivé koule do koupele s vůní lesa. Nebo jakoukoliv jinou

3.11.2015  0:03
Tipů na drobné dárky není nikdy dost, zvlášť s blížícími se Vánocemi. Oblíbené jsou například pěnivé koule do koupele, které se dají vyrobit i doma. A je jen na vás, jaký éterický olej vyberete,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.