Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Předvánoční úklid podle našich babiček. Osm tipů na čistou domácnost

5.12.2016  0:00
Předvánoční úklid začíná strašit. Ne každý je však ochoten používat současné chemické „dryjáky“, radši by postupoval podle tradic našich prababiček. Jde to také, ale je třeba si uvědomit, že...  celý článek

Marmeláda ze šalotky je bomba. Nejen ke kachním prsíčkům

3.12.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde vždycky nabídne překvapivá řešení, jak zdánlivě obyčejné jídlo obléci do nového hávu. V nejnovějším dílu sezonní kuchařky na Playtvak.cz uvaří...  celý článek

PORADNA: Nemůžu sehnat vysoký obyčejný smrček. Prodávají se vůbec?

1.12.2016  0:00
Čtenář Jaroslav je tak trochu za bílou vránu. Chce totiž pro své dvě malé děti do velkého bytu opravdu pořádný vánoční stromek, nejlépe nad dva metry. Ale kde ho sehnat? Na obvyklých místech u...  celý článek

Návod na jednoduchý adventní kalendář a ozdoby za pár korun

29.11.2016  0:00
Kus netkané textilie nebo zbytky látek, stužka a kolíčky. Překližka nebo papírový karton, ubrousek s krásným motivem a obyčejné bílé lepidlo. A alespoň trochu šikovné ruce samozřejmě. Tak málo...  celý článek

VIDEO: Pec na sporák upeče pizzu skoro stejně rychle jako v restauraci

29.11.2016  0:00
Problémem domácího pečení pizzy je (ne)výkonnost běžných elektrických trub, které obvykle dosahují teploty maximálně 250 °C. U profesionálních elektrických pizzatrub se obvykle pohybují do 450...  celý článek

VIDEO: Smažák vám klidně připraví i Pohlreich. A jako dietní pokrm

28.11.2016  0:00
Smažák, po kterém se v noci nebudete budit hrůzou, co jste to snědli, to je Pohlreichova lehká varianta českého „národního“ pokrmu. Jednoduše proto, že ho udělá z kozího sýra, nepoužije na...  celý článek

Nechcete na Vánoce kapra? Zkuste marinovaného lososa, jak ho neznáte

26.11.2016  0:00
Lidí, kteří na Vánoce nahrazují českého kapra lososem, stále přibývá. Petr Vlásek z restaurace AvantGarde na Playtvak.cz ukáže, jak jej připravit netradičně marinovaného v citrusech s opečenými...  celý článek

VIDEO: Jak na adventní a vánoční výzdobu v tónech sněhu a ledu

24.11.2016  0:24
Letos frčí bílá a přírodní materiály, nicméně jaký adventní věnec a další výzdobu si doma vytvoříte, je na vás. Právě pro vaši inspiraci vytvořila floristka Tereza hned několik variant, ať máte...  celý článek

Nová databáze hasičů prozradí, zda máte platnou revizi spalinových cest

22.11.2016  0:00
Péče o komín neobnáší jen běžné vyčištění kominíkem minimálně jednou za rok. Každý nově vybudovaný nebo jakkoliv upravovaný komín musí také zkontrolovat revizní technik spalinových cest, a to...  celý článek

Naučte se vyrábět lehkou zmrzlinu z mléka a můžete mlsat bez výčitek

21.11.2016  0:11
„Vařit lehce neznamená, že musíš být kost a kůže,“ říká Zdeněk Pohlreich a jako by se v této větě skrývalo motto, pod kterým teď vaří a také se sám stravuje. Tvrdí, že dobře dochucené jídlo...  celý článek

Vyzkoušejte rozebraný štrúdl. Oblíbený dezert trochu jinak

19.11.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace Avantgarde miluje sezonní potraviny. Proto tentokrát na Playtvak.cz ukázal, jak je možné upéct závin milovaný drtivou většinou lidí, ovšem trochu jinak – v...  celý článek

OBRAZEM: Křehká krása z melounů a dýní od zlatých českých olympioniků

18.11.2016  1:18
Na nedávné Světové kuchařské olympiádě v německém Erfurtu získal český carvingový tým dvě zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile v kategorii kuchařské artistiky. Když tedy minulý týden...  celý článek

Robot s rukama podle šéfkuchařů umí sto jídel. Jen suroviny si nepřipraví

18.11.2016  0:00
Robotické ruce se chovají na kuchyňské lince jako opravdový kuchař. V databázi mají dosud 100 jídel okopírovaných podle postupů skutečných kuchařů. A když uvaří, pak po sobě linku taky uklidí.  celý článek

Česko jako popelnice Evropy? Už se dost změnilo, tvrdí kuchař Roman Vaněk

17.11.2016  0:00
Jeho pořady Peklo na talíři a Jídlo s.r.o. měly na internetu obří sledovanost. Založil Pražský kulinářský institut, vydal několik kuchařek. Díky tomu všemu je Roman Vaněk považován za jednoho z...  celý článek

Vyzkoušeli jsme levný celokovový kuchyňský robot. Až na drobnosti je dobrý

16.11.2016  0:00
Upoutá širokou škálou barev, ale pro praktické použití je důležitější, že má celokovovou konstrukci. Ta slibuje, že by v kuchyni mohl nějakou tu chvíli vydržet. Přesto se nevyhnul několika...  celý článek

Zdravá a návyková snídaně, to může být podle šéfa i bramborová omeleta

14.11.2016  0:14
S mrazivými rány stoupá chuť dát si teplou snídani, než vyrazíme ven do zimy. Tak proč nesáhnout po pánvi, dopředu uvařených bramborách, cibuli a vajíčkách. Co se koření, bylinek a zeleniny...  celý článek

VIDEO: Aby neškrábala nábytek, postavil Rus své kočce tank. Miluje ho

13.11.2016  0:13
Málokoho překvapí, co všechno jsou pro své chlupaté čtyřnohé miláčky majitelé schopni udělat. Mladý inženýr z Novosibirsku si kvůli své kočce nastudoval konstrukci tanku a pustil se do práce.  celý článek

Geniálně jednoduchá dýňová polévka s kachními kroketami. To musíte zkusit

12.11.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde ukazuje na Playtvak.cz, jak lze jednoduše vařit ze sezonních surovin. Přitom vzniknou pokrmy, za které se nemusí stydět žádná dobrá restaurace....  celý článek

Ublíží vínu pobyt v mrazáku? Sommeliér radí, jak ho rychle vychladit

11.11.2016  0:00
Ideální cestou k vychlazení bílého vína na požadovanou teplotu při podávání - a nemusí to být zrovna dnešní svatomartinské - je chladící vinotéka, radí sommeliér. V té na vás vychlazené víno...  celý článek

V zimě opuštěnou chalupu ochrání pojištění i dobré sousedské vztahy

10.11.2016  0:00
Podzim definitivně udeřil, což znamená konec sezony pro všechny chataře a chalupáře. Před příchodem zimy je pak na čase chaty řádně zazimovat a ochránit je před mrazem i náporem sněhu. Kromě...  celý článek

Začíná mrazivé období. Soutěžte s námi, vyhrajte infrasaunu a prohřejte se

9.11.2016  0:00
Infrasauna má nespornou výhodu v tom, že ji můžete mít klidně doma i v menším bytě. Přes chladné zimní období vás může uchránit od nachlazení a její provoz je velmi úsporný.  celý článek

VIDEO: Barista maluje do pěny místo ornamentů obličeje

8.11.2016  0:00
Američan Michael Breach se z obyčejného baristy rychle vypracoval na žádaného umělce, který pracuje v rámci různých promo a reklamních akcí. Místo obvyklých obrázků, jež se malují na kapučíno,...  celý článek

VIDEO: Jak na hustou rajčatovou polévku, radí šéf. Jíšku nepotřebujete

7.11.2016  10:59
Je to teplé, skvěle to voní i chutná a je toho dost. Dalo by se říci o talíři hutné rajčatové polévky, která je ideálním jídlem pro ty, co si chtějí pochutnat a přitom si udržet i s...  celý článek

Co to znamená, když v restauraci nabízejí glazovanou zeleninu

5.11.2016  0:00
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvanGarde má rád sezonní kuchyni. Ve svém pořadu na Playtvak.cz připravil kuře s tymiánem, mrkvovým pyré a glazovanou zeleninou.  celý článek

Playtvak rozjíždí vaření se sezonními surovinami. Ukáže, jak pracovat s řepou

2.11.2016  0:00
AvantGarde patří mezi špičkové pražské restaurace. A šéfkuchař Petr Vlásek poradí, jak si upravit opomíjenou červenou řepu, abyste zlomili blok ze školní jídelny. Připraví proto červenou řepu s...  celý článek

Kuřecí prsa s kostí? Z těch uděláte skvělý rychlý oběd i domácí vývar

1.11.2016  0:00
Kuřecí prsní řízky na grilu mohou být fádní záležitostí nebo luxusním zážitkem plným chuti. Záleží na kvalitě přípravy, kterou tomu dáte, časově to vyjde víceméně nastejno. Zkuste to podle...  celý článek

Jak si nechat zarámovat obrázek, aby byl výsledek perfektní

30.10.2016  0:00
Existuje docela hodně způsobů, jak zarámovat obrázek, a každý rámař se řídí vlastní intuicí. Existuje však několik pravidel, která se vyplatí dodržovat.  celý článek

Zkuste Pohlreichův recept na křupavé houbové karbanátky. Stačí i hlíva

25.10.2016  0:00
Chcete-li jíst lehce, zdravě a přitom chutně jako šéf, není důvod se vyhýbat houbám, naopak. A jestli patříte k těm houbařícím šťastlivcům chodícím na místa, kde právě rostou, nebo si koupíte...  celý článek

VIDEO: Zrádný burčák umí s člověkem pěkně zatočit. Jak ho vyrobit doma

22.10.2016  0:00
Burčák je odměnou pro vinaře, který chce ochutnat první plody své práce. Jinak by musel čekat až do svatého Martina (11. 11.), kdy se otevírají mladá vína ze současné úrody. Svůj burčák si může...  celý článek

Majitelé kotlů na tuhá paliva mají na kontrolu už jen dva měsíce

21.10.2016  0:00
Kdo má kotel o příkonu 10 – 300 kW, který slouží jako zdroj tepla pro radiátory topení, musí mít do konce roku hotovou kontrolu zařízení. V podstatě jde o domácí kotle na pevná paliva, které se...  celý článek

Třetina lidí neví, k čemu je důležitý pro krbová kamna přívod vzduchu

19.10.2016  0:00
Třicet procent lidí vidí jen romantickou pohodu u plápolajícího ohně a technické detaily je netrápí, dalších třicet procent tak nějak tuší, že oheň k hoření potřebuje kyslík a radši se přijde...  celý článek

Zkuste batáty jako antidepresivum a zdroj karotenu, radí Pohlreich

17.10.2016  0:17
Na jednoduchá bezmasá jídla má člověk občas srovnatelnou chuť jako jindy na pořádný steak. A kupodivu k nim patří i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Řekli byste do něj, že si občas připraví sladké...  celý článek

První zámky byly dřevěné, používali je už Egypťané a Babyloňané

16.10.2016  0:00
Tradiční český výrobce zámkových vložek slaví 105. výročí od svého založení. Provětral archivy a našel spoustu připomínek po svém zakladateli Aloisu Fáborském, který společně s Františkem Šedou...  celý článek

Naučte se nakládat zelí. Bude v něm víc vitamínů než v tom kupovaném

14.10.2016  0:14
Žádné množství zelí není dost velké na to, jak moc zdravé a dobré je. Jeho nakládání je malý obřad, který nemůže být jednodušší, ale stojí za to se ho naučit.   celý článek

Vývar je ideální lék na podzimní sychravo. Postup podle foodblogerky

13.10.2016  0:00
Veronika Kokešová se stala v roce 2013 a 2014 foodblogerem roku v anketě Křišťálová lupa. A s výrobou vývarů už spojila i své podnikání. Rozhodla se zaplnit díru na trhu a nabízet vývary těm,...  celý článek

Rajčata i blumy zpracuje Pohlreich v kuchyni lehce, svižně a elegantně

11.10.2016  0:16
Udělat si čas na přípravu poctivé snídaně se vyplatí, v tom má šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pravdu. Nehoní vás pak mlsná a nebudete zajídat hlad sladkými tyčinkami nebo planým jídlem. Obložená...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.