Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Sedm rad pro nákup burčáku podle znalce. Vinaři burčákem neťukají

15.9.2015  0:00
Prodávají se ve vinotékách, na trzích, na vinobraní, i na stánku u silnice. Podle čeho vybrat burčák, na kterém si pochutnáte a neprožene vaši peněženku či útroby? Soudní znalec v oboru víno Ivo...  celý článek

Turisté na safari přišli sloní samici příliš vlezlí. Srovnala jim džíp

10.9.2015  1:09
Sloní troubení, výkřiky „Ó můj bože“, strach a panika. To vše se mísí v kratičkém videozáznamu ze safari, na kterém kojící sloní samice umravňuje turisty v otevřeném džípu. Podle jejího názoru...  celý článek

Kuchařští učni ani nepoznají maso a neumí ho krájet, šílí Pohlreich

9.9.2015  0:09
„Tentokrát jsme se napili přímo u pramene a nahlédli do systému, který má za úkol produkovat kvalitní profesionály. Bylo to výživné a asi i lehce depresivní. Nicméně realita je zřejmě taková a...  celý článek

New York versus Česko: rozdíl je v hostech a surovinách, tvrdí šéfkuchař

6.9.2015  18:00
Hosté v amerických restauracích jsou podle šéfkuchaře Radka Davida podstatně kultivovanější. Na rozdíl od nás, kde jsou lidé zvyklí na předkrm a hlavní jídlo, chodí do restaurace na takzvané...  celý článek

Kočky nemají ke svým chovatelům žádný vztah, proto se chovají odtažitě

5.9.2015  16:41
Chovatelé koček většinou tvrdí, že se jim na jejich chlupatých miláčcích líbí to, že mají osobnost a jsou nezávislé. Psi jim připadají příliš oddaní a loajální. Podle posledních zjištění to však...  celý článek

Láska k vaření ji donutila vařit džemy. Nejlepší je angreštový

4.9.2015  0:00
Studovala zahraniční obchod. Protože ji bavily cizí jazyky a cestování, odjela za studiem do zahraničí, kde následně žila a pracovala v cestovním ruchu téměř dvacet let. Procestovala Evropu,...  celý článek

Nejlepší knedlík, co jsem v životě měl v hubě, dojme Pohlreich optičku

3.9.2015  0:15
„Tohle je vaření se sebevědomím. Talent od pánaboha,“ rozplývá se Zdeněk Pohlreich nad staročeskou kuchyní bývalé optičky Jany. Fenomenální kuchařky utrápené životem, která se našla jako šéfová...  celý článek

Výměna vypínače

30.8.2015  0:00
Tento materiál byl vymazán, aby nenaváděl k porušování legislativy. Redakce se omlouvá.  celý článek

Připravte si lehký cheesecake z karamelových sušenek. S čerstvým ovocem

28.8.2015  0:00
Pečeného dortu ze sušenek se vůbec nemusíte bát. Připravte si ho s dětmi třeba během nadcházejícího víkendu na rozloučenou s prázdninami.  celý článek

Místo sušení bylinky louhujte v oleji nebo octu. Bomba do kuchyně

27.8.2015  0:00
Doba bylinek vrcholí. Prodlužte si vůni léta přes celou zimu. Vyrobte si bylinkové oleje, octy a sirupy. Funguje to líp, než když bylinky normálně usušíte.  celý článek

Pohlreich se vrací na obrazovky jako šéf záchranář. Pořád je to síla

26.8.2015  0:00
„Nic se za šest let, co Ano, šéfe! natáčíme, nezměnilo. Jen je více lidí, kteří mají touhu pořad využít jako reklamu,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich k šesté premiérové řadě formátu...  celý článek

Na skálu bych nelezl, ale odpad ze školky je zlatý důl, říká bonsajista

24.8.2015  0:00
„Hledat klid u bonsají? Spíš se u nich pokaždé pořádně naštvu,“ říká Martin Zimandl z Českého Vrbného, specialista na bonsaje yamadori. Práce s nimi podle něj vyžaduje chladnou hlavu, fantazii,...  celý článek

Vnitřní, anebo vnější zateplení domu? Vše má svá pro i proti

20.8.2015  0:00
Dlouho se tvrdilo, že zateplovat má cenu jen zvenčí. V opačném případě se podle této teorie většina lidí nevyhne technologickým chybám, kdy se rosný bod posune dovnitř konstrukce až k izolaci,...  celý článek

Máma lítá se synem na břiše mezi lany, táta je za osobního strážce

14.8.2015  0:00
Mládě gibona stříbrného, první narozené v České republice, se má čile k světu. Zejména díky vzornému chování svých rodičů, kteří mají nakoukanou správnou péči o mládě z rodných skupin....  celý článek

Devět tipů, jak zabránit přehřívání podkroví, abyste se trochu vyspali

13.8.2015  0:00
Přehřátí podkroví v takto dlouhotrvajících vedrech úplně nezabráníte, pokud nemáte nainstalovanou “velkou“ multisplitovou klimatizaci. Ale můžete ho oddálit a zmírnit.   celý článek

Jak zařídit terasu pro bio ženu: stačí stavební palety a celtovina

12.8.2015  0:00
Zařídit plnohodnotný venkovní obývák na terase a za dostupné peníze není úplně nejjednodušší úkol, zjistila Hanka Zemanová, když se přesně o tohle snažila. Její představy ale dostaly ty správné...  celý článek

VIDEO: Ve vedru vás spolehlivě nakopne a osvěží kávová limonáda

11.8.2015  0:00
Je vedro, že by se člověk svlékl z kůže, ale ani to by zřejmě nepomohlo. Vyzkoušejte raději osvěžující drink, je jednoznačně účinnější a probere vás z apatie.   celý článek

VIDEO: Vyměnit vložku do dveří je snadné, stačí šroubovák a pravítko

10.8.2015  0:00
Když ztratíte klíče nebo stará vložka už „nechodí“, vyměnit ji za jinou je otázkou okamžiku. Abyste však nemuseli jít do obchodu dvakrát, doporučuje se přeměřit si důležité rozměry.  celý článek

VIDEO: Domácí marmeláda bez chemie? Jde to a je naprosto skvělá

6.8.2015  0:00
Opravdová chuť ovoce, kterou nepřebíjí cukr. To bylo první, co člověk pocítil na jazyku, když ochutnal meruňkovou marmeládu od blogerky Venduly Svobodové. Ta nám také její přípravu předvedla na...  celý článek

PORADNA: Koudel je pro pamětníky. Nejelegantnější těsnění je ze Sisealu

5.8.2015  0:00
Čím nahradit na těsnění koudel? ptá se čtenář. S čím se dobře pracuje i amatérovi? Podle instalatérů klasickou koudel vytěsňují modernější a elegantnější metody: teflonová páska, šňůra nebo...  celý článek

Čistou jemnou kávu zvládnete připravit levně a za pár minut i po ránu

4.8.2015  2:08
Naučte se tu nejjednodušší přípravu čerstvé filtrované kávy s jednoznačně nejlepším poměrem ceny a výkonu, která má navíc punc příjemného rituálu a výsledkem je lehký povzbuzující nápoj....  celý článek

Revize hromosvodu nesmí být starší pěti let, jinak pojišťovna nezaplatí

30.7.2015  0:00
Hromosvod má u nás prakticky každá budova, když se nepočítají staré chalupy z doby, kdy se o hromosvody ještě nezajímal stavební úřad při kolaudaci. Problém je v tom, že jen málokdo dbá na...  celý článek

V Asii se učí vařit zadarmo, v Česku exceluje. S vlastní restaurací nespěchá

28.7.2015  20:44
Kuchařka Kamu byla hostem našeho on-line rozhovoru. I když má hodně příznivců, kteří by ji rádi viděli v její restauraci, rázně to odmítá. V jejím věku je ještě čas spíše na sbírání zkušeností....  celý článek

Nejpálivější polévka v Praze. Proti ní jsou papričky jalapeňos „čajíček“

28.7.2015  0:00
Občas si v restauraci Yam Yam tuto polévku někdo dá, aby zkusil, co vydrží. Ne nadarmo se jmenuje Dangerous a pochází z Hell menu.Vyzkoušel ji student Vyšší odborné školy publicistiky v rámci...  celý článek

PORADNA: S tlakem v domácí vodárně to nepřehánějte, zničíte si baterie

27.7.2015  0:00
U domácí vodárny máme spínač, který řídí tlak v domácím rozvodu. Jenže ten tlak, který dává vodárna, je tak nízký, že to nesepne ani průtokový plynový ohřívač, stěžuje si čtenář. Tlak si může...  celý článek

Vařila jsem na táboře. Se třemi hrnci jsem zvládla i vepřo knedlo zelo

23.7.2015  0:00
Blogerka Anna Grosmanová se vrátila ze čtrnáctidenního tábora, kde vzhledem ke své pověsti výborné kuchařky vařila pro třicet lidí. Pro mnoho rodičů je těžké představit si, co děti na táborech...  celý článek

Dobře vychlazený nepečený dort s melounem skvěle osvěží. Pochutnáte si

22.7.2015  8:59
Chlazený, lahodný a osvěžující sladký dezert se žlutým cukrovým melounem pochází ze slunného jihu, jak napovídá už jeho původní italský název „dolce freddo al melone“. Smetanový melounový dort...  celý článek

VIDEO: Keporkaci na lovu překvapili osazenstvo lodi. Brada spadne i vám

22.7.2015  0:00
Dechberoucí okamžik zaznamenal na video Brad Rich na své plavbě poblíž Sewardu na Aljašce. Těsně vedle lodi se vynořila skupina velryb na lovu. Není divu, že kameraman musel po tomto čirém a...  celý článek

VIDEO: Čerstvě usmažený šváb chutná jako kreveta, červi jako chipsy

21.7.2015  0:00
Pořádá ochutnávky hmyzího menu, vysvětluje strávníkům, že jíst červy a brouky je úplně normální. A hmyzí stravu považuje kuchař Milan Václavík za jídlo budoucnosti.  celý článek

VIDEO: Opice vzaly útokem kuchyňskou linku. Hádejte, zda to vydržela

21.7.2015  0:00
Chcete-li kdekoliv vyvolat chaos, pusťte tam opice. Na ty je v tomto směru spolehnutí, protože jsou drzé a zvídavé současně. Tím se řídil marketingový manažer Ikea pro Velkou Británii a Irsko...  celý článek

Grilovaná zelenina má zůstat šťavnatá. Připravte ji podle Davida Izáka

16.7.2015  0:01
Lilek vybírejte vždy menší, stejně jako cuketu, papriku nikdy nekupujte zelenou, cibuli ideálně pouze bílou a žampiony jen pěkné a čerstvé. A když krájíte zeleninu na plátky, ať jsou centimetr...  celý článek

Bio je lepší. Výzkumný ústav změřil přeštická prasata, měla víc vitaminů

9.7.2015  0:00
Obecně se soudí, že slovo bio ani tak neznamená, že by ekologicky pěstované potraviny měly více živin, ale jde spíš o vztah ke krajině, o šetrný způsob zemědělství. Výzkumný ústav živočišné...  celý článek

Chcete se zbavit octomilek a molů v kuchyni? Pořiďte si masožravky

9.7.2015  0:00
Markéta Aubrechtová z Českých Budějovic začala s pěstováním masožravých rostlin před patnácti lety. „Chtěla jsem mít doma aspoň kousek přírody,“ vzpomíná, jak se z nadšence díky pomoci starších...  celý článek

Letní prázdninové bojovky: fáborovka, nočka, Safari nebo probíhačky

8.7.2015  0:00
Některé děti nemilují tábory, ale táborové hry mají rády bez rozdílu všechny. Když s nimi budete někde na dovolené, připravte s ostatními rodiči hru, která dětem zpestří jinak nudný pobyt s...  celý článek

SOUTĚŽ: Tipy, jak využít staré podkolenky či obaly od Kinder vajíček

8.7.2015  0:00
Maminky na mateřské poměrně často bojují s nedostatkem peněz, zato mají relativně dost času realizovat své nápady. A zužitkují téměř cokoliv. Staré, případně i děravé podkolenky, obaly od Kinder...  celý článek

Recept na borůvkovou rozkoš. Obří větrník, který musíte sníst hned

2.7.2015  0:02
Větrníky a věnečky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou a karamelem jsou klasika. Obří větrník s právě dozrávajícími borůvkami, to je ta správná letní lahoda. Ať už máte k dispozici čerstvé...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.