Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vášeň na talíři s Nigellou Lawson. Nejlépe bez zbytečných "pomocníků"

3.5.2014  0:00
Nigella není kuchařka, ale moderátorka, která vaří. "Pokud bychom před vstupem do kuchyně skutečně potřebovali kvalifikaci a odborné znalosti, už dávno bychom z evoluční spirály vypadli," uvádí...  celý článek

Jak se stát kutilkou a zvládnout nejen vrtání do dlaždic. Za dopoledne

29.4.2014  0:00
I žena dokáže zvládnout vrtačku, seřídit kuchyňská dvířka, vyčistit odpad, spravit protékající toaletu a další "drobnosti", kvůli kterým jinak často sháníme řemeslníky. Právě jeden z nich...  celý článek

Šetřit na jídle se nevyplatí. Tělo pak vystaví účet, tvrdí Filip Sajler

29.4.2014  0:00
Všechno, co sníme nezdravého, se nám v těle ukládá a dříve nebo později se nám to vrátí v podobě zhoršení kvality života, říká jeden z Kluků v akci. Radí spíše vybírat si a konzumovat méně, ale...  celý článek

Rubikova kostka slaví 40 let, prodalo se jí 350 milionů kusů

25.4.2014  0:00
Když maďarský vynálezce Erno Rubik před 40 lety představoval svou hračku, netušil, jaké šílenství vyvolá. A dnes přiznává, že následující léta strávil se svojí kostkou a považuje ji za...  celý článek

Za chuť při grilování může reakce cukrů, tvrdí kuchař

24.4.2014  0:00
Abyste udrželi v masu šťávu, musíte ho zatáhnout, zní obligátní kuchařská poučka přejímaná veřejností. Proto maso tak dobře chutná. Podle Marka Pavaly z kuchařské školy Laboratorio však o žádné...  celý článek

Jak jíst zdravě a netloustnout? Zapomeňte na kalorie a vážení porcí

23.4.2014  0:00
Zhruba třicet let se stravuje vegetariánsky a přes všechna varování povila a vychovává tři zdravé děti, také vegetariány. Výživě se věnuje i profesně. Dietologii Margit Slimáková vystudovala v...  celý článek

OBRAZEM: Velikonoční nápady. Z vajec se dělaly kočky i tlačenka

22.4.2014  11:45
Velikonoční krása vypadá v každé rodině jinak. Někdo dá přednost barvení a zdobení vajíček, jinde se spíše vyvařuje. Jako třeba na snímku Lucie Zavadilové, která koledníkům připravila něco na...  celý článek

Před malováním fasády nezapomeňte na penetraci, jinak do roka opadá

22.4.2014  0:00
Fasáda nejenom reprezentuje nás a naše bydlení, ale především chrání dům před mrazem, deštěm a vlhkostí. Abychom zvýšili životnost zdí domu, je potřeba o fasádu pravidelně pečovat. Když dodržíte...  celý článek

VIDEO: Takové svačiny závidí celá škola. Vyrábí je táta spisovatel

20.4.2014  0:00
Do boje proti nudným a stále stejným svačinám se pustil spisovatel ze San Franciska. Své dceři chystá svačinové boxy, které vybízejí ke snědku, navíc dítě ani nevnímá, že se nacpává nenáviděnou...  celý článek

Pošlete fotky ze svých Velikonočních svátků, nejlepší odměníme

18.4.2014  0:00
Pochlubte se svými exkluzivními kraslicemi, mimořádně vyvedeným beránkem nebo nadstandardně nazdobeným interiérem. Deset nejlepších fotografií zveřejníme a odměníme honorářem.  celý článek

Medovník zvládnete upéct domácí. Podle vyzkoušeného receptu panímámy

18.4.2014  0:00
Pláty provoněné medem a spojené jemným krémem většinu z nás dostávají doslova do kolen. Proč si tedy neupéct vlastní, domácí? Navíc ušetříte, protože máslo lze v případě těsta nahradit sádlem....  celý článek

Nenechte se rozhodit zimou, zahřejte se skvělým horkým koňakem

16.4.2014  0:00
Poslední záchvěvy zimy jsou ideální příležitostí vrátit se aspoň na chvíli k horkým drinkům. Kdo by také chtěl nastydnout. Zkuste třeba horké a vonící Snowing Berries.  celý článek

Velikonoční dílna plná inspirace, od kraslic po pomlázku a dekorace

15.4.2014  9:14
Milujete-li dekorace a máte chuť tvořit, na Velikonoce se můžete vyřádit. Nápadů se nabízí spousta a většina je hotova během chvilky.  celý článek

Recept na bažanta s bylinkovou nádivkou. Tradice, která nakrmí rodinu

13.4.2014  0:00
Bažanta připravíte na sto způsobů. S nádivkou patří mezi typické recepty, které s málem masa nasytí celou rodinu.  celý článek

Emil Holub měl jednu z největších sbírek známek v Rakousko-Uhersku

10.4.2014  0:00
Emil Holub je známý i mezi laickou veřejností jako cestovatel. Ví se o jeho sbírce Afriky, ale o filatelistické už moc ne. Přitom měl na svou dobu jednu z největších sbírek v tehdejším Rakousku.  celý článek

Brno se levně zbaví černých skládek. Přidají se další města a obce?

9.4.2014  10:40
Úklidová akce inspirovaná mezinárodně osvědčeným modelem proběhne pod názvem "Ukliďme Česko" v sobotu 17. května. Města a obce tak mohou značně ušetřit, a to nejen díky zapojení dobrovolníků.   celý článek

Malování není jen pro oči. Zničí se i bakterie na stěnách

8.4.2014  0:00
Mnoho lidí si myslí, že malovat byt stačí jednou za deset a více let. U malování pokojů vidí pouze estetickou stránku. Malování však slouží i k větší čistotě domácnosti.   celý článek

V hrůzném řeznictví visí tlačenky z plyšáků a na hácích Teletubbies

6.4.2014  0:00
Hamburský fotograf Miroslav Menschenkind se rozhodl ukázat, co se děje v řeznictví. Pohled na vykuchané plyšáky totiž podle něj mnoho lidí šokuje víc než zabitá zvířata, která hodláme sníst.  celý článek

VIDEO: Nejlepší pizzu v Praze dělají v Grossetu, rozhodla anketa

4.4.2014  0:00
Přes tři tisíce lidí se zúčastnilo ankety o nejlepší pizzu mezi pražskými podniky. To je víc lidí, než kolik se účastní předvolebních průzkumů. Měla by tedy mít dobrou vypovídací schopnost.  celý článek

Patchworkový přehoz zvládnete i uháčkovat. Ze zbytků přízí

3.4.2014  1:00
Stačí hromádka klubíček se zbytky přízí a háček, který může vzít do ruky i začátečník. Postup totiž není ani trochu složitý, uháčkování rozměrného přehozu chce jen trochu trpělivosti.   celý článek

VIDEO: Griloval na balkoně tak, že sousedi volali hasiče

3.4.2014  0:00
Posílám video, které jsem natočil z balkonu. Lidem od naproti "blafnul" gril tak, že se jejich sousedi nad nimi vylekali a volali hasiče. Na co se vlastně čtenář ptá? Pod zárukou anonymity by se...  celý článek

V testu mytí oken zabodovala akustěrka. Nejlevnější byl puding i ocet

28.3.2014  0:00
Redaktorky DOMA DNES testovaly, zda se vyplatí při mytí oken spoléhat na osvědčené levné recepty či zda i moderní postupy mají něco do sebe.   celý článek

Nákupní seznamy v chytrém telefonu najdou slevy nebo objednávají zboží

27.3.2014  0:00
Aplikace nahrazující lísteček se seznamem na nákup patří k tomu praktickému, kvůli čemu lze omilostnit ďábelský stroj zvaný chytrý telefon. Kdykoliv a kdekoliv během týdne si vzpomenete, co...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Zopakujte si akordy i rockový doprovod

24.3.2014  0:00
Lektor Tomislav Zvardoň zopakuje základy výběru strun, které je vhodné natáhnout na váš druh kytary. Na řadu přijdou kvintakordy a doprovod pomocí power akordů.  celý článek

Podle starého četnického pravidla uvažujte při zabezpečení jako zloděj

21.3.2014  0:00
Letos se začne s odzimováním chat a chalup zhruba o měsíc dříve než v minulých letech. To vítají i zloději. Čím dříve lidé začnou jezdit na chalupu, tím víc věcí si tam nanesou a tím větší...  celý článek

Kančí závitek s kuskusem. Chuť, která zlomí váš odpor ke zdravé výživě

20.3.2014  0:00
Kombinovat zvěřinu se zdravým kuskusem je poněkud odvážné. Šéfkuchař Marek Svoboda nás přesvědčil, že je tato kombinace výborná. Specifickou chuť kančího nezabijete horou těžké přílohy.  celý článek

VIDEO: Jak vykouzlit křupavé chipsy z bramborových slupek

18.3.2014  0:00
Jedním z receptů proti plýtvání iniciativy Zachranjidlo.cz jsou chipsy ze slupek od brambor. Tento recept původně pochází ze severní Itálie.  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Ve znamení mutovaného rokenrolu

17.3.2014  9:42
Dnešní lekci Tomislav Zvordoň začíná zostra. Naše video rozjíždí dvanáctkou, ve které předvádí, jak se dá kombinovat doprovod znělých a mutovaných strun. Což je hlavním tématem 29. lekce.  celý článek

Poškozený hřebenáč vyměňte včas a ušetřete tisíce na opravách podkroví

17.3.2014  0:00
Po zimě je čas prohlédnout dům, zda na něm zima nezanechala následky. Zvláště při vestavěném podkroví může vést jakákoliv porucha střešního pláště ke zničení izolací za desetitisíce korun.  celý článek

VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

14.3.2014  10:49
Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.  celý článek

VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

13.3.2014  9:22
Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou hvězdičku.  celý článek

Na první jarní den zapalte ohně, signál o návratu jara. Jako Keltové

12.3.2014  1:00
První jarní sobotní noc bude i letos tím správným časem, kdy se skupinky čertů vydají s prvním soumrakem na vrcholy kopců. Tady, obklopeni noční tmou, budou vyčkávat, než k nim z jiného...  celý článek

VIDEO: Jak na orchideje, aby vám kvetly. V Troji radí neřezat

11.3.2014  9:31
Ocitnete se v úplně jiném světě. Tropický skleník Fata Morgana vás spolehlivě přenese do pralesů Asie, Filipín či Jižní Ameriky. V pražské Botanické zahradě připravili výstavu okouzlujících...  celý článek

Jak neplýtvat jídlem. Ze zbytků v lednici připravte italskou omeletu

10.3.2014  0:00
Zbyla vám vařená rýže, špagety či brambory a kromě pár vajec už máte v lednici jen pár kousků uvadající zeleniny a okoralého sýra? I z toho mála se dá vykouzlit dobrý oběd nebo večeře v podobě...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Tajemství rockové doprovodné kytary

10.3.2014  0:00
Někteří kytaristé dávají přednost cvičení sólové hry a na doprovod zapomínají. To by se ovšem dobrému hráči nemělo stávat, a proto lektor povede žáky k tomu, aby i oni věnovali kytarovému...  celý článek

VIDEO: V japonském občerstvení připravují sushi z jediného zrnka rýže

8.3.2014  0:00
Hironori Ikeno nabízí zvláštní ochutnávku sushi. Na miniaturní platíčko připravuje porce z jediného kousku rýže a malého kousku ryby.  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.