Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Ta, co vaří nejlepší marmeládu, prozradila recept na dýňový džem

16.10.2015  2:00
Jablka, hrušky, švestky, ale i dýně se podle Blanky Milfaitové, která objektivně vaří ty nejlepší marmelády na světě, právě teď dají v kuchyni zpracovávat na sladké pochoutky. Přípravu dýňového...  celý článek

Vymysleli věčné holítko na chlupy, v kampani na vývoj dostali miliony

15.10.2015  0:00
Dva Američané přišli s nápadem vyměnit holítko za laser. Nový systém, pro který hledali podporu v kampani na internetu, podle nich holí naprosto čistě a bez tahání. Chlupy prostě utaví.  celý článek

Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

14.10.2015  0:14
„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v...  celý článek

Honza Homola z Wohnoutů radí, jak cvičit na elektrickou kytaru: 11. díl

12.10.2015  1:00
Koho uhranula elektrická kytara a touží po sebezdokonalování, může se vrhnou na další porci lekcí. Tentokrát jsme komentář nechali přímo na Honzovi, je to jeho škola. A jeho hra má svoje...  celý článek

Bratři se vsadili, kdo pozře víc chilli. Pili ho jako džus a měli namále

9.10.2015  5:54
Milovníci chilli si nedají pokoj. Tentokrát bratři vyzkoušeli, zda vydrží výzvu Smokin 'Ed Carolina Reaper, což je „klub“ kolem speciálně vyšlechtěné odrůdy chilli papriček. Z papriček si...  celý článek

V sadech a alejích Prahy ovoce trhat lze, u silnic je to risk

7.10.2015  0:07
V jakém případě je legální otrhat neoplocený strom obsypaný ovocem a kdy porušíte zákon? Sady a aleje ve správě hlavního města jsou vám plně k dispozici, ovocné stromy u silnic v podstatě také....  celý článek

VIDEO: Maloměšťáctví jako na talíři si Pohlreich užil v Poděbradech

7.10.2015  0:00
Ve Francii byl jednou. Na čtyři dny na motorce v Paříži, kde se živil suchými bagetami a pil vodu z kašny. Přesto se pan Kotas rozhodl, že když už našetřili dvacet milionů, otevřou si s bratrem...  celý článek

Chytit, změřit, zvážit a okroužkovat. Takhle se lapají ptačí migranti

6.10.2015  1:00
V těchto dnech vrcholí přelety tažných ptáků přes Česko. Chytit některého, neřku-li raritního, dá hodně práce. Kromě sítí a nezbytného štěstí potřebujete i správný vítr a mlhu. Na Červenohorském...  celý článek

Zbyly vám sklenice od okurek? Vyrobte si polici na nářadí skoro zadarmo

4.10.2015  0:00
Hodinový manžel Jirka Houf přemýšlí, jak využít prázdné sklenice od okurek a zavařenin. Vyrobí si jednoduchý držák, ve kterém bude mít nářadí v dílně nebo domácnosti pěkně pohromadě a nic se už...  celý článek

VIDEO: Fitness hranolky s tatarkou bez cholesterolu. Podle Ládi Hrušky

3.10.2015  0:00
Domácí hranolky nemusíte připravovat jen z brambor, nabízí se i jiná zelenina. A zdaleka nepotřebujete fritovací hrnec, vystačíte si s pekáčkem a několika lžícemi oleje. Z majonézy pak Láďa...  celý článek

Takto pracuje kuchař, který vařil pro Clintona, Federera i dubajského šejka

2.10.2015  0:00
Šéfkuchař Hervé Courtot se zastavil v Praze, aby v restauraci Grand Cru společně s Janem Punčochářem uvařili osmichodové menu v japonském stylu. Zatímco si hosté dráždili chuťové buňky, kuchař...  celý článek

Před zimou odvzdušněte radiátory. Až udeří mrazy, nebudete trpět

30.9.2015  0:00
V současné době jedou kotle na minimální výkon, byt stačí jen jemně zavlažit. Jakmile se však teploty posunou pod nulu, projeví se, zda jste přípravě otopného systému věnovali dost pozornosti....  celý článek

VIDEO: Začněte vařit jáhly a máte lék proti depresím a chudokrevnosti

24.9.2015  7:51
Jáhly, tedy obyčejné, přirozeně bezlepkové oloupané proso, jsou vynikajícím zdrojem železa, hořčíku, fosforu a vitaminů skupiny B, především B1 a B2. Ideální potravina chránící před...  celý článek

Třicet detailů, které prozkoumat před nákupem krbových kamen

24.9.2015  0:00
Koupě krbových kamen není malou investicí. Jak ale rozpoznat kvalitní kamna od šuntu, který se po roce provozu zkroutí tak, že přestane fungovat? Vždyť na první pohled vypadají všechny stejně a...  celý článek

VIDEO: V Ukrajince myjící nádobí Pohlreich odhalil veganskou kuchařku

23.9.2015  0:23
„Kristýno, je to dobrý jako prase, víte?“ zahlaholí bodře Zdeněk Pohlreich, když ve veganském podniku ochutná plněné zelné listy od sympatické prošedivělé Ukrajinky, která v podniku myje nádobí....  celý článek

VIDEO: Americký sen v moravském převleku a Pohlreichova léčba šokem

16.9.2015  1:15
„Extra to je v každém případě, ale bohužel extra hnusný,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich poté, co mu v mohelnické restauraci naservírují polosyrový burger z masa, co se půl dne povalovalo v...  celý článek

Kamna a komín se musí po létě zkontrolovat, jinak hrozí i výbuch

16.9.2015  0:00
Léto je definitivně pryč a v mnoha domácnostech se už „zavlažuje“. Kdo používá na topení v tomto přechodném období, měl by si zopakovat, co zkontrolovat před tím, než prvně zatopí v kamnech...  celý článek

Sedm rad pro nákup burčáku podle znalce. Vinaři burčákem neťukají

15.9.2015  0:00
Prodávají se ve vinotékách, na trzích, na vinobraní, i na stánku u silnice. Podle čeho vybrat burčák, na kterém si pochutnáte a neprožene vaši peněženku či útroby? Soudní znalec v oboru víno Ivo...  celý článek

Turisté na safari přišli sloní samici příliš vlezlí. Srovnala jim džíp

10.9.2015  1:09
Sloní troubení, výkřiky „Ó můj bože“, strach a panika. To vše se mísí v kratičkém videozáznamu ze safari, na kterém kojící sloní samice umravňuje turisty v otevřeném džípu. Podle jejího názoru...  celý článek

Kuchařští učni ani nepoznají maso a neumí ho krájet, šílí Pohlreich

9.9.2015  0:09
„Tentokrát jsme se napili přímo u pramene a nahlédli do systému, který má za úkol produkovat kvalitní profesionály. Bylo to výživné a asi i lehce depresivní. Nicméně realita je zřejmě taková a...  celý článek

New York versus Česko: rozdíl je v hostech a surovinách, tvrdí šéfkuchař

6.9.2015  18:00
Hosté v amerických restauracích jsou podle šéfkuchaře Radka Davida podstatně kultivovanější. Na rozdíl od nás, kde jsou lidé zvyklí na předkrm a hlavní jídlo, chodí do restaurace na takzvané...  celý článek

Kočky nemají ke svým chovatelům žádný vztah, proto se chovají odtažitě

5.9.2015  16:41
Chovatelé koček většinou tvrdí, že se jim na jejich chlupatých miláčcích líbí to, že mají osobnost a jsou nezávislé. Psi jim připadají příliš oddaní a loajální. Podle posledních zjištění to však...  celý článek

Láska k vaření ji donutila vařit džemy. Nejlepší je angreštový

4.9.2015  0:00
Studovala zahraniční obchod. Protože ji bavily cizí jazyky a cestování, odjela za studiem do zahraničí, kde následně žila a pracovala v cestovním ruchu téměř dvacet let. Procestovala Evropu,...  celý článek

Nejlepší knedlík, co jsem v životě měl v hubě, dojme Pohlreich optičku

3.9.2015  0:15
„Tohle je vaření se sebevědomím. Talent od pánaboha,“ rozplývá se Zdeněk Pohlreich nad staročeskou kuchyní bývalé optičky Jany. Fenomenální kuchařky utrápené životem, která se našla jako šéfová...  celý článek

Výměna vypínače

30.8.2015  0:00
Tento materiál byl vymazán, aby nenaváděl k porušování legislativy. Redakce se omlouvá.  celý článek

Připravte si lehký cheesecake z karamelových sušenek. S čerstvým ovocem

28.8.2015  0:00
Pečeného dortu ze sušenek se vůbec nemusíte bát. Připravte si ho s dětmi třeba během nadcházejícího víkendu na rozloučenou s prázdninami.  celý článek

Místo sušení bylinky louhujte v oleji nebo octu. Bomba do kuchyně

27.8.2015  0:00
Doba bylinek vrcholí. Prodlužte si vůni léta přes celou zimu. Vyrobte si bylinkové oleje, octy a sirupy. Funguje to líp, než když bylinky normálně usušíte.  celý článek

Pohlreich se vrací na obrazovky jako šéf záchranář. Pořád je to síla

26.8.2015  0:00
„Nic se za šest let, co Ano, šéfe! natáčíme, nezměnilo. Jen je více lidí, kteří mají touhu pořad využít jako reklamu,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich k šesté premiérové řadě formátu...  celý článek

Na skálu bych nelezl, ale odpad ze školky je zlatý důl, říká bonsajista

24.8.2015  0:00
„Hledat klid u bonsají? Spíš se u nich pokaždé pořádně naštvu,“ říká Martin Zimandl z Českého Vrbného, specialista na bonsaje yamadori. Práce s nimi podle něj vyžaduje chladnou hlavu, fantazii,...  celý článek

Vnitřní, anebo vnější zateplení domu? Vše má svá pro i proti

20.8.2015  0:00
Dlouho se tvrdilo, že zateplovat má cenu jen zvenčí. V opačném případě se podle této teorie většina lidí nevyhne technologickým chybám, kdy se rosný bod posune dovnitř konstrukce až k izolaci,...  celý článek

Máma lítá se synem na břiše mezi lany, táta je za osobního strážce

14.8.2015  0:00
Mládě gibona stříbrného, první narozené v České republice, se má čile k světu. Zejména díky vzornému chování svých rodičů, kteří mají nakoukanou správnou péči o mládě z rodných skupin....  celý článek

Devět tipů, jak zabránit přehřívání podkroví, abyste se trochu vyspali

13.8.2015  0:00
Přehřátí podkroví v takto dlouhotrvajících vedrech úplně nezabráníte, pokud nemáte nainstalovanou “velkou“ multisplitovou klimatizaci. Ale můžete ho oddálit a zmírnit.   celý článek

Jak zařídit terasu pro bio ženu: stačí stavební palety a celtovina

12.8.2015  0:00
Zařídit plnohodnotný venkovní obývák na terase a za dostupné peníze není úplně nejjednodušší úkol, zjistila Hanka Zemanová, když se přesně o tohle snažila. Její představy ale dostaly ty správné...  celý článek

VIDEO: Ve vedru vás spolehlivě nakopne a osvěží kávová limonáda

11.8.2015  0:00
Je vedro, že by se člověk svlékl z kůže, ale ani to by zřejmě nepomohlo. Vyzkoušejte raději osvěžující drink, je jednoznačně účinnější a probere vás z apatie.   celý článek

VIDEO: Vyměnit vložku do dveří je snadné, stačí šroubovák a pravítko

10.8.2015  0:00
Když ztratíte klíče nebo stará vložka už „nechodí“, vyměnit ji za jinou je otázkou okamžiku. Abyste však nemuseli jít do obchodu dvakrát, doporučuje se přeměřit si důležité rozměry.  celý článek

VIDEO: Domácí marmeláda bez chemie? Jde to a je naprosto skvělá

6.8.2015  0:00
Opravdová chuť ovoce, kterou nepřebíjí cukr. To bylo první, co člověk pocítil na jazyku, když ochutnal meruňkovou marmeládu od blogerky Venduly Svobodové. Ta nám také její přípravu předvedla na...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.