Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Jak vykouzlit křupavé chipsy z bramborových slupek

18.3.2014  0:00
Jedním z receptů proti plýtvání iniciativy Zachranjidlo.cz jsou chipsy ze slupek od brambor. Tento recept původně pochází ze severní Itálie.  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Ve znamení mutovaného rokenrolu

17.3.2014  9:42
Dnešní lekci Tomislav Zvordoň začíná zostra. Naše video rozjíždí dvanáctkou, ve které předvádí, jak se dá kombinovat doprovod znělých a mutovaných strun. Což je hlavním tématem 29. lekce.  celý článek

Poškozený hřebenáč vyměňte včas a ušetřete tisíce na opravách podkroví

17.3.2014  0:00
Po zimě je čas prohlédnout dům, zda na něm zima nezanechala následky. Zvláště při vestavěném podkroví může vést jakákoliv porucha střešního pláště ke zničení izolací za desetitisíce korun.  celý článek

VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

14.3.2014  10:49
Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.  celý článek

VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

13.3.2014  9:22
Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou hvězdičku.  celý článek

Na první jarní den zapalte ohně, signál o návratu jara. Jako Keltové

12.3.2014  1:00
První jarní sobotní noc bude i letos tím správným časem, kdy se skupinky čertů vydají s prvním soumrakem na vrcholy kopců. Tady, obklopeni noční tmou, budou vyčkávat, než k nim z jiného...  celý článek

VIDEO: Jak na orchideje, aby vám kvetly. V Troji radí neřezat

11.3.2014  9:31
Ocitnete se v úplně jiném světě. Tropický skleník Fata Morgana vás spolehlivě přenese do pralesů Asie, Filipín či Jižní Ameriky. V pražské Botanické zahradě připravili výstavu okouzlujících...  celý článek

Jak neplýtvat jídlem. Ze zbytků v lednici připravte italskou omeletu

10.3.2014  0:00
Zbyla vám vařená rýže, špagety či brambory a kromě pár vajec už máte v lednici jen pár kousků uvadající zeleniny a okoralého sýra? I z toho mála se dá vykouzlit dobrý oběd nebo večeře v podobě...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Tajemství rockové doprovodné kytary

10.3.2014  0:00
Někteří kytaristé dávají přednost cvičení sólové hry a na doprovod zapomínají. To by se ovšem dobrému hráči nemělo stávat, a proto lektor povede žáky k tomu, aby i oni věnovali kytarovému...  celý článek

VIDEO: V japonském občerstvení připravují sushi z jediného zrnka rýže

8.3.2014  0:00
Hironori Ikeno nabízí zvláštní ochutnávku sushi. Na miniaturní platíčko připravuje porce z jediného kousku rýže a malého kousku ryby.  celý článek

Bojují o zdravější školní jídelny. Narážejí na všeobecnou pohodlnost

7.3.2014  0:00
Projekt Skutečně zdravá škola by rád změnil systém stravování ve školních jídelnách. Pro děti chce prosadit aktualizaci závazných výživových doporučení škol, zkvalitnit stravu, podporovat...  celý článek

Spor o nejlepší tatarák nemůže mít vítěze. Jak chutná belgická variace

6.3.2014  0:00
Tatarský biftek a spousta otázek do diskuse. Má se míchat už v kuchyni, nebo servírovat nenamíchaný, může se maso mlít, nebo se musí jen škrábat? Je lepší používat pravou svíčkovou nebo...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Mrkneme se na zoubek akordům

4.3.2014  10:37
Ve 27. díle kytarové školy se od techniky sólového hraní přesouváme k akordům. Ty budete potřebovat při doprovodu melodických hlasů.  celý článek

VIDEO: Když dojdou brambory a zbude chleba, napečte chleboráky

4.3.2014  0:00
Kdo by nemiloval bramboráky pěkně ochucené česnekem a majoránkou. Připravit si můžete i jejich obdobu, kde jako základní surovinu využijete nalámané kousky starého chleba.  celý článek

PORADNA: Je nutné znát před nákupem technické parametry LED žárovky?

3.3.2014  0:00
V internetové diskusi jsem se dočetl o rozdílech mezi jednotlivými čipy používanými v LED svítidlech a každý tam měl jiný názor, píše čtenář. Je vůbec důležité se při nákupu zabývat se podobnými...  celý článek

Kdo chce chovat králíky na maso, musí je také umět zabít a stáhnout

27.2.2014  15:00
Králík pečený či na smetaně, od toho málokdo uteče. Ovšem zpracovat živého králíka, aby se dal v kuchyni takto připravit, to už dnes zdaleka každý neumí. A nejen neumí. Člověk odtržený od...  celý článek

VIDEO: Skelet z bažanta nevyhazujte, dostanete z něj famózní vývar

27.2.2014  0:00
Když už si dáte práci se sháněním bažanta, vyplatí se zužitkovat ho do posledního kousku. Po oddělení prsíček a stehen zbude skelet a křídla, ze kterých se udělá výborný vývar.  celý článek

Recept pro záchranáře zbytků v kuchyni: zkuste "nadtopinku" po italsku

25.2.2014  0:00
"Starý chleba nepatří do koše. A jestli je jenom ztvrdlý, je to naopak skvělý základ pro spoustu receptů. Jako první můžete vyzkoušet třeba bruschettu, takovou italskou nadtopinku," říká Petr...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Jak zvolit správné struny

24.2.2014  0:00
Ve 26. lekci kytarové školy se lektor rozhodl věnovat se strunám. Neexistuje totiž jen základní dělení na struny nylonové a kovové.  celý článek

Karambola je podobně jako rebarbora skvělá, ale nesmíte to s ní přehnat

23.2.2014  0:00
Pro nás exotickou karambolu poznáte podle průřezu typického hvězdicovitého tvaru a voskově lesklé slupky. Při výběru si dávejte pozor, aby nebyla moc potlučená. Ideálně by podle šéfkuchaře Petra...  celý článek

Ano, šéfe! je tu znova, tentokrát originál s Gordonem Ramsaym

21.2.2014  0:00
Konečně máme možnost porovnat si, jak se liší licenční česká verze pořadu se Zdeňkem Pohlreichem od originálu se slavným anglických kuchařem. Kuchařova ostrá slova však televize Prima překryla...  celý článek

Páchnoucí a kousavá slunéčka vyluxujte a vyhoďte ven, radí odborník

20.2.2014  0:00
Řada nevítaných hmyzích nájemníků se na podzim stáhla do lidských obydlí, místo do skalních štěrbin, listí či jehličí. Teď se díky příznivé teplotě v našich domovech probouzejí a jako...  celý článek

Vyzkoušel chlazená jídla do mikrovlnky a zacloumalo mu to se žaludkem

19.2.2014  14:00
Jak probíhá redakční test MF DNES? Je to kulinární zážitek. Degustovali jsme pokrmy pro ty, kteří mají čas leda na to, strčit do mikrovlnky chlazené jídlo z krabičky. Obětním beránkem se stal...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Opakujeme si, jak naučit kytaru zpívat

17.2.2014  0:00
V průběhu předchozích lekcí bylo velkým tématem, jakým způsobem proměnit kytaru z drnkacího nástroje na melodický sólový nástroj. Protože teprve citlivé ruce dají kusu dřeva se strunami duši a...  celý článek

Nejstarší řeznictví v Čechách používá receptury z první republiky

14.2.2014  0:00
Rod řezníků Matků sahá až do roku 1546. Zmínku o zápisu z tohoto roku objevil kronikář v Kostelci nad Labem v místní kronice. Členem cechu řezníků byl tehdy jistý Antonín Matek. A Antonín Matek...  celý článek

Na úklid s prachovkou ze starých punčoch, lesk bateriím dodá citron

11.2.2014  9:51
Jarní počasí láká k jarnímu úklidu, přestože není ani polovina února. Osvědčené triky a rady platí jak na špinavé spáry v koupelně, tak na usazeniny na porcelánovém nádobí. Třeba se vám některý...  celý článek

Pohlreich otevřel japonskou restauraci. Tady nejsou patlalové, tvrdí

11.2.2014  0:00
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich už má dost napodobenin japonské kuchyně. Spojil se s podle něj nejlepším kuchařem Markem Horou, který získal praxi přímo v Japonsku, a hodlá nabízet autentickou...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Natahujeme struny bandingem

10.2.2014  10:43
Jeden tón zahrajete a na druhý požadovaný strunu vytáhnete. Takový je princip bandingu, další z technik, kterou budete trénovat v 24. lekci naší kytarové školy.  celý článek

Nejlepší řízek je přes celý talíř, z telecího a na másle. Jak na něj

7.2.2014  0:00
Konzervativní Češi se budou určitě hádat. Ale objektivně řečeno, nejlepší řízek na světě je ten vídeňský: z telecího masa, musí být smažený na másle a pokrývat celý talíř.   celý článek

Malý plastový stav a gumičky zajímají děti víc než hry na tabletu

5.2.2014  0:00
Rainbow Loom se jmenuje fenomén, který překvapil západní svět. Malý plastový stav, na který se natahují gumičky a po spletení se z nich vytvoří náramky. A soutěží se o nejlepší barevné kombinace...  celý článek

Papája. Ovoce, které štěpí bílkoviny a umí zkřehčit i maso chobotnice

5.2.2014  0:00
Lahodná, téměř lososově zbarvená dužnina ovoce, které má pro nás pořád maximální exotický náboj, jednoznačně stojí za ochutnání. Papája je většinou k dostání jen ve specializovaných obchodech,...  celý článek

Sedmero lepicích pásek, bez kterých se v domácnosti neobejdete

4.2.2014  0:00
Papírovou obálku či krabici, koberec klouzající po podlaze, prasklé sklo, upadávající háček nebo díru v okapu. To vše lze opravit lepicími páskami. Je však nutné vzít si vždy tu správnou....  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Se slidem jako Santana

3.2.2014  0:00
Ukázku ze slavné Santanovy skladby Samba Pa Ti zvolil lektor 23. lekce naší kytarové školy jako názornou ukázku techniky zvané slide.  celý článek

Anketa o nejlepší pizzerii odhalí pražského krále pizzy

29.1.2014  0:00
Pizza by měla představovat samozřejmý standard rychlého občerstvení a neměla by zklamat, ani když si ji dáme v restauraci. Bohužel i v Praze se stává, že toto zdánlivě prosté jídlo dopadne, jako...  celý článek

Plete se obrace, ne obratce, prozřela redaktorka díky kurzu pletení

28.1.2014  0:00
Redaktorka MF DNES Monika Binarová se rozhodla na vlastní kůži vyzkoušet, zda pletení zvládne i člověk, který dosud k žádné domácí ruční práci nepřičichl.  celý článek

Nejlepší burgery v Česku? Podle některých je ochutnáte na Vinohradech

27.1.2014  0:00
Existují hamburgery a hamburgery. Vysušené chudinky bez chuti zaženou sice hlad, ale tím to také končí. Dnes vám představíme jinou ligu. Hamburgery z prémiového masa, doladěné k chuťové...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.