Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Nejlepší zdroj bílkovin, aminokyselin, železa? Quinoa, poklad Inků

19.2.2016  0:19, aktualizováno  13:48
„Matka zrno“ zní doslovný překlad výrazu quinoa v jazyce Inků. S příchodem Evropanů ale tuto plodinu nahradily obiloviny a její pěstování se dochovalo pouze v odlehlých hornatých oblastech Jižní...  celý článek

Když žereš, tak se vzděláváš a investuješ, radí Pohlreich v Teplicích

17.2.2016  0:02, aktualizováno  17:20
Pokud se Teplicím říkalo Malá Paříž, tak to podle Pohlreicha - který se právě sem vydal zachraňovat další restaurační zařízení - už muselo být hodně dávno. Což neznamená, že Městským sálům...  celý článek

Vše o bramborách: jak je vybrat, skladovat, uvařit i opékat

12.2.2016  0:00
Uvařit či jinak připravit brambory zvládne asi úplně každý, občas jsou však v kuchyni docela záludné a nechovají se úplně podle našich představ. Ovšem stejně jako všude i při vaření stačí znát...  celý článek

VIDEO: Barman vzdal hold módním i více než stoletým koktejlům

11.2.2016  0:00
Půvabný barmanský průřez stoletím od roku 1915 do roku 2015 připravil Američan, který má s tradičními míchanými drinky denně co do činění.   celý článek

Pohlreich žasne nad tristní wellness kuchyní pro důchodce ve Hnačově

10.2.2016  0:00
Takzvané wellness pobyty pro seniorskou klientelu nabízejí v Hnačově, kam byste dojeli cestou z Klatov do Horažďovic. Počet strávníků restaurace rodinného podniku se v podstatě rovná počtu...  celý článek

Naučte se škvařit škvarky, základ poctivé kuchyně z vepřového sádla

8.2.2016  0:02
Během chvilky připravíte skvělou škvarkovou pomazánku, za půl hodiny bramborové placky. Kde vzít domácí sádlo a škvarky, když nemáte tu správnou babičku? No přece doma.  celý článek

Motorest, kde je majitelka v depresi, kuchař rapl a na dohled hora Říp

3.2.2016  0:16
O motorestu Tereza si někteří místní přistěhovalci údajně mysleli, že je to nevěstinec, a ti, kdo přece jen riskli posezení, odcházeli načichlí kouřem. Majitelka to roky neřešila, bála se svého...  celý článek

Nadšenci vrací Krumlovu historické granátníky. Uniforma stojí 50 tisíc

2.2.2016  0:02
Bývala to poslední osobní hradní stráž v Československu a Evropě, než v březnu 1948 o Schwarzenberskou granátnickou gardu Český Krumlov přišel. Tradici pochodování s vysokými medvědicemi na...  celý článek

Pracují 16 hodin denně, michelinskou hvězdu získali už za rok

1.2.2016  0:00
Mladý kuchař Filip Šulc se pustil do průzkumu michelinských restaurací. Zajímá ho, jak to v nich funguje. Proto si v nich domlouvá stáže a my se s vámi jeho prostřednictvím můžeme o čerstvé...  celý článek

Muži mohou mít své dny i v zimě. S šéfkuchařem na pořádnou grilovačku

29.1.2016  0:00
Grilování je celoroční zábava. Když se sejdete se sousedy, promění se ve společenské setkání. Probere se spousta zajímavých témat a ještě se dobře najíte.  celý článek

Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší

28.1.2016  0:00
Pita chleba není žádný vysoký bochník, ze kterého se dají krájet krajíce. Zkuste ho ale při pečení sledovat, jak se v rozpálené troubě zničehonic nafoukne jako polštářek. Když ho vychladlý...  celý článek

Tohle Pohlreich ještě nezažil. Bouda v Obřím dole byla drsný punk

27.1.2016  0:01
Nikdy si prý nemyslel, že něco podobného vysloví. „Sem ty lidi jezděj kvůli tomu, jak je to tu krásně vošklivý. Pokrok už došel tak daleko, že už to všem leze na nervy,“ konstatoval Zdeněk...  celý článek

Bedýnkový systém, co funguje. Jak vtipně využít úložné prostory

21.1.2016  9:09
Možností, jak doma dosáhnout lepšího využití prostoru je spousta, a mnohdy stačí k prvnímu kroku ke změně jen trocha inspirace. Tou může být třeba následující proměna: regál s úložnými prostory...  celý článek

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

20.1.2016  0:00
Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve své podstatě hospodské hotovkové...  celý článek

Jak nakupovat a vařit, když jste singl

14.1.2016  0:00
Tipy na kuchařky Vařit guláš pro jednu osobu je ekonomicky nevýhodné a navíc to člověka nebaví. Člověk, který žije sám, si na českou klasiku zajde spíše do restaurace a doma si dá něco rychlejšího. Ale ani tak...  celý článek

Pohlreich se podle učiliště vysmíval postiženým dětem. On to cítí jinak

12.1.2016  2:12
Kuchařské učiliště v ústeckých Trmicích, berounskou Bastilu a americký bar a restaurant v Mohelnici si šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vybral ke svému návratu s pořadem Ano, šéfe! Zvědavý na to, co...  celý článek

Pánev pro absolutní začátečníky. Dokonce poradí, kdy obrátit a okořenit

11.1.2016  0:00
Možná je to sen všech začátečníků, kteří se zatím ve vaření příliš neorientují. Provede podrobně krok za krokem, jak potravinu zpracovat, kdy ji hodit na pánev, kdy okořenit, kdy obrátit.  celý článek

Třetina lidí se na noc nezamyká. To se zlodějům líbí, varují odborníci

8.1.2016  0:00
Zamknout se na noc by podle odborníků mělo být samozřejmostí. Přesto podle průzkumu nechává odemčeno téměř třetina oslovených lidí. Zamknutím na dva západy se přitom výrazně snižuje možnost...  celý článek

Železničář vyrábí precizní modely lokomotiv, na kterých jezdil v práci

6.1.2016  0:06
„Vyrábět modely českých lokomotiv už je nostalgie,“ říká železničář a patriot Emil Urbánek, který čtyřicet let ve svém volném čase staví precizní modely lokomotiv z ČKD. Každá lokomotiva, na...  celý článek

Na Nový rok buďte svěží. Oceněný kávový drink vás postaví na nohy

1.1.2016  0:16
Rosemary je osvěžující koktejl, který obsahuje nejen alkohol, ale i studenou kávu. A že je namíchaný opravdu skvěle, o tom svědčí stříbrná příčka, kterou si za jeho přípravu vysloužil český...  celý článek

Upečte si sváteční nadýchaný závin z kynutého těsta s jogurtem

26.12.2015  0:00
Díky kynutému u těstu a přidanému bílému jogurtu se vám podaří upéct moučník, kterému málokdo odolá. A to i o Vánocích. Stačí překonat případné obavy z přípravy kynutého těsta, výsledek za to...  celý článek

Pět rychlých úprav, které ubrání domácnost před vánočními zloději

25.12.2015  0:00
Zlodějská aktivita bývá přes svátky nadprůměrná. Důvody jsou zjevné: lidé často putují po příbuzných a jejich domy a byty zůstávají prázdné. Leckdy zloděj nepohrdne ani vánočními dárky, které...  celý článek

VIDEA ROKU: Nejlepší knedlík a finty na oloupání brambor a vajec

24.12.2015  0:00
Podívejte se na fígl, jak nejsnáze oloupat brambory vařené ve slupce, který se vám bude hodit k přípravě bramborového salátu. V průběhu letošního roku vás zaujala i finta, jak snadno oloupat...  celý článek

Zkuste letos rybí bifteky. Z kapřích filetů a anglické slaniny

23.12.2015  0:00
Filety z kapra svinuté spolu s proužky anglické slaniny do tvaru, který ze všeho nejvíc připomíná hokejový puk, jsou jedinečné jak na pohled, tak po stránce chuťové. A je jen na vás, jestli si...  celý článek

Američané ochutnávali norské speciality. Vyděsil je sleď i ovčí hlava

23.12.2015  0:00
Podívejte se, jak to vypadá, když Američané zkoušejí tradiční norské vánoční pokrmy. Šok se dostavil ihned, jakmile se na talíři objevilo cokoliv jiného, co neodpovídalo mezinárodní...  celý článek

Klasické žárovičky na vánoční řetěz už téměř neseženete. Vládne LED

22.12.2015  0:00
Pokud jste právě zjistili, že vánoční žárovičky od loňska nějakou záhadou přestaly svítit, dost možná máte s jejich oživováním smůlu. Náhradní žárovky už seženete jen stěží.  celý článek

VIDEO: Soutěž o kytaru vyhrál kluk s originálním a efektním nápadem

21.12.2015  10:41
„Tohle zaujalo. Nevím sice, jak dotyčný hraje na kytaru, ale je to výbornej a efektní nápad. Hodnotím originalitu a tohle je jednoznačně originální video,“ vysvětluje Honza Homola ze skupiny...  celý článek

Jezte nanuky. Hodinový manžel ukáže, jak z nich vyrobit vánoční hvězdu

20.12.2015  0:00
Vánoční dekoraci do okna nemusíte vždy kupovat. Využijte dřívek z nanuka a během chvilky pomocí tavné pistole vyrobíte kostru vánoční hvězdy. Když si ji potom odekorujete, máte vánoční výzdobu...  celý článek

I nedokonalé vánočky chutnají skvěle, přesto končí v bioplynové stanici

19.12.2015  0:00
Vánočky, které v pekárně špatně spletli, při pečení praskly, byly pokroucené nebo málo vykynuly, se na pulty obchodů nedostanou. Neodpovídají estetických požadavkům prodejců, takže je pekárna...  celý článek

VIDEO: Aby ve svařáku zůstal alkohol, nesmíte ho vařit jako prádlo

18.12.2015  0:12
„Dobré víno, přiměřené množství voňavého koření, minimum cukru a zahřátí vína jen na určitou teplotu, to jsou hlavní ingredience poctivého svařáku,“ radí Jan Vorba a František Loukota, kteří se...  celý článek

Pěnobeton by mohl vyřešit problémy při rekonstrukci domu

17.12.2015  12:00
Jak rychle vyrovnat podlahu v situaci, kdy je nerovná a měli byste ji tepelně odizolovat? A zároveň příliš nezatížit stávající podlahy? Tento rébus by mohl vyřešit pěnobeton. Je dostatečně...  celý článek

Pařížské tyčinky našich babiček. Chuťově dokonalá vánoční klasika

15.12.2015  0:15
V nejedné rodině se předává recept na pařížské tyčinky z generace na generaci. Možná jej také máte někde v sešitě či v šuplíku zapsaný na papírku babičkou či její maminkou.   celý článek

Honza Homola z Wohnoutů radí, jak vytáhnout co nejvíc z malého čudlíku

14.12.2015  0:14
Tohle 20. cvičení je vlastně spíš jedna obrovsky praktická rada, která ale do zvuku vaší kytary může vnést další dimenzi. Obyčejný knoflík na zvyšování hlasitosti snímačů většina kytaristu...  celý článek

VIDEO: Naučte se opravdu dobrou španělskou paellu podle Pohlreicha

12.12.2015  1:12
Šéf zajel do Madridu, města, kde se dobré jídlo podává a voní přímo na ulici a je neodmyslitelnou součástí každodenní kultury. Protože Španělé jedí náruživě, rychle, strašně rádi a na hodně...  celý článek

Vyndávat žábry z hlavy před vařením rybí polévky je pověra, tvrdí rybář

9.12.2015  0:00
Ve většině receptů se tvrdí, že když se vaří vánoční polévka a dělá se vývar, musí se vyndat žábry, aby nezhořkla. Rybář Matěj Kovář ze Sádek Lahovice je však přesvědčený, že to není pravda.  celý článek

Ozdoby na stromek napečte a přes Vánoce snězte. Nebudete odstrojovat

8.12.2015  0:08
„Jsem hodně praktická, takže na Vánoce preferuji jedlé ozdoby. Rodina je sní a já nemusím odzdobovat stromeček,“ radí designérka Deniska Bartošová. Jejich pečení a tvorba není žádné drama,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.