Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Japonci v Americe chtějí prorazit mraženým pivem. Lidem chutná

30.8.2013  0:00
Na stadionu v Los Angeles se objevilo mražené pivo. Má obrovský úspěch, i když stojí jedenáct dolarů.  celý článek

OBRAZEM: Na okraji města vytvořili zahradu, která připomíná divočinu

30.8.2013  0:00
Divočiny ubývá, tak po ní toužíme. Nechce se věřit, že takovouto romantiku se zdánlivě divokou loukou si lze dopřát dokonce u domu na okraji města. V místech, kde po generace bývalo pracně...  celý článek

Jak poznáte, že v potravině není zbytečná chemie? Éčka luštit nemusíte

29.8.2013  0:00
Je to dosud velmi málo známá značka. Zatím zapadla ve spoustě ostatních jako Klasa, Regionální potravina, BIO a další. Pokud se rozšíří, mohla by spotřebitelům velmi usnadnit život.  celý článek

OBRAZEM: Místo z regálů v obchodě vybírá jídlo z popelnic a vyváří

28.8.2013  1:00
Nesnáší plýtvání a odmítá konzum, proto se z něj stal freegan. Jídlo ho nic nestojí, nenakupuje. Nejprve na vysoké škole a pak i se svými přáteli si totiž vyzkoušel, že nabídka popelnic u...  celý článek

Rychlý meruňkový likér máte druhý den hotový a můžete ochutnávat

27.8.2013  0:00
Ovoce se dá zpracovat také do podoby chutných alkoholických nápojů. Někdy je příprava snadná, jindy si však na výsledek musíte počkat i několik týdnů.  celý článek

Co jedí ve škole děti: víc než chuť je důležité splnit normy

26.8.2013  0:00
Za čtvrtstoletí po revoluci se ve školním stravování změnilo máloco. Víc, než na chuť jídla v mnohých jídelnách dbají na to, aby splnili normy.  celý článek

Bezpečný tatarák jako lahůdka bez desítek zbytečných dochucovadel

23.8.2013  0:00
Tataráky, jak je známe z českých hospod, jsou podle šéfkuchaře Miroslava Kuchaře parodií. Ohromné množství dochucovadel naprosto přebije chuť nejjemnějšího masa, jaké můžete na hovězím najít.  celý článek

Octomilky řádí i v čistotných domácnostech. Možná za to mohou květiny

22.8.2013  0:00
Octomilky se vyskytují i v domácnostech, kde se dodržuje úzkostlivá čistota. A přesto si čtenáři stěžují, že už vyzkoušeli všechno – a marně.  celý článek

VIDEO: Dejte si Two Steps to Energy a překonáte lenost i chmury

21.8.2013  0:00
Energetický drink plný vitaminů měl v úmyslu namíchat barman Kristián Ceniga, když připravoval nápoj, ze kterého se posléze stal nejen jeho oblíbený koktejl. S chutí si ho připravují i další...  celý článek

Zkuste skvělé rychlokvašky, zůstanou v nich cenné vitaminy i enzymy

20.8.2013  0:00
Mléčným kvašením se upravuje čerstvá zelenina jako okurky, zelí, papriky a další. Na rozdíl od konzervace vysokými teplotami získáte pochoutku, v níž jsou zachované enzymy i vitaminy.  celý článek

Litoměřice lákají na klání kuchařů, soutěžit bude i Pohlreich

18.8.2013  12:02
První ročník Gastro Food Festu se letos uskuteční v Litoměřicích. Na jídelníčku bude hmyz či prvorepublikové recepty, návštěvníkům své umění předvede také známý kulinář Zdeněk Pohlreich. Akce...  celý článek

Zkuste na grilu i arabskou kuchyni: vynikající kofty v tortille

18.8.2013  0:00
Pokud kroutíte hlavou nad mletou jehněčí kýtou, neděste se, nahradit ji klidně můžete masem hovězím. Příprava placiček není složitá a jejich zabalení do tortilly, nebo arabského chleba, určitě...  celý článek

Jamie Oliver porazil McDonald's. Řetězec se vzdal „růžového slizu“

15.8.2013  12:45
Jeden z největších fastfoodových řetězců upravil pod tlakem recepturu na své hamburgery. Populární britský kuchař Jamie Oliver stál ve Spojených státech za kampaní, která upozornila Američany,...  celý článek

VIDEO: V létě se osvěžte stylově. Okurková limonáda krok za krokem

15.8.2013  0:00
Osvěžující okurka a chladivý citron jsou v tomto letním nápoji nezvyklou chuťovou kombinací. Výsledek vás ale v každém případě ohromí. Podlehnete okurkové limonádě?   celý článek

Český bublinář v Hongkongu vytvořil dva nové světové rekordy

14.8.2013  0:00
Profesionální bublinář a světový rekordman Matěj Kodeš se vrátil z Asie se dvěma světovými rekordy, které se zapíší do Guinnessovy knihy rekordů. Překonal tak rekord Brita Sama Healtha z roku...  celý článek

Mražení a sušení. Jednoduché a levné uskladnění ovoce a zeleniny

13.8.2013  0:00
Na koláč, do knedlíků, pohárů i na sladké omáčky využijete mražené ovoce. Sušení ovoce, zeleniny, bylinek a hub také není variantou k zahození, nasušené zásoby z léta jako když v zimě najdete....  celý článek

Jak na nové zárubně bez bourání a nepořádku. Krok za krokem

8.8.2013  13:10
Staré ocelové zárubně už dávno vyšly z módy. Zkuste je obložit novým moderním obkladem. Lze to zvládnout svépomocí, průchod dveří se sníží o pouhé tři centimetry.  celý článek

Zásoby na zimu naložte do oleje: pesta, grilované papriky i žampiony

6.8.2013  0:00
Zelenina i bylinky naložené v kvalitním oleji patří k delikatesám, přitom jejich přípravu zvládne i začátečník. Snadno tak můžete mít vlastní kvalitní zásoby na zimu.   celý článek

Tmelem opravíte skoro vše. Jen vědět, který se na co hodí a jak na to

5.8.2013  0:00
Častým problémem jsou mezery v oplechování, praskliny na ploché střeše či na terase, děravé okapy. Dají se rychle a snadno opravit, ale musíte použít vhodný typ tmelu či jinou pomůcku.   celý článek

VIDEO: Automatický čistič oken. Nová hračka pro milovníky techniky

2.8.2013  0:00
Od 1. srpna se v Česku začal prodávat automatický čistič oken – Hobot. Vyzkoušeli jsme, jak zařízení pracuje a zda plní to, co slibuje.  celý článek

Cibuláda k masu i sýrům, jak ji připravit krok za krokem

30.7.2013  0:00
Delikátní marmeláda z červené cibule a vína je skvělá k masu, sýrům, ale i samotná. V lednici vydrží zhruba tři měsíce, můžete ji ale i sterilovat, tím se její trvanlivost prodlouží.  celý článek

Pražané mění kvásky o sto šest, přišli na chuť domácímu chlebu

30.7.2013  0:00
Pražané si našli v domácím pečení chleba novou vášeň a o své kvásky pečují jako o potomky. Tedy téměř - jsou totiž ochotni se o ně i dělit. Nadšené domácí pekaře nejen z hlavního města sdružuje...  celý článek

Nejlepší občerstvení do hicu: doma macerovaný ledový čaj

27.7.2013  0:00
Pro výrobu ledových čajů se hodí japonské zelené čaje Kabusé a Matcha, ale taky prvosklizňový čaj Darjeeling plný květinových chutí a vůní. Když nápoj doplníte ovocem nebo různými sirupy,...  celý článek

Hamburger za dvacku je ubožáček, říká kuchař stojící za Burgerfestem

26.7.2013  0:00
Po devíti letech praxe ve Spojených státech se kuchař Zdeněk Střížek vrátil do Česka. V Praze pomohl rozjet několik restaurací. Nakonec si řekl: "Dělej, co umíš!" a otevřel si vlastní podnik...  celý článek

Absolutním vítězem soutěže S.Pellegrino se stala restaurace Le terroir

25.7.2013  0:00
Soutěž restaurací je českou odnoží mezinárodní ročenky The World 50 Restaurants. Soutěží se v několika kategoriích, například Česká kuchyně, Evropská kuchyně či Fine Dining.  celý článek

Neznámé oběti povodní: deště a velká voda ve velkém zabíjely ptáky

24.7.2013  0:00
Vyplavená hnízda s mláďaty, nedostatek potravy. Vytrvalé deště a následné povodně tvrdě postihly vlaštovky, čápy, racky nebo rorýse. Právě ptáci patří mezi živočichy, které nedávné přírodní...  celý článek

Kyselé okurky si naložte sami a nemusíte je celou zimu kupovat

23.7.2013  0:00
Nejlepší jsou znojemské, jsme přesvědčeni v Česku. Ale i na Znojemsku lze vybírat z celé řady vyzkoušených a osvědčených receptů. Mezi ně patří i ty, které jejich tvůrci v rámci znojemských...  celý článek

Kulinářská dekadence: vejce předvařená na hniličku budou v obchodech

20.7.2013  0:00
Předvařené vejce Dippy egg stačí zalít horkou vodou z rychlovarné konvice, počkat pět minut a máte perfektně uvařené vejce na hniličku. Má být hlavně určeno lidem, kteří jsou líní nebo neschopní...  celý článek

VIDEO: Kdo sní za hodinu kilový hamburger? Chlap jako hora to nezvládl

19.7.2013  0:00
Je to výzva. Kilogram mletého hovězího a k tomu půl kila housky, dalších ingrediencí a oblohy. Kdo takový hamburger spořádá do hodiny, má ho zadarmo.  celý článek

Udělejte si na zimu zásobu vlastních kompotů. Stačí voda a cukr

16.7.2013  0:00
Kompoty patří k nejhodnotnějším ovocným konzervám, jejich příprava přitom nemůže být jednodušší. Vybírá se do nich to nejkvalitnější ovoce, cukru se přidává méně než do džemů a u všech kompotů...  celý článek

Jehněčí maso, zelí, kapusta, klobásky. Regionální potraviny bodují

11.7.2013  16:20
Jehněčí maso se opět vrací na jídelníček. Na Valašsku, kde se chovají ovce, má jeho využívání dlouhou tradici. Lidé si mohou navíc koupit čerstvé maso přímo od místních farmářů.   celý článek

Sluneční buben nejsou bicí na solární pohon. Přinese slunce do duše

11.7.2013  0:00
Meditujete? Pak si kupte sluneční buben a užijete si dosyta. Tak to alespoň tvrdí profesionální bubenice Markéta Mazourová.  celý článek

Léčivý sedmikráskový sirup pořídíte za pár korun. Osladí i palačinky

9.7.2013  0:00
Dá se pít s vodou, ale lze jím také sladit čaj nebo třeba palačinky. Současně má protizánětlivé účinky, podporuje vykašlávání a také činnost ledvin a močových cest. Sedmikráskový sirup přitom...  celý článek

VIDEO: Pomocí bumpingu se vám zloděj dostane do bytu za pár vteřin

8.7.2013  0:00
Říká se tomu SG metoda nebo bumping. Zloděj párkrát praští do klíče a otevře zámek. Nejhorší je na tom to, že nezanechá na vložce žádné stopy, takže můžete mít problémy s pojišťovnou. Ta po...  celý článek

VIDEO: Podívejte se, jak vypadá komfortní stěhování po Japonsku

3.7.2013  0:00
Vypadá to pro nás jako sci-fi. Stěhováci přijdou, vše zabalí, ošetří proti poškození a převezou do nového bytu, kde věci rozestaví přesně tak, jak jste byli zvyklí. Málokdo však ví, že podobné...  celý článek

Magazín DOMA má seriál o zavařování. Podrobné manuály pro hospodyňky

2.7.2013  12:20
Prázdninový devítidílný seriál magazínu DOMA Mladé fronty DNES s radami, jak zpracovat úrodu, začíná už ve středu 3. července. Dozvíte se vše o zpracování produktů z vaší zahrádky.  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.