Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Základy hry s trsátkem

9.9.2013  0:00
Ve druhém díle školy hry na kytaru se lektor zaměří na způsoby tvorby tónu. Protože škola dává hlavní důraz na hru na elektrickou kytaru, pustí se učitel nejdříve do vysvětlování způsobu hry...  celý článek

Recept jak mirabelky neboli špendlíky proměnit v zásoby na zimu

7.9.2013  0:00
Obsypané žlutě či růžově svítícími plody rostou podél cest, silnic i ve zpustlých zahradách. Mirabelky, lidově špendlíky. Spousta jich opadá a přijde vniveč, přitom se dají proměnit v úžasné...  celý článek

VIDEO: Jerky špízy nejen pro rastamany. Tip na víkendové grilování

5.9.2013  0:00
"Tyhle špízy pro nás na lodi dělal náš grilař, obrovský Jamajčan, rastaman, který nás musel opustit, když u něj našli drogy. Jako kuchař byl ale neuvěřitelný, a to musel za večer připravit třeba...  celý článek

Hadice opletené hliníkem jsou časovaná bomba, varují instalatéři

4.9.2013  5:34
Na začátku stála banální nehoda prasklé pancéřované hadice k nádržce klozetu. Na konci zjištění, že poškozený není zdaleka prvním nešťastníkem, kdo si takto vyplavil byt včetně okolních sousedů....  celý článek

VIDEO: Chlebíček na sladko. Zkuste skořicovo-datlový podle cukrářky

2.9.2013  0:00
Nejlépe chutná ještě teplý, Markéta Krajčovičová ho doporučuje jako ideální přesnídávku. Nebo si ho dopřejte se šálkem horké čokolády, třeba na víkendovou snídani nebo za chladných podzimních...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Dnes se seznámíme s nástrojem

2.9.2013  0:00
Začíná nový školní rok, proto začínáme s novým výukovým cyklem. Zájemci o výuku hry na kytaru se budou moci každé pondělí "potkat" s lektorem, který je týden co týden posune o krok dál. Dílů...  celý článek

VIDEO: Namíchejte skvělé mojito i dětem. Na rozlučku s prázdninami

31.8.2013  0:00
Na počátku byla touha dostat do chuti mojita maximální nádech letní zahrady plné ovoce. Tak spatřil světlo světa osvěžující nealkoholický drink, který můžete dopřát i větším dětem, aby pro ně...  celý článek

VIDEO: Japonci v Americe chtějí prorazit mraženým pivem. Lidem chutná

30.8.2013  0:00
Na stadionu v Los Angeles se objevilo mražené pivo. Má obrovský úspěch, i když stojí jedenáct dolarů.  celý článek

OBRAZEM: Na okraji města vytvořili zahradu, která připomíná divočinu

30.8.2013  0:00
Divočiny ubývá, tak po ní toužíme. Nechce se věřit, že takovouto romantiku se zdánlivě divokou loukou si lze dopřát dokonce u domu na okraji města. V místech, kde po generace bývalo pracně...  celý článek

Jak poznáte, že v potravině není zbytečná chemie? Éčka luštit nemusíte

29.8.2013  0:00
Je to dosud velmi málo známá značka. Zatím zapadla ve spoustě ostatních jako Klasa, Regionální potravina, BIO a další. Pokud se rozšíří, mohla by spotřebitelům velmi usnadnit život.  celý článek

OBRAZEM: Místo z regálů v obchodě vybírá jídlo z popelnic a vyváří

28.8.2013  1:00
Nesnáší plýtvání a odmítá konzum, proto se z něj stal freegan. Jídlo ho nic nestojí, nenakupuje. Nejprve na vysoké škole a pak i se svými přáteli si totiž vyzkoušel, že nabídka popelnic u...  celý článek

Rychlý meruňkový likér máte druhý den hotový a můžete ochutnávat

27.8.2013  0:00
Ovoce se dá zpracovat také do podoby chutných alkoholických nápojů. Někdy je příprava snadná, jindy si však na výsledek musíte počkat i několik týdnů.  celý článek

Co jedí ve škole děti: víc než chuť je důležité splnit normy

26.8.2013  0:00
Za čtvrtstoletí po revoluci se ve školním stravování změnilo máloco. Víc, než na chuť jídla v mnohých jídelnách dbají na to, aby splnili normy.  celý článek

Bezpečný tatarák jako lahůdka bez desítek zbytečných dochucovadel

23.8.2013  0:00
Tataráky, jak je známe z českých hospod, jsou podle šéfkuchaře Miroslava Kuchaře parodií. Ohromné množství dochucovadel naprosto přebije chuť nejjemnějšího masa, jaké můžete na hovězím najít.  celý článek

Octomilky řádí i v čistotných domácnostech. Možná za to mohou květiny

22.8.2013  0:00
Octomilky se vyskytují i v domácnostech, kde se dodržuje úzkostlivá čistota. A přesto si čtenáři stěžují, že už vyzkoušeli všechno – a marně.  celý článek

VIDEO: Dejte si Two Steps to Energy a překonáte lenost i chmury

21.8.2013  0:00
Energetický drink plný vitaminů měl v úmyslu namíchat barman Kristián Ceniga, když připravoval nápoj, ze kterého se posléze stal nejen jeho oblíbený koktejl. S chutí si ho připravují i další...  celý článek

Zkuste skvělé rychlokvašky, zůstanou v nich cenné vitaminy i enzymy

20.8.2013  0:00
Mléčným kvašením se upravuje čerstvá zelenina jako okurky, zelí, papriky a další. Na rozdíl od konzervace vysokými teplotami získáte pochoutku, v níž jsou zachované enzymy i vitaminy.  celý článek

Litoměřice lákají na klání kuchařů, soutěžit bude i Pohlreich

18.8.2013  12:02
První ročník Gastro Food Festu se letos uskuteční v Litoměřicích. Na jídelníčku bude hmyz či prvorepublikové recepty, návštěvníkům své umění předvede také známý kulinář Zdeněk Pohlreich. Akce...  celý článek

Zkuste na grilu i arabskou kuchyni: vynikající kofty v tortille

18.8.2013  0:00
Pokud kroutíte hlavou nad mletou jehněčí kýtou, neděste se, nahradit ji klidně můžete masem hovězím. Příprava placiček není složitá a jejich zabalení do tortilly, nebo arabského chleba, určitě...  celý článek

Jamie Oliver porazil McDonald's. Řetězec se vzdal „růžového slizu“

15.8.2013  12:45
Jeden z největších fastfoodových řetězců upravil pod tlakem recepturu na své hamburgery. Populární britský kuchař Jamie Oliver stál ve Spojených státech za kampaní, která upozornila Američany,...  celý článek

VIDEO: V létě se osvěžte stylově. Okurková limonáda krok za krokem

15.8.2013  0:00
Osvěžující okurka a chladivý citron jsou v tomto letním nápoji nezvyklou chuťovou kombinací. Výsledek vás ale v každém případě ohromí. Podlehnete okurkové limonádě?   celý článek

Český bublinář v Hongkongu vytvořil dva nové světové rekordy

14.8.2013  0:00
Profesionální bublinář a světový rekordman Matěj Kodeš se vrátil z Asie se dvěma světovými rekordy, které se zapíší do Guinnessovy knihy rekordů. Překonal tak rekord Brita Sama Healtha z roku...  celý článek

Mražení a sušení. Jednoduché a levné uskladnění ovoce a zeleniny

13.8.2013  0:00
Na koláč, do knedlíků, pohárů i na sladké omáčky využijete mražené ovoce. Sušení ovoce, zeleniny, bylinek a hub také není variantou k zahození, nasušené zásoby z léta jako když v zimě najdete....  celý článek

Jak na nové zárubně bez bourání a nepořádku. Krok za krokem

8.8.2013  13:10
Staré ocelové zárubně už dávno vyšly z módy. Zkuste je obložit novým moderním obkladem. Lze to zvládnout svépomocí, průchod dveří se sníží o pouhé tři centimetry.  celý článek

Zásoby na zimu naložte do oleje: pesta, grilované papriky i žampiony

6.8.2013  0:00
Zelenina i bylinky naložené v kvalitním oleji patří k delikatesám, přitom jejich přípravu zvládne i začátečník. Snadno tak můžete mít vlastní kvalitní zásoby na zimu.   celý článek

Tmelem opravíte skoro vše. Jen vědět, který se na co hodí a jak na to

5.8.2013  0:00
Častým problémem jsou mezery v oplechování, praskliny na ploché střeše či na terase, děravé okapy. Dají se rychle a snadno opravit, ale musíte použít vhodný typ tmelu či jinou pomůcku.   celý článek

VIDEO: Automatický čistič oken. Nová hračka pro milovníky techniky

2.8.2013  0:00
Od 1. srpna se v Česku začal prodávat automatický čistič oken – Hobot. Vyzkoušeli jsme, jak zařízení pracuje a zda plní to, co slibuje.  celý článek

Cibuláda k masu i sýrům, jak ji připravit krok za krokem

30.7.2013  0:00
Delikátní marmeláda z červené cibule a vína je skvělá k masu, sýrům, ale i samotná. V lednici vydrží zhruba tři měsíce, můžete ji ale i sterilovat, tím se její trvanlivost prodlouží.  celý článek

Pražané mění kvásky o sto šest, přišli na chuť domácímu chlebu

30.7.2013  0:00
Pražané si našli v domácím pečení chleba novou vášeň a o své kvásky pečují jako o potomky. Tedy téměř - jsou totiž ochotni se o ně i dělit. Nadšené domácí pekaře nejen z hlavního města sdružuje...  celý článek

Nejlepší občerstvení do hicu: doma macerovaný ledový čaj

27.7.2013  0:00
Pro výrobu ledových čajů se hodí japonské zelené čaje Kabusé a Matcha, ale taky prvosklizňový čaj Darjeeling plný květinových chutí a vůní. Když nápoj doplníte ovocem nebo různými sirupy,...  celý článek

Hamburger za dvacku je ubožáček, říká kuchař stojící za Burgerfestem

26.7.2013  0:00
Po devíti letech praxe ve Spojených státech se kuchař Zdeněk Střížek vrátil do Česka. V Praze pomohl rozjet několik restaurací. Nakonec si řekl: "Dělej, co umíš!" a otevřel si vlastní podnik...  celý článek

Absolutním vítězem soutěže S.Pellegrino se stala restaurace Le terroir

25.7.2013  0:00
Soutěž restaurací je českou odnoží mezinárodní ročenky The World 50 Restaurants. Soutěží se v několika kategoriích, například Česká kuchyně, Evropská kuchyně či Fine Dining.  celý článek

Neznámé oběti povodní: deště a velká voda ve velkém zabíjely ptáky

24.7.2013  0:00
Vyplavená hnízda s mláďaty, nedostatek potravy. Vytrvalé deště a následné povodně tvrdě postihly vlaštovky, čápy, racky nebo rorýse. Právě ptáci patří mezi živočichy, které nedávné přírodní...  celý článek

Kyselé okurky si naložte sami a nemusíte je celou zimu kupovat

23.7.2013  0:00
Nejlepší jsou znojemské, jsme přesvědčeni v Česku. Ale i na Znojemsku lze vybírat z celé řady vyzkoušených a osvědčených receptů. Mezi ně patří i ty, které jejich tvůrci v rámci znojemských...  celý článek

Kulinářská dekadence: vejce předvařená na hniličku budou v obchodech

20.7.2013  0:00
Předvařené vejce Dippy egg stačí zalít horkou vodou z rychlovarné konvice, počkat pět minut a máte perfektně uvařené vejce na hniličku. Má být hlavně určeno lidem, kteří jsou líní nebo neschopní...  celý článek

VIDEO: Kdo sní za hodinu kilový hamburger? Chlap jako hora to nezvládl

19.7.2013  0:00
Je to výzva. Kilogram mletého hovězího a k tomu půl kila housky, dalších ingrediencí a oblohy. Kdo takový hamburger spořádá do hodiny, má ho zadarmo.  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.