Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Na klíšťata repelenty, na sršně lapače, na ovády nic než hbité ruce

3.5.2016  0:00
Trápí vás vosy, mravenci, klíšťata, moli? V úterý od 9 hodin jste se mohli ptát, co s nimi. Odpovídala Kateřina Jůzová z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy.  celý článek

Nátěr dřevěné terasy zabere hodinu ročně a značně prodlouží životnost

2.5.2016  0:00
Neošetřená terasová prkna rychleji stárnou. Je tedy ekonomičtější věnovat hodinku ročně natírání terasy a několikanásobně tak prodloužit její životnost.  celý článek

VIDEO: Jak Pohlreich z bůčku a piva vykouzlí Štefanův cikánský řízek

30.4.2016  0:30
Rozpálený gril potře špekovou kůží a hodí na něj plátky vepřového bůčku naklepané pěstí. Marinované, ale nesolené. Recept na tzv. cikánský řízek šéf dostal na golfovém hřišti u Plzně od Štefana,...  celý článek

PORADNA: Do sekačky nalil benzin s olejem a už nenastartoval

27.4.2016  0:00
Můj syn mi chtěl pomoct se sekáním zahrady a spletl si kanystr. V jednom mám benzin s olejem do křovinořezu a ve druhém čistý benzin do rotační sekačky. A on nalil benzin s olejem do rotační...  celý článek

Šest rad, jak po topné sezoně uspat kamna, abyste příští rok nevyhořeli

25.4.2016  0:00
Nejvhodnější doba na údržbu krbu nadchází v okamžiku, kdy skončí topná sezona. Udržovaný krb odvádí lepší práci a hlavně se tím prodlouží jeho životnost. Jinak se postupuje u kamen a u krbů.  celý článek

Zadělat těsto, nakrmit kvásek. Osvědčený recept na první vlastní chléb

23.4.2016  0:00
První Den domácího chlebopečení připadá na sobotu 23. dubna. Chce podpořit pečení pravého domácího chleba, u kterého přesně víte, z čeho je upečený. Připravili jsme postup, díky kterému zvládne...  celý článek

Smažené a přitom lehké letní jídlo Pohlreich připraví z cibule a mouky

22.4.2016  0:04
Cibule pokrájená na kroužky a těstíčko z mouky, koření i bylinek, to je základ, ze kterého se kupodivu dá vykouzlit lahodné křupavé jídlo, které z talířů zmizí natotata. Zvláště milovníci...  celý článek

S automatickým domácím pivovarem se povede pivo každému. Uvaří i zchladí

22.4.2016  0:00
Vaření domácího piva je stále populárnější a láká nadšence z celého světa. Problémem je v domácích podmínkách dodržet technologické podmínky. To se rozhodli vyřešit tvůrci pivovaru Artbrew,...  celý článek

Michelinský šéfkuchař: Učně na praxi neberu, vaření je často nebaví

20.4.2016  0:00
Mladý kuchař Filip Šulc mapuje evropské michelinské restaurace tak, že v nich postupně absolvuje stáže, aby se přiučil pro svou budoucí profesní kariéru. V Praze se zastavil u šéfkuchaře české...  celý článek

Co potřebujete, vezměte si. V Praze funguje první veřejná šatní skříň

18.4.2016  0:16
Veřejnou šatní skříň namalovali v únoru na graffiti zeď na pražském Těšnově. Druhý den byla přemalovaná. Nevzdali to. Počátkem dubna projekt veřejně představili ve Viničním domku v Modřanech,...  celý článek

Deset rad, jak si snadno a dobře vymalovat svépomocí

18.4.2016  0:00
Počasí nahrává k jarní očistě, ke které patří i malování domácnosti. Ne každý má však prostředky na to, aby si zavolal profesionální malíře. A jsou i lidé, pro které je vlastnoruční vymalování...  celý článek

Masové jednohubky z kuřecích křídel. Podle Pohlreicha na party ideální

16.4.2016  0:04
Jak pohostit přátele, abyste je opravdu nadchli a přitom vás to nezruinovalo? Tady je každá rada drahá. Zkuste třeba Pohlreichova lízátka z kuřecích křídel, sám je vidí jako ideální jednohubky k...  celý článek

Domácí vařiči piva začali sbírat recepty na velkou pivní kuchařku

14.4.2016  0:00
Skupina domácích vařičů piva se rozhodla shromáždit dostupné a vyzkoušené recepty na domácí vaření piva. Chtěli by usnadnit pokusy začátečníkům, pro které je pokus uvařit si doma pivo stejným...  celý článek

Flatbread je taková vylepšená chlebová placka. Podle šéfa strašně dobrá

8.4.2016  0:26
Masíčko z pečených telecích žebírek a pečená červená řepa zalité křenovou šlehačkou, korunované lístky čerstvé rukoly, to vše na čerstvě pečené chlebové placce. Až uslyšíte Zdeňka Pohlreicha,...  celý článek

Mírná zima zanášela komíny, varují kominíci. A doporučují kontrolu

8.4.2016  0:00
Mírná zima sice ušetřila řadě lidí peníze za vytápění, ale kominíci varují, že komínům nedělá dobře. Nejely totiž na plný výkon a více se zanášejí. Jak často se má komín čistit, upravuje nová...  celý článek

Otevírá se první škola gastronomie. Neučí vařit, ale podnikat

7.4.2016  0:00
Od začátku dubna se rozjel první běh kurzů, které mohou naučit zájemce o podnikání v gastronomii, jak fungovat a neprodělat kalhoty. A ujistit se, zda je jejich myšlenka tak nosná, že má vůbec...  celý článek

Nový český elektromotorický zámek se jednoduše vymění za původní vložku

5.4.2016  11:30
Ovládání zámku mobilem není novinka, ale většinou bývá doménou internetových platforem pro crowdfundingové financování projektů. Česká značka FAB však přináší hotové řešení, kdy jen místo...  celý článek

Když chlap v kuchyni řekne ne, znamená to ne, chválí si úspěšná kuchařka

4.4.2016  0:00
Profesionálním kuchyním vládnou kluci. Potkat tam kuchařku je asi tak běžné jako najít na procházce v lese lanýže. Avšak kuchaři shodně tvrdí, že mít v kuchyni kolegyni je fajn. Podobně vidí...  celý článek

Orgie pro masožrouty: paštika s telecím masem podle Pohlreicha

1.4.2016  0:04
Důvod, proč je v telecí paštice jen zhruba třetina telecího masa a zbytek se dělí mezi vepřový bok, vepřovou plec a kuřecí jatýrka, je prostý. „Nejde o žádný podvod, bez přídavku tuku z tučného...  celý článek

VIDEO: Saunové rituály lákají nadšence do Prahy na mistrovství republiky

1.4.2016  0:00
Zážitkové saunování, ceremoniály a rituály. Ne jen „obyčejné“ zvyšování obranyschopnosti organismu proti nemocem. Kdo považuje saunu za vyšší umění, užije si ho na nadcházejícím mistrovství...  celý článek

Odborník: Halogenovým žárovkám zbývají dva roky, úsporné umřou samy

31.3.2016  0:00
Halogenovým žárovkám zbývají ještě něco přes dva roky, dokud jejich výrobu nezakáže Evropská komise. Ale do té doby zřejmě trh plně ovládnou LED svítidla. A úsporky, které celý proces...  celý článek

VIDEO: Plněné smrže s pastou, lahodné jarní houby podle Pohlreicha

25.3.2016  0:03
Dejte si kvalitní těstoviny s trochou plněných jarních smržů a křehkým zeleným chřestem, lehce posypané strouhaným parmazánem, a musíte uznat, že jaro je úžasné. A stejně jako opravdu dobrá,...  celý článek

Hezký český kus nábytku pro žížaly, co zpracují zbytky z kuchyně

24.3.2016  0:03
Lidé na něj koukají různě. Někdo si neumí představit, že by měl mít přímo v bytě rozkládající se organické zbytky z kuchyně, navíc prolezlé žížalami. Minulý týden přitom vermikompostér tvářící...  celý článek

Tajný tip, jak upravit česnek, aby tolik nepálil, se jmenuje citron

24.3.2016  0:00
Aby začal česnek pálit a čpět, musí u něj dojít k porušení jednotlivých buněk. Platí také, že čím víc se jich poruší, tím víc je česnek pálivý. Z čehož vyplývá, že způsobem kuchyňské úpravy lze...  celý článek

Jaro oslavte živým věncem, vydrží měsíc, zapomeňte na řezané květiny

23.3.2016  0:03, aktualizováno  15:52
Živý velikonoční věnec není žádná věda, přitom vám domů spolehlivě vnese jarní atmosféru a radost může dělat i po svátcích. Řezané květiny by tak dlouho nevydržely, ty hrnkové naopak můžete po...  celý článek

Pohlreich: Být za sprosťáka mě baví, pracuji přece v dělnické profesi

19.3.2016  12:08, aktualizováno  21.3 9:59
Profesionalita v gastronomii se pozná podle toho, že je restaurace schopná podávat konzistentní výsledky po celou dobu. Podle Zdeňka Pohlreicha to v českých podnicích bohužel nebývá vždy...  celý článek

VIDEO: Pohlreichovu jarní nádivku s kopřivami na talíři nenecháte

19.3.2016  0:19
Upřímně? Skutečně dobrou nádivku aby pohledal, nemálo z nás ji pamatuje ze školní jídelny jako beztvarou hmotu nijaké chuti lepící se na patro. Přitom to může být lahůdka nasáklá výpekem...  celý článek

OBRAZEM: Jak se vaří v českých michelinských restauracích

16.3.2016  0:00
Tak už v Česku máme tři michelinské hvězdy. K Alcronu a La Degustation přibyl nováček v podobě restaurace Field Radka Kašpárka. Každý podnik je jiný, má jinou klientelu, jiný styl vaření, jiný...  celý článek

Kuře využijte i na jarní roládu, skvělá bude s medvědím česnekem

14.3.2016  9:03
Z poměrně fádního kuřecího masa dokáže chuťově výrazná náplň docela jednoduše vykouzlit opravdovou lahůdku. Zkuste roládu se sušenou šunkou, dvěma druhy sýra a sterilovanou kapií. A na...  celý článek

Kudy rádi chodí zloději? Do domu přes zahradu, do bytu balkonem

14.3.2016  0:00
Osmdesát procent lupičů se do bytu nebo domu dostává během dne. Nejčastěji se do bytu dostávají přes balkon, do domu vstupními dveřmi. Sousedů se zloději nebojí, volí zadní balkonové dveře nebo...  celý článek

Začněte s výzdobou na velikonoční svátky a vneste si jaro domů

11.3.2016  0:11
V jednoduchosti je krása, takže i na velikonoční dekorace stačí jen trocha citu pro krásu a detail a k tomu nějaký vtipný nápad. Třeba na netradiční využití velikonočních vykrajovátek. I na...  celý článek

Pohlreich by chtěl halušky víc sexy, narazí na slovenské dubové palice

9.3.2016  0:21
Je to asi poprvé, co o šéfovi někdo řekne, že se v jídle rýpe vidličkou jako nesmělá kočka. Těžkou kuchyni, ve které sice figurují domácí suroviny, ovšem v kombinaci se spoustou sádla a mouky...  celý článek

PORADNA: Co dělat, když se při vrtání strefím do spáry mezi cihly

3.3.2016  0:00
Stává se to často. Potřebujete vyvrtat otvor pro hmoždinku a místo do cihly se strefíte do spáry. Když se pak pokusíte do hmoždinky zašroubovat vrut, začne se protáčet a nezbývá, než najít pro...  celý článek

Pohlreich v hospodě, která žere jako ponorka a vydělává jako šlapadlo

2.3.2016  0:00
Havířov se může pochlubit úžasným unikátem. Je městem, které provozuje vlastní restauraci na zámku, pod taktovkou jednoho zastupitele z KSČM a druhého z ANO.   celý článek

Hamburská radnice zakázala používat kávu v kapslích a balené nápoje

29.2.2016  0:00
V Hamburku se rozhodli potírat vše, co zavání zanášením planety zbytečnými odpady a poškozováním přírody. Radnice proto ve svých budovách zakázala fasovat kávu z kapslí, zrušila nabídku automatů...  celý článek

Pohlreicha pozvali umělci z AVU. V kuchyni vařil designér v montérkách

24.2.2016  0:00
„Ano, šéfe! To je ten pořad, co se na něj dívají chlapi s lahváčem?“ přivítá Zdeňka Pohlreicha student v pozici číšníka hospody s jídelnou, kterou provozují na pražské Akademii výtvarných umění....  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.