Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Letos zvládnete kapra zabít i vykuchat sama. Podle obrázkového návodu

2.12.2015  0:02
Vždycky jsem toužila po tom, aby naše děti měly před Vánoci pár dní kapra ve vaně a mohly si s ním hrát. Tak jsem se ho naučila vykuchat a naporcovat. Když víte jak, zvládnout se to dá a není...  celý článek

Honza Homola radí, jak cvičit figury. Trénujte a můžete vyhrát kytaru

30.11.2015  15:30
Jak maximálně vytěžit čtyři noty, tedy násobení figury v rámci jednoho taktu - tak bych mohl tohle naše 18. cvičení nazvat. Vezmeme si jeden takt, v mém případě je to ten čtyřčtvrťový, a...  celý článek

Sloní moč začali nabízet v pražské zoo. S 25 % alkoholu a bylinkami

30.11.2015  9:32
Poté, co Zoo Praha začala před pár lety nabízet sloní trus jako úžasné přírodní hnojivo pro zahrádkáře i pěstitele pokojovek či balkonových rostlin, bylo zřejmě jen otázkou času, kdy přijde na...  celý článek

Sbírám už jenom špeky, říká sběratel, který má 400 šicích strojů

30.11.2015  0:00
Jan Paul sbírá šicí stroje už třicet let. Do dnešního dne jich shromáždil zhruba 400, nové kousky si však už pečlivě vybírá. Aby dům neplnil sice krásnými kousky, ale sběratelsky bezcennými.  celý článek

Když chce být Pohlreich za romantika, začne gazpachem a krevetami

28.11.2015  0:11
Začne pěkně lehkou, správně dochucenou a vychlazenou španělskou klasikou, pokračuje krevetkami v křehoučkém křupavém těstíčku po japonsku, až se dostane k hlavnímu chodu v podobě jehněčího, poté...  celý článek

NASA popřála šťastný Den díkůvzdání pokrmem, který moc vábně nevypadá

27.11.2015  9:27
Stačí otevřít vakuované balení s dehydratovaným hotovým jídlem, přidat k němu horkou vodu, opět ho uzavřít a chvíli nechat v teple rehydratovat. Pak popadnete příbor a můžete se pustit do jídla....  celý článek

Kečupová kůže. Americký vynález má zabránit rozmočení burgerové housky

26.11.2015  0:00
První zmínky o kečupové kůži přinesl Martin Kuciel, alias pan Cuketka, na svém blogu. Objevil ji na webu Techinsider, kde zkoušeli, jak nerozmočit burgerovou housku kečupem a místo obyčejného...  celý článek

Honza Homola radí: Někdy zapomeňte na malíček. Kytarová škola 17. díl

23.11.2015  0:11
V dnešním díle kytarové školy vás připravím o jeden prst. Poslední dobou jsem si totiž u některých mých oblíbených kytaristů všiml, že v některých polohách vynechávají malíček a hra je pak...  celý článek

VIDEO: Losos v páře podle Pohlreicha. Lehký jako vánek a se zeleninou

21.11.2015  0:11
Dietní neznamená, že si nemůžete dopřát brambory s kouskem lahodného másla, nebo plnotučný jogurt. Rozumné stravování není o surovinách bez tuku, ale o jejich kvalitě a množství. Jak tvrdí...  celý článek

VIDEO: Žádný nůž není ztracený. Brusič mu dodal starý lesk

20.11.2015  0:00
Ani extrémně zašlý nůž není ztracený. Milovník nožů zvaný Togitogi se rozhodl ukázat, že pokud v rezavém torzu objevíte kvalitativní poklad, stojí za to dát si práci s obnovou. Odborník radí,...  celý článek

Ženské umí pivo degustovat lépe, říká novopečený majitel minipivovaru

19.11.2015  0:11
Tak dlouho se chodí se džbánem pro pivo, až si ho raději začnete vařit doma. A pak si třeba splníte i sen a otevřete si vlastní minipivovar. Jako pan Ondra, který si předsevzal přeměnit legendu...  celý článek

Další vynález na loupání uvařených vajec sází na fintu z internetu

18.11.2015  0:00
Návodů na loupání vajec uvařených na tvrdo už byly desítky a většina z nich nefunguje. Teď se k nim přidal další, na který jeho tvůrci vybírají peníze na serveru Kickstarter.  celý článek

VIDEO: Už není čas na vaření. Jak se měnily večeře v USA během 100 let

17.11.2015  0:00
Zatímco v roce 1915 si hospodyňky ve Spojených státech amerických musely dát práci s přípravou roastbeefu, o sto let později je večeře otázkou okamžiku. V roce 2015 se na stole „smíříme“ s...  celý článek

Jak trénovat smysl pro rytmus. Kytarová škola Honzy Homoly, 16. díl

16.11.2015  0:16
Vůbec si nedokážu představit, kde se v člověku bere smysl pro rytmus. To, co s tělem vibruje a s matematickou přesností určuje pravidelnost, přestože se jedná spíš o spontánní záležitost.   celý článek

Na stáži v michelinské restauraci: všichni si v práci musí vyčistit zuby

16.11.2015  0:00
Filip Šulc je mladý kuchař, který se rozhodl na začátku své kariéry vstřebat co nejvíce zkušeností v zahraničí. Proto se pokouší střídat tuzemská angažmá se stážemi v cizích restauracích, kde je...  celý článek

VIDEO: Narozeninový dort pro žloutenkáře podle Pohlreichovy maminky

13.11.2015  1:13
Krásně vlhké těsto s přídavkem jablek, pikantní ovocný džem, maliny a dietní domácí krém, který vymyslela maminka Zdeňka Pohlreicha, když si její desetiletý syn přivezl z pionýrského tábora...  celý článek

Proti padajícímu sněhu fungují háky, rozražeče, mříže i kulatina

13.11.2015  0:00
Sníh na střeše, ale i mráz a následné tání jsou rok co rok aktuálními tématy majitelů domů, chat i chalup. Přitom platí, že čím lépe se na zimu připraví, tím menší škody jim může sníh na střeše...  celý článek

Z bytu si udělala pevnost. Když ztratila klíče, mohlo ji to stát tisíce

10.11.2015  0:00
Čtenářka Libuše během nákupů ve městě ztratila klíče od bytu. Problém byl v tom, že náhradní klíče měla v zamčeném bytě za bezpečnostními dveřmi. Když pak na ulici procházela nabídky různých...  celý článek

Honza Homola: Ohýbaná struna musí zamňoukat, jinak je to trapas

9.11.2015  0:09
Pro 15. díl kytarové školy jsem vybral bending neboli ohýbání tónu, což je v elektrické kytaře opravdu populární technika, která není nijak těžká, ale svoje záludnosti má.   celý článek

Stačí mleté maso, trocha zeleniny a získáte sílu jarních závitků

6.11.2015  0:06
Thajskou kuchyni Zdeněk Pohlreich miluje, takže i vaří. A jestli „u Číňanů“ ujíždíte na jarních závitcích, můžete si je při troše zručnosti a trpělivosti připravit doma. Kuchařský guru k tomu...  celý článek

Jak připravit veganský burger s konopnou tofunézou. Chutná jako pravý

5.11.2015  0:15
Za lehké, ale zdaleka ne „plané“ jídlo, lze označit veganský burger s „majonézou“ z tofu a konopného oleje. Kolegu s kamerou sice burger bez masa nenalákal ani k ochutnání, nicméně byl skvělý...  celý článek

Lahodný dort luxusně kombinuje domácí švestkové želé se šlehačkou

4.11.2015  0:04
Představte si rozplývající se, chuťově plné ovocné želé v kombinaci s oříškovým piškotem a nadýchanou šlehačkou. Čas švestek se sice letos kvůli horkému suchému létu poměrně rychle naplnil,...  celý článek

Osm vychytávek, které vám zlepší topení pomocí krbových kamen

4.11.2015  0:00
Vybrat krbová kamna není problém, hořet budou všechny. Zamrzí ale, pokud až po koupi zjistíte, jaké zlepšení mohly mít a jak vám mohly zpříjemnit práci s topením.  celý článek

Vyrobte si pěnivé koule do koupele s vůní lesa. Nebo jakoukoliv jinou

3.11.2015  0:03
Tipů na drobné dárky není nikdy dost, zvlášť s blížícími se Vánocemi. Oblíbené jsou například pěnivé koule do koupele, které se dají vyrobit i doma. A je jen na vás, jaký éterický olej vyberete,...  celý článek

I opilý styl hry se dá natrénovat. Kytarová škola Honzy Homoly, 14.díl

2.11.2015  0:02
K téhle metodě hry se dá propracovat dvěma cestami. Buď jít před koncertem na bar a tam do sebe nasypat osm rumů, nebo svoji opilost na pódiu předstírat. Naprosto střízlivý.  celý článek

Zeleninové kari podle Pohlreicha. Blesková večeře i pro všední dny

31.10.2015  0:00
Než se stačí uvařit rýže, stihnete připravit zeleninové kari a můžete podávat. Nemusíte nic chystat předem, jednotlivé druhy zeleniny se přidávají do pánve postupně, jak je stíháte krájet. Pak...  celý článek

Čech žijící v Turíně vyhrál soutěž o nejlepší zmrzlinu. Porazil Italy

29.10.2015  0:00
Světoběžník Ondřej Šturc je vystudovaný zootechnik a v Turíně se seznámil se svou budoucí ženou. Spolu se pak vrhli do podnikání - výroby zmrzliny. V současné době vyhrál turínskou etapu Gelato...  celý článek

VIDEO: Jednoduchý fígl, jak snadno oloupat brambory vařené ve slupce

28.10.2015  0:00
Loupat brambory vařené ve slupce není příliš populární práce. Všichni to znají minimálně z Vánoc, když mají svléknout slupku na výrobu mísy bramborového salátu. Přitom geniální trik ukazuje, jak...  celý článek

Naučte se domácí polévkové nudle podle tchyně Marušky. Krok za krokem

27.10.2015  0:07
V pořádné polévce nesmí chybět, ale z repertoáru dnešních kuchařek vymizely. Zašla jsem proto za svojí tchyní Maruškou, aby mi ukázala, jak připravuje poctivé domácí polévkové nudle.  celý článek

Jak „přeštípnout“ strunu trsátkem. Kytarová škola Honzy Homoly, 13.díl

26.10.2015  0:26
V této lekci bych vás rád naučil vyloudit z kytary „štípaný“ zvuk, nicméně v hudebních příručkách tento termín nehledejte. Často se mi stává, že si zažiju nějakou techniku a ani nevím, jak se jí...  celý článek

Bezdrátová sonda vám pošle hlášku na mobil, když je maso upečené

26.10.2015  0:00
Sondy jsou různé. Obyčejné mechanické stojí dvě stovky, digitální jen o trochu víc. Sonda Meater by sice měla stát asi čtrnáct stovek, přesto na Kickstarteru nebývalým způsobem oslovila mladé...  celý článek

Houby moc nerostou. Tak si kupte hlívu na salát podle Pohlreicha

24.10.2015  0:01
Houby k podzimu neodmyslitelně patří, to bychom nebyli v Česku. Jenže v lese to letos žádná velká sláva nebyla. Buď můžete sáhnout buď do sklepa, pokud si je pěstujete sami, nebo je přinést z...  celý článek

Co v kuchyni s bezlepkovou pohankou, která zahřeje tělo a ozdraví žíly

22.10.2015  0:22
Pro celiaky, zimní období a těžce pracující je pohanka v kuchyni požehnáním. Nasytí, zahřeje, pochutnáte si. Přitom stačí jednoduchá úprava, třeba se zeleninou a sýrem podle receptu v našem...  celý článek

Honza Homola z Wohnoutů radí, jak cvičit na elektrickou kytaru: 12. díl

19.10.2015  1:19
Tentokrát se vrhneme na další tip, jak podpořit a trénovat schopnost improvizace. Právě tuto věc mám hrozně rád, protože je celkem jednoduchá ke vstřebání a zároveň právě v improvizaci velmi...  celý článek

Pohlreichovy topinky pro návštěvy, s kuřecími jatýrky a želatinou

17.10.2015  0:00
Návštěva by si měla nejen nacpat pupík, ale také si užít hostitele. Pohoštění by tedy mělo být jednoduché, aby vám hosté jen nekoukali v kuchyni na záda a vy se nepotili v zástěře u plotny. I...  celý článek

Ta, co vaří nejlepší marmeládu, prozradila recept na dýňový džem

16.10.2015  2:00
Jablka, hrušky, švestky, ale i dýně se podle Blanky Milfaitové, která objektivně vaří ty nejlepší marmelády na světě, právě teď dají v kuchyni zpracovávat na sladké pochoutky. Přípravu dýňového...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.