Žádné čáry a kouzla. Moderní magie je umění, které překvapuje i baví
Levitace, iluze, úniky, při nichž jde o život. To je svět moderní magie, tajemných dovedností,...
Punčochář vařil tradiční goja s vepřovými střevy, Romové je vzali na milost
Připravit na otevřeném ohni jídlo vycházející z tradičního romského pokrmu goja, to nebyl pro Jana...
Jíst zdravěji a ještě ušetřit. To jsou benefity uspořádané ledničky
Díky uspořádané lednici lze opravdu ušetřit a jíst lépe. Expertka na organizaci domácnosti Bára...
V Masterchefovi vařili přes noc. Rendang s receptem, husí stehno i frgál
Skvěle udělaná husí i krůtí stehna konfitovaná v sádle, naprosto dokonalý roastbeef, pomalu tažené...
Rýže na tisíc způsobů. Už jste vyzkoušeli všechny druhy?
Správně zvolený druh rýže vyladí jídlo k dokonalosti, což ovšem platí i naopak. Proto se hodí mít...
Vinaři se mění, používají suchý led. Ošetřují hrozny od sklizně po zrání
Chystáte se letos na vinobraní a těšíte se, až si vychutnáte orosenou skleničku dobrého vína? K...
Neotevírat okno na ventilaci a nepřetápět. Šest tipů, jak ušetřit na energiích
Výdaje za energie se staly palčivým tématem. Většina z nás proto řeší, jak na této položce ušetřit....
Stezky z lásky napravují turistické cesty i duše. Pomáhají dobrovolníci
Premium Opravují podmáčené stezky, studánky i rozhledny, staví přístřešky pro turisty i poutníky, a to vše...
Praktický manuál k úklidu a uspořádání kuchyně, aby vám to fakt fungovalo
Kuchyně je srdcem domova a udržet ji při každodenním provozu stále v dokonalém pořádku se někdy zdá...
Tisíc let vorařství. Čeští nadšenci nechtějí nechat dávné řemeslo zapadnout
Premium V minulém století vymizelo v Čechách velmi nebezpečné řemeslo, které se tu drželo bezmála tisíc let...
Lečo evokuje vzpomínky na dětství, jako afrodiziakum zaujalo i Pawlovskou
„Láska se prý žaludkem ráda prochází, Přemku, Honzo, uvařte mi, ať jsem v extázi.“ Kdo jiný, než...
Finalisty Masterchefa si vychutnal národní tým kuchařů a cukrářů
Jsou opravdovými profíky a skvěle reprezentují Českou republiku ve světě, máme být na co hrdí....
Jak se stát zlatokopkou? Hlavní je kroutit pánví, zásoby Česka jsou obrovské
Premium Studený potok mi komplikuje zážitek, ale vypadá to, že jsem kousek od toho, stát se zlatokopkou....
Sedm tipů pro pro kuchařské lenochy. Jak zminimalizovat čas v kuchyni
Vaření je vášeň, tedy pokud máte možnost si zavařit jen jednou za čas. Když se z toho stane...
Snídáte rádi v posteli? Vyrobte si stolek. Nebo máte lepší nápad?
Pokud milujete dlouhá volná rána se snídaní v posteli, neměl by vám doma chybět praktický stolek,...
Český granát je náš národní diamant. Získává se i rýžováním z řek, říká geoložka
Premium Neživá příroda ji vždycky přitahovala. „Zájem o kameny je v nás už odmalička. Až škola z nich často...
Jak obnovit poškozený nábytek? Triky, které zvládnete i vy
Pouhé utírání prachu nestačí k tomu, aby nábytek zůstal v perfektním stavu. S jeho znovuuvedením do...
Béleše, to jsou povidla a mák. Punčochář přidal zmrzlinu ze srnčích kostí
Jako výsostně skvostné označila paní Káčerová béleše Honzy Punčocháře připravené ve fikané...
Vymyslela zvláštní způsob recyklace plastu. Dělá z něj vanilku do zmrzliny
Designérka Eleonora Ortolani vytvořila to, co považuje za první jídlo vyrobené z plastového odpadu....
Co má s kávou společného osel a proč se prodávala v lékárnách? Expert vypráví
Premium Kde si na Pražském hradě kupovala domácí šlechta první zrnka kávy? Kdo učiteli národů...
Cvrček v dortu je hnus, namítla Joy z MasterChefa. Do pečení se pustila
„Přivítejte kometu českého cukrářství, Šárku Diváckou,“ uvedl Jan Punčochář do kuchyně Masterchefa...
Z máty je skvělý sirup i čaj, hodí se do pomazánek, mletého i na obklady
Všude kvete a krásně voní. Máta patří mezi sezonní bylinky, které vás v létě osvěží a ve studených...
Vášeň na talíři: konzumovala se sušená koňská varlata, dnes vedou ústřice
Největšími vášněmi člověka jsou od nepaměti jídlo a sex. Když obě neřesti spojíme dohromady,...
Slupky nevyhazujte. Ochudili byste se o slušnou dávku vitaminů
Ve slupkách banánů, jablek, okurek a dalších plodů se skrývá spousta účinných látek, které byste...
Rakouskou klasiku Punčochář i Forejt s úctou přetavili do moderní podoby
Hledali byste na Vysočině tafelspitz, klasiku, kterou miloval František Josef I.? Opravdu ho tam...
S noblesou vyřízla líčka z vepřové hlavy a uhranula porotu MasterChefa
Soutěžící MasterChefa umějí překvapit, o tom žádná. Nicméně zručnost a lehkost, s nimiž...
Prací v michelinské restauraci si příliš nevyděláte, říká vítězka MasterChefa
Premium Jako sedmnáctiletá ohromila porotu pořadu MasterChef Česko svým kuchařským talentem i neotřelými...
Okurková pizza na sítích rozhádala jedlíky. Vzbudila nadšení i odpor
S nakládanými okurkami je to zřejmě jako s koprovou omáčkou. Jedni ji milují, druzí ji navždy...
Víno může pod korkem zrát stejně dobře jako pod šroubem, říká degustátor
Premium K čemu pít bílé a k čemu červené víno? Smí se bílé dolévat? Jaká jsou vlastně pravidla? Hlavně ať...
Box camera zpřístupnila fotografování lidem. Zaznamenala i potopení Titaniku
Nalepte na krabičku objektiv – a máte fotoaparát. O moc složitější to opravdu není. Takové...
Pět kroků k dokonalé fasádě. Jak postupovat krok za krokem
Fasáda je vizitkou každého domu. Vedle estetické funkce chrání stěny před znečištěním, škodlivými...
Vyzkoušejte legendární plněné rolky z krkovičky. Jsou to bomby z Apulie
Láska k červeném masu dala v Itálii vzniknout pouličním masovým bombám z Apulie. Legendární masové...
Nejlepší houbová omáčka je dle Punčocháře s bůčkem, Forejt vybral krk
Houbaři mají sezonu, někde to jsou žně, někde se na ně teprve čeká. Nicméně na téma houbové omáčky,...
Kotlíkový guláš a buřty na pivu vystřihli finalisté Masterchefa v pivovaru
Vařili venku pro čtyřicet lidí, z toho jeden ze dvou chodů na ohni. Pak si k tomu během vaření...
Recepty na neotřelé marmelády překvapí. Zkuste přidat čokoládu či brandy
Chcete z letošní ovocné úrody vyrobit něco jiného než meruňkovou marmeládu podle babiččina receptu?...
Vytvořte si doma „superpotravinu“. Zavařování může být rodinným rituálem
Premium Zavařování, nakládání a kvašení ovoce či zeleniny se věnuje polovina Čechů. V dobách, kdy...