Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Recept na bažanta s bylinkovou nádivkou. Tradice, která nakrmí rodinu

13.4.2014  0:00
Bažanta připravíte na sto způsobů. S nádivkou patří mezi typické recepty, které s málem masa nasytí celou rodinu.  celý článek

Emil Holub měl jednu z největších sbírek známek v Rakousko-Uhersku

10.4.2014  0:00
Emil Holub je známý i mezi laickou veřejností jako cestovatel. Ví se o jeho sbírce Afriky, ale o filatelistické už moc ne. Přitom měl na svou dobu jednu z největších sbírek v tehdejším Rakousku.  celý článek

Brno se levně zbaví černých skládek. Přidají se další města a obce?

9.4.2014  10:40
Úklidová akce inspirovaná mezinárodně osvědčeným modelem proběhne pod názvem "Ukliďme Česko" v sobotu 17. května. Města a obce tak mohou značně ušetřit, a to nejen díky zapojení dobrovolníků.   celý článek

Malování není jen pro oči. Zničí se i bakterie na stěnách

8.4.2014  0:00
Mnoho lidí si myslí, že malovat byt stačí jednou za deset a více let. U malování pokojů vidí pouze estetickou stránku. Malování však slouží i k větší čistotě domácnosti.   celý článek

V hrůzném řeznictví visí tlačenky z plyšáků a na hácích Teletubbies

6.4.2014  0:00
Hamburský fotograf Miroslav Menschenkind se rozhodl ukázat, co se děje v řeznictví. Pohled na vykuchané plyšáky totiž podle něj mnoho lidí šokuje víc než zabitá zvířata, která hodláme sníst.  celý článek

VIDEO: Nejlepší pizzu v Praze dělají v Grossetu, rozhodla anketa

4.4.2014  0:00
Přes tři tisíce lidí se zúčastnilo ankety o nejlepší pizzu mezi pražskými podniky. To je víc lidí, než kolik se účastní předvolebních průzkumů. Měla by tedy mít dobrou vypovídací schopnost.  celý článek

Patchworkový přehoz zvládnete i uháčkovat. Ze zbytků přízí

3.4.2014  1:00
Stačí hromádka klubíček se zbytky přízí a háček, který může vzít do ruky i začátečník. Postup totiž není ani trochu složitý, uháčkování rozměrného přehozu chce jen trochu trpělivosti.   celý článek

VIDEO: Griloval na balkoně tak, že sousedi volali hasiče

3.4.2014  0:00
Posílám video, které jsem natočil z balkonu. Lidem od naproti "blafnul" gril tak, že se jejich sousedi nad nimi vylekali a volali hasiče. Na co se vlastně čtenář ptá? Pod zárukou anonymity by se...  celý článek

V testu mytí oken zabodovala akustěrka. Nejlevnější byl puding i ocet

28.3.2014  0:00
Redaktorky DOMA DNES testovaly, zda se vyplatí při mytí oken spoléhat na osvědčené levné recepty či zda i moderní postupy mají něco do sebe.   celý článek

Nákupní seznamy v chytrém telefonu najdou slevy nebo objednávají zboží

27.3.2014  0:00
Aplikace nahrazující lísteček se seznamem na nákup patří k tomu praktickému, kvůli čemu lze omilostnit ďábelský stroj zvaný chytrý telefon. Kdykoliv a kdekoliv během týdne si vzpomenete, co...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Zopakujte si akordy i rockový doprovod

24.3.2014  0:00
Lektor Tomislav Zvardoň zopakuje základy výběru strun, které je vhodné natáhnout na váš druh kytary. Na řadu přijdou kvintakordy a doprovod pomocí power akordů.  celý článek

Podle starého četnického pravidla uvažujte při zabezpečení jako zloděj

21.3.2014  0:00
Letos se začne s odzimováním chat a chalup zhruba o měsíc dříve než v minulých letech. To vítají i zloději. Čím dříve lidé začnou jezdit na chalupu, tím víc věcí si tam nanesou a tím větší...  celý článek

Kančí závitek s kuskusem. Chuť, která zlomí váš odpor ke zdravé výživě

20.3.2014  0:00
Kombinovat zvěřinu se zdravým kuskusem je poněkud odvážné. Šéfkuchař Marek Svoboda nás přesvědčil, že je tato kombinace výborná. Specifickou chuť kančího nezabijete horou těžké přílohy.  celý článek

VIDEO: Jak vykouzlit křupavé chipsy z bramborových slupek

18.3.2014  0:00
Jedním z receptů proti plýtvání iniciativy Zachranjidlo.cz jsou chipsy ze slupek od brambor. Tento recept původně pochází ze severní Itálie.  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Ve znamení mutovaného rokenrolu

17.3.2014  9:42
Dnešní lekci Tomislav Zvordoň začíná zostra. Naše video rozjíždí dvanáctkou, ve které předvádí, jak se dá kombinovat doprovod znělých a mutovaných strun. Což je hlavním tématem 29. lekce.  celý článek

Poškozený hřebenáč vyměňte včas a ušetřete tisíce na opravách podkroví

17.3.2014  0:00
Po zimě je čas prohlédnout dům, zda na něm zima nezanechala následky. Zvláště při vestavěném podkroví může vést jakákoliv porucha střešního pláště ke zničení izolací za desetitisíce korun.  celý článek

VIDEO: V restauraci oceněné Bibem za super jídlo nepřijdete o výplatu

14.3.2014  10:49
Restaurace Aromi patří k těm, které u nás vlastní titul Bib Gourmand. To znamená v michelinském průvodci ocenění pro restauraci, kde se špičkově vaří za rozumné ceny.  celý článek

VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

13.3.2014  9:22
Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou hvězdičku.  celý článek

Na první jarní den zapalte ohně, signál o návratu jara. Jako Keltové

12.3.2014  1:00
První jarní sobotní noc bude i letos tím správným časem, kdy se skupinky čertů vydají s prvním soumrakem na vrcholy kopců. Tady, obklopeni noční tmou, budou vyčkávat, než k nim z jiného...  celý článek

VIDEO: Jak na orchideje, aby vám kvetly. V Troji radí neřezat

11.3.2014  9:31
Ocitnete se v úplně jiném světě. Tropický skleník Fata Morgana vás spolehlivě přenese do pralesů Asie, Filipín či Jižní Ameriky. V pražské Botanické zahradě připravili výstavu okouzlujících...  celý článek

Jak neplýtvat jídlem. Ze zbytků v lednici připravte italskou omeletu

10.3.2014  0:00
Zbyla vám vařená rýže, špagety či brambory a kromě pár vajec už máte v lednici jen pár kousků uvadající zeleniny a okoralého sýra? I z toho mála se dá vykouzlit dobrý oběd nebo večeře v podobě...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Tajemství rockové doprovodné kytary

10.3.2014  0:00
Někteří kytaristé dávají přednost cvičení sólové hry a na doprovod zapomínají. To by se ovšem dobrému hráči nemělo stávat, a proto lektor povede žáky k tomu, aby i oni věnovali kytarovému...  celý článek

VIDEO: V japonském občerstvení připravují sushi z jediného zrnka rýže

8.3.2014  0:00
Hironori Ikeno nabízí zvláštní ochutnávku sushi. Na miniaturní platíčko připravuje porce z jediného kousku rýže a malého kousku ryby.  celý článek

Bojují o zdravější školní jídelny. Narážejí na všeobecnou pohodlnost

7.3.2014  0:00
Projekt Skutečně zdravá škola by rád změnil systém stravování ve školních jídelnách. Pro děti chce prosadit aktualizaci závazných výživových doporučení škol, zkvalitnit stravu, podporovat...  celý článek

Spor o nejlepší tatarák nemůže mít vítěze. Jak chutná belgická variace

6.3.2014  0:00
Tatarský biftek a spousta otázek do diskuse. Má se míchat už v kuchyni, nebo servírovat nenamíchaný, může se maso mlít, nebo se musí jen škrábat? Je lepší používat pravou svíčkovou nebo...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Mrkneme se na zoubek akordům

4.3.2014  10:37
Ve 27. díle kytarové školy se od techniky sólového hraní přesouváme k akordům. Ty budete potřebovat při doprovodu melodických hlasů.  celý článek

VIDEO: Když dojdou brambory a zbude chleba, napečte chleboráky

4.3.2014  0:00
Kdo by nemiloval bramboráky pěkně ochucené česnekem a majoránkou. Připravit si můžete i jejich obdobu, kde jako základní surovinu využijete nalámané kousky starého chleba.  celý článek

PORADNA: Je nutné znát před nákupem technické parametry LED žárovky?

3.3.2014  0:00
V internetové diskusi jsem se dočetl o rozdílech mezi jednotlivými čipy používanými v LED svítidlech a každý tam měl jiný názor, píše čtenář. Je vůbec důležité se při nákupu zabývat se podobnými...  celý článek

Kdo chce chovat králíky na maso, musí je také umět zabít a stáhnout

27.2.2014  15:00
Králík pečený či na smetaně, od toho málokdo uteče. Ovšem zpracovat živého králíka, aby se dal v kuchyni takto připravit, to už dnes zdaleka každý neumí. A nejen neumí. Člověk odtržený od...  celý článek

VIDEO: Skelet z bažanta nevyhazujte, dostanete z něj famózní vývar

27.2.2014  0:00
Když už si dáte práci se sháněním bažanta, vyplatí se zužitkovat ho do posledního kousku. Po oddělení prsíček a stehen zbude skelet a křídla, ze kterých se udělá výborný vývar.  celý článek

Recept pro záchranáře zbytků v kuchyni: zkuste "nadtopinku" po italsku

25.2.2014  0:00
"Starý chleba nepatří do koše. A jestli je jenom ztvrdlý, je to naopak skvělý základ pro spoustu receptů. Jako první můžete vyzkoušet třeba bruschettu, takovou italskou nadtopinku," říká Petr...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Jak zvolit správné struny

24.2.2014  0:00
Ve 26. lekci kytarové školy se lektor rozhodl věnovat se strunám. Neexistuje totiž jen základní dělení na struny nylonové a kovové.  celý článek

Karambola je podobně jako rebarbora skvělá, ale nesmíte to s ní přehnat

23.2.2014  0:00
Pro nás exotickou karambolu poznáte podle průřezu typického hvězdicovitého tvaru a voskově lesklé slupky. Při výběru si dávejte pozor, aby nebyla moc potlučená. Ideálně by podle šéfkuchaře Petra...  celý článek

Ano, šéfe! je tu znova, tentokrát originál s Gordonem Ramsaym

21.2.2014  0:00
Konečně máme možnost porovnat si, jak se liší licenční česká verze pořadu se Zdeňkem Pohlreichem od originálu se slavným anglických kuchařem. Kuchařova ostrá slova však televize Prima překryla...  celý článek

Páchnoucí a kousavá slunéčka vyluxujte a vyhoďte ven, radí odborník

20.2.2014  0:00
Řada nevítaných hmyzích nájemníků se na podzim stáhla do lidských obydlí, místo do skalních štěrbin, listí či jehličí. Teď se díky příznivé teplotě v našich domovech probouzejí a jako...  celý článek

Vyzkoušel chlazená jídla do mikrovlnky a zacloumalo mu to se žaludkem

19.2.2014  14:00
Jak probíhá redakční test MF DNES? Je to kulinární zážitek. Degustovali jsme pokrmy pro ty, kteří mají čas leda na to, strčit do mikrovlnky chlazené jídlo z krabičky. Obětním beránkem se stal...  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.