Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Jablko, hruška a skořice v tekutém stavu jako drink na zahřátí

22.1.2014  0:00
Voňavý alkoholický míchaný drink, který přináší osvědčené zimní chuťové kombinace. To je Pearapple Pie, který se podává horký, takže ho ideálně můžete vyzkoušet po návratu ze zimní procházky....  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru: Probíráme techniky rozeznění tónu

20.1.2014  0:00
Picking či bending, to jsou jedny z mnoha technik, které mohou obohatit techniku hraní sóla. Bez nich by bylo vaše hraní nemastné, neslané.  celý článek

VIDEO: Chůzi po žhavých uhlících byste zvládli taky. Je to jen v hlavě

20.1.2014  0:00
Překonat lze cokoliv, i projít ohněm. A to doslova. Renata Kronowetterová, která seminář tzv. firewalkingu vede, ráda otvírá druhým nové možnosti. Učí, jak posunovat hranice a bourat zdánlivě...  celý článek

Kaki, ovoce chutnající jako sladká marmeláda. Musí být ovšem zralé

17.1.2014  1:20
Toto "ovoce boha Dia", jak lze z latiny přeložit název tomelu japonského (Diospyros kaki), ovocného stromu, můžete znát jako kaki, churmu, tomel, čínskou švestku nebo korejské mango. Zralé plody...  celý článek

Za používání polotovarů v hospodách často nemůže kuchař, ale majitel

15.1.2014  0:00
Vymyslete si jídelní lístek obsahující vzorek od každé světové kuchyně. Očesejte personál na minimum, zaplaťte mu minimální mzdu a dostanete kuchyň, ve které se bez přípravků od Vitany, Knorra a...  celý článek

Bojí se záchodových bacilů, začal montovat nožní zavírátko místo kliky

14.1.2014  0:00
Britský podnikatel se rozhodl bojovat proti bacilům ze záchodu nožním otevíráním dveří. Koupil práva k prodeji pro Evropu a Velkou Británii.  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Pentatonika se opakovací lekci nevyhne

13.1.2014  0:00
Dvacátý díl naší internetové školy hry na kytaru je opakovací. Postupně si připomeneme, co jsme za poslední čtyři díly probrali.  celý článek

VIDEO: Dokonalá iluze cestování vlakem po Česku v podzemí na Smíchově

13.1.2014  0:00
Cestu vlakem na železničním modelu z pohledu strojvůdce i cestujícího jsme nasnímali v Království železnic na pražském Andělu. Z 550 metrů čtverečních, na kterých se tato modelová železnice...  celý článek

Recept na babiččin štrúdl. Jablka se skořicí chutnají v zimě nejlíp

10.1.2014  0:00
I cukrářka Markéta Krajčovičová má své oblíbené a vychytané recepty, které ji naučila její babička. A umění přípravy tradičního štrúdlu k nim patří. Což se v zimě, kdy jsou jablka jedním z...  celý článek

VIDEO: Kombinace whisky a červeného vína? Zkuste Sunset in Prague

8.1.2014  0:00
Recept na nezvyklý míchaný zimní drink, kombinující bourbon a frankovku, nám předvedl barman Kristián Ceniga z baru hotelu Kempinski. Šmrnc mu dodává limetková nebo citronová šťáva, sladké tóny...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Pentatoniku zabudujeme do dvanáctky

6.1.2014  0:00
Základy pentatoniky máme zvládnuté v teorii. Obsahem této lekce je zkusit ji použít v praxi, při zapojení v bluesové dvanáctce.  celý článek

Přírodní ovocnou omáčku získáte z maracuji, plodu jedlé mučenky

5.1.2014  0:00
Možná vám zatím zůstalo utajeno, co za poklad skrývá žlutá nebo zelenofialová exotická bobule, většinou označovaná jako maracuja, případně passiflora či mučenka. Což je škoda. Protože je to...  celý článek

Šetřete s Jamiem Oliverem a zkuste jeho dva cenově dostupné recepty

1.1.2014  0:00
"Nakupujte s rozvahou, vařte chytře a získejte z nakoupených surovin maximum," odhaluje svoje nové motto populární "šéfkuchař bez čepice" Jamie Oliver. Hvězda mezi televizními kuchaři se vrací k...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Pentatonika v dalších prstokladech

30.12.2013  0:00
V 18. díle naší kytarové školy se bude lektor věnovat nácviku a moll pentatoniky v dalších prstokladech. To proto, abychom mohli využít hmatníku kytary v celém rozsahu.  celý článek

VIDEO: Naučte se správně skladovat zeleninu, vajíčka i chléb. Ušetříte

30.12.2013  0:00
Rady, jak uchovat zeleninu co nejdéle čerstvou, abyste ji nemuseli vyhodit, dali pro čtenáře iDNES.cz dohromady šéfkuchař Petr Pešek z bistra Rybarna.net a Petr Hanzel z iniciativy...  celý článek

Nechutná vám víno? Možná ho jen pijete ze špatné sklenice

29.12.2013  1:00
Pokud chcete pití vína proměnit v úžasný zážitek, musíte si ho umět vybrat, správně ho naservírovat i ochutnat. Pokud jste tedy třeba pod stromečkem objevili nějakou zajímavou lahev, přečtěte si...  celý článek

Zkuste pitahayu, vodnaté ovoce s minimem cukru. Růžový ideál pro ženy

27.12.2013  0:00
Pitahaya patří k tomu ovoci, které sedí na pultech obchodů v ochranné pěnové síťce, aby se nepomačkalo a dostalo se na váš stůl v co nejlepší kondici. Exotický má nejen název, hodně zvláštně i...  celý článek

Jiskření prskavek bývalo výsadou mocných. Lidu je dal až anglický král

26.12.2013  0:00
Jako dnes už takřka neodmyslitelný doplněk prosincové sváteční nálady byly prskavky dlouho neznámé. Než se na počátku dvacátého století volně rozšířily na běžný trh, musely urazit hodně dlouhou...  celý článek

OBRAZEM: Vánoční dekorace u nás i ve světě očima čtenářů

25.12.2013  0:00
Vyzvali jsme vás minulý týden, abyste fotili vánoční výzdobu, která vás zaujme, nebo kterou se chcete pochlubit. Přišly obrázky nejen z Česka, o to je galerie z vašich příspěvků bohatší. Autoři...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Zkoušíme základy pentatoniky

23.12.2013  0:00
Jedním z poznávacích znamení dobrého hráče na kytaru je jeho schopnost improvizovat. Autor naší kytarové školy ujistí, že improvizovat neznamená hrnout tóny bezmyšlenkovitě jeden za druhým, ale...  celý článek

Pavlova. Zkuste si dort pro baletky připravit jako vánoční dezert

23.12.2013  0:00
Lehký dezert, se kterým zažijete skutečně nezapomenutelnou sladkou chvilku. To je Pavlova. Dort, u kterého se přou Australané s Novozélanďany o autorství. Jasné je jen to, že poprvé spatřil...  celý článek

Kapr má mít jasné oko a mrskat ocasem. Jak ho vybrat, zabít, porcovat

22.12.2013  9:26
Než vyrazíte na nákup kapra ke kádím, vězte, že co se týká masa, mezi šupináčem a lysým kaprem není rozdíl. Ale dobře si rozmyslete, jestli si domů odnesete kapra živého, protože zabít ho, to...  celý článek

VIDEO: Ochutnali jsme kupované bramborové saláty, některé ujdou

21.12.2013  0:00
Nakoupili jsme šest vzorků bramborového salátu a udělali slepý test, jestli by se dal s čistým svědomím domácí bramborový salát nahradit na Štědrý den nějakým kupovaným.   celý článek

Jak naporcovat ananas, abyste z něj měli co nejméně odpadu

20.12.2013  6:30
Dopřát si čas od času sladký a voňavý ananas je fajn, vysoký obsah enzymů v tomto ovoci má navíc příznivý vliv i na organismus, protože pomáhá lépe štěpit bílkoviny. Jen člověku bývá líto té...  celý článek

Proč má být na Vánoce uklizeno, a co umí jehličnany a bytelný stůl

19.12.2013  2:00
Předvánoční sedmero, co je na Vánocích vlastně důležité, se těsně před nimi hodí. Uvidíte třeba větší smysl v tom, proč zdobíme na Vánoce dveře a dbáme na úklid, jako by šlo o život.   celý článek

Vyfoťte vánoční výzdobu, která vás zaujala. Nejlepší snímky zveřejníme

17.12.2013  19:00
Nápadité, decentní i méně vkusné vánoční dekorace na nás útočí ze všech stran, mnohdy je proto už ani nevnímáme. Ale pokud se vám do pátku podaří fotoúlovek takové vánoční dekorace, na jakou jen...  celý článek

Jak připravit sexy jídlo, když nejde o sex, ale o neodolatelnou chuť

17.12.2013  0:00
Nenechte se odradit slovíčkem sexy. Je trochu prvoplánové, a nové kuchařce od deseti českých šéfkuchařů tak může spíše ublížit než pomoci. Musíte ho totiž skousnout, abyste Sexy moderní českou...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Jak si obohatit dvanáctku

17.12.2013  0:00
V šestnáctém dílu internetové kytarové školy se dozvíte, jak transponovat dvanáctku do stupnice E dur. Lektor vás prakticky seznámí s řešením domácího úkolu.  celý článek

Jak ošetřit staré zámky, aby se v zimě nezasekly

16.12.2013  5:00
Dny plné vlhkosti následované teplotami pod nulou mohou mít špatný vliv na zámkové vložky a visací zámky. Ty založené na nejrozšířenějším principu pružinových stavítek totiž mohou velmi...  celý článek

V japonském klubu nešlapou zelí, ale po těstě. Pak z něho uvaří nudle

14.12.2013  0:00
V tokijském klubu se sice tančí techno, ale přitom tanečníci šlapou do rytmu techna po těstu na nudle udon, klíčovou složku japonské kuchyně. Každý dostane při vstupu do klubu plastikový sáček s...  celý článek

VIDEO: Ze starého trička vyrobíte špagáty a z nich spoustu dárků

13.12.2013  1:00
Z bezešvého trička vyrobíte podle našeho návodu několik metrů originálního bavlněného špagátu, který můžete dále zpracovávat. Tzv. hobby špagát se dá i koupit. Jestli z něj pak vyrobíte...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Opakovací lekce se vám neztratí

12.12.2013  11:50
V minulých dílech jste se podle našeho videokurzu například naučili, jak se zapisuje výška tónu do not, jak zvýšení o půl tónu a jak snížení. Znáte nové akordy a rozumíte intervalům.   celý článek

VIDEO: Jednohubky jako víno. Z odpalovaného těsta, s dýňovým krémem

12.12.2013  1:12
Ačkoliv už je to pár týdnů, jejich chuť cítím na jazyku, kdykoliv si na ně vzpomenu. Jak často se vám to s nějakým jídlem stane? Profiteroly nám připravila na rodinné faře v Kmetiněvsi Darina...  celý článek

Bolesti zad vyléčí čtyřsetkilové boty, tvrdí čínský kutil

11.12.2013  0:00
Nošení bot o hmotnosti 400 kilogramů má údajně blahodárný vliv na lidský organismus. Pokud s nimi ovšem vůbec dokážete pohnout a nevadilo by vám, že na ulici budí značnou pozornost.  celý článek

S vánoční hvězdou si můžete dovolit jakýkoliv styl výzdoby

10.12.2013  10:07
Poinsettie se pěstují v tolika barvách, druzích a velikostech, že je opravdu z čeho vybírat, a díky této rozmanitosti tak můžete snadno vytvořit jakýkoliv styl dekorace. Jen musíte vybrat...  celý článek

VIDEO: Recept na dvoubarevný střapatý koláč, odlehčené tvarohové nebe

6.12.2013  3:40
Střapatost koláče vytváří kakaové, nahrubo nastrouhané těsto, pod kterým je schovaná tvarohová náplň s rozinkami. Ty můžete dopředu namočit do rumu.   celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.