Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

24.8.2016  0:24
Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na výletě k Rešovským vodopádům v Jeseníkách dělali s rodiči a bratrem pauzu. Táta rozdělal oheň,...  celý článek

VIDEO: Takhle závodí hasiči, když mají sto let starou techniku

21.8.2016  11:04
V Kytíně proběhlo už čtvrté Kulturní léto, při jehož finále soutěžili hasiči s historickými stříkačkami. Tato atrakce symbolizuje komunitní život na vsi, který si nezadá s životem ve velkoměstě,...  celý článek

VIDEO: Čtyři bleskové recepty z luštěnin, které přesvědčí i „odpírače“

19.8.2016  0:00
Kdo hledá rychlé jídlo, které stačí bezpracně uvařit i po práci, je zdravé a bude zaručeně chutnat celé rodině, měl by zařadit do jídelníčku luštěniny. Stačí si je předpřipravit a samotné vaření...  celý článek

Bezpečnostní třída? Nové zárubně? Sedm tipů, jak vybrat vchodové dveře

15.8.2016  0:00
Prakticky každé dveře se dají otevřít, záleží jen na době, která je potřeba k překonání překážky, a na hluku, který zloděj při tom udělá. Kvalitním dveřím se proto raději vyhne, aby ho při činu...  celý článek

Britští školáci si myslí, že čokoláda roste na stromech a máslo není z mléka

9.8.2016  0:00
Podle průzkumu společnosti Genius Gluten Free, která se zabývá problematikou bezlepkového stravování, jsou britské děti katastrofálně neinformované. Vyzpovídala 2010 dětí ve věku 7–11 let a...  celý článek

Trik s kečupem. Poklepejte na magické číslo a dostanete z lahvičky vše

8.8.2016  0:00
Dostat kečup z lahve bývá velkým oříškem. Buď teče moc, anebo vůbec. Přitom tradiční výrobce značky Heinz už od počátku radí, že stačí poklepávat na embosované číslo na lahvičce a problém je...  celý článek

Vyrobte si domácí cider z vlastních jablek, ale neupíjejte, zkazí se

3.8.2016  0:00
Cider je v podstatě zkvašený jablečný mošt, který je v letních měsících velmi osvěžující. Není silný jako víno nebo pivo a druhý den nebudete pociťovat nepříjemné následky.  celý článek

Když radiátor kape nebo se zavzdušňuje. Sedm otázek k předsezonní údržbě

1.8.2016  0:00
Jsme sice teprve uprostřed léta, ale kontrolu topení rozhodně není dobré nechávat až na začátek topné sezony. Tehdy mají topenáři nejvíce práce a mohli by vás během prvních mrazíků nechat ve...  celý článek

Přehledný návod, jak si na grilu poradit s jednotlivými druhy masa

28.7.2016  0:00
Každý druh masa potřebuje na grilu něco jiného. Jinak se zachází s kuřecím, jinak s hovězím, jinak se zvěřinou a jinak s rybami. Zkuste návody Grilovací akademie světového výrobce Weber a...  celý článek

Česká firma dobývá Asii poté, co čínský velmistr nepřekonal její zámek

27.7.2016  17:00
Česká patentovaná vložka PRO se stala jednou z pěti z celé Číny, kterou se nepodařilo ve veřejném testu překonat pomocí nedestruktivních metod. Vítězství, o kterém mimo jiné informovala čínská...  celý článek

Od čumáčku po ocásek: filosofie učí, jak využít maso z celého zvířete

26.7.2016  0:00
Kdysi to bylo normální při každé zabijačce. Dnes jsme tak zhýčkaní, že umíme využít ze zvířete jen několik vybraných části a se zbytkem bychom si nevěděli rady. A jen několik řezníků se vrací ke...  celý článek

Pravidla o čtyři grily od společnosti Weber o nejlepší rodinný recept grilovaného pokrmu

21.7.2016  0:00
Soutěžíte o vybrané balíčky grilů s příslušenstvím v celkové ceně 100 000 korun.  celý článek

Soutěžte o grily za 100 tisíc v novém speciálu iDNES.cz Letní grilování

21.7.2016  0:00
Vyfoťte své nejpovedenější grilované jídlo a pošlete fotku do redakce, můžete vyhrát jeden ze čtyř grilů i s příslušenstvím v celkové hodnotě 100 000 korun. Soutěží startuje nová příloha...  celý článek

Sušírny ovoce, které na Moravě dříve živily celé rodiny, znovu ožívají

15.7.2016  12:36
Sušírny ovoce na Valašsku bývaly evropským centrem této úpravy sezonního ovoce a dnes je tu především mladí lidé znovu křísí k životu. Hostětínské centrum Veronica dokonce minulý víkend...  celý článek

Návrat uzenářských časů. Nový trend má u nás na čem stavět

8.7.2016  0:07
Novou módou amerických a britských domácností je udírna na zahradě a nyní tento trend přichází i k nám. Úprava masa v komíně se stává vážným konkurentem populárního grilování, napsala pro...  celý článek

Jablka a banány skladujte zvlášť, na maso jiné prkénko než na zeleninu

27.6.2016  0:00
Lednice je dobrý sluha, ale musí se dodržovat několik zásad, jak potraviny v ní skladovat. Na otázky čtenářů odpovídala odbornice na bezpečnost potravin Hana Málková.  celý článek

Je čas na přípravu svatojánské ořechovice, do Vánoc se uleží

22.6.2016  0:22
Na oblíbený ořechový likér z měkkých jader nezralých vlašských ořechů se sbírají zelené vlašské ořechy od sv. Jana do sv. Anny, tedy od 24. června do 26. července. Pak už budou příliš pevné.   celý článek

Bylinky mají sezonu. Nadúrodu využijte do ochucených olejů a pest

21.6.2016  0:00
Bylinková sezona je v plném proudu a mnohdy se nám stává, že jsme zasadili víc, než můžeme aktuálně spotřebovat. Pak je lepší přebytky zpracovat a vyrobit si ochucené oleje a pesta, které nám v...  celý článek

Kus přeštického prasátka na grilu jako Pohlreichova inspirace Amerikou

17.6.2016  0:06
Když koupíte pěkný plátek vepřové zadní kýty, tak aby na něm šly krásně ukázat jak vrchní a spodní šál, tak i ořech, je to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha vlastně jakási anatomie vepřového v...  celý článek

Výhradně LED žárovky využívá doma jen pětina Čechů. Kvůli vysoké ceně

15.6.2016  0:00
České domácnosti na LED žárovky přecházejí jen pomalu. Výhod LED žárovek si je sice většina lidí vědoma, ale problémem je vyšší pořizovací cena. Většině z nich by se ale investice do LED vrátila...  celý článek

Indické chlebové placky si ke grilovanému masu upečte venku na kameni

10.6.2016  0:26
Indové pečou placaté chlebové placky v peci zvané tandoor, vám na to postačí kámen na grilu. Není to nic složitého, základem těsta je obyčejná hladká mouka. A podávat ho můžete ke grilovanému...  celý článek

Právní hrátky o rajčata trvají už 130 let. Podle EU jsou ovocem

9.6.2016  0:00
Právník Jan Kust často při své práci narazí na zajímavé kauzy. Jedna z nich se týká letitého sporu, zda jsou rajčata zeleninou, nebo ovocem. Na začátku byl spor o různé celní sazebníky mezi...  celý článek

Vepřová žebra jsou hitem českých hospod. Udělejte si je doma za babku

8.6.2016  0:00
Je to paradox. Vezmete to nejlevnější maso z pašíka, opečete a pak ho prodáte skoro tak draze jako steak z hovězího. Jenže tento koncept funguje jen tehdy, když si víte dobře rady s přípravou....  celý článek

Legendární břevnovský řezník Kšána končí. Jde do předčasného důchodu

6.6.2016  13:40
Nejoblíbenější řezník František Kšána starší už nemá sílu pokračovat v tempu, jaké si nastavil od počátku svého podnikání v oboru. „Jenom v tomto obchodě jsem byl 21 let, cítím se utahaný,“ řekl.  celý článek

Přístroj na domácí limonádu vyrobí i pivo, bude to světlý "ležák"

5.6.2016  0:00
Bude to jako byste vyráběli limonádu z perlivé vody. Místo sirupu budete moct využít pivní koncentrát, který nyní začne dodávat výrobce SodaStream.  celý článek

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

4.6.2016  1:16
Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.  celý článek

Kostitřasy, tricykly i čtyřkolo. To je velké muzeum kol v Boskovštejně

2.6.2016  0:00
Troufají si tvrdit, že budují největší ucelenou expozici historie jízdního kola na světě. Nejstarší kolo pochází z roku 1817, ale mapují i trendy, jimiž se cyklistika za ta dvě století ubírala.  celý článek

Jak vybrat správný traktor v 10 krocích. Nejdřív si prohlédněte zahradu

30.5.2016  0:00
Koupě zahradního travního traktoru není malá investice. O to víc se vyplatí rozmyslet si předem, co je zbytečným nadstandardním luxusem, a co naopak traktoru nesmí chybět, aby dobře sekal,...  celý článek

Českého stavaře potopila cizí krachující firma, teď se živí jako bublinář

29.5.2016  0:00
Vladimír Kladivo byl ještě před několika lety úspěšným ve stavebním oboru. Bohužel se stal subdodavatelem velké stavební firmy TCHAS, která zkrachovala a některým svým dodavatelům včetně něj...  celý článek

Pohlreich vykostí kuře na gril „naplacato“. Kosti upeče psovi

27.5.2016  0:16
Pokud jste přesvědčeni, že celé kuře nelze jen tak ugrilovat položené na rozžhavené mřížce grilu, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vás vyvede z omylu. Evidentně se vyplatí naučit se vykosťovat drůbež....  celý článek

Když víte jak, může být grilování nejzdravější způsob přípravy jídla

25.5.2016  0:00
Grilování je silně návykové. Odborníci navíc tvrdí, že to může být nejzdravější způsob ohřevu jídla. Musí se však dělat správně a nejlépe na kvalitním grilu.   celý článek

Grilovací orgie s Pohlreichem po italsku: topinky s lilkem i ančovičkami

20.5.2016  0:00
Za vůní a chutí kuchyně Středomoří nemusíte nikam cestovat, snadno ji dostanete i na svou zahradu. Stačí koupit pěkný lilek, rajčata, olivový olej, česnek, bazalku, ančovičky, mozzarellu. Tedy...  celý článek

Domácí housku na hambuger ničím nenahradíš. Vystřelí maso o patro výš

19.5.2016  0:00
Dobrá houska je půl úspěchu hamburgru. Kdo nemá rád ty divné housky prodávané v řetězcích, které se tváří, že právě „tak to Američané mysleli“, může si upéct svoji. A až budete grilovat, určitě...  celý článek

I ve školní jídelně lze připravit kuře a la Jamie Oliver do 25 korun

17.5.2016  1:00
Sám je otcem čtyř dětí, takže není divu, že britskému šéfkuchaři Jamie Oliverovi není lhostejná kvalita školního stravování. Zajímá ho natolik, že organizuje Food Revolution Day, tedy světový...  celý článek

Výměnu oken si ohlídejte a nakonec nezapomeňte sepsat protokol

16.5.2016  0:00
Výměna oken znamená obrovský zásah do rodinného rozpočtu. Jako při každé stavbě se vyplatí práci řemeslníků osobně kontrolovat a krok za krokem sledovat, zda všechno probíhá „podle pravidel“.   celý článek

Z grilované krkovičky připravte závitky jako Vietnamci, radí Pohlreich

13.5.2016  1:00
Krkovičce na grilu se těžko odolává, i když vepřové maso zrovna nemusíte. Ale Vietnamci umí i z něj vykouzlit lehké letní jídlo. Prostě zabalí křupavé kousky masa s bylinkami a nudlemi do...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.