Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Nejpálivější polévka v Praze. Proti ní jsou papričky jalapeňos „čajíček“

28.7.2015  0:00
Občas si v restauraci Yam Yam tuto polévku někdo dá, aby zkusil, co vydrží. Ne nadarmo se jmenuje Dangerous a pochází z Hell menu.Vyzkoušel ji student Vyšší odborné školy publicistiky v rámci...  celý článek

PORADNA: S tlakem v domácí vodárně to nepřehánějte, zničíte si baterie

27.7.2015  0:00
U domácí vodárny máme spínač, který řídí tlak v domácím rozvodu. Jenže ten tlak, který dává vodárna, je tak nízký, že to nesepne ani průtokový plynový ohřívač, stěžuje si čtenář. Tlak si může...  celý článek

Vařila jsem na táboře. Se třemi hrnci jsem zvládla i vepřo knedlo zelo

23.7.2015  0:00
Blogerka Anna Grosmanová se vrátila ze čtrnáctidenního tábora, kde vzhledem ke své pověsti výborné kuchařky vařila pro třicet lidí. Pro mnoho rodičů je těžké představit si, co děti na táborech...  celý článek

Dobře vychlazený nepečený dort s melounem skvěle osvěží. Pochutnáte si

22.7.2015  8:59
Chlazený, lahodný a osvěžující sladký dezert se žlutým cukrovým melounem pochází ze slunného jihu, jak napovídá už jeho původní italský název „dolce freddo al melone“. Smetanový melounový dort...  celý článek

VIDEO: Keporkaci na lovu překvapili osazenstvo lodi. Brada spadne i vám

22.7.2015  0:00
Dechberoucí okamžik zaznamenal na video Brad Rich na své plavbě poblíž Sewardu na Aljašce. Těsně vedle lodi se vynořila skupina velryb na lovu. Není divu, že kameraman musel po tomto čirém a...  celý článek

VIDEO: Čerstvě usmažený šváb chutná jako kreveta, červi jako chipsy

21.7.2015  0:00
Pořádá ochutnávky hmyzího menu, vysvětluje strávníkům, že jíst červy a brouky je úplně normální. A hmyzí stravu považuje kuchař Milan Václavík za jídlo budoucnosti.  celý článek

VIDEO: Opice vzaly útokem kuchyňskou linku. Hádejte, zda to vydržela

21.7.2015  0:00
Chcete-li kdekoliv vyvolat chaos, pusťte tam opice. Na ty je v tomto směru spolehnutí, protože jsou drzé a zvídavé současně. Tím se řídil marketingový manažer Ikea pro Velkou Británii a Irsko...  celý článek

Grilovaná zelenina má zůstat šťavnatá. Připravte ji podle Davida Izáka

16.7.2015  0:01
Lilek vybírejte vždy menší, stejně jako cuketu, papriku nikdy nekupujte zelenou, cibuli ideálně pouze bílou a žampiony jen pěkné a čerstvé. A když krájíte zeleninu na plátky, ať jsou centimetr...  celý článek

Bio je lepší. Výzkumný ústav změřil přeštická prasata, měla víc vitaminů

9.7.2015  0:00
Obecně se soudí, že slovo bio ani tak neznamená, že by ekologicky pěstované potraviny měly více živin, ale jde spíš o vztah ke krajině, o šetrný způsob zemědělství. Výzkumný ústav živočišné...  celý článek

Chcete se zbavit octomilek a molů v kuchyni? Pořiďte si masožravky

9.7.2015  0:00
Markéta Aubrechtová z Českých Budějovic začala s pěstováním masožravých rostlin před patnácti lety. „Chtěla jsem mít doma aspoň kousek přírody,“ vzpomíná, jak se z nadšence díky pomoci starších...  celý článek

Letní prázdninové bojovky: fáborovka, nočka, Safari nebo probíhačky

8.7.2015  0:00
Některé děti nemilují tábory, ale táborové hry mají rády bez rozdílu všechny. Když s nimi budete někde na dovolené, připravte s ostatními rodiči hru, která dětem zpestří jinak nudný pobyt s...  celý článek

SOUTĚŽ: Tipy, jak využít staré podkolenky či obaly od Kinder vajíček

8.7.2015  0:00
Maminky na mateřské poměrně často bojují s nedostatkem peněz, zato mají relativně dost času realizovat své nápady. A zužitkují téměř cokoliv. Staré, případně i děravé podkolenky, obaly od Kinder...  celý článek

Recept na borůvkovou rozkoš. Obří větrník, který musíte sníst hned

2.7.2015  0:02
Větrníky a věnečky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou a karamelem jsou klasika. Obří větrník s právě dozrávajícími borůvkami, to je ta správná letní lahoda. Ať už máte k dispozici čerstvé...  celý článek

VIDEO: Nůž nepatří do myčky! Jinak už ho nenabrousíte, radí šéfkuchař

30.6.2015  0:00
Než se vrhnete na grilování, bez ostrého nože se neobejdete, ať chystáte pořádnou flákotu, nebo chcete jen správně naříznout klobásky či nakrájet zeleninu.   celý článek

VIDEO: Sesbíral milion vinylových desek, pořádá výstavy a provozuje obchod

30.6.2015  0:00
Sběratel Pavel Neufus začínal sbírat gramofonové desky ve čtrnácti, ke konci šedesátých let minulého století. Dodnes ho ta záliba nepustila a v Táboře má vlastní muzeum hudby, kde opatruje své...  celý článek

Na čištění grilu nepotřebujete speciální chemii, ukáže hodinový manžel

25.6.2015  0:00
Někdy po zimě vytáhnete gril a je ve stavu, že byste raději šli do obchodu a koupili si nový. Chyba. Nepotřebujete ani speciální chemii a přesto se z ohavnosti vyloupne gril jako nový za pár...  celý článek

Osm kroků pro (staro)nový balkon: nutná je pečlivost a dodržení postupů

24.6.2015  0:00
Dlažba na balkoně musí něco vydržet. Bude vystavena slunci, ale také dešti a mrazu. Při pokládce nové dlažby se nevyplatí podlehnout dojmu, že ta stará není poškozená. Nikdy nevíte, co se skrývá...  celý článek

Kočka jako černý pasažér v letadle. Letěla na křídle jako pan Tau

23.6.2015  9:00
Pilot ultralightu byl pěkně v šoku, když ve výšce asi 300 metrů objevil kočku, která se s ním „svezla“ na vyhlídkový let. Kočka v pohodě vydržela odpor vzduchu a jakmile letadlo přistálo, bez...  celý článek

Na fetě a chlebu v marinádě z pesta s rajčaty si mlaskal i Pohlreich

20.6.2015  0:00
Vezměte to nejlepší, co dala příroda. Udělejte z toho špíz a nemůžete se splést. Vaši hosté se jen oblíznou. Zdeněk Pohlreich v dalším díle své show Rozpal to, šéfe! dokazuje, že grilování není...  celý článek

Devatero kvítí v kuchyni. Knedlíky s kontryhelem, králík na řebříčku

17.6.2015  0:06
Kytkožroutka, která vás provede rozkvetlou loukou a dá vám ochutnat rostliny, které byste do té doby maximálně utrhli tak do vázy. To je Jana Vlková, pro kterou jsou čisté přírodní porosty...  celý článek

Burger se směsí hub a mladým česnekem. To je velké porno, září Pohlreich

14.6.2015  0:00
Hamburger trochu jinak – s mladým jarním česnekem a houbami. To je jeden z receptů, se kterým přijde v neděli v podvečer Zdeněk Pohlreich do svého pořadu Rozpal to šéfe!   celý článek

Obyčejné levné plynové kotle v září skončí. Výměna nebude levná

12.6.2015  0:00
Výrobci plynových kotlů mohou vyrábět klasické atmosférické kotle jen do 26. září letošního roku. Nařizuje to evropská směrnice o účinnosti kotlů. Komu se pak takový kotel pokazí, bude si moci...  celý článek

Voňavý, lahodný, italský a jahodový. Recept na dort, kterému neodoláte

9.6.2015  0:00
Voňavé české jahody nic nenahradí, tak si je musíme užít, když už konečně přišla jejich sezona. Připravit z nich můžete třeba dort od italských mistrů cukrářů. Recept je vyzkoušený a opravdu za...  celý článek

Nizozemští vědci vymysleli beton, který se opraví sám. Jen co zaprší

9.6.2015  0:00
Dva nizozemští vědci přišli s objevem, že trhliny v betonu mohou opravit speciální bakterie. Stačí, když na ně zaprší. Na vlhkost totiž reagují tím, že vylučují vápenec. Použití takového betonu...  celý článek

Vyzkoušeli jsme chytrý gril, který se rozhoduje za vás. Je to nuda

8.6.2015  0:00
Funguje tak spolehlivě, že se u grilování nudíte. Všechno, co se po vás chce, je zvolit stupeň propečení. Až přístroj zapípá, můžete servírovat bez obav, že jste něco nedotáhli nebo přetáhli....  celý článek

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

7.6.2015  0:07
Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat, najdete nepočítaně. Nicméně Zdeněk Pohlreich se s ní tentokrát nijak zvlášť nemazlí a věnuje snad...  celý článek

Co škodí petúniím: mšice, vlhko, déšť, horko, stín i vítr

1.6.2015  0:01
Květy mají nejen jednoduché, ale i s roztřepeným okrajem či plnokvěté a patří vedle pelargonií k nejvděčnějším rostlinám do truhlíků a nádob. Petúnie i surfinie se navíc po světě usilovně...  celý článek

Jak poznat, že je ryba upečená. Zatahejte ji za kost, radí Pohlreich

30.5.2015  0:00
Ryba je nejlepší pečená vcelku a vyváží to i tu drobnou potíž, že ji na talíři musíte vykostit. V dalším dílu Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich ukáže, jak si poradit s rybou na grilu.  celý článek

EU odkládá zákaz halogenových žárovek o dva roky. Výrobci přemluvili komisi

29.5.2015  0:00
Zákaz halogenových žárovek se o dva roky odkládá. Evropská komise poprvé ve své historii přehodnotila vlastní vyhlášku, odsouhlasenou v roce 2009, která zakázala halogenové žárovky od 1. září...  celý článek

Schwarzwaldská s třešněmi a alkoholem je královnou mezi roládami

28.5.2015  0:00
Čokoládový piškot svlažený třešňovicí a doplněný hojností šlehačky, čokolády a kompotovaných višní či třešní, ideálně naložených v alkoholu, je osvědčená kombinace chutí spojená se...  celý článek

Prohlídka kotle je teď levnější a navíc se nečeká na termín

26.5.2015  0:00
Letní měsíce jsou nejvhodnějším časem na pravidelnou údržbu topného systému. Právě v létě jsou čekací doby na servis minimální a mnohé servisy jsou levnější.  celý článek

Věčný boj s okapy. Na opravu svépomocí raději zvolte skládačku

25.5.2015  0:00
Zkáza omítek a celková destrukce domu nenápadně začíná s rozpadlými okapy. Vybrat si můžete mezi modely z pozinku, mědi nebo rheinzinku, které však potřebují odbornou instalaci, anebo mezi...  celý článek

Pohlreichova nízkorozpočtová grilovačka s masitými kuřecími křidélky

24.5.2015  0:00
Pokud se vám podaří koupit opravdu dobře vypadající kuřecí křídla, pěkně kulaťoučká a plná masa, neváhejte. Když je naložíte do správně ochucené marinády, hodíte na gril a naservírujete se...  celý článek

Zahrada na metru čtverečním? Jak na zelenou soukromou oázu na balkoně

22.5.2015  0:22
Začíná být krásně, tak proč během sezony nerozšířit svoje bydlení i na balkon. Na nástup tohoto trendu už zareagoval i trh, takže sehnat vhodné nádoby na pěstování, atypické závěsné truhlíky či...  celý článek

Tři nej tipy pro grilování ryb. Nesmí smrdět rybinou, ale vodou a mořem

21.5.2015  0:00
Tři ze čtyř Čechů neodmítnou grilovanou pochoutku. A od karbanátků a krkovičky jsme si už našli cestu i k rybě. Jen si s ní ještě všichni neumíme poradit. Paradoxně se snáz sežene ryba mořská...  celý článek

Vynález podobný lepidlu slibuje práci s máslem bez mastných rukou

20.5.2015  0:05
Na principu lepicí tyčinky postavil americký podnikatel nového kuchyňského pomocníka. Butter Boss, jak jej výstižně pojmenoval, je ovšem hranatý, aby se neskutálel z kuchyňské linky či stolu. O...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.