Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Žádné čáry a kouzla. Moderní magie je umění, které překvapuje i baví

14. října 2023

Levitace, iluze, úniky, při nichž jde o život. To je svět moderní magie, tajemných dovedností,...

Punčochář vařil tradiční goja s vepřovými střevy, Romové je vzali na milost

13. října 2023

Připravit na otevřeném ohni jídlo vycházející z tradičního romského pokrmu goja, to nebyl pro Jana...

Jíst zdravěji a ještě ušetřit. To jsou benefity uspořádané ledničky

12. října 2023

Díky uspořádané lednici lze opravdu ušetřit a jíst lépe. Expertka na organizaci domácnosti Bára...

V Masterchefovi vařili přes noc. Rendang s receptem, husí stehno i frgál

11. října 2023  21:50

Skvěle udělaná husí i krůtí stehna konfitovaná v sádle, naprosto dokonalý roastbeef, pomalu tažené...

Rýže na tisíc způsobů. Už jste vyzkoušeli všechny druhy?

11. října 2023

Správně zvolený druh rýže vyladí jídlo k dokonalosti, což ovšem platí i naopak. Proto se hodí mít...

Vinaři se mění, používají suchý led. Ošetřují hrozny od sklizně po zrání

10. října 2023

Chystáte se letos na vinobraní a těšíte se, až si vychutnáte orosenou skleničku dobrého vína? K...

Neotevírat okno na ventilaci a nepřetápět. Šest tipů, jak ušetřit na energiích

9. října 2023

Výdaje za energie se staly palčivým tématem. Většina z nás proto řeší, jak na této položce ušetřit....

Stezky z lásky napravují turistické cesty i duše. Pomáhají dobrovolníci

8. října 2023

Premium Opravují podmáčené stezky, studánky i rozhledny, staví přístřešky pro turisty i poutníky, a to vše...

Praktický manuál k úklidu a uspořádání kuchyně, aby vám to fakt fungovalo

8. října 2023

Kuchyně je srdcem domova a udržet ji při každodenním provozu stále v dokonalém pořádku se někdy zdá...

Tisíc let vorařství. Čeští nadšenci nechtějí nechat dávné řemeslo zapadnout

7. října 2023

Premium V minulém století vymizelo v Čechách velmi nebezpečné řemeslo, které se tu drželo bezmála tisíc let...

Lečo evokuje vzpomínky na dětství, jako afrodiziakum zaujalo i Pawlovskou

6. října 2023

„Láska se prý žaludkem ráda prochází, Přemku, Honzo, uvařte mi, ať jsem v extázi.“ Kdo jiný, než...

Finalisty Masterchefa si vychutnal národní tým kuchařů a cukrářů

4. října 2023  21:50

Jsou opravdovými profíky a skvěle reprezentují Českou republiku ve světě, máme být na co hrdí....

Jak se stát zlatokopkou? Hlavní je kroutit pánví, zásoby Česka jsou obrovské

4. října 2023

Premium Studený potok mi komplikuje zážitek, ale vypadá to, že jsem kousek od toho, stát se zlatokopkou....

Sedm tipů pro pro kuchařské lenochy. Jak zminimalizovat čas v kuchyni

3. října 2023

Vaření je vášeň, tedy pokud máte možnost si zavařit jen jednou za čas. Když se z toho stane...

Snídáte rádi v posteli? Vyrobte si stolek. Nebo máte lepší nápad?

2. října 2023

Pokud milujete dlouhá volná rána se snídaní v posteli, neměl by vám doma chybět praktický stolek,...

Český granát je náš národní diamant. Získává se i rýžováním z řek, říká geoložka

1. října 2023

Premium Neživá příroda ji vždycky přitahovala. „Zájem o kameny je v nás už odmalička. Až škola z nich často...

Jak obnovit poškozený nábytek? Triky, které zvládnete i vy

30. září 2023

Pouhé utírání prachu nestačí k tomu, aby nábytek zůstal v perfektním stavu. S jeho znovuuvedením do...

Béleše, to jsou povidla a mák. Punčochář přidal zmrzlinu ze srnčích kostí

29. září 2023  11:49

Jako výsostně skvostné označila paní Káčerová béleše Honzy Punčocháře připravené ve fikané...

Vymyslela zvláštní způsob recyklace plastu. Dělá z něj vanilku do zmrzliny

29. září 2023

Designérka Eleonora Ortolani vytvořila to, co považuje za první jídlo vyrobené z plastového odpadu....

Co má s kávou společného osel a proč se prodávala v lékárnách? Expert vypráví

28. září 2023

Premium Kde si na Pražském hradě kupovala domácí šlechta první zrnka kávy? Kdo učiteli národů...

Cvrček v dortu je hnus, namítla Joy z MasterChefa. Do pečení se pustila

27. září 2023  21:50

„Přivítejte kometu českého cukrářství, Šárku Diváckou,“ uvedl Jan Punčochář do kuchyně Masterchefa...

Z máty je skvělý sirup i čaj, hodí se do pomazánek, mletého i na obklady

25. září 2023

Všude kvete a krásně voní. Máta patří mezi sezonní bylinky, které vás v létě osvěží a ve studených...

Vášeň na talíři: konzumovala se sušená koňská varlata, dnes vedou ústřice

25. září 2023

Největšími vášněmi člověka jsou od nepaměti jídlo a sex. Když obě neřesti spojíme dohromady,...

Slupky nevyhazujte. Ochudili byste se o slušnou dávku vitaminů

24. září 2023

Ve slupkách banánů, jablek, okurek a dalších plodů se skrývá spousta účinných látek, které byste...

Rakouskou klasiku Punčochář i Forejt s úctou přetavili do moderní podoby

22. září 2023

Hledali byste na Vysočině tafelspitz, klasiku, kterou miloval František Josef I.? Opravdu ho tam...

S noblesou vyřízla líčka z vepřové hlavy a uhranula porotu MasterChefa

20. září 2023  21:50

Soutěžící MasterChefa umějí překvapit, o tom žádná. Nicméně zručnost a lehkost, s nimiž...

Prací v michelinské restauraci si příliš nevyděláte, říká vítězka MasterChefa

20. září 2023

Premium Jako sedmnáctiletá ohromila porotu pořadu MasterChef Česko svým kuchařským talentem i neotřelými...

Okurková pizza na sítích rozhádala jedlíky. Vzbudila nadšení i odpor

19. září 2023

S nakládanými okurkami je to zřejmě jako s koprovou omáčkou. Jedni ji milují, druzí ji navždy...

Víno může pod korkem zrát stejně dobře jako pod šroubem, říká degustátor

18. září 2023

Premium K čemu pít bílé a k čemu červené víno? Smí se bílé dolévat? Jaká jsou vlastně pravidla? Hlavně ať...

Box camera zpřístupnila fotografování lidem. Zaznamenala i potopení Titaniku

18. září 2023

Nalepte na krabičku objektiv – a máte fotoaparát. O moc složitější to opravdu není. Takové...

Pět kroků k dokonalé fasádě. Jak postupovat krok za krokem

18. září 2023

Fasáda je vizitkou každého domu. Vedle estetické funkce chrání stěny před znečištěním, škodlivými...

Vyzkoušejte legendární plněné rolky z krkovičky. Jsou to bomby z Apulie

16. září 2023

Láska k červeném masu dala v Itálii vzniknout pouličním masovým bombám z Apulie. Legendární masové...

Nejlepší houbová omáčka je dle Punčocháře s bůčkem, Forejt vybral krk

15. září 2023

Houbaři mají sezonu, někde to jsou žně, někde se na ně teprve čeká. Nicméně na téma houbové omáčky,...

Kotlíkový guláš a buřty na pivu vystřihli finalisté Masterchefa v pivovaru

13. září 2023  21:50

Vařili venku pro čtyřicet lidí, z toho jeden ze dvou chodů na ohni. Pak si k tomu během vaření...

Recepty na neotřelé marmelády překvapí. Zkuste přidat čokoládu či brandy

11. září 2023

Chcete z letošní ovocné úrody vyrobit něco jiného než meruňkovou marmeládu podle babiččina receptu?...

Vytvořte si doma „superpotravinu“. Zavařování může být rodinným rituálem

10. září 2023

Premium Zavařování, nakládání a kvašení ovoce či zeleniny se věnuje polovina Čechů. V dobách, kdy...

Krmítko v americkém Ohiu