Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Začíná topná sezona. Prohlédněte okna a radiátory, nalepte fólie

30.9.2016  0:00
Náklady na energie tvoří nemalé výdaje domácností a s nástupem podzimu a začátkem topné sezony rostou. Značné energetické ztráty mají na svědomí okna, kudy uniká nejvíce tepla. Díru do peněženky...  celý článek

Co s tvrdými skrojky parmazánu? Rozpusťte je do omáčky

28.9.2016  0:00
Znáte to. Tak dlouho strouháte z výseče tvrdého sýra, až vám zbude jen kus tvrdého okraje. Někdo doporučuje namočit ho do mléka a potom nastrouhat, ale není to žádná velká radost. Ale jde to i...  celý článek

Čtyři mýty o zabezpečení. Zloději kradou v noci, profíci udělají větší škodu

27.9.2016  0:00
Konec chatařské a chalupářské sezony se blíží a s ním je spojené postupné zazimování a zabezpečení objektů. Průběžné vykrádání rekreačních objektů lze omezit, když si uvědomíte, jak si zloději...  celý článek

Když Pohlreich připravuje snídaňové müssli, potřebuje šlehačkovou lahev

26.9.2016  2:09
„Nemám rád, když se k tělu přistupuje jako k nějakému chrámu, ale spíš jako k zábavnímu parku. A já vám nabídnu pár nových atrakcí,“ říká Zdeněk Pohlreich k receptům z nové řady svého pořadu. Je...  celý článek

Češi nebaží po laboratorně čistém domově, upřednostňují domácí pohodu

26.9.2016  0:00
Na otázky ohledně vztahu Čechů k pořádku a úklidu se snažil odpovědět průzkum, který proběhl v první polovině září. Zjistil, že skoro polovina respondentů úklid neřeší. Spíše se jen aktuálně...  celý článek

Královská disciplína: perfektní mřížkovaný steak

24.9.2016  0:00
Babí léto je nejlepší čas, kdy se důstojně rozloučit s grilovací sezonou. Proto jsme pro vás připravili detailní návod, jak připravit pořádný kus masa.  celý článek

Když je to čerstvý, je zdravý vepřový i ryby, říká štíhlejší Pohlreich

22.9.2016  0:09
Zdeněk Pohlreich a racionální kuchyně? Jde to, i když si tento pojem známý šéfkuchař samozřejmě vykládá po svém. Nadále používá máslo či smetanu, dá si moučník i víno a nebrání se ničemu, co má...  celý článek

Když kuchyňská dvířka nelícují, jak mají. Triky, jak to opravit

16.9.2016  0:00
Když máte pocit, že kuchyňská dvířka už nelícují, jako když byla nová, nevadí. Stačí vzít křížový šroubovák a během pár minut bude kuchyň zase jako nová. Přečtěte si, jak na to.  celý článek

Pohrajte si s ohněm a ledem. Dejte si drink inspirovaný Hrou o trůny

15.9.2016  0:09
Píseň ledu a ohně, šestidílná sága George R. R. Martina, má fanoušky i mezi barmany. Stejnojmenný originální hořící koktejl je opravdu efektní záležitost.  celý článek

Příprava před natíráním střechy se vyplatí. Nátěr pak vydrží i pět let

15.9.2016  0:00
Největším nepřítelem při natírání venkovních plechů bývá malá přilnavost, způsobená nedostatečnou úpravou povrchu před začátkem práce. Úplně nejdůležitější je plechy mechanicky očistit a...  celý článek

Před zimou ošetřete okna, ať nezničíte kování a těsnění

14.9.2016  0:00
Aby nám nová okna fungovala dobře po celý rok, potřebují péči. I když jsou nová, neznamená to, že je můžete nechat bez údržby. Jinak hrozí, že zničíte těsnění a tím zkracujete jejich životnost a...  celý článek

Domácí pivovarníci založili cech. Chtějí vařit víc piva než půl litru denně

13.9.2016  0:00
Autoři nové „kuchařky“ pro domácí vařiče piva dospěli k názoru, že přípravou knížky Pivařky práce nekončí. Rozhodli se proto, že založí Cech domácích pivovarníků, aby se nadšenci mohli dále...  celý článek

OBRAZEM: Holešovice zalila lákavá vůně. Začal Burgerfest

10.9.2016  15:03
Pokud vás honí mlsná, když soused griluje, vynásobte si to stokrát a pak si můžete přestavit, co se děje s čichovými receptory na letošním burgerfestu. Zhruba padesát stánků mezi sebou soutěží,...  celý článek

Venkovní zábradlí jako skládačka. Montáž krok za krokem

9.9.2016  10:37
Nerezové zábradlí vhodné například k překonání několika schodů u vstupu do domu se skládá jako stavebnice. Ti šikovnější to zvládnou i sami. Jde to snadno, důležité je nespěchat a vše si pečlivě...  celý článek

Nechte si poradit od floristy, jak uvázat klasickou kytici jako profík

8.9.2016  0:09
Naučit se klasickou efektní vazbu z jakýchkoliv květin, které máte na zahradě, najdete je na louce, nebo je prostě koupíte na trzích či v květinářství, to se vám neztratí. Takovou kytici pak...  celý článek

Lidé nechtějí utrácet za práci krbařů. Proto volí levnější stavebnice

8.9.2016  0:00
S novinkou přišlo několik tradičních výrobců krbových vložek, kteří se rozhodli finančně přiblížit své produkty i lidem, kteří by se pro vlastní krb možná nerozhodli. Nabídli proto stavebnici,...  celý článek

Upečte si domácí bílé pečivo. Vše, co potřebujete, máte doma

7.9.2016  0:00
Benefitem mnoha restaurací bývá domácí pečivo, které pomáhá zlepšovat popularitu podniku a dává vědět, že místní kuchaři berou práci vážně a snaží se pracovat s čerstvými surovinami. Podívali...  celý článek

Jak spojit podlahu od kuchyně až na zahradu v šesti krocích

6.9.2016  0:00
Když otevřete dveře z domu na zahradu, nepoznáte, kde končí „vevnitř“ a začíná „tam venku“. Rodinný dům nebo byt se zvětší, jako byste ho nafoukli. Stačí použít v interiéru i na terase krytinu,...  celý článek

Steaky, burgery, suši i škorpioni. Začal nový ročník Foodparade

3.9.2016  16:10
Už šestý ročník Foodparade obsadil zámeckou zahradu v Troji. Od rána lákal na pestrou nabídku pokrmů - od Asie až po hovězí kýtu. V příjemném počasí se návštěvníci „přetahovali“ o místa na...  celý článek

Povidla upečete téměř bez míchání, nejlépe z přezrálých švestek

30.8.2016  0:00
Bez povidel neupečete koláče, buchty, ani vdolky. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou záležitost připravíte zcela bez míchání za necelé dvě hodiny. A povidel si můžete užívat až do...  celý článek

Burgerfest slaví páté výročí, letos můžete vyhrát i harleye

25.8.2016  0:00
Český svátek hamburgeru proběhne 10. a 11. září na Výstavišti v Praze. Kuchaři z České republiky, ale i z Evropy a Spojených států, ukážou, že burger nemusí být jen ubohá placička z mletého...  celý článek

Houbový guláš i bramborové placky si upečte přímo pod širým nebem

24.8.2016  0:24
Přenese vás do dětství, když Petra Pospěchová jako autorka Outdoorové kuchařky vzpomíná, jak si na výletě k Rešovským vodopádům v Jeseníkách dělali s rodiči a bratrem pauzu. Táta rozdělal oheň,...  celý článek

VIDEO: Takhle závodí hasiči, když mají sto let starou techniku

21.8.2016  11:04
V Kytíně proběhlo už čtvrté Kulturní léto, při jehož finále soutěžili hasiči s historickými stříkačkami. Tato atrakce symbolizuje komunitní život na vsi, který si nezadá s životem ve velkoměstě,...  celý článek

VIDEO: Čtyři bleskové recepty z luštěnin, které přesvědčí i „odpírače“

19.8.2016  0:00
Kdo hledá rychlé jídlo, které stačí bezpracně uvařit i po práci, je zdravé a bude zaručeně chutnat celé rodině, měl by zařadit do jídelníčku luštěniny. Stačí si je předpřipravit a samotné vaření...  celý článek

Bezpečnostní třída? Nové zárubně? Sedm tipů, jak vybrat vchodové dveře

15.8.2016  0:00
Prakticky každé dveře se dají otevřít, záleží jen na době, která je potřeba k překonání překážky, a na hluku, který zloděj při tom udělá. Kvalitním dveřím se proto raději vyhne, aby ho při činu...  celý článek

Britští školáci si myslí, že čokoláda roste na stromech a máslo není z mléka

9.8.2016  0:00
Podle průzkumu společnosti Genius Gluten Free, která se zabývá problematikou bezlepkového stravování, jsou britské děti katastrofálně neinformované. Vyzpovídala 2010 dětí ve věku 7–11 let a...  celý článek

Trik s kečupem. Poklepejte na magické číslo a dostanete z lahvičky vše

8.8.2016  0:00
Dostat kečup z lahve bývá velkým oříškem. Buď teče moc, anebo vůbec. Přitom tradiční výrobce značky Heinz už od počátku radí, že stačí poklepávat na embosované číslo na lahvičce a problém je...  celý článek

Vyrobte si domácí cider z vlastních jablek, ale neupíjejte, zkazí se

3.8.2016  0:00
Cider je v podstatě zkvašený jablečný mošt, který je v letních měsících velmi osvěžující. Není silný jako víno nebo pivo a druhý den nebudete pociťovat nepříjemné následky.  celý článek

Když radiátor kape nebo se zavzdušňuje. Sedm otázek k předsezonní údržbě

1.8.2016  0:00
Jsme sice teprve uprostřed léta, ale kontrolu topení rozhodně není dobré nechávat až na začátek topné sezony. Tehdy mají topenáři nejvíce práce a mohli by vás během prvních mrazíků nechat ve...  celý článek

Přehledný návod, jak si na grilu poradit s jednotlivými druhy masa

28.7.2016  0:00
Každý druh masa potřebuje na grilu něco jiného. Jinak se zachází s kuřecím, jinak s hovězím, jinak se zvěřinou a jinak s rybami. Zkuste návody Grilovací akademie světového výrobce Weber a...  celý článek

Česká firma dobývá Asii poté, co čínský velmistr nepřekonal její zámek

27.7.2016  17:00
Česká patentovaná vložka PRO se stala jednou z pěti z celé Číny, kterou se nepodařilo ve veřejném testu překonat pomocí nedestruktivních metod. Vítězství, o kterém mimo jiné informovala čínská...  celý článek

Od čumáčku po ocásek: filosofie učí, jak využít maso z celého zvířete

26.7.2016  0:00
Kdysi to bylo normální při každé zabijačce. Dnes jsme tak zhýčkaní, že umíme využít ze zvířete jen několik vybraných části a se zbytkem bychom si nevěděli rady. A jen několik řezníků se vrací ke...  celý článek

Pravidla o čtyři grily od společnosti Weber o nejlepší rodinný recept grilovaného pokrmu

21.7.2016  0:00
Soutěžíte o vybrané balíčky grilů s příslušenstvím v celkové ceně 100 000 korun.  celý článek

Soutěžte o grily za 100 tisíc v novém speciálu iDNES.cz Letní grilování

21.7.2016  0:00
Vyfoťte své nejpovedenější grilované jídlo a pošlete fotku do redakce, můžete vyhrát jeden ze čtyř grilů i s příslušenstvím v celkové hodnotě 100 000 korun. Soutěží startuje nová příloha...  celý článek

Sušírny ovoce, které na Moravě dříve živily celé rodiny, znovu ožívají

15.7.2016  12:36
Sušírny ovoce na Valašsku bývaly evropským centrem této úpravy sezonního ovoce a dnes je tu především mladí lidé znovu křísí k životu. Hostětínské centrum Veronica dokonce minulý víkend...  celý článek

Návrat uzenářských časů. Nový trend má u nás na čem stavět

8.7.2016  0:07
Novou módou amerických a britských domácností je udírna na zahradě a nyní tento trend přichází i k nám. Úprava masa v komíně se stává vážným konkurentem populárního grilování, napsala pro...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.