Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Pohlreichova nízkorozpočtová grilovačka s masitými kuřecími křidélky

24.5.2015  0:00
Pokud se vám podaří koupit opravdu dobře vypadající kuřecí křídla, pěkně kulaťoučká a plná masa, neváhejte. Když je naložíte do správně ochucené marinády, hodíte na gril a naservírujete se...  celý článek

Zahrada na metru čtverečním? Jak na zelenou soukromou oázu na balkoně

22.5.2015  0:22
Začíná být krásně, tak proč během sezony nerozšířit svoje bydlení i na balkon. Na nástup tohoto trendu už zareagoval i trh, takže sehnat vhodné nádoby na pěstování, atypické závěsné truhlíky či...  celý článek

Tři nej tipy pro grilování ryb. Nesmí smrdět rybinou, ale vodou a mořem

21.5.2015  0:00
Tři ze čtyř Čechů neodmítnou grilovanou pochoutku. A od karbanátků a krkovičky jsme si už našli cestu i k rybě. Jen si s ní ještě všichni neumíme poradit. Paradoxně se snáz sežene ryba mořská...  celý článek

Vynález podobný lepidlu slibuje práci s máslem bez mastných rukou

20.5.2015  0:05
Na principu lepicí tyčinky postavil americký podnikatel nového kuchyňského pomocníka. Butter Boss, jak jej výstižně pojmenoval, je ovšem hranatý, aby se neskutálel z kuchyňské linky či stolu. O...  celý článek

Jednoduchý profil ochrání zateplovací systém před degradací zevnitř

20.5.2015  0:00
Nový připojovací systém by měl zajistit trvale pružné a vodotěsné spojení parapetního plechu s omítkou. Tím zajistí, že se do omítky nedostává vzdušná vlhkost a izolační systém nedegraduje...  celý článek

Upečte si slaný koláč s bylinkami. Nejlepší je s medvědím česnekem

19.5.2015  0:00
Nejen slaný či sladký koláč, ale i polévka, špenát nebo náplň do palačinek mohou být ideálním prostředkem pro využití sezonních bylinek. Ještě stihnete vyzkoušet recepty našich čtenářek s...  celý článek

Pohlreich předvede minimalismus v praxi. Tortilla Margherita na grilu

16.5.2015  0:00
Pizza Margherita je ta nejednodušší ze všech druhů pizz. A když pizzatěsto nahradíte tortillovou plackou, vznikne vám pochoutka, kterou na grilu pohostíte celou společnost a prakticky bez...  celý článek

Chytrý ohřívač vody šetří elektřinu. Ohřeje jen tolik vody, kolik je třeba

15.5.2015  0:00
Během prvního týdne provozu se podle výrobce ohřívač učí denní režim vaší rodiny. A po týdnu už ohřívá vodu na čas a teploty, které se po něm požadují. Měl by tak ušetřit ročně asi dva tisíce...  celý článek

VIDEO: Jak si žije „biokráva“, abyste si mohli dát jogurt bez chemie

13.5.2015  0:15
Biofarma není žádný hotel pro krávy, je to normální farma, „jen“ s přísnějšími regulemi pro životní podmínky zvířat, krmivo i zacházení. Výroba biojogurtů je na tom s jednoduchostí podobně....  celý článek

Doma si v prachu pěstujeme i 4 alergeny. Mohou za vyrážky i rýmu

12.5.2015  0:05
Domácí prach umožňuje jako směsice různých látek shromažďování hned několika alergenů najednou. Asi nejčastěji na nás v domácnostech číhají plísně, alergeny od zvířat, roztoči nebo pyl. Nějakou...  celý článek

Jak dobře vybrat zahradní traktor: podívejte se na motor a na nože

12.5.2015  0:00
Za zahradní traktor dáte skoro stejné peníze jako za starší ojeté auto. A stejně tak je obtížné dobře si zahradní traktor vybrat. Když se nepovede koupě sekačky za pár tisíc, možná to ještě...  celý článek

VIDEO: Chlap se nemusí cpát masem, to je předsudek, říká Pohlreich

9.5.2015  0:15
„U nás doma vedou žebra, pěkně naložený a hodně dlouho a pomalu pečený. Pak v podstatě jakýkoliv rychlý burger a steak,“ prozrazuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který natočil dalších sedm dílů...  celý článek

Takto jsme se připravovali na prázdniny. Podle katalogu drobného zboží

8.5.2015  0:00
Dostal se nám do rukou katalog Sport Obchodu průmyslovým zbožím podniku Drobné zboží. Kdo je dříve narozený, připomene si, s jakým vybavením jsme jezdili k vodě na prázdniny. Bohužel na katalogu...  celý článek

Dvacet tipů, jak využít v domácnosti jedlou sodu. V kuchyni i koupelně

7.5.2015  0:07
Jedlá soda je cenově dostupná a přitom natolik všestranná, že je věčná škoda, pokud ji v domácnosti dostatečně nevyužíváte. Za pár korun můžete mít účinného pomocníka v kuchyni i koupelně....  celý článek

Izraelci vyvinuli replikátor jídla jako ze Star Treku. Jídlo „uvaří“ za 30 vteřin

7.5.2015  0:00
Izraelští podnikatelé vyvinuli vařič jako ze Star Treku. Princip je jednoduchý. Mašinka Genie podle přednastavených receptur namíchá směs z dehydrovaných přírodních ingrediencí a připraví z nich...  celý článek

Tipy, jak ušetřit na provozu domácnosti. Jde to i bez omezení luxusu

6.5.2015  0:00
Splachujete plnou nádržkou, u čištění zubů teče voda? Větráte dlouze přes ventilačku? I drobné úsporné kroky pomohou ušetřit na výdajích celé domácnosti tisíce korun ročně.  celý článek

Vyrostl na kávové plantáži, teď vymyslel první domácí pražírnu kávy

5.5.2015  0:00
Andrew Stordy vyřešil letitý problém, jak to udělat, aby kávová zrna nestárla. Prostě tak, že si kávu upražíte doma a vždy jen takové množství, které právě potřebujete.  celý článek

Dětské skrýše a stany. Pro dospělé nic složitého, pro děti splněný sen

4.5.2015  0:04
Místo, kam se mohu schovat a kam dospělí nemohou, nebo maximálně jen na návštěvu. To jsou pro děti nejrůznější skrýše doma v pokoji, nebo i na zahradě.   celý článek

Menu v pařížské restauraci je levnější než tuňák na pražském letišti

3.5.2015  0:00
Zdeněk Pohlreich si do Paříže jezdí zkalibrovat chutě. A užít si atmosféru pařížských restaurací. „Protože mi v Praze na letišti bylo líto peněz, raději jsem si to nechal až do Paříže,“ zahájí...  celý článek

Jak zdobně zabalit růžový sekt s tajemstvím, když je ten máj, lásky čas

1.5.2015  0:00
Máj, růžová barva a zvýšené ujišťování o přízni ke druhému pohlaví prostě patří k sobě. Vyrobte si speciální májový obal na sekt jako nosič i pro další dárky.  celý článek

Čtyři tipy na levné čištění koberců. Vyzkoušejte žehličku nebo ocet

29.4.2015  0:00
Jarní slunce odhalí, jak jsou koberce zašedlé a jak by potřebovaly prosvětlit. Odhalí na něm každou skvrnku. Nemusíte však propadat panice, s vyčištěním si dobře poradí i metody našich babiček.  celý článek

VIDEO: Jedině se šípkovou. Takhle ji připravuje Zdeněk Pohlreich

26.4.2015  0:00
Když kanec, tak se šípkovou omáčkou. To je klasika všech zvěřinových hodů. Je však pravda, že co hospoda nebo domácnost, to mírně odlišná varianta. Pojďme se podívat, jak si s perlou české...  celý článek

Mexická kuchyně? Nic nestravitelně exotického. Zkuste plněné taštičky

23.4.2015  0:00
Když se řekne empanadas, představíte si něco složitého, exotického, co se v našich zeměpisných šířkách v podstatě nedá připravit. V praxi však zjistíte, že jsou to obyčejné plněné taštičky....  celý článek

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

19.4.2015  0:04
„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně se to vyplatí,“ radí Zdeněk Pohlreich v pořadu Vařte jako šéf v neděli na Primě.   celý článek

Nekupujte zbytečně salát či nať petržele, nahradí je bylinky z přírody

16.4.2015  0:14
Kerblík, bršlice i kozlíček jsou běžné bylinky, které zaručeně znáte, ale pravděpodobně by vás nenapadlo s nimi začít čarovat v kuchyni. Což je škoda, protože ty první dvě jsou příbuzné petrželi...  celý článek

Lodě s elektromotorem smějí ode dneška všude. Omezení podstatně ubude

15.4.2015  0:00
Od středy se po více než 40 letech uvolňují pravidla pro provoz člunů na českých vodách. Dlouholeté zákazy, které považovaly jachting za zábavu zbohatlíků, jsou pryč.  celý článek

Restaurace nemají důvod vařit kvalitněji. Češi platí, i když jim nechutná

14.4.2015  5:22
Je několik signálů, jak poznat restauraci, do které jste vkročili omylem. (Ne)čistota ubrusů, zápach omastku, ochucovadla na stolech, náměsíčná obsluha. Co když už je ale jídlo na stole a...  celý článek

Kdo miluje čokoládu, vyzkouší Pohlreichův čokoládový bezlepkový koláč

12.4.2015  0:04
Kdo má rád dobrou čokoládu, ten ocení Pohlreichovu nedělní čokoládovou „smršť“ v dalším premiérovém dílu pořadu Vařte jako šéf v nedělní podvečer na Primě.  celý článek

Vařte jednoduše, i když je to těžší, radí Ital s michelinskou hvězdou

10.4.2015  0:00
V Praze se vyzná. Sedm let totiž pracoval v restauraci pražského hotelu Four Seasons, kde pro hosty vařil skutečně autentickou „Itálii“. Poté se přesunul do hotelu stejné sítě ve Florencii jako...  celý článek

VIDEO: Nasbírejte si jarní bylinky, které vám v kuchyni nahradí česnek

9.4.2015  0:00
Hodí se všude tam, kam byste při přípravě jídla použili běžný kuchyňský česnek. Navíc je čerstvý, plný síly a nezaměnitelné aromatické vůně, která vás dostane do kolen. A jakmile ho vyzkoušíte...  celý článek

Na Expu v Miláně se bude podávat zvěřina, ale také smažák a utopenci

8.4.2015  20:00
Restaurace na Expu vždycky nabízí kus naší domoviny. Zatímco v minulých letech se menu soustřeďovalo na obecně českou kuchyni, letos se ještě více specializuje. Bude vařit zvěřinu.  celý článek

Bylinková zahrádka v jednom truhlíku. Klidně i s rajčaty či salátem

6.4.2015  0:04
Na pěstování bylinek ve městě bohatě stačí okenní parapet a pokud máte málo místa, dají se v truhlíku nakombinovat bylinky navzájem nebo i se zeleninou. Některé druhy se dokonce obohacují a...  celý článek

Nepropadejte sentimentu, řekne Pohlreich a upeče kůzlečí roládu

5.4.2015  0:00
Aktuální díl pořadu Teď vaří Šéf! je věnovaný velikonočním receptům. Zdeněk Pohlreich uvaří drůbkovou polévku z husích surovin a upeče klasickou velikonoční husu, jehněčí hřbet s bylinkovou...  celý článek

Žárovka, která v noci nepřitahuje hmyz. Konečně budete moci větrat

4.4.2015  0:00
Výzkumníci z jihokalifornské univerzity a výrobce Phillips společně zkonstruovali žárovku, která by měla být méně atraktivní pro hmyz. Upravili vlnovou délku světla tak, aby vyzařovalo méně...  celý článek

Vzala maso ze země a přidala mi ho do balíčku, píše šokovaná čtenářka

31.3.2015  0:00
Řeznice krájela plátky krkovičky a jeden jí spadl na zem. Klidně ho sebrala a beze slova přidala k ostatním. „Bohužel jsem byla u pultu sama, takže to nikdo jiný neviděl. Nemám žádný důkaz ani...  celý článek

Vzniká mapa, kde lze “na obecním“ zadarmo natrhat ovoce či bylinky

30.3.2015  11:00, aktualizováno  11:45
Čistě z nadšení sběračů vznikla iniciativa, která začala mapovat veřejně přístupná místa s ovocnými dřevinami, lesním ovocem či bylinkami. Svými úlovky může do mapy přispět kdokoliv a sdílet tak...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.