Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

S vánoční hvězdou si můžete dovolit jakýkoliv styl výzdoby

10.12.2013  10:07
Poinsettie se pěstují v tolika barvách, druzích a velikostech, že je opravdu z čeho vybírat, a díky této rozmanitosti tak můžete snadno vytvořit jakýkoliv styl dekorace. Jen musíte vybrat...  celý článek

VIDEO: Recept na dvoubarevný střapatý koláč, odlehčené tvarohové nebe

6.12.2013  3:40
Střapatost koláče vytváří kakaové, nahrubo nastrouhané těsto, pod kterým je schovaná tvarohová náplň s rozinkami. Ty můžete dopředu namočit do rumu.   celý článek

Na Šumavě Štěpán, v Lednici nový Baťa. Pohlreichovi učni, kteří už umí

4.12.2013  4:00
Jako dvě třešničky na šéfovském dortu jsou restaurace U Štěpána a U Tlustých, na jejichž úspěch může být Zdeněk Pohlreich hrdý. Má na něm totiž svou zásluhu. Jsou to také poslední dva podniky,...  celý článek

Nejlepší bramborový salát dělají křepelčí vejce, jablko a med

3.12.2013  10:40
Samé tradiční suroviny, bez kterých si bramborový salát neumíme představit, doplněné ovšem několika ingrediencemi, které posunou jeho chuť ještě o něco blíž k nebi. To je tajemství receptu...  celý článek

Papírový domek potěší každé malé dítě, využijte advent na výrobu dárků

3.12.2013  0:00
Jednoduchý domek z kartonu je skladný a přijde doslova na pár korun, pokud si seženete potřebný materiál a vyrobíte ho sami. Navíc je skladný, takže není problém zvládnout s ním soužití i v...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Rocker musí zvládnout i transpozice

2.12.2013  15:40
"Transpozice je přenesení hudebního motivu nebo celé formy do jiné tóniny při zachování všech vztahů intervalů," vysvětluje lektor Tomislav Zvardoň ve 14. dílu internetové konzervatoře.   celý článek

České zákusky jsou velké, říká čokolatiér z Francie, který nadchl Pohlreicha

1.12.2013  10:18
Francouzský čokolatiér Christophe Domange se své umění učil nejen doma ve Francii, ale i v USA a ve Španělsku. Teď už dva roky jezdí školit cukráře do Česka. Zdeněk Pohlreich využil jeho...  celý článek

Na pstruhových vodách lze naposledy lovit v sobotu, pak až v půli dubna

29.11.2013  0:00
Příznivce lovu na pstruhových vodách čeká poslední letošní rybářský hod. Od 1. prosince totiž platí tradiční hájení pstruhových bystřin a stojatých svazových revírů. Zákaz lovu zde bude platit...  celý článek

Vánoční výzdoba oken

28.11.2013  12:26
Vánoční svátky vybízejí k vytvoření správné sváteční atmosféry. Domov zkrášlí i drobná vylepšení, která nevidí pouze obyvatel bytu, ale potěšit se může i kolemjdoucí. Vyzdobit je totiž možné i...  celý článek

Nejvíc mě těší, že se bojíte, co řeknu, libuje si Pohlreich na Moravě

27.11.2013  8:04
Ze zoufalé a skomírající restaurace v Moravské Třebové pomohla Pohlreichova loňská návštěva s pořadem Ano, šéfe! vybudovat slušný podnik. Letos se do Excalibru šéf i s kamerou vrátil, podobně...  celý článek

Ve městě lze jedlé plodiny pěstovat i na střeše, dokazuje čínský farmář

27.11.2013  0:00
Čínský farmář proměnil střechu svého domu ve městě Šao-sing na rýžové pole. Donutil ho k tomu fakt, že je ve čtyřmilionovém městě na východě Číny naprostý nedostatek volné půdy. Zdejší rýžové...  celý článek

Klasický i moderní adventní svícen či věnec zvládnete vyrobit sami

26.11.2013  0:00
Základem tradičního adventního svícnu na jídelní stůl bývá korpus pokrytý chvojím, což při troše šikovnosti zvládne každý. Můžete ale zvolit i netradiční variantu tohoto symbolu těšení se na...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Procvičujte intervaly, teorii i praxi

25.11.2013  12:52
Intervaly jsou základními stavebními kameny hudby, takže se bez jejich teoretického i praktického poznání neobejdete. Podle autora této kytarové školy je budete potřebovat k improvizaci, ke...  celý článek

Australané dobyli zpět vánoční rekord, na dům dali půl milionu světel

25.11.2013  6:32
Australská rodina si vyzdobila svůj dům v Canbeře více než půl milionem vánočních světel a vytvořila nový světový rekord. Potvrdili to zástupci Guinnessovy knihy rekordů. Richardsovi tak po roce...  celý článek

Praktické posezení do malé předsíně, které zabere jen pár centimetrů

25.11.2013  0:00, aktualizováno  1:00
Předsíň na koupelnu neproměníte, ale sklopné sedátko lze použít v obou místnostech. Obvykle sice bývá ve sprchových koutech, ale oceníte ho i v úzké předsíni při obouvání.   celý článek

VIDEO: Pusťte se do pečení, pardubičtí perníkáři řeší Vánoce už od léta

23.11.2013  0:00
Zatímco jsme si užívali zbytky letního sluníčka, pardubičtí perníkáři už vzorkovali vánoční zboží. Dokonce i velké perníkové dekorace pro pražský Intercontinental. Teď už je nejvyšší čas i na...  celý článek

Čím vším se dá v zimě topit. Ve Švédsku už vyzkoušeli i králíky

22.11.2013  0:00
Zatímco v Česku řešíme, jestli je lepší topit plynem nebo elektřinou, jinde ve světě se nerozpakují přiložit do kamen často velice kuriózní topivo. Zatápí se tulením tukem, sušeným zvířecím...  celý článek

Jak udržet hospodu na malém městě. A jak Malér ve Vysočanech

20.11.2013  0:00
Před dvěma lety navrhl šéfkuchař Zdeněk Pohlreich provozovatelce hospody v Hazlově u Aše, ať se s manželem vykašlou na hospodu, kterou dotují až 100 tisíci měsíčně. Ať si za ty peníze raději...  celý článek

Soutěž v pojídání chilli vyhrál v Praze muž přezdívaný Ďábel

18.11.2013  1:00
Na akci "Plechová huba" se v sobotu v pražském Futuru pustilo dvacet soutěžících do pojídání kořeněných jídel. A to hned v několika kolech, ze kterých postupně vypadávali. Účastníci se ovšem...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Už můžete zkusit Boba Dylana

18.11.2013  0:30
Odpočiňte si od hraní stupnic a naučte se pořádnou písničku. Budete k ní potřebovat pár nových akordů, které se vám určitě neztratí. Ve dvanácté lekci s námi můžete zvládnout klasiku ze 70 let.  celý článek

Tak má vypadat podnikání v restauračním byznysu, dojal se Pohlreich

13.11.2013  0:00
Ráno posbírají čerstvá vajíčka od vlastních perliček a v kuchyni z nich hned připravují domácí nudle. Sami si dělají vývar z kostí, připravují čerstvě vylovené ryby, hostům se věnují jako...  celý článek

S hydroponií vypěstujete třeba zelenou stěnu v obýváku. Bez zeminy

12.11.2013  0:00
Pro lidi alergické na plísně a mikroskopické spory a ty, kteří hodně dbají na hygienu a čistotu, je ideální pěstování rostlin bez zeminy. Hydroponie místo běžného substrátu používá hrudky z...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Bez not to nepůjde

11.11.2013  10:47
V jedenácté lekci kytarové školy se konečně dostáváme k notovému zápisu. Což je zdánlivě nuda, ale bez not se prostě neobejdeme.  celý článek

Nová Vaňkova kuchařka se povedla, přináší jídla, která dobyla svět

11.11.2013  0:00
Když jsem otvíral jeho novou kuchařku, říkal jsem si, zda tentokrát nestoupl Roman Vaněk na tenký led. Přece jen: v té první nabídl českou klasiku, která se běžně vaří v domácnostech, ve druhé...  celý článek

Vše o léčivém konopí na jednom místě po celý víkend. To je Cannafest

9.11.2013  1:00
Konopná semínka, kosmetika, vaporizéry, stavební materiály, pivo i vše pro pěstování. Vedle toho odborné přednášky českých i světových kapacit, kde se o léčebném i technickém konopí dozvíte...  celý článek

OBRAZEM: Podzimní mraky ve městě, horách, v Česku i na Filipínách

7.11.2013  0:00
Fotografování mraků je evidentně populární fotografickou disciplínou. A je k tomu potřeba být pohotový. Původně dramatické obrazy se totiž mohou rozplynout během několika okamžiků.  celý článek

Nadšení k úspěchu nestačí, konstatuje Zdeněk Pohlreich

6.11.2013  11:35, aktualizováno  14:15
S kuchařskou show Už dost, šéfe! můžete znovu navštívit ty podniky, které se Pohlreich pod dohledem kamer už jednou snažil někam posunout. Premiérový středeční díl nás zavede do zámecké...  celý článek

VIDEO: Vyhrála ve švédském Dnu D. Vymyslela stroj na „šití“ knoflíků

5.11.2013  0:00
Na náš trh se dostal výrobek Tic, který vymyslela mladá švédská designérka Karolina Räntforsová. Přihlásila se s ním do místní mutace pořadu Den D, kde se s ním probojovala až do fáze, kdy...  celý článek

VIDEO: Začínáme hrát na kytaru. Opakovací lekce

4.11.2013  10:16
Desátá lekce naší internetové školy je opakovací. Během tohoto dílu bleskově projedeme obsah předchozích čtyř lekcí.  celý článek

Je nejvyšší čas opatřit si husu. Nic jednoduššího jste ještě nepekli

4.11.2013  0:00
Husa je na sv. Martina tradiční pochoutkou. Dokonce i lidé ve městech se vracejí k tradici a udělají si čas připravit si ji. Postup je totiž sice jednoduchý, ale zdlouhavý.  celý článek

Posílejte fotografie podzimních mraků, nejlepší zveřejníme a odměníme

2.11.2013  0:00
Podle počasí se zdá, že nás v příštích týdnech bude čekat už jen pošmourné podzimní počasí s minimem slunce. Využijte posledních chvil a ulovte obrázky jasného nebe s překrásně tvarovanou...  celý článek

VIDEO: Jak hmyzáci z Thajska zvedli tržby pařížského baru

1.11.2013  0:00
Možná se nad hmyzem ošklíbáte a přitom netušíte, že ho zhruba půl kilogramu ročně sníte naprosto dobrovolně. Například rozemletý v mouce. Pokud ho konzumujete vědomě, pak jste jednoznačně...  celý článek

Při koupi tlakové myčky se zaměřte hlavně na materiál čerpadla

1.11.2013  0:00
Čerpadlo je srdcem každé tlakové myčky. Určuje hlavně její spolehlivost a životnost. Zároveň si všímejte, jakým motorem je myčka osazená.  celý článek

Známe nejlepší bary, kavárny a kluby Česka. Vavříny posbírala Praha

30.10.2013  12:34
V kostele Sacre Coeur na pražském Smíchově byly rozdány prestižní ceny Czech Bar Awards nejlepším barům, kavárnám, pubům a klubům Česka. Vítěze ze šesti nominovaných podniků v každé ze sedmi...  celý článek

VIDEO: Nehrajte si na Matku Terezu, uzemnil Pohlreich majitelku Bohémy

30.10.2013  0:00
Před dvěma lety odjížděl z brněnské restaurace znechucený z místních poměrů a odmítl pořad Ano, šéfe! dotočit. Nyní se v pořadu Už dost, šéfe do téže restaurace pod vedením nové majitelky vrací...  celý článek

Aby bílé prádlo bylo opravdu bílé a trička nehyzdily skvrny od potu

29.10.2013  12:20
Zažloutlé či zašedlé prádlo, které bývalo bílé, nehezké skvrny od potu v podpaží bílých triček a košil. Každé prádlo chce svoje, to neošidíte. I praní má totiž záludnosti, přestože v podstatě...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.