Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zkuste grilovaného pstruha ve tvaru růže. Procvičíte se ve filetování

9. září 2023

Lehce stravitelný pstruh nabízí bezpočet kulinářských úprav. Nejlépe však chutná z grilu a na...

Býval jsem hulvát, ale je to pryč. Už s lidmi mluvím jinak, říká Radek Kašpárek

8. září 2023

Premium Kuchař, jehož ostravský původ nelze přeslechnout. Přesto, nebo právě proto se Radek Kašpárek...

Zápasník MMA rozebral španělského ptáčka, Punčochář papriku, Forejt segedín

8. září 2023

Rozpadající se dvorek ve Veverských Knínicích na Brněnsku byl cílem dalšího dílu kuchařské road...

Jak něžně zabít kapra? MasterClass Jirky Hrachového nejen pro masterchefy

6. září 2023  21:50

Nový ročník Masterchefa kolem soutěžících rozhodně nenašlapuje po špičkách. V kuchyni se ještě...

Výherce fotovoltaické elektrárny už má panely na střeše. Byli jsme u toho

6. září 2023

Redakce iDNES.cz společně s firmou Columbus Energy uspořádala minulý měsíc soutěž o střešní...

Vyčistěte koberec snadno a levně. Podívejte se, jak na to

5. září 2023

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vyčistit koberec bez použití chemikálií? Tradičně a ekologicky,...

Kuřecí křídla na grilu jsou jedničkou. Vyzkoušejte je v asijském stylu

2. září 2023

Nejen steak chutná z grilu lépe než z pánve. I kuřecí křidélka dostanou z roštu pořádnou porci...

Topinku v Krumlově povýšili na luxus. Zkusili to i Punčochář a Forejt

1. září 2023

Když za sebou dlouholetá gastronovinářka zaklapne dveře pražských redakcí, přesune se do bistra v...

Masterchef začal zostra. Z boje o dva a půl milionu vypadl první finalista

30. srpna 2023  21:50

Sotva se lehce pozapomnělo na minulý ročník televizní soutěže Masterchef Česko a jeho vítěze...

V energetické poradně se řešily revize fotovoltaiky i kdy se vlastně vyplatí

29. srpna 2023

Aktualizujeme Hlavním tématem aktuální poradny byl návrat investice do obnovitelných zdrojů energie. To souvisí i...

Tapas, jak je neznáte. Vypadají jako doutník nebo Obama

29. srpna 2023  10:40

V mističkách trošku oliv, salámků, sýrů, nakládaných papriček a vlastně všeho možného. Tak známe...

Užívejte si cukety, receptů je nepočítaně. Hořké vyhoďte, obsahují jed

29. srpna 2023

Zahrádkáři se nemohou prvních plodů cukety dočkat, ale často nevědí, co s nimi, a rozdávají je...

Veganský šéfkuchař vaří ve škole. Sestavit menu je velké taktizování, líčí

27. srpna 2023

Premium Vzpomínáte na buchtičky se šodó, univerzální hnědou omáčku nebo haši? Letité „šlágry“ školních...

Rychlý, jedlý a zdravý. Sirup z černého bezu, který máte hotový raz dva

22. srpna 2023

Posiluje imunitu, chrání před nachlazením, můžete ho užívat po lžičkách, přidat ho do jogurtu nebo...

Nevšední camembert v mletém mase je důkazem, že sýr na gril rozhodně patří

19. srpna 2023

Kromě masa se na grilech velice často připravují i sýry. V dnešním dílu grilovací akademie vám její...

Chcete fotovoltaiku? Zde máte stručný manuál, jak postupovat

17. srpna 2023

Seriál Soutěž o fotovoltaickou elektrárnu se společností Columbus Energy společně s iDNES.cz je nyní v...

Doba směřuje k soumraku hospod. Přitom jsou epicentrem našeho národního života

15. srpna 2023

Premium V lokálech se dřív řešily politika, vztahy, kšefty, zdraví i sport. Ač hospoda nebývá vždy jen...

Hovězí steak je na grilu králem. Zkusili jsme ho s chimichurri i lingotto

12. srpna 2023

Daniele Govoni se účastní soutěží v grilování po celém světě a v Praze předvádí své umění v...

Intelektuálně sportovní výkon. Jak to chodí na mistrovství v hospodském kvízu

10. srpna 2023

Premium Zábava inspirovaná britskými Pub quizy spočívá v tom, že se sejde několik skupin lidí v restauraci...

Jak se vyhnout „delniqům“. Architekt poukazuje na fušeřiny řemeslníků

8. srpna 2023

Premium Má za sebou řadu architektonických počinů, ale Lukáše Janouta proslavil hlavně instagramový profil...

Vyrobte si doma bylinkovou sůl nebo léčivou mast, s návodem to zvládnete

7. srpna 2023  13:56

Uzdravují, osvěží, uleví, voní a ještě potěší naši duši. To všechno umí bylinky, ať už v...

Vyzkoušejte na grilu barbecue bůček špikovaný česnekem a feferonkami

5. srpna 2023

Patří k nejšťavnatějším a nejchutnějším masům na světě. Bůček si zamiloval i pipMaster a prohlašuje...

Při grilování je teploměr naprosto nezbytný, maso se nevysuší, radí pipMaster

3. srpna 2023

Premium Češi milují grilování. V posledních letech roste obliba hovězího a také grilovaného ovoce...

Víčka, hrnec, teploměr. Než začnete zavařovat, zkontrolujte, zda máte všechno

2. srpna 2023

Zadařilo se vám a sklízíte bohatou úrodu ovoce a zeleniny? Pusťte se do zavařování. Na podzim a v...

Zatočte s potravinovými moly. Účinné rady, jak na ně

1. srpna 2023

Zavítali k vám potravinoví moli? Tito nezvaní hosté, kterým se říká mouční, jsou ničivým komandem...

Chůze jako cesta ke štěstí. Digitální detox občerství duši, bloudění neuškodí

30. července 2023

Premium Stovky Čechů každoročně vyrážejí na „duchovní putování“ do Santiaga de Compostela. Na pěší cestě k...

Brambory jsou nejen oblíbená příloha. Využijete i jejich blahodárné slupky

29. července 2023

Jejich hlízy jsou oblíbenou surovinou pro vaření a pečení, umí toho ale mnohem víc. Mohou vám...

Topí dřevem, zbytek domu pohání elektřina. Fotovoltaika jim pomůže s rozpočtem

27. července 2023

Jaké má záměry s ušetřenou elektřinou rodina, která v soutěži s iDNES.cz vyhrála fotovoltaickou...

Kefír je opravdový všelék. Tibetskou houbu si klidně vypěstujete doma

26. července 2023

Kefír nemusíte pít denně, zato pravidelně. Nastartujete tak ve svém těle očistný proces, který vám...

Železobeton je stavební zázrak, který změnil tvář světa. Objevil ho zahradník

25. července 2023

Francouzského zahradníka Josepha Moniera štvalo, že jeho betonové květináče přes zimu praskají....

Neapolskou pizzu klidně zvládnete i na grilu. Vyzkoušeli jsme tři druhy

22. července 2023

Italský mistr grilu Daniele Govoni vám v dnešním dílu akademie ukáže velmi jednoduchý a osvědčený...

Vyberte si favorita mezi melouny. Je z nich skvělá zmrzlina, nápoje i džem

21. července 2023

Zvláště v letním období je meloun manou nebeskou a synonymem šťavnatých letních zážitků. Není nad...

Známe vítěze fotovoltaické elektrárny v ceně 400 tisíc korun

20. července 2023

Velká soutěž o fotovoltaickou elektrárnu má svého vítěze. Zástupci iDNES.cz a společnosti Columbus...

Kávu objevili pastevec a šaman díky „noci ďábelských koz“

18. července 2023

Je nejoblíbenějším nápojem na světě, však se jí denně vypije okolo 1,6 miliardy šálků. Káva je...

Lahodný bůček v karamelu, beze zbytku podle Rychvalského. Využijete i kůži

17. července 2023

Bůček v karamelu s chipsy z vařené, sušené a smažené kůžičky. Voňavý a lahodný příklad, jak uvařit...

Jak zatočit s otravným hmyzem a co pomáhá na štípance

15. července 2023

Teplé a slunné dny lákají ven i hmyz, který dokáže štípnout, píchnout žihadlo nebo nám pěkně...

Krmítko v americkém Ohiu