Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Udělejte si na zimu zásobu vlastních kompotů. Stačí voda a cukr

16.7.2013  0:00
Kompoty patří k nejhodnotnějším ovocným konzervám, jejich příprava přitom nemůže být jednodušší. Vybírá se do nich to nejkvalitnější ovoce, cukru se přidává méně než do džemů a u všech kompotů...  celý článek

Jehněčí maso, zelí, kapusta, klobásky. Regionální potraviny bodují

11.7.2013  16:20
Jehněčí maso se opět vrací na jídelníček. Na Valašsku, kde se chovají ovce, má jeho využívání dlouhou tradici. Lidé si mohou navíc koupit čerstvé maso přímo od místních farmářů.   celý článek

Sluneční buben nejsou bicí na solární pohon. Přinese slunce do duše

11.7.2013  0:00
Meditujete? Pak si kupte sluneční buben a užijete si dosyta. Tak to alespoň tvrdí profesionální bubenice Markéta Mazourová.  celý článek

Léčivý sedmikráskový sirup pořídíte za pár korun. Osladí i palačinky

9.7.2013  0:00
Dá se pít s vodou, ale lze jím také sladit čaj nebo třeba palačinky. Současně má protizánětlivé účinky, podporuje vykašlávání a také činnost ledvin a močových cest. Sedmikráskový sirup přitom...  celý článek

VIDEO: Pomocí bumpingu se vám zloděj dostane do bytu za pár vteřin

8.7.2013  0:00
Říká se tomu SG metoda nebo bumping. Zloděj párkrát praští do klíče a otevře zámek. Nejhorší je na tom to, že nezanechá na vložce žádné stopy, takže můžete mít problémy s pojišťovnou. Ta po...  celý článek

VIDEO: Podívejte se, jak vypadá komfortní stěhování po Japonsku

3.7.2013  0:00
Vypadá to pro nás jako sci-fi. Stěhováci přijdou, vše zabalí, ošetří proti poškození a převezou do nového bytu, kde věci rozestaví přesně tak, jak jste byli zvyklí. Málokdo však ví, že podobné...  celý článek

Magazín DOMA má seriál o zavařování. Podrobné manuály pro hospodyňky

2.7.2013  12:20
Prázdninový devítidílný seriál magazínu DOMA Mladé fronty DNES s radami, jak zpracovat úrodu, začíná už ve středu 3. července. Dozvíte se vše o zpracování produktů z vaší zahrádky.  celý článek

OBRAZEM: Když nemůžete do dětí dostat čerstvé vitaminy, zkuste si hrát

1.7.2013  8:50
Majitel vegetariánské jídelny v americkém Vermontu prezentující se pod jménem Leonardo Da Veggie je přesvědčen, že zeleninový salát mohou s chutí sníst i děti. Jen jim ho musíte patřičně...  celý článek

Ptáci hnízdí na sídlišti. Poškozují fasády, opravy stojí desetitisíce

29.6.2013  0:00
Jiřičky napadly paneláky například v Říčanech u Prahy. Pokoušely se zahnízdit přímo ve výklencích oken. Majitele domů trápí i otvory ve fasádách, kde další ptáci vyklovali otvory, a čekají je...  celý článek

VIDEO: Vyzkoušejte upravit rybu pošírováním, doporučuje Pohlreich

27.6.2013  0:00
Televizní šéf se v posledním díle své školy vaření zaměří na lehkou kuchyni. Mezi spoustou zeleninových jídel ukáže, jak šetrně upravit krále českých sladkovodních ryb metodou pošírování.  celý článek

Medu bude málo. Včely zdecimovala dlouhá zima, prudké teplo i povodně

26.6.2013  9:00
"Letošní úroda medu bude nejhorší od roku 1987, kdy po velmi dlouhé a studené zimě včelaři neměli téměř žádný med," konstatuje Lenka Skoupá z Toulcova dvora v pražské Hostivaři. Medu bude málo,...  celý článek

Nový deštník je jako helma. Už nikdy jím nikomu nevypíchnete oko

25.6.2013  0:00
Nový deštník se pyšní tím, že ho vítr neobrátí naruby a že je zároveň bezpečný. Neohrožuje nikoho kolem. Jeho výrobci ho proto doporučují ke sledování sportovních klání, kde se tísní hodně...  celý článek

Houby nyní v Česku příliš nerostou, neprospěly jim výkyvy počasí

21.6.2013  0:00
Houby nyní v Česku příliš nerostou, houbaři nicméně najdou třeba symbiózní houby jako hřiby, holubinky, muchomůrky, ryzce a vláknice. Houbám neprospěly značné výkyvy počasí, v následujícím...  celý článek

OBRAZEM: Čtenáři bojují s vedrem. Prostěradly, kryosaunou i vodou

20.6.2013  13:15
Včera jsme vás vyzvali, abyste poslali fotografie ze svého boje s horkem. Podívejte se, jak někteří čtenáři iDNES.cz překonávají týdenní vlnu červnových veder. Kromě klasického ochlazování vodou...  celý článek

Pohlreich griluje Ameriku ve spreji. A vyučuje hovězí zeměpis

20.6.2013  0:00
Zdeněk Pohlreich se v sezoně nemůže vyhnout grilování. V pátém dílu pořadu Vařte jako šéf! začíná zbožíznalectvím a prozkouší své pomocníky ze znalostí hovězího masa. Ale řada dojde i na...  celý článek

Posílejte fotky svých zlepšováků proti vedru. Nejlepší odměníme

19.6.2013  11:25
Červen zešílel. Teploty trhají rekordy a po chladném předchozím období skokem vystoupily vysoko nad třicítku. Máte svůj zaručený recept, jak se z horka nezbláznit? Jak to děláte? Pošlete nám...  celý článek

Staré knihy doslova k nakousnutí. Jsou potaženy sladkým marcipánem

17.6.2013  0:00
Když dort pro ředitelku liberecké knihovny, tak jednoznačně v podobě knihy. A ne jedné, tři jsou víc. Tak dort pojala cukrářka Markéta Krajčovičová. A protože pracuje zásadně podle předlohy,...  celý článek

Češi grilují rádi. Často však špatně, tvrdí šéfkuchař z La Veranda

15.6.2013  0:00
Většina z lidí, kteří pravidelně grilují, neumí vybrat maso, připravit marinádu ani roztopit gril. "Často úplně zbytečně kupují hotové marinády, přitom připravit si vlastní je jednoduché," říká...  celý článek

Mykologové očekávají, že do konce června přijde vlna růstu hub

14.6.2013  0:00
Houbaři mohou nyní nalézt žampiony, holubinky, hřiby i muchomůrky. Jejich výskyt je spíše průměrný, ale dostatek vláhy a teplé počasí jsou příslibem, že by do prázdnin mohla přijít vlna růstu...  celý článek

Nebojte se roastbeefu, nejjednodušší úpravy hovězího, říká Pohlreich

13.6.2013  9:49
Nechce se tomu věřit, ale to skvělé maso se fakt dělá skoro samo. Ty výborné růžové plátečky hovězí pečeně, co se dají položit i studené na chleba. Vypadá to, že fígl je v marinování, prudkém...  celý článek

Vymodelujte si s cukrářkou marcipánová zvířátka. Třeba na dětský dort

10.6.2013  16:57
"Pokud je použijete na ozdobení dortu, nedávejte je doprostřed. Trochu na straně budou vypadat přirozeněji," radí cukrářka Markéta Krajčovičová, jak umístit marcipánová zvířátka na dort. Ale...  celý článek

Domácí lasagne nemusí vypadat, ale hlavně chutnat, tvrdí Pohlreich

6.6.2013  0:00
Zdeněk Pohlreich zkouší z omáček. Žádná koprovka nebo rajská, ale základní omáčky, které jsou vstupem do kvalitní gastronomie.   celý článek

Pomozte úklidu: naplavený odpad vyfoťte a zaneste do interaktivní mapy

5.6.2013  14:00
Primárně je projekt ZmapujTo.cz zaměřen na mapování černých skládek ve městech i v přírodě. V reakci na současnou situaci autoři rozšířili aplikaci tak, aby reálně pomohla s hlášením a následným...  celý článek

Ze zbytků korpusu a krému uplácáte skvělá čokoládová lízátka na špejli

3.6.2013  0:00
Při rozkrajování a tvarování piškotového dortu většinou vždycky zbudou nějaké odkrojené kousky i trochu krému v misce. Ideální příležitost, jak dětem připravit jakési malé dortové jednohubky,...  celý článek

Udělejte si obří bubliny. Budete potřebovat jen bublifuk se šňůrkami

1.6.2013  0:00
Malé děti bublifuky milují. Ty pokročilejší už však neuspokojí malé bublifuky z obchodu za desetikorunu. Na obří, téměř profesionální bubliny si budou muset pořídit speciální náčiníčko.  celý článek

VIDEO: Solární zapalovač, bohužel jen pro kuřáky. A trpělivé hračičky

31.5.2013  0:00
Pracuje buď na plyn, jako klasický zapalovač, nebo čistě na sluneční energii. Stačí mu "roztáhnout křidélka" a natočit ke sluníčku. Než napočítáte do deseti, cigaretu máte zapálenou. Pokud tedy...  celý článek

Královnu všech polévek uvaříte jen z oháňky pořádného vola. Podle šéfa

30.5.2013  0:00
Kdo zvládne uvařit konsomé z volské oháňky, jako by odmaturoval, přirovnává šéf zvládnutí královny mezi polévkami k životní zkoušce. Ne bujony v kostce, ale běžné drůbeží vývary by pak podle něj...  celý článek

Šéfkuchař Radek David napadl učňovské školství. Učitelé mu oponují

27.5.2013  0:00
Češi podle něj neumějí vychovat kuchaře. Když už se někteří z nich mají zájem něco naučit v zahraničí, půlka z nich se už nevrátí, tvrdí šéfkuchař proslulé restaurace La Veranda. Oponuje mu...  celý článek

Míchaná vejce nesmí být suchá jak cesta, říká Pohlreich

23.5.2013  0:00
V prvním díle pořadu Vařte jako šéf! se pracuje s vejci. Zdeněk Pohlreich naučí, jak poznat čerstvé vejce, jak ho nejlépe upravovat a vyvarovat se chyb, které často dělají i profesionálové v...  celý článek

Svijany chtějí dTest připravit o dotaci. Budou lobbovat u ministra

21.5.2013  15:37
Pivovaru Svijany se velmi nelíbí výsledky posledního testování lahvového piva na mykotoxiny, kde ve svijanském pivu dTest našel nadlimitní množství těchto škodlivých látek. Svědčí o tom i...  celý článek

Domácí muffiny nejsou nijak složité, přidat můžete i rumovou pralinku

20.5.2013  0:00
Oblíbený hrníčkový recept, kdy se všechno jednoduše odměřuje na hrníčky, prozradila cukrářka Markéta Krajčovičová na muffiny. Recept je to rychlý a hotové muffiny oceníte ke kávě i jako...  celý článek

Na proslavená Pohlreichova líčka už nemusíte do Imperialu. Máme recept

17.5.2013  0:00
Jestli nějaké maso od řezníka vypadá jako flaksa, kterou byste nenaservírovali ani svému psovi, tak jsou to líčka. Brazírováním se z nich stane lahůdka, za kterou návštěvníci Pohlreichovy...  celý článek

Nesmrtelné Člověče, nezlob se nezemřelo ani v době internetových her

15.5.2013  14:35
Hraní deskových her se nevzdávají ani uživatelé internetu. Z průzkumu společnosti STEM/MARK vyplynulo, že v internetové populaci je 84 procent hráčů stolních her a hlavním důvodem, proč k nim...  celý článek

VIDEO: Tyhle odporné housenky propaguje OSN. Bojuje tak proti hladu

15.5.2013  0:00
Organizace spojených národů našla novou zbraň, jež by mohla pomoci v boji proti hladu. Jde o poživatelný hmyz, který už teď tvoří doplněk potravy pro zhruba dvě miliardy lidí.  celý článek

Test 50 značek lahvových piv odhalil ve 33 z nich škodlivé mykotoxiny

14.5.2013  11:32
Časopis dTest odhalil přítomnost škodlivých mykotoxinů v pivech 33 různých značek. Vypití pouhého litru piva s nejvyšším naměřeným obsahem mykotoxinů může způsobit zdravotní obtíže.  celý článek

Pečený nepečený palačinkový dort má s citronovým krémem správný šmrnc

13.5.2013  0:00
Originální moučník ve formě lahodného dortu si můžete dát třeba s rodinou na večeři, spolehlivě vás zasytí. Obstojí ale i jako sladká tečka ke kávě nebo odpolednímu čaji.  celý článek


mobilní verze
© Copyright 1999–2014 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.