Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Burger se směsí hub a mladým česnekem. To je velké porno, září Pohlreich

14.6.2015  0:00
Hamburger trochu jinak – s mladým jarním česnekem a houbami. To je jeden z receptů, se kterým přijde v neděli v podvečer Zdeněk Pohlreich do svého pořadu Rozpal to šéfe!   celý článek

Obyčejné levné plynové kotle v září skončí. Výměna nebude levná

12.6.2015  0:00
Výrobci plynových kotlů mohou vyrábět klasické atmosférické kotle jen do 26. září letošního roku. Nařizuje to evropská směrnice o účinnosti kotlů. Komu se pak takový kotel pokazí, bude si moci...  celý článek

Voňavý, lahodný, italský a jahodový. Recept na dort, kterému neodoláte

9.6.2015  0:00
Voňavé české jahody nic nenahradí, tak si je musíme užít, když už konečně přišla jejich sezona. Připravit z nich můžete třeba dort od italských mistrů cukrářů. Recept je vyzkoušený a opravdu za...  celý článek

Nizozemští vědci vymysleli beton, který se opraví sám. Jen co zaprší

9.6.2015  0:00
Dva nizozemští vědci přišli s objevem, že trhliny v betonu mohou opravit speciální bakterie. Stačí, když na ně zaprší. Na vlhkost totiž reagují tím, že vylučují vápenec. Použití takového betonu...  celý článek

Vyzkoušeli jsme chytrý gril, který se rozhoduje za vás. Je to nuda

8.6.2015  0:00
Funguje tak spolehlivě, že se u grilování nudíte. Všechno, co se po vás chce, je zvolit stupeň propečení. Až přístroj zapípá, můžete servírovat bez obav, že jste něco nedotáhli nebo přetáhli....  celý článek

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

7.6.2015  0:07
Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat, najdete nepočítaně. Nicméně Zdeněk Pohlreich se s ní tentokrát nijak zvlášť nemazlí a věnuje snad...  celý článek

Co škodí petúniím: mšice, vlhko, déšť, horko, stín i vítr

1.6.2015  0:01
Květy mají nejen jednoduché, ale i s roztřepeným okrajem či plnokvěté a patří vedle pelargonií k nejvděčnějším rostlinám do truhlíků a nádob. Petúnie i surfinie se navíc po světě usilovně...  celý článek

Jak poznat, že je ryba upečená. Zatahejte ji za kost, radí Pohlreich

30.5.2015  0:00
Ryba je nejlepší pečená vcelku a vyváží to i tu drobnou potíž, že ji na talíři musíte vykostit. V dalším dílu Rozpal to, šéfe! Zdeněk Pohlreich ukáže, jak si poradit s rybou na grilu.  celý článek

EU odkládá zákaz halogenových žárovek o dva roky. Výrobci přemluvili komisi

29.5.2015  0:00
Zákaz halogenových žárovek se o dva roky odkládá. Evropská komise poprvé ve své historii přehodnotila vlastní vyhlášku, odsouhlasenou v roce 2009, která zakázala halogenové žárovky od 1. září...  celý článek

Schwarzwaldská s třešněmi a alkoholem je královnou mezi roládami

28.5.2015  0:00
Čokoládový piškot svlažený třešňovicí a doplněný hojností šlehačky, čokolády a kompotovaných višní či třešní, ideálně naložených v alkoholu, je osvědčená kombinace chutí spojená se...  celý článek

Prohlídka kotle je teď levnější a navíc se nečeká na termín

26.5.2015  0:00
Letní měsíce jsou nejvhodnějším časem na pravidelnou údržbu topného systému. Právě v létě jsou čekací doby na servis minimální a mnohé servisy jsou levnější.  celý článek

Věčný boj s okapy. Na opravu svépomocí raději zvolte skládačku

25.5.2015  0:00
Zkáza omítek a celková destrukce domu nenápadně začíná s rozpadlými okapy. Vybrat si můžete mezi modely z pozinku, mědi nebo rheinzinku, které však potřebují odbornou instalaci, anebo mezi...  celý článek

Pohlreichova nízkorozpočtová grilovačka s masitými kuřecími křidélky

24.5.2015  0:00
Pokud se vám podaří koupit opravdu dobře vypadající kuřecí křídla, pěkně kulaťoučká a plná masa, neváhejte. Když je naložíte do správně ochucené marinády, hodíte na gril a naservírujete se...  celý článek

Zahrada na metru čtverečním? Jak na zelenou soukromou oázu na balkoně

22.5.2015  0:22
Začíná být krásně, tak proč během sezony nerozšířit svoje bydlení i na balkon. Na nástup tohoto trendu už zareagoval i trh, takže sehnat vhodné nádoby na pěstování, atypické závěsné truhlíky či...  celý článek

Tři nej tipy pro grilování ryb. Nesmí smrdět rybinou, ale vodou a mořem

21.5.2015  0:00
Tři ze čtyř Čechů neodmítnou grilovanou pochoutku. A od karbanátků a krkovičky jsme si už našli cestu i k rybě. Jen si s ní ještě všichni neumíme poradit. Paradoxně se snáz sežene ryba mořská...  celý článek

Vynález podobný lepidlu slibuje práci s máslem bez mastných rukou

20.5.2015  0:05
Na principu lepicí tyčinky postavil americký podnikatel nového kuchyňského pomocníka. Butter Boss, jak jej výstižně pojmenoval, je ovšem hranatý, aby se neskutálel z kuchyňské linky či stolu. O...  celý článek

Jednoduchý profil ochrání zateplovací systém před degradací zevnitř

20.5.2015  0:00
Nový připojovací systém by měl zajistit trvale pružné a vodotěsné spojení parapetního plechu s omítkou. Tím zajistí, že se do omítky nedostává vzdušná vlhkost a izolační systém nedegraduje...  celý článek

Upečte si slaný koláč s bylinkami. Nejlepší je s medvědím česnekem

19.5.2015  0:00
Nejen slaný či sladký koláč, ale i polévka, špenát nebo náplň do palačinek mohou být ideálním prostředkem pro využití sezonních bylinek. Ještě stihnete vyzkoušet recepty našich čtenářek s...  celý článek

Pohlreich předvede minimalismus v praxi. Tortilla Margherita na grilu

16.5.2015  0:00
Pizza Margherita je ta nejednodušší ze všech druhů pizz. A když pizzatěsto nahradíte tortillovou plackou, vznikne vám pochoutka, kterou na grilu pohostíte celou společnost a prakticky bez...  celý článek

Chytrý ohřívač vody šetří elektřinu. Ohřeje jen tolik vody, kolik je třeba

15.5.2015  0:00
Během prvního týdne provozu se podle výrobce ohřívač učí denní režim vaší rodiny. A po týdnu už ohřívá vodu na čas a teploty, které se po něm požadují. Měl by tak ušetřit ročně asi dva tisíce...  celý článek

VIDEO: Jak si žije „biokráva“, abyste si mohli dát jogurt bez chemie

13.5.2015  0:15
Biofarma není žádný hotel pro krávy, je to normální farma, „jen“ s přísnějšími regulemi pro životní podmínky zvířat, krmivo i zacházení. Výroba biojogurtů je na tom s jednoduchostí podobně....  celý článek

Doma si v prachu pěstujeme i 4 alergeny. Mohou za vyrážky i rýmu

12.5.2015  0:05
Domácí prach umožňuje jako směsice různých látek shromažďování hned několika alergenů najednou. Asi nejčastěji na nás v domácnostech číhají plísně, alergeny od zvířat, roztoči nebo pyl. Nějakou...  celý článek

Jak dobře vybrat zahradní traktor: podívejte se na motor a na nože

12.5.2015  0:00
Za zahradní traktor dáte skoro stejné peníze jako za starší ojeté auto. A stejně tak je obtížné dobře si zahradní traktor vybrat. Když se nepovede koupě sekačky za pár tisíc, možná to ještě...  celý článek

VIDEO: Chlap se nemusí cpát masem, to je předsudek, říká Pohlreich

9.5.2015  0:15
„U nás doma vedou žebra, pěkně naložený a hodně dlouho a pomalu pečený. Pak v podstatě jakýkoliv rychlý burger a steak,“ prozrazuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který natočil dalších sedm dílů...  celý článek

Takto jsme se připravovali na prázdniny. Podle katalogu drobného zboží

8.5.2015  0:00
Dostal se nám do rukou katalog Sport Obchodu průmyslovým zbožím podniku Drobné zboží. Kdo je dříve narozený, připomene si, s jakým vybavením jsme jezdili k vodě na prázdniny. Bohužel na katalogu...  celý článek

Dvacet tipů, jak využít v domácnosti jedlou sodu. V kuchyni i koupelně

7.5.2015  0:07
Jedlá soda je cenově dostupná a přitom natolik všestranná, že je věčná škoda, pokud ji v domácnosti dostatečně nevyužíváte. Za pár korun můžete mít účinného pomocníka v kuchyni i koupelně....  celý článek

Izraelci vyvinuli replikátor jídla jako ze Star Treku. Jídlo „uvaří“ za 30 vteřin

7.5.2015  0:00
Izraelští podnikatelé vyvinuli vařič jako ze Star Treku. Princip je jednoduchý. Mašinka Genie podle přednastavených receptur namíchá směs z dehydrovaných přírodních ingrediencí a připraví z nich...  celý článek

Tipy, jak ušetřit na provozu domácnosti. Jde to i bez omezení luxusu

6.5.2015  0:00
Splachujete plnou nádržkou, u čištění zubů teče voda? Větráte dlouze přes ventilačku? I drobné úsporné kroky pomohou ušetřit na výdajích celé domácnosti tisíce korun ročně.  celý článek

Vyrostl na kávové plantáži, teď vymyslel první domácí pražírnu kávy

5.5.2015  0:00
Andrew Stordy vyřešil letitý problém, jak to udělat, aby kávová zrna nestárla. Prostě tak, že si kávu upražíte doma a vždy jen takové množství, které právě potřebujete.  celý článek

Dětské skrýše a stany. Pro dospělé nic složitého, pro děti splněný sen

4.5.2015  0:04
Místo, kam se mohu schovat a kam dospělí nemohou, nebo maximálně jen na návštěvu. To jsou pro děti nejrůznější skrýše doma v pokoji, nebo i na zahradě.   celý článek

Menu v pařížské restauraci je levnější než tuňák na pražském letišti

3.5.2015  0:00
Zdeněk Pohlreich si do Paříže jezdí zkalibrovat chutě. A užít si atmosféru pařížských restaurací. „Protože mi v Praze na letišti bylo líto peněz, raději jsem si to nechal až do Paříže,“ zahájí...  celý článek

Jak zdobně zabalit růžový sekt s tajemstvím, když je ten máj, lásky čas

1.5.2015  0:00
Máj, růžová barva a zvýšené ujišťování o přízni ke druhému pohlaví prostě patří k sobě. Vyrobte si speciální májový obal na sekt jako nosič i pro další dárky.  celý článek

Čtyři tipy na levné čištění koberců. Vyzkoušejte žehličku nebo ocet

29.4.2015  0:00
Jarní slunce odhalí, jak jsou koberce zašedlé a jak by potřebovaly prosvětlit. Odhalí na něm každou skvrnku. Nemusíte však propadat panice, s vyčištěním si dobře poradí i metody našich babiček.  celý článek

VIDEO: Jedině se šípkovou. Takhle ji připravuje Zdeněk Pohlreich

26.4.2015  0:00
Když kanec, tak se šípkovou omáčkou. To je klasika všech zvěřinových hodů. Je však pravda, že co hospoda nebo domácnost, to mírně odlišná varianta. Pojďme se podívat, jak si s perlou české...  celý článek

Mexická kuchyně? Nic nestravitelně exotického. Zkuste plněné taštičky

23.4.2015  0:00
Když se řekne empanadas, představíte si něco složitého, exotického, co se v našich zeměpisných šířkách v podstatě nedá připravit. V praxi však zjistíte, že jsou to obyčejné plněné taštičky....  celý článek

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

19.4.2015  0:04
„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně se to vyplatí,“ radí Zdeněk Pohlreich v pořadu Vařte jako šéf v neděli na Primě.   celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.