Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Přístroj na domácí limonádu vyrobí i pivo, bude to světlý "ležák"

5.6.2016  0:00
Bude to jako byste vyráběli limonádu z perlivé vody. Místo sirupu budete moct využít pivní koncentrát, který nyní začne dodávat výrobce SodaStream.  celý článek

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

4.6.2016  1:16
Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.  celý článek

Kostitřasy, tricykly i čtyřkolo. To je velké muzeum kol v Boskovštejně

2.6.2016  0:00
Troufají si tvrdit, že budují největší ucelenou expozici historie jízdního kola na světě. Nejstarší kolo pochází z roku 1817, ale mapují i trendy, jimiž se cyklistika za ta dvě století ubírala.  celý článek

Jak vybrat správný traktor v 10 krocích. Nejdřív si prohlédněte zahradu

30.5.2016  0:00
Koupě zahradního travního traktoru není malá investice. O to víc se vyplatí rozmyslet si předem, co je zbytečným nadstandardním luxusem, a co naopak traktoru nesmí chybět, aby dobře sekal,...  celý článek

Českého stavaře potopila cizí krachující firma, teď se živí jako bublinář

29.5.2016  0:00
Vladimír Kladivo byl ještě před několika lety úspěšným ve stavebním oboru. Bohužel se stal subdodavatelem velké stavební firmy TCHAS, která zkrachovala a některým svým dodavatelům včetně něj...  celý článek

Pohlreich vykostí kuře na gril „naplacato“. Kosti upeče psovi

27.5.2016  0:16
Pokud jste přesvědčeni, že celé kuře nelze jen tak ugrilovat položené na rozžhavené mřížce grilu, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vás vyvede z omylu. Evidentně se vyplatí naučit se vykosťovat drůbež....  celý článek

Když víte jak, může být grilování nejzdravější způsob přípravy jídla

25.5.2016  0:00
Grilování je silně návykové. Odborníci navíc tvrdí, že to může být nejzdravější způsob ohřevu jídla. Musí se však dělat správně a nejlépe na kvalitním grilu.   celý článek

Grilovací orgie s Pohlreichem po italsku: topinky s lilkem i ančovičkami

20.5.2016  0:00
Za vůní a chutí kuchyně Středomoří nemusíte nikam cestovat, snadno ji dostanete i na svou zahradu. Stačí koupit pěkný lilek, rajčata, olivový olej, česnek, bazalku, ančovičky, mozzarellu. Tedy...  celý článek

Domácí housku na hambuger ničím nenahradíš. Vystřelí maso o patro výš

19.5.2016  0:00
Dobrá houska je půl úspěchu hamburgru. Kdo nemá rád ty divné housky prodávané v řetězcích, které se tváří, že právě „tak to Američané mysleli“, může si upéct svoji. A až budete grilovat, určitě...  celý článek

I ve školní jídelně lze připravit kuře a la Jamie Oliver do 25 korun

17.5.2016  1:00
Sám je otcem čtyř dětí, takže není divu, že britskému šéfkuchaři Jamie Oliverovi není lhostejná kvalita školního stravování. Zajímá ho natolik, že organizuje Food Revolution Day, tedy světový...  celý článek

Výměnu oken si ohlídejte a nakonec nezapomeňte sepsat protokol

16.5.2016  0:00
Výměna oken znamená obrovský zásah do rodinného rozpočtu. Jako při každé stavbě se vyplatí práci řemeslníků osobně kontrolovat a krok za krokem sledovat, zda všechno probíhá „podle pravidel“.   celý článek

Z grilované krkovičky připravte závitky jako Vietnamci, radí Pohlreich

13.5.2016  1:00
Krkovičce na grilu se těžko odolává, i když vepřové maso zrovna nemusíte. Ale Vietnamci umí i z něj vykouzlit lehké letní jídlo. Prostě zabalí křupavé kousky masa s bylinkami a nudlemi do...  celý článek

Češi jsou masožrouti, kteří grilují rádi a téměř na čemkoliv

11.5.2016  0:11
Kdo negriluje, jako by nebyl - každý rok to v Česku platí zhruba od května, tedy jakmile počasí dovolí vydržet na zahradě či terase u grilu. Není divu, gril vlastní čtyři z pěti Čechů, a to by...  celý článek

Vyrobte si pravé domácí pralinky. Nejdůležitější je hlídat teplotu

11.5.2016  0:00
To nejdůležitější, co na výrobu domácích pralinek potřebujete, je opravdu kvalitní čokoláda. Většinou se prodává ve formě čoček. Ty se rozpustí, zchladí zhruba na třicet stupňů a hmotou se...  celý článek

Sladká kaše byla luxus. Jídelníček poddaných Karla IV. je dnes v módě

10.5.2016  0:00
Doba panovníka Karla IV. byla obdobím dostatku. Díky absenci válek se tehdejší lidé stravovali překvapivě dobře, hodně podobně jako dnes. Hovězí dobytek se choval hlavně na mléko, ale vepřové na...  celý článek

Pálffyho houskový knedlík se slaninou. Zabalený do utěrky se vaří hodinu

9.5.2016  0:00
Vaří se sice hodinu, navíc zabalený v máslem potřeném plátýnku či utěrce, ale za vynaloženou námahu a trpělivost se tento knedlík odmění neobvykle jemnou konzistencí. Ta je opravdu překvapivá,...  celý článek

Zkuste grilovat jako Australani, třeba tresku s pestem, radí Pohlreich

6.5.2016  2:26
Krevety, steaky z pštrosa Emu, jehněčí hřbet. To se v Austrálii na gril přímo nabízí, podobně jako zde asi nejoblíbenější ryba na grilování King George whiting. Srovnatelná je s u nás dostupnou...  celý článek

Pokládat dlažbu na dřevo? S použitím separačních desek to není problém

6.5.2016  0:00
Nahradit starou dřevěnou podlahu moderní dlažbou se dá i bez trhání parket. Daleko levnější je použití takzvané separační desky, která vyrovná rozdíly v pnutí mezi novou dlažbou a starým pružným...  celý článek

Na klíšťata repelenty, na sršně lapače, na ovády nic než hbité ruce

3.5.2016  0:00
Trápí vás vosy, mravenci, klíšťata, moli? V úterý od 9 hodin jste se mohli ptát, co s nimi. Odpovídala Kateřina Jůzová z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy.  celý článek

Nátěr dřevěné terasy zabere hodinu ročně a značně prodlouží životnost

2.5.2016  0:00
Neošetřená terasová prkna rychleji stárnou. Je tedy ekonomičtější věnovat hodinku ročně natírání terasy a několikanásobně tak prodloužit její životnost.  celý článek

VIDEO: Jak Pohlreich z bůčku a piva vykouzlí Štefanův cikánský řízek

30.4.2016  0:30
Rozpálený gril potře špekovou kůží a hodí na něj plátky vepřového bůčku naklepané pěstí. Marinované, ale nesolené. Recept na tzv. cikánský řízek šéf dostal na golfovém hřišti u Plzně od Štefana,...  celý článek

PORADNA: Do sekačky nalil benzin s olejem a už nenastartoval

27.4.2016  0:00
Můj syn mi chtěl pomoct se sekáním zahrady a spletl si kanystr. V jednom mám benzin s olejem do křovinořezu a ve druhém čistý benzin do rotační sekačky. A on nalil benzin s olejem do rotační...  celý článek

Šest rad, jak po topné sezoně uspat kamna, abyste příští rok nevyhořeli

25.4.2016  0:00
Nejvhodnější doba na údržbu krbu nadchází v okamžiku, kdy skončí topná sezona. Udržovaný krb odvádí lepší práci a hlavně se tím prodlouží jeho životnost. Jinak se postupuje u kamen a u krbů.  celý článek

Zadělat těsto, nakrmit kvásek. Osvědčený recept na první vlastní chléb

23.4.2016  0:00
První Den domácího chlebopečení připadá na sobotu 23. dubna. Chce podpořit pečení pravého domácího chleba, u kterého přesně víte, z čeho je upečený. Připravili jsme postup, díky kterému zvládne...  celý článek

Smažené a přitom lehké letní jídlo Pohlreich připraví z cibule a mouky

22.4.2016  0:04
Cibule pokrájená na kroužky a těstíčko z mouky, koření i bylinek, to je základ, ze kterého se kupodivu dá vykouzlit lahodné křupavé jídlo, které z talířů zmizí natotata. Zvláště milovníci...  celý článek

S automatickým domácím pivovarem se povede pivo každému. Uvaří i zchladí

22.4.2016  0:00
Vaření domácího piva je stále populárnější a láká nadšence z celého světa. Problémem je v domácích podmínkách dodržet technologické podmínky. To se rozhodli vyřešit tvůrci pivovaru Artbrew,...  celý článek

Michelinský šéfkuchař: Učně na praxi neberu, vaření je často nebaví

20.4.2016  0:00
Mladý kuchař Filip Šulc mapuje evropské michelinské restaurace tak, že v nich postupně absolvuje stáže, aby se přiučil pro svou budoucí profesní kariéru. V Praze se zastavil u šéfkuchaře české...  celý článek

Co potřebujete, vezměte si. V Praze funguje první veřejná šatní skříň

18.4.2016  0:16
Veřejnou šatní skříň namalovali v únoru na graffiti zeď na pražském Těšnově. Druhý den byla přemalovaná. Nevzdali to. Počátkem dubna projekt veřejně představili ve Viničním domku v Modřanech,...  celý článek

Deset rad, jak si snadno a dobře vymalovat svépomocí

18.4.2016  0:00
Počasí nahrává k jarní očistě, ke které patří i malování domácnosti. Ne každý má však prostředky na to, aby si zavolal profesionální malíře. A jsou i lidé, pro které je vlastnoruční vymalování...  celý článek

Masové jednohubky z kuřecích křídel. Podle Pohlreicha na party ideální

16.4.2016  0:04
Jak pohostit přátele, abyste je opravdu nadchli a přitom vás to nezruinovalo? Tady je každá rada drahá. Zkuste třeba Pohlreichova lízátka z kuřecích křídel, sám je vidí jako ideální jednohubky k...  celý článek

Domácí vařiči piva začali sbírat recepty na velkou pivní kuchařku

14.4.2016  0:00
Skupina domácích vařičů piva se rozhodla shromáždit dostupné a vyzkoušené recepty na domácí vaření piva. Chtěli by usnadnit pokusy začátečníkům, pro které je pokus uvařit si doma pivo stejným...  celý článek

Flatbread je taková vylepšená chlebová placka. Podle šéfa strašně dobrá

8.4.2016  0:26
Masíčko z pečených telecích žebírek a pečená červená řepa zalité křenovou šlehačkou, korunované lístky čerstvé rukoly, to vše na čerstvě pečené chlebové placce. Až uslyšíte Zdeňka Pohlreicha,...  celý článek

Mírná zima zanášela komíny, varují kominíci. A doporučují kontrolu

8.4.2016  0:00
Mírná zima sice ušetřila řadě lidí peníze za vytápění, ale kominíci varují, že komínům nedělá dobře. Nejely totiž na plný výkon a více se zanášejí. Jak často se má komín čistit, upravuje nová...  celý článek

Otevírá se první škola gastronomie. Neučí vařit, ale podnikat

7.4.2016  0:00
Od začátku dubna se rozjel první běh kurzů, které mohou naučit zájemce o podnikání v gastronomii, jak fungovat a neprodělat kalhoty. A ujistit se, zda je jejich myšlenka tak nosná, že má vůbec...  celý článek

Nový český elektromotorický zámek se jednoduše vymění za původní vložku

5.4.2016  11:30
Ovládání zámku mobilem není novinka, ale většinou bývá doménou internetových platforem pro crowdfundingové financování projektů. Česká značka FAB však přináší hotové řešení, kdy jen místo...  celý článek

Když chlap v kuchyni řekne ne, znamená to ne, chválí si úspěšná kuchařka

4.4.2016  0:00
Profesionálním kuchyním vládnou kluci. Potkat tam kuchařku je asi tak běžné jako najít na procházce v lese lanýže. Avšak kuchaři shodně tvrdí, že mít v kuchyni kolegyni je fajn. Podobně vidí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.