Pokud máte chuť, čas a odvahu, pusťte se do pečení domácího pečiva
V dnešní době máme opravdu spoustu možností, kde zakoupit čerstvé pečivo, a můžeme vybírat hned z...
Každý den v lese pomáhá srovnat psychiku, posílit imunitu. Je to snadné
„Do lesa jdu, abych ztratil mysl a našel svou duši,“ popsal americký přírodovědec John Muir...
Vítězem národního kola kuchařské soutěže Bocuse d’Or se stal Dominik Unčovský
Tým Dominika Unčovského a jejich králík inspirovaný českou zabijačkou a bramborový trdelník byly v...
Do bramborového salátu se dávali úhoři, z brambor bylo mýdlo, říká historik
Bramborový salát je dnes nejrozšířenějším pokrmem, který se objevuje na tradiční české vánoční...
Zkuste grilovaný čínský bůček Char Siu a už nikdy ho nebudete chtít jinak
Bůček můžete připravit na sto způsobů. Rozhodně byste si však neměli ujít variantu, která se...
Jak se vaří zážitek. Na vlastní kůži kuchařkou i hostem v úspěšné Salabce
Premium Že v kuchyni luxusní restaurace, která to dopracovala až do slavného průvodce Michelin, budou lítat...
Pohlreich v souboji ocenil zkušenost, pankáči s pravidly skončili druzí
Pohlreichův souboj restaurací je u konce. Měl ukázat, že výbornými kuchaři se to v českých luzích a...
Dobrá mouka se po čtrnácti dnech zkazí, ta dnešní je mrtvá, říká šéfkuchař
Premium Z bezcenných nebo zapomenutých surovin dokáže připravit skvělé jídlo. Třeba slupky z kořenové...
Nejen tetka s bábovkou. Rettigová byla také osvědčenou rádkyní i vzorem
Premium Když se dnes řekne jméno Magdaleny Dobromily Rettigové, většině z nás se začnou sbíhat sliny na...
Důležité je vyhrát si s jídlem na talíři, má jasno foodblogerka
Profil úspěšné foodblogerky Kateřiny Jaškové je barevný a plný skvěle naservírovaných pokrmů. Své...
Rozpalte jarní grilovací sezonu marinovaným lososem v asijském stylu
Lososa, jednu z nejoblíbenějších ryb, můžete udělat na pánvi, v troubě i na grilu. Zkuste ho jednou...
V úsporách plynu bude nutné vytrvat i po startu alternativních dodávek
Pražské domácnosti a podniky, kterým plyn dodává Pražská plynárenská, snížily v právě končící topné...
Známe druhého finalistu souboje restaurací. Preciznost porazila risk
Pohlreichův souboj restaurací se blíží do finále. V zatím posledním dílu mezi sebou bojovaly dvě...
VIDEO: Laminátovou podlahu vám hyzdí nepěkná rýha? Oprava je snadná
Nějaké té rýze či škrábanci se na laminátové podlaze těžko vyhneme. Každému občas něco upadne,...
Zkuste doma langoše, jaké by vás na ulici přitáhly. Tajemství je ve lžíci
Streetfoodová lahůdka je velmi jednoduchá na přípravu. Foodblogerka Koko ve svém pořadu Koko ve...
Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni
Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...
Partu z Olomouce dostala pop-up restaurace do finále Pohlreichova souboje
Náročným duelem se Zdeňkem Pohlreichem za zády prošlo šest špičkových gastropodniků. Tři z nich –...
Stále zaměňujeme „díky“ a „kvůli“. Kopuli a kupoli Ústav uznává za rovnocenné
Když v týdeníku 5plus2 vyšel před dvěma měsíci článek o nejčastějších chybách, které Češi dělají v...
Pupečník, všelék a bylinu dlouhého života, si můžete hýčkat jako pokojovku
Asijská léčivka, známá též jako gotu kola, se už tisíce let používá v ájurvédě jako prostředek,...
Maršálek smaží tradiční české vdolky z tvarohového těsta bez droždí
Sice už máme dávno po masopustu, nicméně koblihy, vdolečky či lívanečky si určitě dáte s chutí i...
Ztracený barbecue bůček se musí mezi prsty rozmáčknout. Jen se rozpadá
Jeho přípravu by měl umět zvládnout každý grilovací nadšenec. V dnešním dílu grilovací akademie vám...
Obě zážitkové restaurace Pohlreicha nadchly, nakonec rozhodl mrkvový tatarák
Dnešní Pohlreichův souboj restaurací byl soubojem absolutních špiček v zážitkové gastronomii....
Děti v restauraci? Vyrazilo mi dech, jakou publicitu to mělo, říká Pohlreich
Rozstřel Před lety vtrhl na obrazovky jako uragán a mnohé jeho hlášky se staly legendárními. Kam na ně...
Vejce v kuchyni. Jak to s nimi skoulet, aby žádné nepřišlo nazmar
Zpracujte letošní vaječnou úrodu nejen chutně, ale i originálně. Máme pro vás pár nápadů, receptů i...
Velikonoční beránci z těsta přišli na venkov z měšťanských salónů, říká etnolog
Premium Proč o velikonočních svátcích rozbíjely hospodyně nádobí a jak našim babičkám pomáhala dešťová...
Je čas na čarování s proutky, březovými i vrbovými, doma i na zahradě
Na jaře neraší jen zeleň, ale i proutky, které můžete použít k výrobě různých dekorací. Především...
„Kostku ve skluzu“ ani závodní jídelnu u nás nečekejte, říká šéf vinného baru
Premium Dušan Mackovič původně nechtěl být kuchařem, studoval na průmyslovce. Tuto školu nedodělal a přešel...
Co se dělalo s vodou a rosou na Velký pátek, abyste byli celý rok zdraví
Velikonoce patří mezi nejstarší křesťanské svátky, které se vyvinuly z židovského svátku Pesach....
Punkové vietnamské bistro smetlo v Pohlreichově souboji luxusní restauraci
Na jedné straně poměrně opulentní podnik pro náročné, který patří velice šikovným vietnamským...
Magické velikonoční polévky našich předků: zelená, ušelo, šmigrustovka
O polévkách se říká, že jsou grunt. Nejinak tomu bylo i o Velikonocích, kdy toto „startovací jídlo“...
KVÍZ: Předveďte, co víte o bylinkách, i když jsou Bylinkové školy rozdány
Umíte to s bylinkami? Využíváme jejich léčebných účinků, používáme je v kuchyni jako ochucovadlo...
VIDEO: Koko dělá velikonoční nádivku jako muffiny. Tradice trochu jinak
Moderátorka a foodblogerka Koko má nový pořad na televizi Prima Koko ve varu. A jelikož se blíží...
Domácnosti se poučily z energetické krize. Jak reagovaly na zvýšení cen?
Energetická krize posledních měsíců spojená se závratnými cenami elektřiny a plynu donutila české...
Tajemná skotská vejce. Vyzkoušejte je o Velikonocích na grilu trochu jinak
Jsou sice složitější na přípravu, ale kdy jindy si dopřát delikátní skotská vejce v netradiční...
Češi šetřili plynem a zvládli zimu. Spotřeba klesla o 19 procent
Začátek roku 2023 vstoupí do dějin českého plynárenství. Po padesáti šesti letech je to poprvé, kdy...
To když ochutnáš, tak jsi v Americe. Pohlreich otestoval ráje masožroutů
Milujete začouzený T-bone steak, pomalu pečená žebírka nebo šťavnatý hamburger, symboly pravého...