Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pokud máte chuť, čas a odvahu, pusťte se do pečení domácího pečiva

12. května 2023

V dnešní době máme opravdu spoustu možností, kde zakoupit čerstvé pečivo, a můžeme vybírat hned z...

Každý den v lese pomáhá srovnat psychiku, posílit imunitu. Je to snadné

11. května 2023

„Do lesa jdu, abych ztratil mysl a našel svou duši,“ popsal americký přírodovědec John Muir...

Vítězem národního kola kuchařské soutěže Bocuse d’Or se stal Dominik Unčovský

7. května 2023

Tým Dominika Unčovského a jejich králík inspirovaný českou zabijačkou a bramborový trdelník byly v...

Do bramborového salátu se dávali úhoři, z brambor bylo mýdlo, říká historik

7. května 2023

Bramborový salát je dnes nejrozšířenějším pokrmem, který se objevuje na tradiční české vánoční...

Zkuste grilovaný čínský bůček Char Siu a už nikdy ho nebudete chtít jinak

6. května 2023

Bůček můžete připravit na sto způsobů. Rozhodně byste si však neměli ujít variantu, která se...

Jak se vaří zážitek. Na vlastní kůži kuchařkou i hostem v úspěšné Salabce

4. května 2023

Premium Že v kuchyni luxusní restaurace, která to dopracovala až do slavného průvodce Michelin, budou lítat...

Pohlreich v souboji ocenil zkušenost, pankáči s pravidly skončili druzí

3. května 2023

Pohlreichův souboj restaurací je u konce. Měl ukázat, že výbornými kuchaři se to v českých luzích a...

Dobrá mouka se po čtrnácti dnech zkazí, ta dnešní je mrtvá, říká šéfkuchař

1. května 2023

Premium Z bezcenných nebo zapomenutých surovin dokáže připravit skvělé jídlo. Třeba slupky z kořenové...

Nejen tetka s bábovkou. Rettigová byla také osvědčenou rádkyní i vzorem

30. dubna 2023

Premium Když se dnes řekne jméno Magdaleny Dobromily Rettigové, většině z nás se začnou sbíhat sliny na...

Důležité je vyhrát si s jídlem na talíři, má jasno foodblogerka

30. dubna 2023

Profil úspěšné foodblogerky Kateřiny Jaškové je barevný a plný skvěle naservírovaných pokrmů. Své...

Rozpalte jarní grilovací sezonu marinovaným lososem v asijském stylu

29. dubna 2023

Lososa, jednu z nejoblíbenějších ryb, můžete udělat na pánvi, v troubě i na grilu. Zkuste ho jednou...

V úsporách plynu bude nutné vytrvat i po startu alternativních dodávek

28. dubna 2023

Pražské domácnosti a podniky, kterým plyn dodává Pražská plynárenská, snížily v právě končící topné...

Známe druhého finalistu souboje restaurací. Preciznost porazila risk

26. dubna 2023

Pohlreichův souboj restaurací se blíží do finále. V zatím posledním dílu mezi sebou bojovaly dvě...

VIDEO: Laminátovou podlahu vám hyzdí nepěkná rýha? Oprava je snadná

24. dubna 2023

Nějaké té rýze či škrábanci se na laminátové podlaze těžko vyhneme. Každému občas něco upadne,...

Zkuste doma langoše, jaké by vás na ulici přitáhly. Tajemství je ve lžíci

23. dubna 2023

Streetfoodová lahůdka je velmi jednoduchá na přípravu. Foodblogerka Koko ve svém pořadu Koko ve...

Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni

20. dubna 2023

Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...

Partu z Olomouce dostala pop-up restaurace do finále Pohlreichova souboje

19. dubna 2023  21:32

Náročným duelem se Zdeňkem Pohlreichem za zády prošlo šest špičkových gastropodniků. Tři z nich –...

Stále zaměňujeme „díky“ a „kvůli“. Kopuli a kupoli Ústav uznává za rovnocenné

18. dubna 2023

Když v týdeníku 5plus2 vyšel před dvěma měsíci článek o nejčastějších chybách, které Češi dělají v...

Pupečník, všelék a bylinu dlouhého života, si můžete hýčkat jako pokojovku

18. dubna 2023

Asijská léčivka, známá též jako gotu kola, se už tisíce let používá v ájurvédě jako prostředek,...

Maršálek smaží tradiční české vdolky z tvarohového těsta bez droždí

16. dubna 2023

Sice už máme dávno po masopustu, nicméně koblihy, vdolečky či lívanečky si určitě dáte s chutí i...

Ztracený barbecue bůček se musí mezi prsty rozmáčknout. Jen se rozpadá

15. dubna 2023

Jeho přípravu by měl umět zvládnout každý grilovací nadšenec. V dnešním dílu grilovací akademie vám...

Obě zážitkové restaurace Pohlreicha nadchly, nakonec rozhodl mrkvový tatarák

12. dubna 2023

Dnešní Pohlreichův souboj restaurací byl soubojem absolutních špiček v zážitkové gastronomii....

Děti v restauraci? Vyrazilo mi dech, jakou publicitu to mělo, říká Pohlreich

11. dubna 2023

Rozstřel Před lety vtrhl na obrazovky jako uragán a mnohé jeho hlášky se staly legendárními. Kam na ně...

Vejce v kuchyni. Jak to s nimi skoulet, aby žádné nepřišlo nazmar

10. dubna 2023

Zpracujte letošní vaječnou úrodu nejen chutně, ale i originálně. Máme pro vás pár nápadů, receptů i...

Velikonoční beránci z těsta přišli na venkov z měšťanských salónů, říká etnolog

9. dubna 2023

Premium Proč o velikonočních svátcích rozbíjely hospodyně nádobí a jak našim babičkám pomáhala dešťová...

Je čas na čarování s proutky, březovými i vrbovými, doma i na zahradě

9. dubna 2023

Na jaře neraší jen zeleň, ale i proutky, které můžete použít k výrobě různých dekorací. Především...

„Kostku ve skluzu“ ani závodní jídelnu u nás nečekejte, říká šéf vinného baru

8. dubna 2023

Premium Dušan Mackovič původně nechtěl být kuchařem, studoval na průmyslovce. Tuto školu nedodělal a přešel...

Co se dělalo s vodou a rosou na Velký pátek, abyste byli celý rok zdraví

7. dubna 2023

Velikonoce patří mezi nejstarší křesťanské svátky, které se vyvinuly z židovského svátku Pesach....

Punkové vietnamské bistro smetlo v Pohlreichově souboji luxusní restauraci

5. dubna 2023  21:15

Na jedné straně poměrně opulentní podnik pro náročné, který patří velice šikovným vietnamským...

Magické velikonoční polévky našich předků: zelená, ušelo, šmigrustovka

5. dubna 2023

O polévkách se říká, že jsou grunt. Nejinak tomu bylo i o Velikonocích, kdy toto „startovací jídlo“...

KVÍZ: Předveďte, co víte o bylinkách, i když jsou Bylinkové školy rozdány

4. dubna 2023,  aktualizováno  12.4 10:10

Umíte to s bylinkami? Využíváme jejich léčebných účinků, používáme je v kuchyni jako ochucovadlo...

VIDEO: Koko dělá velikonoční nádivku jako muffiny. Tradice trochu jinak

4. dubna 2023

Moderátorka a foodblogerka Koko má nový pořad na televizi Prima Koko ve varu. A jelikož se blíží...

Domácnosti se poučily z energetické krize. Jak reagovaly na zvýšení cen?

3. dubna 2023

Energetická krize posledních měsíců spojená se závratnými cenami elektřiny a plynu donutila české...

Tajemná skotská vejce. Vyzkoušejte je o Velikonocích na grilu trochu jinak

2. dubna 2023

Jsou sice složitější na přípravu, ale kdy jindy si dopřát delikátní skotská vejce v netradiční...

Češi šetřili plynem a zvládli zimu. Spotřeba klesla o 19 procent

31. března 2023

Začátek roku 2023 vstoupí do dějin českého plynárenství. Po padesáti šesti letech je to poprvé, kdy...

To když ochutnáš, tak jsi v Americe. Pohlreich otestoval ráje masožroutů

29. března 2023  21:15

Milujete začouzený T-bone steak, pomalu pečená žebírka nebo šťavnatý hamburger, symboly pravého...

Krmítko v americkém Ohiu