Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreichovy topinky pro návštěvy, s kuřecími jatýrky a želatinou

aktualizováno 
Návštěva by si měla nejen nacpat pupík, ale také si užít hostitele. Pohoštění by tedy mělo být jednoduché, aby vám hosté jen nekoukali v kuchyni na záda a vy se nepotili v zástěře u plotny. I jednoduché pokrmy mohou být dokonalé a není problém je připravit doma, v tom má šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pravdu.

„Servírujte jídlo ve vlnách, ať někde jen neleží, a pak máte možnost si to užít společně s návštěvou a strávit pěkný den či večer,“ radí Pohlreich na Primě v dalším premiérovém díle nedělního podvečerního pořadu Tak vaří šéf.

Fotogalerie

Poradí, co servírovat na party pro přátele jako pozorný hostitel, který si většinu věcí připravil v kuchyni dopředu. A současně, jak je pěkně naservírovat.

Předvede třeba přípravu krevet na olivovém oleji s česnekem, trochou citronu a bylinkami, upeče křupavé krokety s telecího masa s polníčkovým salátem, vykouzlí skvostné dušené hovězí po italsku na jednohubky či osvěžující okurkový salát s jogurtem. Jsou to návody rychlé, opravdu jednoduché, a pokud vyberete kvalitní suroviny, nelze s nimi udělat chybu.

Zkuste topinky po italsku, s levnými kuřecími jatýrky

I obyčejná kuřecí jatýrka orestovaná na cibulce skutečně lze povýšit na opravdovou lahůdku, kterou se nemusíte stydět pohostit své přátele. A navíc si želatinu i orestovaná jatýrka můžete připravit dopředu.

Nejprve si připravte sladké víno a plátkovou želatinu, kterou nechte dopředu nabobtnat v čisté vodě, pak ji “vyždímejte“, nechte rozpustit ve horkém víně, nalijte třeba do zapékací misky a nechte v chladu ztuhnout.

Pak si prostě na másle orestuje červenou cibulku pokrájenou nadrobno, přihoďte očištěná jatýrka, osolte, opepřete a přidejte trochu čerstvých tymiánových lístků. Pomocí obyčejného šťouchadla na brambory jatýrka rozmačkejte, podle potřeby je podlévejte sladkým vínem a občas promíchejte.

Pár ančoviček nakrájejte na kousky a vmíchejte do jatýrek na pánvi.
Plátky ciabatty (například) opečte na olivovém oleji.
Játrovou směs naneste na topinky z ciabatty.
Topinky po italsku nikoho neurazí a vypadají luxusně.

A teď drobnost, která obyčejná kuřecí játra povýší do nebes, tedy pro toho, kdo má rád ančovičky. Tři rybičky pokrájejte na kousky a vmíchejte do jatýrek. Měly by se úplně rozpustit a celý pokrm úžasně dochutit (viz video).

Na topinky použijte vhodnou veku, chleba, nebo třeba italskou ciabattu jako Pohlreich. Nakrájejte na plátky, opečte na pánvičce na olivovém oleji a máte v podstatě hotovo. Pak už jen na každou topinku nanesete játrovou směs, dozdobíte proužky ančoviček a kousky želatiny.

Gastronomický zážitek

Vybírejte na Raketa.cz z velkého množství restaurací. Ochutnejte lahodné sushi, poctivý tatarák nebo mořské speciality.

Autor:




Nejčtenější

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Další z rubriky

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Ctenolepisma longicaudata alias „papírová ryba“
Není rybenka jako rybenka. Ty z Nizozemska žerou celé archivy

Běžné domácí rybenky většinou žádnou škodu nenadělají, jejich exotický sourozenec už představuje větší nebezpečí. Alespoň pro archivy, sbírky knih, časopisů...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.