Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreichovy topinky pro návštěvy, s kuřecími jatýrky a želatinou

aktualizováno 
Návštěva by si měla nejen nacpat pupík, ale také si užít hostitele. Pohoštění by tedy mělo být jednoduché, aby vám hosté jen nekoukali v kuchyni na záda a vy se nepotili v zástěře u plotny. I jednoduché pokrmy mohou být dokonalé a není problém je připravit doma, v tom má šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pravdu.

„Servírujte jídlo ve vlnách, ať někde jen neleží, a pak máte možnost si to užít společně s návštěvou a strávit pěkný den či večer,“ radí Pohlreich na Primě v dalším premiérovém díle nedělního podvečerního pořadu Tak vaří šéf.

Fotogalerie

Poradí, co servírovat na party pro přátele jako pozorný hostitel, který si většinu věcí připravil v kuchyni dopředu. A současně, jak je pěkně naservírovat.

Předvede třeba přípravu krevet na olivovém oleji s česnekem, trochou citronu a bylinkami, upeče křupavé krokety s telecího masa s polníčkovým salátem, vykouzlí skvostné dušené hovězí po italsku na jednohubky či osvěžující okurkový salát s jogurtem. Jsou to návody rychlé, opravdu jednoduché, a pokud vyberete kvalitní suroviny, nelze s nimi udělat chybu.

Zkuste topinky po italsku, s levnými kuřecími jatýrky

I obyčejná kuřecí jatýrka orestovaná na cibulce skutečně lze povýšit na opravdovou lahůdku, kterou se nemusíte stydět pohostit své přátele. A navíc si želatinu i orestovaná jatýrka můžete připravit dopředu.

Nejprve si připravte sladké víno a plátkovou želatinu, kterou nechte dopředu nabobtnat v čisté vodě, pak ji “vyždímejte“, nechte rozpustit ve horkém víně, nalijte třeba do zapékací misky a nechte v chladu ztuhnout.

Pak si prostě na másle orestuje červenou cibulku pokrájenou nadrobno, přihoďte očištěná jatýrka, osolte, opepřete a přidejte trochu čerstvých tymiánových lístků. Pomocí obyčejného šťouchadla na brambory jatýrka rozmačkejte, podle potřeby je podlévejte sladkým vínem a občas promíchejte.

Dýně je třeba zbavit "bubáků" a vydlabat z nich semínka.
topinky, kuřecí játra, Tak vaří šéf, Zdeněk Pohlreich
ÚVOD.... topinky, kuřecí játra, Tak vaří šéf, Zdeněk Pohlreich
topinky, kuřecí játra, Tak vaří šéf, Zdeněk Pohlreich

A teď drobnost, která obyčejná kuřecí játra povýší do nebes, tedy pro toho, kdo má rád ančovičky. Tři rybičky pokrájejte na kousky a vmíchejte do jatýrek. Měly by se úplně rozpustit a celý pokrm úžasně dochutit (viz video).

Na topinky použijte vhodnou veku, chleba, nebo třeba italskou ciabattu jako Pohlreich. Nakrájejte na plátky, opečte na pánvičce na olivovém oleji a máte v podstatě hotovo. Pak už jen na každou topinku nanesete játrovou směs, dozdobíte proužky ančoviček a kousky želatiny.

Gastronomický zážitek

Vybírejte na Raketa.cz z velkého množství restaurací. Ochutnejte lahodné sushi, poctivý tatarák nebo mořské speciality.

Autor:




Nejčtenější

Takto připravuje šéf lehké cuketové nudle s houbami.
Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na...  celý článek

Ovocné stromy je potřeba vysadit, než začne vegetační sezona. Kořeny stromků...
Poslední šance k výsadbě ovocných stromů, ale jen s vydatnou zálivkou

Jaro se plnou silou hlásí o slovo, takže máte posledních pár týdnů na výsadbu ovocných dřevin, které musí být v půdě co nejdříve před vegetačním obdobím. Jak...  celý článek

Jidášovo ucho (houby úplně vpravo), šnytlík, medvědí česnek, mladé kopřivy,...
Když vyrazíte do lesa, nasbírejte si i medvědí česnek a další bylinky

I jako houbař můžete vyrazit do lesa také za bylinkami, a nejen za oblíbeným medvědím česnekem. Není totiž zdaleka jedinou bylinkou, která vám na jaře udělá...  celý článek

U veterináře. Ilustrační snímek
Na antibiotika nereagují už ani domácí mazlíčci. Nadužívají se jako u lidí

Problém nadužívání antibiotik se netýká jenom lidí. Stále častěji se objevuje i u psů a koček. Veterináři bijí na poplach a upozorňují na nutnost lepší...  celý článek

Nuru jako nadšený lezec s ukořistěnou větvičkou. (25.3.2017)
VIDEO: Pražské gorily si venku užívají první jarní trávy, mláďata řádí

Jakmile minulou sobotu gorily zaslechly, že se mimo obvyklý čas něco děje s hydraulikou a hýbou se dveře u východu do venkovního výběhu, hned se k němu...  celý článek

Další z rubriky

Takto vypadají po obarvení v cibulových slupkách vajíčka, která byl omotaná...
Slupky žluté i červené cibule schovávejte na velikonoční barvení vajec

Velikonoc se sice letos dočkáme až v polovině dubna, nicméně pokud vás oslovuje přírodní barvení vajec v cibulových slupkách, už si je v kuchyni schraňujte. To...  celý článek

Využití šablony je na každém. V tomto případě byla originálně využita jen její...
S šablonou vytvoříte vzor na stěně či dlažbě, dekorovat lze i nábytek

Přenést vybraný vzor na stěnu pomocí šablony není nic složitého, stačí si to párkrát vyzkoušet. Navíc nemusíte zůstat jen u stěny, stejný či podobný motiv lze...  celý článek

Jaroslav Sapík a Emauele Ridi
Duel kuchařů: Ridi nesnáší nudle s mákem, Sapík při natáčení trpí

Oba jsou skvělí kuchaři a své kulinářské umění umí prodat i na televizní obrazovce. A Češi jejich jídla milují, byť jsou velmi rozdílná. Jaroslav Sapík vařil...  celý článek

Základní škola a Mateřská škola Vroutek, okres Louny - příspěvková organizace - Milan Armstark
Vychovatel/ka školní družiny

Základní škola a Mateřská škola Vroutek, okres Louny - příspěvková organizace - Milan Armstark
Ústecký kraj
nabízený plat: 21 570 - 24 910 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.