Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Svěží hrášková polévka pro dietáře podle Kateřiny Cajthamlové

aktualizováno 
Oříšek másla a jinak samé dietní ingredience doporučuje do hráškového krému doktorka Kateřina. Recept, který pochází z kuchyně Romana Hadrbolce a obejde se bez vajíčka, bez mouky a bez smetany, si zamilovala a vzala ho za svůj.

Na přípravu receptu ze čtvrté řady pořadu Jste to, co jíte budete potřebovat čerstvý nebo mražený hrášek, ledový nebo hlávkový salát, muškátový květ, česnek a oříšek másla. Ten bere doktorka Cajthamlová doslova jako provokaci vůči těm, kteří mají pocit, že se do všeho musí přidávat jen panenský olivový olej. Ten by se ve skutečnosti neměl tepelně upravovat, zatímco máslu to nevadí.

Hráškový krém pro dietáře

Nezapomeňte na mixér, bez něj hladký krém nepřipravíte. Zato klidně vynechte sůl a užijte si čistou chuť zeleniny. Podobně jako při přípravě kapra, jak ho pro vás Kateřina Cajthamlová vařila v páře před týdnem (video s receptem ZDE). Postup přípravy hráškového krému najdete v úvodním videu.

Jako samostatné jídlo by vás tato polévka jen těžko nasytila, ale s lehkým dietním rizotem by dohromady jít mohla. Zkuste to, recept na něj najdete ZDE.

Autoři: ,




Nejčtenější

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Další z rubriky

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

(Ilustrační foto)
Může se to stát i vám. Pět největších nebezpečí při grilování

Mně se to určitě nestane: věta, která už to zavařila mnoha milovníkům letních grilovaček. Pětici nebezpečí, která je doprovází nejčastěji, naštěstí můžete...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.