Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Indické chlebové placky si ke grilovanému masu upečte venku na kameni

  0:26aktualizováno  0:26
Indové pečou placaté chlebové placky v peci zvané tandoor, vám na to postačí kámen na grilu. Není to nic složitého, základem těsta je obyčejná hladká mouka. A podávat ho můžete ke grilovanému masu i salátům třeba jako v Indii - místo příboru. Zdeněk Pohlreich ho peče k typicky indickému jehněčímu šašliku.

Připravte si do mističky zhruba čtvrt kilogramu hladké mouky, přidejte špetku soli, zhruba dvě lžíce cukru a balíček sušeného droždí. Tyto suché ingredience promíchejte a přidejte k nim malý kelímek bílého jogurtu a pár lžic rozpuštěného másla a spojte směs dohromady. Pak si podsypte vál a vypracujte vláčné těsto, které odložte do misky, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.

Fotogalerie

Mezitím si můžete připravit maso či salát, které s chlebem budete podávat, Zdeněk Pohlreich nabídne v sedmém díle Rozpal to šéfe! v neděli podvečer na Primě dostatečnou plejádu indických jídel vhodných na přípravu na grilu, takže si spolehlivě vyberete. Ať jde právě o jehněčí šašlik, typický čočkový dhal (čti dál), kuře tandoori či kuřecí tikka masala s okurkovou raitou (čti rajtou). A nakonec i smažený banán s vanilkovou zmrzlinou, který už určitě dáte bez chleba.

Mezitím vám ideálně nakyne těsto, takže se můžete pustit do tvarování chlebových bochánků. Moukou si posypte vál a z těsta odkrojujte přiměřené kousky a prsty z nich na válu vytvarujte poměrně tenké placky.

A můžete je dát péct na rozpálený kámen na gril a přitom průběžně sledovat, jak chleba začne při pečení pouštět typické bublinky. Jakmile je opečený z jedné strany, otočte ho a nechte opéct ještě z druhé a můžete servírovat. Placky upečené navíc se dají zabalit třeba do plátěné utěrky. Ono na ně také dojde.

Autor:




Nejčtenější

Reece Wepener se svým úlovkem
Měli prázdnou ledničku, tak vypluli rybařit. Chytili 70kilového kanice

Tři kamarádi se vypravili rybařit poblíž Perthu na západě Austrálie. Místo toho, aby si jen normálně doplnili lednici běžnými rybami, chytili na háček...  celý článek

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.