náhledy
Přilijte ohřáté vanilkové mléko a směs míchejte ve vodní lázni, dokud nezhoustne.
Autor: Prima TV
Připravte si těsto.
Autor: Prima TV
Těsto rozválejte tak, abyste s ním mohli vyložit koláčovou formu.
Autor: Prima TV
Formu na koláč vymažte máslem a vysypte moukou.
Autor: Prima TV
Formu na koláč vymažte máslem a vysypte moukou.
Autor: Prima TV
Vysypanou formu vyložte rozváleným těstem.
Autor: Prima TV
Těsto jemně propíchejte vidličkou, aby nenakynulo.
Autor: Prima TV
Formu s těstem překryjte pečicí folií nebo papírem a zasypte fazolemi, aby těsto moc nevyběhlo a zůstalo nízké.
Autor: Prima TV
Pečte v předehřáté troubě deset minut na 180 °C.
Autor: Prima TV
Mléko ochuťte vanilkovými semínky z rozříznutého lusku a ohřejte.
Autor: Prima TV
Na krém v míse vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a kukuřičným škrobem.
Autor: Prima TV
Přilijte ohřáté vanilkové mléko a stále šlehejte.
Autor: Prima TV
Spojenou směs si můžete přelít do mlékovaru jako Italova maminka.
Autor: Prima TV
Směs míchejte ve vodní lázni (můžete si ji přelít do mlékovaru jako Italova maminka), dokud nezhoustne
Autor: Prima TV
Z upečeného koláče sundejte fólii či papír s fazolemi a nechte ho vychladnout.
Autor: Prima TV
Vanilkový krém nalijte na vychladlý korpus a rozetřete.
Autor: Prima TV
Do vanilkového krému vyskládejte očištěné jahody špičkou nahoru.
Autor: Prima TV
Jahodový džem lehce ohřejte, aby byl tekutější a jahody s ním potřete.
Autor: Prima TV
Recept na voňavý linecký koláč s jahodami. Po italsku
Jahodový koláč neboli crostata alle fragole
Autor: Prima TV