Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Žluté kuře nemusí znamenat kvalitu, je to marketing, tvrdí Pohlreich

aktualizováno 
"Výrobci kuřat vám udělají barvu kuřete, jakou chcete. Záleží na tom, co se do krmení přidá během posledních pár týdnů," vysvětluje televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Daleko víc doporučuje soustředit se na tvar jeho těla a pevnost svalstva.

Pohlreich na videu ukazuje a srovnává několik druhů kuřat. Podle něj je ideální kuře, u něhož máte zaručeno, že bude z volného výběhu. "Vždycky je to tak, že kuře, které trošku běhá po venku, má úplně jiný tvar těla. Kuřata jsou podlouhlejší, svaly jsou vypracovanější než u běžného kuřete, které je baculatější," vysvětluje.

Fotogalerie

"Šéf" začíná porcovat kuře podle své zvyklosti tak, aby maximálně zachoval ekonomiku. Na gril radí kuře vždy vykostit, aby se maso rychleji propeklo a lépe se kontroloval stupeň propečení. "Ale taky je zbytečné ho opéct a kosti vyhodit. Daleko lepší taktika je udělat si čisté maso a z kostí vývar nebo základ na omáčku," říká.

Začněte odříznutím křídel a stehen. Právě na nich nejlépe uvidíte, jaké kuře se vám podařilo koupit. "Všimněte si, jakou má hezky pevnou strukturu, není to žádné bláto z Polska, které se někde prodává. Hezky udělané maso, pěkná tmavá barva," libuje si.

Je ale pravda, že si pro grilování vybral francouzské kuře, cenu raději neprozradil, ale lze sehnat i české za ceny kolem 170 korun za kilo v obchodě, ale třeba i kolem stovky na farmářském trhu.

Nakonec pro fajnšmekry, kteří milují maso od kosti, upozorňuje na nejlepší kousky, které se najdou na hřbetě. "Francouzi říkají, že by to tam nechal jen hlupák," upozorňuje na nejžádanější lahůdku.

Recepty z pořadu Šéf na grilu najdete na iPrima.cz.

Autor:




Nejčtenější

Domek pro včely samotářky z bezových větviček
Postavte domeček pro včely samotářky. Na zahradě se postarají o škůdce

Přilákejte na svou zahradu co nejvíce drobných živočichů. Když jim nabídnete adekvátní ubytování, odvděčí se vám. Díky nim ubude škůdců a zvýší se úroda.   celý článek

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

Džungle v Holešovicích Prazelenina od letošního jara funguje přímo u Vltavy v...
Zelenina i sousedské vztahy se pěstují v komunitních zahradách

Komunitní zahrada Prazelenina v Holešovicích byla prvním místem svého druhu v Praze, aktuálně se jen přestěhovala. Dnes se trend propojování zahrádkaření a...  celý článek

Koupání slonů probíhá v zákulisí.
Respekt tváří v tvář sloním obrům i hubička od Mamuta. V zákulisí zoo

Mazlení. Tulení. Krmení. Hlazení. Roztomilá mláďátka a oddaná zvířátka. To vše v krásném prostředí uprostřed zeleně, vody, květin a exotické zvěře. Prostě...  celý článek

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Další z rubriky

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Rybenka domácí (Lepisma saccharina)
Rybenky milují vlhko a tmu. Zbavíte se jich i bez chemie

Drobný světloplachý hmyz, který možná občas zahlédnete v koupelně nebo v komoře, velkou paseku nenadělá. Pokud se ovšem nepřemnoží. Jak tomu zabránit? Pomoci...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.