Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Žluté kuře nemusí znamenat kvalitu, je to marketing, tvrdí Pohlreich

aktualizováno 
"Výrobci kuřat vám udělají barvu kuřete, jakou chcete. Záleží na tom, co se do krmení přidá během posledních pár týdnů," vysvětluje televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Daleko víc doporučuje soustředit se na tvar jeho těla a pevnost svalstva.

Pohlreich na videu ukazuje a srovnává několik druhů kuřat. Podle něj je ideální kuře, u něhož máte zaručeno, že bude z volného výběhu. "Vždycky je to tak, že kuře, které trošku běhá po venku, má úplně jiný tvar těla. Kuřata jsou podlouhlejší, svaly jsou vypracovanější než u běžného kuřete, které je baculatější," vysvětluje.

Fotogalerie

"Šéf" začíná porcovat kuře podle své zvyklosti tak, aby maximálně zachoval ekonomiku. Na gril radí kuře vždy vykostit, aby se maso rychleji propeklo a lépe se kontroloval stupeň propečení. "Ale taky je zbytečné ho opéct a kosti vyhodit. Daleko lepší taktika je udělat si čisté maso a z kostí vývar nebo základ na omáčku," říká.

Začněte odříznutím křídel a stehen. Právě na nich nejlépe uvidíte, jaké kuře se vám podařilo koupit. "Všimněte si, jakou má hezky pevnou strukturu, není to žádné bláto z Polska, které se někde prodává. Hezky udělané maso, pěkná tmavá barva," libuje si.

Je ale pravda, že si pro grilování vybral francouzské kuře, cenu raději neprozradil, ale lze sehnat i české za ceny kolem 170 korun za kilo v obchodě, ale třeba i kolem stovky na farmářském trhu.

Nakonec pro fajnšmekry, kteří milují maso od kosti, upozorňuje na nejlepší kousky, které se najdou na hřbetě. "Francouzi říkají, že by to tam nechal jen hlupák," upozorňuje na nejžádanější lahůdku.

Recepty z pořadu Šéf na grilu najdete na iPrima.cz.

Autor:




Nejčtenější

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

Včelka si čistí tykadla.
Polím chybí včely k opylování. Vědci místo nich chtějí nasadit drony

Japonští vědci začali zkoušet miniaturní drony, které by mohly pomoci včelstvům opylovat louky a pole. Stroje by mohly brázdit pole a přenášet pyl z rostliny...  celý článek

Chcete si třeba příští neděli udělat krásnou předjarní rodinnou snídani?...
Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek

Za podivným chováním rybičky byl nádor.
Zlaté rybce vyoperovali nádor. Byla zmatená a plavala pozpátku

Dvacetiletá zlatá rybka už dlouho překonávala průměrný věk svého druhu a byla stále čilá a zdravá. Až v poslední době změnila své chování a lékař objevil...  celý článek

Zdeněk Pohlreich
VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.