náhledy
Kvalitní víno, správná teplota a voňavé koření, to je základ poctivého svařáku.
Autor: Martina Čermáková
Celá skořice
Autor: video.iDNES.cz
Hřebíček
Autor: video.iDNES.cz
Badyán
Autor: video.iDNES.cz
Cukr si klidně odvažte: znalci doporučují 30 g na sedmičku vína.
Autor: video.iDNES.cz
Kromě koření můžete na dochucení přidat i kousek citronové kůry, samozřejmě chemicky neošetřené.
Autor: video.iDNES.cz
Do vína lze přidat i plátky chemicky neošetřených citrusů, se kterými lze nápoj i servírovat. Nebo spolu s kořením přidáte jen kousek kůry, čistě pro chuť. Takže pak stejně jako koření zůstane na sítku, přes které zřejmě budete víno rozlévat.
Autor: video.iDNES.cz
Víno nalijte do hrnce.
Autor: video.iDNES.cz
Do vína v hrnci přidejte smotek skořice, pár hřebíčků a opravdu jen kousek badyánu, ať nemá víno pendrekovou chuť.
Autor: video.iDNES.cz
Natáčeli jsme v polních podmínkách v jednom pražském vnitrobloku.
Autor: Martina Čermáková
S cukrem opatrně. Do svařáku sice patří, ale dejte ho jen 30 g na sedmičku vína.
Autor: video.iDNES.cz
Koření, případně i plátky citrusů, nechte louhovat tak deset patnáct minut. Nakonec nechte rozpustit odvážený cukr.
Autor: video.iDNES.cz
Kvalitní víno, správná teplota a voňavé koření, to je základ poctivého svařáku.
Autor: Martina Čermáková
Průběžně ochutnávejte.
Autor: video.iDNES.cz
Koření i plátky citrusů použité do vína můžete posléze usušit a využít jako voňavou přírodní dekoraci. Na misce nejen krásně vypadají, ale i skvěle voní.
Autor: Martina Čermáková
Sušená švestka jako třešnička na dortu, která vás příjemně překvapí na dně hrnku.
Autor: video.iDNES.cz
Jakmile víno začne lehce pěnit, teplotu už nezvyšujte, aby nezačalo vařit.
Autor: video.iDNES.cz
Dobrý svařák by měl zahřát na těle i na duši, což by vám mělo vydržet i do druhého dne.
Autor: video.iDNES.cz
Honzu (na snímku) i Fandu s jejich poctivým svařákem můžete zastihnout na blíže nespecifikovaných vánočních trzích v centru Prahy. Na případnou diskuzi o správném svařáku jsou připraveni.
Autor: video.iDNES.cz
Vše připraveno, můžeme se pustit do poctivého svařáku.
Autor: video.iDNES.cz