Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Jak připravíte vynikající polévku z plechovky kukuřice

aktualizováno 
Nemusíte být žádní velcí kuchaři, přesto přípravu lahodné kukuřičné polévky ochucené bazalkou zvládnete do deseti minut.

Tato kukuřičná polévka je v Japonsku velmi oblíbená a podle Tomia Okamury vesměs chutná i jeho českým přátelům. Nelze než potvrdit, že je opravdu výborná.

Ingredience pro rychlou kukuřičnou polévku

Ingredience pro rychlou kukuřičnou polévku

Rovněž přiznávám, že do rodinného jídelníčku už jsem ji zařadila i já a několik kolegů. Kromě rychlé přípravy je sympatické, že ačkoliv recept pochází z Japonska, vystačíte si s čistě českými ingrediencemi. Budete potřebovat 350 g sterilované kukuřice, 100 ml masového vývaru (může to být i bujon z kostky), 300 ml mléka, kousek másla, čerstvou či sušenou bazalku a sůl.

Příprava rychlé kukuřičné polévky krok za krokem

Kukuřici bez nálevu vsypte do mixéru.
Kukuřice zalijte mlékem tak, aby byla potopená.
Kukuřice by měla být v mléce potopená.

Kukuřici bez nálevu vsypte do mixéru, zalijte mlékem a rozmixujte.

Z kukuřice slijte nálev, zhruba velkou polévkovou lžíci kukuřice si odložte stranou do misky a zbytek vsypte do mixéru. Kukuřici v mixéru zalijte mlékem tak, aby byla potopená a dobře ji rozmixujte.

Kukuřici rozmixujte v mléce.
Kukuřici rozmixovanou v mléce postavte na oheň.
Přidejte celá zrníčka kukuřice odložená stranou.

Rozmixovanou kukuřici nalijte do kastrolu, postavte na oheň a přidejte celá zrníčka ponechaná bokem.

Rozmixovanou kukuřici nalijeme do menšího hrnce, přidejte lžíci nerozmixované kukuřice ponechanou bokem a naběračku bujonu.

Podle potřeby přidejte sůl.
Ochuťte bazalkou.
Přidejte kousek másla a nechte rozpustit.

Polévku osolte, přidejte bazalku a nakonec v ní nechte rozpustit kousek másla.

Polévku osolte, přidejte bazalku podle chuti a kousek másla. Přiveďte polévku k varu, stáhněte z ohně a můžete podávat. Výborně chutná s opečenou houskou.

Autoři:




Nejčtenější

Kuskus s grilovanou zeleninou
VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak...  celý článek

Dáte si kávu, anebo čaj?
Káva vybízí k revoltě, čaj ke klidu nad poezií, tvrdí specialisté

Jen málokdo si bez jednoho z nich umí představit ráno. Káva a čaj nás umí „nakopnout“ i zklidnit. Jaké jsou výhody těchto nápojů a co je naopak odlišuje, to...  celý článek

Někteří psi se do auta těší.
Dostatek pití, bezpečnostní pás a preventivní prohlídka. Dovolená se psem

Pokud uvažujeme o dovolené se psem, musíme se důkladně připravit. Je potřeba zajistit mu bezpečnost, pohodlí při cestě a pro úřady potřebná potvrzení o dobrém...  celý článek

Další z rubriky

Telecí klopsy na grilu připravil šéf z mletého telecího a hovězího masa.
VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár dalších ingrediencí a můžete na grilu vytvořit pochoutku, která...  celý článek

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.
Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké...  celý článek

Dáte si kávu, anebo čaj?
Káva vybízí k revoltě, čaj ke klidu nad poezií, tvrdí specialisté

Jen málokdo si bez jednoho z nich umí představit ráno. Káva a čaj nás umí „nakopnout“ i zklidnit. Jaké jsou výhody těchto nápojů a co je naopak odlišuje, to...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.