Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Jak připravíte vynikající polévku z plechovky kukuřice

aktualizováno 
Nemusíte být žádní velcí kuchaři, přesto přípravu lahodné kukuřičné polévky ochucené bazalkou zvládnete do deseti minut.

Tato kukuřičná polévka je v Japonsku velmi oblíbená a podle Tomia Okamury vesměs chutná i jeho českým přátelům. Nelze než potvrdit, že je opravdu výborná.

Ingredience pro rychlou kukuřičnou polévku

Ingredience pro rychlou kukuřičnou polévku

Rovněž přiznávám, že do rodinného jídelníčku už jsem ji zařadila i já a několik kolegů. Kromě rychlé přípravy je sympatické, že ačkoliv recept pochází z Japonska, vystačíte si s čistě českými ingrediencemi. Budete potřebovat 350 g sterilované kukuřice, 100 ml masového vývaru (může to být i bujon z kostky), 300 ml mléka, kousek másla, čerstvou či sušenou bazalku a sůl.

Příprava rychlé kukuřičné polévky krok za krokem

Kukuřici bez nálevu vsypte do mixéru.
Kukuřice zalijte mlékem tak, aby byla potopená.
Kukuřice by měla být v mléce potopená.

Kukuřici bez nálevu vsypte do mixéru, zalijte mlékem a rozmixujte.

Z kukuřice slijte nálev, zhruba velkou polévkovou lžíci kukuřice si odložte stranou do misky a zbytek vsypte do mixéru. Kukuřici v mixéru zalijte mlékem tak, aby byla potopená a dobře ji rozmixujte.

Kukuřici rozmixujte v mléce.
Kukuřici rozmixovanou v mléce postavte na oheň.
Přidejte celá zrníčka kukuřice odložená stranou.

Rozmixovanou kukuřici nalijte do kastrolu, postavte na oheň a přidejte celá zrníčka ponechaná bokem.

Rozmixovanou kukuřici nalijeme do menšího hrnce, přidejte lžíci nerozmixované kukuřice ponechanou bokem a naběračku bujonu.

Podle potřeby přidejte sůl.
Ochuťte bazalkou.
Přidejte kousek másla a nechte rozpustit.

Polévku osolte, přidejte bazalku a nakonec v ní nechte rozpustit kousek másla.

Polévku osolte, přidejte bazalku podle chuti a kousek másla. Přiveďte polévku k varu, stáhněte z ohně a můžete podávat. Výborně chutná s opečenou houskou.

Autoři:




Nejčtenější

Domek pro včely samotářky z bezových větviček
Postavte domeček pro včely samotářky. Na zahradě se postarají o škůdce

Přilákejte na svou zahradu co nejvíce drobných živočichů. Když jim nabídnete adekvátní ubytování, odvděčí se vám. Díky nim ubude škůdců a zvýší se úroda.   celý článek

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Džungle v Holešovicích Prazelenina od letošního jara funguje přímo u Vltavy v...
Zelenina i sousedské vztahy se pěstují v komunitních zahradách

Komunitní zahrada Prazelenina v Holešovicích byla prvním místem svého druhu v Praze, aktuálně se jen přestěhovala. Dnes se trend propojování zahrádkaření a...  celý článek

Koupání slonů probíhá v zákulisí.
Respekt tváří v tvář sloním obrům i hubička od Mamuta. V zákulisí zoo

Mazlení. Tulení. Krmení. Hlazení. Roztomilá mláďátka a oddaná zvířátka. To vše v krásném prostředí uprostřed zeleně, vody, květin a exotické zvěře. Prostě...  celý článek

Nádherný úlovek z Náchodska.
Pochlubte se, jak u vás rostou. Nejlepší houbařské fotky odměníme

Čas hřibů je pro drtivou většinu nadšených houbařů tím nejkrásnějším obdobím v roce. Tedy pokud rostou, to je potom radost. Tu ovšem můžete mít i z fotoúlovků...  celý článek

Další z rubriky

(Ilustrační foto)
Může se to stát i vám. Pět největších nebezpečí při grilování

Mně se to určitě nestane: věta, která už to zavařila mnoha milovníkům letních grilovaček. Pětici nebezpečí, která je doprovází nejčastěji, naštěstí můžete...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Citronový sirup má při použití hnědého třtinového cukru krásně medovou barvu....
Domácí ovocná šťáva jako cukrová bomba i domácí limonády bez cukru

Studená čistá voda se dá pít po celý rok, jenže v létě máme přece jen větší spotřebu tekutin. A chuť také na něco jiného. Na řadu pak přijdou jak sladké...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.