Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Jak si vylepšit kolo, abyste na něm pohodlně dojeli do práce

  6:56aktualizováno  6:56
Vypadá to, že nás odboráři chtějí naučit jezdit do práce na kole. Mnozí na něm vyrazili díky čtvrteční stávce dopraváků poprvé, ale třicátník Václav Imrich od Hradce Králové se tak přesunuje do zaměstnání už osm let. Aby měl při jízdě pocit maximálního pohodlí, upravil si horské kolo jako správný kutil po svém.

Václav se vždycky zajímal o elektřinu. Díky tomu má dnes jeho kolo i vyšperkovanou palubovku. "Nechybí jí hodiny, tachometr, a to digitální i ručkový," popisuje ji s pýchou její tvůrce. Nejhrdější je ale na dvě kulatá zpětná zrcátka. "Abych viděl pořádně do provozu," vysvětluje nadšeně.

Nejvíc pyšný je hradecký kutil na kulatá zpětná zrcátka.
Václav Imrich radí opatřit si své kolo i SPZkou.
Svoje horské kolo si Václav Imrich prozíravě upravil na cesty do práce už před osmi lety.

Svoje horské kolo si Václav Imrich prozíravě upravil na cesty do práce už před osmi lety.

Vlastnoručně sestrojenou elektroinstalací pak kutil Venda za jízdy ovládá přední i zadní světla nebo směrovky; spínače si umístil prakticky pod řídítka, aby je měl stále po ruce. Přesto, nebo právě proto, že už prý na svém kole najel desítky tisíc kilometrů, stále přemýšlí, jak ho vylepšit.

Trápí ho hlavně vítr a extrémní horka. Ideální by byla klimatizace, ale jak ji zajistit? Když však mohl německý kutil sestrojit z horského kola cirkulárku, kterou jsme na videu představili v předchozím článku, třeba si poradí i český Venda.

Také jste při stávce vyrazili do školy či do práce na kole nebo třeba na koloběžce? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto typem přesunu pohybem po městě? Podělte se o svoje postřehy v diskusi.





Nejčtenější

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

Chcete si třeba příští neděli udělat krásnou předjarní rodinnou snídani?...
Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek

Fenku Aňu přivedl do útulku původní majitel. Bulhar, který se vracel do vlasti...
Děti natočily video fence křížence pitbula z útulku, aby jí našly domov

Mladou černou fenečku přivedl před časem do kralupského útulku Bulhar, který ji používal na hlídání podnikového areálu. S tím, že je Aňa naprosto skvělá,...  celý článek

Zdeněk Pohlreich
VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše...  celý článek

Interiér bistra, které omylem získalo na okamžik michelinskou hvězdu.
Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.