náhledy
Syrové sádlo nakupte u řezníka, aspoň 3 kilogramy. Poctivě jej nakrájejte na kostičky, podlijte vodou a ve středně vyhřáté troubě čas od času promíchejte, aby rovnoměrně pouštěly tuk.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
Do přípravy sádla, škvarků a pochoutek z nich se Denisa pustila pěkně stylově. Na chalupě své šéfové.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
Kvalitní čerstvé sádlo je základ.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
KRÁJENÍ: Ostrým nožem nakrájejte sádlo na kostičky asi 1x1 cm.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
PODLITÍ: Kostky vsypte do pekáče a podlijte zhruba decilitrem vody, aby se nepřipalovaly.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
DO TROUBY: Pekáč vložte do středně vyhřáté trouby.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
PROMÍCHÁVÁNÍ: Čas od času kostky promíchejte, aby se nechytaly dna a rovnoměrně pouštěly tuk.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
SŮL A KMÍN: Sádlo, které chcete používat i na sladké pečení, nesolte. Jinak už můžete přidat sůl a kmín podle chuti.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
ŠKVARKY: Hotové jsou, když dozlatova opečené plavou v rozpuštěném sádle.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
SLÉVÁNÍ: Sádlo slijte přes cedník do hrnce.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
SVAČINKA: Ještě teplé škvarky si dejte s chlebem, část vložte do čajových hrnků.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
ZALITÍ: Škvarky v hrnkách zalijte sádlem a nechte ztuhnout. Můžete je využít jako poctivě doma připravené jedlé dárky.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
Hotové škvarky skladujte v lednici nebo v mrazáku.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
MLETÍ: Ze semletých škvarků vyrobíte skvělou pomazánku.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
Škvarková pomazánka. Hotová je za deset minut, sníte ji hned. Proto se vyplatí jí připravit více, nejlepší je totiž za dva tři dny, pěkně rozleželá.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
Bramborové placky s domácími škvarky jistě zvládnete upéct stejně dobře jako naše babičky.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
Škvarkové banketky s bílým vínem (recept na ně najdete v únorovém čísle časopisu Krásný venkov).
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov