V baru jste si mohli objednat nejen koktejly, do kterých barmani přimíchali i útroby brouků, ale stejně postupovali například i se šlehačkou, která se servírovala se zákusky. Hotové pokrmy a koktejly pak ještě zdobili skořápkami hmyzích těl.
„Když jsem viděl ty koktejly prvně, vypadaly jako děsivě špinavé. Jenže pak jsem to ochutnal a bylo to ovocné a velmi chutné,“ přiznal se dvacetiletý student Saki Osawa.
Mezi oblíbená jídla na akci, která přitáhla asi 90 hostů, patřil koktejl z brusinek s vodním broukem a karamelizovaní červi s ořechy. Tento chod se prodával za 800-1 000 jenů (asi 180-220 korun). „Brouci křupají stejně jako ořechy a dobře chutnají s čokoládou,“ neskrýval překvapení dvacetiletý zákazník Sayumi Makino, který předtím nikdy brouky nejedl.
Yuta Shinohara, organizátor akce, se ze zájmu mladých lidí radoval. Rád by podpořil hmyz jako alternativní kulturu jídla v Japonsku. „Miluji hmyz a myslím, že je to opravdu zábavné jídlo. A jsem upřímně přesvědčený o jeho potenciálu a atraktivitě. Jen ještě musíme přesvědčit lidi, že jíst hmyz je zábavné,“ tvrdí Shinohara, který jí hmyz od dětství.
Dává mu za pravdu i Organizace OSN pro výživu a zemědělství, podle které je v celosvětovém měřítku hmyz výborným a k životnímu prostředí šetrným zdrojem bílkovin.