Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Devatenáctiletý Kanaďan chytil monstrum: osmdesátiletého jesetera

aktualizováno 
Přezdívá se mu Prasečí nos a v provincii Britská Kolumbie je považovaný za legendu. Na řece Frazer se o něm zdá mnoha rybářům a je považován za vrchol jejich kariéry.

„Prasečí nos“ je jeseter, který brázdí vody řeky Frazer v kanadské Britské Kolumbii už asi 80 let. Před čtyřiceti lety byl zraněn rybářem, z tohoto souboje mu zůstal růžový baňatý nos připomínající prasečí rypáček. Odtud jeho jméno, které ho zařadilo mezi místní legendy.

Fotogalerie

Rybí obr váží téměř 300 kilogramů a měří víc než loď. „Přestože byl před lety opatřen čipem, dlouho se vyhýbal vylovení a mnoho místních rybářů toužilo, aby se stal jejich úlovkem. To se podařilo až nyní Kanaďanu Nicku McCabovi, jak napsal místní list Global News.

Rybář byl na rybářském výletu s místní společností River monster Adventures, která nabízí pátráni po místních rybích monstrech. V oblasti u města Lillooet zabral obří úlovek. Podle představitele společnosti už nikdo nedoufal, že by se povedlo rybu chytit.

Jeseter bílý obývá spodní, pomalu tekoucí části velkých toků, včetně zálivů Severní Ameriky. Živí se mrtvými rybami, mihulemi a jinými rybami, korýši a měkkýši.

Autor:




Nejčtenější

Vysočina se ve výrobním závodě Hodice nedaleko Jihlavy vyrábí od roku 1967.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Další z rubriky

Reece Wepener se svým úlovkem
Měli prázdnou ledničku, tak vypluli rybařit. Chytili 70kilového kanice

Tři kamarádi se vypravili rybařit poblíž Perthu na západě Austrálie. Místo toho, aby si jen normálně doplnili lednici běžnými rybami, chytili na háček...  celý článek

S Jakubem na rybách
Jakub Vágner s bratry Konopáskovými učili, jak si poradit s plavanou

Plavaná patří k nejrozšířenějším metodám lovu ryb na prut. Slavní rybáři a šampioni bratři Konopáskové představili Jakubu Vágnerovi tuto rybolovnou techniku v...  celý článek

Toto boilie ve vodě vypadá jako chomáč patentek  a červů.
Na velké kapry si pořiďte ostrá boilies, to milují nejvíce, tvrdí rybář

V dalším dílu pořadu S Jakubem na rybách si Jakub Vágner „posvítil“ na fenomén dnešního rybaření a hlavně kapraření - na boilies. Chutí, velikostí i strukturou...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.