Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: V kavárně v Tokiu se lze za dvě stovky na hodinu mazlit s ježkem

aktualizováno 
Ježci nejsou v Japonsku původním druhem, maximálně je tu lidé chovají jako domácí mazlíčky. Příležitost poznat tato pichlavá zvířátka zblízka v kavárně a moci si na ně i sáhnout proto v Tokiu vzbudila nadšení. Po otevření se před touto ježčí kavárnou nazvanou Hari, tedy Jehla, tvoří doslova fronty.

Kavárnice Mizuki Murata vysvětluje celý koncept velice triviálně: „Chceme lidem přiblížit kouzlo ježků a názorně jim předvést, že i přes bodliny je to zvíře, kterého je možné se dotýkat. Aby se jich přestali bát.“

A záměr evidentně vyšel, kavárně s ježčími terárii na stolcích se daří. Od otevření se před ní tvoří fronty, lidé si místo i rezervují dopředu. A to jak mladí, tak rodiče s dětmi, jimž chtějí tento nevšední zážitek dopřát.

Fotogalerie

Ježků tu mají mezi dvaceti až třiceti exempláři, a to v několika druzích, dospělá zvířata i odrůstající mláďata s měkoučkými ostny. A návštěvníci nemají problém zaplatit za hodinku posezení s nimi 1000 jenů ve všechní dny (v přepočtu tedy zhruba 220 korun) a 1300 jenů (tedy téměř tři stovky) o svátcích.

Většinou sem přijdou lidé, které ježci fascinují a znají je jen z obchodů se zvířaty, kde se s nimi ovšem nepomazlí a mohou si je prohlížet jen přes sklo. Oceňují, jak jsou to přátelská zvířata, přestože se samozřejmě můžete o jejich ostny píchnout.

Ježčí kavárna Japoncům nepřijde nijak bizarní, jsou na kavárny se zvířaty zvyklí. A nejen na ty s kočkami, které už se objevily u nás. V Tokiu můžete navštívit i kavárnu s králíky, sovami, jestřáby a dokonce i hady.

Podívejte se, jak to chodí v kočičí kavárně na pražském Žižkově (více zde):

Autoři: ,




Nejčtenější

Pro vývoj kočky je nejdůležitější první rok.
U kotěte nepodceňte imunitní okno po šestém týdnu. Potřebuje vitaminy

Kočky patří mezi nejvybíravější zvířata, která si můžete domů pořídit. Domácí kočky jsou navíc závislé na stravě, kterou jim nabídnou jejich majitelé. Na trhu...  celý článek

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.