Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: V kavárně v Tokiu se lze za dvě stovky na hodinu mazlit s ježkem

aktualizováno 
Ježci nejsou v Japonsku původním druhem, maximálně je tu lidé chovají jako domácí mazlíčky. Příležitost poznat tato pichlavá zvířátka zblízka v kavárně a moci si na ně i sáhnout proto v Tokiu vzbudila nadšení. Po otevření se před touto ježčí kavárnou nazvanou Hari, tedy Jehla, tvoří doslova fronty.

Kavárnice Mizuki Murata vysvětluje celý koncept velice triviálně: „Chceme lidem přiblížit kouzlo ježků a názorně jim předvést, že i přes bodliny je to zvíře, kterého je možné se dotýkat. Aby se jich přestali bát.“

A záměr evidentně vyšel, kavárně s ježčími terárii na stolcích se daří. Od otevření se před ní tvoří fronty, lidé si místo i rezervují dopředu. A to jak mladí, tak rodiče s dětmi, jimž chtějí tento nevšední zážitek dopřát.

Fotogalerie

Ježků tu mají mezi dvaceti až třiceti exempláři, a to v několika druzích, dospělá zvířata i odrůstající mláďata s měkoučkými ostny. A návštěvníci nemají problém zaplatit za hodinku posezení s nimi 1000 jenů ve všechní dny (v přepočtu tedy zhruba 220 korun) a 1300 jenů (tedy téměř tři stovky) o svátcích.

Většinou sem přijdou lidé, které ježci fascinují a znají je jen z obchodů se zvířaty, kde se s nimi ovšem nepomazlí a mohou si je prohlížet jen přes sklo. Oceňují, jak jsou to přátelská zvířata, přestože se samozřejmě můžete o jejich ostny píchnout.

Ježčí kavárna Japoncům nepřijde nijak bizarní, jsou na kavárny se zvířaty zvyklí. A nejen na ty s kočkami, které už se objevily u nás. V Tokiu můžete navštívit i kavárnu s králíky, sovami, jestřáby a dokonce i hady.

Podívejte se, jak to chodí v kočičí kavárně na pražském Žižkově (více zde):

Autoři: ,




Nejčtenější

Fenku Aňu přivedl do útulku původní majitel. Bulhar, který se vracel do vlasti...
Děti natočily video fence křížence pitbula z útulku, aby jí našly domov

Mladou černou fenečku přivedl před časem do kralupského útulku Bulhar, který ji používal na hlídání podnikového areálu. S tím, že je Aňa naprosto skvělá,...  celý článek

Zdeněk Pohlreich
VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše...  celý článek

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

opylovací robot
Polím chybí včely k opylování. Vědci místo nich chtějí nasadit drony

Japonští vědci začali zkoušet miniaturní drony, které by mohly pomoci včelstvům opylovat louky a pole. Stroje by mohly brázdit pole a přenášet pyl z rostliny...  celý článek

Interiér bistra, které omylem získalo na okamžik michelinskou hvězdu.
Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.