Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: V kavárně v Tokiu se lze za dvě stovky na hodinu mazlit s ježkem

aktualizováno 
Ježci nejsou v Japonsku původním druhem, maximálně je tu lidé chovají jako domácí mazlíčky. Příležitost poznat tato pichlavá zvířátka zblízka v kavárně a moci si na ně i sáhnout proto v Tokiu vzbudila nadšení. Po otevření se před touto ježčí kavárnou nazvanou Hari, tedy Jehla, tvoří doslova fronty.

Kavárnice Mizuki Murata vysvětluje celý koncept velice triviálně: „Chceme lidem přiblížit kouzlo ježků a názorně jim předvést, že i přes bodliny je to zvíře, kterého je možné se dotýkat. Aby se jich přestali bát.“

A záměr evidentně vyšel, kavárně s ježčími terárii na stolcích se daří. Od otevření se před ní tvoří fronty, lidé si místo i rezervují dopředu. A to jak mladí, tak rodiče s dětmi, jimž chtějí tento nevšední zážitek dopřát.

Fotogalerie

Ježků tu mají mezi dvaceti až třiceti exempláři, a to v několika druzích, dospělá zvířata i odrůstající mláďata s měkoučkými ostny. A návštěvníci nemají problém zaplatit za hodinku posezení s nimi 1000 jenů ve všechní dny (v přepočtu tedy zhruba 220 korun) a 1300 jenů (tedy téměř tři stovky) o svátcích.

Většinou sem přijdou lidé, které ježci fascinují a znají je jen z obchodů se zvířaty, kde se s nimi ovšem nepomazlí a mohou si je prohlížet jen přes sklo. Oceňují, jak jsou to přátelská zvířata, přestože se samozřejmě můžete o jejich ostny píchnout.

Ježčí kavárna Japoncům nepřijde nijak bizarní, jsou na kavárny se zvířaty zvyklí. A nejen na ty s kočkami, které už se objevily u nás. V Tokiu můžete navštívit i kavárnu s králíky, sovami, jestřáby a dokonce i hady.

Podívejte se, jak to chodí v kočičí kavárně na pražském Žižkově (více zde):

Autoři: ,




Nejčtenější

Takto se vyřízne nejlepší kus na steak.
VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak...  celý článek

Ví, jak chutná, když se pustí termití voják do křížku s vaším palcem. Umí...
Hmyzí příběhy zblízka: kobylka pijící z louže nebo kopulující mouchy

Fotograf Jiří Anderle ví, jaké to je, když se pustí termití voják do křížku s vaším palcem. Umí ocenit i dříče čmeláka z Pošumaví s nákladem pylu či berušku...  celý článek

Mrazicí médium ze sady Handy
Oprava radiátoru za plného provozu. Nejlepší je zmrazit trubky

Opravy a výměna radiátorů se většinou dělají mimo sezonu, ale jsou situace, kdy je potřeba zasáhnout i během zimy. V rodinném domku to nemusí být problém, ale...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.