Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


UKÁZKA: Živí ji domácí kosmetika, úspěšné recepty sepsala do knihy

aktualizováno 
Alena Thomas začala psát blog, když žila se třemi dětmi na chalupě daleko od obchodů a toužila po větší soběstačnosti. Její recepty na domácí prací prášek, balzám na rty, mast na atopický ekzém nebo třeba vlastní nutellu se brzy staly internetovým hitem.

Kniha Děláme si to doma sami je průvodcem pro všechny, kteří se chtějí pustit do výroby vlastní kosmetiky, léků nebo drogérie. | foto: Knihy.iDNES.cz

Díky velkým ohlasům se blog dočkal i knižní podoby Děláme si to doma sami. Název knihy sice vzbuzuje potutelný úsměv, ale skrývají se za ním nápady na přípravu vlastní kosmetiky, drogérie nebo zdravých pochoutek.

Pod stromeček

Kniha Děláme si to doma sami je průvodcem pro všechny, kteří se chtějí pustit...

Knihu Děláme si to doma sami koupíte za akční cenu 198 Kč na Knihy.iDNES.cz.

Autorka knížky Alena Thomas založila svůj blog v době, kdy s rodinou žila na chalupě. A odtud bylo na nákupy daleko. Na své stránce tedy sdílela nápady, jak připravit domácí kosmetiku bez zbytečné chemie, medicínu na bolavé dětské bříško, jednoduchý dezert „co dům dal“ nebo třeba prášek na praní. Po rozvodu se navíc přesvědčila, že vlastní výrobky ušetří stovky korun.

V knize Děláme si to doma sami vybrala osvědčené recepty z blogu, ke kterým nepotřebujete půl dne volna, ale jen pár minut. Na doma vyrobený saponát ani nepotřebujete nic složitého.

Jak připravit vlastní prostředek na mytí nádobí

Na vlastní „jar“ budete potřebovat jeden a půl hrnku horké vody, půl hrnku tekutého olivového mýdla, jednu lžíci octa, jednu lžičku sody na praní, pár kapek esenciálního oleje.

1. Všechny ingredience zalijte horkou vodou a míchejte, aby se spojily.
2. Nechte vychladnout, občas promíchejte a pak přelijte do prázdné lahve.
3. Pokud by vám prostředek příliš ztuhl, znovu zahřejte a přidejte trochu vody.
4. Trvanlivost je jeden měsíc.

A jak vypadá celá kniha? Prolistujte si pár stránek:





Nejčtenější

Místo trávníku směs plevelů
PORADNA: Sousedi nesekají zahradu, máme trávu plnou pampelišek

Sousedi mají vedle nás pozemek, na kterém chtějí v budoucnu stavět. Ale nechávají ho ladem a k nám se dostávají bodláky i pampelišky. Co s tím? ptá se zoufalá...  celý článek

Pokud se vám podaří z lesa přinést podobný úlovek, tak s ním hurá co nejdříve...
Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku

Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři. Hlavní houbařská sezona je v rozpuku, takže tradiční...  celý článek

Miloslav Jirků z Biologického centra Akademie věd ČR instaluje hmyzí hotel.
K Milovicím se vracejí divoké včely. Pomáhat jim začaly i hmyzí hotely

Divoké včely, tedy další klíčová skupina živočichů se pomalu vrací do rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Pastva divokých koní,...  celý článek

Jakmile se pohne voda třeba pohybem ryby, kriticky vyvážené boilies se pohybuje...
Jak dostat na háček zkušeného kapra. Ošálí ho kriticky vyvážená boilies

Pro kapraře jsou boilies standardem, jak nalákat na háček ty největší kousky. V některých vodách, kde jsou mraky rybářů, jsou však už tak zkušení a chytří, že...  celý článek

V sobotu se konal za obrovského zájmu festival Náplavka Street Food na...
Inspirace z ulice: 10 jídel, která na dovolené rozhodně ochutnejte

Takzvaný streetfood se pomalu usazuje už i u nás, ale pouliční gastronomie je tady teprve v začátcích. Podívejte se s námi na deset v zahraničí typických...  celý článek

Další z rubriky

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

V sobotu se konal za obrovského zájmu festival Náplavka Street Food na...
Inspirace z ulice: 10 jídel, která na dovolené rozhodně ochutnejte

Takzvaný streetfood se pomalu usazuje už i u nás, ale pouliční gastronomie je tady teprve v začátcích. Podívejte se s námi na deset v zahraničí typických...  celý článek

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.