Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Konzumace varlat prý posiluje libido. Srbové mají i kulinářský šampionát

  12:31aktualizováno  12:29
Neobvyklé lahůdky "z bílých ledvin" jsou podle znalců bohaté na testosteron. Na Balkáně proto věří, že konzumací pokrmů z varlat muži posílí své libido. Nejchutnější je údajně guláš z býčích žláz, tvrdí výherce posledního šampionátu ve vaření varlat.

Z býčích varlat prý připravíte vynikající guláš | foto: Profimedia.cz

Návštěvníci Světového šampionátu ve vaření varlat v odlehlé srbské horské vesnici Ozren mohli v rámci sedmého ročníku ochutnat lahůdky z býčích, kančích, velbloudích, pštrosích i klokaních žláz.

Syrová býčí varlata

Syrová býčí varlata

"Na festivalu jde hlavně o zábavu, jídlo a také odvahu," uvedl šéfkuchař Ljubomir Erovič, který se na kuchyňské úpravy varlat specializuje a dokonce vydal kuchařku plnou rad, jak tuto pochoutku správně upravit.

"Býčí varlata jsou nejchutnější, guláš z nich je vynikající," je přesvědčen Zoltan Levai, který vyhrál poslední ročník soutěže. Podívejte se, jak se býčí varlata před úpravou čistí:

Návštěvníci netradičního festivalu mohli varlata ochutnat v nejrůznějších úpravách: na pizze, připravená s bešamelovou omáčkou nebo třeba s příchutí bylin.

Pochoutky mohli spláchnout pivem a vínem, případně se osvěžit koupelí v horském potoce nebo srbskou lidovou hudbou. Podávaly se ovšem i tradiční pokrmy připravené z jehněčího nebo vepřového masa: podle pořadatelů prý "jako příloha".

Autor:




Nejčtenější

Jan Matějka se 106cm hlavatkou
Za hlavatkami musí čeští rybáři do zahraničí. U nás už téměř neexistují

U nás téměř vyhubená hlavatka je „vzácné zboží“ i v zahraničí. Lovit se smí jen v zimě, jinak je chráněná. A rybáři mají vyzkoušeno, že čím mizernější počasí...  celý článek

Po pěti dnech byly neošetřené jahody už plesnivé.
Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

Floridský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat nejen...  celý článek

Mršina, která zbyla po hodování vlků, je v zasněžené krajině spoutané mrazem...
VIDEO: Když sýkorky hodují na mršině, co zbyla po nočním lovu vlků

V lesích Podkarpatského vojvodství v Polsku se podařilo zachytit hodování sýkorek, nikoliv ovšem na krmítku. Aby přežily tuhou zimu, potřebují se pořádně...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.