náhledy
Kapra vykuchat a naporcovat každá hospodyňka určitě zvládne. Co se zabití týká, buď překonáte sama sebe, nebo přinejhorším někoho požádáte o pomoc.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
Nejen děti, i domácí mazlíci budou za možnost pozorování živého kapra určitě vděční. Když ho našli naši psi na zasněženém dvoře, tvářili se na něj jako na vetřelce, ve vaně už jim snad tak vadit nebude.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
Živý kapr je doma a může do vany. Krásně se vyčistí a na talíři bude chutnat jako máslo.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
NAŘÍZNUTÍ: Ostrým nožem opatrně nařízněte břicho směrem od řitního otvoru.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
OTEVŘENÍ: Pozorně podélně prořízněte břicho a hlídejte, aby nůž nezajel do vnitřností.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
NA POLÉVKU: Jikry, mlíčí a játra dejte do misky. Půjdou do polévky.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
ŽLUČ: Mezi střevy opatrně vyhledejte žlučový váček a hned ho vyhoďte. Nesmí se protrhnout, všechno kolem by zhořklo!
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
HLAVA: Ostrým nožem odřízněte za žábrami hlavu, můžete na ni vzít i sekyrku.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
ŠUPINY: Oškrábejte šupiny po celém těle. My máme rádi naháče, ti jich mají jen málo.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
PLOUTVE: Odřízněte břišní a hřbetní ploutve.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
PODKOVY: Z celého těla můžete přes hřbet krájet asi 2 cm široké podkůvky.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov
ŘÍZKY: Když rozdělíte kapří tělo na poloviny, připravíte snadno porce na obalované řízky.
Autor: Robert Tichý pro Krásný venkov