Kuchyň

Nebojte se zimní zeleniny. Chutně připravená pohladí žaludek, nahradí maso

2. března 2024

Na první pohled vypadá obyčejně a mnohé druhy ani nepatří k velkým oblíbencům. Na druhé straně...

KVÍZ: Co víte o půstu před Velikonocemi? Naši předci maso uměli nahradit

24. února 2024,  aktualizováno  1.3 16:52

Půst je hodně skloňovaná veličina – dáváte si přerušovaný s časovými okny pro jídlo, či raději...

Pět praktických tipů Marie Kondo, jak doma ušetřit a ještě si to užít

10. února 2024

Nejenže Marie Kondo, japonská odbornice na úklid a organizaci, naučila půl světa skládat oblečení...

Zbyly vám tortilly a máte po ruce pár jablek? Připravte skvělý dezert

6. února 2024

Jablka se skořicí patří k zimě v Česku zcela neodmyslitelně, obojí je dostupné a ve vzájemné...

Amatéry si Maršálek s Landovou prověřili na kokoskách. Zkuste si je upéct

9. ledna 2024  11:20

Že vás i doma po léta pečený dezert může v soutěži Peče celá země doslova vypéct, to si vyzkoušela...

Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich

25. prosince 2023

Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk...

Užijte si společné sváteční stolování o Vánocích opravdově a neokázale

22. prosince 2023

Poslouchat vánoční klasiku, popíjet punč nebo svařené víno a u toho něco tvořit, zdobit, dekorovat....

Půl roku jsem musel držet bobříka mlčení, říká vítěz Masterchefa

21. prosince 2023

Rozstřel Natáčení letošní řady soutěže Masterchef Česko 2023 skončilo v květnu, bobříka mlčení musel jeho...

Kambala s krvavým jelitem Kašpárka nadchla. Masterchef má tři finalisty

13. prosince 2023  21:50

Tentokrát už se nebojovalo jen o postup. Předposlední středeční večer věnovaný na Nově soutěži...

Jak na smažení bez nehod a skvělé saláty. Kam který rostlinný olej patří?

13. prosince 2023

Orestovat maso nebo zeleninu není tak těžké, přesto se každý třetí kousek masa připálí. Podle...

Měly být zapomenuty. Keřkovské rohlíčky, to nejlepší na vánoční salát

9. prosince 2023

Keřkovské rohlíčky vyšlechtil již v roce 1940 náš zkušený a ve světě uznávaný šlechtitel jako...

V Masterchefovi zbývá jen čtveřice, kluk z Ostravy vybojoval stáž Praze

6. prosince 2023  21:50

Finálová pětka vygenerovaná v předchozím kole se v další výzvě postavila do reálné profesionální...

Život máme ve svých rukou. Pro mě je sklenice vždy poloplná, říká Maršálek

5. prosince 2023

Josef Maršálek je mistrem svého řemesla a o svůj cukrářský um se podělil už v pěti knihách. Právě...

Nakrmil porotu dršťkami a vystřelil je do nebe. Naučil se v soutěži vařit

29. listopadu 2023  21:50

Připravit jídlo ze zeleniny, které bude na první pohled natolik lákavé, že ho prostě musíte...

Křenové máslo či křenové pivo podpoří imunitu. Pomáhá i na revma a pihy

29. listopadu 2023

Tento voňavý kořen je neodmyslitelnou přílohou k vařenému uzenému kolenu z vepříka, jeho využití je...

Advent je za dveřmi, upečte perníkový kalendář. Osladí čekání na Vánoce

28. listopadu 2023

Slupnout si o adventu každý den jeden perníček, to zní skoro pohádkově. Až zmizí všechny kousky,...

Pro dva a půl milionu taktizovali. Rozhodl Wellington, skončil zmatkař Adam

22. listopadu 2023  21:50

Když zbývající finalisté Masterchefa minule pocítili, jak důležitá je v kuchyni dobrá komunikace,...

Med umí ráno nastartovat den, večer spánek. Recept, jak pomůže s hubnutím

14. listopadu 2023

Pozlatí vám začátek dne a pomůže jen tak mimochodem shodit pár nadbytečných kil. Med je nejenom...

V Masterchefovi dirigovali Kašpárka, Punčocháře i Forejta jako pomocníky

8. listopadu 2023  21:50

Masterchef ve středu večer vytáhl povedené eso z rukávu – třem šťastlivcům se podařilo vylosovat si...

Zvěřina byla po staletí jen pro bohaté. Hlava srní, bobrový ocas i kačice

8. listopadu 2023

Podzim v kuchyni nově patří zvěřině, které naše generace znovu přicházejí na chuť. Maso divoké...

Langoš s brynzou dokázal v Masterchefovi posunout tři amatéry blíž k finále

1. listopadu 2023  21:50

Máme asi nejvíc vodáků na světě, nicméně možnosti dát si někde cestou u vody opravdu dobré jídlo...

Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich

31. října 2023

Premium Zhruba čtyři měsíce v centru Prahy vychytávali provoz vlastní pekárenské a cukrárenské výrobny Café...

Pusťte si dýně do kuchyně. Poradíme, jak se v nich vyznat a co s nimi

29. října 2023

Je toho opravdu hodně, co můžete z dýně připravit. Uvaříte z ní skvělou polévku nebo ji ugrilovanou...

Pohlreichův cukrář sladil pro Masterchefa české chutě: mák a slivovici

25. října 2023  21:50

Když dokonalá a jemná italská cukrařina vezme typicky české suroviny jako jsou švestky, slivovice a...

Zase králík? Tipy nejen od jihočeského šéfkuchaře, jak ho v kuchyni zkrotit

20. října 2023

V posledním letošním dílu kulinářské road show Souboj na talíři zamířili Jan Punčochář a Přemek...

Punčochář vařil tradiční goja s vepřovými střevy, Romové je vzali na milost

13. října 2023

Připravit na otevřeném ohni jídlo vycházející z tradičního romského pokrmu goja, to nebyl pro Jana...

Jíst zdravěji a ještě ušetřit. To jsou benefity uspořádané ledničky

12. října 2023

Díky uspořádané lednici lze opravdu ušetřit a jíst lépe. Expertka na organizaci domácnosti Bára...

V Masterchefovi vařili přes noc. Rendang s receptem, husí stehno i frgál

11. října 2023  21:50

Skvěle udělaná husí i krůtí stehna konfitovaná v sádle, naprosto dokonalý roastbeef, pomalu tažené...

Praktický manuál k úklidu a uspořádání kuchyně, aby vám to fakt fungovalo

8. října 2023

Kuchyně je srdcem domova a udržet ji při každodenním provozu stále v dokonalém pořádku se někdy zdá...

Lečo evokuje vzpomínky na dětství, jako afrodiziakum zaujalo i Pawlovskou

6. října 2023

„Láska se prý žaludkem ráda prochází, Přemku, Honzo, uvařte mi, ať jsem v extázi.“ Kdo jiný, než...

Béleše, to jsou povidla a mák. Punčochář přidal zmrzlinu ze srnčích kostí

29. září 2023  11:49

Jako výsostně skvostné označila paní Káčerová béleše Honzy Punčocháře připravené ve fikané...

Z máty je skvělý sirup i čaj, hodí se do pomazánek, mletého i na obklady

25. září 2023

Všude kvete a krásně voní. Máta patří mezi sezonní bylinky, které vás v létě osvěží a ve studených...

Rakouskou klasiku Punčochář i Forejt s úctou přetavili do moderní podoby

22. září 2023

Hledali byste na Vysočině tafelspitz, klasiku, kterou miloval František Josef I.? Opravdu ho tam...

S noblesou vyřízla líčka z vepřové hlavy a uhranula porotu MasterChefa

20. září 2023  21:50

Soutěžící MasterChefa umějí překvapit, o tom žádná. Nicméně zručnost a lehkost, s nimiž...

Nejlepší houbová omáčka je dle Punčocháře s bůčkem, Forejt vybral krk

15. září 2023

Houbaři mají sezonu, někde to jsou žně, někde se na ně teprve čeká. Nicméně na téma houbové omáčky,...

Kotlíkový guláš a buřty na pivu vystřihli finalisté Masterchefa v pivovaru

13. září 2023  21:50

Vařili venku pro čtyřicet lidí, z toho jeden ze dvou chodů na ohni. Pak si k tomu během vaření...

Krmítko v americkém Ohiu